PT teki ohjelman - en tajua sen ideaa

Vasta-alkaja

Kävin pari kuukautta sitten kuntosalilla PT:n kanssa ja tämä teki saliohjelman. Ilmoitin että haluan pudottaa painoa mutta myös lihasmassaa. Minulle tehtiin koko vartalon käsittävä treeniohjelma jossa toistot ovat 20 luokkaa.

Olen nyt vatkannut tuota 20*3 toiston ohjelmaa jo toista kuukautta niin, että viimeiset toistot aina polttavat kovaa. Kroppa ei kuitenkaan tunnu saavan muotoa.

Onko tällaisessa ohjelmassa mitään järkeä? Olisin odottanut liikesarjaa 8-15 korvilla, mutta sainkin tällaisen ohjelman.

18

1167

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ghghhgg

      Laihdutus ja lihasten kasvatus samaan aikaan on aikas vaikeeta... Eli eka puotat painoo ja harjoittelet samalla tekemään liikkeet oikein ja sen jälkeen alkaa lihasten kasvatus...

    • spaceri

      Se on vasta-alkajan ohjelma. Liikkeet tulevat tutuksi ja keho alkaa tottua harjoitukseen, pehmytkudokset ym. Siksi paljon toistoja.
      Sitten myöhemmin tulee lisävastus pienemmillä toistomäärillä. Eihän se liian löysä ole jos kerran polttelee, mikä muuten kertoo maitohapon kerääntymisestä.
      Liikkeitä tehdään vähän eri toistomääriä muutenkin, esim. pohjeliikkeet, paljon toistoja, samoin keskivartaloliikkeitä voi tehdä pitkiä sarjoja. Esim, maastaveto, vähän toistoja.
      Parempi liian varovainen aloitus kuin itsensä tukkoon saattaminen heti alkuunsa.
      Kehon muoto ja sen muokkaaminen on sitten vähän mutkikkaampi juttu, ravinnolla ja geeneillä on suuri merkitys.

    • fawfa

      kyllä se PT tietää vähän enemmän näistä asioista kuin sinä.
      osoittaa aika kovaa luotaamuksen pulaa kun tänne tulet kyselemään tuollaisesta asiasta etkä kysy asiaa siltä PT:ltä joka sen sinulle selittäisi miksi näin tehdään.
      parissa kuukaudessa ei ehdi vielä mitään ihmeellistä tapahtua lihaskehityksen kannalta. Tee pari vuotta kovaa töitä ja sitten peilikuva on varmasti erilainen.

    • epätykkäysnappi

      Tää on just se ongelma: ihmiset haluaa muuttaa kroppaansa ja luulevat, että se tapahtuu kuin jostain taikaiskusta, kun ostaa joltain personal trainerilta ohjelman ja tekee sitä kaksi kuukautta.. Ei vittu! Ottakaa ensin selvää kehon toiminnasta, fysiologiasta, ravitsemuksesta ja ylipäätään harjoittelun lainalaisuuksista. Kattokaa Youtubesta treeni-videoita, esim Takamaan, Uusitalon ja Heinosen treenisysteemejä, jotka sovellettuina sopii hyvin myös aloittelijalle. Kehoa saa kyllä muokattua nopeestikin, mutta se vaatii sen, että kaikki muu elämässä tapahtuu sen ehdoilla. Mut sekin muutos on sitten yleensä väliaikainen. Toinen asia mikä saleilla pistää silmään on se, että kun porukka on oppinut tekemään liikkeen, niin jäädään treenaamaan sitä liikettä, eikä liikkeen kautta lihasta. Se on hyvä pitää mielessä, ettei hinkkaa vuosikausia turhaan salilla. Ja kysy siltä PeeTeeltäsi, jos jokin mietityttää. Miten se voi olla niin vitun vaikeeta?

      • srth

        Kyllä nämä asiat ovat monitahoisia. On "tietoa" ja tietoa. Kestää aikansa oppia erottamaan mikä on tietoa lainausmerkeissä ja mikä on totta. Totta on myös, että kukaan pysty täällä neuvomaan tietämättä ohjelmasta ja tekijästä mitään muuta kuin 20*3.


    • shtr

      > Ilmoitin että haluan pudottaa painoa mutta myös lihasmassaa. Minulle tehtiin koko vartalon käsittävä treeniohjelma jossa toistot ovat 20 luokkaa. Olen nyt vatkannut tuota 20*3 toiston ohjelmaa jo toista kuukautta niin, että viimeiset toistot aina polttavat kovaa. Kroppa ei kuitenkaan tunnu saavan muotoa.

      Siis haluat vähentää sekä rasva- että lihasmassaa? Kyllä 20 toistoa alkaa olla kestävyysalueen rajoilla mutta ei ehkä kaikissa liikkeissä.

    • väärinaloitettu

      Olet mitä ilmeisesimmin ymmärtänyt ohjelman väärin. 20x3 merkintä tarkoittaa, että tehdään 20 kertaa kolmen toiston sarjaa. Erinomainen aloitus-ohjelma aloittelijalle.

      3x20 on kivekset surkastuttavaa hevon paskaa.

    • maxWallenberg

      ei 20 x 3 ole todellakaan erinomainen ohjelma aloittelijalle kuten ei myöskään 3 x 20...

    • fitcoach

      se on hyödytön silloin jos ei syö oikein taikka puhtaasti ja säänöllisesti, silloin on aivan sama paljonko paukutat salilla menemään koska kroppa on rakennettu keittiössä eikä salilla. katso että saat tarpeeksi hiilaria ja proteiinia ja säänöllisesti, vedenjuonti on myös tärkeää!
      suosittelen : https://www.facebook.com/fitbydee

    • samatreeni

      Onko sulla minkälainen aloitus kg/cm? PT teki mulle saman ohjelman 20 x 3 ja kyllä alkaa näkymään tulosta vaikka 1kk tässä on mennyt

    • 411411

      Minä sain kanssa aikoinani salin PT:ltä sellaisen ohjelman, josta en oikein tykännyt. Se on jotenkin ikävää, kun monilla saleilla saa käyttää vain heidän omia PT:itä. Jos niiden kanssa tökkii, niin pitää vaihtaa salia.

    • huippukuntoilijamme

      Punttisaliliikkeet kohtuu raskailla painoilla, 10-12 krt toistoja, painoa senverra että juuri ja juuri kykenee nuo määrät, srj 3-5 .. 2-3 krt viikossa tuota, ja välipäivinä joku aerobinen lenkki, juoksu, hiihto, rullailu, tunnin kestävä harjote, nii että rasitus tuntuu jäsenissä .. Ruokavalion kevennys, ei dieettejä, lisää proteiineja, ja nestettä paljon,, lepoa riittävästi, jotta ehtii palautua edellisestä. 0,5 - 1 vuoden jälkeen tuloksen huomaa varmasti ..

    • näinonuskokaa

      Kaikki yli ykkösen sarjat maksimeilla on aerobista treeniä, eikä juurikaan kasvata lihasta, mikä taas polttaa rasvaa.

    • Hyväkin ohjelma vesittyy huolimattomalla toteutuksella.
      Aloitin itse rapakuntoisena 6-kymppisenä pienillä vastuksilla ja pitkillä sarjoilla. Vapaan tangon perusliikkeitä, vatsaa sen varran kuin kykenin ja taljoja.
      Seurasin sykkeestä palautukset. 110 ja uutta sarjaa putkeen.
      5krt/vko ja vaihtelua viikon sisällä ja viikkojen kesken.
      Ainoastaan terveyden ja lihaskunnon kohentaminen oli tavoitteena.
      Molemmat kohenivat ja bonuksena tapahtui se, että vyötärö oheni 6 - 7cm painon laskematta. = laardin osuus pieneni. Jos tarkoitukseni olisi ollut painon pudotus niin pienellä ruokavalion muutoksella olisin päässyt parempaan tulokseen.

      = Ravinnon määrä ja laatu ovat painoa ajatellen tärkeimpiä. Ohjelman toteutus vaikuttaa tulokseen ratkaisevasti. Minusta 2kk samalla ohjelmalla on liikaa. Muutoksia on tehtävä jo huomattavasti aikaisemmin ja ohjelma uusiksi -6:n viikon välein, tai sinne päin.

    • treenaaja-mies

      Syö lisäravinteita ja proteiinia paljon niin alka alihakset kasvaa. pt ohjelmat on turhia ja maksat turhista. Tee sarjoja isommilla painoilla 6-10 toistoa pitäis jaksaa. 20 toistoa en itse tee koskaan , ei siinä kehity. Tee koko kropan treenia myös .

    • Ihmettelen_vain

      Miten noin avuton voi olla? treenaaminen on niin helppoa ei siihen mitään personal trainereita tarvita..

      Suosittelen kattomaan vaan peiliin enkä laskemaan juuri mitään. Katso vain mitä syöt. Se on syömisestä kiinni. Kannattaa eka tehdä pienemmillä painoilla puol vuotta perus lihastenkasvatusta(kestoa) jos ei ole ennen bodannut, jotta tämän jälkeen jaksaa huomattavasti suuremmilla painoilla muutamia nostoja per treeni (massaa) ja sitten palautumaan.. Kiinnitä huomiota myös ravinnon ajoitukseen. Tälleen saat itselles just niin ison hauiksen kun haluat ja sixpackit esiin ja roikkuvat tissitkin treenattua kiinteäksi ja naamakin näyttää hyvältä.. Helppoa kuin mikä...

    • Ihmettelen_vain

      ps :Suosittelen ennen lihastreenejä hieman liikkumaan, pieni lenkki tai fillarointi tai sit vain jumppaa niin jaksaa paljon paremmin nostella..

    • ihmettelen_vain

      ps: Ja tuo polton tunne viittaa siihen että olet läski ja homma toimii, eli laihdut/kiinteydyt (normaali tunne näissä hommissa). Tai se viittaa siihen ettet saa kunnon ravintoa..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      82
      3560
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      568
      3344
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      42
      3129
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      2112
    5. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      13
      1981
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      316
      1898
    7. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1875
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      147
      1545
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      26
      1311
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1302
    Aihe