Rattijuoppo

Häpeissäni

Ajoin 1,7 promillessa pellolle. Mikähän tässä on rangaistua. Olin ensikeralainen, ajanut 40 vuotta eikä mitää muita rikoksia. Poliisi uhkasi vuoden ajokiellolla. Voisko tätä millään lyhentää. Jos menisi oikeuteen itseään puolustamaan ja kertoisi oma kantansa. Poliisin sanoi että ei kannata mennä oikeuteen, koska päätös on päätös eikä sille itse voi mitään.

Onko kokemusta kellään

7

107

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eyeroll

      Pelkästä törkeästä rattijuopumuksesta, jos humalatila on ollut 1,70 promillen tasoa, seuraamus olisi vankeutta ehkä noin 50 päivää, ensikertalaiselle ehdollisena. Lisäksi oheissakko, noin 25 - 30 päiväsakkoa.

      Ajokielto pelkästä törkyratista noin 7 - 8 kuukautta.

      Sitten, tuo pellolle ajo eli tieltä suistuminen. Ilmeisesti vähintäänkin liikenneturvallisuuden vaarantaminen? Perusmuotoinen liikenneturvallisuuden vaarantaminen tietysti hieman ankaroittaa rangaistusta (ajokieltoon sillä ei ole merkitystä). Mutta, jos katsotaan törkeäksi liikenneturvallisuuden vaarantamiseksi, niin sekin on ajokieltorikos, joten ajokielto on pidempi ja silloin tuo vuosi on hyvinkin lähellä.

      "Voisko tätä millään lyhentää. Jos menisi oikeuteen itseään puolustamaan ja kertoisi oma kantansa"

      No, ajokielto voidaan määrätä tavanomaista lyhyempänä, jos ajo-oikeus on välttämätön esimerkiksi työn tai vastaavan hyvin hyvin tärkeän syyn vuoksi.

      Kovin harmi, jos se ajokortin tärkeys ei ole tullut mieleen silloin ajoon lähtiessä. Nääs jokainen aikuinen varmasti tietää, että kännissä ajamisesta on ajokielto seuraamuksena. Aina ihmetyttää, kun sitten jälkikäteen vingutaan sitä ajokorttia takaisin. Miksei pidetty siitä arvokkaasta ja tärkeästä ajo-oikeudesta parempaa huolta!

    • törkeänomistaja

      noin 5-7kk ajokieltoa.

    • harkitseitse

      Noh, mitenkään itse tekoa puolustelematta, ei poliisinkaan vastaus ollut aivan asiallinen. Pelkästä törkeästä rattijuopumuksesta noilla promilleilla ensikertalaiselle todennäköisin vaihtoehto on n.6kk ajokieltoa. Pellolle ajamisesta tulee sitten todennäköisesti joko liikenneturvallisuuden vaarantaminen, tai törkeä sellainen. Riippuen kummasta on kyse, ajokiellon määrä voi nousta hieman 6kk:sta ylöspäin. Se menee kuitenkin samaan konkkaronkkaan, joten saat siitä "alennusta" sekä ajokieltoon että itse tuomioon. Asia olisi toisella tavalla, jos ne olisivat tapahtuneet kahdella erillisellä ajokerralla.

      Ensin tarvittaisiin hieman tarkennusta alkuperäiseen viestiin; oliko 1.7 promillea lopullinen verikokeen tulos, vaiko vasta seulonta-alkometrin tulos? Seulonta-alkometrit voivat ilmoittaa tuloksen sekä promilleina ja/tai milligrammoina per litra. Seulonta-alkometrin tulosta ei kuitenkaan käytetä oikeudessa, vaan vasta lopullista verikokeen tulosta (promilleina) tai sitten tarkkuusalkometrin tulosta (milligrammaa per litra). Lopullinen tulos voi muuttua paljonkin verikokeessa.

      Lisäksi tarvittaisiin tieto, oletko epäiltynä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja epäilläänkö sinua kenties törkeästä sellaisesta?

      Viimeiseksi, jos asiassa on mitään epäselvää, mitään kiistettävää syytteisiin liittyen, mitään muutakaan sellaista, jonka haluat tuoda oikeudessa esille, kuten esimerkiksi ajo-oikeuden tärkeyttä, tuloihin, elatusmaksuihin, mihin tahansa liittyvää, niin ÄLÄ suostu kirjalliseen menettelyyn vaan mene suulliseen käsittelyyn. Ja kyllä, asianajajan voi ottaa mukaan. Moni on saanut alunperin vaadittua tuomiota ja/tai ajokieltoa pienemmäksi hyvän asianajajan avulla, jos osaa vedota oikeisiin asioihin. Sanokoon nyt täällä sitten kuka hyvänsä mitä tahansa, mutta näin on.

      • 19-15

        Ei poliisi millään ajokiellolla uhkaa. Jokainen poliisi kyllä tietää, että poliisilla ei ole Suomessa tuomiovaltaa, mutta ajokiellon pituudesta on voitu keskustella.
        Aloittaja on ehkä 60 vuotias, kunnon kansalainen, koska mitään rikoksia ei ainakaan oman kertoman mukaan ole ollut.
        Jos suullisessa käsittelyssä vetoaa siihen, että minulla on siniset silmät ja vaatii ajokiellon mahdollisimman lyhyeksi, niin tuskin onnistuu.
        Kun teosta rapsahtaan todennäköisesti ehdollista vankeutta ja roimat sakot ja ehkä romuttuneen auton tilalla uuden ostaminen, niin siihen tuskin kannattaa enää lisätä asianajajan palkkiota jutussa, jonka varmuudella häviää ja pystyykö asianajaja sittenkään vaikutttamaan siihen, että ajokielto lyhenisi.


      • Häpeissäni

        Kiitos asiallisesta vastauksesta "harkitseitse". Olen siis kuuskyt täyttänyt. Mulla oli vissiin pelkkä liikenteen vaarantaminen. Mutta se hämää kun poliisit kävi sairaalassa kuulustelemassa, enkä silloin ollut kovan kivun takia järjissäni. En ees muista mitä ne kysy. Voiko sellaista käyttää rangaistusta määrättäessä. En nyt ihan sinisiä silmiäni menis sinne näyttämään, mutta kiinnostaisi mitä siellä oikein minusta puhutaan. Auto on korjattu ja rahaa meni. Mutta se ei oo nyt tärkeintä. Mä vaan ajattelin kun teen vapaaehtoistyötä vanhusten kanssa, niin se auton puuttuminen on kurjaa. Jouduin nyt lopettamaan sen vanhustyön.

        Siis en tiedä miten sen sanoisin, että kadun. Silloin teki kyllä mieli vetää nirri pois, niin pahalle tuntui. Ja miten kukaan tällainen ihminen osais puolustaa itteensä kysymyksille "mitäs ajoit kännissä" "mitäs lähdit" "oma syy". Mutta sen tiedän, että paljon tämä kokemus opetti.


    • Lestahv

      Vettä ja leipää sekä auton arvo valtiolle korkoineen jos ei ole ehjässä myynti kunnossa, vankeus aika 2-3.vuotta ja seuraavaksi 5-6.v. ja kolmanella kertaa loppu iäksi.

    • ktviesti

      Kyllähän siitä ajokielto tulee, se määrätään oikeudessa. Itse olen hankkinut hyvän maineen saaneen alkometrin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      256
      2432
    2. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      73
      1836
    3. Hallitus korottaa yleisen arvonlisäveron 25,5 prosenttiin

      Yleisen arvonlisäveron kiristäminen 1,5 prosenttiyksiköllä on hallituksen järein toimi kehysriihessä. Se voi tuoda valti
      Perussuomalaiset
      334
      1559
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      175
      1539
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      41
      1085
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      86
      978
    7. Oho! Niko Saarinen saa melko persoonattomaan kotiinsa luksus faceliftin - Katso ennen-jälkeen kuvat!

      Niko Saarinen ja aika näyttävä face lift! Palkitun radiojuontajan koti sai aivan uutta lämpöä ja hehkua tv-ohjelmassa.
      Suomalaiset julkkikset
      5
      805
    8. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      177
      800
    9. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      216
      773
    10. Ettet vaan pety niin

      Varoitan etukäteen kaiken kokemamme jälkeen että en tule laittamaan viestiä enää (ensin) enkä lähestymään (ensin) enää.
      Ikävä
      50
      730
    Aihe