Paniikkiolo rytmihäiriö

hkmyfrrr

Paniikkihäiriön ohella rytmihäiriöitä joissa sydän hakkaa kovaa, pyörryttää, hikoilutta, vatsaa vääntää ja oksettaa. Jostain syystä oireillut taas viime aikoina enemmän. Onko paniikkihäiriöisiä joilla rytmihäiriötuntemuksia tai todettu rytmihäiriö?

13

174

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • dfgbnjhym

      yleinen oire, harmiton fyysisesti.

    • dfsghjk

      Anna rytmihäiriön ym mitä kehosi antaa tulla ja lakkaa taistelemasta vastaan. Et kuole paniikkikohtaukseen.

    • LeksiA

      Tunne on kamala, itsellä tuli myös kun alkoi paniikkihäiriön oireita tulemaan. Sain lääkitykseksi venlafaxin 75mg, nyt rytmihäiriö kadonnut.

      Osaan rytmihäiriöistä syy löytyy myös vähäisen liikunnan määrästä, sillä kroppa purkaa ylimääräistä energiaa keinolla millä hyvänsä (hikoilu, sydämen hakkaus, yms)

      Eli liike on lääke/apu :)

      • Artsi46

        Totta - liikunnalla tai vaikkapa ruumiillisella työllä pystyy purkamaan ylimääräistä energiaa ja ahdistusta. Olet asian ytimessä!


    • Kylläsesiitä

      Moi! Reipas liikunta. Käy vaikka uimassa. Ja laita itseä vähän likoon. Itsellä oli kamalaa kun kovassa rasituksessa sydän hakkasikin kovempaa. Mutta kohta helpotti ja urheilun jälkeen olo oli mahtava : )

    • käyttää

      Sinulle voisi auttaa lääke nimeltä Propral noihin fyysisiin oireisiin.

    • Renttuvua

      Itse kuntoilen rankasti ja usein ja sain sillä pahimmat "rytmihäiriöt" loppumaan. Nykyään kärsin edelleen paniikkikohtauksista ja rankkaa on välillä. Kaiken tutkimusten ja lekurissa ravaamisten jälkeen edelleen epäilen omaa terveyttäni välillä koska ei vaan voi muuta. Kai sekin on jokin oire. Lääkkeitä kokeilun aluksi mutta totesin että parempi kärsiä kovaa sen hetken kun olla päivän zombi ja kärsiä sit darraa lääkkeistä yms. Joten taistelen ilman ns. Apuja. Ehkä siksi kokeilen jospa kokemusten vaihto auttaisi. Koska totuus on se että todellista vaaraa ei ole vaikka se siltä kovastikkin tuntuisi. Paras lääke on saada se painettua niin syvälle kaaliin että se ei ensimmäisen kohtauksen tullessa taas pääse unohtumaan.sitä mä haen :)

    • TheRytmihäiriöRockers

      Muutama rytmihäiriöiden aiheuttajia tai pahentajia
      - energiajuomat
      - kofeiini
      - nikotiini
      - jatkuva tai usein toistuva jännittyneisyys
      - ruokatorvi- ja vatsaperäiset ongelmat
      - psyykkiset ongelmat
      - stressi
      - valvominen, huono unen laatu
      - huono ruokavalio
      - alkoholi
      - jotkut lääkkeet
      - niskahartiaseudun jännitys
      - jne

      ...eli kun alatte miettimään omia rytmihäiriöitänne, niin googlettakaa noita rytmihäiriöiden syitä ja pistäkää rasti jokaisen kohdan perään, jonka toteatte olevan osa omaa elämäänne. Sen jälkeen ei tarvitse enää pähkäillä. Ja lääkkeet on vain yksi apukeino. Tärkein apukeino on niiden rastien poistaminen siitä omasta listastanne.

    • artsi7hh

      Kyllä ja samalla voi lähteä myös paniikkihäiriö, kun ylläolevia alkaa poistelemaan.

    • Mitäpä

      sitten jos ei pysty poistamaan?

    • Artsi4jk

      Jokainen taapertaa tyylillään, mut jos haluaa parantua jotain pitää itsekin tehdä.

    • Terkuinmervi

      Paniikki loppuu,kun lopettaa sekoilut ihan kokonaan ja keskittyy tekemään elämästään mahdollisimman hyvän,sellaisen jota haluaa ja jossa hyvä olla..En näe muuta vaihtoehtoa.Äärilaidasta äärilaitaan menee monella täällä,ikävöidään,vihataan,kehutaan ja haukutaan.Ja kukaan tiedä varmuudella kuka ja kellekkin,epäilystä tulvillaan.Mää lopetan ainaskin,tää palstahomma,sopii harvoille ja valituille,ei mulle.Jatkoja,nyt häippäsen.

    • paniikkihäiriö_katosi

      Tämä mielen oikkuilu on melko kummallinen juttu. En edes muista kuinka kauan olen kärsinyt panikoinnista, ahdistumisesta ja kuolemanpelosta.

      Jokin aika sitten koin aika oudon kokemuksen tämän mieleni kanssa. Koirani loukkaantui selästä ja halvaantui. En voinut kestää ajatusta, että silmäteräni ja ystäväni olisi kohta pois. Kurkkua kuristi, itketti, masensi ja pelotti ajatus, että hän kuolee tai hänet joudutaan lopettamaan. Monta yötä valvoin ja kyyneleet valui. Kalliin leikkausoperaation jälkeen sain vihdoin koirani takaisin kotiin. Siitä alkoi jokapäiväinen työ koiran kanssa. Fysioterapiaa, akupunktiota ja monenlaista muuta liikuntaharjoitetta. Joka päivä on pitänyt tyhjentää käsin hänen rakkonsa ja auttaa ulosteet pois. Pesulla käydään joka päivä, jottei omia aikojaan valuva pissa ja kakka pääse aiheuttamaan tulehduksia. Lähes joka päivä tulee paitsi iloisia fiiliksiä, kun koirani henki säilyi, myös ikäviä fiiliksiä, että hänelle kävi moinen kohtalo. Nyt koirani kunto on jo edistynyt.

      Jossain vaiheessa sitten tajusin, että tapahtuman jälkeen ja hoitojen aikana, noin kuukauden puolentoista aikana, en ole saanut ainuttakaan paniikkikohtausta, en ole kuulostellut kehoani ja oireitani, en ole tuntenut kuolemanpelkoa. Jollain lailla tämä huoli ja pelko koirastani sai mielessäni asiat erilaiseen arvojärjestykseen, ja varmaankin myös jollain lailla tajuamaan, että omat pelkoni on täysin aiheettomia tämän koirani kohdalla tapahtuneen aiheellisen pelon rinnalla. Nyt kohta varmaankin kolme kuukautta mennyt eikä yhtään kohtauksia, tai omien tuntemuksiensa kyttäämistä ja ajattelua, että mikä tuo oli, onko tuo vaarallista, mikä tuo kihelmöinti on jne. Viimepäivät on toki vasemmalla puolella kehossa tuntunut sellaista puutumisen kaltaista kihelmöintiä, mutta se ei ole herättänyt minkäänlaisia tuntemuksia. Nyt juuri en tunne minkäänlaista kuolemanpelkoa tai huolta terveydestä. Jos olisin ammattilainen, osaisin varmaan "diagnosoida" tämän tilanteen, mutta nyt tavallisena pulliaisena vain ihmettelen, ja olen myös toisaalta iloinen, vaikkakin ristiriitaisissa tunnelmissa edelleen. Mutta sen tiedän, että nuo paniikkikohtaukset, kuolemanpelot, terveyden menettämisen pelot jne. on täysin omasta kuupasta peräisin olevaa täysin turhaa itsensä kiusaamista. Tajusin myös sen, että jos panikoit ja pelkäät, niin miksi et yhtähyvin voisi olla panikoimatta ja pelkäämättä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1555
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1194
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1117
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1026
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      985
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      947
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      870
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      704
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      660
    Aihe