Ja kohta Mikkelissä sama juttu

yksittäistapaus

Poliisilla on tutkinnassa lukuisia rikoksia, joissa Suomeen tulleet turvapaikanhakijat ovat epäiltyinä. Asiasta uutisoi MTV Uutiset.

MTV Uutisten mukaan yksistään Helsingin poliisille on lyhyen ajan sisällä tullut rikostutkintaan pahoinpitelyitä, näpistyksiä, laittomia uhkauksia, taskuvarkauksia ja seksuaalista häirintää, joka on kohdistunut teinityttöihin.

Lähes kaikissa tapauksissa rikoksista epäillään Suomeen turvapaikanhakijoina tulleita irakilaismiehiä.

Helsingin poliisilaitokselta vahvistetaan tieto MTV Uutisille. Poliisin tietoon on tullut Helsingin vastaanottokeskuksissa tapahtuneita pahoinpitelyitä, mutta myös muun typpistä rikollisuutta.

– Näitä kyseisiä rikoksia on nyt alkanut ilmetä kasvavassa määrin. Turvapaikanhakijoiden keskinäiset nahistelut ja heidän aiheuttamansa rikollisuus tulevat vain lisääntymään. Uhkakuvia pitäisi ymmärtää paremmin. Tämä on ollut sinisilmäistä ja käsittämättömän huolestuttavaa, nimetön poliisilähde kertoo MTV Uutisille.

MTV Uutisten mukaan poliisilähteet sanovat, että vain murto-osa turvapaikanhakijoiden tekemistä rikoksista on tullut pintaan.

http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/323172-suomessa-oltu-sinisilmaisia-mtv-turvapaikanhakijoiden-rikoksissa-piikki-helsingissa


Samaa porukkaa ne suvakit on tännekkin tuomassa.

78

173

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Menetöihin

      Yksittäistapauksia. Maastohousu liioittelee taas...

      • jklöää

        Voi kun oliskin liioittelua.


      • kjbig

        Tässä konkurssissa ei mun töihin menot enää auta, eikä juuri edes kiinnosta.
        Elätäkää loisenne ilman mun veroeuroja.


      • LIFEINPRISMA

        Sovitaanko tsätä lähtien,että jokainen rikos on yksittäistapaus.Rikkooko joku tylsistynyt pentu huvin vuoksi 1 ikkunan,vaiko monta ikkunaa 1 rakennuksesta,vai onko pentuja useampia ja he rikkovat monesta rakennuksesta monta ikkunaa ympäri kaupunkia.
        Olivatko rakennukset asuttuja vaiko hylättyjä.Jäivätkä pennut kiinni ja lasku vanhemmille, vai jäivätkö kulut rakennuksen omistajille.
        Näpistävätkö turvapaikan hakijat ruokaa suurella joukolla;kävelevät kassan ohi.Käyttivätkö he väkivaltaa,uhkailivatko mahdollisesti teräaseella.Meluavatko,huutavatko,häiritsevät muita asiakkaita.
        Vai oliko näpistelijöitä vain 1,kantasuomalainen yh-äiti,juoppo.
        Vaiko hörhö teräaseen kanssa.
        Vaiko sulkemisaikaan ryöstäjä oikealta näyttävän aseen kanssa(myyjä ei voi tietää onko ase oikea.)
        Myyjälle tulee pelkotiloja>trauma>sairauspoissaoloja, aivan kotimaistenkin hörhöjen takia.
        Turvapaikanhakijoiden tekemille rikoksille pitää pistää stoppi ja tehdä selväksi että
        rikollinen toiminta ei ole suotavaa. Suomessa mm.Naisrauha,teinityttöjen ahdistelu on väärin.


    • khhk

      Persujen trollausta. Älkää nyt uskoko kritiikittömästi ainakaan kaikkea, mitä MTV suoltaa. Se yrittää repiä sensaatiota mistä vain.

      "Pakolainen heitti karkkipaperin kadulle." "Suomalaiset kauhuissaan."

      • hjkllööä

        Mitähän viellä, että joku jaksaa puolustaa suomeen tulleita loisia.


      • totuus.on.toinen

      • LIFEINPRISMA

        Ei kannata uskoa myöskään Hesaria,Aamulehteä,Kalevaa,Satakunnan kansaa.
        Yle.fi:kin varmaa suoltaa ihan hirveetä sontaa.
        Älä lue lehtiä.aläkä mene nettiin jos niistä tulee vaan paha mieli.
        "Pakolainen heitti karkkipaperin kadulle,suomalaiset kauhuissaan."
        Jos se karkkipaperi olikin kooltaan vaikka 1000neliötä,olisit sinäkin kauhuissasi.


      • LIFEINPRISMA
        hjkllööä kirjoitti:

        Mitähän viellä, että joku jaksaa puolustaa suomeen tulleita loisia.

        Mitä eroa on siinä että maksetaan työttömyyskorvauksia niille joita ei töihin meno
        kiinnosta.


      • LIFEINPRISMA

      • Tämähän_on

        selvääkin selvemmin PIA RASKIN trolli. Hetihän tuon tuntee.


    • uutisvuotoboikotissa

      http://yle.fi/uutiset/jari_tervo_valkoinen_roskavaki/8336058

      Tervo kirjoittaa:

      "Rasistit ovat valittaneet, että vastaanottokeskukset lisäävät rikollisuutta. Se on aivan totta. Ne lisäävät kotoperäisen paskasakin rikollisuutta. Valkoisen lihaa syövän heteromiehen polttopulloisku oli ensimmäinen kerta, kun Kouvolan hätämajoituskeskuksessa tarvittiin poliisia."

      • Tervon_roskasakki

        Tervo kuuluu itse siihen roskaväkeen, joka riehui eilen Helsingissä suvaitsevaisuuden nimissä. Poliisien autoja hajoitettiin ja vastustettiin virkavaltaa. Suvakeilla oli laiton mielenosoitus ilman lupaa ja lisäksi tulivat terrorisoimaan toisten laillista kokoontumista. Videot on kaikki nähtävissä youtubesta.


      • Mikä_Tervo

      • eieliitti

        No heikoksi on mennyt näköjään tuo eliittikin ;-)


    • Rikollisuus lisääntyy väistämättä ja se johtuu mm siitä että Suomessa on mm Albaanipakolaisia odottamassa häätöä. Nämä pelaavat oikeusturvan ja pyrokratian turvin kun systeemimme on niin hidas. Eräs Prisman myymälä pällikkö kertoi olleensa yheydessä pakolaiskeskukseen koska nämä Albaanit varastavat joukkona niin paljon ja kävelevät vain kassojen ohi. Pakolaiskeskun oli vaan kommentoinut että he eivät pysty näitä ryhmiä kontrolloimaan ne tekevät mitä haluavat !! Näitä me verorahoilla hyysätään mm ! Tästäkin huolimatta ei pidä kantaa vihaa näille pakolaisille vaan on pantava painettä politikoille ratkaista asia ! Heillä keinoja kyllä on ! Rohkeutta vaan puuttuu ! Persut ovat mm pettäneet äänestäjänsä .

      • Eipäei

        Vaikka varsinainen syy onkin EU:n pakolaispolitiikan, niin aina voi silti kysyä millä oikeudella nämä irakilaiset nuoret miehet Suomeen tunkeutuvat. Eivät täytä turvapaikanhakijan kriteerejä.


      • Tilaisuus tekee varkaan ! He tulevat sellaisesta arvoympäristöstä missä valintoja tuskin tehdään eettisin perustein ja pohtien sitä että mikä on oikein ja mikä väärin. Paremminkin mikä on mahdollinen ! EU:n ja siinä mukana myös Suomen harjoittama hölmöläis politiikka antaa suuren madhollisuuden kaikille näille hajonneiden diktaturien kansalaisille. Reppu selkään ja menoksi KYLLÄ EUROOPPA RUOKKII kaikki maailman kansalaiset !


      • Ottakaa_selvää_asioista
        Eipäei kirjoitti:

        Vaikka varsinainen syy onkin EU:n pakolaispolitiikan, niin aina voi silti kysyä millä oikeudella nämä irakilaiset nuoret miehet Suomeen tunkeutuvat. Eivät täytä turvapaikanhakijan kriteerejä.

        Kaikilla on täysi oikeus hakea turvapaikkaa ja jokainen hakemus täytyy käsitellä asianmukaisesti. Vaikka hakemus käsiteltäisiin välittömästi ja päätös olisi negatiivinen, on pakolaisella lainsuoma oikeus oleskella vielä 30 vrk Suomessa.

        Toisin sanoen, ketään ei voi estää hakemasta turvapaikkaa, oli hakijan tausta ja kotimaa mikä tahansa.


      • Tuokin juuri osoittaa, että turvapaikkaa voi hakea vaikka ei omaisi siihen mitään edellytyksiä. Jos käsittelykestää 2 kk ja negatiivisen jälkeen 30 pv voi oleskella niin tämähän tarkoittaa jo että Suomen veronmaksajat maksaa tätä turismia kenelle vaan vähintään 3 kk. Ruoka, majoitus, vaatteet jne ! Hulluun on todella huipussaan.


      • LIFEINPRISMA

        Mitä eroa on siinä jos suomalainen hörhö vie kaljalaatikon puukolla uhaten,tai romani muiluttaa tavaraa rahtihameissaan kassan ohi,kuin jos joku albaani vie
        tavaraa kassan ohi? Suomalaisten tekemiin rikoksiin viitataan kinttaalla mutta heti kun saman rikoksen tekee maahanmuuttaja,kaikki nousevat takajaloilleen.


      • etsillail
        LIFEINPRISMA kirjoitti:

        Mitä eroa on siinä jos suomalainen hörhö vie kaljalaatikon puukolla uhaten,tai romani muiluttaa tavaraa rahtihameissaan kassan ohi,kuin jos joku albaani vie
        tavaraa kassan ohi? Suomalaisten tekemiin rikoksiin viitataan kinttaalla mutta heti kun saman rikoksen tekee maahanmuuttaja,kaikki nousevat takajaloilleen.

        Eli olet sitä mieltä että suomalaiset tekevät liian vähän rikoksia joten on hyvä saada tänne porukkaa muualta rikostilastoa kohentamaan?


      • LIFEINPRISMA
        etsillail kirjoitti:

        Eli olet sitä mieltä että suomalaiset tekevät liian vähän rikoksia joten on hyvä saada tänne porukkaa muualta rikostilastoa kohentamaan?

        Ei tietenkään. Pointti on se että olutlaatikon puukolla uhaten vievä hörhö aiheuttaa vähemmän närkästytä kuin rahtihameessaan tavaraa kassan ohi kuskaava romaninainen,varsinkin jos sattuu vielä olemaan romanian romani.
        Kun kantasuomalaiset tekevät jo aivan tarpeeksi rikoksia omasta takaa,niin lisätään sitten siihen vielä nämä turvapaikan hakijat,niin tilanne saattaa olla kestämätön.


    • TätäKivaaTännekin
    • khhk

      Jos kolme ihmistä "riehuu", niin sekö on "joukkotappelu"? Iltapäiväpaskat yrittävät repiä sensaatiota sieltäkin, missä sitä ei ole.

      "Narkkari riehui Mikkelin torin kulmalla. Yritti varastaa alaikäiseltä kännykän." "Rattijuoppo riehui Maaherrankadulla. Ei suostunut puhaltamaan, vietiin raudoissa verikokeeseen." "Humalainen mies pani asuntonsa päreiksi ja heitti muijan ja penskat lumihankeen."

      Ihan perussuomalaista viikonloppusettiä, mutta ei siitä iltapäiväpaskat revi etusivun otsikoita.

      "Laajalammella joka toisessa kämpässä asuu narkkari. Ympäristö kauhuissaan." "Naiset eivät uskalla mennä ulos, koska humalaiset keski-ikäiset miehet örisevät ja ahdistelevat heitä. Puoli Mikkeliä peloissaan."

      "Mikkeliläinen keski-ikäinen nainen varasti Graanin marketeista tavaraa kymppitonnin edestä. Poliisi: tällaisen häikäilemättömyyden edessä olemme aika lailla kädettömiä."

      • suksi.jo.vittuun

        selittämästä tuota paskaa. Kyllä sen on jo tyhmemmätkin nähneet, että millaista apinaa tänne Suomeen tunkeutuu ja mitä ne täällä tekee. Kivahan niitä tietysti on roudata ja hyysätä, kun tekee samalla hyvää tiliä ja paskat välittää siitä, että mitä se apinainvaasio tekee tälle maalle ja on jo tehnyt.


      • kauanko

        Ei varmasti mene kauan ,kun poliisikaan ei yksin uskalle mennä pakolaiskeskuksiin ,


      • LIFEINPRISMA

        Juuri näin.Miksi me olemme niin sokeita nimenomaan kantasuomalaisten
        tekemille rikoksille? Miksi ei voida ajatella rikosta rikoksena ja nimenomaan uhrin kannalta.
        Hörhöt,narkkarit ovat vaarallisia.
        Suomessa raiskauksiin suhtaudutaan yhä vähätellen,varsinkin jos uhri ja raiskaaja ovat molemmat kantasuomalaisia ja teko tapahtuu asunnossa.Jälkeenpäin on aina helppo syyttää naista.(mitäs meni,mitäs oli pukeutunut hepeniin ym ym.)
        Maahanmuuttajat syyllistyvät usein ns puskaraiskauksiin ja tuon seikan pitäisi khhhk:n ymmärtää.


      • Kituköngäs

        Rikollisia on omastakin takaa, mutta ei niitä haluta tänne lisääkään. Ulkomaalaisten osuus rikostilastoissa on kuitenkin suurempi.

        Et kai oikeasti ole niin naivi, että kuvittelet kieltä osaamattoman, poliisiin luottamattoman, patriarkaalisesta yhteiskunnasta tulevan, maahanmuuttajanaisen ilmoittamiskynnyksen kotona tapahtuvista raiskauksista olevan matalampi kuin suomalaisen naisen?


      • Sekin_on_nähty
        suksi.jo.vittuun kirjoitti:

        selittämästä tuota paskaa. Kyllä sen on jo tyhmemmätkin nähneet, että millaista apinaa tänne Suomeen tunkeutuu ja mitä ne täällä tekee. Kivahan niitä tietysti on roudata ja hyysätä, kun tekee samalla hyvää tiliä ja paskat välittää siitä, että mitä se apinainvaasio tekee tälle maalle ja on jo tehnyt.

        että minkälaiset apinat noita mamuja puolustavat. Suurimmalta osalta yhteiskunnan elättämät tyhjäntoimittajat.


    • eieiieie

      Varmasti tulee rikollisutta myös Mikkeliin enenemässä määrin. Että silleen.

      • punkkarimental

        Toivottavasti Mikkeliin tulis uus skinivillitys.


    • ArjaLaine

      Tyypillistä natsien propagandaa taas. Tuntematon on aina paha näissä puheissa! Pelkoa ja epäluuloa lietsotaan omat tarkoitusperät mielessä! Tavoitteena näillä leijonariipus kavereilla on täysin valkoinen suomi, ja siitä seuraavana askeleena mikkelin rajat laitetaan kiinni, ja aletaan jahdata Jyväskyläläisiä ja Savonlinnalaisia! PERKELE! Sisäsiittoisuus kunniaan! Mikkeliläinen on siitä erikoinen eläin, että jos olisi mahdollista lisääntyä runkkaamalla, niin te varmasti sen tekisitte, että ei vaan tulisi geenikarttaan mitään kehitystä.

      • gjjkkl

        Olet kyllä täysi ääliö. Kyllä mikkeliläiset hyväksyy ulkomaalaiset, elättiä ei kukaan halua. Et taida ymmärtää miten nämä nuoret kollit nauraa takanapäin teille paapojille. Kiitosta tuskin saatte,päinvastoin rikollisuus senkun kasvaa.


      • suvakitahrikkaa

        Mikäs Mengele täällä raivoaa?! Kaikilla kun ei ole pariutuessaan ensimmäisenä mielessä geenikartat. Itseään suvaitsevaisiksi väittävät ovat kyllä pahimman luokan rotutohtoreita, mutta itse ovat kuitenkin suurimmaksi osaksi suhteessa perunanenäisen suomalaisen kanssa välittämättä geenikartasta. Miksei suvakit muuta mihinkään arabimaahan tai afrikkaan. Siellä kun on vielä monissa kulttuureissa voimassa serkkuliitot ynm. sukurutsaus. Siellähän sitä geenikartan monipuolistamista tarvittaisiin eikä täällä. Samalla voisitte auttaa niitä hädänalaisia siellä geenikartan muuttamisen lisäksi.


      • Tämäkin_oksennus

        suoraan PIA RASKIN koneelta. On se mielenkiintoinen örveltäjä ja aina poikittain kaiken normaalina pidetyn ja yhteisesti sovitun kanssa. Lisäksi henkisesti sairas Asperger ja ehkä juuri siitä syystä sekoilee aamusta iltaan palstoilla. Myöskään kommunistitausta ei ole voinut olla jättämättä jälkiä jo valmiiksi sekavaan mieleen. Raskiin voisi toimia Kennedyn klaanin tapa rauhoittaa suvun eläväinen tyttö lobotomialeikkauksen avulla.


    • realistieirasisti

      Outoa tuo joidenkin huutelu siitä että kyllä ne suomalaisetkin tekee rikoksia. Kyllähän näin on, MUTTA nyt Suomeen tulee tuhansia, tai siis kymmeniä tuhansia nuoria miehiä, aivan vieraasta kulttuurista, jossa mm. käsitys naisen asemasta on aivan toisenlainen kuin Pohjoimaissa. Se on itsestään selvyys että rikollisuus tulee lisääntymään. Ei minuakaan häiritsisi jos tulijat olisi oikeasti hädänalaisia lapsiperheitä jostain pakolaisleiriltä. Mutta nythän he ovat suurimmaksi osaksi nuoria miehiä Irakista ja Somaliasta, jotka on tulleet tänne elintasopakolaisiksi. Ja kun parempaa ei täältä ilmaiseksi tai edes helpolla ole saatavilla, niin sitten alkaa rötöstely tai radikalisoituminen tai molemmat. Ennemmin pitäisi laittaa verorahat syrjäytyneiden suomalaisten auttamiseen kuin tämän porukan kotouttamiseen, joka tuskin tulee onnistumaan.

      http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/107527-nama-luvut-julki-ensi-kertaa-ulkomaalaisten-rikokset-suomessa

      • AlhainenMoraali

        Mitäs jos vaikka ensin katsotaan minkälaista porukkaa sieltä tulee? Tuo spekulointi ja kaikkien ulkomaalaisten leimaaminen rikollisiksi, on halpamaista paskan jauhamista. Mutta sitten taas, Mikkelissähän on pitkät perinteet paskanpuhumiselle ihmisistä joita ei edes tunneta!
        Teidän paskanpuhujien ajatusmaailma ei eroa millään tavalla koulukiusaajan ajattelusta. Helppo on haukkua laumassa ja tehdä niin kuin kaikki muut. Se että käyttää omia aivoja, ja toimii oman harkinnan mukaan riippumatta ympäristön painostuksesta, vaatii enemmän luonnetta ja palleja.

        Mut minkäs teet, kaikille miehillekään ei ole ilmeisesti palleja jaettu?


      • hehheh.sinähän.sen

        paskanjauhajana parhaiten tiedät. P.s.onnittelut sinua hyvin kuvaavasta nimimerkin valinnasta.


      • Ja_PIA_RASKIN
        AlhainenMoraali kirjoitti:

        Mitäs jos vaikka ensin katsotaan minkälaista porukkaa sieltä tulee? Tuo spekulointi ja kaikkien ulkomaalaisten leimaaminen rikollisiksi, on halpamaista paskan jauhamista. Mutta sitten taas, Mikkelissähän on pitkät perinteet paskanpuhumiselle ihmisistä joita ei edes tunneta!
        Teidän paskanpuhujien ajatusmaailma ei eroa millään tavalla koulukiusaajan ajattelusta. Helppo on haukkua laumassa ja tehdä niin kuin kaikki muut. Se että käyttää omia aivoja, ja toimii oman harkinnan mukaan riippumatta ympäristön painostuksesta, vaatii enemmän luonnetta ja palleja.

        Mut minkäs teet, kaikille miehillekään ei ole ilmeisesti palleja jaettu?

        mielipide eli sairas oksennus jälleen.


    • einaroinen

      Komppaan. Lapsiperheen vanhemmat haluavat paremman tulevaisuuden lapsilleen. Mikä tässä on niin uhkaavaa?

      Ja jos tulee reippaita nuoria miehiä, mikä siinä on niin uhkaavaa? Suomalaisten peräkammarin poikien huono itsetunto? "Nyt ne vie vielä naisetkin."

      Käykääpä klanipäät kerran turistimatkalla vaikkapa Turkissa tai Kreikassa. Sinne saa ihan työkkärin korvauksellakin tarjousmatkan. Ei tarvitse käkkäräpään raiskata. Vaaleatukkainen Suomi-neito avautuu ihan ensimmäisestä illasta lähtien.

      Tämä siinä taitaa olla yksi kiihottavimmista syistä, minkä takia huudetaan. "Ne ovat komeampia ja enemmän naisten mieleen kuin me. Ei perkele sallita."

      • eikaljurasisti

        Miksi oletat että vastustajat olisivat kaljupäisiä rasisteja?
        Kerro einaroinen miten aioit elättää nämä kymmenet tuhannet tulijat täällä, joista yli 90% tulee tänne pelkästään helpomman elämän ja elintason vuoksi?
        Mistä löydät niille työpaikat, kun niitä ei ole meillekkään?
        Valtion velka kasvaa päivä päivältä ja näidet tulijoiden takia sitä joudutaan ottamaan yhä vaan lisää.
        Vaikka yksikään noista ei syyllistyisi rikokseen tai mihinkään vääryyteen, niin meidän rahat ei silti riitä enää niitten elättämiseen.
        Mun vastustamisen pohja ei ole mikään rasismi, vaan se, etten hyväksy ulkomaalaisia elämään meidän rahoillamme. Ihan sama onko ne irakista, ruotsista tai vaikka ranskasta.
        Omissammekin on ihan tarpeeksi huolehtimista ja elättämistä.


      • StopNappikaupalle
        eikaljurasisti kirjoitti:

        Miksi oletat että vastustajat olisivat kaljupäisiä rasisteja?
        Kerro einaroinen miten aioit elättää nämä kymmenet tuhannet tulijat täällä, joista yli 90% tulee tänne pelkästään helpomman elämän ja elintason vuoksi?
        Mistä löydät niille työpaikat, kun niitä ei ole meillekkään?
        Valtion velka kasvaa päivä päivältä ja näidet tulijoiden takia sitä joudutaan ottamaan yhä vaan lisää.
        Vaikka yksikään noista ei syyllistyisi rikokseen tai mihinkään vääryyteen, niin meidän rahat ei silti riitä enää niitten elättämiseen.
        Mun vastustamisen pohja ei ole mikään rasismi, vaan se, etten hyväksy ulkomaalaisia elämään meidän rahoillamme. Ihan sama onko ne irakista, ruotsista tai vaikka ranskasta.
        Omissammekin on ihan tarpeeksi huolehtimista ja elättämistä.

        Omituinen näkökanta tuo, että raha on loppu. Ei se ole loppu, mutta meidän pitää (ja pitäisi vaikka ei olisi yhtään pakolaista missään), alkaa miettiä sitä, mihin valtion budjetista katoaa järkyttäviä summia rahaa joka vuosi, ilman että se näkyy missään, kenenkään hyvinvoinnin paranemisena. Talous on epätasapainossa. Tässä on nyt kaksi erillistä asiaa. Suomen itseaiheutetut talousongelmat, ja kansainvälinen velvoite auttaa humanitäärisissä kriiseissä. Nuo molemmat voidaan hoitaa samaan aikaan, mutta hallituksen ja eduskunnan pitää pikkuhiljaa keksiä joku muu keino, kuin leikata miljoona mittanauhan toisesta päästä ja liimata se toiseen päähän. Se on se syy siihen miksi ollaan pississä. Ei se, että meidän pitää auttaa.


      • eikaljurasisti

        No jos rahat ei ole loppu, niin ei niitä käytetä ainakaan suomalaisten hyvinvoinnin lisäämiseen tai palveluiden turvaamiseen. Ehkä hieman nyt kikkailua vetämällä talouspolitiikka tähän. Se ei kuitenkaan asiaa miksikään muuta siitä, ettei meillä ole niitä rahoja käytettävissä edes omien kansalaisten hyväksi.
        Se on taas jo ihan toinen juttu missä nämä mystiset rahat ovat. Jos ovat yhtään misään.
        Minä en aikanaan ole huomannut rahaa olevan. Jos sitä olisi, niin ei tarvittaisi leikkauksia.


      • hjhjkk

        Kunhan nämä 300 nuorta persaukista kollia lähtee mikkelin yöelämään ,voi van kuvitella mitä siellä tapahtuu.


      • sitäsamaa
        hjhjkk kirjoitti:

        Kunhan nämä 300 nuorta persaukista kollia lähtee mikkelin yöelämään ,voi van kuvitella mitä siellä tapahtuu.

        Samaa kuin Oulussa,siellä näpistykset ja varkaudet on jokapäiväistä "herkkua"tarjoilijana nuoret partakollit. Sen ymmärtää myöskin jokainen näitä loisia puolustava,vaikka suuvaadossa muuta kirjoitellaan.


    • HeilVaan

      Taas luodaan uhkakuvia aitoon äärioikeistolaiseen tyyliin. Heil sulle vaan. Auta armias jos on vielä muutama juutalainen maahanmuuttajien joukossa, niin pertti persu on heti kiimassa! Kaikki vieras on pertti persulle epäilyttävää. Pertti kävi kerran kreikassa, rodoksella, ja sinnekin piti pakata omat maksalaatikot ja hernekeitot mukaan, kun ei niistä paikallisista ravintoloista tiedä! Mitä lie kepappia sielä syövät!

    • kerjää

      Haavikadulla tänään n. klo 17.00 soitettiin urakalla ovikelloa (aivankuin olisi hätä). Oven takana seisoi n. 1,75 m pitkä punapuseroinen mustahousuinen, musta laukku olalle oleva noin 35 vuotias mies. näytti jotain lappua - sanottiin että kaupustelu ja kerjääminen on täällä kielletty! pyöritteli päätään ja hiippaili ulos (ymmärsi suomea... ei puhunut mitään... outo tyyppi...) toivottavasti ei soittele enää kenenkään ovikelloa!

      • EiUusiIlmio

        Ei ole muuten ilmiö joka olisi tullut tämän pakolaiskriisin mukana...Näitä on ollut ainakin vuodesta 1970 lähtien. Ei ole pakko ostaa mitään jos ei tahdo.


    • ghhjjj

      Ei uhkakuvia tarvitse luoda ,jokainen järkevä tajuaa ,ettei tämä sirkus hyvin pääty.

    • ggggggghh15
    • dfggfdghjh

      Nyt alkaa tavaralahjoitusten aika. Käyttöä ei ole kuin miesten merkkivaatteille. Ottavat kaiken vastaan jos joku neuvoo että avatkaa kirppispöytä. Pari autoa voisivat haluta. Vaikka on kyyditykseen auto ostettu ja kuskikin, nehän eivät tyydytä nuorten miesten yöllisiä baarireissuja ja talvikin on tulossa. Niillähän voi myös ajaa pimeää taksia. No eihän nämä miehet. Anteeksi kun mainitsin.

      Kerrankin toivon rajua talvea, että säikähtäisivät ja kertoisivat kaltaisilleen huonosta ilmastosta. Olisipa pakkaset apunamme kuten sodassa aikoinaan. Kunhan sanoin leikilläni, ettei kirjoitusta sensuroida. Pilkkihaalarit olisivat hyvä lahjoitus.

    • khhk

      Tämä menee inttämiseksi, mutta niinhän se tämän alan keskustelussa menee:

      - 100 prosenttia tulee paremman elämän toivossa, ei vain 90. Se on ihan oikein. Niin meni yli puoli miljoonaa suomalaista Ruotsiin: paremman elämän toivossa, kun ei kotimaa mitään tarjonnut.

      - Maahanmuuttajat menevät kouluun, opiskelemaan ja töihin. He koettavat löytää paikkansa yhteiskunnassa.

      - Maahanmuuttajissa ei ole yhtään sen enempää tai vähempää rikollisia kuin kantasuomalaisissakaan. Nyt revitään juttuja "Joukkotappelu maahanmuuttokeskuksessa." Tämä on tarkoituksenhakuista.

      "Joukkotappelu Mikkelin torin grillillä. Kolme humalaista vietiin putkaan." Tämä tapahtuu 50 viikonloppuna vuodessa. Ei tee iltapäivälehti uutista, ei. Juoppoputkiin roudataan satoja syntyperäisiä suomalaisia joka päivä.

      "Lissu myy itseään Mikkelin torin kulmalla." Myyminen ei ole rikos, välittäminen on. "Turvakodille on entistä enemmän käyttöä. Yhä useampi suomalainen nainen saa mieheltään turpiin päivittäin." Eipä kiinnosta mediaa. Sattuuhan sitä paremmissakin piireissä.

      - Ja lopuksi: älkää nyt käyttäkö lähteenä mv"lehteä". Se on ihan v-tun noloa. Ei sillä ole lehdistön kanssa mitään tekemistä. Kuviteltua roskaa, jota fiksuimmat persutkin häpeävät.

      • HyvinKirjoitettu

        Hyvä kirjoitus. Tuohon lisäyksenä vielä se, että mitä paremmin mikkeliläiset ottavat nämä uudet tulokkaat vastaan, sitä vähemmän tulee mitään ongelmia esim. syrjäytymisen ja itsensä ulkopuoliseksi tuntemisen takia. Tietysti se ottaa aikansa kun tottuu uuteen ja vieraaseen kulttuuriin, siis tähän suomalaiseen, mutta aikanaan nämä uudet tulokkaat huomaavat, että itseasiassa täällä hommat toimivat hyvin. Suomen kieli ei ole helppo oppia, sekin ottaa oman aikansa ja koulutusta tarvitaan paljon lisää. Ammatillista koulutusta näillä tulokkailla onkin, siellä on lääkäreitä, opettajia ja insinöörejä yms. paljonkin.

        Mielestäni hallitus on oikeilla jäljillä, suomi tarvitsee enemmän kansalaisia ja enemmän tulevia veronmaksajia, että talous kasvaa. Pelkällä verotuksen tiukentamisella suomi ei tule pärjäämään. Meiltä lähtee joka vuosi aika paljon korkeakoulutettuja suomalaisia ulkomaille sillä idealla, että eivät tule maksamaan suomeen veroja enää koskaan. Jollakin tavalla tämä ihmismassa on pyrittävä korvaamaan, että suomesta ei tule peräpohjolan kylä jossa ei ole enää oikeastaan ketään. Vaikka moni onkin heti lähtökohtaisesti kaikenlaisia muutoksia vastaan, voi olla että tämä muutos ei lopulta olekaan pahasta. Se miten tämä tilanne käytetään suomen eduksi, vaatii vielä vähän työtä ja ennen kaikkea avointa mieltä.


      • PIA_RASKILLA

        on tyypillisesti tapana kommentoida ja kehua omia oksennuksiaan, niin tälläkin kertaa. Miksei Rask itse lähde korkeakoulutettuna musiikin maisterina muualle jossa ammattitaitoaan arvostetaan enemmän kuin Savonlinnassa, esimerkiksi rakkaaseen Venäjän maahansa. Harmi vaan kun Suomi ei maksa sinne sosiaaliturvaa, vain apurahoja ja stipendejä "opiskelua" varten. Ja omillaan toimeentuleminen on tälle kommarille mahdoton jo ajatuksenakin kun on systeemin loisena elänyt tähänkin saakka.


      • oliskonäin

        Suomalaiset meni ruotsiin töihin, ei hakemaan turvapaikkaa ja loisimaan ruotsin yhteiskunnan piikkiin.
        Ei ole vertailukelpoiset nämä turvapaikkaturistit vs suomesta ruotsiin töihin menijät.


    • hjkkkl

      Moniko uskoo,että noin käy ,aika moni ei. Kkhk on täysin sekopää ja mieletön viha ja katkeruus suomalaisia kohtaan . Miksi kerro?

      • Ei_tuomita_etukäteen

        Ihan hyvinhän nuo on muutkin maat pärjänneet joissa on paljon maahanmuuttaneita, mukaan lukien islaminuskoisia. Esimerkkeinä voisi mainita vaikka Ruotsi, Tanska, UK, Hollanti, Ranska ja Saksa.

        Tässä ei ole mistään muusta kyse kuin siitä, että suomalaiset on todella epävarmoja itsestään. Aivan varmasti lisääntyneestä maahanmuutosta tulee lieveilmiöitä, mutta marginaalisen vähän. Poliisitehtävien määrät tulee luultavasti lisääntymään, mutta kiitos siitä kuuluu kantasuomalaisten rassukoiden jotka eivät osaa kommunikoida ulkomaalaisten kanssa.

        Se, että tänne on tultu vapaamatkustajiksi on kyllä tuhoon tuomittu yritys, sillä maahanmuuttajien saamilla rahoilla ei kulutusjuhlia vietetä. Itse olen tällä hetkellä ansiosidonnaisella ja itse enemmän korvausta kuin kaksi 5 hengen lapsiperhettä yhteensä.


      • hjhjkk
        Ei_tuomita_etukäteen kirjoitti:

        Ihan hyvinhän nuo on muutkin maat pärjänneet joissa on paljon maahanmuuttaneita, mukaan lukien islaminuskoisia. Esimerkkeinä voisi mainita vaikka Ruotsi, Tanska, UK, Hollanti, Ranska ja Saksa.

        Tässä ei ole mistään muusta kyse kuin siitä, että suomalaiset on todella epävarmoja itsestään. Aivan varmasti lisääntyneestä maahanmuutosta tulee lieveilmiöitä, mutta marginaalisen vähän. Poliisitehtävien määrät tulee luultavasti lisääntymään, mutta kiitos siitä kuuluu kantasuomalaisten rassukoiden jotka eivät osaa kommunikoida ulkomaalaisten kanssa.

        Se, että tänne on tultu vapaamatkustajiksi on kyllä tuhoon tuomittu yritys, sillä maahanmuuttajien saamilla rahoilla ei kulutusjuhlia vietetä. Itse olen tällä hetkellä ansiosidonnaisella ja itse enemmän korvausta kuin kaksi 5 hengen lapsiperhettä yhteensä.

        "Esimerkkinä voisi mainita Ruotsi , Tanska ,Uk Hollanti ,Ranska ja Saksa" Otahan asioita vähän selvää ja kirjoita vasta sitten.Eikös Ranskassakin ollut mielettömät autopalot ja pommi iskuja ,eikä Ruotsissa poliisi uskalla mennä yksin määrättyhin paikkohin.Että sekö on sinun käsitys hyvin memosta.


      • meilläontodellisuus
        Ei_tuomita_etukäteen kirjoitti:

        Ihan hyvinhän nuo on muutkin maat pärjänneet joissa on paljon maahanmuuttaneita, mukaan lukien islaminuskoisia. Esimerkkeinä voisi mainita vaikka Ruotsi, Tanska, UK, Hollanti, Ranska ja Saksa.

        Tässä ei ole mistään muusta kyse kuin siitä, että suomalaiset on todella epävarmoja itsestään. Aivan varmasti lisääntyneestä maahanmuutosta tulee lieveilmiöitä, mutta marginaalisen vähän. Poliisitehtävien määrät tulee luultavasti lisääntymään, mutta kiitos siitä kuuluu kantasuomalaisten rassukoiden jotka eivät osaa kommunikoida ulkomaalaisten kanssa.

        Se, että tänne on tultu vapaamatkustajiksi on kyllä tuhoon tuomittu yritys, sillä maahanmuuttajien saamilla rahoilla ei kulutusjuhlia vietetä. Itse olen tällä hetkellä ansiosidonnaisella ja itse enemmän korvausta kuin kaksi 5 hengen lapsiperhettä yhteensä.

        Noissa kaikissa mainitsemissasi maissa on juurikin näitä mamujen asuttamia no-go zoneja joihin ei poliisikaan mielellään mene, jos menee ollenkaan. Sekä tietysti kehitysmaiden maahanmuuttajien työttömyys on moninkertaista kantaväestöön verattuna, eli kehitysmaalaisissa on työttömiä enempi, kuin työllisiä. Tietysti jos kantaväestön turvallisuudella ei ole mitään merkitystä, niin otetaan Suomeenkin vaan miljoona kehitysmaalaista. Kukapa suvakeista kehtaa sanoa kehitysmaalaisten ahdistelusta kärsineille lapsille, että "meillä on unelma, anteeksi että joudutte kärsimään siitä."


      • Paljon_maahanmuuttajia
        hjhjkk kirjoitti:

        "Esimerkkinä voisi mainita Ruotsi , Tanska ,Uk Hollanti ,Ranska ja Saksa" Otahan asioita vähän selvää ja kirjoita vasta sitten.Eikös Ranskassakin ollut mielettömät autopalot ja pommi iskuja ,eikä Ruotsissa poliisi uskalla mennä yksin määrättyhin paikkohin.Että sekö on sinun käsitys hyvin memosta.

        Olen matkustanut paljon noissa kaikissa maissa ja tiettyjä lieveilmiöitä on, mutta ne on edelleen täysin marginaalisia vaikkapa kokonaisrikollisuuden kannalta. Olen jutellut etenkin ranskalaisten ja ruotsalaisten kanssa asiasta ja yleinen mielipide on ollut, että maahanmuutto on positiivinen asia ja ongelmat johtuvat huonosta integraatiosta yhteiskuntaan. Lisäksi ongelmia aiheuttavien yksilöiden määrä on todella pieni kaikkien maahanmuuttajien joukossa. Odotan innolla milloin Suomessa noustaan vaikkapa rattijuoppoja vastaan samalla tarmolla kuin maahanmuuttajia vastaan on noustu. Kiistattomasti rattijuopot ovat huomattavasti vaarallisempia kuin maahanmuuttajat.

        Parasta tässä on kuitenkin se, että kansalaiset eivät tähän maahanmuuttoon pysty millään tavalla vaikuttaa ja etenkään sitä estää. Suomi tarvitsee lisää väkeä, jotta huoltosuhde saadaan muutettua. Katsokaa Googlesta mitä huoltosuhde tarkoittaa, kun ette sitä muuten kuitenkaan tiedä. Suomen huoltosuhde on huonontunut koko ajan viimeisen 25 vuoden ajan.


      • Huoltosuhdealas
        Paljon_maahanmuuttajia kirjoitti:

        Olen matkustanut paljon noissa kaikissa maissa ja tiettyjä lieveilmiöitä on, mutta ne on edelleen täysin marginaalisia vaikkapa kokonaisrikollisuuden kannalta. Olen jutellut etenkin ranskalaisten ja ruotsalaisten kanssa asiasta ja yleinen mielipide on ollut, että maahanmuutto on positiivinen asia ja ongelmat johtuvat huonosta integraatiosta yhteiskuntaan. Lisäksi ongelmia aiheuttavien yksilöiden määrä on todella pieni kaikkien maahanmuuttajien joukossa. Odotan innolla milloin Suomessa noustaan vaikkapa rattijuoppoja vastaan samalla tarmolla kuin maahanmuuttajia vastaan on noustu. Kiistattomasti rattijuopot ovat huomattavasti vaarallisempia kuin maahanmuuttajat.

        Parasta tässä on kuitenkin se, että kansalaiset eivät tähän maahanmuuttoon pysty millään tavalla vaikuttaa ja etenkään sitä estää. Suomi tarvitsee lisää väkeä, jotta huoltosuhde saadaan muutettua. Katsokaa Googlesta mitä huoltosuhde tarkoittaa, kun ette sitä muuten kuitenkaan tiedä. Suomen huoltosuhde on huonontunut koko ajan viimeisen 25 vuoden ajan.

        Itsehän sen sanoit. Eli huoltosuhde on huonontunut koko ajan, vaikka Suomeen on lapannut 90-luvulta asti somalia, irakilaista, afghaania ynm. Miten huoltosuhde voi parantua, jos kyseisten ihmisryhmien työllisyysprosentti huitelee 10% tienoilla ja suurinosa näistä 10% on julkisella puolella. Mitä Suomi tekee työttömillä, kun omasta takaakin on jo miltei puoli miljoonaa työtöntä. Suomi tarvitsee työpaikkoja, eikä näiden tulijoiden joukossa ole todellakaan tulossa mitään Fazereita tai Finlaysoneita. Enkä ymmärrä, että minkä takia väestönkasvun pitäisi olla jotenkin hieno asia, sillä se vaan lisää luonnvarojen menekkiä.


      • Se_on_vain_näin
        Huoltosuhdealas kirjoitti:

        Itsehän sen sanoit. Eli huoltosuhde on huonontunut koko ajan, vaikka Suomeen on lapannut 90-luvulta asti somalia, irakilaista, afghaania ynm. Miten huoltosuhde voi parantua, jos kyseisten ihmisryhmien työllisyysprosentti huitelee 10% tienoilla ja suurinosa näistä 10% on julkisella puolella. Mitä Suomi tekee työttömillä, kun omasta takaakin on jo miltei puoli miljoonaa työtöntä. Suomi tarvitsee työpaikkoja, eikä näiden tulijoiden joukossa ole todellakaan tulossa mitään Fazereita tai Finlaysoneita. Enkä ymmärrä, että minkä takia väestönkasvun pitäisi olla jotenkin hieno asia, sillä se vaan lisää luonnvarojen menekkiä.

        Suomen huoltosuhdetta on pakko saada muutettua tavalla tai toisella. Tietenkin ideaalia olisi, että maahan muuttaisi korkeasti koulutettuja kristittyjä heteroita. Mutta koska Suomi ei tunnetusti ole maahanmuuton kärkimaita, meidän kannalta kaikki maahanmuutto on ensiarvoisen tärkeää. Meidän pitää vaan huolehtia siitä, että maahanmuuttajat kotoutetaan mahdollisimman hyvin, tällöin he ja etenkin seuraava sukupolvi hyödyttää koko kansantaloutta.

        Monien on varmaan tälläkin palstalla vaikeaa tajuta isoa kuvaa. Kyseessä on tietysti humanitäärinen hätä, mutta Suomella on myös oma lehmä ojassa. Mahanmuuton "haitat" ja rahalliset asiat tulevat meidän eteen nyt, mutta hyödyt vasta myöhemmin. Aivan varmaa on kuitenkin se, että meidän elintasoa on teoriassakin mahdoton pitää "omalla" väellä ja meidän alhaisella syntyvyydellä. Näiden asioiden sisäistäminen ja tajuaminen vaatii vähän laajempaa ajattelukykyä mihin keskiverto ihmiset kykenee.


      • kas_kummaa
        Se_on_vain_näin kirjoitti:

        Suomen huoltosuhdetta on pakko saada muutettua tavalla tai toisella. Tietenkin ideaalia olisi, että maahan muuttaisi korkeasti koulutettuja kristittyjä heteroita. Mutta koska Suomi ei tunnetusti ole maahanmuuton kärkimaita, meidän kannalta kaikki maahanmuutto on ensiarvoisen tärkeää. Meidän pitää vaan huolehtia siitä, että maahanmuuttajat kotoutetaan mahdollisimman hyvin, tällöin he ja etenkin seuraava sukupolvi hyödyttää koko kansantaloutta.

        Monien on varmaan tälläkin palstalla vaikeaa tajuta isoa kuvaa. Kyseessä on tietysti humanitäärinen hätä, mutta Suomella on myös oma lehmä ojassa. Mahanmuuton "haitat" ja rahalliset asiat tulevat meidän eteen nyt, mutta hyödyt vasta myöhemmin. Aivan varmaa on kuitenkin se, että meidän elintasoa on teoriassakin mahdoton pitää "omalla" väellä ja meidän alhaisella syntyvyydellä. Näiden asioiden sisäistäminen ja tajuaminen vaatii vähän laajempaa ajattelukykyä mihin keskiverto ihmiset kykenee.

        Täällä taas yksi maahanmuuttoa kannattava nostaa itseään muiden ihmisten yläpuolelle. Se mitä keskiverto ihminen tajuaa paremmin, kuin tämä kaikkien muiden yläpuolella oleva suvaitsevainen unelmoija, on se että suurinosa näistä tänne muuttavista muslimeista ei tule ikinä integroitumaan yhteiskuntaan. Jos nyt on jo tilastotietoa näistä ihmisryhmistä ja heidän kotoutumisestaan, niin mihinkä tilanne siitä on muuttumassa? Joka vuosi on kotoutumiseen satsattu enempi rahaa ja mikä on lopputulos. Edes täällä syntyneet näiden ihmisryhmien edustajat eivät työllisty, jotka ovat käyneet siis suomalaisen koulun ala-asteelta lähtien. Niitä hyötyjä on odotettu jo yli 20 vuotta, vieläkö ootetaan 80 vuotta joko haitat muuttuisi hyödyiksi, vai olisiko kyseessä vain pelkkää utopiaa.

        Eikä Suomen valtio todellakaan houkuttele työntekijöitä. Suomessa on korkeat verot ja korkea sosiaaliturva. Heti kun turvapaikanhakijoiden tuet laitettaisiin minimiin(vain ruoka ja vaatimaton majoitus), niin maahantulijoiden määrä romahtaisi, kunhan tieto lähtisi leviämään. Täysimääräinen sosiaaliturva pitäisi kuulua vain Suomen kansalaisille ja Suomen kansalaisuus pitäisi olla saatavissa, vain kun on ollut töissä esim. 6 vuotta.


      • Maahanmuuttoa_saatava
        kas_kummaa kirjoitti:

        Täällä taas yksi maahanmuuttoa kannattava nostaa itseään muiden ihmisten yläpuolelle. Se mitä keskiverto ihminen tajuaa paremmin, kuin tämä kaikkien muiden yläpuolella oleva suvaitsevainen unelmoija, on se että suurinosa näistä tänne muuttavista muslimeista ei tule ikinä integroitumaan yhteiskuntaan. Jos nyt on jo tilastotietoa näistä ihmisryhmistä ja heidän kotoutumisestaan, niin mihinkä tilanne siitä on muuttumassa? Joka vuosi on kotoutumiseen satsattu enempi rahaa ja mikä on lopputulos. Edes täällä syntyneet näiden ihmisryhmien edustajat eivät työllisty, jotka ovat käyneet siis suomalaisen koulun ala-asteelta lähtien. Niitä hyötyjä on odotettu jo yli 20 vuotta, vieläkö ootetaan 80 vuotta joko haitat muuttuisi hyödyiksi, vai olisiko kyseessä vain pelkkää utopiaa.

        Eikä Suomen valtio todellakaan houkuttele työntekijöitä. Suomessa on korkeat verot ja korkea sosiaaliturva. Heti kun turvapaikanhakijoiden tuet laitettaisiin minimiin(vain ruoka ja vaatimaton majoitus), niin maahantulijoiden määrä romahtaisi, kunhan tieto lähtisi leviämään. Täysimääräinen sosiaaliturva pitäisi kuulua vain Suomen kansalaisille ja Suomen kansalaisuus pitäisi olla saatavissa, vain kun on ollut töissä esim. 6 vuotta.

        Ilman huomattavaa maahanmuuttoa ollaan tosissaan kusessa tuon huoltosuhteen kanssa. Se jos maahanmuuttajillekin ei saada töitä on jonkinlainen ongelma. Mutta jos Suomeen ei saada riittävästi työperäistä maahanmuuttoa, mikä on ilmeistä, me tarvitaan välttämättä sitten toisenlaista. Se ei edes ole vaihtoehto, että Suomeen ei muuta lisää väkeä ja paljon. Jos Suomen rajat suljetaan, niin 10 vuoden kuluessa olemme oikeasti isoissa ongelmissa huoltosuhteen kanssa. Vaikka kaikilla suomalaisilla olisi töitä, se ei silti millään riitä pitämään yllä yhteiskuntarakennettamme. Se maksaa tällä hetkellä hieman rahaa, ehkä miljardin per vuosi, mutta myöhemmin lasku on todella paljon suurempi. Jos tätä isoa kuvaa ei tajua ja tuijottaa vain tämän hetken tilannetta, niin se on voi voi. Tämä on toki otollista aikaa populismille, kun kouluttamattomille a asioita vain omalta kannalta katsoville maahanmuuttovastainen politiikka uppoaa kuin halpa kalja.

        Tällä hetkellä Suomesta muuttaa juuri se aines pois jotka pitäisi täällä saada pysymään. Korkeasti koulutetut alle 40 vuotiaat ovat ratkaisevassa asemassa Suomen tulevaisuuden kannalta. Ikävä vaan, että näitä vaan muuttaa tällä hetkellä tuhansia per vuosi muualle. Tosin syykin on selvä. Useissa Euroopan maissa ei koulutetun väen tarvitse tehdä duunia 5000 €/kk ja työilmapiiri, verotus ja hintataso on aivan jotain muuta. Itsekin harkitsen vakaasti muutamista Englantiin. Koulutettu insinööri /DI saa Englannissa helposti 7000-8000 €/kk, jonka päälle tulee vielä hyvät edut.


      • Huoltosuhdeko_paranee
        Maahanmuuttoa_saatava kirjoitti:

        Ilman huomattavaa maahanmuuttoa ollaan tosissaan kusessa tuon huoltosuhteen kanssa. Se jos maahanmuuttajillekin ei saada töitä on jonkinlainen ongelma. Mutta jos Suomeen ei saada riittävästi työperäistä maahanmuuttoa, mikä on ilmeistä, me tarvitaan välttämättä sitten toisenlaista. Se ei edes ole vaihtoehto, että Suomeen ei muuta lisää väkeä ja paljon. Jos Suomen rajat suljetaan, niin 10 vuoden kuluessa olemme oikeasti isoissa ongelmissa huoltosuhteen kanssa. Vaikka kaikilla suomalaisilla olisi töitä, se ei silti millään riitä pitämään yllä yhteiskuntarakennettamme. Se maksaa tällä hetkellä hieman rahaa, ehkä miljardin per vuosi, mutta myöhemmin lasku on todella paljon suurempi. Jos tätä isoa kuvaa ei tajua ja tuijottaa vain tämän hetken tilannetta, niin se on voi voi. Tämä on toki otollista aikaa populismille, kun kouluttamattomille a asioita vain omalta kannalta katsoville maahanmuuttovastainen politiikka uppoaa kuin halpa kalja.

        Tällä hetkellä Suomesta muuttaa juuri se aines pois jotka pitäisi täällä saada pysymään. Korkeasti koulutetut alle 40 vuotiaat ovat ratkaisevassa asemassa Suomen tulevaisuuden kannalta. Ikävä vaan, että näitä vaan muuttaa tällä hetkellä tuhansia per vuosi muualle. Tosin syykin on selvä. Useissa Euroopan maissa ei koulutetun väen tarvitse tehdä duunia 5000 €/kk ja työilmapiiri, verotus ja hintataso on aivan jotain muuta. Itsekin harkitsen vakaasti muutamista Englantiin. Koulutettu insinööri /DI saa Englannissa helposti 7000-8000 €/kk, jonka päälle tulee vielä hyvät edut.

        sillä että otetaan paapottaviksi kymmeneksi vuodeksi ihmisryhmiä joilla ei ole koulutusta eikä edes luku-ja kirjoitustaitoa. Sellaisia "koneinsinöörejäkö" Suomi toisaalta kaipaa joiden Facebookissa on kuvia pikkutytöistä ja poseerauksia murhattujen ihmisten ympärillä tai aseet käsissä. Vastaus on: EI NIITÄ TÄNNE KUKAAN TAVALLINEN IHMINEN KAIPAA. Hyysärit ja kaikenymmärtäjät ovat sitten oma lukunsa mutta se ryhmä on katoavaa kansanperinnettä.


      • Insseille_lisää_liksaa

        Suomeen ei niinkään tarvita lisää insinöörejä, vaan insinöörien palkkataso pitää saada korjattua eurooppalaiselle tasolle, aivan ehdoton alaraja pitäisi olla luokkaa 5000 €/kk. Tällä saataisiin ainakin hidastettua sitä, että osaava työvoima ei karkaa ulkomaille. Suomen viennin menestyminen on pitkälti juuri kiinni inssien osaamisesta ja hyvinvoinnista.

        Ulkomaalaisia tarvitsemme lähinnä duunariosastolle, kuten sairaanhoito, kaupat, liikenne ym.


    • Uskontotieteilijä

      "Yksittäistapaukset" ovat pian Mikkelissä. Toivottavasti monilla ihmisillä avautuu silmät todellisuuteen. Islamilainen kulttuuri ei integroidu, islamilainen kulttuuri ottaa muut kulttuurit alleen ja alistaa ne. Saattepa nähdä.

      • Uskonnoton_tieteilijä

        Aivan kuten on käynyt esim Ruotsissa. Islaminuskoiset tappaa kristittyjä ihan päivittäin. Mitäs jos vaikka heräisit? Enemmän olisin huolissani kommunistien (SDP Vas) kannatuksen noususta, ne ajaa Suomen lopulliseen tuhoon.


    • meilläonunelma
    • Raiskauskeskus_mikkeliin
      • Jammu_setäkin

        Kyseessähän on vielä epäily ja poliisi kaipaa todisteita mitä on tapahtunut. Ja miten ihmeessä tuo Iltalehden juttu liittyy irakilaisiin?

        Ihan tasapuolisuuden vuoksi, nostetaanko jokaisen kantasuomalaisenkin rikokset esille.


    • Olkaahuoleti

      Eikö SPR ja valtiovalta ole jatkuvasti toitottanut, että näistä turvapaikanhakijoista ei ole mitään harmia. No tässä taas uutisia työllistävästä vaikutuksesta..
      http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/poliisit-uhkaavat-loppua-ensi-vuonna/709286/
      "Vastaanottokeskuksissa on ollut jo nyt jonkin verran välikohtauksia, joihin poliisi on joutunut puuttumaan. Esimerkiksi Helsingissä, Itä-Uudellamaalla ja Hämeessä on ollut tappeluita, laittomia uhkauksia, taskuvarkauksia ja alkoholin aiheuttamia häiriöitä. Päihtyneitä ja rikoksesta epäiltyjä turvapaikanhakijoita on viety putkaan.

      - Näpistyksiä kauppaliikkeistä ja kauppakeskuksissa naisten ahdistelua on havaittu, kertoo Itä-Uudenmaan apulaispoliisipäällikkö Pekka Partanen."

      • LIFEINPRISMA

        Tämä kaikki loppuu joskus.Eikö olisi järkevämpää käyttää jäljellä oleva aika johonkin
        järkevään ja rakentavampaan, kuin miettiä asioita joiden kohteeksi ei todennäköisesti joudu koskaan. Jos ett omista kauppaliikettä tai ole töissä kauppaliikkeessä,miksi pohtia mahdollisia näpistelijöitä. Ahdistelun uhriksi joutuminenkin turvapaikan hakijan vuoksi,on Mikkelin kokoisessa kaupungissa aika epätodennäköistä.
        On tietysti ikävää ja väärin,jos turvapaikan hakija syyllistyy Suomessa rikokseen,kun se turvapaikka on kerta annettu.Mutta miksi hekään,heti ensimmäiseksi alkaisisivat tekemään rikoksia.
        "Päihtyneitä ja rikoksesta epäilytyjä"kantasuomalaisia viedään putkaan päivittäin.


      • vedäviddupiähäs

        Kun 300 musulia levittäytyy ympäri mikkeliä, niin meinaatko että naiset pysyy kotonaan välttyäkseen ahdistelulta? Muissa kaupungeissa nämä musulit parveilee kauppakeskuksissa ym julkisissa paikoissa ahdistelemassa naisia ja nuoria tyttöjä.
        Ainoa tapa on välttää ahdistelu jäämällä kotiin, mutta siihenkö on mentävä, ettei voi edes kauppa asioitansa enää hoitaa koska tämä paskasakki pyörii kylillä?

        Ja mitä tulee kommenttiisi kantasuomalaisista, niin eikö ole aika selvää että suomessa suomalaiset tekee rikoksia ja vetää kännejä ja joutuu putkaan?
        Mun mielestä se ei silti ole mikään perustelu roudata tänne lisää rikoksen tekijöitä, koska suomalaisetkin tekee niitä.


      • pesismailallaOfCourse

        Tuokaa ne karvakädet tänne Tupikseen asustelee, ni kyl myö hakataan niistä raiskaushalut pois


    • silminnäkijätkertoo

      Kuulemma Tapanilassa raiskatuksi tullut nainen huusi kun parru upposi pakoputkeen että: I have a drEEEEEAAAAAAMMM!!!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      169
      3050
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2091
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2034
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1875
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      71
      1573
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      26
      1336
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1232
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1231
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      34
      1201
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1188
    Aihe