KAHVIPIRTTI

Sskillan

Myrskyn jälkeen on poutasää, näin laulussakin kerrotaan ja totta se on, sää kirkastumassa ja lämpöäkin melkein kahdeksan astetta, kelpaa pirtin tekstiilit tuuletella.
Pölyttöminä laitan ne paikoilleen ja muutenkin on pirtti pesty ja puhtoinen.
Takkaan tuli, pöydille upeat krysantiimien täyttämät maljakot syksyyn kuuluvin värein, sytytän vielä valkeat tosi kookkaat pöytäkynttilät, eikös olekin kodikkaan oloista?
Kellokanervista laitoin ovenpieleen korit, havunoksin reunustin, houkuttaa kahvin tuoksun kera sisään astumaan.
Kaulin on ollut vähän allapäin, kun on unohtunut mainita, nyt sekin sai kukkien väriin sointuvan ruudullisen rusetin, jopa hymyä näkyy.
Samanlaiset rusetit kissoille myös ja kermalautanen juhlan kunniaksi, sillä juhlaa se on avata aina uusi pirtti.
Nyt kun kaikki on melko hyvin laitettu, kruunaan kahvipöydän herkuksi ruusupullat, taatusti tuhtia tavaraa, voita ja sokeria, joskus on lupa herkutellakin.
Näin on uusi pirtti puhtain päiväkirjoin valmiina ottamaan kävijät sisään ja viestinsä laittamaan.
Jätin juoksunumeron pois, kun ei pirttejä enää kerry monia samalle sivulle, nimellä löytää oikean paikan.
Toivotan lämpimästi tervetulleeksi kaikki pirttiin haluavat, viestitellään asioista ja hauskoista jutuista, ohjeita ruuanlaittoon, koneen käyttöön ja kaikkeen mieltä askartavaan, näin on tehty aina, tehdään jatkossakin.
Pitäähän se tuttu virke loppuun laittaa, katto on korkealla, seinät leveinä ja kynnys juuri ja juuri olemassa oleva, helppo yli päästä huonojalkaisenkin;)
Voi itku, kirjautuminen ei ollutkaan päällä, vaikka sen tein, no yritetään muulla merkillä, jos nyt laskusta selviän,,,,

216

763

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kyllä on kaunista. Kiitos Skillan.

      Syödään vain ruusupullia ilman pelkoa kolesterolista, sillä itse olen syönyt voita, punaista maitoa ja tietenkin jälkkäreitä aivan surutta, no en tosin ahmimalla, mutta harkiten.

      Niin olikin pelko pepussa, kun kävin labrassa, että varmasti tuo paha kolest. on korkealla, koska e n ollut syönyt minulle määrättyjä lääkkeitäkään, mutta oli vain ylärajalla (5) ja ne erittelyt oli hyvät. Miksi siis käyttää kurria maitona, joka ei sovi kahviin? Miksi ostaa kalliita beceleitä, koska voi on parempaa ja makeaakin voi syödä, kun ei korvaa sillä pääruokaa.

      Auto meni katsastuksesta läpi "heittämällä", mutta yksi reikä täytyy seuraavaan kertaan paikkauttaa. No se on vuoden päästä, joten on niitä sitten jo kymmenen, mutta tuo minun kauhistuksen katsastus meni nyt hyvin.

      Ikuiseen maidon loppumis ongelmaankin löysin ratkaisun UTH-maidosta, jota ostin laatikollisen. Viimeinen käyttöpäivä on 24.12, joten sen vuoksi ei tarvitse kauppaan lähteä tekemään heräteostoksia.

      Syksyn sato on korjattu 5 kurpitsaa, vaikka suurimman kurpitsani joku oli vohkinut ja se oli ilmeisesti se ainoa shpaketti kurpitsa. Metsän antimia en ole kerännyt, koska oman tarpeeni saan torilta. Kaapista löytyi edellisvuoden kuivattuja kanttarellejä ja hyvä kastike niistäkin tuli. Eihän ne ole tuoreen veroisia, mutta ei tässä itsekkään ole enää niin "tuore"!

    • Tänään oli markkinapäivä. Kyllähän myyjiä oli satoja ympäri Suomea ja ilmakin suosi. Kävelin koko kilometrin mittaisen kauppakujan läpi ja ainakin katsojia riitti.

      Enpä muuta ostanut kuin lihakukon. Olen jo maistellut sitä. Onhan se syötävää, mutta ei kovin hyvin onnistunut paistos. Kovan kappero kuori ja lihapala ontossa kuoressa pyöri kuin peruna muoviämpärissä. No kyllä se syötyä tulee.

      Pakolaisjutut jatkuvat ja lisääntyvät. Se homma ei ole ollut läheskään hallinnassa. Mitä mielenosoituksiin tulee, enpä ryhdy umpimähkään arvostelemaan myöskään protestoijia. Heillä on siihen oikeus kunhan turhilta törttöilyiltä vältytään. Tällä hetkellä en lähtisi mukaan kumpaankaan joukkoon, en myötäilijöihin enkä vastustajiin. Luultavasti kuulun tässä asiassa siihen enemmistöön, joka katselee ja ihmettelee, että mitähän tästä kaikesta seuraakaan. Varmaan tulee vielä jatkossa pakolaistulvasta yllättäviäkin seurauksia.

      Poukkoilua on SSS- hallituksen toimissakin. Eipä taida riittää arviokyky työmarkkinakentästä aiottujen toimien seurauksista. SAK:n jäsenkentässä on n. 300 työehtosopimusta. Jokaisessa sopimuksessa on työalan muotoihin rakentuvia erilaisia ratkaisuja, joilla sopimuksiin on päästy. En minäkään ole koko alan asiantuntija koskaan ollutkaan, mutta tiedän sentään jonkun verran näistä sopimuskäytännöistä. Määräily ja pakkolait EK:n johdon ajamien esitysten mukaisina eivät ole paras opastus hallitukselle asioiden hoitoon, vaikka ne ideologisesti oikeistolaista SSS- hallitusta miellyttäisivätkin. No...mitäpä näistä, vankasti eläkeläisenä katselen ja kuulostelen mitä tapahtuu.

      Yhä on kaunis ilma. Ruska helottaa kirkkaina väreinä tästä ikkunastani näkyvissä puissa.

    • Kaunis päivä on ollut, "illan tullen, yön pimeten " vasta kotiin tulin, pistän pienen ilmoittautumisen uuteen vieraskirjaan kuitenkin.
      Kaunis pirtti valmiina täällä vieraiden tulla, SkillaN on taas taitavasti laittanut.
      Nyt katsomaan ykköstä, se tunnari on minun mieleeni.
      Hyvää illan jatkoa!

    • j.hurskainen_

      Olihan ihanteellinen sää tehdä rästiinjääviä pihatöitä. Syysleimukukkien varret saattoi leikataa pois. Liikaa levinnyt puistoruusu rutkasti pienemmäksi juuria myöten.

      Väsyttäväähän tuo on, mutta eipä tarvitse nukkumaijaa rintasokeripalalla houkutella uneen pääsemisessä.

      Kittilässä jo mitattiin 4 sentin lumipeite. Sieltä se tosisyksy meillekin tänne etelämmäksi möngertää.

    • Sunnuntai aamun rauhaa, sitä todella näyttää olevan, hyvin on hiljaista tuolla kaduilla.
      Pilvinen on taivas, ei yhtä kirkkaan sininen kuin eilen ja lämpöäkin vain reilut kolme astetta, taitaa ruveta talven tekoon.
      Kovasti tuntuu hurskaisella puuhaa riittävän, sellaista se on, kun omakoti talossa asuu, toista meillä kerrostalon asukkailla, ikkunasta vaan katsellaan.
      Kuntohan siinä parempana pysyy, kun liikettä riittää.
      Kiireistä tuo meno Meriliilläkin on, mutta se pitää ihmisen virkeänä, kun pystyy aina vaan rientämään ja kotiin tulokin juhlaksi muuttuu;)
      Ynnämuun lihakukosta siirryn oman lanttukukkoni mainitsemiseen, sen tein eilen ja eipä ole kova vaan niin pehmeä ja maukas, varmaan maistuisi toisillekin.
      Tytär tuo tänään sieniä, oli mökin maisemista karvalaukkuja löytänyt, hänelle puolet kukosta annan.
      Tein muutakin hyvää eilen, kun uuni lämpeni, kaali ja perunalaatikko, riisipuuro kuppi myös uuniin, siihen kyytipojaksi keitin puolukkasopan.
      Keitin lanttuja vähän aikaa, etteivät rikkoneet kukon kuorta ja siihen keitin veteen silppusin kaalia, porkkanaa, perunaa, sipulia ja lipstikkaa, siitäpä tuli maukas sosekeitto, loreus kermaa ja a´vot.
      Pakkaseen annostelin ruokia ja nyt on valmista pitkäksi aikaa.
      Laiska töitään luettelee, mutta pitäähän minun kertoa miten taloudellinen yritän olla;)
      Sekaisin on Suomen asiat, en enää osaa ymmärtää missä oikein mennään, ehtoja ja vaatimuksia luetellaan ja päätökset viipyy, niin talouden kuin pakolaisten suhteen.
      Onko tarkoitus sotkea kansan ajatukset, kukaan ei kohta tiedä missä mennään ja mitä korotetaan, mitä lasketaan, tämä viimeksi mainittua ei ainakaan hyvä tuloisia koske.
      Presidenttikin sanoi, että olisi tulokkaiden opittava ymmärtämään, että maassa maan tavalla, jos todella hädästä on kysymys, ei auttavaa kättä arvostele.
      No kumpahan rupatan, ei tästä nyt ainakaan mihinkään mielipide lähde.
      Lohdullista on lukea, että on muitakin jotka piu,paut kaikella laihduttavalle sanoo, kiitos Kristiina23, syödään mikä maistuu ja kurria en ole juonut kuin joskus piimitettynä, mikä olikin hyvää kaivosta nostettuna heinäpellolla, oikeaa janojuomaa, sen harvan kerran kun heinäpellolle eksyin. (kai se sintu kurrista tehtiin)
      Nyt olisi saatava vaatteet päälle, oikein hävettää, kun näin kauan olen yövaatteissa kulkenut, miten lie aamu mennytkin.
      Hyvää ja nautittavaa Mikkelinpäivää, piiat ja rengit ennen aikaan pääsivät viikon lomalle ja uuteen paikkaan sen jälkeen.

    • Puskasuleima

      Hei!
      Onkos Mikkelinpäivä sama kuin kekri?
      Jostakin syystä tänään soi mielessä laulu, jota me nuorisoliittolaiset kisällittäret ja kisällit lauloimme: "Kekrinä vasta rengit ja piiat viettävät ilojuhlaa! Pestinsä sekä säästönsä liiat arvelematta tuhlaa.
      Vuotuinen palkka liian on hupa, mut onhan meillä tanssimalupa.
      Soittajapoika nyt sinä soita halitulitilitaalaa..."
      Kekrilaulussa soitteli Oskari. Meidän hanuristimme oli Arska, Sulo rämpytti kitaraa, ja Eskon bravuurinumero oli "oi, Lola pieni salli sulobanjon soida..."

      Edellä mainitut kaverukset ovat jo manan majoilla, ja elämä on levittänyt muun porukkamme ympäri maata. Pari tytöistämme on
      palannut kotiseudulle, ja kaksi poikaa ei täältä ole minnekään lähtenytkään. Jääköön kertomatta, kuka se toinen niistä kotopaikalle jääneistä pojista on.

      Mikäpä täällä on eläessä, jos onnistunut työpaikan saamaan lähimaisemista, eikä eläkkeellä tarvitse enää huolehtia siitä, mistä se jokapäiväinen leipä lähtisi.
      Nyt saa nauttia ihan ilmaiseksi ruskasta, joka tänä vuonna näyttääkin harvinaisen kauniilta. Tai voi seurata liikennettä. Autoja on paljon, samoin kauppaan menijöitä ja sieltä tulijoita. Monella äidillä tai isällä on mukanaan toinen toistaan pienempi taapertaja. Että he voivatkin olla ihania yrittäessään paapottaa aikuisen tahdissa.
      Oman lukunsa ansaitsevat ne reippaat koirat, jotka kävelyttävät
      emäntiään tai isäntiään pitkän narun päässä. Juoksunaruksi sitä kai kutsutaankin.
      Sitä menoa katsellessa tulee aina mieleen Saksan demokraattinen paimenkoiramme Niilo...

      Nyt loppuu muisteleminen.
      Katsotaan, kujinka mujian kirjoitelman käy,
      Voikaa hyvin!

    • Niinhän tässä taas kävi, että taivaan tuulet olivat vohkineet taatusti sisäänkirjatun nikkini.
      Sanokaa te viisaammat, onko tuossa sisäänkirjautumisessa aikaraja.
      Onneksi on tuo tuuraajani Puskasuleima, ettei tarvitse pohtia vakinikilleen hätäaputuuraajaa.

      Aurinko purskahti paistamaan ja kirkastaan ruskan värit.
      Upeaakin upeampi ruska loistaa tummaa taivastga vaxsten.

      HÄH!?!
      Mistä se Vanlastiina nyt tuonne alas iklmestyi?

    • Varmaan ''uudistaminen'' on tuonut tullessaan jonkinlaisen viiveen tai aikasytytyksen tänne, joskus viestinikin näkyy vasta seuraavan kerran tänne tullessani.

      Tänään olen iltapäivällä muiden ruuissa, joten oma kokkaamiseni jääköön nyt vähemmälle, tosin ruuan tekeminen on lempipuuhaani.
      Näköjään minulle on iän myötä vakiintunut mieheni aina käyttämä ruuan tekeminen, ennen avioliittoani puhuin aina ruuan valmistamisesta. Eipä kait niiden tarkoituksessa mitään eroa ole.
      Jonkun olen kuullut jopa jalostamisesta puhuvan.

      Tällä ei nyt aurinkoa näy, pilvipotaista on etelärannikolla.
      Hyvää lokakuun alun sunnuntaita!

    • Himmelsauge

      Eipä saanut myrsky lehtiä riivittyä puista, harmi, lupailee kivaa haravointisäätä. Nyt olisi voinut aloittaa hyvänsään aikana.
      Roskanpoltto olisi toinen työ. Aamukahvin kanssa oli eilen leivottua
      taatelikakkua. Jostain luin että maanantaina 5.10 on kansainvälinen korvapuustipäivä. Pitäisikö huomena alkaa taikinaa tekemään, olisihan vierasvaraa
      pakasteessa. Kaikkea ne keksii joilla ideoiden määrä on rajaton.
      Oli lehdessä ohjeita erilaisista täytteistäkin esim. rahkapuolukka.
      Suositeltiin laittamaan puustit pellille lähekkäin, saavat noustessaan
      mennä kiinni toisiinsa. Voi olla hyväkin konsti, ei kuivu ja erikoistäytteet
      pysyvät sisällä. Kuvassa puustit olivat kauniita kypsinä ja irtoilivat toisistaan. Meinaan kokeilla.
      Eipä sen kummempaa kun tuumasta toimeen, ulkoilemaan.

    • Neeasa

      Hei Skillan ja koko pirtin väki!
      Niin hieno kuvaus Pirtistä oli Skillan laatinut, että täytyi heti tulla kurkistamaan ja
      todeta, että kaunista on, krysantiimit ja kynttilät pöydällä vielä juhlistavat.

      Ruusupullan otan ja kaadan kahvia mukiin, maistuupa hyvälle, onkohan niitä niin paljon, että voi "santsata", otan toisenkin.
      Nämä syömiset täällä on siitä hyviä, että jälestä päin ei tule omantunnon tuskia.
      että miksi söin noin paljon!

      Muuten, tuo ynnämuun kuvaus siitä lihakukosta oli mainio, "lihapala ontossa kuoressa pyöri kuin peruna muoviämpärissä"!
      Kyllä sain nauraa, kiitos!

      Kaunis ja aurinkoinen päivä tänään, näitä lisää !

      • j.hurskainen_

        Luulen keksineeni keinon painoni hiljaiseen kohoamiseen. Aterioiden välissä tunnen usein nälkää.
        Tätä varhet ole varannut käden ulottuville juustonaksuja ja niitä suolaisia peruna-shipsejä.
        Kuitenkin pakasteessa on marjoja odottamassa käyttäjäänsä. Mustikkaa, puolukkaa mutta myös luumuja.
        Marjojen sanotaan olevan terveellisiä. Mansikat ovat tietenkin sokeroituja, mutta mustikat sellaisenaan pakastettu.

        Pitääkin kokeilla taittuuko painonnousun lisääntyminen.


    • muori777

      Ehtoota vuan.

      No nyt olen saanut paapoa kissa oikein tosi paljon.
      Olin kyläilemässä ja siellä on semmonen RACDOL kissa.
      Sen saa vaikka solmuun kääntää,kuuluu vai hrrrrhrrr.....
      ihana otus.

      Meinasi tämä kone tehdä temppuja piti sammuttaa ja uudelleen käynnistää,niin nyt taitaa pelata.

      Näkyillään...

    • Huomenet viikon alkuun ja pilviseen aamuun, saapa nähdä mitä päivä tuo tullessaan.
      Ajattelen tuon muorin kissa jutun jälkeen niitä pieniä suloisia pentuja siellä maalla, nyt varmaan suloisimmillaaan, miten ne pärjäävät?
      Toivottavasti poikamies siinä nääpurissa niille evästä antaa.
      Toissa päivänä oli jossakin poika kissojen leikkaus, voi kun se olisi tarpeen joka paikassa, ettei näitä villikissoja syntyisi, ihmiset huolimattomuuttaan useinkin jättävät kissansa kesän jälkeen mökeilleen ja siitä sitten vahinkoja kertyy.
      Tuo nälän tunne mistä hurskainen puhut on minullakin aika tavallinen vaiva, jotakin on suuhunsa napsittava, en kyllä näihin naksuihin ole sortunut.
      Marjoja ja omenia niitä syön ja nälkä vaan niiden myötä kasvaa, harmia pitää aina olla jostakin.
      Eikö olekin hyvä, kun pirtin tarjouksia voi nauttia mielin määrin, ei lihota, ei tule krapulaa, ei varsinkaan kun nurkkakaappin ovi harvoin aukeaa.
      Olikohan niin, että ennen sitä ovea useammin raotettiin, kun hassuttelua riitti paljon enemmän?
      Korvapuusti päivääkö arvattiin kerhossa viimeksi ennakoida, kun niitä paistettiin, seuraavan kerhon tarjous on se ruusupulla, ei se minusta ruusulta näytä, mutta makunsa puolesta on ruusuinen;)
      Miksihän minulta on kakkujen ja pikkuleipien himo kokonaan kadonnut, sitä vastoin kaikki muu erikoinen, ehkä vähän suolainenkin on mieleen.
      Nämäpä nyt taas siitä syömisestä, aina siitä puhe mistä puute, vaikka puutetta ei todella ole, aina se ruoka antaa aihetta keskusteluun.
      Muuten minä tykkäsin haravoinnista, kun mökillä sitäkin piti harrastaa.
      Säveltämistä ainakin ruuan valmistus on, noin verrannolisesti, en kyllä oikeasti osaa nuotteja edes piirtää, saatikka säveltää, sanoja voisi syntyä.
      Kadehdin ihmisiä joilla on taito nauttia niin sanotusta klassisesta musiikista, minä en sinfonioihin sisälle pääse.
      Musiikista pitäisi ymmärtää sanoma ilman sanojakin, siihen hyvin harvoin pääsen, joku voimakas sävellys tunteen pintaan voi nostaa.
      Nyky musiikkia en myöskään aina ymmärrä.
      Puskasuleima/Venlastiina minunkin muistot vei nuoruuteen, silloin kisällitär lauluissa minäkim olin mukana ja daiga,daiga duu oli yksi kappaleemme.
      Silloin kiertelimme turneilla, eli järjestimme iltamia, yksi naurua aiheuttanut muisto tuli mieleen, kun tuleva mieheni astui näyttämölle puupölkyn kanssa ja kuulutettu oli, että seuraavana Juhani Ahon lastuja, mieheni puukon kanssa alkoi lastuja vuolemaan, naurua riitti, se oli hauskaa aikaa sekin.
      Joskus kaipaan kovasti sitä koiraa joka emäntäänsä kävelytti ja halu on voimakas sellainen ottaa, mutta järki on vielä voittanut.
      Nyt ei tule taas loppua näille vuodatuksille, jos ei sano että heippa vaan!

    • Huomenta ja aurinko paistaa!

      Kun tulin nettiin vilkaisemaan aamun uutisia, totesin että iltavilkaisuni yhteydessä kirjoittamani viesti tökötti lähtemättömänä paikallaan. Kone oli vain jäänyt "valmiustilaan" ja tökkäämiseni "Lähetä" ei ollutkaan toiminut. Kiireessä ja hämärässä näin vain oli käynyt. Olihan jo hätä ehtiä päätoimeeni, nukkumiseen.

      Niinpä karsin jo vanhentuneen pois ja pätkäsen nyt viestin menemään. Ehkäpä j. hurskaisen huumorintaju kestää, vaikka hänellekin muistutusta osoittelen.
      // Kukkoni olen jo syömällä lopullisesti tuhonnut. Menihän se ja kuitenkin ravinnostakin kävi. Onhan j.hurskaisella herkut pitkin päivää napsittavaksi. Eikö teillä nuorena opetettu, että syödään ruoka-aikana eikä välillä ruokakomerossa notkuilla. Kyllä minulle opetettiin, ja tottahan haluan olla hyvä oppilas ja muistaa vieläkin. Marjat nyt on eri asia, puolukoita saatan napata ajasta riippumatta ihan sellaisenaan, niistä ei aiheudu vaakaan häiritsevää "väärää näyttöä." Sori, -eihän minun pitäisi opastaa, vaikka olisikin kyseessä nuorempi)) .//

      Tässäpä näin "myöhästynyt." Jatketaanpa hyvää päivää!

      • j.hurskainen_

        Mielellään sitä oppia ottaa. Ainakin asioista jotka itsekin tietää huonoksi tavaksi. Nuo juustonaksut on kai jätettävä ostamatta.
        Niihin saa tu hiukan sen tirripaistin läskinnahkojen pureskelun hieno jälkimaku.
        Mummoni olisi voinut tokaista; paholaisen juonia että ihmiset lihoisi.

        Aina se on joku syy. Pieniä ulkotöitäkin tekisi. ellei se niin kävisi voimille. Entinen mies sanoi onkimisesta. että kivaa hommaa ellei selän kunnolle niin hupaa olisi.
        Pieni ulkovalutyö pitäisi tehdä. Tyyrishintaisella säkkilaastilla se onnistuu kun on muutama lämpöaste.

        Muuttavat hanhet kaklattavat yötä päivää. Mikä hanhilaji lie joka veteen laskeutuu parviksi huilaamaan. Ovat ainakin ketuilta suojassa.


      • j.hurskainen_ kirjoitti:

        Mielellään sitä oppia ottaa. Ainakin asioista jotka itsekin tietää huonoksi tavaksi. Nuo juustonaksut on kai jätettävä ostamatta.
        Niihin saa tu hiukan sen tirripaistin läskinnahkojen pureskelun hieno jälkimaku.
        Mummoni olisi voinut tokaista; paholaisen juonia että ihmiset lihoisi.

        Aina se on joku syy. Pieniä ulkotöitäkin tekisi. ellei se niin kävisi voimille. Entinen mies sanoi onkimisesta. että kivaa hommaa ellei selän kunnolle niin hupaa olisi.
        Pieni ulkovalutyö pitäisi tehdä. Tyyrishintaisella säkkilaastilla se onnistuu kun on muutama lämpöaste.

        Muuttavat hanhet kaklattavat yötä päivää. Mikä hanhilaji lie joka veteen laskeutuu parviksi huilaamaan. Ovat ainakin ketuilta suojassa.

        Hei, merkitseekö 'hupa' teidän lähiympäristössä jotain 'sairasta'?
        Muistan jonkun ystävistäni sitä siinä merkityksessä käyttäneen.

        Meillä ainakin 'hupaisa' tarkoittaa ' leikillistä/ hauskaa' .

        Eilisen kylässäkäyntini aikana tuli puheeksi kansainvälinen korvapuustipäivä, jota eilen vietettiin, SkillaN mainitsi myös siitä. Heillä ei kyllä sitä lajia ollut tarjolla, mutta kutsujen isäntä kuului sanovan, että onhan hyvä, että kansainvälinen korvapuustipäivä tarkoittaa leivonnaista.
        Näinä konfliktien aikoina voisi jotain muutakin tulla mieleen.

        Illanjatkoja!


      • Minua-on-aina

        hämmästyttänyt ja yllättänyt se, että joku suuttuu neuvoista,
        ei sitä kahvipirtissä ole ollut, mutta tuolla ulkopuolella.
        Täällä on hyviä ideoita tullut moniakin.

        Kiittänyt olen sellaisessa tilanteessa aina, jokaiselta tapaamaltani ihmiseltä olen jotain oppinut.


      • ynnä_listeriinii
        Minua-on-aina kirjoitti:

        hämmästyttänyt ja yllättänyt se, että joku suuttuu neuvoista,
        ei sitä kahvipirtissä ole ollut, mutta tuolla ulkopuolella.
        Täällä on hyviä ideoita tullut moniakin.

        Kiittänyt olen sellaisessa tilanteessa aina, jokaiselta tapaamaltani ihmiseltä olen jotain oppinut.

        Netistä löytää hyviäkin neuvoja ja vinkkejä. Kirjoituksia tulee jopa seurattua sillä silmällä.
        Monen syvästi inhoama raa'an valkosipulin syönti onkin verrattavissa lääkkeen käyttöön.
        Nytkin yläikenessä on tekohampaiden aiheuttamia patteja. Ennen ne nostivat kehon lämpöä yli tavallisen.


    • Päivä on jo paistanut sen verran kauan, ettei voi hauskaa huomenta toivottaa. Siispä päivänpaisteista päivää!
      Paistaminen toi mieleeni ruoan laittamisen. Minä nimittäin laittaisin ruokaa, jos ei ukkoni sitä laittaisi. Hän nimittäin laittaa sellaista sapuskaa, ettei ole ihme hänen vaimonsa pulskistuminen miltei päivä päivältä.
      Pitäisi keksiä hyvä syy, jonka nojalla hänelta voisin kieltää ruokien laittamisen...
      Tallinnassa söin aitoa venäläistä borssia, joka on suuri rakkauteni. Harvemmin sitä tulee kotona laitettua, mutta nyt keittelin sitä ison kattilallisen heti kotiinpaluuta seuraavana päivänä. Ensi kerralla muistan ostattaa smetanaa. Se oli ainoa, mikä aidosta mausta puuttui.

      Meillä on yleensä sellainen ruokalaista, että tänään on hyvää ruokaa, ja huomenna syödään eilistä. Nyt siihen listaan tulee silloin tällöin muutos, se borssi.

      Olen tainnut ylittää palstakiintiöni ja ajan.

      Tavataan taas!

      • Toppatakki piti hakea kellarista varalle, on se niin mukavampaa pukea lämpimästi ylleen. Sunnuntai-iltana kirjoittelin hyvän päivän jälkeen tuntojani, mutta oudosti se häippäsi minultakin.
        Keitin lehtikaalia osaksi tarjoilua, vaan sepä ei ihan hevillä norjistunutkaan niinkuin olin olettanut, ruotimisesta huolimatta. Tänään hunnutin ohuesti jauholla loput, ja paistoin rapsakaksi parin kinkunviipaleen kera.
        Melkoisen vahva vihannes, runsas rautapitoisuudellaan. Tytttöni sanoivat ripottelevansa sitä keittoihin pehmitäkseen. Ei sen ominaismaku ole kaalin vertainen, mehukkuutta ei nimeksikään, joku hybriidijaloste kai.

        Lämmityskausikin alkaa taas, tuntuvat nuo patterit olevan hieman lämpimät alkuunsa. Kotoista iltarauhaa kaikille!


    • Tuli ihan "hauska olotila"kun piiitkä kirjoitus kirmasi jonnekin. Eipä auta vaikka miten nyrkkiä pöytään löisi . Ei palaa takaisin ei.
      Nauratti siinä tuo ym:n kukon kuvaus, melkoinen kukkopoika. Kuopion Rauhalahdessa on aina (ainakin meidän siellä yöpyessä) aamiaisella lanttu, liha tai kalakukkoa. Siinä on kaikki täytteet kohdillaan ja hyvääkin on. Siis kaiken muun paljouden lisäksi. Missään muualla en ole vastaavaan törmännyt. Mutta hyvää se on aamiaisellakin.

      Toppatakkia pitää ylleen vedellä, viileä tuuli ja vuoden aikakin jo talvinen.
      Luin tuolta puskasuleiman rallatuksia. Alkoi tuntua että siinähän he Skillanin kanssa tanssivat uudistetussa pirtissä syyskukkien hehkussa. Hanurimusiikin tahdissa.........
      Kaulinkin katselee pää kallellaan ja keinuttelee itseään musiikin mukaan. Ja takassa räiskyy tuli. Kynttilöitäkin ovat sytytelleet- nythän alkaa olla niiden sesonki aikaa kun yöt pimenevät ja viilenevät. Jotenkin kyntilöiden lumo haihtuu kun kevät talvi tulee ja illat valostuu.
      Jospa kokeilisi näiden höpinöiden lähtemistä- turhaa virkkaa mitään jos bittitaivaalle menee. Niin hupa on meillä päin myös, niinkuin vähän jokin loppuu ajateltua aiemmin ,sanotaan olipa tämä hupa. Tai menipä tämä aika huvassa, niinkuin nopeasti.
      Taas yksi sana jolla on monta merkitystä. Hupaisa on taas niinkun hauska tai jotain sinne päin.
      Nyt kokeilemaan heippa.

    • Myöhäisaamua, kauniina tämä tiistai, Pinjan päivä näyttää alkavan, onnea vaan Pinja nimisille, en tunne ketään tämän nimistä.
      Hyvällä alulla on jo lokakuu, ja sää alkaa muuttua talviseksi, kai yöllä jo jossakin pakkasta, pohjoisessa ainakin.
      Huomenna on urakoitava parvekelasit puhtaiksi, kohta ei pesu enää onnistu.
      Kukat vaan jatkavat niin komeina, ei millään raaski pois laittaa, tomaattikin kypsentää hedelmiään, no eipä paljon tarvitse pakkasen kiristyä, kun jo parvekkeellekin ylttää.
      Raaski sanakin aika outo, kun on puhuttu noista eri paikoissa erilailla ymmärretyistä sanoista, hupa on täällä tuhlausta.
      Taitaa minun tanssit olla tanssittu, mutta mielikuvien myötä voisi vaikka liidellä;)
      On todella ruvettava katselemaan lämpimämpiä vaatteita ylleen, tuuli oli eilenkin ihan kylmää.
      Lehtikaali, kuin myös borssi keitto on jäänyt minulta kokeilematta, nyt olisi hyvä aika kokeilla, kun tarpeita runsaasti tarjolla.
      Onhan se tuo neuvominen aika vaikea osa alue näin ikäihmisille, kun jokainen on niin taitava ja osaava, että neuvoja ei voi antaa, minä olen monen monta uutta niksiä pirtistä saanut ja huomannut, että vajavainen olen tietoineni.
      Huomasin korvapuusteja urakoidessamme, että ei pitäisi neuvoja tupata, jotakin sen tapaista taikinan tekijälle sanoin, että neuvoksi koki ja oli hyvin närkästynyt, ettäkö hän ei osaisi pullataikinaa tehdä, anteeksi pyytelin neuvojani.
      Nauruksi sitten meni.
      Hurskaisella vaan puuhia riittää, mutta siinä ohessa huomioit myös muuttavat linnut, kyllähän niitä seurailisi, mutta ei tässä liikenteen hälyssä edes ääniä taivaalta kuule, nyt kai jo joutsenetkin muuttoa alkavat tehdä.
      Voi,voi, kun tuon ynnämuun neuvon oppisi, ettei välipaloja napsita, mutta ei onnistu, heikko luonne kaikessa, niin hyvässä kuin pahassa, itseään pitäisi ruoskia.
      Mutta nyt päivä on jo niin pitkällä, että kohta kiire tavoitta, jos en koneelta pois pääse, laulamaan on lähdettävä, sitä ennen koti kuntoon saatettava ja jotakin oman itsensäkin eteen tehtävä, mukavaa syyspäivää kaikille.

    • Ihan alkajaisiksi esitän SkillaNille, että perustetaan Kaffekisällittäret ja valitaan sattuneesta syystä Merikukka tanssimaan ryhmän prima ballerinana.
      Hän on hoikka ja nätti ja merielämään tottuneena osaisi keinuttaa itseään viehkeästi laulelujemme tahdissa. Yleisö ei niin ollen malta lähteä pois kesken esityksen...
      Ei kuitenkaan kerrota Merikukalle etukäteen, ettei hän hyppää paattiin ja purjehdi kaukaisille maille.

      Yöllä on ollut pakkasta. Kaikki paikoitusalueen autot ovat ihan huurteessa. Mutta aurinko paistaa. ja taivas on sininen. Linnun lintua ei näy. Jokohan kaikki ovat muuttaneet lämpimämpiin maihin.
      Viron maaseudulla seikkaillessamme näimme vähän väliä valtavia lintuparvia lentävän jonnekin - kumma kyllä ne eivät lentäneet etelään päin.
      Tuli juuri mieleeni, että on olemassa laulu, jossa sanotaan, että pois lentävät taas muuttolinnut. Täytyykin kokeilla, löytyykö se läppärin levystöstä.

      Aurinko päivää Teille ja heipä hei!

      • aploodit

        Nyt oikein kunnon aploodit venlastiinalle, ulkonäön perusteella pitääkin valita sosiaalidemokratiassa. Hoikka pitää olla ja nätti. Ja ehdottomasti PULINAT POIS.


    • Ei vielä yöpakkasia näillä nurkilla, mutta odotettavissa kyllä.
      Voi se kylmä mennä taas ohitsekin, sitä toivoisin.

      Lapsena muistelen äidin hakeneen kukkamultaa lepän lähettyviltä niityn laidalta, sillä siinä kasvit kukoistivat parhaiten.
      Kanankakkavettä kananmunankuorilla rikastettuna sitten kasteluun.
      Kukkamultaahan ei pusseissa silloin myyty.
      Kyllähän ne sisäkukatkin kauniisti kasvoivat, se on mieleeni jäänyt.

      Päivänä muutamana juttelin yhden parhaista naapureistani kanssa.

      Hän kertoi saaneensa sääennusteen, jonka mukaan koko lokakuumme
      tulee olemaan lämmin, vaikka ennuste on nyt erilainen,
      sitten loka-marraskuun vaihteessa tulee kovia ukkosia ja myrskyjä,
      minkä jälkeen saadaan lunta odotella lähelle joulua,
      eikä ole varmaa pysyykö se joulun yli.

      Aika näyttää, millaiseksi loka-marras-joulukuu muodostuvat
      säiden suhteen.
      Tänään oli mitä hienoin pyöräilysää, aurinkoista, eikä tuule niin kuin viime päivinä. -

      Keltaisia lehtiä koko maanpinta täynnä, katsellessani ylös päin, kaunista oli,
      ikimetsää, ja mukava oli samoilla pitkin ja poikin polkuja ja kallioita seuraten.
      Syksyssä on oma viehätyksensä, kuten muissakin vuodenajoissa.

    • Ahaa, vai niin.. hyvä kun "pikkulinnut laulavat". Sitähän minä en tunnusta että olisin kuunnellut ovenraosta tai katsonut avaimen reijästä teidän suunitelmia.
      Eihän sitä nyt tokkiinsa esiintyjiä oteta kuin riihen seinästä repästynä. Ehei..
      Ensin pitää järjestää näytille kaikki keinuttelemaan itseään sitten valita raati ja niidenkin pitää kokoontua ja pohtia monesti, ettei tule mitään "takinkäännöksiä".. käy vielä kuin persujen kohalla että varajohtajat huutaa että pois pallilta kaikki persupomot nyt on petos tapahtunut....ja väärät henkilöt keikkuu päättelemässä asioista.
      Noin vois käydä että joku nostais meikäläisenkin niskasta ulos ja sillä siisti.
      Ajatus oli tosi kaunis ja imarteleva ja liioiteltukin rutkasti. Nautitaan pirtistä ohjelman kanssa tai ihan ilman...

    • Vai että Kaffeekisällittäret Kahvipirttiin! Mikäs siinä, sen kun väännätte ryhmän kokoon. Minunhan ei tarvitse tulla pääsykokeeseen "keinuttelemaan" koska esityksessä on ryhmä "kisällittäret." (ei sällittäret). Sitä paitsi, kuoroonkaan en halua osallistua. Kun minun täytyi eka kerran kansiksessa suorittaa laulukoe, rääkäisin alkuun " Ajetaanpa poijjat kyydillä, kyllä valtio kyydin maksaa....." ja vaskesta varsaan se lauluni tukehtui. Ope lupasi vitosen yrityksestä ja sanoi ettei minun tarvitse enää jatkossakaan kokeilla. Se sopimus päti. Niin myös muuhun lauleluun, paitsi salokorvessa jossa ei varmasti ole muita kuulijoita kuin variksia säestämässä.

      Kun nyt hupaisaksi meni, palaan j.hurskaisen heittämään "hupaa" sanaan. Kyllä se minun murreympäristössäni oli yleisesti käytetty, monimerkityksellinen sana. Tuli hupa homma tehtyä vaikka marjametsässä, asioiden hoidossa, työssäkin. Tulosta ei juuri tullut, hupaa ajan käyttöä. Tai pelikoneita näpytellessä, hupaa se on lompakolle. Tai eräissä työhommissa, rahaakin tuli, mutta hupa terveydelle. Esim. vanhan ajan putkieristäjät levittivät asbstimassaa käsin, ilman mitään suojaa ja pyörivät siinä pölyssä. Hupa terveydelle, tottavie se tilastoissakin näkyy.

      "Entinen mies sanoi onkimisesta. että kivaa hommaa ellei selän kunnolle niin hupaa olisi." Tämä on j.hurskaisen lause, hurskainen osaa rakennella sanomisia niin, ettei ne aivan yksikertaisia ole ymmärrettäväksi, vaikka siltä näyttäisi. Yritän tulkita tätä, senhän lukija saa tehdä, mutta en ole varma tuloksesta.
      Onkiminen nyt ei ole niitä raskaimpia puuhia, eikä selän kuntoa rappiolle vie, ellei ole suuria entisiä vaivoja. Tässä "entinen mies" sanoi. Saattoipa vain olla laiska luonnon lajakkuus, jonka täytyi selitys jakaa tekemättömyydelleen ja aikaansaamattomuudelleen.

      Tästä nyt tuli hupa juttuni. Kyllä se ilmoittautumisen kuitenkin täyttää.

    • ynnämuu kirjoitti. hupaisasti, mutta tuo hupaa sana tarkoittaa varmaan ihan muuta. En nyt varmaan tiedä tarkoittaisiko nopeasti kuluvaa. No tarkiittakoon vaikka vähenemistä, kyllä kohta joku sen sanoo tarkemmin.
      Aika viileä ilta, täytyy huomenna etsiä pitkät kalsarit, ja puseron alle villapaita. Eihän niitä tietysti tarvi, jos ei aio ulos pyrkiä. loppuviikolla yhä viilenee, ja yöpakkasia lupaavat. Viimeyönä oli ensimmäinen täällä A Kiven maisemissa.
      Ainahan syksy muuttuu talveksi, ei se mikään yllätys ole, tähän ikään siihen jo tottunut.
      Jhurskaisella hommia riittää, onneksi ne täällä kerrostalossa ovat vain koti-askareita.
      Kaunista syksyä teille, jotka pirtissä käytte.

      • j.hurskainen_

        Iltalehti otsikoi; jäiset terveiset Jäämereltä. Vielä ei raappahousujen aika, ellei sitten ole avoveneessä venematkalla.
        Paatti kyllä on mutta en ole ehtinyt sitä venerannassa kääntää ajokuntoon tänä kesänä. Vesillä ei nyt turkishaalaritkaan olisi liiottelua.

        Miksikö ulkotöitä vaan aina riittää.? Pienkiinteistö oli vuosia huonossa hoidossa. Naapuri leikkasi orapihlaja-aidan. tutut nurmikon.

        Ei ollut rahaa palkata työntekijöitä. Nyt sitten lainarahalla on.

        Saattaa olla että ensimmäinen että lunta saamme nähdä, mutta varsinainen talvi voi viipyilläkin. Kumpa noin olisikin.

        Toppatakissa ja liikettä pitämällä ulkona kyllä pärjää. Kävelijöitä näkyikin raitella. Iäkkään koiran kanssa liikkeellä ollut nainen totesi, nyt hekin jaksavat ulkoilla.
        Osanottoni heille, jotka eivät ulos voi päästä, edes saattaenkaan.


      • Vastaappalatehuutoosi

        Tietääkö Latevaan onko pääministeri jo nauttinut niitä 30 000 kuukausituloja talostaan. ?


    • Vastaappa huutsi.
      minä vastaan sanoin, jos hän saa?
      Eihän siellä ainakaan vielä ketään asukkaan.
      Miksi saisikaan.

    • Huomenta nyt jo keskelle viikkoa, aika rientää ja pakkanen tavoittaa, nollassa täällä mittari aamulla.
      Nyt on urakoitava nuo parvekelasit, tai kohta hankalaksi menee, ei kylläkään yhtään fiilistä siihen hommaan, mutta aloittamalla sekin homma tulee tehtyä.
      Hurskainen kertoili, että ei venettä ole kesällä kääntänyt, vähiin jäi minullakin onkiminen, yhden kerran siitä ilosta nautin.
      Omakotitalossa töitä riittää ja jos vielä vanhempi on rakennus, aina korjattavaa riittää, kunnon huonona ollessa ei paljon jaksa kerrallaan.
      Päivä kerrallaan tässä mennään, tehdään mitä jaksetaan, onnekseni en vielä palkallista apua ole tarvinnut.
      Katselin eilen Seitsemän veljestä Teemalta ( kuinkahan mones kerta lieneekään), kyllä se mukanaan vei taaskin loppuun asti.
      Toissa iltana katsoin samoin Teemalta elokuvan nimeä en muista, mutta kertoi keskitysleiristä pakenevista miehestä ja naisesta, mukaansa tempasi sekin elokuva, järkyttää aina vaan näiden ihmisten kohtalot.
      Kaikkea Venlastiina keksiikin, yhdyn tuohon tanssiosuuksien suorittavan valintaan, osuu ihan oikeaan kohteeseen, hoikka on ja sitähän jo vaati abloodien esittäjäkin ja Pulinat pois, joten valinta tehty.
      Nuo lauluosuudet ei kai vaadi muuta kun jotenkuten sävelessä pysyy ja jospa vanhalta muistilta menisi.
      Noin sitä ennen kukkia hoidettiin, muistan äitini myös kananmunien kuoria liottaneen ja multa hankittiin jostakin, ei kaupasta kumminkaan.
      Kukat ja muutkin kasvit kukoistivat, äitinikin joka paikkaan mihin vaan oli mahdollista kasvia laittoi kasvamaan, kyllä ne liiterin seinän vieressä kasvatetut tomaatitkin maistuivat.
      Ennen näitä mahdollisuuksia löytyi vuokratalojenkin seinustoilla ja pihan perällä oli koppeja rivissä, kellä kanoja tai muita syötäväksi kelpaavia kasvatettiin, saattoi olla rottiakin ihan ilman kasvattamista.
      Nyt ei voisi kuvitellakaan että näin tehtäisiin, no aika oli se mikä oli ja puutetta kaikesta.
      Ynnämuulle voin kertoa, että oli ne miespuolisetkin lauluryhmät, kisällit ja heillä olikin hauskoja lauluja, muistan Hurmalanhäät yhtenä kappaleena ja kupletteja vaikka millä mallilla.
      Kisälli pojista minäkin mieheni nappasin;)
      Mutta nyt muistelot sikseen, Venlastiina vaan lauluja etsimään ja meri-kukka esiintymispukuja ompelemaan, minä menen parvekkeelle urakoimaan, heippa!

    • muori77

      Hyvvee päevee
      Markkina terveiset toin ISON Viipurin rinkelin pirttiin,pistäkee poskeen;)

      Leppien juurilta muista minäkin äitini kukille multaa hakeneen.

      Kyllä oli torilla porukkaa,ilma suosii nyt.

      Luonto todella upeaa,mikä väriloisto,varsinkin vaahteroissa.

      Eipä tässä kummempia,mennään päivä kerrallaan.

      Seinä naapurini 93v oli kuulema viime yönä nukkunut pois.

      Oli 3 tänävuonna tästä talosta.viime vuonna nukkui 5 henkeä.

      N0 se on sitä elämää.
      näkyillään...

    • j.hurskainen_

      Koleaksi muuttuihe ilmanplaatu. Kuitenkin ihanteellinen lämpötila vaativaan maankaivutyöhön.
      Ihmettelen, mistä nyt tuulee kun kropan terveys moisen kestää. Tai ei kun kesä enemmän säästöliekillä.
      Ei mahdu koneet kaikkiin paikkoihin. Silloin pitää rusnata lapiopelillä. Sekin on ihanteellista ettei kaivannon reunat sorru sateen lotistessa.

      Uhkapelit eivät ole minun heiniäni. Olisin netissä Viking-lotonnut, mutta jotain meni pieleen. Kenopeli nappasi mielellään muutaman euroni.
      Meikän tuurilla voin vilkuttaa niille hyvästiksi.

      Päivässä hyvää sekin että Islanninsillifileet sitten löytyivät ulkovarastosta. Kaupan laskusta näin että ne oli maksettu. Sillissä kuulemma D-vitamiinia.

    • Iltaa!
      Pirskatti kun täällä eläkeläisellä on kova kiire, päivä on jo mennä hurahtanut. Ei nyt sentään ole sellaista rajua raatamista kuin j. Hurskaisella. Eihän sellaista terve runnakkoni kaipaa. Terve nyt on huomattavaa liioitteluani. Kiire on ollut enempi pääni luukopassa ja väliin kieleni verryttelyssä.

      Eipä muuta kun pötkälleen painun lähiaikoina. Nähdään kirjoittelun merkeissä myöhemmin. Heippa!

    • Huomenta, parin asteen pakkasella täällä Savon muassa männään.
      Valoisuus lisääntyy, taivas idän suunnassa kirkkaana jo loistaa, ei vielä tänään räntää satane, luvassa on sitäkin.
      Kiire ei ole, mutta joutua pittää, sellaisen virkkeen olen jostakin kuullut, ynnämuulla varmaan tämän tapaista tuon kiireen kanssa ja hyvä niitä kielen kantimia on silloin tällöin reenata, kangistuu koko puhuminen muuten.
      Minä harrastan yksinpuhelua, tai radion kanssa päiväilen.
      Veikkauksen sivuilla minäkin sen lottoni aina uusin, kymmenen viikon jaksoissa ja voitot olemattomia, viime tuotto 3,94 kymmeneltä viikolta.
      Kalahan on terveellistä ja kalahan se on sillikin, välistä oikein himo siihenkin tulee.
      Kyllä se kuolema vierailee taloissa missä iltapuolen eläjiä enimmäkseen asustaa, mutta ei aina ikä esteenä ole, kun kuolema korjaa.
      Tuo syöpä on niin laajasti yleistynyt, että joka sunnuntai näkee kuolin ilmoituksia, missä myös iältään nuoret ovat kutsun saaneet.
      Päivä kerrallaan sitä tässä mennään ja illalla tulee joskus mieleen, että heräänkö seuraavaan aamuun, mutta nyt karistan sellaiset ajatukset.
      Huomasin eilen miten hitaaksi olenkaan tullut, parvekkeen siivouksessa meni yli kolme tuntia.
      Raivasin ensin pois lähtevät kasvit, tomaatit ja osan kukista, kannoin irtaimen olohuoneeseen ja sitten ne kahdeksan isoa lasia pesin.
      Lattialla jouduin osin polvillaan pesua suorittamaan, kun nurkkiin ei tehokkaasti pesulasta mennyt, ylös nousu oli vaikeaa.
      Sitten työntelin pakastimen lähemmäs ovea ja kaappi toiseen päähän parveketta, siis sielläkin huonekalujen siirtoa;)
      Lopulta sitten matot lattialle ja tavarat olohuoneesta takaisin, lyhtyjä jo valmiiksi katselin, kun riippukukat tilaa antavat kukkivat vielä niin kauniina.
      On se sellainen homma, että ennen kevättä en uusi.
      Kolme isoa muovikassia biojätettä säiliöön vein.
      Viime yönä sitten polvi kenkkuili, vaikka saunan lämpimässä jo ennakoiden vaivoja yritin kivut sivuuttaa.
      Varmasti nykyään helpommin pestäviä laseja laittavat, nämä minun varmaan jo parikymmentä vuotta sitten paikoilleen laitettu, nosteltavia ja käännettävä.
      Painavia ovat, pitäisi kynttilää laittaa juoksu uriin, mutta jätänpä sen tekemättä, katon rajaan en yritäkään kiivetä.
      Tulipas taas seikka peräinen työn kuvaus, mutta minulla se on melkoinen saavutus, olihan se kerrottava;)
      Nyt toivottelen kaunista ja mukavaa päivää teille kaikille, minä en tee mitään tänä päivänä.

    • Aamupäivää SkillaN ja muut.
      Oli minullakin ikävä riesa joka nyt on ONNEKSI ohitse. Kamala ärsyttävä yskä, joka ei antanut rauhaa päivällä eikä yöllä. Vähitellen vaan pahentui. Meikäläinen epäili verenpainelääkettä, jonka ei olisi kylläkään tätä pitänyt aiheuttaa, mutta minua kuunteleva ystävällinen lääkärini vaihtoi lääkkeen. Oire hellitti vähitellen kuukauden kuluessa. Ei tarvitse enää vesipullo muassaan olla, vesikulaus oli ainoa apu siihen kurkun kutitukseen.
      Nyt alan jälleen valmistella jälkipolvilleni pojalle, pojanpojalle ja pojanpojantyttärille suuhunpantavaa. Ehkä illansuuhun sopisi pizza, siinä voipi käyttää mielikuvitusta. Osa pizzasta rajattava hammastikuilla juustottomaan osaan, sillä pojanpoika ei tykkää juustosta.

    • Tuohivirsu

      Täytyy jotain kirjoitella, pirtti kuitenkin lähes ainoa paikka johon kirjoittelen. Ääällä on monta tuttua joiden kanssa tulee mielipiteitä vaihdettua, mutta siitä tämä on mukava paikka jossa voi sanoa omankin milipiteensä kunhansiitä ilmoittaa, että se on oma.
      Joskus joku ulkopuolinen tarttuu sanontoihin, mutta ei niistä kovinpaljon kannata välittää.
      Eilen keitimme porssa, nyt jo toisen kerran Tallinnan reissun jälkeen, Siihen kuuluu olennaisestti Smetana, ekakerralla se jäi hankkimati. Nyt eilinen oli oikein hyvää, siinä meidän illallisemme.
      Vahinko kun tänne pirttiin ei voi kuvia lähettää, tai en minä ainakaan osaa.
      Facepookissa laitoin kolme kuvaa, siellä ne on vieläkin. Mukava reissu olimme omalla autolla, ja lisäksi oma autonkuljettaja, eli poikamme Pasi.
      Tuossa ylempänä Kat-leija kertoo päässeensä yskästään, tuonlainen ärsyttävä yskä on kiusallinen. Minulle omalääkärini määräsi Panacod
      tapletteja, siinä lukee kipuun ja ärsyttävään yskään, yhden tapletin otan illalla yön ainakin saan nukuttua yskimäti. niitä voi ottaa useamman kerrankin, mutta enpä juuri ole tarvinnut.
      Tuosta kuvien lähettämisestä yritin niitä lähettää sähköpostissa ainoalle vieraammalle jolle kirjoittelen siellä, ei kuulema onnistunut, mutta ei se ollut ensimmäinen kerta.
      Tuosta lottoamisesta minä lottoan sellaisen kymmenen kierroksen lottoja 3 riviä, aina samat rivit jo 73 vuodesta alkaen. Suurin voitto 6300 markkaa heti ensimmäisenä vuonna, sillä sai yhden lainerän maksettua kun sitä rivitaloa Vantaanrannalle rakensimme, loput voitot noin 10-40 € muutaman kerran.
      Voihan virsu, nyt laten kirjoitus ei lähtenyt.

    • marja-liiisa

      No heipä hei kaikki! Minulla oli tänään ihan uusi puuha. Keitin kaksi satsia paholaisen hilloa. Tuolla netissä kehuivat sitä kovasti. Ja kun olen noita tomaatteja koittanut hävittää joka sortilla, ja kun paprikoita ja chiliäkin oli omasta takaa, niin ei kun hommiin. Tomaattien kuoriminen oli siinä työläin vaihe. Ja minusta siitä tuli hirveän hyvää, söin sitä jo kuumiltaan. Mutta isäntä kehui, että hyvää oli mutta sitten tuli polttava jälkimaku. Ja katin kontit, niinhän se pitääkin tulla, kun on paholaisen hillosta kyse.
      Se on takuulla hyvää ruuan kanssa. Esimerkiksi kaikki makarooniruuat, eihän ne maista pelkältään kun harakoille ja aidanseipäille. Mutta nyt on hyvät hillot kyytipojaksi.
      Että semmosin touhuin tällä kertaa. Ja vielä Skillanille, meillä oli 7 astetta pakkasta aamulla.

    • ET_OLE_KIRJAUTUNUT

      Vaikkei myrskyä ole ollutkaan, on tänään mitä ihanin poutasää.
      Olisi tarkoitus lähteä etsimään haudoille ja parvekkeelle kanervia - sellaisia vanhanaikaisia - ei mitään callunoita.
      Toissapäivänä kävimme Airi-kälymme luona. Hän on melko tuore leski, mutta hän on sellainen tarmonpesä että on miltei alusta alkaen omaksunut sellaisen asenteen, että hänen on elettävä elämänsä, vaikka kuinka kaipaisi miestään.
      Hän on hankkinut harrastuksia; on mukana eläkeläistoiminnassa ja löytänyt sieltä ystävättären, jonka kanssa oli juuri ollut Lapin-matkalla. Jo viime vuonna oli vastaavanlaisella matkalla, ja niin oli Lapin sääski häntä puraissut, että Lapin-kuume tuli.
      Jos minä olisin vastaavassa tilanteessa, saattaisin yksinäni nököttää kotona ja elää muistoissa. Itsekkäästi toivonkin, että minä olisin ensimmäinen lähtijä...
      Yli viisikymmentä vuotta Airi ja mieheni veli olivat yhdessä, mutta me olemme kuuluneet yhteen ensi tapaamisesta, ja siitä on kulunut aikaa reippaasti päälle kuusi vuosikymmentä. Siis likimain kahdeksankymmentä prosenttia elämästäni.
      Se on ollut sekä vilkasta että rauhallista aikaa ja saisi jatkua vaikka ikuisuuden. Ei kannattaisi pohdiskella kuolemaa, mutta väkisinkin se tulee mieleen, kun omaisia ja ystäviä kuolee melkein vähän väliä.

      Sitäpaitsi tänään on niin upea ilma, että saisin mennä nurkkaan häpeämään, kun ajattelen synkeää tulevaisuutta.

      Moikka!

      • Ehtoota vaan Kahvipirttiin pitkästä aikaa!
        Skillan tuossa kuvaili työpäiväänsä ja paljon tunnen noissa puuhasteluissa
        omastakin arjestani, joka on muuttunut aikalailla muutaman kuukauden sisällä.

        Mutta liikkuminen, olipa se sitten kiipeämistä tai lattianrajaan menoa, on
        vaivalloista.
        Yleensä yritän keksiä "hyötyliikuntaa" jos on pakko vaikka mennä lattian
        lähelle, esim. laittamaan jokin pistoke seinään, kun näissä uusissa asunnoissa on pistokkeetkin saaneet uuden muotoilun. Nuo porsaan kärsää muistuttavat reiät on asetettu diagonaaliseen suuntaan ja meikäläinen ei näe niitä
        reikiä muuten kuin menemällä rähmälleen lattialle! Yritän siinä sitten miettiä mitä muuta voisin lattian rajassa tehdä kun kerran olen pakotettu sinne menemään. :)
        Ylös nouseminen menee samaa rataa kuin pikkulapsilla jotka vaihtavat konttaamisen kävelyyn ja nostavat ensin ahterin ylös ennenkuin pääsevät jaloilleen.
        Kiipeäminen onkin sitten oma lukunsa. Turvatoimenpiteinä ovi pois lukosta ja kännykkä taskuun jos sattuu tippumaan tikapuilta alas.

        Eilen kävin Tokmannilla ostamassa kirveen että saisin hakattua takkaan sytykkeitä. Nuorehko mies tuli kysymään voisiko hän jotenkin auttaa kun näki mummelin harhailevan hyllyköitten välissä.
        Sanoin, että olis kirveelle töitä. Mies lähti "kirvesosastolle" ja minä tepastelin vaivaisilla jaloillani perässä. Kirveitä oli kolmea eri mallia. Mies mittaili kokoani kuin arvioidakseen mihin aseeseen voimani riittäisivät ja suositteli pienen kirveen ostoa. (Se mahtuu kätevästi näihin nykyaikaisiin käsilaukkuihin.)
        Kotona aloin sitten innokkaasti hakkaamaan takkapuista lastuja, mutta en
        saanut edes kirvestä juuttumaan puun pintaan. Kirvespakkauksessa luki RETKIKIRVES. - Jaha! Se on siis tarkoitettu retkiä varten. Seuraavalle eläkeläisretkelle lähtiessä voin ottaa oman kirveen laukkuun. Ehkä sillä voi pätkiä lenkkimakkaraa, kun on oikea työkalu mukana.
        On sillekin kirveelle töitä!


    • sama-kuin-edellä

      Ai niin, saimme kälyltä kimpun ihania sinipunaisia syysastereita.

      Ja en taaskaan muka ollut kirjautunut, vaikka nikkini nökötti selvöästi tekstini alla.

    • Ilta-Päivää toivotan pirtin oven raosta. Kyllä todella kolea tuuli puhaltelee. Äsken kotiin tullessa satoi hieman ja mitäs muuta kuin lumihiutalaita leijaili hiljalleen.
      Vielä tuosta yskästä. Kuten kerroin aiemmin ,ainakin 3 kk olen sitä potenut. Epäilin että kun asetun kotiin, pääsen yskästä eroon. Näin kävi. Mökillä tulee juostua ulkona vähissä vaatteissa. Vaikkei palelisikaan se kuitenkkin ylläpitää tuota kurkun ärsytystä.

      Olin tosiaan puutalkoissa yhden vkr:n .Puita tuli pinoon pitkä rivi. Siis kaksi pitkää riviä. Siinä sai venytystä ja vanutusta kaiken maan tanssi ja-keinuttelulihakset, pohkeet ja selät. Kun maasta otti kasan pohjia, lopulla olisi jo tarvinnut pinoajan pystyyn nostajan- ainakin melkein. Tai taluttajan tai tukijan. Hauskan näköinen työmies, eikun -nainen.Ja puiden pilkkoja vaan nauroi.... aika hävytöntä..
      Olin hyvilläni kun pirtin väki ei minua nähnyt. Että tuomoisen kankean kyttyrän semmoiseen haasteelliseen ja vastuulliseen hommaan meinasivat ehdottaa....
      Olisi kisällittäriltä ollut todella huono ratkaisu.

      Nyt vähän sipistelemään paikkoja, ilta vieraita luvassa. Ja ainahan emännän pitää tarkastaa tarjottavat vieraille. Siispä siihen hommaan nyt. Se on Moi.

    • Ramoona_

      Mitä tanssitapahtumaa täällä valmistellaan, kuulostaa mielenkiintoiselta...ilmottaudun heti Meri-kukan ohjantaan luottaen hänen rautaiseen kokemukseensa senioritansseissa.

      Puitten pinoamisessa minäkin olen aika hyvä, perheen pinomestariksi ylennetty, isäni aikanaan opettama ja seuraavia sukupolviakin jo siinä kouluttanut. Ei horju eikä heilu minun pinoni, melkein ympäristötaiteesta käy, ja pientä kilpailua käydään naapurustossa klapipinoilla. Jotain tantsuamista on aina minullakin ohjelmassa, zumbaan kyllästyin ja nyt kansantanssit taas kutsuvat. Uuteen kevyeen metallirunkoiseen pyörääni olen tykästynyt, siinä on myös matala runko helpottamassa jalkautumista. Ihanat pyöräilysäät jatkuvat, jonkinlainen kommandopipo pitää vaan etsiä kypärän alle. Liikkeellä pitää olla, pysyy mielialakin korkeammalla näissä maailman myllerryksissä, joista nyt olemme saaneet tänne Pohjolaankin konkreettista palautetta.

      Pakkanen vei ensin krassit, kukkien väriloisto on vaihtunut ruskapuiden hehkuun. Pensasmustikoissa on aina erityisen loistokkaat sävyt, samoin marja-aroniassa. Laitoin muutamaan matalaan ruukkuun callunoita ja seuraksi mehitähtiä kivikkoryhmästäni. Revontulet ovat leimunneet Suomen yllä, jopa täällä etelässä näimme loimotuksia, kun ajoimme pimeällä halki valottoman taipaleen. Kaunis lokakuu jatkukoon, ei ole onneksi kuukausi ollut nimensä kaltainen.

    • Kävin vielä tänään puolukassa - torilta. Myyjä sanoi lopettavansa marjojen myynin kunhan muutaman jäljellä olevat laatikot saa kaupattua. Ostin ahneuttani sopuhintaan vielä 5 l. Häneltähän jo ostin aiemmin pari laatikkoa.

      Se kisällittärien kokoaminen taitaa kuivua kokoon koska päätähdeksi aiottu M-K ei näytä kovin innostuneelta. Minähän olin jo alun alkaen ottanut syrjästä katsojan roolin laulukuorossakin.

      Tänään tulla pätkähti galluppi puolueiden kannatuksessa. Olin katselemassa tältä koneelta yle.fi uutisia ja juuri silloin tuli tämä galluppi. Näin en myöhästynyt. Joo...nythän se on jo hyvin tiedoksi tullut niille, jotka vähääkään seuraavat näitäkin asioita.

      Perussuomalaisille tuli kylmää kyytiä. Se nyt ei ollut mikään yllätys, ehkä se yli 4% parissa kuukaudessa alamäkeen. Kyllä kansa tietää, kunhan ehtii ajatella. Toisaalta olen ihan huvittuneena lueskellut PS: ten touhuja. Varapuheenjohtaja Sebastian Tynkkynen on hyvinkin reilusti kaapista tullut homo. Kuitenkin Perussuomalaiset ovat olleet selvimmin homovastaisia. Nyt tämä entinen BB tähti on haastamassa itsensä Soinen vastuuseen "takkien käännöstä." Ei tietysti syyttäkään. Että onhan tässä politiikassa huvin aiheitakin. Ehkä kirjoittamani ei ole tyypillistä Pirtin jutustelua, mutta sananvapauttani ulotan tässä tapauksessa näinkin.

      Halkopinon teosta sen verran, että tosi taitava pinon latoja saa merkittävästi enemmän kuutioita samasta määrästä halkoja. Onhan se "palkanlisää" jos urakalla halkoja tekee. Se tapahtuu siten, että latoo halot kerroksittain vain aavistuksen verran ristikkäin. Sitä jekkua ei juuri huomaa tarkkakaan, kun toinen taitava sen tekee. En kyllä käyttänyt sitä tapaa kuin joskus osittain jos haloista näytti vain vähän puuttuvan metrin korkeudesta. Taisipa sen verran toisessa pinossa mennä muutama halko ylimääräistäkin.

      Aurinko heittää viimeiset oranssit metsikön taakse. Päivä on mennyt.

    • j.hurskainen

      Katsoin vesitilkkaa muovisaavin pohjalla pihamaalla. Ei ehtinyt sulamaan kokonaan. On syksyn ensimmäinen yöpakkaskausi.

      Olisin minäkin voinut vielä jäännös ja katumuspuolukat käydä hakemassa Ynnämuun tapaan. Marjoja kuitenkin on riittävästi kellarissa.
      Tulisijojen yhteistä palomuuria on pidettävä jo lämpimänä. Sähkömittarikin vilkkuu hiukan rauhallisemmin.

      Kurkkaan seinäkalenteria. Jo viikko 41 meneillään. Perinteisesti uskon; kun lokakuu on menny, menee t lopputalvikin sujuu omalla painollaan.

    • Minä sain tyttäreltäni marjoja vielä ison Aino-jäätelörasiallisen, ihan ovat kaikki suuria ja hyvänmakuisia.

      Kuka - kiitos hälle - toi mieleeni tuon opiskeluaikaisten juhlien yhteislaulun:

      "Voi virsua voi, voi virsua voi,
      kun ei se pidä vettä ja eikä se soi,
      voi virsua voi..."

      Sain ensi käden tietoa myöskin erään sanan käytöstä, kysyin 'hupa' -sanan
      merkitystä, ja sanoin, että 'hupaisa' ainakin on leikkisä, hauska,
      mutta hupa tarkoittaa varmaan jotain turhaa, joskus kipeääkin. "Minulla on hupa olo, sanoi kerran eräs työkaverini, kysyin millä tavalla, hän vastasi että pää on kipeä.
      Nyt Merikukka, SkillaN, Ynnämuu ja Hurskainen ainakin neuvoivat sen käytössä, sain käsityksen että jotain vähäistäkin voi merkitä?

      Täällä voimme oppiakin toinen toisiltamme. Aivot saavat kivaa pientä pohdittavaa kotitöitten välissä, ne työthän muuten menevät aivan itsestään
      eivätkä paljoa ajattelua vaadi. - Dementian alku siirtyy näin aina eteenpäin!

      Illanjatkoja!

    • marja-liiisa

      Meilläpäin hupa on sellainen joka tuhlaa, antaa kaiken mennä, ei säästele!

      • Minäkin muistelen, että Savossa "hupa" tarkoitti jotakin joka tuli käytettyä nopeasti. Joku saattoi olla "hupa rahankäytössä", eli oli tuhlari.


    • Sskillan

      Huomenta viikonlopun alkuun, kolean näköisenä, kuitenkin melko poutaisena päivä on valennut.
      Ilonan päivä, olkaamme nyt kaikki iloisia, kun Ilonat juhlii ja onnea.
      Tuo hupa sana tarkoittaa juuri tuota Marja-Liisan kertomaa täällä meillä päin, mutta kovasti toista tarkoittaa jos hupaisasta puhutaan, se on hauskuutta.
      Voi pääkin olla hupa, jos tyhjyyttä kalisee.
      Kyllä noista paljon puhutuista laseista on hyötyä parvekkeella, kukat ihan eläviä vielä, harmistunutkin olen niiden lasien pesun aikoihin.
      Pakkanen ei vielä ole sisälle päässyt, pitää ottaakin kuva ja merkata päivämäärä ylös, kun niin kauniina vielä miljoonakellot loistavat ja pelakuuni keittiön ikkunalla yhtenä kukkamerenä, nuppuja vaan lisää kasvaa.
      Noinhan se kävi noiden kannatusten kanssa, tuuliviireinä pyörivät äänestäjät vaihtavat mieltään joka hetki, periaatteita ei missään.
      Voin minäkin sanoa olevani aika mestari pinojen teossa, vieläkin on pystyssä monta pitkää riviä, osa jo tuhkana jossakin.
      Jossakin Päätalon elokuvassa muistan Kallen joutuneen tekemään "mottinsa" useamman kerran, kun ei mittamiestä tyydyttänyt.
      Haudoille veimme callunoita ja laitoin myös parvekkeelle muutaman, jonkun tiuhaneulaisen kuusen oksien kanssa asetelmaa rakensin, kuusen nimeä en muista, mutta kestää hyvin katkottunakin, kälyni pihassa kuuset kasvavat.
      Tuollainen pyörä olisi minullakin varmaan antanut ajamisen mahdollisuuden mistä Ramoona kerroit, mutta nämä tarpeeni löytyy niin läheltä, että en sellaista sitten hankkinut.
      Eilen muistin joskus hankkineeni polvituen ja sen laitoin jalkaani, auttoipa ihan kivasti polveni liikkeeseen.
      Yskät ovat minut kiertänyt, kuten flunssat muutenkin, mutta kerta se on ensimmäinen ja voi olla että tulee vielä minutkin tavoittamaan, en oikein muista milloin olisin kunnon yskää pitänyt.
      Toivottavasti selviän eteenpäinkin.
      Oikein on kaimani tehnyt, mennä sitä pitää ei paikalleen jäädä, takaisin ei kukaan ole tullut, vaikka kuinka itkua ja hammasten kiristystä on jälkeen jääneiden elämä ollut.
      Minä pöllö se en osaa kuvia laittaa, en paljon muutakaan ja kun tämä koneella istuminen meinaa ajan viedä on pakko jättää opiskelukin kaiken suhteen, sujuvasti kuitenkin lukemisen ja sen välttämättömän osaan.
      Minä tein vihreitä pikkutomaatteja noista parveke sadon kypsymättömistä tomaateista, ei varmaan Marja-Liisan paholaisen hilloa vastanne, mutta hyvää sekin.
      Nyt jos en lopeta, ei kukaan loppuun jaksa tätä lukea, jos nytkään, eikun hyvää perjantai päivää.
      Voi minua tunaria, kirjauduin, mutta nyt toista väittää, jospa viesti nyt kumminkin lähtisi.

      • j.hurskainen_

        Siihen aikaan kun vielä tomaatteja kasvatin, raakileita jäi paljon. Jostain sain ohjeen marinaadille, johon vihreät tomaatit ehkä keitettiin, en muista.
        Ihmeen hyviäpä olivat.
        Keskikesän kypsät pihvitomaatit vielä menevät, mutta erikoisen riehaantunut ole noihin lemmenomenoihin. Vettä kai ne lienevät kokoomukseltaan enemmän.
        Niin mut ketsuppina kait parhaimmillaan. Salaatin tekoon en ole vielä eriytynyt.

        Viherkurkkusiivuja puolukkahillon kanssa pupellan kun tuntuu maarussa kasvisten tarvetta. Kait sitten c-kopio olosuhde-intiaanista.
        Kahvia en ole maistanut sitten elokuun. Kaikkeen sitä tottuu.


    • Ilmoittaudun toivottamaan aurinkoista päivää!

    • Pikainen huomen täältäkin. Ruska sen kun komistuu. että osaakin olla kauniit ja sointuvat värit. Kyllä "luonto osaa" ! Ikkunasta on hyvä ihailla pakkasyön jälkiä. Paitsi että kohta pitää lähteä ihan ulko-ilmaan asioimaan.

      Sen verran vielä halkopinoista. en pysty kehumaan, mutta onneksi sain tehdä pitkän seinän viereen pinon. Joten "pönkää" pinolle oli takana.
      Kyllähän sahamies loise lausumahan : Ompa siisti pino. Se oli vaan tarkoitettu kanustukseksi että ahkeroisin entistä enemmän, kyllähän se tiedetään............... se siitä.
      Kivaa ja aurinkoista päivää kaikille, Joko kisällittäret ovat käyneen kangaskaupassa valitsemassa hameretonkia, sarkaa tai sifonkia mistä asuja suunitellaan keinutteluryhmälle? Nyt asioille. Heippa.

    • Kiitos, ja samoin sinulle Merikukka ja kaikile pirttiläisille!
      Nyt vain tanssiaisia odottelemaan!
      Tästä syksystä olen nauttinut tosi paljon, pihassamme pensaat seisovat liekkiriveinä ja vaahteroiden kauneutta ei voi sanoiksi pukea!
      Marja-liisa, tuo sana 'hupa' taitaa olla monimerkityksellinen, olisivatko ne hiukka miinusmerkkisiä kaikki ?
      Hevoskastanjoiden kukkimisaikaa olen tottunut keväällä odottamaan, ne ovat silloin pysäyttävän kauniita, siihen aikaan nämäkin pensaat ovat taas kukkien peitossa.
      Vuodenajat vaihtuvat, vuodet vaihtuvat, elämä tuntuu hyvältä.


      Voidaanpa hyvin!

    • Jatkuu vaan ihan mainiot ilmat, hyvä olisi saapastella enemmänkin. Eipä kuitenkaan intoani riittänyt vaikka vaivat eivät olleetkaan esteenä. Ei hyvää yllinkyllin, vanha viisaus kertoo.

      Hupa huvituksesta. Käsitykseni mukaan `hupa` on todella monimerkityksellinen, murreperäinen ilmaisu ja taipuukin lisäksi muiden sanojen tavoin. Lisäksi merkitys painottuu paikkakunnittain. Mielestäni kaikki ovat "oikein." Voipihan ottaa esimerkiksi sanan "tuli", jolla on monta merkitystä, kymmeniä. En kuitenkaan luule olevani kielispesialisti. Oppinikin on n. 65 vuoden takaa. Eikö tuo "kotitarpeiksi" kuitenkin riittäne.

      Toihan galluppi politiikkaan uutta eloa ja selitystä niin ylä- kuin alatasollakin. Olen nähtävästi sen verran "yhteiskunnallinen eläin", että kyllä kiinnostaa seurata sitäkin sarkaa ja monipuolista selittelyä. Enpä voi muulla puolustella kuin että hupinsa kullakin.

      Jatkoa elämän menoon, suotuisissa merkeissä jos vain on mahdollista!

    • Neeasa

      Helei pirttiläiset! Kyllä se kaunis ja lämmin päivä tänne myös tuli!
      Ikkunat pesin ja vaihdoin verhot, pesin toiset ja ehtivät vielä kuivaakin ulkona.
      Säilytän niitä talven henkarissa neljäksi laskostettuna vaatehuoneessa. Sieltä ne on mukava ottaa kevään tullen.

      Minulla soi radio aina taustalla kun siivoan, laitan sen aika äänekkäälle, että kuulen useammankin huoneen takaa.
      Hienoja valsseja ja tangoja kun tulee, niin puhdasta tulee sitä nopeammin!

      Hyvää viikon vaihdetta kaikille, moi!

    • Huomenta Aleksis Kiven päivän aamuun, pilvisenä päivä alkaa, kuitenkin on luvattu pouta päivää.
      Radio minunkin päivääni siivittää aina kun en telkkarin ääressä istu, nyt kuuntelen onnittelu konserttia mikä aina lauantai aamuna on kuultavana.
      Sieltä tulee useimmiten sellaista musiikkia mistä minäkin tykkään.
      Minulla on niin vähän tuota komero tilaa ripustettaville vaatteille, ei enää verhot sovi, aina joudun silittelemään, kun vaihdon aika tulee.
      Voi olla jos tarkemmin järjestelisin saisin verhoja mahtumaankin, luulen että paljon sellaisia vaatteita siellä roikkuu, mitkä pois joutaisi.
      Kyllä minäkin kovin kiinnostuneena katselen ja kuuntelen tätä maailman menoa ja selityksiä näkyy riittävän.
      Meinaa ottaa ihan päähän, kun aina jotakin selvitystä päätöksiin pyydetään, vastaus on tämä meidän taloudellinen hätä, kyllä se tiedetään jokainen, mutta miksi nämä nyt huonolta vaikuttavat päätökset oikein syntyy, perusteluja kaikelle pitäisi löytää.
      Kyllä kansa tietää, vanha fraasi, mutta nytpä gallupit jotain suuntaa antaa siihenkin.
      Sifonkia sen olla pitää, että oikein liehuu, vaikka ei lanne niin hyvin pyörisikään, katsotaan nyt miten meidän käy;)
      Minun ikkunan edessä vaahterat jo ruskeiksi muuttuvat, mutta vielä värejä yllin kyllin näkösällä, kyllä yhdyn syksyn ihastelijoihin.
      Aika paljon jää yleensä kypsymätöntä tomaattia, mutta ihan kivasti huoneenlämmössä kypsyvät, ne ihan pienet yleensä säilön, nyt sain pienen purkillisen, eihän sato kovin runsas ollutkaan tuolla "kasvihuoneessani".
      Vettähän tomaateissa ja kurkussa paljon on, mutta siksipä ne ovatkin terveydelle hyväksi, määrääkään ei tarvitse rajoittaa.
      Nyt on aloiteltava nämä yhden henkilön huushollin kuntoon laitot, yllättävästi tuota pölyä vaan tulee, aina jotakin kohtaa on pyyhittävä ja tuulettava.
      Viikon aikaan kertyy pyykkiäkin ja kun saunapäivä on, on puhtaat lakanatkin vaihdettava, näissä hommissa se päivä iltaan taas ehtii, toivottavasti onnellisena saan pään tyynyyn illalla painaa.
      Oikein innostavaa päivää toivotan teille kaikille, jos ei muuta niin vaikka syksysäästä nauttimista.

    • Oikein kaunista A Kiven päivää, täällä Nurmijärvellä jokaisessa lipputangossa lippu liehuu, varmaan koko suomessakin. Viime yönä ei täällä pakkasta ollutkaan, mutta surullisinta tuo kauniskin ruska on melkein hävinnyt, ruskeita lehtiä ja paljon puusta pudonneita, liekö vähän säikähtäneitä.
      Tuo Suomen polittinen tilanne muuttui kertarysäyksellä, en usko tämän hallituksen istuvan koko vaalikautta, luultavasti uudet vaalit tulossa, eihän ne asetelmat muuten muutu. Ministerinä on mukava olla, mutta kun on takit käännetty moneen kertaan loppu lähenee. Unelmat haihtuu, ja hieno auto vaihtuu. Kyllä kansa tietää.
      Kielioppivirheitä tulee minulle usein, useimmin lyön viereistä kirjainta, toki muitakin virheitä, mutta erään opiston kielioppi kokeissa sain ihan kiitettävän numeron, siitä on jo ainakin 60 vuotta. Tämä kone on kummallinen laitos, tuolla sähköpostissa toimii se punakynä ei muualla.
      Eilen kävimme taas ulkomailla Olimme Hong Kongissa, vai oliko se sittenkin Keravalla, ostettiin kukkia haudoille, ja vähän kotiinkin.

    • Niinpä niin. Hyvää Aleksis Kiven ja suomalaisuuden kirjallisuuspäivää !
      Aamulla kaverini kysyi ,miksi liputetaan. Aloin lausua: Syntyi lapsi syksyllä,
      tuulet niin vinhasti vinkui.
      Tuult oli koko elämä, nähnyt ei kesää ei kevättä,
      eli vain syksystä jouluun !
      Radiossa kerrottiin Aleksis kiven nimikkoleivoksista. Heti tuli mieleen ,joko Late kumppaneineen on nauttinut niitä. Tietojen mukaan vuosi sitten tarjoiltu eka kerran julkisuudessa kiven leivoksia. Sen tarkempaa kuvausta ei niistä tullut, en ainakaan huomioinut sellaista.
      Tuo "vinha tuuli" vinkuu vielä nytkin- talvea tietää, vaikka lämppimämpää lupasivatkin.

      Virheitä tulee jokaiselle, kivaa kun ei "näe" niitä itse vaikka miten lukisi läpi. Kun on lähettänyt sitten harmittaa kun huomaa kaikenlaista sotkua kirjaimissa, sanoissa vaikka missä. Jos on 2 samaa kirjainta vierekkäin, yleensä toinen niistä jää pois. Jostain syystä.
      Mutta haitanneeko tuo niin suuresti. Voi aina kysyä, mikäs sana se semmoinen oli josta ei selvää saanut edes kirjanoppineet, saatika myö.
      Haa, aurinko pölähti jostain esille , riemastuin kai liikaa, kun se vetäytyi taas piiloon.
      Olkoon missä on.
      Nyt poistun takavasemmalle ,Hyvää viikonloppua !

      • Aleksis-Kiven_tie__

        Eino Leinoa tuo runo Aleksis Kivi, - eräs isoista siskoistani harjoitteli sitä lausumaan jossain koulun juhlassa, kun olin pieni, ja niin opin sen ulkoa vähitellen. Ei ole vielä unohtunut - ja aika näyttää, milloin.

        Kova elämä oli Aleksis Kivellä, miten jonkun tie voikin olla niin kovilla kivillä kivetty.Vieläpä lahjakkaan, nuoren suomalaisen? Aleksi Kivi syntyi 1834 ja kuoli nuorena, v. 1872.


    • August-Ahlqvistin-arvost

      Kivi ja Ahlqvist Tulosta
      Miksi Ahlqvist niin häijysti pyrki kieltämään ja tuhoamaan Kiven kirjailijana. Mikä raivostutti arvostettua professoria niin, että sai hänet puhumaan mongolilais-turaanilaisesta hengestä ja yksitoikkoisesta raakuudesta ja köyhästä, lapsellisesta ja naurettavasta sisällöstä? Syitä on varmasti monia eikä mikään vuosien varrella esitetyistä syistä yksin riitä selitykseksi.

      Hannes Sihvo on varmaan oikeilla jäljillä, kun hän teoksessaan Elävä Kivi, toteaa, että Kivi joutui alusta asti poliittisten, kielipoliittisten ja lopulta myös henkilöpoliittisten ristiriitojen keskiöön. Ennen muuta Kivi oli aikaansa edellä. Kiven aloittaessa kirjoittamisensa 1860-luvun vaihteessa, kirjallinen maaperä oli Suomessa vielä tiukasti sidoksissa romantiikkaan ja idealismin estetiikkaan.

      Kun August Ahlqvist toukokuussa 1870 hyökkäsi Helsingfors Allmänna Tidningin kahdessa numerossa juuri ilmestyneen Seitsemän veljeksen kimppuun, ei kyseessä suinkaan ollut hänen ensimmäinen, eikä myöskään viimeinen, Kiveen kohdistunut teilauksensa. Alusta alkaen Ahlqvist oli ottanut Kiven hampaisiinsa ja rusikoinut säälimättömästi hänen teoksiaan samoin kuin Kiveä henkilönä. Hän arvosteli ankarasti jo Kiven kahta ensimmäistä, vuonna 1860 julkaistua runoa. Varsinaiset hyökkäykset alkoivat Kullervon arvostelulla vuonna 1865. Ja niin hurja tuntuu olleen Seitsemän veljeksen voima ja vimma, että yksi teilaus ei riittänyt. Maagiset kolme kertaa Kivi romaanin kirjoitti ja maagiset kolme kertaa Ahlqvist yltyvällä raivolla teoksen kielsi ja leimasi sen ”häpeäpilkuksi suomalaisessa kirjallisuudessa”. Myös jo sairaan Kiven viimeistä, vuonna 1871 ilmestynyttä näytelmää Margareta hän arvosteli julmasti ja armottomasti. – Mutta mikään ei tuntunut riittävän: vielä vuonna 1874, Kiven maattua jo toista vuotta haudassa, Ahlqvist julkaisi runokokoelmassaan Säkeniä II räikeän halveksuvan pilkkarunon Kivestä nimellä ”Eräs runoilija haudastaan”:

      • Kivi ja Ahlqvist kirjoituksessahan tuli ihan tietopaketti. Olen jostain lueskellut näistä tapahtumista ja näinhän näistä on kerrottu.

        Suomenkielihän siinä oli myös Ahlqistin hampaissa. Suomen kieli oli muka niin alkeellinen ja puutteellinen ettei se sopinut kaunokirjallisuuteen. Vain ruotsinkieli oli kelvollinen.

        On myös tutkimuksia joissa on käyty läpi Kiven kirjeenvaihtoa ystäviensä välillä. Niissä on tultu johtopäätökseen, että kerrotut Kiven mielenterveysongelmat eivät olleet todellisia. Hän vain paneutui intohimoisesti kirjoittamiseen ja koettuaan vastoinkäymisiä, tutki terveellä tavalla itseään. Näiden tutkimusten mukaan Kivi sieti hyvin myös rajua kritiikkiäkin, joskin kaipasin enemmän myös tukijoitakin. Se on ymmärrettävää sen aikaisessa tilanteessa. Ahlqvistin röyhkeä toiminta nähdään myös narsistisena, itsensä pätevyyttään ja erinomaisuuttaan kohottavana hyökkäyksenä, johon kelpasi Aleksis Kivi, köyhistä oloista lähtenyt, suomenkielinen kirjailija.

        A.Kivihän kuoli Lapinlahden sairaalassa. Hänestä tehtiin mielisairas ja sen aikainen "hoito" on myös katsottu olleen nopeuttamassa kirjailijan elämän.
        Ehtihän Aleksis Kivi saada eläessäänkin jonkun verran tunnusta töistään. Myöhemmin häntä on asianmukaisesti arvostettu. Vieläköhän Nurmijärvellä on kesäteatterissa ollut "Nummisuurin Esko?" Olen sen siellä pari kertaa käynyt katsomassa. Latehan melkein siellä paikan päällä.
        ...
        Late epäili ettei tämä hallitus istu vaalikautta loppuun. Voi niin olla - tai sitten ei. Eihän eduskunta muutu suoraan gallupeilla. Riippuu siitä, miten sitkeästi Soini istuu "takiaispuolueen"asemassa nyökkäilemässä mukana. Mistään aatteestahan ei voi puhuakaan, sitähän PS: lla ei ole. Siitäpähän nähdään jos eletään ja eletäänhän me vaikka kiusalla!


    • Sunnuntaiaamun hiljaisuutta täältä Savon puolesta, sää on melkoisen hyvä, nollan tietämillä lämpötila ja taivas melko selkeä, voi olla että aurinko jostakin aikaa taivaalla näyttäytyy.
      Otson nimipäivä, onnea Otsoille, onhan se myös metsän kuninkaan, karhun yksi nimi, lienee monta muutakin tällä kovasti yleistyneellä eläimellä.
      Kovia koki Aleksis Kivi aikoinaan, yksi esimerkki miten kiusaamalla saadaan ihminen menettämään mielenrauhansa, voimia ja vahvaa itsetuntoa se vaatii taistella yksin tuulimyllyjä vastaan.
      Katselin eilen Inhimillisen tekijän telkkarista ja siinäkin kolmen naisen suulla tuotiin esiin, miten vaikuttaa ilkeily ja viha puheet.
      Sähköpostit ja keskusteli palstat monen kiusan teon lähteitä, ollaanhan se täälläkin nähty joskus.
      Ahlqvist oli sen ajan kiusaaja ja vahva ja vaikuttava ihminen, onneksi meillä on nämä teokset mitkä Kivi kaikesta huolimatta sai kirjoitettua.
      Virheistä viis, luetaan sujuvasti virheetkin, jostakin ilmestyi punakynä taas minun kirjoituksiin ja useasti merkintöjä tekee, paljon myös murresanoja mitä runsaasti kaiketi viljelen, ne joutuvat alle viivatuiksi.
      Hallituksen jatko on varmaan kysymys merkki, riippuu paljon siitä miten Soini saa porukkansa kuriin, ei varmaan mielellään pois lähde ja mikäpä sitten eteen.
      Varmaan vasemmisto ja vihreät ei näihin nykyisiin kuvioihin mukaan halua, näyttäisi nyt Soini taitavuutensa, miten onkaan köyhän asialla.
      Vaikeita on kiemurat ja kun en paljon mitään ymmärrä, kannanottoni kai ihan tarpeeton, voiko enää paljon sekaisemmaksi maan asiat mennä olipa paikalla kuka tahansa.
      Lieneekö Windowv10 vika, mutta kone tekee kummia sotkuja ihan itsekseen, toiminnot häipyvät ja sitten palaavat takaisin, viimeinen oli Skypen oikkuilu.
      Nyt näyttää siltä, että aurinko se taivaalle nousee kuin nouseekin ja kaunista päivää pukkaa, vaikkakin suurin väri rikkaus on puista kadonnut, vielä on ihasteltavaa.
      Nautitaan kotomaamme kauneudesta ja iloitaan, kun taas uuteen päivään silmämme avautui.

      • Huomenta SkillaN, aurinkoa täälläkin on,...tuli vain mieleen, kun samoin on täälläkin temppuillut kuvaamallasi tavalla, olisko S-24 tietokoneellakin osuutensa. Illalla kun kirjoitin tänne pirttiin, hävisi se vain,..ja samoin pitkiä taukoja pitää, välillä ilmestyy viiveellä:D

        Tuo kirjallisuuskriitikko Ahlqvist tuskin sai kunnolla selvää suomenkielestä edes, siihen aikaan kun ei ollut kirjallisuutta suomeksi.
        Urhoollinen uranuurtaja oli peräänantamaton Aleksis Kivi <3


      • Naurettavalla...tavalla

        ruotsinkielisten aiheeton ylemmyys ja halu painaa suohon syvälle suomenkielisyys
        ja suoranainen pahuus tuli esiin Ahlqvistin teilauksissa ja matalaksipanoissa

        naurettavalla tavalla!


      • sinisirkku.ek
        Naurettavalla...tavalla kirjoitti:

        ruotsinkielisten aiheeton ylemmyys ja halu painaa suohon syvälle suomenkielisyys
        ja suoranainen pahuus tuli esiin Ahlqvistin teilauksissa ja matalaksipanoissa

        naurettavalla tavalla!

        Joo, vaan sitkeä oli Aleksis Kivi, kolme kertaa korjaili teosta Seitsemän veljestä kunnes meni läpi :D Ei voinut olla aivan helppoa sekään! Omaperäinen on Kiven kieli nykysilmin katsottuna, mutta sen kauneus avautuu joissakin kohden niin suoraan, puhumattakaan kansanomaisuudesta kuvauksissa.

        Täytyy tosin myöntää tän ajan ihmisenä, on Sillanpää kaikkein eniten vaikuttanut minuun jostakin syystä.
        Teemalla menee hyvää ohjelmaa....ensin Sibeliuksesta nyt Estoniaan, ruokaakin pitää samalla lämmittää :D...hei vaan


      • naurettavaa-tosiaankin

        niin naurettavaa on ruotsalaisten pöyhkeys.

        ja se röyhkeys millä suomalaisia taas hyväksikäyttävät.


    • Olihan se A. Kivi törkeä kirjoittaessaan suomalaisesta rahvaasta ja vielä rahvaan kielellä!

      Ahlqvitsin - anteeksi, Ahlqvistin August oli kai aikamoinen kirjallisuusasiantuntija, mutta mutta vainoamalla Kiveä hän kirjoitutti itsensä suomalaiseen kirjallisuushistoriaan.
      Harvempi tavallinen suomalainen ei juuri muuta hänestä tiedäkään.

      Mitä Aleksin leivonnaiseen tulee, luin siitä ensimmäisen kerran.
      Ettei vain joku paikallinen leipuri oivaltanut, että siinäpä onkin taas uusi markkinointikohde...

      Syntyperäisenä nurmijärveläisenä, jonka ensimmäinen koti oli Stenvallin piharakennuksessa, en koskaan ole kuullut kenenkään puhuvan Aleksin baakelsista.

      Puolisoni suunnittelee päivän menua, joten kirjoittamisesta ei tule mitään.

      Terve!

    • Männistönvenla

      Naamakirjasta näin että ensimmäinen lapsenlapsesi syntyi Aleksis Kiven päivänä.
      Onneksi olkoon

    • Hyviä syksyisiä ilmoja pitelee. Täällä kävelykadulta ja kujilta on jo penkit raivattu talvivarastoon. En nyt sitä koe kovana puutteena. Eihän kolealla ilmalla teekään mieli penkille istahtaa, mutta joitakin se harmittaa. Leppoisasti siitä tänään juteltiin. Eihän tämä ole täällä uusi järjestely. Rollaattoreissahan on istuin mukana, voi levähtää silloin kun haluaa.

      Enpä ole kuullut Aleksin leivonnaisesta. Ruuneberin tortusta olen kyllä kuullut, mutta en ole maistellut, ellei ole sattunut suuhuni nimettömänä. Tottahan siinä on bisneksessä nimi otettu käyttöön mainoshakuisesti. Aleksis Kivestä ajattelin vielä kirjoittaa, mutta peruin jo väsäämääni tekstiä. Onhan tuo jo hyvin ollut Pirtissä käsittelyssä, ja alkuni näytti menevän liikaa toisten ja itseni turhan kertaamiseksi. Joka vuosihan se liputuspäivä on, se on eri asia onko tulevana vuotena veto päällä.

      Eipä tässä ole tuki tärkeää mielessäni, joten voin lopettaa palstatilan tuhlaamisen. Hyvää jatkoa teille!

    • Himmelsauge

      Ehtoota vaan, kirjoitin jo yhdenkerran mutta teksti häipyi johonkin,
      menikö pilveen, kun senkin olen ottanut valokuvia varten. Nimittäin Pilvilinnan, sinne mahtuu kuulema. No menköön mihin tykkäsivät, tämä
      virtuaalielämä on käsittämätöntä. Lapsetkin osaavat enemmän kun aikuiset, puhumattakaan pojankoltiaiset. Minun rannekellonikin naapurin
      pikkupoika asensi kesäaikaan koulustatultuaan tuulikaapissa reppuselässä, hikipäässä nenäänsä turistellen. Ei siinä täti-ihmisten neuvoja tarvittu.
      Mukavaa iltaa.

    • Huomenet alkavaan uuteen viikkoon ja maanantai päivään, Aarteen päivään, onnittelut nimipäivä sankareille.
      Aarteita jokainen jossakin muodossa etsii, vaikka raha arkkua tai kalliita koruja, mutta sanotaan, että se sisäisen aarteen löytäminen mielen rauhan antaa, jos sen onnistuu löytämään.
      Omalle kohdalle ei noita aarteita ole sattunut, ellei nyt ajattele lapsiaan, siltä osin olen rikas ja tyytyväinen, tarkemmin kun mietin, en mitään kaipaakaan, eloni on tasaista ja mukavaa.
      Lottopottia haikailen, mutta jos sen voittaisin, elämäni mullistuisi pahemman kerran, parempi siis että menee toisille sekin, pieniä voittoja voisi useammin tulla;)
      Nykyajan nuoret osaavat kaikkea, mutta onko heillä ollut aikaa tämän oppimisen ja osaamis tavotteiden kanssa olla myös lapsia?
      Virikkeitä on yllin kyllin, mutta miten on oman mielikuvituksen laita?
      Noita rollaattorien istuimella istujia näkee nykyisin paljon, isosti on se kulkuneuvo lisääntynyt, hyvä apu sekin.
      Tänä syksynä eka kerran unohdin tyttären tytön syntymäpäivän, lastenlasten lasten jo suosiolla jätän kuukauden tarkkuuteen.
      Ainahan niitä uusia bisnes kuvioita syntyy ja mielestäni tuo tarjonta on liiankin runsaaksi paisunut, en ole tietoinen tämän Aleksis leivonnaisen koostumuksesta.
      En osaa sanoa onko tuosta ruotsin kielestä haittaa noin yleisesti, paikkakunnallani oli aiemmin tehtaan herrat useinkin ruotsista lähtöisin ja heidät perheineen kyllä huomattiin
      Eduskunnan kysely tunnilla joskus ihmettelen, että pitääkö keskustella myös ruotsin kielellä, aikaa turhaan menee, eikö suomessa jokainen osaa ja ymmärrä suomea?
      Nyt en tarkoita pakolaisina tulleita.
      Minua ei suuremmin haittaa, olkoot mitä ovat, joskus kumminkin ärtymys pintaan nousee.
      Nyt tämän maanantain viettoon, munkkitaikinan heti kohta alustan ja kerhoon tuoreet munkit kiikutan, hyvää päivää vaan kaikille teillekin.

    • Himmelsauge

      Huomenta. Tuohon Aleksis Kiven leivokseen kiinnitin huomioni. Luulenpa että köyhä Aleksis olisi ollut tyytyväinen ruisleipään, hiukan voita päälle ja kruunuksi pari suolasilakkaa. Toista oli melkein kaimansa Tsaari Aleksanteri Venäjältä jonka nimikkoleivos vaaleanpunaisine
      marsipaani päällyksineen ei tullut Aleksille mieleenkään.
      Jos joku olisi sellaisen myyntikikan keksinyt olisi Nurmijärveläiset hävenneet Kiven puolesta. Näin sanon itsekin Nurmijärvellä asuneena.
      Makeaa päivää kaikille:-)

    • Eka kerran itsekin kuulin radiosta autoa ajaessa. Huomio kiintyi liian myöhään: millaisia ne olivat tai mistä tehtyjä. Vasta kun kertoivat juuri ryhtyvänsä maistelemaan Aleksis Kiven leivoksia. ryhdyin kuuntelemaan- mutta liian myöhään.
      Varmaan asia on kuten "Nurmijärveläiset" sanovat; Taas uusi kaupallinen myyntikikka ...
      Monesti annetaan se kuva että olen ainoa joka ei tästä jo tiedä,, noin toimitaan monen asian kanssa mediassa.
      Oli muuten hyvää ja oikeanlaista asiaa Studio 55:ssa. Jos joku sattui katsomaan.
      Eräs tuttava mies oli lääkäreitä viisaampi ja operoi koko ajan omia lääkkeitään.
      Oikeanlainen ruokavalio ei kuitenkaan kuulunut siihen "itsehoitoon".

      Punariisi oli kuulema hyvää....ja milloin mikäkin oma hoito..Kunnes aivohalvaus tuli (siis verisuoni tukos päähän). Vammautui ja nyt syö kiltisti ne lääkkeet jotka lääkäri on määrännyt. Vaimo on omaishoitaja.
      Voihan noin käydä kenelle tahansa, mutta ihmetytti se lääkkeiden kanssa puljaantumien kun hänellä oli kuitenkin kaikki riskitekijät olemassa.

      Tässä tämmöinen omituinen ilmoittatuminen pirttiin, onhan se terveys elinehto meille itse kenellekin. Mutta nautitaan tästä kauniista syyspäivästä. Ja vietetään sitä koululaisten syyslomaa.

      • Neeasa

        "Onhan se terveys elinehto meille itse kenellekin" sanoi meri-kukka ja sehän pitää
        paikkansa!
        Aamulla katsoin t.v:tä ja siellä oli puhe kolesteroolista. Nythän siitä jo kaikki tietävät aika paljon, mutta ihmettelen entisaikaisten ihmisten pärjäämistä sen kanssa.
        Silloin lapsena muistan, että sianlihakin oli vasta hyvää jos siinä oli paksu silavakerros. Myös voita käytettiin, tosin sitä sai vain sunnuntaisin, sekin oli hyvä!
        Tietenkin raskas ruumiillinen työ auttoi, ettei sydänkuolemia ollut.
        Myös runsas kasvisten viljely.
        Suuri kasvimaa oli meilläkin ja perkaamista paljon, uimaankaan ei päässyt ennemmin kuin olimme määrätyn alan peranneet.
        Sitten se uinti maistuikin!

        Myös yksi hyvä silloin terveyden kannalta oli, ettei sokeria ollut, ei myöskään karkkeja. Siksiköhän hampaani ovat vielä koht. hyvät?

        Nyt tuli liian pitkä juttu, hyvää päivän jatkoa !


      • ei-noinkaan
        Neeasa kirjoitti:

        "Onhan se terveys elinehto meille itse kenellekin" sanoi meri-kukka ja sehän pitää
        paikkansa!
        Aamulla katsoin t.v:tä ja siellä oli puhe kolesteroolista. Nythän siitä jo kaikki tietävät aika paljon, mutta ihmettelen entisaikaisten ihmisten pärjäämistä sen kanssa.
        Silloin lapsena muistan, että sianlihakin oli vasta hyvää jos siinä oli paksu silavakerros. Myös voita käytettiin, tosin sitä sai vain sunnuntaisin, sekin oli hyvä!
        Tietenkin raskas ruumiillinen työ auttoi, ettei sydänkuolemia ollut.
        Myös runsas kasvisten viljely.
        Suuri kasvimaa oli meilläkin ja perkaamista paljon, uimaankaan ei päässyt ennemmin kuin olimme määrätyn alan peranneet.
        Sitten se uinti maistuikin!

        Myös yksi hyvä silloin terveyden kannalta oli, ettei sokeria ollut, ei myöskään karkkeja. Siksiköhän hampaani ovat vielä koht. hyvät?

        Nyt tuli liian pitkä juttu, hyvää päivän jatkoa !

        Vai ei ollut ennen sydänkuolemia ? Vielä 60 luvulla oli hyvin tavallista että 50-kymppinen mies kuoli sydäninfarktiin, metsurit imenomaan vaikka takuulla työ oli raskasta. Varsinkin Itä-Suomi oli mustaa aluetta, siellä on syöty eniten voita , läskiä ja rasvaista maitoa. Pekka Puska aloitti valtavan terveyskampanjan ja saikin aikaan suunnan muutosta. Nyt taas on repsahdettu, jo lapsissa ja nuorissa on paljon lihavia ja vähän liikkuvia. Sokeri , rasva ja valkoinen jauho ovat köyhien ruokaa ja rappeuttavat terveyttä. Hampaat olivat meidän ikäpolvella jo lapsilla huonot ja usein ei hoidettu, revittiin vain irti, koska ei ollut varaa hammaslääkäriin, ei ollut koulun kautta hammashoitoa eikä edes kotona hammasharjoja. Kyllähän sitä sokeria oli aika pian sodan jälkeen saatavissa ja sitä pantiin paksu kerron puuronkin päälle että maistui ja vauvoille juotettiin sokerivettä, tuhoutui hampaat jo ennen puhkeamista.Muistan ne äitelän makeat kakut ja hillot ainakin 50 l lopusta alkaen.


      • Nykytietämyksen-mukaan

        Valkoinen tehtaassa eroteltu SOKERI on suurin paha.
        Sitä ei ihminen tarvitse.

        Se se vie hampaat ja se koukuttaa.

        Rasvaa ihminen tarvitsee.


    • Teinhän pienen rikkeen kertoessani:"Enpä ole kuullut Aleksin leivonnaisesta". Tottahan olin lukenut M-K:n ja Nurmijärveläisten kertomuksen ja sehän vastaa "kuulemistakin." Se nyt mennä lupsahti ikään kuin suupuheen rytmissä.

      Onhan noita lääkkeitä minullakin. Yleensä olen tehnyt ohjeiden mukaan ja jos se ei tunnu sopivalta, käyn neuvottelut lääkärin kanssa. On niissä muutamissa tapauksissa johtanut lääkkeeni vaihtamisen ja homma on jatkunut.

      Nyt täytyy jatkaa päivän rutiiniluontoisia puuhia kun uutispläjäykset olen katsellut.

    • Himmelsauge

      Kyllä se vaan on leivos Kivellekin tehty. Googlesta katsoin, oikein Martat
      ovat idean takana. No onneksi vaatimattomaan ulkokuoreen ovat päätyneet. Olisi voinut jotain muuta ideoida kun leivoksen.
      Voihan siitä aikaamyöten kehittyä tapa muistaa häntä, kun aikanaan ei
      arvostettu, osattu arvostaa.

    • Kyllähän sydän kuolleisuus nousi räjähtämällä sodan jälkeisinä vuosina kun kaikkea alkoi saada. jopa nelikymppiset ihmiset, enimmäkseen miehet kuolivat noin vain. Työkaverin mies 39, ahkera metsämies kuoli yhdellä hirvireissullaan. Tuon kohtalon omaavia oli paljon vielä 50-60- 70 luvullakin. Ilmankos tuli kiire vähän valistaa ihmisiä. Ehkä ne läskipalat olivat kuitenkin vääränlaista syötävää....
      Tokihan ihminen rasvaa tarvitsee mm aivot toimiakseen. Ratkaisevaa onkin millaista rasvaa. A vitamiini on yleisin vitamiini, sitä on vähän jokapaikassa, eikä siitä yleensä ole kenelläkään terveellä puutetta. Joten senkään takia ei voita tarvitse syödä.
      TV;stä kuultua, että helsingin seudulla on ihmiset lopetelleet lääkkeitään omin päin , josta seurasi normaalia enemmän sydänkuolemia. Tuli aamulla ohjelmaa katsoessa mieleen.. vaikka tietoa on meillä jokaisella ja tarvittaessa lisää saa, mutta kertaus olisi opintojen äiti. Jotkut asian "sisäistää" toisilla se ei mene jakeluun koskaan.
      Ja loppupeleissä; omassa vallassa on mitä kukin syö ja miten elämänsä viettää.
      Mutta jos vaikka halvaantuu, joutuu viettämään sitä elämää mitä ei missään tapauksessa halunnut.
      Karmea kirjoitus, mutta totta monen kohdalla.
      Mutta joskus saa herkutella oikein sielunsa pohjasta, syödä ja juoda mitä vaan. Kun muistaa liikkua ja ettei herkuttele ole kokoaikaista.

      • Neeasa

        Paljolti myös jokaisen ihmisen geenit nuo sydänkuolematkin selittää.
        Elämäntapa ja ruuat lisäksi.


    • j.hurskainen_

      Nettiyhdeyden sydän, modeemi vaan mykistyi.
      Ne ikävät yllärit yleensä tapahtuvat perjantai-iltana kun kaikki on jo kiinni,
      nyt sunnuntaina. Tänään sitten soitin ammattimiehelle.
      Katsoi että linja on kunnossa. Omalla laitteellaan hän totesi modeemein ehjäksi, mutta yhteyden saaminen kesti kauan.
      Poisti jonkun lankapuhelin-aikaisen virityksen johdotuksesta pois. Niin modeemi alkoi taas toimimaan.

      Mitäs mie? Pitkälle todellisuudesta irronnut gamla gubbe höpöttelen omiani kun sosiaalinen elämäni on pudonnut pulkasta jo useita poronkusemia sitten.

      Pitää olla erikoisen onnellinen, että saatiin tälläisenn saumaan satamaton kausi. Kaivoimme kaivannon, johon tulee liuskakivimuuri.
      Käsitin, että pitää kaivaa routasyvyyteen; pohjustaa se lecapapukerroksella ja Finnfoam-70mm levyllä, niin että aita pysyisi pystyssä.
      Näin olisin tehnyt edes yhden asia, joka on pystyssä vielä 10v. "senkin" jälkeen.

      Viikolle 43 hyviäkin hetkiä meille kaikille.

    • Nyt_nikittä

      En voi olla sanomatta, olet kyllä aivan ihana, JiiHoo, minkä kirjailijan Suomi onkaan sinussa menettänyt! Sinun pitäisi kerätä juttujasi ja julkaista, niin että ne säilyisivät! Hauskaa, leppoisaa, humoristista!

      "Mitäs mie? Pitkälle todellisuudesta irronnut gamla gubbe höpöttelen omiani kun sosiaalinen elämäni on pudonnut pulkasta jo useita poronkusemia sitten."

      • Neeasa

        Samaa mieltä myös j. Hurskaisen jutuista, mukavaa kerrontaa


    • Huomenet pilviseksi valkenevaan päivään, ei aurinko paista, ei kuu kumota, ylen harmaan on näköistä.
      Elossa kumminkin ollaan ja päivän touhuja aloitellaan, illalla taas viisaampana, miten ja mitä on päivän aikana tapahtunut.
      Mustaksi lampaaksi tunnustaudun noiden terveellisten ruoka tottumusten suhteen, voi kuuluu minun päivääni, tosin vaan leipomisessa ja ruuan valmistuksessa.
      Kovin makeasta en tykkää, suklaankin olen unohtanut, kasviksia syön paljon, muuta en sitten ruokani suunnittelussa teekään.
      Mieheni kuoli sepelvaltimo tautiin, söi hyvin terveellisesti, ei voita, ei sokeria, joi vettä, käveli joka päivä yli kymmenen kilometriä, oli hoikka, ei ylipainoa, väittäisin, että hänen tautinsa oli geeneissä.
      Oli kolestroli ja verenpaine korkeina, ihmettelikin usein, miksi ei minulla ollut vaikka melkein samaa ruokaa syötiin, minä saatoin vielä voita siihen aikaan leivälle sipaista ja suklaa oli himoni.
      Hienoa että ihmiset kunnostaan huolta pitää, tällä iällä en niin suuria yritä, kun vielä kaikki arvot kohdallaan.
      Pirtissä on monta sanan rikkaasti ilmituovaa kirjoittajaa, toki hurskainen siinä mukana, hänen kirjoituksiaan on luettava tarkasti, että juonessa pysyy.
      Tuosta tsaarin kunniaksi tehdystä leivoksesta en ole koskaan tykännyt, en marsipaanista missään muodossa, en edes lapsena, en myöskään bubpernikkelistä, jos muistatte sellaisen, taitaa niitä edelleen olla myynnissä.
      Suklaa kaikessa muodossa on ollut himoni, nyt sekin on jäänyt, onko totta sanonta, että "olen niin vanha" ettei sokeri suussa sula;)
      Sokeripalaa en myöskään suuhuni laita, kahvin juon mustana ja ilman sokeria.
      Nyt tuli sitten kerrottua omat" terveelliset" elämäntapani, mutta en näidenkään tapojen kanssa maan päälle pysyväksi jää;)
      Sanotaan myös, että syö sen verran kuin kulutat, liikunta varmaan on hyväksi, senkin olen melkein unohtanut, siis melkoinen vastarannan kiiski olen, tykkään "kunnon" ruuasta, mitä se sitten onkaan itse kullakin.
      Mutta nyt jotakin muuta kuin ruokaa, se hengen ravinto voisi olla enemmin kuntoa kohentavaa, jospa taas laulaen kuntoa lähden hoitamaa, mukavaa päivää teille kaikille, eläkää terveellisesti.

    • Ilmoittaudun nyt, täällä kerrotaan omista sairauksista, minulla niitä riittänyt vaikka toisille jakaa, kaikki vaivat kärsinyt, mutta aina ne voittanut.
      Nyt menen terveyskeskukseen, satutin kylkeni, eikä tunnu paranevan itsestään, haittaa jonkinverran nukkumista, se hyvä asento pitäisi löytää jotta uni tulisi.
      Palataan asiaan kunhan tutkivat.

    • Venelastina

      Rollaattorien yleistymisestä kirjoitti joku. Olisikohan ollut SkillaN?
      Minulla on sauvat ja terveyskuksesta lainaksi saatu rollaatori. Kyllähän niillä sauvoillakin hätätilassa liikehtii, mutta niistä ei ole apua, jos tasapaino alkaa heittää, ja niiden varassa kun kävelee, kipetyvät käsivarret.
      Rollaattoriin voi turvallisesti nojata ja tarpeen vaatiessa jopa lepuuttaa koipiaan istahtamalla.
      Aika monta rollaattoristia näillä kulmilla näkyy.
      Kumma kyllä melkein pelkästään naisia.

    • rönttönen

      Kirjoittamiseni kanssa kävi köpelösti. Tein sepustukseni, lähetin, tuli apinan kuva ja "Parannammen palvelua."! Siinä se meni!

      Aika tasapuolisesti miehillä ja naisilla täällä näyttää rollaattoreita olevan. Taitaapa kymmenkunta olla tässäkin talossa, monet tutuksi tulleita minullekin. Huumorintajuisia he ovat, leikkiä laskevat "Mersuistaan."

      Metsätöistäkin kirjoitin karanneessa sepustuksessani. Eipä siinä mitään ihmeellistä ollut, olenhan jo joskus niistä kertonutkin. Se oli lyhyt ura penskasta alkaen, mutta ehdin jo hyvin pärjätä aikamiesten joukossa. Raakaa rähmimistähän ne pokasahakauden metsätyöt olivat. Onneksi pistin aikanaan pokasahan kuusen oksaan ja vannoin itselleni että siihen saa jäädä. Geenit saattavat vaikuttaa terveyteen, minulla ne ovat sukuhistoriankin mukaan miinuksen puolella, siis keskimääräistä lyhytikäisemmät. Sitäpä tässä ihmettelen että vieläkin vaan täällä palloilen. Voi olla, että se on jelpannut kun hylkäsin metsätyöt - eipä sitä varmaksi tiedä eikä tarvitsekaan. Eihän tämä elämäni ole ollut muutoinkaan "ruusuilla tanssimista", mutta onhan kuitenkin ollut vaihtelevaa ja kokemustakin on karttunut. Tämä jatko on sikäli hankalampaa, kun ei ole entistä kokemusta, jatko tulee uutena ja yllätyksiäkin voi ilmestyä.

      Höh, saisin sortua märehtimään, vaikka koetan pysyä siitä sairaudesta erossa.
      Hyvää illan jatkoa Teille!
      (kirjautumien karkasi) ynnämuu

    • j.hurskainen_

      Nämä loistavan kirkkaat syksysäät lyhentävät sitä kurjan syksysään aikaa. Ulkona lepposasti tupsittiin koko päivä.. Väsyttäähän se jo tämänikäisiä.

      Isoja hanhiparvia lenteli vielä taivaalla. Kumma kyllä niiden suunta on viime päiviä suuntautunut Päijänteelle päin eikä Suomenlahdelle.
      Sätiskelin viimeisiä luoteeseen päin lentäneitä hanhien laumanjohtajia. Tuttu kamraati siihen että näin hyvillä ilmoilla niiden on mukava etsiä ruokailupaikkoja.

      Uni keskeytyi jo puoliviideltä vessakäyntiin. Kauan sitä kesti houkutella takas.
      Kyllä. Takkini on perusteellisesti tyhjentynyt.
      On sellainen vanhan losojätkän rentoutunut olo. Se antaa hyvän mahdollisuuden pitkiin yöuniin. Mukavia unikuvia itse kullekin, pirttiläiset.

    • muori77

      Ehtoota vuan tuas ;)

      On tainnut männä parj päevee etten ou kereenä pitissä piipahtamma.Haitanneeko tuo mittää;)

      Tänä aamuna selekä riivattu temppuili taas.
      Nyt on hilijoo kuiskoon ettei kuule.

      Että tuo luonto on uppeena nuo vaahterat on oikein väriloistossa.

      Eipä tässä kummempaa.
      Mennåån päivä kerrallaan.

      näkyillään...

    • Kyll' Kahvipirtti pittää ylemmälle hyllylle nostaa, hävijää muuten näkyvist tykkänään...

      Taidanpa liittyä jalkavaivaisten joukkoon jo minäkin. Kymmenen vuoden aikana tuo vasemman jalkaterän vaiva kävellessä vaan pahentunut. En ole viitsinyt edes lääkärille siitä valittaa. Omaksi syyksi olen sen sovinnolla ottanut.
      Liikaa olen istunut, liian vähän kävellyt vaikka pyöräillen olen asiani hoidelut. Toissapäivänä tein päätöksen kävellä kaksi kertaa päivässä sauvalenkin, sillä ei se vaiva istuen parane ja särkylääkkeitä en syömään ala.
      Käynhän kuntosalissa ja uimassa, mutta ei siellä tarvitse paljoa kävellä. Katsotaan kuinka tässä käy.
      Kaunis ilma on tänään,aurinkokin paistaa, siksi varmaan ei kukaan malta kirjoittelemaan ruveta. Laitan nyt kuitenkin Kahvia tuohon termariin ja kaneliomenakorvapuusteja koriin.

      • Katleijalle kiitosn kahvista, ja korvapuustista, en nyt muista koska viimeksi olisin korvapuustin saanut.
        Eilen kävin ilmoittautumassa, sanoin meneväni terveyskeskukseen, loukkasin kylkiluuni kaatuessani kun lähdin tavoittelemaan karannutta rollaattoria. Kokeilin ensin mahtuuko rollaattori auton takakonttiin, kyllä mahtui, kun nostiin sen pois, lähti se salaa menemään alamäkeä, ja minä perään, kiinni en saanut, mutta kaaduin juostessani, onneksi kupsahdin kukkapenkkiin. Muutaman päivän kärsin kipua,ei se helpottunut, en parempaa apua saanut kuin burana 600 ja oletuksen, että kyliluu on murtunut. Kyllähän se burana on helpottanut.
        Mutta hieno on lokakuinen syyspäivä Aurinko vielä paistaa, taivas aivan pilvetön. Mukavaa syksyä toivoo Late.


      • LateVaan kirjoitti:

        Katleijalle kiitosn kahvista, ja korvapuustista, en nyt muista koska viimeksi olisin korvapuustin saanut.
        Eilen kävin ilmoittautumassa, sanoin meneväni terveyskeskukseen, loukkasin kylkiluuni kaatuessani kun lähdin tavoittelemaan karannutta rollaattoria. Kokeilin ensin mahtuuko rollaattori auton takakonttiin, kyllä mahtui, kun nostiin sen pois, lähti se salaa menemään alamäkeä, ja minä perään, kiinni en saanut, mutta kaaduin juostessani, onneksi kupsahdin kukkapenkkiin. Muutaman päivän kärsin kipua,ei se helpottunut, en parempaa apua saanut kuin burana 600 ja oletuksen, että kyliluu on murtunut. Kyllähän se burana on helpottanut.
        Mutta hieno on lokakuinen syyspäivä Aurinko vielä paistaa, taivas aivan pilvetön. Mukavaa syksyä toivoo Late.

        Hyvä että Kateija on Pirttiä kohottanut. Katselin Pirttiä jo aiemmin, mutta "uudistukset" ovat hyvin toimineet, en pääsyt sovinnolla kirjoittamisen alkuunkaan ja hylkäsin yritykseni. Nyt taitaa onnistua.

        Ne pienet häiriöt taitaa iän mukana tulla herkemmin. Eipä nuorempana olisi kukkapenkkiin kompastumisesta - Laten tavoin - tullut muuta pölyjen pyyhkäisy pöksyistä. Niinpä se kävi minullekin, mökillä tein vähän ryskyhommia ja eihän siinä vauhdikkaassa yrityksessä kiinnitä huomiota jos vähän sattuu. Pari kuukautta on polveni vauhtiani hillinnyt. Nyt alkaa jo tokenemaan, tosin on syytä varoa vieläkin

        Oli kyllä hupa tuurinikin. Taloyhtiön kuntokämppä oli remontissa. Nyt on ollut viikon käytössä ja olen siellä saanut verrytellä, säädellä rasitusta ja se alkoi tepsiä. Pientä treeniä ne vaivat itsehoitona kaipaa. Onhan näitä minulle sattunut useamminkin, yleensä tyhmyydestäni ja yli yrittämisestäkin johtuen.
        Se nyt on eri asia, jos rollaattori villiintyy ja lähtee karkuun niin onhan se yritettävä kiinni ottaa ilman turhaa miettimistä.)

        Kirjoittelu näyttää uupuneen muuallakin, olen sen verran vilkaissut. Vaikka lienee kaamoksen alkamisen syytä. Vai olisiko kaaoksen syytä? On niin paljon sanottavaa ettei ääniin pääse ja luonnollinen pako tapahtuu vanhojen kertaamiseen, vaikkapa lähihistoriaan kuinka ennen tehtiin. Ja minulla kun nämä nettikirjoittelut eivät yllä paljon viittä vuotta takaperin päin. Ei voi mitään, paljosta olen paitsi jäänyt, mutta haitanneeko tuo mitään.

        Hyvää jatkoa, kipeille paranemista ja porskutellaan etiäppäin!


    • Tyhjän pirtin ovella huhuilen ja ihmettelen missä Kahvipirtin ehtoisa SkillaN-emäntä luuhaa. Enkö ole tarpeeksi tarkkaan tiedoituksia seurannut, liekö vaikka ulkomaille lentänyt tai sitten laulamassa ja munkkeja paistamassa tai mökkiä talviteloille asettelemassa tai junalla kotikonnuilta kauemmaksi joutuneena vai eksynytkö ihan. Toivottavastii terveenä sentään, ihan tässä jo huoli tulee.
      Eipä tässä mainittavampaa ole näiltä nurkilta kerrottavaa, sittariin on mentävä sillä jääkaappi tarvitsee hieman täydennystä. Pitää ainakin maitoa ja perunoita ostaa; pottulohkoa ajattelin laittaa kun tytärkin tulossa äiteensä tervehtimään.
      No ainakin Late ja ynnämuu ystävällisesti käyntini ovat noteeranneet, tack!

      ps. eipä kannata muualle päin palstaa mitään kirjoittaa, haukut tulee että rytisee.

    • Kat-leijalle edelleen kiitoksia Pirtin nostosta. Hyvä että joku sen tekee, autio talonkin hajoaa nopeasti. Eipä ole j.hurskainenkaan malttanut työrukkasia naulaan tökätä ja tulla kertomaan eläväistä juttua tutuksi tulleeseen tapaansa.

      SkillaN saattaa ponnistella tietokoneen ongelmien. Hänhän niistä mainitsi. Minullakin tuotti hankaluuksia Windows 10 ohjelmaan siirtymisen jälkeen. Nyt alkaa jo suttaantua, onhan tämä huomattavasti nopeammin toimiva, mutta taitaa olla myös kiukkuisempi tekemilleni virheille. Pari pakkosammutusta olen joutunut tekemään kun juntturoituu paikalleen.

      Tännepä Pirttiin olen sen vähäisen kirjoitellut, muutaman jutun yle.fi keskustelupalstalle. En tunne sitä vetoa ja tarvetta enemmälti osallistua, kuin joskus aikoinaan.(näin tulen minäkin muistelleeksi) Olisiko tuo vähä osallistumiseni sitä kuuluisaa "vanhuuden viisautta", joka on vihdoinkin tavoittanut. Niin muistelen, että kun me nuorena puhua räpätimme, joku vanha vain hymyili jutuillemme. Saattoi joskus sanoa, "kyllä teillä juttua riittää, vähän turhaankin."

      Aurinko rökittää täysillä, poutapilvien hennot hattarat leijailevat sinisellä taivaalla ja ruskan värit heloittavat kirkkaina. Kaikki tämä ikkunastani katsoen. Pärjäillään!

      • Tässä nyt aion minäkin jatkaa tätä kirjoittamista, on se kumma kun Skillan on kadonnut tuntemattomalla tavalla. Onneksi Kat-leija kävi taas nostamassa pirtin omalle paikalleen. eihän minullekkaan mitään erikoista kuulu, olen nyt parinapäivänä syönyt niitä burana tapletteja, ja täytyy sanoa kipu on hellittänyt, ja yölläkin nukkuminen on paremmin onnistunut.
        Aamulla oli kova sumu, mutta puolenpäivän aikaan alkoi aurinkokin näkyä, harvinaisen kaunis nyt tämäkin päivä, lämpöäkin on tuolla varjonpuolella 8, 4 astetta.
        Tuo ruska joka tästä meidän ikkunasta nyt näkyy, on tosiaan hyvin ruskea, kaikki kauneus on jo hävinnyt. Taitaa suurin osa lehdistä jo olla maassa.
        Kotiaskareita kuitenkin tehnyt jonkinverran, ne ovat niitä jokapäiväisiä, enkä nyt niitä luettele.
        En ole minäkään mihinkään muualle kirjoitellut, ei tunnu olevan mitään tarvetta, ei enään tämänikäisillä eläkeläisellä ole sellaista sanottavaa, jotta se otettaisiin missään todesta.
        Ehkä paras sanoa vain Kyllä Kansa Tietää. Seuraava eduskunta on varmasti muuta, kuin kolme SSS:ää.


      • sinisirkku.ek

        On tää kanssa, kun kesken kirjoitusta keskeyttää ja "oonko varma, että haluan jatkaa?"
        Kumma aikarajako tässä on kirjoitettaessa, Kas kun nyt ei kysy "haluanko ongelmaan ratkaisua:D"

        No, rekkaa en taas uudelleen, terveiset vaan ja toipumisia Latellekin, kun luin urolennostasi:D Onhan mäkinen paikka ilmeisesti, hyvä kun sait kiinni, ettei kolaririskejä tullut. Kimpassa ne työt hoituu, jos se on pieni murtuma, vaikka on ne kipeitä nekin. Liukkaalla tein pyörälennon Sipoon aikoina, eikä siinä käsiäkään kivutta nostettu silloin.

        Pyyhe sidottuna tiukasti kainaloista, auttoi pari päivää, kunnes hieman alkoi hellittää.
        Saunailta onkin minulla tänään, joten iloisesti, heippa!


    • j.hurskainen

      Kirjoitin pitemmän mukaan, mutta kone käski poistua sivulta. Ei sii mitään, tehdään niinkuin hyvä tulee, sanoi ent. Suomifilmin näyttelijäkin. Terveisiä!

      • Jii-Hoo-

        hih - sinä olet paras - vaikka lyhyestikin ! hih


    • Huomenta jälleen, kaksi pikaista aamua, on kirjoitukset jäänyt tekemättä, leipoma aamuna nukuin pommiin ja eilen oli aikainen joutuminen auton kyytiin.
      Paikalla olin kuitenkin kumpanakin aamuna ajallaan ja pullia tuli 400 kpl aamupäivällä tehtyä, moni onnellinen pussi kädessä kerhosta kotiin lähti.
      Eilen olimme Pielaveden kirkossa, oli piirin Hiljainen päivä, kirkko täyttyi mukavasti, ei tyhjältä näyttänyt, vaikka iso onkin ja hyvin kaunis myös.
      Matkalla saimme nähdä mitä kauniimpia maisemia, aurinko paistoi ja Kallan silloilla melkein hengitys pysähtyi, oli sen niin sanoin kuvaamattoman kaunis elämys.
      Matkalla näkyi hyvin kynnettyjä peltoja, ei ojissa puskat kasvaneet ja olipa joutsen parviakin näkösällä, kai ne muuttoa nyt suunnittelevat.
      Ruuskasen Anttia ei tiellä pääte pisteessä nähty, vaikka vilkasta liikettä siellä kaduilla oli.
      Tulipa sekin paikka nähtyä, joskus olen talvella siellä käynyt, mutta kyllä syksyinen matkustaminen on aivan toista, elämykset toista luokkaa.
      Kivasti on pirttiä kohotettu ylemmäksi ja kaikki on sujunut, no miksipä ei, osaavia ja taitavia kaiken suhteen pirtin väki on, kiitos vaan huolehtimisesta.
      Ynnämuu arvelit että ongelmia Windowsin kanssa, totta sekin, kyllä ainakin Suomi24:n pääsy joka kerta hankalaa, aina saa törmätä Suomi24 ei vastaa, sitten pyörii häkkyrä ja vikaa haetaan, sitten lopulta tie aukeaa.
      Muutakin sotkua väliin, onko sitten vika omassa koneessa?
      Toivottavasti Latekin on jo kunnossa, tuota kaatumista sitä saa pelätä, kun jalkaa ei kaikkia esteitä suostu väistämään.
      Hurskainen vaan jaksaa puuhastella pihatöissä, no se on oikein, periksi ei saa antaa, taistellen vaan kohti loppua, jokainen omilla tavoillaan.
      Katleijalle kiitos pirtin ylhäällä pidosta ja muorille soitosta, eiköhän tämä tästä taas palaa urilleen, ei minusta helpolla eroon päästä;)
      Nyt on lepopäivä, kyllä se matkustaminenkin väsyttää, aurinko varmaan taivaalle kipuaa, vaikka nyt vähän pilviseltä näyttääkin.
      Parvekkeella kolme miljoonakello amppelia vaan kukkii ja tuntuu, että kasvu vaan innostuu, kauniina ovat pysyneet.
      Kaikkea hyvää elämäänne.

    • Yölikypsä

      Moikka!!!

      Tulin tuomaan pitkästäaikaa tervaksia, kun on taas talvi tulossa.

      Paula ei ole päässyt tänne jostakin syystä. Katsotaan saanko minä tämän lähtemään

      Paljon Onnea ja halaukset kaikille sirkoille nimipäivän johdosta.

      Kalle & Paula

    • Ruiskukko

      Oikein kaunista perjantaipäivää!!!!! Ulkona on kyllä hyvinkin viileätä, ilma jäähtyy ihan selvästi. Olen kyllä "tyrinyt" aika lailla, kun en ole päässyt kirjoittamaan tässä välillä. Ihan tämmöisen lyhyen viestin kirjoitan nyt, että elossa ollaan, en jouda enempää, tuolla keittiössä on parikin työtä oottamassa.

      Rastaat lentelevät edestakaisin pihalla aj punatulkut vierailevat syöttöpaikalla jatkuvasti, hienoa!

      Mukavaa alkavaa viikonvaihdetta kaikille!!!

    • Nythän on palattu järjestykseen, emäntä on avauksen suorittanut. Täytyyhän sitä kiireillekin ja virkistysmatkoille sijaa antaa.

      Enpä ole tainnut Pielavedellä käydäkään, puhumatta kirkosta. Olin sotakouluni aikana polkupyöräretkellä ja siihen sisältyi muistaakseni Varkaudessa kirkossa käynti kuulemassa sanan julistusta. Kun pyöriä vahtimaan tarvittiin vapaehtoinen, olin nopea ilmoittautumaan ja siellä ulkona vahdin armeijan omaisuutta. Se oli sitä aikaa, kun olin saanut tarpeekseni kirkoista. Olenhan jälkeen päin uteliaisuuttani joissakin kirkoissa käynyt enempi maalauksia katselemassa.

      Kyllä täältä tähystysikkunastani vielä todella hyvä ruska väreineen näkyy. Jopa joissakin koivussa on melko vihreä voitolla, tietysti täplinä keltaistakin. Lehmukset ovat myös vihreitä pienen värityksen kanssa. Sitten on rivi puita, joiden nimestä en ole varma, Ovat yläpäästään auringossa kuin tulessa ja tyvipuoli vihreänä. Tämä loisto on nytkin, tosin aurinko on himmeähkö. Jos Laten ikkunasta ei samalta näytä, onhan otettava huomioon sekin, että tähystyspaikkani on huomattavasti etelämpänä.))

      Vai tuli j.hurskaiselle valitettavia ongelmia kirjoitusten kanssa. Kyllä sellainen ilmoitus joskus tulee minullekin, että kysytään haluako lähteä lätkimään, mutta onhan niissä ollut toinenkin vaihtoehto: pysy sivulla. Sitä näpätessä pitää olla hereillä, muutoin seuraakin lähtö! Muistahan hurskainen koettaa uudelleen, kyllä se siitä lähtee.

      Ja nyt seuraa rutiini hommiini ryhtyminen. Jatkakaa jos ehditte kiireisimmiltä töiltä!

      • j.hurskainen_

        Pitääpä yrittää vast'edes, mutta yleensä mulla hermo pettää ja jätän sen palstan.
        Ihan kolkolta tuntui jo illansuussa viimanhenki. Ensi viikolla kuulemma sateitakin ennustettu.
        Kaupattiin tänään karpaloita. Olivat Pohjois-Karjalasta tuoneet. Liian happoisia minulle. Niin no kapaloviininä lisenssit ovat poistaneet happoisuuden sopivaksi.

        Niin jo ramasoo, ettei rahilla taho pysyä kun torkahtelee. On se sinniteltävä edes uutisten ajan. Mukavia illanjatkoja.


    • Himmelsauge

      Niin kevyttä on vaahteranlehti, sitä voi pikkuraapaisulla lennättää muovipeitteen päälle reilun lehtipilven. Haravoitiin kotitalon pihaa siskon
      kanssa ja rupateltiin. Olipa hyvä että se suuri koivu tuli kaadettua, roskaa
      siitä tuli niin paljon, oli jo liian vanha, pihakoivu. Uuden puun istutusta
      pohdittiin, olisiko havupuun vuoro.
      Olen luvannut mennä tekemään kaksi työvuoroa,
      on kiva kokeilla miltä työ maistuu, viikonloppu menee siinä.
      Vaikea saada lomittajia, nopeasti ja vain pariksi päiväksi, eläkeläinen
      on passeli siihen.
      Kahvinkeittoon alan nyt, leppoisaa iltaa kaikille.

    • muori777

      Saunaterveiset taas kerran.

      Mielestäni likaa uudistetaan tätä suomi24.
      Ainkin nämä vanhempien palstat on menneet mönkään;)

      Kyllä luonto on nyt näyttänyt koko komeutensa täälläkin.
      Mites vanhat sanoi noista pihlajista,paljon marjoja vähäluminen talvi,vai mitenkä päin se oli.

      Kyllä tänäänki sain ihailla luonnonväriloistoa.Upeaa on.

      Nyt huilimaan saunassa olen käynyt ei ku naatiskelemaan.
      näkyillään...

    • Lauantai aamuun on herätty, pimeää ja tuulista, mutta aika lämmintä, siinä aamun sää tiedotus;)
      No sitä aikaa eletään, että yö päivän voittaa, mutta ihan on pitkälle päästy ilman räntäsateita ja niinpä se loskakeli aina vaan lyhemmäksi kaiketi jää.
      Taitaa se sanonta olla, kahta ei pihlaja jaksa kantaa, marjoja ja lunta, nyt sitten voimme sen tiedon mukaan lumista talvea odottaa?
      Kiitos vaan sauna terveisistä muori, tänään minun vuoroni siitä ihanuudesta nauttia.
      Tuota lehtien paljoutta katselin minäkin, kun kauppaan astelin, entisen kotini (ensimmäinen ihan oma koti) pihassa on minun istuttamat koivut ja nyt sitten jo suuria puita, lehtiä työntävät runsaasti.
      Joskus 70 luvulla ne sinne pieninä taimina mökiltä hilasin, samoin pihlajia, nyt isoja kaikki.
      Olen ehkä useampaa pihaa kasveilla täyttänyt, aina sattuu sellainen talo, että olen saanut ihan vapaasti itseäni toteuttaa, no tämä nykyinen on poikkeus, on jo kaikki laitettu.
      Karpalo on minullekin liian happoinen, ei edes mieli tee, no kyllä se kiisselinä on ihanaa, kermakokkareiden kanssa;)
      Muistatko minkälainen oli Varkauden kirkko ynnämuu, vähän erikoinen on.
      Onkohan, että on ahdasta kuin Pielaveden kirkossa, käänteinen sanonta, kun kirkko on iso.
      Kiva taas kun tervaksen tuojakin on pirtin muistanut, samoja hankaluuksia tuntuu meillä kaikilla olla näiden viestien kanssa, kuin sielläkin.
      Minullakin aina ennen viestin lähtemistä aina vaan sama ylipitkä ketju lähettämistä häiritsee, enkä osaa mitään tehdä, kertoisivat mikä se on ja miten sen poistan.
      Kai se pientä jännitystä antaa, lähteekö vai joudunko kirjoituksen uusimaan, silloin meinaa kyllä verenpainen kohota, ei monta viestiä viitsi ei jaksa kirjoittaa.
      Tässäpä tätä on ilmoittautumista taas tälle aamulle, jatketaan huomenna, rattoisaa päivää ystävät.

    • Huomenta ja hyvää lauantaita, ulkona on tosiaan täälläkin lämmintä ja poutaista, aurinkoista, - hyvä että pimeys hiukan lyhyemmäksi jää!

      Koko viikko on ollut täynnä kaikkea harrastuksiin ja ihmisiin liittyvää.
      Tänään jätin menemättä yhteen lupaamaani juttuun, koska poissaoloni sieltä ei haittaa tee. Nukuin liian pitkään ja nautin vapaasta päivästä.


      Kerron vain nyt sarjakuvajutun, kun kuvassa Jaska Jokunen istuu beagle-koiransa kanssa laiturin nokassa ja tuumii:
      "Yhtenä päivänä meidän jokaisen täytyy kuolla!"
      Ressu-koira vastaa: "Niin, mutta kaikkina muina päivinä ei täydy!"

      Siinä mielessä ollaan iloisia me kaikki hengissä vielä olevat!
      Hyvää päivänjatkoa! toivottaa Merilii.

    • Vastaan pariin juttuun, tuo kirjautuminen minulla on helppoa, kun ilmoittaudun Suomi 24 käyttäjäksi, ja löydän Kahvipirtin nimen, ei muuta kuin painan nappia Kahvipirtin kohdalle. sitten tulee kirjaautuminen, siellä kirjautumista tarkoittavat luvut valmiina, sitten vaan sana kirjaudu, ja paina nappia niin olet kirjautunut. Voihan kone joskus sanoa et ole vielä kirjautunut, vaikka olenkin.
      Nurmijärvellä on kolme kirkkoa vanhin on se puinen kirkko jossa oli Kankainen pappi. Oli silloinkin kun minut kastoi. olin silloin 3 vuotias. Seuraavan kerran kävin rippikoulun yhteydessä, muutaman kerran joissakin hautajaistilaisuuksissa. Olin minä nuorenamiehenä siellä töissäkin, olin maalaushommissa, tehtiin remonttia siellä sisätiloissa. Samalla kertaa kanttori tuli joidenkin vieraidensa kanssa käymään, tuli minulta kysymään polkisinko jonkinaikaa urkujen polkimia, no minä lupasin, ja niin urkuri soitti jotain musiikkia vierailleen.
      Niissä muissa Nurmijärven kirkoissa kerran kummassakin.
      Sitten olen käynyt Helsingissä siellä kallioluolassa. Samoin Suumen suurimmassa puukirkossa Kerimäellä. Lisäksi ulkomailla muutamassa kirkossa, joten olen minä kirkossa käynyt.
      Aurinko täällä yrittä näyttäytyä ei vielä kunnola, mutta yritys hyvä 9 .

      • Kirkossa on tullut käytyä: Kerimäenkin isoa kirkkoa olen käynyt ihmettelemässä, samoin Temppeliaukion kirkkoa, siellä ovat monet Laulumiestenkin konsertit tapahtuneet, tosin ei enää viime aikoina siellä ...ja Nurmijärven kirkossa olimme mieheni kanssa eräänä helteisenä kesäpäivänä sotapoikain valanvannomistilaisuudessa, hiki valui varmaan sotapoikain selkäpiitä pitkin niissä harmaissa tamineissaan.
        Eli kirkossa on käyty!


    • Taivas täällä pilvetön ja luvassa 11 lämpöastetta. Aika lämmintähän täällä on ollut lukuunottamatta noita äskeisiä yöpakkasia.
      Pakkasöitten jäljet näkyvät lehtipuissa. Tavallinen ruska keskeytyi äkkiä ja lehdet paleltuivat ehtimättä kerätä talteen lehtivihreäänsä seuraavaa kevättä varten. Lehtipuut ovat vaan ruskeita eikä kauniin värikkäitä.
      Hevoskastanjat olivat täydessä lehdessä, mutta pakkanen palellutti lehdet tummanruskeiksi ja kippuraisiksi.
      Erään lehtipuun latvaosa n. 1/4 osa puuta oli paleltunut ruskeaksi ja alaosa oli vielä aivan vihreä kun oli talojen välissä suojassa.
      Nyt lähden kuntouttamaan tuota vasenta takajalkaani. Kestettävä on kipu joka askeleella, mutta ei se istumisella parane. Kaksi kertaa päivässä lenkin teen. Ei se pitkä lenkki ole, vaikka aikaa siihen käytän ainakin kolme varttia.
      On lauantai ja saunapäiväkin.

    • nepnep

      Olipa hyvä tuo Jaska Jokunen ja koiransa Ressu, kiitos Merilii!
      Hyvät naurut sain ja nauruhan pidentää ikää.

      Nyt lähdemme asioille tuonne keskustaan. Moi

    • Hyvinhän Ressukoiralla sytytti, Meriliin kertomassa sarjakuvalehdessä. Vain yhtenä päivänä, eihän tuo ole mitään.)

      SkillaniN kysymykseen Varkauden kirkosta: en kyllä muista kirkon ulkomuodosta mitään. Niin niitä aukkoja muistiin tulee. Varmaan sekin vaikuttaa, että enhän kirkossa sisällä käynytkään. Vahdin lähistölle kasattuja polkupyöriä ja vintohkoja(kivääreitä) Nehän olivat mukana kun sotimista matkalla harjoiteltiin, tuli "hätytystiloja" ja mentiin äkkiä pöheikköön piiloon ja asemiin.

      Iisakinkirkossa, Leningradissa, kävin koska siitähän paljon puhuttiin. Sanottiinhan että "tähän rakennetaan kuin Iisakinkirkkoa." Neljäkymmentä vuottahan sitä temppeliä oli rakennettu. Onhan siinä yli 100 m. korkeassa kivikirkossa työtäkin ollut ja satoja työntekijöitä on ehtinyt menehtyä "ammattitauteihinkin." Kaikkea hullua sitä on sananjulistusta varten rakennettu. Se on mielipiteeni, minulle riittää vastineeksi kuusikossa seisominen. Silloin kun kävin Iisakinkirkkoa katsomassa, se ei ollut kirkollisessa käytössä, mutta turisteille avoinna.

      Kävelyreissullani tuli erä somali kyselemään poliisilaitosta. Englantia tarjosi, minä kyllä osaan sen verran, että voin sanoa etten ymmärrä. Kyllä hän melko hyvin osasi suomenkieltäkin ja oli ainakin kova yrittämään. Kyseli ja kertoili vähän kaikenlaista. Minulle tuli se käsitys että hän kaipasi kielen harjoittelua.
      Mikäs siinä, olihan minulla aikaa. Yleensä en kyllä ole aloitteellinen.

      Mainioita syyspäiviä on riittänyt, tämän jo menee kertaukseksi ilmoista. Hyvä näin!

    • j.hurskainen_

      Nyt olen reilusti alakynnessä mitä tulee matkailuun. Ylitin Suomen rajan yhden kerran Kilpisjärven tullissa. Ajoimme Skitbotteniin.
      Edes kahvia emme naapurimaasa juoneet. Vuonolla oli tyypillinen viileä ja pilvinen päivä.
      Tulomatkalla kyytiin liftasi tosi iso saksalaismies. Tuntuui että hänellä oli matkatavaroissaa iso osa Norjan vuorenosia.
      Kuplavolkkari vain vaivoin jaksoi könytä tunturin valtatietä Suomen puolelle.

      Niin että kyllä sitä on reisuttukin. Samoin Vaalimaalla katsottiin venäläistä tuuheaa metsää rajavyökykkeen takana. Matkailkaamme.

    • RIITAPUKAR

      Halusin teille SKILLA JA Late syysterveisiä sanoa,muita ei enää ollut,keitä muistaisin niltä ajoilta,kun olin jokapäivänen höpöttäjä.. Koukkuun jäin
      Facebuukiin,jotenkin omiani löysin.. Kaipaus on välillä,mut uudenkoneen opettelussa aikani kiinnitti sinne... Kiitän teitä ketkä mainitsiN-----Löydätte
      minut -Helvi Vatanen -facesta. hyvää vointia kaverini.

    • Neeasa

      Kauniita ovat nämä syksyiset päivät, aurinko lämmittää ja yli 10 astetta jo!

      Eilen illalla tein pienen kävelylenkin myöhemmin, noin seitsemän paikkeilla.
      Taivaan ranta etelässä oli erikoisen kaunis, oli iltaruskoa, vaaleamman sinistä ja muutama ohut pilvi purjehtivaakatasossa hiljalleen, kaiken huipuksi ohut kuunsirppi
      loisti matalalla.
      Tämä kaikki näkyi muutamien puunrunkojen takaa.
      Ajattelin jo, että haenko maalausvälineet vai kameran, lopuksi laiskuus voitti,
      kun on ulkona, niin sitten on se kenkienkin riisuminen jos sisälle aikoo ja halusin vielä kävellä ja olla ulkona.
      Täytyy painaa sielunsa uumeniin tuo kuva.
      Tervehdys kaikille ja hyvää sunnuntaita!

      • Kokonaisvaltaista-kuvaam

        'Silmieni muistiin' nykyisin kauniit hetket luonnossa minäkin

        painan, sillä tavalla voin olla läsnä kokonaan, avoimin aistein ,

        vailla huolta kameroista tai muista härpäkkeistä, joita kannoimme

        mukanamme matkoillakin ja valtavat dia-kokoelmat keräsimme.
        -
        Onhan niitä kyllä joskus - tosin harvoin sen teen - mukava katsella,

        palata vaikkapa Barcelonaan Anton Gaudin "Templo expiatorio

        de la sagrada familiaan", siihen keskeneräiseen kirkkoon, jonka

        vierellä seisoin silloin 'mittakaavaihmisenä', jotta temppelin valtava

        suuruus konkreettisesti havaittaisiin minun pienuuteeni vertautuen.
        -
        Tai mieheni seisomassa Michelangelon David-veistoksen vieressä

        tismalleen samassa asennossa käsiä myöten.


    • j.hurskainen_

      Riittäisipä näitä kirkkaita syyspäiviä vielä edelleenkin. Niin hieno päivä oli jälleen tupsia pihalla. En muista näin hienoa poutajaksoa lokakuussa olleen aikoihin.
      On hyvä ja rentoutunut mieli edes päivän päätteeksi. Ja mitäpä huomistakaan sureksimaan ennakolta. Kaikki asiat lutviutuvat aikanaan.

    • Totta turiset, j.huskainen, ulkonahan tuli pitkät jaksot töpöteltyä. Ei mitään hikistä vääntämistä vaan ajankulua ja rupattelua puolituttujen kanssa.

      Kuulinpa kansanmiesten filosofoimista. Heillä oli pieniä mielipide eroavaisuuksia. Normaaliahan tuo. Toinen loihe lausumaan että olet melkoinen luupää.

      - Niinpä. Pään tarkoitushan onkin pitää selkärankani ryhdissä. Parempi kunnon luupää kuin kaikessa notkuva selkärangattomuus, vastasi kaveri. Eipä siitä suurempaa rähäkkää noussut, kunhan mittelivät taidoillaan. En osallistunut, tuli mieleeni kalevalaista sanan mittelyä.

      Tässäpä näyttäytymiseni. Olisihan päivän voinut paremminkin viettää, mutta oma arvonsa se on velttoudellakin paineen tasaajana. Jos nyt lie paineitakaan, mutta varmuuden vuoksi. Hyvää yötä!

    • Huomenta ja taas uuden viikon alkuun, pimeää on, syksy todella tuntuu.
      Eilen oli pääsy palstalle hankalaa, ainakin kun aamulla yritin ja niin jäi sepustukset tekemättä.
      Olimme kirkossa vanhusten kirkkopyhää juhlistimme, kahvit sitten seurakunta talon puolella.
      Kirkossa lauloimme pari laulua, samoin kahvi tilaisuudessa, hyvin meni, kiitoksia saatiin.
      Mukava kuulla sinusta Heta, eihän me koskaan riidelty, sopuisaa oli kirjoittelusi, lämminhenkisesti kerroit elämästäsi, käy toki pirtissäkin useammin, jos jaksat.
      Varkauden kirkko on erikoinen, vaalea laatikkoa muistuttava, vieressä matala seurakunta huoneisto ja sitten korkea kellotapuli, sekin hyvin suoraviivainen.
      Kirkon ovet isot ja näyttävät.
      Minulle se on hyvin tuttu ja kotoisan tuntuinen, kun koulukkaana melkein vieressä koulumme sijaitsi ja kirkon kelloa uskoin, kun aikaa piti katsoa, näkyi hyvin kolmanteen kerrokseen missä asustimme.
      Nyt asun toisella puolen kaupunkia, joten kirkko ei näköpiirissä ja harvoin tulee käytyäkin.
      Kyllä syksyssä värejä riittää, vaikkakin jo ruskea meinaa yliotteen ottaa, taivas on hyvin elävä, väliin tummia pilviä ja sitten auringon valoa, vaihtuvaa on sielläkin värimaailma.
      Luulen että kaikilla on jotakin kaunista tästä syksystä sieluun jäänyt, on niin kauniina koko syksy mennyt ja jatkuu kai vielä vaan.
      Erilaisena maisemat elää, kohta pikku pakkanen taas muuttaa näkymiä ja sitten lumen tullen on taas aivan toiset ihasteltavat, taiteilija on oltava jos kaiken pystyy sellaisenaan ikuistamaan.
      Sen verran taiteilijaa meissä jokaisessa on, että ihastelemaan pystymme, ja myös kankaalle näkemyksen saamaan, jos intoa riittää, kukin oman näköisenään.
      Totuuksia puhui Ressu koira, noin sanoessaan, joten elellään ne muut päivät;)
      Norjan kallion reunoja kiertävät tiet on aika pelottavia, sellainen minulle mieleen jäi, kun monta kymmentä vuotta sitten siellä ajelimme, lienee jo kaiteita saaneet niihinkin.
      Samoin minulla suosikeissa on suora painalluksen päässä oleva palstamme, sisään hyvin pääsen, mutta ongelmia sitten välistä täällä.
      Ihastelen Katleija sinun sitkeyttä, kun jaksat kaksi kertaa ulkoilla päivässä, minä en aina yhtäkään, häpeällä tunnustan.
      Kansanmiesten jutustelu on joskus hyvinkin rikasta ja antoisaa, aivan kuten hurskaisen mielipiteet.
      Mutta nyt aloiteltava päivän rutiinit, käsityökerho kutsuu, minulle se seuraa kotiin asti, varmaan olen pyykkikorillisen tämänkin kesän ja syksyn aikana saanut aikaan.
      Oikein hyvää maanantai päivää, uuden viikon alkua ja onnea Uljas nimisille, siis kaikille uljaille miehille;)

    • Tekeekö Windows 10 sinulle kiusaa noin paljon ettet Pirttiin päässyt. Muistaakseni sinulle oli se uusi järjestelmä ladattu koneellesi, vai oliko se joku muu.
      Kestää vähän aikaa ennenkuin ne tutuksi tulee, näpyttele vaan kyllä se siitä vähitellen lutviutuu.
      Pakko on minun yrittää saada itseni kävelemään nuo kaksi kertaa päivässä kuten olen sen määräksi asettanut, jotten liikuntakykyäni menetä.
      Sinähän teet taas kaikenlaista muuta, joten uskon sinun päivän mittaan moniaita askelia enemmän ottavan kuin meikäläinen. Kyllähän nuo tekemisesi ja menemisesi myös jalkoja tarvitsevat, et takuulla pelkillä ahkerilla käsilläsi pärjäisi.
      Mutta Ressukoiran totuuteen yhdyn minäkin..hyvin tuon sanoiksi puki.
      Nyt menen tyhjentämään jääkaapin korjausmiestä varten, tulee klo 14.
      Edelleen kaunis ilma jatkuu ja sininen taivas on yllämme täällä.

      • j.hurskainen_

        On myönnettävä että olen siirtynyt köpöttelevien ihmisten joukkoon. Erittäin myöhään tunnustettu ominaisuus kun muistaa, että jo mattoihinkin kompastun.
        Aina uuden lumen tullessa arvioin miten pitkä latu lumeen nykyään jo piirtyy. Kengänjäljet pitenevät.
        Tästä olen jäävi puhumaan, mutta moikkaustason tuttuni Pake "hiihtää" vielä enemmän. Laskimovaiva ten tekee., siksi jääviyttä kehiin.

        Ynnämuulla saattaa olla otettuja askeleita enemmän kuin itellä. Mutta onhan täällä maastossa kulkeneita naisiakin.
        Taimikkojen raivaus konesahalla oli mielihommaani eläköitymisen jälkeen. Se piti maksaa kehon kipeytymiseltä alkuun.

        Se mikä kipeäksi tekee, sama parantaakin, kuten jo muinaiset ottomiehet sen sanoivat. Kroppa jäykkänä kuin sahapukki otin vaan valjaat päälle ja tiheiköitä raivaamaan. Sinne kehon kolotukset jäivät maastoon päivien myötä.

        Lehdestä näin että jotkut metsänomistaja naisetkin hankkivat bensakäyttöisen raivauspelin ja ei kun nuoria puita nurin.


    • Kyllä se minullekin oppimista on vaatinut Windows 10, siirtyminen. Joitain häikkää entisen seiskan välillä on, mutta nyt alkaa sujumaan. Eilen oli ylläpitäjän remonttia. Aamulla kokeilin ja vasta illalla uudestaan. Viesteistä näkyy että vasta n. klo 10 on alkanut toimimaan.

      Se on totta mitä Kat-leija kertoi, liikuntaa se on hyötyliikuntakin. Minulla nyt ei muuta hyötyliikuntaa juuri ole kun marketissa käynti. Siitäkin vähästä olen pitänyt kiinni, hyvin voisin järjestää niin ettei joka päivä tarvitsisi kaupassa käydä, mutta se liikekannalle lähtö on tärkeää. Ja onhan marketissa hyvät säilytystilat.

      Hulppeathan ne näkymät Pohjoisnorjassa ovat. Minäkin mossella rutuutin Utsjoelta Hammerfestiin ja yöpymiset teltassa. Siitä on jo aikaa, ehkä 45 vuotta.

      Eipä tänään ihmeitä tapahtunut. No, uutisissa kuitenkin, pakolaistulva jatkuu ja varmaan purkautuu tännekin saakka. Saapa nähdä, mitä ongelmia vielä tulee ja miten ratkaisut tapahtuvat. Mitäpä niille meikämanne tekee, kuuntelee uutisia ja hämmästelee.
      Hyvät kelit täälläkin jatkuu. Päivä meni siinä kun ehkä 5 km talsin hyötyliikunta marketissa mukaan luettuna, ettoneet tuli vetästyä ja hyödytöntä puuhaa väliin tuherrettua. Nyt on loppuilta "vapaata."

    • Huomenta, pimeässä aloitamme päivämme ja hämärää koko päivän, jos pilvessä on valoja joutuu sytyttelemään jos tarkkaa tekee.
      Kyllä minulla on Windows 10 ja hankaluuksia on, mutta taitaa olla Suomi24 puolella enemmän, ainakin usein tulee Suomi24 ei vastaa ja sitten windows vikaa etsii.
      Saattaa olla että oma koneeni oikkuilee, joskus oireita siitä näkyy.
      Kyllähän sitä jonkun verran noita jalkoja tulee käytettyä hyötyliikunnassa, mutta enemmän pitäisi, taas on polvi niin kipeä, eilen vähän enemmän kävelin, ärtyi mokoma.
      Saapa nähdä rupeavatko polvea leikkaamaan, en kyllä sitten kevään jälkeen ole käynyt näyttämässäkään, jos tälleen jatkaa on pakko mennä arvuuttamaan.
      Askel lyhenee, mutta vielä ei ihan niin vaikeaa ole, kuin eräällä naapurin rouvalla, suojatielläkin joutui astellessaan lepäämään, ja eteenpäin meni puolen kengän verran, hidasta oli matkan teko.
      Minusta on ilo katsella hoidettuja metsiä, kun alakasvillisuus on raivattu pois, mutta se taitaa painaa aikalailla se raivaus saha, varoen on sen kanssa liikuttava, varsinkin jos tasapaino ei ihan hyvä ole.
      Kyllä ne paikat herkästi kipeytyy, tekipä äkisteltään vaikka mitä hommia.
      Pitkiä lenkkejä jaksat ynnämuu tehdä, voisihan sitä pikkuhiljaa yrittää pidentää kauppamatkaansa, mutta hyvä kun pääsee kunnialla edes tämän puoli kilometrisen, tänään voi jäädä vielä lyhempään reittiin, niin äksyltä tuo polvi tuntuu.
      Olin ajatellut, että palstan tila on nyt hyvä, mutta lukiessa muita ketjuja, huomasin taas "vanhan ystävän" innostuneen ja siellä saa huutia yksi ja toinen.
      Ei auta, vaikka jättäisi ne ketjut rauhaan, venyvät omilla viesteillään, no eipä noita ole pakko lukea, mellastakoon tahtonsa mukaan, minulle sopii, mutta voi olla, että joita kuita loukkaa, kun syyhyttä saunaan joutuvat.
      Pirtissä kaikki hyvin.
      Laulupäivä taas tänään, jospa sinne kykenisin könkkäämään, onneksi matka ihan lyhyt.
      Kaspereille onnea ja meille muille sitä myös toivottelen;)

    • Huomenta vaan, täältä maan eteläisestä osasta. Tummansinisenä näyttäytyy taivas, jota vasten pihalyhdyt loistavat tunnelmallisesti :) Olen niin iloinnut avarasta näkymästä uudessa kodissani, tuo piha on kuin puisto minusta.
      Huolestuin tuosta polvestasi, kun olet niin paljon ahkeroiva naisihminen. Kulumiahan tulee, kun on paljon jalkojen varassa työteossaan. Naisväki tekee ja tekee vaikka sattuukin, eikä se ole hyväksi. ajoissa on parempi vammat hoidattaa, tai istualtaan tehdä niin paljon kuin mahdollista, kunnes se ei vihoittele enää.
      Pieni kuluma on minullakin vasemmassa polvessani kesämökkiaikana todettiin, mutta lopetin rehkimisen siellä, eikä enää ole yhtään ilmoittanut itsestään.

      --TV:ssä tuossa Arja Koriseva pulputtaa niin, etten osaa keskittyä kirjoittamiseen:D Pitää mennä katsomaan, moikka,... lepuuta SkillaN polveasi.

    • Hyvää tiistaiaamupäivää. Kyllä Arja Koriseva on sitten kova nauramaan, oli Arto Nybergilläkin vaikeuksia saada itsensä samalla tavalla mukaan, alussa oli ilmeensäkin hieman jotenkin vaivaantunut. Kansan rakastama tangokuningatar hän kuitenkin on eikä ole aiheuttanut koskaan ikäviä skandaaleja.
      Tuo muu osa palstaamme on mikä on nykyään ja minä ainakin kaipaisin aloituksiin tekijän nimen esille. Säästyisi turhilta klikkauksilta, tosin kun "joku" tarkoituksella nuo ketjut esillä pitää niin oppihan ne muistamaankin suurin piirtein.
      Eipä moni muu viitsikään aloitusta tehdä tällä menolla.
      Lopuksi:
      Ei oo taivas enää sees ja sininen, tasaisen harmaa on ja selvästi syksyinen.

    • Illan hämärässä kirjoittelen. Eihän kiireiltä aina ehdi päivällä, onhan se ainakin selitys.

      Polvivaivathan ne tuppaa iän mukana tulemaan, niin minullakin. j.hurskainen epäili että minulla saattaa olla otettuja askelmia enemmän kuin hänellä. Voi olla tai sitten ei, mitenkäs niitä mittaa ja tuskinpa sillä on merkitystä. Nyt varsinkin hurskainen painaa oikeita töitä täysillä, näin olen katsauksista ymmärtänyt ja minä siihen nähden lepään laakereillani.

      Onhan Arja Koriseva minustakin hyvä laulaja. Voisi sanoa että tässä ei nimi naista pilaa.
      Lopetankin nyt lyhyeen, ei tunnu "suksi sivakasti luistavan." Hyvää menoa eteenpäin!

    • j.hurskainen_

      Ulkorappujen maalaaminen ei enää sekään taida enää käydä kun päivälämpötila meillä jäi 6 asteeseen.
      Käy niinkuin siinä hiiri räätälinä jutussa. Taisi olla ihan lukukirjassa aikoinaan. Kissa tais epäonnisista yrityksistä ssuivaantuneena syödä sen räätälihiiren.

      Pihan salaojitukseen aika ennen talventuloa on hyvä ja paikallaan. Ylös kaivettu vanha putki oli täynnä multaa.
      Nyt teen kunnon sadevesikaivolla varustetun ja 100 millisellä putkella. Vain 30 sentin syvyyteen putket keskelle talousrakennusta.
      Kaivan rakennuksen alle sen 6 metrisen putken. Se mahdollistuu kun pihasaunan betonilattiaan leikkaa putkelle kolon.
      Sitten täyttää kapean ojan sepelillä ja valmisbetonilla. Rakennuskin on kapea.

      Kovia sateita ei ole luvassa. Kuitenkin sää on jo syksyisen koleahko. Vaikka osaksi puilla lämmitän, niin sähkömittari vilkuttaa jo melko rivakasti.

    • Pimeetähän nyt tähänaikaan vuodesta on. muutoin päivä oli mitä kaunein, aurinko paistoi ihan siniseltä taivaalta. Taisi lämpöäkin olla yli seitsemän astetta parhaimmillaan. Kesäiseltähän se pitääkin tuntua, kun eletään kesäaikaa.
      Kesäaikahan loppuu vasta 25 päivä lokakuuta.
      Kaikkia ne etelän herrat ovat keksineetkin kuin kesäaika, minusta kesän pitäisi loppua syyspäivän tasaukseen senjälkeen illat alkavat pimetä, ja pimenevät vielä pitkään. Kyllähän näistä kauniista syyspäivistä nauttii jokainen, mutta eihän nyt kuitenkaan enään mikään kesä ole.
      Arja Koriseva on ollut minunkin kestosuosikki, aina iloinen ja hyväntuulinen, ja mikä parasta laulaa kauniisti, ja on mukana joka solullaan.
      Täytyy nyt sanoa ynnämuun tavoin, ei se suksi minullakaan oikein luista, eihän tosin minulla ole suksiakaan.
      Mutta välillä ei tuo järkikään aina inspiroi, tulee vaan turhia puhuttua.

    • Huomenta, nyt jo kirkastuvaan keskiviikko päivään, Ursulan nimipäivä, onnea oikein paljon sankarittarelle.
      Polvi valvotti pieniä hetkiä yöllä, aina asentoa vaihtaessa kipu herätti.
      Lääkäriin olisi kai yritettävä, mutta toisekseen eihän mitään tälle voi, särkylääkkeitä vaan käskevät syömään, vialla mikä vialla.
      Voiteita, polvituki ja pillereitä naamaan, siinä se on, näin yritän eteenpäin, onneksi tämä loppuviikko harrastuksista vapaa.
      En tiedä laittaisivatko leikkaus jonoon?
      Kyllähän Arja Koriseva laulaja on, mutta minua tuppaa ärsyttämään tyhjän nauraminen, eikös se sananparsi olekin, että mies se tulee jostakin (en muista) mutta ei tyhjän naurajasta.
      Kai vika minussa, kun en yleensäkään jaksa nauraa ihan olemattomalta, joskus naurattaa sellainen, mille ei muut naura, tilanne komiikka on parasta.
      Nyt ei naurata tuo sähköpostin tilanne, posti tulee, mutta ei lähde mihinkään, tulee tieto että Etäproseduuri estää lähettämisen,, koneen järjestelmävalvoja tarkasti koneen, vikoja löytyi, mutta ei voinut korjata.
      Oma korjaajani kävi myös ja sanoi että ei ymmärrä, taitaa Windows 10 olla syypää, ehkä ajan oloon päivittävät vian pois.
      Paljon on sotkuja tullut tämän uudistuksen myötä, kävi ilmi, kun käytiin muilla keskustelu palstoilla, keskeneräisenä toivat tämän Windows 10 markkinoille.
      Hurskaisella sitä töitä riittää, eipä tarvitse miettiä mitä tekisi ja kaikki vielä kovasti hyötyä tuottavat.
      Kyllä se sähkömittari alkaa pyöriä jos lämmitys vielä muun kulutuksen lisänä, hyvä että on mahdollista puilla lämmittää, vaikka ei sekään ilomaista ole, jos puut ostamaan joutuu.
      Olen samaa mieltä Katleijan kanssa, ei liioin noita vanhoja ketjuja viitsi lukea, aina vaan tulee avattua, kun ei tiedä mitä sisältää, no kerran avattua osaa kiertää.
      Huomaan siellä pirtti ja minäkin osani huomiosta saaneeni, no eipä tuo haittaa, kun malttaa vaan pysyä pois.
      Kaunis on syksy ollut, kohta taas kellot siirretään, aivan samalla kannalla minä kuin Latekin, turhaa puuhaa.
      Eipä ne kerrostalossa asuvilla nuo työt paina, maksetaan osamme ulkopuolisille ja itse vaikka tossua toisen eteen laitetaan, kuten ynnämuu ihailtavasti tekee, jos minun polveni paremmaksi tulee, lupaan samaa yrittää !!!????
      Kiitos sini-sirkku huolehtimisesta, taitaa olla jo niin pahaksi päässyt polvi, että ei lepokaan auta, puukkoa varmaan kaipaa.
      Minulla myös puiston näkymät ikkunan takana ja niitä on hyvä ihastella, tulee mieleen maalit ja pensselit, mutta eipä saa aloitettua mitään, kai taitonsa tietäen ei rohkene enää.
      Onneksi aina jotakin näppi hommaa kehiin tulee, nyt kirjan lehdistä tein kranssin ja ihan kaunis tuli, pois viskattaville kirjoille tämänlainen uusio käyttö.
      Nyt sitten jotakin istuma työtä tekemään, niin se päivä iltaan kuluu, jospa päivemmällä askartelukauppaan kykenisi.
      Touhukasta päivää ja liikkeellä oloa teille joilla kunto on hyvä, me toiset joilla ei onnistu liikkuminen istuskellaan;)

    • Pilvinen päivä vaihteeksi, teki hyvää aroille silmilleni, en tarvinnut aurinkolasejakaan käyttää.

      Turhakettahan on kellojen vääntely talvi -kesäaikoihin. Eihän maapallon pyöriminen kuitenkaan tottele kellon siirtoja. Eihän tuosta tunnista muuten suurta haittaa ole, mutta silti turhaa vaivaa.

      Vaikka en mielelläni tunnusta päivien lyhenemisen vaikuttavan mielialaani tai reippauteeni, mutta silti kuitenkin tuntuu että kaikenlainen tekemiseni yrittäminen menee liian usein pelkäksi nuhjaamiseksi ja jämähtämiseksi turhan tuijotteluun. Luulen kuitenkin ettei lopullisesta "alasajostani" ole kysymys. Vai olisiko samaa kuin vanhalla alkoholistilla, "ei tänään, tuskin huomennakaan mutta kyllä vielä eräänä päivänä ryhdistäydyn." Saattaisipa kunnon kännikin olla paikallaan, jopa harkitsinkin...mutta olkoon toistaiseksi. Ei toisaalta ole mitään viinan himoakaan.

      No tuo nyt oli esille tullutta ajatustenvirtaani. Kun olen näinkin kauan elänyt, monenlaista mielenliikettä ja turhautumistakin on jo ehtinyt kokea. Tästä se lähtee, itseä niskasta kiinni ja kunnon ravistelua.

      Kun luin j.hurskaisen työsuunnitelmat niin eipä pääse paikalleen juuttumaan. En kuitenkaan haikale saman tyyppisistä hommista, vaikka olenkin aikanani rehkinyt mm. lomat kesämökkeröni ja raivausten kimpussa. Eikä siinä ehtinyt ajatella mikä olisi järkevää ja mihin saakka. Tottahan hurkaisella on eri asiakin kun on kysymys varsinaisesta asumisesta.

      Lukaisin kirjoittamani. Mieli teki heittää roskiin, mutta kun uuttakkaan en viitsi kyhätä niin menoksi!

      • kat...leija

        Jollakin tapaa samanmoisia aatoksia ulkee mielessäni kuin ynnämuullakin. Pieni epäilys alasajosta omalla kohdallani. Ainahan vireystasoni laskee pimeänä vuodenaikana, mutta voimistuuko se..
        Yöunet häiriintyvät jos en ota päiväunia. Silloin käyn nimittäin liian aikaisin nukkumaan ja seurauksena on sitten liian aikainen herätys. Se voi näet tapahtua jo ennen neljää. Olen sitten noussut vuoteesta ja lukenut lehden tai katsonut tallentamiani ohjelmia pari tuntia ja kas nukahdan uudeleen. Nyt on kolme yötä mennyt tähän malliin, siksipä otin tänään puolen tunnin torkut klo 16 jälkeen. Nyt menen nukkumaan siinä 00.00 paikkeilla niin eiköhän unta riitä ainakin aamulla puoli kuuteen asti.

        ps. minulle on juolahtanut mieleen se, että oommehan me monet jo 10 vuotta vanhempia niistä ajoista kun täällä aloitimme. Minuun tuo on näköjään jo vaikuttanut, tunnustan sen rehellisesti. Mutta onhan täällä ikinuoria tervaskantoja, jotka vielä katoille kiipeilevät ja muita urotekoja tekevät. Hyyvvää jatkoa, minä meen taas kuulostelemaan noita ylen uutisia, vaikka sitä samaa sieltä tulee kuin kuuden uutisissakin.


      • millaurjami
        kat...leija kirjoitti:

        Jollakin tapaa samanmoisia aatoksia ulkee mielessäni kuin ynnämuullakin. Pieni epäilys alasajosta omalla kohdallani. Ainahan vireystasoni laskee pimeänä vuodenaikana, mutta voimistuuko se..
        Yöunet häiriintyvät jos en ota päiväunia. Silloin käyn nimittäin liian aikaisin nukkumaan ja seurauksena on sitten liian aikainen herätys. Se voi näet tapahtua jo ennen neljää. Olen sitten noussut vuoteesta ja lukenut lehden tai katsonut tallentamiani ohjelmia pari tuntia ja kas nukahdan uudeleen. Nyt on kolme yötä mennyt tähän malliin, siksipä otin tänään puolen tunnin torkut klo 16 jälkeen. Nyt menen nukkumaan siinä 00.00 paikkeilla niin eiköhän unta riitä ainakin aamulla puoli kuuteen asti.

        ps. minulle on juolahtanut mieleen se, että oommehan me monet jo 10 vuotta vanhempia niistä ajoista kun täällä aloitimme. Minuun tuo on näköjään jo vaikuttanut, tunnustan sen rehellisesti. Mutta onhan täällä ikinuoria tervaskantoja, jotka vielä katoille kiipeilevät ja muita urotekoja tekevät. Hyyvvää jatkoa, minä meen taas kuulostelemaan noita ylen uutisia, vaikka sitä samaa sieltä tulee kuin kuuden uutisissakin.

        Taisi mennä minultakin yöunet .
        Satuin katsomaan Dn Ruotsin uutisia sieltä Kun sai SuomalaISIAA uUTISISSA VIHIÄ -- KAUHUUUTISISTA tÄÄLÄ pOLTETAAN nIITÄ pAKOLAISTEN MAAHANMUUTTAJIEN ASUNTOJA ,JO 8 ON PALANUT . pOIKA SANOI KUN OTIN HÄNEEN OUHEKINYHTEYDEN KAUHUISSANI ,NIIN ETTÄ TÄÄLÄ ON tOIMINUT nATSIMIELISIÄ NUORISOPORUKOITA JOTKA NYT JÄRJERTELMÄLLISESTI NÄITÄ POLTTAA -- jA lÄHELTÄ TUKHOLMAA SAATIIN ONNEKSI YKSI ESTETTYÄ KUN OLI JO POMMI LAITETTU --KAI SEN OLISIVAT SYTYTTÄNEET SITTEN KUN TULEE PIMEEAINA -- A aNTEEKSI KUN EN KATSONUT MITÄ KIRJOITIN JA EI PITÄNYT HUUTAA --
        Mutta Järkytyin tosiaan kun en ollut uutisia niinpaljoo seurannutkaan täältä Ruotsista -- Pääministeri piti puheen uutisissa .--kai koitti Rauhoitella kansaa
        U.M


      • Katleija olit oikeassa minä olisin mielelläni Ulkoministeri -- Ei silti Suomessa nyt ainakin yksi PS Sampo on herännyt ja aloittanut Facebuukiin Turkkiin Varoitteen -- tai sellaisen tosikertomuksen kuinka täälä nyt kohdellaan näitä Pakolaisia -- Toivottavasti pysyvät eivätkä kaikki lähde parempia oloja hakemaan Pohjolan karuilta takamailta -- Jaa niin Kaupunki paikathan kiinnostaa eniten -- valintaa ei tarvitse ottaa todesta -- . Määräävät kohta jo kaiken --ja nyt ei sitten Vihapuheita heiltäkään >Kiittään olisi opetettava ---kun me eläkeläisetkin saamme antaa nyt vähistäämme --tianatuista roposistamme -- Sipilälle terkkuja kanssa .
        Toivottavasti Sapo on Kalevalan --maailmaa parantava ihme SAMPO --joka saa nämä nuoretmiehet pysymään kotiseuduillaan,


    • Tänään on tullut katseltua vain ikkunan takaa, ei tuonne ulos ollut mitään asiaa, ei tarvinnut edes kaupassa käydä. Syötiin eilistä, ja kun itse kehun oli oikein hyvää.
      Kyllähän tässä tuo syöminen tuntuu ihan päätehävältä ei niitä harrastuksiakaan niin paljon ole ollut, eläkeläisten mukana olen enimmäksen vain kannatusjäsen. Olen kyllä itselleni luvannut jokukerta taas menevänikin. Joulumyyjäisiin kuitenkin menen, sieltä löytää jotain hyödyllistäkin, jos ei muuta niin ainakin villasukat.
      Ei tuota viinaa ole tullut käytettyä, pari keraa nimeksi, kännistä en muista koska viimeksi olisin ollut. No niinhän siinä käy, jos liikaa ottaa, muisti menee.
      Olinhan minä taas sen kotikyläni historiakirjan tilaisuudessa viime pyhänä.
      Nyt tutkittiin mitä olemme saaneet aikaan, tai onko vielä jotakin asioita kesken, puuttuuko vielä jotakin. Tarkoitus olisisaada kirja keväällä valmiiksi. Minusta tuntuu siltä, että vaikka olemme erilaisita lähtökohdista sen kirjan tekijät, niin se tulee olemaan aika tasapuolinen, onhan tapahtumat saatava esiin niinkuin ne on tapahtunut, vaikkei ne kaikkia mielyttäisikään.

    • Huomenet, nyt tuli sade, mutta lämpöä vielä yli kuusi astetta, kukat parvekkeella voivat edelleen hyvin
      Tuulikin jo herännyt ja myrskyiseksi on luvattu muuttuvan, jokohan lehdet puista irtoaa?
      Kamalaa tuo tuollainen mistä ullamirjami kirjoitti, toivottavasti ei suuremmaksi leviä, pelkoa ja rahan menoa nämä pakolaistulvat aikaan saa, pitäisi saada sotiminen loppumaan, ettei kenenkään näillä matkoille tarvitsisi lähteä.
      Julmuutta esiintyy vastaanottajissakin, empaattisuus on kadonnut.
      Sota ja sen aiheuttama kurjuus ja hätä ei tämän nuoremman porukan muistoissa ole, siksi kai rupeavat mellakoimaan, saako myös työttömyys aikaan tälläisiä kansan nousuja, jotka noihin rähinöihin yltävät.
      Kovasti lyötiin peistä myös eilen kyselytunnilla, asiasta kylläkin, jos sellaisilta vielä toimeentuloa kavennetaan joilla jo nyt elämä kestävyyden rajoilla, ei ole oikein.
      Alle tuhannen euron eläkkeitä ei saisi olla, elämä on kallista myös eläkeläisillä, usein sairaudet aiheuttavat kohtuutonta lääkkeiden ostoa, apukin monelle maksaa, jos edes pystyy sellaisesta haaveilemaankaan.
      Miksi ei tartuta sellaisiin tuloihin, joita luulisi mahdottomiksi ihmisen työllään edes hankkia, kuten nuo johtajien palkat ja kultaiset käden ojennukset ovat.
      Raja se on työn tuottamisellakin, vaikka kynällä sitä tekisikin, ei ihminen mahdotonta kerkeä tehdä, tarkat laskelmat on ajan ja liikkeen tuotosta, ainakin urakka työssä.
      Oikeuden mukaista ei ole kotomaammekaan kakun jako.
      Melkeinpä tuo on niin kuin Late sanot, jääkaapilla käynti on päivän koho kohtia.
      Humala hakuista ei minun elämä koskaan ole ollut ja alkoholin nauttiminen on aina vaan vähenemään päin, joskus ystävien kanssa viiniä kielen liukkaaksi tekemiseen, mutta sekin on melkein unohtunut, kun ei usein enää edes toisissamme käydä.
      Saunan jälkeen maistuu tölkki siideriä.
      Voimat vähenevät ja kyllä sitä on hattua nostettava näille kunnostaan ja asioitaan hoitaville, minulle tuo 75 jälkeen tullut aika on ruvennut kunnon puolella heikentymään ja huomaa, että niin paljon ei jaksa, kuin ennen.
      Tosin jos on mieleinen homma niitä voimia silloin karttuu, intoa lopputuloksen näkemisestä innostaa.
      Pieniä nämä minun ilon aiheet ovat, eilenkin sain kirjan lehdistä tehdyn krassin valmiiksi ja loppu tulos ihastutti, aikaa siinä meni, mutta nyt riippuu lasikaapin ovessa ja silmää miellyttää.
      Uudet tossut vedin aamulla jalkaan, sekin mielen hyväksi saa.
      Suuremmin ei tämä pimeys minuun vaikuta, olenhan pimeän aikaan syntynyt, se kai siinä vaikuttaa, en kyllä pitkä aikaisista sateista välitä, mutta nyt onneksi niitä ei ole ollut.
      Nuo pienetkin harrastelut mielen kohtalaisesti virkistää, päiväunia en nuku, torkun kyllä istuessani tuokion ja se riittää;)
      Yöt menee melko hyvin nukkuen, paitsi nyt tuo polvi on vähän unta häirinnyt, viime yön sain nukuttua.
      Saunassa kävin ja voitelin polven Voltarella ja laiton siteen lämmittämään, Burana vielä ja sepä sitten auttoi, nyt on melko mukava olo.
      Viikon Burana kuuri on käsketty kivun tullessa nauttimaan ja niin nyt teen.
      Noita pillereitä en tykkää syödä, kuin pakon edessä.
      Maalaatko ynnämuu, sekin olisi ihan kiva homma mielen kohottamiseen, tai vaatii jonkun sortin onnistumista, että virkeyttä lisää;)
      Nyt noiden ilon aiheiden kimppuun, ei mieli edes kaupoille tee, kun ikkunasta voi tuota hiljaista sadetta ja tuulta katsella.
      Mielen nostatusta teille kaikille, jos nyt yleensä kovin apeita olettekaan;)

      • j.hurskainen_

        Jostain syystä kahvipirtin emännän mainitsena Burana ei si sovi vaan meitsiukon vattalle.
        Olen tulehduskipuihin käyttänyt suussa sulavaa Pamol F tuotetta. Eilen illallakin lienä lämpö nousi.
        Lisäsin vaatetta vaan päälle ja kävin vaan aikasemmin nukkumaan. Vaikutti unirytmiin niin että heräsin liian aikaisin.

        Luulin aamulla, että päivästä tulisi surkeimmasta surkein. Näin ei kuitenkaan sitten käynyt.
        Ensimmäinen varsinainen syyspäivä oli menestys. Ihan pientä pisarointia joskus ripautti taivaalta.
        Suojaisen pihan yli tuuletkin pyyhkäisivät. Aamulla jo oli 6 astetta lämmintä.

        Ettei tuurilla tolkunmäärää. Kas kun porakonetta etsiskellessä jemmasta löytyi wanhaa herkkua Jägermeisteriä mainio annos.
        Ai että hörppy, pari voi olla oikeassa paikassa oikeana aikana paikallaan.

        Vielä hämärissä toin puita puukatoksesta sisään lämpiämään. Ennestään lämpimillä puilla laitoin tulet pystyuuniin. Hienost puut räiskyit palaessaan.


    • Himmelsauge

      Niin vaan säät muuttuvat, pimeää ja sateista. Mielessä tuleva talvikausi, joulukin lähestyy. Ohjelmaa suunniteltava pikkujouluun. Tänään piipahdan tuolla suurella sorakuopalla valitsemassa kiviä talven harrastukseen, kivien maalaukseen. Valitsen yleensä melko tasaisen pyöreitä ja laakeitakin, malliltaan kiinnostavia. Kirjoitan myös jonkinverran, monenmoista. Talvikautena toiminta vain vaihtuu ulkoa sisätiloihin. Tietysti on ulkoiltavakin, hiihtää jos lunta saadaan, aina ei saada.
      Nyt ollaan pimeäänpäin
      menossa, kaikki tapahtuu hyvässä järjestyksessä, luonto ei petä eikä sekoile.
      Viihtyisää loppupäivää.

    • ulkoministeri.UM
      Teillä siellä Ruotsissa vaan lisää noita kauheuksia tapahtuu, tuo koulupuukotus jossa yksi kuollut ja loukkaantuneita.
      Saas nähdä mihin päin asiat kehittyvät, kun ikäänkuin hallitsematon tilanne on Eurooppaan päässyt syntymään.

      • Kiitos vaan Katleija Tittelistä --palkka kyllä riittäisi juuri sopivasti !
        Kirjoitinkin sinne aikaisempaan --joka oli siittä "unettomuudesta" ja oli niiiin paljon sytämmellä että oli pakko sanoa .
        Hyvää yötä kaikille U;M


    • Sateen tuhnuinen hämärä päivä oli tänään. Kuitenkin melko lämmin, vaikka aika viuhakka tuuli kävikin varsinkin vastatuuleen taaperrellessa.

      Onhan se Laten historian kirjoittamiseen tehty homma jo julistamista vaille valmis. siitä kun mainitsit tästä puuhasta, on kyllä jo aikaakin. Kyllä nuo periaatteet, jotka viestisi lopussa mainitsit, pitää sopia: asiat sellaisena kuin ne ovat tapahtuneet.

      SkillaNin kysymykseen, kyllä olen jonkun verran harrastustani yllä pitänyt. Ei tosin ole enää sellaista paloa, kuin ennen. Taitaa huventua suurin osa suunnitteluun ja kokeiluihini. Pelkkä kynä ja piirustuspaperikin on jo hyvä.

      Maailman tilanne, pakolaisvyöryt ja hallituksen koheltaminen kyllä väkisinkin monenlaisia mietteitä päähäni. Ehkä olen vähän kaheli kun yritän seurata melko paljon tätä menoa. Samaa menoa se menee, mietinpä taikka en.

      Eilinen "ajatuksenvirtani" taisi olla liioitellun pessimistissävyinen. Kat.leijan huomio, että ikä on vaikuttanut jo 10. vuoden aikana, en väitä vastaan. Olen ollut palstalla ehkä 7 vuotta ja kyllä huomaan itsestäni että muutosta, hiipumistakin on sinä aikana tapahtunut. Eikä sinä mitään ihmeellistä olekaan. Vain se, että jos itsestäkin alkaa tuntumaan että pudotus on jyrkkä jo lyhyellä, kuukausissa mitatussa ajassa, se alkaa tuntumaan oudolta. Helpottaahan se ajatella toivorikkaana tilapäisenä häiriönä.

      Omista lähtökohdistani,ympärillä näkemästäni ja lukemastani olen tullut siihen tulokseen, että nuorena näkee iäkkään jo varhain, heti viidenkympin jälkeen. Mukana seuraa myös kohtuutonta aliarvioimista. Ei mielellään edes palkata työikäistä ja kykyistä töihin. Kun ihminen loikkii jo 80 v. pinnassa, ei alle 60- vuotias voi millään uskoa, että tämä vanhus on vielä kohtuullisesti täysissä järjissään. Tämä on tietysti liikaa yleistämistä, mutta paljon on vallalla sellaistakin käsitystä. Niin oli minullakin nuorena, jopa muistan. Tietysti on muistettava, että on myös monenlaisia käsityksiä, niin arvioijissa ja myös monenlaista eläjää vanhuksissa ja sairaissa.

      Jopa tätä höpinätä tulikin. Hyvää jatkoa mahdollisimman virkeänä vaikka itsensä ylittäen!

    • Pimeästä aamusta huomenet huutelen, vettäkin hissukseen satelee, oikein sopiva kotona olo päivä tulossa.
      Kovasti ne harrastelut ja askareet sisätiloihin siirtyy, minulla varsinkin, kun ei ole pihatöitä ja ulkoilukin jää vähäiseksi.
      Minulle tämäkin sopii, eilen sain taas valmista aikaan, kaksi huivia lopettelin, huomasin, että virkkuukoukku työt pistävät peukalot tiukoille, pientä kipuilua huomasin, mutta siirryin sitten puikkoihin ja hyvin sujui;)
      Teen pitkiä, polveen asti ylettyviä sukkia, nuorisolle kuulemma mieleen, pitsikuviolla.
      Sain myös toisen kranssin valmiiksi ja hyvä sekin, kokeilkaapa miten kaunista saa aikaan vanhan kirjan lehdillä, hiukan kärsivällisyyttä tarvitsee, että saa ruusukkeet tarttumaan pohjaan.
      Aika kalliita ne tyrox pohjat, kolmisen euroa pieni ympyrä, kyllä erikoisliikkeessä kaikki kalliimpaa.
      Himmelsauge mainitsit pikkujoulut, totta on, joulun tuotteet jo kummasti esillä kaupoissa ja joka päivä lisääntyy, tietenkin jos itse joululahjat aikoo tehdä on jo hyvinkin aloitettava.
      Meillä yhdistyksessä on tapana pitää pikku-joulu ruokaillen jouluisesti, pientä ohjelmaa väliin, liput on jo varmaan ostettukin kaikki, kaksisataa henkeä mukaan sopii, kaikki halukkaat ei pääse, se on ikävää, mutta tiloja ei isompia löydy.
      Teatteria ja matkoja sitten kaikille halukkaille, ostamme aina koko näytöksen, joten sinne mahtuu aika tavalla porukkaa, vaikka ei kovin iso ole teatterikaan.
      Nyt sitä sitten joulun asiat alkaa tavalla tai toisella mieleen tulemaan;)
      Olipas hurskaiselle kiva tuuri, kun tuollaisen nesteen löysi ja sopivasti, kun tautia pukkaa, kyllä lääkkeestä käy pieni määrä.
      Pukeutuminen on vähän vaikeaa, kun ei säähän sopivaa ei osaa päälleen laittaa, kauppareissulla minäkin olin tukehtua, kun niin kuuma tuli.
      Katselin ulos lähtiessä ikkunasta, kun kaikilla myssyt ja toppatakit päällä, sonnustauduin samoin, mutta minulle se oli liikaa.
      Noita vuosia palstalla olosta taitaa jo kolmetoista tulla ja pirttiäkin yksitoista vuotta olen alkuun saattanut, miten sitä onkaan jaksanut?
      On siihen aikaan moni pirtin oven avannut, viihtynyt kauankin, monta ihan alusta asti olleita ei ole, oliko muori?
      Mdk Mdk oli silloin ja huomasin sinun käyneen nytkin pirtissä, vasta jälkikäteen tajusin, oli meillä hauskaakin, milloin tervattiin ja höyhenissä pyöritettiin nimeltä mainitsematon, milloin seilattiin Lokarin luo meren taakse.
      Kotiin tullessa oli puukukkia tarjoava mies odottamassa, voi niitä aikoja.
      Nyt elämme tätä aikaa ja kankeita ollaan, en minkään mielelläni lattialle istahda, ylös pääsy hankalaa.
      Nyt olemme kumminkin vakavoituneet, tulleet liiankin aikuiseksi, mutta näin vaan mennään kolotuksia kuunnellen, pirtissä mieltä purkamassa, iloja ja surujakin, hyvähän tänne on lämpimään istahtaa, takkatulen loimuun.
      Vaikeaa on itsensäkin ymmärtää, että kohta 80 täyttyy, saatikka sitten nuorten kuvitella, että virkeitä koneella istujia vielä ollaan.
      Ennen 50-vuotislahjaksi keppi useasti, onkos ihme jos rollaattori nykyisille 80:sille.
      Ynnämuu, laillasi minäkin tykkään tätä elämistä seurata, kuuntelen aina nuo kysely tunnitkin, itsekseni kantaa otan, väliin hammasta kiristellen, asiat vaan ei minun tahdostani muutu, ei mikään meinaa siihen suuntaan mennä.
      Aivan hirveää tuo elämä nyt Ruotsissa, toivottavasti saavat loppumaan tuollaiset kauhutyöt, syyttömät saavat kärsiä, niin se on ollut aina.
      Mutta nyt lopetan alkaa ihan hirvittämään itseäni nuo ajatukset, ei kai tälläinen leviä myös meille, vaikeaa on elämä ja levotonta.
      Viikonloppu lähenee ja huomiseksi vähän parempaa säätä on lupailtu, sen toivossa tämä päivä iltaan kulutetaan, iloisella mielellä, ainakin siihen pyrkien, heippa!

    • Kun nyt luppoaikaa vietän tässä Toshibani kanssa tulen myös pirttiin ilmoittautumaan.
      Niin SkillaN ajattele jo 80 raja on lähellä, minulla ennen sinua, mutta vuoden vaihteen lähellä aina se luku vaihtuu. Eikös ole ihan uskomatonta.

      Nyt muljahti mieleen tuo Kahvipirti järjestysluku. Minun on jo pitänyt esittää toivomukseni siitä että laittaisit nyt vaan sen järjestysluvun, ihan kiva lisä se otsikossa on. Ehdin jo niin tottua siihen ja sitäpaitsi erotetaan paremmin vanha ja uusi siinä vaihtovaiheessa, vaikka siltihän vahingossa vanhaan on joskus tullut kirjoitettua.
      Mainostan samalla nostamaani vanhaa ketjua 'Orkideaan tuli kukkavana', siellä on paljon vanhoja jo poistuneita kirjoittajia, joita lämmöllä muistelen ja joista ainakin kahden tiedän jo pois nukkuneen. Hyvät muistot heistä on jäänyt. Kunpa keskustelut sujuisivat vieläkin tuossa hengessä.
      (nostin sen mahdollisista seurauksista välittämättä)

    • Ruiskukko

      Tervehdys pitkästä aikaa!

      Oli tässä vähän ongelmia pirtin löytämisessä, ne ovat nyt ohi. Istun tässä koneen vieressä, katselen välillä pihamaalle, ilma kirkastuu, saattaa vaikka aurinkokin tulla tuolta pilvien takaa.

      Olipa sellainen näky tuossa pari tuntia sitten, etten ole aiemmin vastaavaa havainnut: kettu repolainen jolkotteli omenapuiden lomassa, pariinkin otteeseen. Pikkulintuja on vaikka kuinka paljon, mm punatulkkuja

      Olen tässä ollut sunnuntaista lähtien yksin kotona, mies(Ylikypsä) on toipumassa aivoinfarktista tuolla kuntoutusosastolla. On parantunut oikein hyvin, suorastaan mallikelpoisesti, on jo käynyt uristuvalla tänään aamusta. Vielä ainakin maanantaihin asti joutuu olemaan siellä, jatkosta ei ole tietoa. Apu tuli tavattoman nopeasti ja liuotus voitiin aloittaa välittömästi täällä kotona, jatkuen ambulanssissa matkalla Tampereelle. Oli kuulema minuuteista kiinni( kiitos Paulan). Ilman mitään ennakkovaroituksia tämä tapahtui, täytenä yllätyksenä. Kiitos Taivaan Isälle, ettei hän makaa vihanneksena tai muuta vastaavaa.

      Nyt en malta enempää, Kallen tytär tulee kohta hakemaan ja mennään vierastunnille. Mukavaa alkavaa viikonvaihdetta!!!!! paulamaria

      • No olihan hyvä että saitte nopeasti apua ja liotuksen käyntiin! Se onkin ratkaisevaa miten nopeasti se saadaan alotettua. Hyvää toipumista sinne :) ja ylikypsälle terveiset!
        Vaikka olen uudempi tulokas muistelen "suukkoleivoksia, vai oliko tervaksia takkaan lähettänyt kahvipirtin väelle:D

        Minua huolestuttaa kun 3 uutiset kuului keittiöön, ja Mexikkoon lähestyy hirmumyrsky puhaltaen 90m sekunnissa ? Mahdoinko kuulla oikein, mutta uutislukija sanoi sen aiheuttavan suurta tuhoa.

        Kaipa siellä evakoidaan minkä kykenevät alta pois, kamala tuuli sellainen, laantuis nyt jotenkin vaan merellä, huh!


    • Hyvä että ripeä toiminta ehti Ylikypsälle apuun. Toivotaan että myös jatko sujuu hyvin ja myös tervaksetkin Pirtissä täydentyy.

      Tänään tuli pieni harmitus. Menin viikottaiselle saunavuorolleni ja eihän sinne tullut lämmintä vettä. Nyt syy jo näkyy ikkunastanikin, pimeässä työkoneiden valot välkkyvät. Näin on käynyt että putkistoon on tullut vikaa. Eihän tuo sentään maailmaani kaada ja näitähän joskus aina sattuu.

      Kyllä Mexikon rantoja lähestyvästä hirmumyrskystä on samoja tietoja muissakin lähteissä 90m/ sekunnissa on sellainen luku jota en muista kuulleeni aiemmin. Kolmasosakin on jo rajua myrskyä. Saapa nähdä millaisena toteutuu.

      Saattaisipa hyvinkin Pirtin järjestysnumero selkeyttää kuten Katleija mainitsi. Eihän tuo kuitenkaan ole kynnyskysymys, eikä edes kuuluisa "kärkihanke." SkillaN harkitsee mitä tekee.

      Tulinkin Pirttiin enempi ilmoittautumismielessä. Katsellaan jatkoa...

    • j.hurskainen_

      Olipa harvinaisen lämmin lokakuun loppupuolen päiväksi tämä pe.23.10. Vettä silloin tällöin tihuutteli. Viime yönä kuuluin kunnon sateen ropinaa.

      Vanha Nissanini on tullut kai vanhuuttaan laiskaksi ajaa. Kuin kivireellä olisi liikenteessä. On kai kysyttävä ammattimiehiltä keinoa piristää luotettavaa riisikuppia.
      On hyvä hytinä, että huomenna olisi hyvä päivä. Unimaailma antaa ehkä hyvän loman. Niin nukuin viimeyön kuin härski silli puutynnyrissään, se ylivuotinen.
      Tosin se vanhan miehen eturauhasvaiva herättää pariin kertaan yöstä.

      Pian tästä köllähdän niinsanotusti oljille. Niin kai me useimmat.

    • Pitäsi nyt vastata edellisiin viesteihin. Kyllä minä kaikki tämänpäiväiset luin, mutta Paulamarialle sanoisin, kyllä oli hyvä tuuri kun apu oli niin lähellä, tosiaan siinä on minuuteista kiinni kuinka käy.
      Kalle(alias) ylikypsä, Minä, Late Vaan & Venlastiina toivotamme pikaista paranemista, vieppä paulamaria terveiset meiltä armaallesi.
      Täällä muutamat ovat toivoneet Kahvipirtin numerimista niinkuin se oli ennenkin, helpompi oli löytää pirtti numeron perusteella.
      Eipä tässä kummempia, alan nyt etsiä sitä Kat-leijan ylösnostettua viestiä.
      Terveisiä muillekkin kirjoittajille.

    • Hyvä että menee minunkin Politikoimiseni Arkistoon --en vaan voi mitään kun sytän meinaa pakahtua tämän maaliman menolle -- Olisinkin Ulkoministeri U.M
      niin maalima parantuis huomenna -

      • Minähän sinulle tuon tittelin kerran keksin, kun taisit laittaa silloin nikiksesi UM. Minulla aina tuo mielikuvitus lähtee liikkeelle.
        Nytkin ajattelin että saishan Kahvipirtin väestäkin oivan ministeriön kootuksi. Het tul mieleen että ynnämuusta ilman muuta työministeri ja Latesta kuntaministeri. Ai niin se pääministeri, oiskos sen pitänyt mies olla, no ei tietenkään. Kysytään Skillania siihen vakanssiin. Hänellä on hyvä hallituksen yhtenäisyyden luomiseen tarvittavia ominaisuuksia. Kulttuuriministeriksi kävisi "kuin nappi silmään" Himmelsauge.
        Muut ministerit jätän nyt Kahvipirtin viisaalle aivoriihelle mietittäväks.i


      • Kat-leija kirjoitti:

        Minähän sinulle tuon tittelin kerran keksin, kun taisit laittaa silloin nikiksesi UM. Minulla aina tuo mielikuvitus lähtee liikkeelle.
        Nytkin ajattelin että saishan Kahvipirtin väestäkin oivan ministeriön kootuksi. Het tul mieleen että ynnämuusta ilman muuta työministeri ja Latesta kuntaministeri. Ai niin se pääministeri, oiskos sen pitänyt mies olla, no ei tietenkään. Kysytään Skillania siihen vakanssiin. Hänellä on hyvä hallituksen yhtenäisyyden luomiseen tarvittavia ominaisuuksia. Kulttuuriministeriksi kävisi "kuin nappi silmään" Himmelsauge.
        Muut ministerit jätän nyt Kahvipirtin viisaalle aivoriihelle mietittäväks.i

        Minä asettaisin Kat-leijan Terveysministeriksi. Siihen hän olisi itseoikeutettu, Hän pitää hyvää huolta terveydestään, ja antaa auliisti apuaan kaikille jotka sitä tarvitsevat. Minullakin oikein hyviä kokemuksia.
        Tässä nyt oma ilmoittautumiseni samalla.


      • Onhan pirttiläiset antaneet mielikuvitusten ennenkin lentää, mm monet retket Kyöpelivuorelle on tehty, niin mikä ettei mielikuvitukset synnyttäisi armaalle isänmaallemme kunnon hallituksen, joka takaisi kaikille hyvinvoinnin, hyvät eläkkeet ja palkat, työllisille töitä, ulkomailta rikkaita investoijia ja kannustaisi keksijöitä keksimään uusia it-palveluja ja pelejä ja tavaraa vietäväksi ulkomaille, jotta velatkin tulisi maksetuiksi.
        Kun me tämän kaikki olemme hoitane kuntoon voisimme siirtyä kunniakansalaisina isänmaan multiin joko tuhkattuna tai arkuissa. Mutta sitä ennen on kestettävä kovat arvostelut ja haukkumiset, mutta mehän ne kestämme vanhat konkarit.

        ps. No niin, nyt luulen että Katleijan on paras lopettaa, kun jo hautaan asti pääsin. Pitää lähteä Aurajoen rannalle silakkamarkkinoille kun ilmakin on tosi kaunis ja aurinko paistaa.. Tiedän jo että ostan sieltä ainakin saaristolaislimpun, valkosipulisilakoita (ent. kävelijä Reima Saloselta) ja ainakin nautin markkinakahvit.
        ps.2 Suostun mielihyvin terv.ministeriksi.


    • Lauantai aamua ja pilvipoutaa, hyvin kostean näköinen on maisema, minulla kuitenkin matot parvekkeella roikkuu.
      Tämä lauantai on nyt tullut minulle siivouspäiväksi, johtuen siitä, että on sauna illalla ja se pieni tai melko iso nautinto on painua puhtaiden ja raikkaiden vuodevaatteiden seuraan;)
      Pesen pyykinkin aina lauantaina, saan kaikki viikon pyykit samana päivänä ja on niin kevyt olo, kun ei mitään likaista koko huushollissa.
      Höpsö kai olen ja myös itsepäinen, näin on tehtävä koska se on näin päähäni iskostunut, siis vahvat rutiinit.
      Ullamirjami, jos me olisimme päättämässä varmaan toisin olisi asiat, mutta luulen että kaikki ei kuitenkaan tyytyväisiä olisi.
      Tässä lähetän kuntoon tulo toivotukset minäkin ylikypsälle, on paraneminen jo hyvällä mallilla ja Paulamaria odottaa kovasti sinua kotiin.
      Lupaan laittaa ensi pirttiin sen numeron, minusta alkoi tuntua, että kovin mahtipontisesti nimi komeilee, mutta kelpaahan näin olla, eihän mikään ketju ole elänyt näin pitkään;)
      Niin se on terveellistä tuo touhuaminen ja vielä ulkona tehden, että uni maistuu, toivottavasti taas voimissa heräilet tähän aamuun hurskainen.
      Kyllähän nämä tekniikan vempeleet väliin harmia tuottavat, kuten nyt Nissanisi, joskus autoa omistamatonkin joutuu tenkkapoon eteen, kun ei ymmärrystä löydy sieltä tekniikan puolelta.
      Noin on käynyt minunkin talossani, ei tosin veden kanssa, vaan sauna oli kylmä, kun kylpijät sinne menivät, joku oli väännellyt termostaattia ja näin sitten kävi, saunathan on säädetty lämpiämään kellokytkimellä ja määrättyyn asteikkoon.
      Ei tainnut maailma siihen kaatua, mutta harmittamaan se pistää kun totutusta nautinnosta ilman jää, sitähän sauna on.
      En ole uutisia vielä kuunnellut, miten siellä Mexsikossa on selvitty, kamalaa olisi tuollaista myrskyä odottaa, meillä jo nuo pienetkin saavat tuhoa aikaan.
      Kyllä tuo nopea avun saaminen useinkin apua tuo potilaalle, mieheni kohdalla ei vaan auttanut ja siitä no viisitoista vuotta tulee, kun yksin jäin.
      Kyllähän se oli vaikeaa aikaa silloin, mutta elämä vaan jatkuu. selvittävä on.
      Noin se varmaan on Katleija, kaksi vuotta ja 80 vuotta tulee täyteen, jos näin on sallittu, uskomattomalta tuntuu, tässä sitä vaan mummo naputtelee;)
      Puhelin soitolla sain tietoa, ei ole ollutkaan niin paha se myrsky, mitä pelättiin siellä Mexsikossa, tarkempaa tietoa ei tuhoista ole.
      Nyt on kuitenkin aloitettava nämä puuhat täällä kotona, kaupalla käyntikin jossain välissä, illalla on kellot siirrettävä taas talviaikaan, turhaa niin turhaa tämäkin homma.
      Vietetään mukava päivä liputuksen kera, onhan YK:n päivä minkä kunniaksi liput liehuu.

      • j.hurskainen_

        En nähnyt enää 16 jälkeen yhtään lippua saloissa, en edes markettien edessä... tai sitten en vaan huomannut.
        Ynnämuu kertoo aurinkoisesta säästä. Siitäkään en nähnyt vilaustakaan meillä päin. Joku sanoi olevan vielä lämmintäkin.

        Ei kai sitä raappahousujen ja toppatakin kanssa meilläkään paleltanu.

        Meinasin kerran tilata EU-lipun tilata vähän niinkuin agitaatiomielessä salkoon hulmuamaan. Ihan hyvä etten tilannut.
        Nimittäin huomattava talousgurumme sanoi hiljan, ettei se liittyminen unioniin ehkä ollutkaan niin hyvä asia.

        Olen jäävi, en sano enää mitään siintä asiasta. Ai se kellojen siirtokin huomenna. Venäjäläiset sanoivat moisesta jutusta; meille kelpaa sama aika.


    • Neeasa

      Hello pirttiläiset! Siioamiset ovat nyt taas viikoksi ohi, no ainahan sitä pientä kohentamista tulee milloin vaan, mutta yleensä perjantai on ollut se päivä, jolloin harja ja rätti heiluu, paitsi nyt, kun eilen sattui muuta menoa.

      Marjanpoimimisreissun jälkeen on minullakin tuo vanha vaiva oikeassa polvessani ruvennut toisinaan tuntumaan.
      Tulee hieman turvotusta, silloin laitan pakasteesta kylmäpakkauksen noin 15 minuutiksi ja sen jälkeen Mobilat-geeliä.
      Jos on särkyä, sitten Voltaren forte-geeliä, näillä keinoilla olen saanut sen usein oireettomaksi.
      Toivon, että SkillaNkin saa säryn loppumaan, ettei ainakaan yöunet mene!
      Samoin toivon Kat-leijalle että jalkasi paranee ja kun jaksat pikkulenkkejä tehdä,
      silloin kuulemma paraneminen onkin mahdollista paremmin, kuin jos aivan pitää liikkumattomana.

      No, siinä päivän terveystieto!

      Lehtien runsaus rupeaa hiipumaan niin puista kuin puutarhamaaltakin.
      Kiitos erään tyypin, joka tässä naputtelee!
      Aurinkoiset terveiset kaikille!

    • Hei taas! Olipa ikävää lukea,että Ylikypsä on joutunut sairaalaan.. Pikaista paranemista toivon hänelle ja voimia.. Kaunis päivä on tänään,aurinkokin paistaa,eilisen sateen jälkeen. Jori on luonani tänään,kun huomenna minulla on menoa.. Meillä on kaikki hyvin kummallakin. Lippukin liehuu ikkunani edessä,kun on YK:n päivä. Lehdet ovat putoilleet puista ennätys-vauhdilla ja huomenna vihdoin palaamme normaaliaikaan..Se on hyvä. Minulla on ollut paljon touhua tuolla Eläke-kerhossa,kun väki vanhenee ja ei ole paljoa tekijöitä. Niinhän se on . Oikein ihanaa päivää kaikille ja iloa! t.Irkku

    • Viimeinen kesäaikapäivä on tällä hetkellä komea, aurinko paistaa, 10 c. Talviaika alkaa, onhan sekin jonkinlainen rajapyykki. Kellojen vekslaus on kuitenkin turhake.

      Lämminvesikatkos päättyi eilen illalla myöhään. Tänään oli ilmoitus taululla, vahinko koski aika suurta aluetta, tuhansia talouksia. Mitäpäs tuosta, sainhan sitä suihkussa käynnillä korvattua putsaustani.

      Nyt olen pikapuoliin lähdössä ravintolareissulle "törsäämään". Harvoinhan käynkin. Onhan siellä mukana muutakin porukkaa ja ehkä kielen verryttelyäkin tulee. Tiedäpäppä vaikka himpun verran maailman paranusyritystäkin seuraisi. Tulokset sentään jäänevät vähäisiksi vaikka yritystä tulisikin.

      Eipä tässä sen ihmeellisempää. Täytyy katsella mitä kuteita päälleni löydän. Heippa!

    • att2

      Hyvää jatkoa otsikolle. Talvi lähestyy vaikka monet syksynkukat kukkii. Kamelian olen ottanut kasvihuoneeseen on nyt noin 1,50 korkea ja täynnä tulevia kukkia saa nähdä kuinka käy sillä kukkiminen alkaa maaliskuussa. Vanhat yönkuningattareet ovat pois uudet alkavat.

      Med vänlig hälsning.

    • MariNiemi_jakoi_

      Johanna Sarparanta sanoi:

      "Ruotsalaiset aina tuppaavat halveksimaan meidän kaunista suomen kieltämme, eikä monikaan suomalainen voi sanoa (parhaalla tahdollaankaan) ruotsin kieltä kauniiksi, sitä ei voisi väittää kauniisti soljuvaksi ääntelyksi.

      Kumpi kieli sitten on puolueettoman ulkomaalaisen korviin kauniimpi?

      Sen selvittämiseksi päätettiin tehdä testi.

      Kansainvälinen raati muotoili yksinkertaisen lauseen englanniksi,

      siitä se käännettiin suomeksi:


      "Saari, saari, heinäsaari, heinäsaaren neito."

      Englannista se käännettiin ruotsiksi: " Ö, ö, hö ö, hö ö mö."

      Vastauksia kumpi kieli kauniimpi ei ole toistaiseksi saatu,

      koska kansainvälisen raadin jäsenet eivät ole lakanneet nauramasta.

    • katl..eija

      Vielä Pirtissä piipahdan ja tuon terveisiä silakkamarkkinoilta.
      Kaunis päivä oli tuonut rantakadulle niin paljon markkinaväkeä ettei eteenpäin menosta tullut mitään. Kulkematta jäi suurin osa alueesta.
      Jotain kuitenkin ostin mm. puolen kilon muikkukukon, joka oli joensuulaisen Melkko-Kettusen leipomon valmistama. Mikrossa osan lämmitin ja vesi kielellä maistelemaan kävin, mutta en vaan tykännyt. Muikun makuun en ole tottunut. Harmitti kun en ostanut ahventäytteistä, kun sitäkin olisi ollut.

    • Toivotan Teille, rakkaat ystävät hyvää yötä ja hyvää huomenta!

    • Huomenet Venlastiina ja kaikki toisetkin pirtin oven avaavat.
      Kelloja on siirretty ja nyt jo täysi päivä, sunnuntai kuitenkin ja kaikki Sointu nimiset, onnea teille.
      Taivas melkoisen kirkas, tuuli viimeisiä lehtiä yrittää tiputella ja puhdistus koneet turhaa työtä tekevät, no tänään taitaa huili päivä heilläkin.
      Kovasti on jo luonnon ilme muuttunut, katselin kun joutsen parvi tästä yli lensi, kai niilläkin alkaa lähdöt olla mielessä.
      Luonto alistuu, jää odottamaan routaa ja pakkasta, myös lunta juuristonsa suojaksi, muutaman kuukauden lepo ja sitten taas uutta alkamista aloittavat, kiertokulkua tämä elämä on.
      Olisipa ihana, kun olisi ikioma kasvihuone, ehkä minäkin onnistuisin kasvattamaan jopa kamelioita ja muita ihania kasveja, mutta ei onnistu nykyisissä tiloissa.
      Parveke on minun kasvihuoneeni, ei taida talven yli sekään kukkia kasvattaa.
      Vai ei muikkukukko maistunut, no en minäkään kalakukosta välitä, vaikka savolainen olenkin, mutta lanttukukko ja yleensä kukon kuoret maistuvat.
      Olette jakanut pirtin väestä ministereitäkin, eipä taida minusta olla pääministeriksi, liian paljon myrskyn silmään joutuu, en osaa väärää oikeaksi väittää;)
      Muuten olen tyytyväinen ministerin salkkuihin, oikein on suunniteltu, valtiovarain ministeriksi voisin suostua ja sittenpä alkaisi nuukuus, vai oliko se jo nimetty.
      Pääministeriksi ehdotan hurskaista, hänellä on jalat maassa.
      Tuo ruotsin kielen voi noin kyllä kuvata, aika risuaitainen on korvin kuultava mongerrus, anteeksi vaan nämä minun mietteitä.
      Kai se jokaiselle on se oma kieli parhain.
      Onkos ynnämuulla pää "pipi törssäämisen " jälkeen?
      Noin se menee kuten irkku totesit, pienenee tuo tekijöiden luku järjestöissä, nykyisin ei kukaan halua sitoutua, vapaa matkustajana kun on niin mukava olla.
      Terveisiä Jorille, jos muistaa.
      Noita voiteita särkytabletteja olen minä myös käyttänyt mistä Neeasa mainitsit ja kohtlaisesti on yötkin mennyt, unijaksot on pidentyneet.
      Jos näin jatkuu, toimeen tulen.
      Ei sanoin minä silloin kun päätöksestä äänestettiin EU:n menosta, mutta eipä auttanut, tuntuu kuin nyt olisi pitänyt näitä ei ääniä olla enemmän, tiedä sitten miten olisi.
      Eipä näitä viisauksia tiedä oppineetkaan saati tämä tavallistakin tavallisin mummeli.
      Nyt rupean tähän talviakaan sopeutumaan, pian siihen tottuu, on tämä ihminen niin sopeutuva olio, mukavaa päivää kaikille;)

      • j.hurskainen_

        Vasta kun olin jo kirjoittanuttavallisen tosikkoviestini, näin Pirtinemäntä SkillaniN ehdotuksen - hurskaisesta pirttihallituksen pääministeri. En tohi!
        En mie nyt sekaisin menny, mutta yllättyny ja hämilläni tietenkin. Hurskaus-rele pamahti päälle. Suukkoja ja halauksia moisesta virtuaalisti lähetin.

        Hyvempiäkin päiviä kuten tämä, on ollut useinkin. Niin sitä odottaa, että ilta sitten toisi jonkun piristyksen. Ilta on vielä nuori.
        Niin niin no. Päivällä koin sellasen de ja vu ilmiön. I950 luvun maisema ja tunnelma tupsahti vaan päälle.

        Mun enonsa sanoi siitä ilmiöstä että kela pyörii sillä kertaa taaksepäin.
        Näihin kuviin ja tunnelmiin. Nyt päsähti lähitulevaisuuteen - kas kun keskiyöllä tulee kuluneeksi tasan 300 vuorokautta tätä vuotta.


    • Tämmöistä:
      - Suomi24 palvelussa on käyttökatko 27.-28.10. Katkon aikana Suomi24 siirretään uuteen ympäristöön.
      - Olemme saaneet tietoomme että viime aikoina käyttäjille on lähetetty sähköpostitse viesti Suomi24:n ylläpidolta, jossa kerrotaan että tunnus tulee vahvistaa jotta sitä ei poisteta.
      Suomi24 ei ole lähettänyt näitä viestejä.
      Tiedot löytyvät sivulta 'Keskustele Suomi24:stä' (klikkaa sivun alaosan siniseltä alueelta)

      Skillanille:
      Etsin Arkistosta entistä hyvää aikaa. Luin yhden Kahvipirtin yli 160 viestiä, olipa viihdyttävää. Kun klikkaat sivun 855, niin Kahvipirtti on siinä sivun ylimmäisenä.

      Mukaavaa pyhää!

    • Hyvää päivää!

      Eipä ole pääni kipeä, päin vastoin korjaantumaan päin. Kolmisen tuntia syötiin monipuolisesti Kiinalaisessa ravintolassa. Älkää huolehtiko "kotimaisuudesta", hyvin eritelty lasku tuli, Alvi-vero mukana. Menoon nähden kohtuulinen laskukin. Palvelu todella hyvää ja asiallista.

      Kaikki meni hyvin hallitusti, ilman örvellyksia. Ja juttua piisasi. Neljä terävää otin, se piti sopivasti vireyttäni yllä ja aamullakin ihan hyvässä vireessä. Tietysti huomioiden muun yleistilanteeni tässä elämänmatkassa.

      Vai olette hallitusta kokoon väsäämässä. Lienee kuitenkin kyse enemmän "varjohallituksesta.." Mikäpäs siinä, johan monta ministeriä onkin nimetty, ainakin ehdolle. Kyllä j.hurskainen päämisteriksi tuntuu kelvolliselta vaihtoehdolta. Hän osaa jo valmiiksi näyttöjensä perusteella tuoda ajatuksiaan riittävän värikkäästi ja monimutkaisestikin. En ole oikein kiinnostunut kärkkymään ministerin paikkaa. Jotenkin se tuntuu vieraalta. Enhän koskaan työelämässäni ottanut edes pomon virkaa, vaikka se olisi ollut mahdollista. No kerran olin parin päivää "perään katsomassa", kun tuntui ettei tähän tilapäiseen pestiin löytynyt sellaista joka tunsi työmaan. Melkeinpä tässä hallitussuunnitelmassa paikkani olisi tutumpi maltillisessa oppositiossa.

      Olihan ennen salkuttomiakin ministereitä. Tarve kai johti tähän että saatiin neuvotteluissa värkättyä tasapaino puolueiden välillä. Sellainen saattaisi minullekin soveltua, en ole milloinkaan ollut innokas salkunkantaja, en edes tyhjänä. Nimimerkkini ynnämuu viittakin jo sopivasti siihen.

      Pressilupissa Kepun J Korhonen määritteli reippaasti nyt istuvalle Sipilän hallitukselle nimeksi EK, koska sehän tosiasiassa johtaa hallitusta. Minustakin Korhonen on tässä lähellä totuutta. Ehkä nimi voisi olla EKSSs. Viimeinen ässä pienellä, koska Perussuomalaisilla on vain kannattajajäsenen osa, ei päätösten tekemisessä mitään osuutta. No...saavathan olla ministereitä.

      Johan tässä tulikin kirjaimia jonoon. Hyvää päivän jatkoa talviajan merkeissä!

    • Umpimähkä

      Vastaan ynnämuun viestiin, Kyllähän tämä pirtin hallitus tietysti on varjohallitus. Sinun nimittäminen työministeriksi johtuu itsestäsi, olet parhaiten perehtynyt työolosuhteisiin ja ollut monessa mukana, kun työasioita käsitellään. Siitä asiasta ei voi valittaa. Ehkä Skillannista tehdään kulttuuriministeri.Eiköhän se J hurskainen sovi hyvin pääministeriksi, Eihän siinä varjohallituksessa tarvitse niin kauheesti ministereitä ollakkaan, mutta ulkoministeri vielä puuttuu.

      Ynnämuu oli eilen jossain juhlisa, ilmeisesti oikein puku päällä, minullakin on juhlat ensi lauantaina, Vanhimman veljeni poika täyttää 80 vuotta sinne on kutsuttu.
      Tämä veljeni kuoli heti jatkosodan alkajaisiksi, hänellä oli viisi lasta ja kuudes syntyi pariviikkoa isänsä kuoleman jälkeen. nyt heitä on jäljellä kaksi poikaa.
      Kun minä täytin 80 silloin oli juhlissani 50 vierasta lähes kaikki olivat sukulaisia. Oli monta sellaista joita en koskaan ollut nähnytkään. Onhan sellaisia vanhemman veljeni jälkeläisiä jotka asuvat ulkomailla eivät varmaan tule, tiedän kyllä missä, olen ollut yhteydessä Facebookin kautta.
      Eihän tuo meidän suku pienentynyt ole. Meitä oli monta sisarta ja veljeä ja suku laajentunut jo monessa polvessa.
      Isän ja äidin sukujuuret tutkittu 1660 luvuilta lähtien. Siitä on paksut vihkoset monistettuna molemmpien vanhempieni alkulähteistä tähänpäivään.
      Tuosta Muikuista olen samaa mieltä Kat-leijan kanssa, vaikka äitini puolelta olen savolainen, niin kyllä silakka on parempi. Olenhan joskus ostanut torimyyjäisistä rasvassa käristettyjä muikkuja, kaupasta en koskaan. Mutta kai ne molemmat on hyviä, kuka mistäkin tykkää.
      Minä Late Vaan
      Kirjoittelin liian pitkään pidin välillä taukoa.

      • j.hurskainen_

        Jaa että oikein kahvipirtin hallitus! Sitä se tämä valon väheneminen teetättää.

        Omasta kirkasvalolaitteesta puuttuu yksi putki. Otin sen palaneen kesällä pois, nyt pitää kokeilla palaako muut putket kun se palanut on poistettu.
        Ne ovat pituudeltaan samankokoiset kuin W18 putket.

        Jostain syystä, jota tunne ma en, kirkasvalo vaan auttaa. Purkkivitamiinilisiä olen käyttänyt putkeen jo vuosia. Erikseen vielä Obsidan rautakapseli vielä joka päivä.
        Tästä se alkaa, sanoi närhi nälkää. Kai vitsaillessaan, koska nut kuusimetsien ihmiset tietävät miten elannon hankkii kovanakin pakkastalvena.
        Nimittäin pimeyden lisääntyminen.

        Kiitos Avaruudelle, että jo kahden kuukauden päästä ollaan - lähes säkkipimeydessä mut kuiteskin valon lisääntymispuolella.
        Pimeää en pelkää, mutta terveydestä on itsekunkin pidettävä vissi huoli. Ja liikunnastakin.
        Muutamanlaista nousviikkoa teille itsekullekin.


      • 25.10.2015
        j.hurskainen_ kirjoitti:

        Jaa että oikein kahvipirtin hallitus! Sitä se tämä valon väheneminen teetättää.

        Omasta kirkasvalolaitteesta puuttuu yksi putki. Otin sen palaneen kesällä pois, nyt pitää kokeilla palaako muut putket kun se palanut on poistettu.
        Ne ovat pituudeltaan samankokoiset kuin W18 putket.

        Jostain syystä, jota tunne ma en, kirkasvalo vaan auttaa. Purkkivitamiinilisiä olen käyttänyt putkeen jo vuosia. Erikseen vielä Obsidan rautakapseli vielä joka päivä.
        Tästä se alkaa, sanoi närhi nälkää. Kai vitsaillessaan, koska nut kuusimetsien ihmiset tietävät miten elannon hankkii kovanakin pakkastalvena.
        Nimittäin pimeyden lisääntyminen.

        Kiitos Avaruudelle, että jo kahden kuukauden päästä ollaan - lähes säkkipimeydessä mut kuiteskin valon lisääntymispuolella.
        Pimeää en pelkää, mutta terveydestä on itsekunkin pidettävä vissi huoli. Ja liikunnastakin.
        Muutamanlaista nousviikkoa teille itsekullekin.

        Yksimielinen valinta: tästä se alkaa se päämisteriys JiiHoolle! - Onnea urallesi!


      • 25.10.2015
        25.10.2015 kirjoitti:

        Yksimielinen valinta: tästä se alkaa se päämisteriys JiiHoolle! - Onnea urallesi!

        ...ni...puuttui pääministeriydestä, nyt korjattu.


      • xulkoministeri

        U.M on minun Nikki ja katleija sen Ulkoministeriksi leimasi -- ja en ihmeyyele vaikka Late ei hyväksykkään sitä Vaikka olen Suomenkansalainen vieraalla maalla -Olen sitten sellanen X ulkoministeri -- ja näinhän sinnä sitten kävi tyydyn osaani -
        U,M


    • Huomenet viimeisen lokakuun viikon alkuun, harmaaseen, sateiseen päivään saamme valmistautua.
      Onnea kaikille Nina nimisille.
      Pimeitä on päivät, eilinenkin, mutta sähköllä valoa saa, ei niin kuin ennen kynttilä tai päre hirren välissä, olisipa se outoa elämää.
      Eihän siitä ole sataakaan vuotta, kun sähköjä alkoi asuntoihin suuremmin tulla, oliko näin?
      JiiHoo vaan edelliselle kirjoittajalle, samaa mieltä minäkin.
      Ministerin salkut jaettu, kyllä minä tuon valtionvarain ministerin salkun aion pitää, kulttuuri ja ulkoministeri on jo valittu Late.
      Ynnämuu turhan päiten kieltäytyy, kyllä pirtin porukka on nyt sitä mieltä, mitä on päättänyt.
      Ehkäpä nyt kun valinnat on tehty, siihen jääkin, sillä pirtissä demokratia hyvin pelaa, kukaan ei komenna , ei määrää ja hyvin on mennyt;;)
      Kirkasvalo lamppua en omista, lumen tullen minua jo virkistää ja kirkkaat pakkaspäivät saavat elämän tuntumaan elämältä, ainakin kun ulos menee;)
      Kuukaudet nykyään niin lyhykäisiä, että heti kohta helmikuussa ollaan ja sitten jo valoa riittää.
      Pitkälle olette päässeet suku tutkinnassa Late.
      Katsoin myös sen Pressiklupin ja paljastuksia on Korhosen kirjassa voi se joillekin harmia aikaan saada.
      Minä en mistään sitä arkistoa löytänyt, googletin ja sieltä joitakin pirttejä löysin, tuon viestin luin, mikä uhkauksena toimii.
      Tuohon viereen oli ilmestynyt 101 pirtti, missä lukee "lue nämäkin", kiva oli lukea siinäkin olevat viestit.
      Aika monta viestiä on itsekultakin historiaan mennyt, onko mitään kuolematonta sinne hukkunut, mutta kivoja viestit on olleet ja kai samana jatkuu.
      Pullan paistoon ja käsitöiden tekoon on tämän päivän ohjelma, pieni taikina näin kotona tehden, sitten keskiviikkona taa urakoidaan isompi taikina.
      Sateinen sää taitaa olla joka puolella, mutta sehän kuuluu tämän nimikkeen alla olevaan kuukauteen, silti iloista päivää ja viikon alkua.

    • katleijaek

      SkillaN, koetan neuvoa selvemmin.
      Sivulla 70 sivun alareunassa tämä < [ 1 ] /896 >
      laitappa tuohon ykkösen paikalle 855 ja paina Enter niin pääset joulukuuhun 2005. Kahvipirtti on tänään siellä otsikoissa kuudentena.

    • ynnämuuek

      Illan hämärässä - tai oikeammin pimeässä koneen kanssa puuhaan, Yritin myös käyttävyyttä parantaa. Tiedän häntä mitä tapahtuu, kunhan nyt en vain ole saanut entistä kehnommaksi.

      Pirtin "hallituspuuhat" nyt taidan sivuuttaa, jättää "lepäämään" kuten hienosti sanotaan. Katsotaan jos kiinnostus palaa.

      Päivällä ehti tulla väliin luonnonmukaista kirkasvaloa. En omista näitä erikoislamppuja, tuskin hankinkaan. Eiköhän se näin mene kuin ennenkin.

      Katleijalta hyvä vinkki selailuun. Tosin en niitä erikoisemmin haeskelekaan, muuta kuin ajan tasalta. Tulihan noita jytkyuutisia tänäänkin, ainakin Ps - puolueen hommailuista. En sen tarkemmin tästäkään, kyllähän uutiset niistä mättää. Löydän niistä kyllä viihteellistäkin puolta, ehkä siksi kun ulkopuolisena seurailen.

      Katselin minäkin joskus sukuselvityksiä. Nimeni on kyllä melko yleinen ja olihan sukuseuralla melko hyvä selvitys. Pitäväthän he kokouksiakin. Sitä sukuhaaraa johon kuuluisin, ei seuran kirjoissa ole. Ilmeisesti vähäpätöiseksi todettu. Enkä ole tuntenut hinkua sukuseuran kylkeen kaivautuakaan. Ukki on vanhin jonka tiedän, synt. v.1870.
      Luotettavasti olen renkien sukua, ukkini oli hyvänä työmiehenä saanut ostettua velaksi tiettömien taipaleiden takaa mökin paikan. Sielläpähän ne olivat savotatkin. Kolme sukupolvea, mukana minäkin, ehti mökkiä kuluttaa, kunnes jäi autioksi.

      Laten mainintaan, en ollut ravintelissa puku päällä, eikä olleet muutkaan. Pukeutuminen sovittiin siistiksi ja rentomieliseksi. Villapusero tuntui sopivalta. Jotenkin muistan erään sukulaismiehen joka oli n. 70v. Hän muutti Hesaan varsin iäkkäänä ja ei varmaan ollut koskaan pukua päälleen vetänyt.
      Hesassa suku painosti ostamaan puvun ja myös sitä käyttämään. Nuoremmasta polvesta se kuulemma kuului sivistykseen. Kyllähän se minua silloin nauratti ja säälitti kun pappa keikisteli, venytteli kaulaansa kun joka puolelta ahdisti. Hän kyllä sen myös sanoiksi puki. No...ei minulla sentään niin tuskallisia vaivoja tule, olenhan jonkun verran pukuakin käyttänyt ja käytän tarpeen mukaan. Paremmin kyllä viihdyn muissa, rennommissa kuteissani.

      Nyt on aika siirtyä illan ohjelmiin. (taas kirjautumiseni karkasi) terv.ynnämuu

    • Täytyy tuolle ynnämuulle vastata, nuo pukuasiat luulin sinulla olevan tärkeätkin tapaamiset kun oikein ravintolaan menitte. Tuo puku oli minullakin päällä kun täytin 80 vuotta, nyt ensilauantaina laitan taas sen saman puvun kun menen sinne veljenpojan synttäreiile lauantaina. Ei minulla oikeastaan muuta pukua enää olekkaan, kaikki jäivät isoiksi, joten vaatetus aika arkinen, mutta kyllä minä niillä pärjään.
      Toinen juttu noista kirkasvalo lampuista. Ei meilläkään ole ollut yhtään kirkasvalolamppua. Nyt kun muutimme melkein vuosi sitten tänne ostimme muutamia valaisimia joihin kaikkiin hankittin Letd lamput, ei ne kovin kalliitolleet, muta valot ovat tosi kirkkaat varmaan saman veroiset kuin ns kirkasvalolamput. sähkön kulutus on vähäinen ja lampun ikä moninkertainen.
      Niistä pirtin ministeri nimityksistä ei voinut valittaa, ovahan ne ikäänkuin sellaisia sympoolisia. Ne antavat meille vapauden arvostella, tai jos mitenkään on mahdollista jopa kehua tuota Kolmen SSS: n hallitusta.
      Saapas nyt näkee hajooko kohta tämä nykyhallitus liitoksistaan. Vaikeelta näyttää, kapinointia on.

    • Huomenta, hitaasti valkenevaan aamuun, sataa ja on sellaisen näköinen sää, että ei ihastelemaan pääse.
      Viisi astetta kuitenkin lämmintä, ei vieläkään pakkaselle menty, vaikka eilen kirkastuikin pakkasta ennustaen.
      Kiitos Katleija, nyt löytyi ja kiva oli lukea niitä viestejä ja muistoissa heräsi monen entisen kirjoittajan viestien mukava tunnelma.
      Oli mym.me.li, merimona, titanium, Suvi, Anu, Perttu, Simpatti, Klara, muutamia mainiten, mitähän heille kaikille kuuluukaan?
      Mdk.Mdk ja sinä nykyisin vaan pirtissä pistäytyy, Anukin joskus, olisi kiva kuulla toisistakin.
      Näin ne asiat muistojen kätköön häviää.
      En tällä hetkellä mieleeni saa yhtään kehuttavaa asiaa hallituksen toimista, voi niitäkin olla, mutta juuri eilen kävi yksi ystävä kysymässä Kelasta asumistukeaan, sai vastauksen, ei tiedetä miksi muuttuu.
      Tämä ystävä on vaihtamassa asuntoa ja olisi ennakoinut tuen määrän.
      Jos suunnitellut muutokset astuvat voimaan koskee ne suurta määrää tukea saavia.
      Onneksi tuo miestenkin pukeutuminen on rennommaksi muuttunut, solmio pakkoa ei edes ravintolaan, voihan olla, että liiankin rentoa joskus on.
      Mielestäni kohtuus näissäkin asioissa pitäisi riittää, puhdasta ja ehjää, jos vielä hyvän maun omaa, voikin olla tyylikäs ja nuorekas aika pienin konstein.
      No maku on aika laaja käsite, se mikä minusta on hyvän maun mukaista, onkin toisesta jo kamalaa, mutta onneksi saamme olla sitä mitä olemme, puistelkoot päätään ne jotka ei hyväksy;)
      Palaan vielä tuohon ketjuun mitä Katleija opastit hakemaan, siellä oli minullakin lyhyitä viestejä, oliko silloin voimassa oksapuu, jolloin voi vastata jokaisen viestiin erikseen?
      Nyt pakosta viesti venyy, kun samaan pötkyyn pitää huomioida kaikki vastaukset ja sen haluan tehdä, jos suinkin huomaan.
      Hurskaista kiitän lämpimistä toivotuksista, meinasi jäädä huomaamatta, kun tuonne ylemmäs oli viesti tullut, miksihän sitä oksapuuta ei voida palauttaa?
      Olisihan tätä muistelo hommaa vaikka millä mitalla, mutta jätän nyt ja aloitan tämän päivän ohjelma.
      Kello yhdeksän se alkaa ja sitten kolmen maissa kotiudun, viettäkää leppoisa päivä.

    • kat.leija

      xulkoministerille
      olen aina huomannut UM:llä olevan hyvän huumoritajun. Huumori auttaa luopumaan jopa ministerin tittelistä :))))))

      • Piti kirjautua, jotta näette kauniimman kuvan minusta :)


      • millaurjami
        Kat-leija kirjoitti:

        Piti kirjautua, jotta näette kauniimman kuvan minusta :)

        Koitan nyt pärjäillä sillä huumorilla -- Se on vaarallista "tässäikkää " jos on liian tosikko .
        Ja muistaakseni joku Anto sen Millaurjaminkin --nimeksi -- sitäkin olen käyttänyt Kun en ole aina viittiny kirjautua.
        U,M


    • muori777

      Ehtoo päivää.

      Mihin lienen hukannut;)muutaman päivän.

      Tänään oli taas kehohuoneella kiva tuokio
      sai vatsajumppaa,naurua riitti.
      Kahvi oli hyvää.

      Aurino on paistanut koko päivän ja yöllä oli semmonen ISO appelsiini tuolla itäisellä taivaalla.
      Se peijakasako valvottaa;)

      eipä kummempia tässä ilmoittautumiseni.

      näkyillään...

    • Latelle, eihän se ravintolassa istumisemme mikään juhlatilaisuus ollut. Teemaa voi nimittää "kesäajan päättymiseksi." Näissä merkeissä kokoonnuttiin vain tapaamaan ja juttelemaan.

      Tänään hain lukulasit silmälääkärin preseptin mukaan. Olihan ne tilattu jo aiemmin, nyt on koeajossa. Hyvin näyttää toimivan, paremmin kuin entiset honkonkilaiset. Pärjäsin niilläkin, mutta teksti ei näkynyt terävänä. Enhän tarvitse muuta kuin lukulasit. Lasini hankin eräästä alennusmyyntifirmasta, nimen jätän pois. En halua mainostaa. Ihme kyllä, silmälasiliikkeen hinnat pätivät, 44 e ei ole paha hinta sankoineen kun vielä kotelon lykkäsivät kaupan päälle.

      Pirtin hallitusjutut sivuutan tällä kertaa ainakin myöhemmäksi, näyttää asiassa olevan pientä epäröintiäkin. j. hurskainenkin ei muka tohi pääministeriksi. Harvoinhan sellaista tilaisuutta tarjotaan näissä ikävaiheissa.

      Jospa jätän kirjoitteluni tähän. Ennättäähän sitä toisella kertaa jatkamaan.

    • Painopeittoa Muori777 nyt mainostetaan unettomuuttakin hoitamaan.
      Yhtään en kyllä tiedä, onko juttu oikeasti totta, vai pelkkää huuhaata.

      Joku ystäväni sanoi siitä näin:
      " Hyvä vinkki unettomuuteen ja monenlaiseen levottomuuteen, joka haittaa yöunta!
      Painopeitto maadoittaa ja rentouttaa, ja tuo samankaltaista "turvantunnetta", mitä vauvat tuntevat kun saavat olla vanhemman sylissä.

      Apua saatu mm. seuraaviin oireisiin: Parkinsonin tauti, Alzheimer, Tourette syndrooma, erilaiset mielenterveyden ongelmat, post-traumaattinen stressi, ADHD, unettomuus, autismi ja ahdistuneisuus."

      (Sanotaan, että jos jokin kuulostaa niin hyvältä, ettei voi olla totta, niin ei se silloin totta olekaan.)

      Laitan linkin siitä kuitenkin:

      http://www.medimattress.fi/prorelax-painopeitto-p-87.html

      Tämä pitää suomentaa:
      http://www.davidwolfe.com/weighted-blankets-sleep-and-anxiety/

      Ja RAJOITTEITAKIN sen käytölle on:
      _______________________________________________________
      KUINKA KÄYTTÄÄ

      Paino viltti aikuisten olisi noin 15-30 kiloa. Seeking ohjauksessa lääkärin tai toimintaterapeutti on hyvä idea. Kärsiville hengitys-, verenkierto- ja muita ehtoja ei pitäisi käyttää painotettua viltti.
      _______________________________________________________

      • Sama-kuin-edellä-

        Siihen tuli valmiina tuollainen aika ' hoono soomennos ',
        mutta saa siitä jotain selvää kuitenkin.Hei taas! Merilii.


      • Kommentoin

        vielä tuota eilistä löytöäni:
        Miten peite voisi kaikkiin noihin vaikuttaa?
        Ei ole mahdollista.


        Unettomuutta minäkin koen, jos olen kahvittelemassa ja juttelemassa iloisessa seurassa illalla.
        Kun menen sänkyyn, innostus ei häviäkään, vaan juttuja täytyy käydä läpi uudelleen.
        Se loppuu sitten itsestään, mutta tuo on pannut välttelemään iltakahveja seurassa.

        Hyvää illanjatkoa! Merilii.


    • j.hurskainen_

      Niin raikas tuul puhals varsinkii iltapäivällä että jot. Tuultapitävä Leijona pusakka oli pesussa. Vuoressa lukee; Leijonatakki pessään ain vetoketju kii ja taskut nepparein kiinnitettynä.

      Oli sellainen muun pusakan irtohuppu laittaa päähän villapipon lisäksi. Hyväst näinkii pärjäs. Saahaan huomenna ens näytti tosisyksystä.
      Kuka näisty tietää katellaa huomisee.

    • Ylläpidolla on näköjään paranteluhommat olleet käynnissä lähelle puolta päivää. Huomasin sen aamulla kun kävin uutisia selailemassa ja samalla yritin Pirttiinkin kurkata.
      Eipä tässä suuria uutisia olekaan, joten jätän kirjoitteluni tänään vähiin ja jatkelen kerääntyneiden paperikasojen lajittelua roskiin, kaiken varalle talletettuina ja ajankohtaisimmat helpommin löydettävikseni. Joku järjestys se olla pitäisi että turhalta hakemiseltani välttyisin. Katsellaan ja kuunnellaan!

      • Hyvää iltaa pirttiin, minäkin aamupäivällä ihmettelin kun kukaan ei pirtissä ollut käynyt. No nyt minäkin muistin saman kuin ynnämuu, joku "Parannus" taas tekeillä. Tätä on paranneltu pari vuotta, täytyy sanoa, vanha sananparsi, kaikki paremmaksi muuttuu, hyväksi ei milloinkaan.
        Taisi omistajat muuttua, kun jotain pitäisi muuttaa, jotta olisi erilainen, kuin vanha, tosiaan kovin on hidasta, edes vanhan veroiseksi saada.
        Katsotaan mitä nyt on käynyt.


    • Minähän kirjoitin, mutta hävisi kuin tuhka tuuleen.
      Eikö enää tarvitsekkaan omaa nimimerkkiä.

      • Hyvin pelaa, ei ilmestunyt mihinkään, sitten kirjoitin toiseen kertaan. Minähän kirjoitin, mutta ei siitäkään mitään tullut, ehkä ne tarkastaa ensin mitä kirjoittaa, ja julkasevat jos kelpaa. No tässä milipiteeni.


      • Ei ne mitään tarkasta näistä sopuisista Pirttiteksteistä! Nikottelee vain kuin öljyämätön vempele. Minulla kävi samalla lailla, lensi kuin leppäkeihäs avaruuteen, eipä sen kummempaa:D

        Yleensä olen huomioinnut kirjautumisen olevan hyvä tehdä ihan ekaksi, muuten systeemi kömpelyysessään ei noteeraa!

        Nytpä en viitsi enää pyörittää suomi24 masinaa, vaan nauraen toivottelen *hyvän yön tervehdyksen*


      • LateVaan kirjoitti:

        Hyvin pelaa, ei ilmestunyt mihinkään, sitten kirjoitin toiseen kertaan. Minähän kirjoitin, mutta ei siitäkään mitään tullut, ehkä ne tarkastaa ensin mitä kirjoittaa, ja julkasevat jos kelpaa. No tässä milipiteeni.

        Ei se lähetetty viesti mihinkään aina heti näy ja se johtuu siitä että sivusto on hitaasti päivittyvä. Viestinsä saa näkyviin päivittämällä itse sivun.
        Tuoko on se kadonnut viesti, jonka lähetit 28.102015 20.55?


      • kat.leija

        Sana 'mihinkään' jäi huomaamattani kun korjasin lauseen.


    • Umpimähkä

      Vaikeeta on joku nyt mättää.

      • Johan on markkinat:D Kolmannen kerran testaan toimivuutta, ans kattoo nyt toimaako, sanoi Sipoon Doddi!

        Kohtahan on tulossa lisää "kaapeleita" eurooppaan, ehkä sitten mahduttaa koko ***sortin sakin*** pohjan perukoilta mukansa :D

        Hyvää ja rentouttavaa yön lepoa jokaiselle!
        PS.
        Meillä on siivottu niin maan perustellisesti, ja ihan minä itte nautinnolla pientä huusholliani, moikka,..


    • Huomenta ja kovasti syksyiseen, sateiseen säähän, eilen oli tosi komea aurinkoinen ilma, näin se syksy ajaa monella reellä.(jostakin tälläisen olen kuullut)
      Eilen aamulla vain apina esittäytyi ja minä ajattelin, että parannukset toisivat sen oksapuun, mutta eipä näy, mitä hyvää sitten lienee tuonut?(miksi ei onnistu)
      Kovasti hankaluutta kaiketi ainakin.
      Eilen kerho ja taas tuli munkkeja 350 sataa, vielä kaksi kerhoa ja sitten minä emännän hommat jätän, nuorempien on nyt astuttava remmiin.
      Eipä tässä auta pitkiä sepustuksia ruveta tekemään, kun näyttää olevan kovin epävarmaa tuleeko viesti esiin, jatketaan, kun näkee miten toimiin, huomisiin.

    • Hyvää aamupäivää! Pakkasyö on ollut Kanta-Hämeessäkin. mutta viikonloppua kohti paranee ja taitaa lämpö jatkua vielä ensi viikollakin.

      Mistä apinan esittäytymisestä Skillan puhuu? En käy enää niin usein täällä S24:llä, että tietäisin mikä on tilanne tällä hetkellä. Mutta en ihmettele että tänne on voinut poikia oikea eläintarha jos entinen meno on saanut jatkua. :D
      Luin jonkin vanhan ketjun josta Katleija mainitsi tuossa ylempänä ja siitä ketjusta oli poistettu kokonainen liuta, varmaankin "apina-viestejä". Muuten tuli nostalginen tunnelma sitä lukiessa, sillä oli meillä kivaakin silloin kun keskustelu kävi ystävällisissä hengessä.
      Toivotaan, että ylläpitäjällä on jokin valtti taskussa, kuinka häiriköinti saadaan karsittua pois ja kirjoittajat löytävät täältä keskustelukumppaneita, sillä monelle yksinäiselle vanhukselle on nettikirjoittelu ikkuna ulkomaailmaan. On tosi törkeää että joillekin on muodostunut melkein elämäntehtäväksi pilata toistenkin päivä, kun itse voi huonosti.

      Skillanille nostettakoon hattua että olet pyörittänyt Kahvipirttiä mallikkaasti
      monet vuodet! Siihen ei moni pystyisi.

      • Heippa MdK, kiva kun näyttäydyt. Nostan minäkin hattua SkillaNille Pirtin ylläpidosta. Täällä saa tavata nämä muutamat tutut rauhassa. Ikinörtit olen jo melkein jättänyt, joskus käyn lukemassa ne harvat viestit.
        Tuo vanha ketju Orkideoista toi esimerkin vanhoita hyvistä ajoista. Olisi kiva tietää mitä niille ihmisille tänä päivänä kuuluu. Mieleen tuo aika jäi, sillä silloinhan vasta Suomi24.ään tulin.


      • alaquu

        Jos kuu aamulla näkyy, pidän sitä aamukuuna. Päivällä näkyvä kuu on aika hailakka. Kuun sykli on melko nopea. Täyskuun hetkestä,eletäänkin jo alakuuta.

        Katleialla on mainio linkki kuun vaiheista.


      • sinisirkku.ek

        Hei!
        Aika tavallista minusta on aamupäivällä näkyvä kuu, olen sen nähnyt monet kerrat, enkä sitä osaa pitää niin ihmeenä. Kyllähän lehdet kirjoittavat superkuusta,...ja olihan se varmaan lähempänä maapalloakin, mutta toistuva ilmiö sekin on.

        Se, että näkee poikkeuksellisesti monta tuttua tähtikuviota pimeän aikaan, on kyllä kiehtovaa, enkä kiistä, etteikö noilla olisi vaikutusta meihin ihmisiinkin :D Minuakin on pari yötä herättänyt kuu-ukon köllötys tummalla taivaankannella. Kaipa sen vaikutus kasvullisuuteen ym. on kiistaton. Mutta,...niin se jatkaa yksinäistä kiertoaan meistä välittämättä lainaten vain valonsa auringosta,:D... aurinko, joka kuitenkin on kaikkein tärkein elämän kannalta, moi moi


    • Venäjävenäjävenäjä
    • Kirjauduinpa

      Vastaisinhan minä jos muistaisin tuon ikuisuuden takaa mihin pitää vastata. Säästä taisi olla kyse ja siitä, että sateen jälkeen tulee aina pouta.

      En ole aikoihin pirttiin (uskaltanut) kirjoittaa vaikka jonkinlainen apukirjoittaja olin silloin menneisyydessä.

      Jotkut näköjään kauhistelivat iän karttumista, ihan kaksikymppistä pelkäsivät. Kokemuksesta voin kertoa, ettei tuo nyt ole juuri mitään.

      Vai, että ihan rollaattorilla kuljetaan. Minä en sitä "vempulaa" oikein hyväksy. Tuplapotkuri on käytössäni ja laskettelun mäkiä kuin pikkupoika konsanaan, ihan molemmat hiukset hulmuten.

      Kun tuskin kukaan minua enää muistaa tai tuntee, nin kerron, että olen se ruuneperi, joka nyt olen pakotettuna Ruunemannina.

      Hyvää pirtteilyä!

    • Illan pimetessä taas!
      Lukasin Pirtin keskusteltut. Pari, kolme asiaa, MDK-MDK sai ilmeisen väärinkäsityksen apinan kuvasta. Se oli ylläpidon tunnuskuva kun sillä "parannettiin palvelua" ja toiminnassa oli katkos.

      "Venäjävenäjävenäjä" nimimerkki oli pistänyt linkin. Sekasotkuista selittelyähän oli tuo. Jotain täytyi sanoa tahi ei. Juuri uutisissa tuli presit. Niinistön lausuma:Venäjän ja Suomen välinen rajavalvonta on kunnossa ja hyvässä yhteistyössäkin, parhaiten valvottu raja. Se siitä.

      Ruuneperille, eihän tuo ihmeellistä rohkeutta vaadi jos Kahvipirtissä pistäytyy. Onhan SkillaN sanonut että kynnys on matala ja ovet auki. Se sanomasi on tosi tärkeä, "sateen jälkeen tulee pouta." Sanontaa voi soveltaa laajemminkin, olen sen verran lukaissut viestejä, että olen huomannut sinun saaneen melko runsaasti kuuroja niskaasi ihan lähes 15v. takaakin. Sanotaan että ei ole tärkeätä mitä puhutaan, kunhan puhutaan. No en tätä suoraan yhdistä sinuun, vaikka tämä pitää paikkansakin. Perusteellisesti olet käsitelty. Mutta kuten sanoit, tulee se poutakin.

      Mitä ikään tulee, olen pikemminkin nuoriso-osastoa. Vasta n. 7 v. näille pastoille jotain kirjoittaa tökertänyt. Olisikohan vielä paljonkin uutta opittavaa?
      Ja olenhan sentään kuukautta nuorempi Ruunemannia. Aina sitä kuukaudessakin paljon tapahtuu, vaikka en suuremmin tulevaa ennakoi.

      Näin tämä kirjoittamiseni ja nyt alan paneutumaan iltaviihteen puolelle, josko töllötin siinä hieman auttelisi.

      • KirjautumatonR

        Kylää koin vähintään vaikeaksi tänne Kahvipirttiin tulon. Minulle kun ei riitä pelkkä kirjoitusrauhan, vaan keskusteluakin toivon.

        Tänne on vetäydytty kuin "herran huomaan". Hyvin te tätä rakasta Suomemmekin kirjoitatte!

        Kirjoitin tuonne "varsinaiselle", että Kahvipirttiin siirryttiin valinneiden häiriöiden takia!

        Sellaista mörköä ei vastaan tulekaan, että karkuun lähtisin! No jaa tämän kerran!

        Jätän jotain sanomattakin! Voikaa jokainen hyvin!

        Ruuneperi


      • j.hurskainen_
        KirjautumatonR kirjoitti:

        Kylää koin vähintään vaikeaksi tänne Kahvipirttiin tulon. Minulle kun ei riitä pelkkä kirjoitusrauhan, vaan keskusteluakin toivon.

        Tänne on vetäydytty kuin "herran huomaan". Hyvin te tätä rakasta Suomemmekin kirjoitatte!

        Kirjoitin tuonne "varsinaiselle", että Kahvipirttiin siirryttiin valinneiden häiriöiden takia!

        Sellaista mörköä ei vastaan tulekaan, että karkuun lähtisin! No jaa tämän kerran!

        Jätän jotain sanomattakin! Voikaa jokainen hyvin!

        Ruuneperi

        Lohdullista sanomaa ruunemanniltakin. Mitä sitä resuamaan kun sopu on paljon mukavampaa.
        SkillaN-emännän palstalla on kuin hyvä olla vaikka riivatunmoinen myrsky pauhaisi ympärillä. Siksi palsta on niin suosittu.

        Päivärutiinit on meillä jokaisella omanlaisensa. Voin vain kertoa omasta puolestani. Päiväni oli hyvä.
        Asumani talo on kuin taifuunin jäljilta. Ns. päivätyön jälkeen ei siivoaminen tulisi edes mieleenkään.
        Kai se pirskatti vie joskus sataakin niin ettei ulos voi mennä. Äkisti talousbutjettini huononi niin, että ehkä jo v. 2020 voisi pyytää sivullisen ammattisiivoojan tilaamista.


      • Ruuneperit
        j.hurskainen_ kirjoitti:

        Lohdullista sanomaa ruunemanniltakin. Mitä sitä resuamaan kun sopu on paljon mukavampaa.
        SkillaN-emännän palstalla on kuin hyvä olla vaikka riivatunmoinen myrsky pauhaisi ympärillä. Siksi palsta on niin suosittu.

        Päivärutiinit on meillä jokaisella omanlaisensa. Voin vain kertoa omasta puolestani. Päiväni oli hyvä.
        Asumani talo on kuin taifuunin jäljilta. Ns. päivätyön jälkeen ei siivoaminen tulisi edes mieleenkään.
        Kai se pirskatti vie joskus sataakin niin ettei ulos voi mennä. Äkisti talousbutjettini huononi niin, että ehkä jo v. 2020 voisi pyytää sivullisen ammattisiivoojan tilaamista.

        Minut on kyllä ymmärretty pitkälti väärin. Keskusteluissa ollaan eri-tai samaa mieltä. Eri mieltäkin voidaan olla sovussa ja vain perustellen.

        Tuo resuaminen on aivan väärä sana kuvaamaan keskustelua.


    • KirjautumatonR

      Ei tainnut viestini kelvata?

      • SamainenR

        Lähti sentään


      • nimestäkään.aina.väliä

        hurskaisen huolille,..
        Hih hei',ei se maailmaa kaada, vaikka ei koko ajan jaksaisi ylläpitää sitä siivoamistakaan, heh. Jokainen meistä tietää, että mitan ollessa täysi, käymme aikanaan uusin voimin sitäkin suorittamaan.
        Onhan ne työ asetettava tärkeysjärjestykseen, sanon tässä niinkuin eräs mukava maaseudun mies emännän valittaessa keskeneräistä siivoiluaan:

        Vielähän tänne hyvin sekaan mahtuu! :D


    • Hyvää yötä tulin sanomaan, ei oikein huvittanut kirjoittaa, niitä eilisiä kokkeiluja sai puolituntia odotella ennenkuin ilmestyivät. Tai enhän minä niitä jäänyt odottelemaan, joku häiriöhän siellä oli kun se apinakin tuli välillä näkyviin. Joten oikein hyvää yötä kaikille pirttiin kirjoittaville.
      Toivoo Late Vaan.

    • Nyt sitten numeroituun pirttiin, olkaa hyvät.
      En muistanut mitä tänne on kirjoiteltu, mutta nytpä huomaan nuo vaikeudet mitä viestien lähettämisessä on ollut.
      Olen ajatellut, että oma koneeni vaan konstailee, mutta kun muillakin ongelmia niin vikaa siis muuallakin.
      Tuo rollaattori on oiva ja tärkeä kapinen liikkumisen apuna, moni pääse kaupassakin itse käymään, kun on tämänlainen ajopeli ja paljon käyttäjiä onkin
      Tuo apina asiakin tuli ynnämuun avustuksella selvitettyä;)
      Tuon aamukuun muutama päivä sitten näin minäkin keittiön ikkunasta, iso ja komea oli.
      Nyt taitaa venyä taas juttuni tännekin pirttiin, piti vaan tiedotta pirtin uusimisesta.
      No ei kai suuri virhe kirjoittipa kumpaan tahansa niin kauan kun palstalta löytyvät, mutta nyt sanon heippa!

    • Terveissi Turust, täällä ilma on sees ja mittarissa oli äsken viisi astetta plussan puolella.
      Taidan olla Skillanin jälkeen ekakirjoittaja. Siis hyvää perjantaita, illalla tulee Hercule Poirot. Katson sen ja tallennan samalla, sillä usein käy niin että menen loppupuolella senverran horroksiin, että kuulen ja näen mutta tajunta ei enää selkeästi toimi ja saatan pujahtaa vuoteeseen nukkumaan. Siten päiväsaikaan otan katsomisen uusiksi.

      Kun me täällä Kahvipirtissä ilmottaudumme ja jutustelemme kaupoissa käynneistämme, munkinpaistoista, marjojenpoimisesta ja perunan kasvatuksesta maillamme tai maiden puutteessa parvekkeella ämpärissä, niin ihan mukava olisi jos Ruuneperi vai mikä Rmanne hän nykyään on pistäisi ihan ketjun mausteeksi jonkun omanlaisensa ajatuksen tänne mausteeksi.
      Mää ainaski tykkäisin. Ei sun tartte kertoo jos et halua sopan keitostas ja simmosist. Kaiken maailman asioist jutel voi ja vastaväitteitäkin esittää, mutt riitely olkoon pirtin ulkopuolel. Tätä mää tarkotan sill ku sanon ett saa rauhas kirjottaa.
      hei taas

    • j.hurskainen

      TV:n maakuntakatsauksessa hehkutettiin kuluvan lokakuun ennätyskuivia ja aurinkoisiakin ilmoja.
      Ovathan säät suosineet rakennusprojekteja, isompia ja pienempiä. Niin myös pihojen siivouksia.
      Kaunis ja kuiva syksy on laskenut kyllä pohjavedet hyvin alas. Maaseudulla on paljon talouksia kaivoveden varassa.
      Me kunnallistekniikalla varustetut alueet elämme tässäkin suhteessa kuin kuuluisassa herrankiukkarossa.

      • mukanaolija

        Ehtii vielä sataakin monet kerrat ennen joulua. Muistissa on monet joulut, jolloin sade kiilsi puhdistaen kaupungin kaduilla! Siitä tämä eletty ikä on hyväksi, ettei hevillä usko edes pahimpien ennusteiden käyvän toteen!
        Naapuriapukin on koettu, jolloin annettiin hakea vettä ämpäreihin keittiöstämme, ja mukavia juttutuokioita harrastettiin hakijan kanssa samalla.


    • Neeasa

      Iltalenkiltäni palailin ja huomasin Pirtin oven kutsuvasti raollaan, että päätin vielä iltateet juomassa, Pirtissähän on "seisova pöytä", jossa on jos mitä!

      Siispä teetä mukiin ja hunajaa ja voileipäkeksiä, onpa maukasta!
      Siinä istuessani ihmettelin vielä sitä suurta kuuta, josta oikeasta reunasta oli jo joku
      kuunhengetär käynyt suuren palasen sieppaamassa!
      Hieno oli kuitenkin!

      Kiva, että Ruune myös poikkee Pirttiin. Hyvin kerroit laskettelusta, että "molemmat
      hiukset hulmuaa"!

      Nyt toivotan kaikille hyvää yötä ja kauniita unia!

    • daaaaaaGenEfter

      Juu nukkukkee hyvästi jan nusaskaa ku haluttåå!!

    • Tarvajärvi

      Aamujen aamua kaikille kaffet juotu ja kukkia kedolle poimiman suuntaan!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1655
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      17
      1517
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      68
      1429
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      40
      1384
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      50
      1323
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      15
      1258
    7. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1136
    8. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1126
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1114
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1102
    Aihe