Johnson Seahorse, pätkivä käynti ja sammuminen

MerihepanSyysseisokki

Terve pärinävehkeiden parissa harrastaville,

Syksyä kohden ajattelin poltella karstoja ja ajelin 2t 4,5 jonssonillani (-81) hiukan tavallista isommilla kierroksilla n. 15-20min. Kone tuntui tärisevän, joten pistin lisää höökyä sen verran, että käynti tasaantui. Matka jatkui n. 10-15min ilman ongelmia.

Edelleenkään ei menty kahva kaakossa, mutta koneen käynti katkesi muutaman kerran eli kone lähes sammui, mutta kiihdytti sitten takaisin edellisiin kierroksiin. Kone on veneen perällä niin, ettei kahvaan pääse heti kiinni eli annoin soittaa koneen käydessä jälleen.

Noin minuutin- parin ja kolmen nikottelun jälkeen kone menikin "vikasietotilaan" eli pudotti tehon liki olemattomaksi. Huippunopeuden lähestyessä 5 solmua (1,5tn purjevene), oli tämä vikavauhti lähes tyynessä illassa 2 solmua.

Pudottelin ja nostelin kierroksia vaihdellen vapaalle ja vaihteelle tilanteen juuri muuttumatta. Vapaalla tyhjäkäynnillä kone alkoi hyytymään, kaasua hiukankin lisätessä kierrokset nousivat tuntuvasti. Vaihde silmässä röpöteltiin olemattomalla teholla. Kokeilin ryyppyä muita kokeiltuani ja kone sammui tyystin, mutta käynnistyi vielä n.10min jälkeen "vikasietotilaansa". Laituriin ajettuani ei kone ole enää käynnistynyt.

Laiturissa kokeilin kipinää ja niitä tuli molempiin tulppiin. Kaasarin olen purkanut, bensaa oli uimurissa ilman vettä eikä hartsiakaan näkynyt neulassa.

Olisiko isot kierrokset saaneet sytytyksen jotenkin väärään tahtiin? Koko koneen tiivisteet ja sytytysboksi on vaihdettu 5 vuoden sisään, joten ihmettelisin, jos vika olisi imupuolella.

Tuleeko näistä mitään ratkaisu/kokeilumalleja mieleen?

5

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Oliskohanaihetta

      Mitata ensimmäiseksi puristukset ja puolien teho. oliko muuten tulpat ruskeat, vaiko aivan puhtaat. Jos puhtaat, niin saa vettä jostain sylintereihin.

      Joskushan väärät tulpatkin aiheuttaa outoja oireita, kuumana huono lähtemään käyntiin, ja ei anna puristuksissa kunnon kipinää.

      • MerihepanSyysseisokki

        Tulpat olivat nokiset, mutta kipinän kohdalta puhtaat arvatenkin lähes tunnin hitaan ajon jäljiltä.

        Moottori on toiminut lähes moitteetta koko kesän. Ainoastaan yhden kerran kone antoi osviittaa samalla tavalla suuremmilla kierroksilla ajettaessa.

        Miten mittaisin puristukset ja puolien tehon?


    • Puristustenmittaus

      Hanki puristusmittari. ja ota käynnistyslaite irti, ja kampiakselin mutteriin sopiva hylsy, ja porakone, pyörii varmaan akkukoneellakin, kun otat kummankin tulpan irti.

      Sitten vain puristusmittarin kärki tulpan reikään tiukasti, ja kaveri pyörittämään aika reippailla kierroksilla kampiakselia.

      kato pyörimis suunta ensiksi, ettei tulisi vesipumppu remonttia,.

      Siihen puolien testaamiseen voi joku tietäjä antaa neuvoa, mutta sekin onnistuu hyvin porakoneen avulla. Puolat antaa 30 000- 40 000 volttia, joten mittarikin on oltava siihen hommaan sopiva.

      Pätkiminen voi johtua myös kuluneesta johdosta, jolloin tärinän kanssa maadoittaa hetkittäin sytytysvirtaa. ja estää käynnistymisen,.

    • OnkoHÄiriönSYY

      Ootko saanu käyntihäiriön syyn selville,- ja mistä se johtui,-oliko johto poikki vauhtipyörän reunan alta ?

      Aika hyvää kyytiä se pikkumoottori on purjevenettä työntäny, jos 5 solmua.Tietysti kiihdytysmatka vie muutaman minuutin.

      • Merihepansyysseisokki

        Terve,

        Jostain oli venttiilinä toimivan metalliliuskan (kaasarin ja lohkon välissä) väliin päätynyt n. nuppineulan pään kokoluokkaa oleva muovihitunen, joka kiilasi venttiilin auki ja sotki siten koneen paineet.

        Ei harmainta hajua, miten pala oli sinne päätynyt. Kaasarissa ei ole suodatinta, mutta onhan se siellä hyvässä suojassa kopan alla.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      20
      1750
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1339
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1229
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      10
      1143
    5. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1085
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1057
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      11
      1056
    8. Paske perse pillu

      Kulli seksi hiv
      Ikävä
      5
      1040
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      1010
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      1009
    Aihe