Hinnoissa on kupla, todiste siitä

mie.k.romahan

Kaverini kertoi lykänneensä asunnonostoaiheita. Hän on sitä mieltä, että asuntojen hintakuplasta varoitellaan nyt niin paljon, että ennusteet alkavat toteuttaa itseään. Asuntokauppahan on puhdasta psykologiaa, jossa maksetaan usein täysin tyhjästä kymmeniä tuhansia euroja. Näin hinnoilla on myös varaa tulla alaspäin.

Kaverini sanoi, että kaikkein vakuuttavimmat perustelut hintojen laskulle hän on löytänyt Suomi 24:n asuntopalstalta. Palstaa seuraa yllättävän moni ja tekee myös ratkaisunsa sillä perusteella, mitä asiantuntijat täällä sanovat. Hyvä me!

Tää kirjoitus oli vuodelta 2005 http://keskustelu.suomi24.fi/t/2001780/varoituksia-jo-lahes-joka-paiva

28

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pelleily_seis

      Joo. Sitten vaan kusettamaan kissaa...

      • jos_niin_taidokasta

        Hmm.. en ole varma jos aloitus oli satiiria :/


    • lukihäiriöinen

      No onhan niissä todella suuri kupla nyt.

      Nyt kun kaikki on paljastettu kansalle niin peli ihan selvä.

      Kansalle on kerrottu kuka ja mikä ja mihin kaikki johtaa.

      "Esko Aho on pääministerin tärkeä neuvonantaja - “Sipilä tekee sitä, mitä on puhuttu”

      Siis nyt tietoa niille jotka eivät ole nähneet 1990 lukua ja seuranneet Esko Ahoa ,itse seurasin läheltä kun suomi kaatui tulloin.

      Esko Aholla on merkittävä rooli keskustalaisen pääministeri Juha Sipilän neuvonantajana.

      Julkaisun haastattelemien lähteiden mukaan Ahon rooli ei ole vain henkisen tuen antamista, vaan keskeiset osat Sipilän politiikasta ovat peräisin häneltä.

      – Esko Aho on suoraan sanonut tietyissä tilanteissa, että hänellä on sormensa pelissä: että Sipilä tekee sitä, mistä on puhuttu, sanoo pitkän linjan kokoomuspoliitikko Long Playlle.


      LUKEKAA TÄMÄ

      "Yksi yhtymäkohta Ahon ja Sipilän välillä on halu saada aikaan yhteiskuntasopimukseksi kutsuttu järjestely, jonka tavoitteena on leikata palkkoja. Aho yritti sitä 1990-luvulla."

      Tämä tarkoittaa sitä asuntojen hinnat olisi jätti kuplassa,ihmisillä ei olisi varaa mihinkään ,paljon pahempaa edessä kuin milloinkaan on ollut.

      Sitä on nyt keskustan suunitelmat ,aikaahan tuohon meni 23 vuotta eli historia toista nyt itseään.

      linkkejä ei laita nyt koska siitä huudetaan täällä ja itketään silmät punaisina kun totuus tulee silmille keskellä kaiken kurjuutta.

    • lukihäiriöinen

      Historia toisti itsensä

      Esko Aho entinen ja nykyinen "pääministeri"

    • lukihäiriöinen

      Tajuatteko muut ?

      Asuntojen hinnat on 100% varmuudella kuplassa nyt kun tieto on tullut ilmi.

      Kauhea tilanne niille jotka elämänsä laittoi maksamiseen,nyt ei voi eikä enään pidä ostaa mitään ei yhdellä kerralla mitään,kaikki säästöön minkä saatte,myykää huutoa olisi pitänyt soida mutta kuka ostaa,entäs kun palkat leikataan.

      Me olemme nyt menossa täydelliseen myrskyyn.

      Pidelkää lakeistanne kiini kyyti on varmasti kylmää.

      • Hoitoon_tollaset

        Vittu sä oot vielä enemmän sekasi ku ennen!


      • Katse.as.hinnoissa

        Rauhoitu nyt lukihäiriöinen. 90-luvun laman alku näytti tosi synkältä silloin 1993 tienoilla ja Esko Aho ja Paavo Lipponen hoitivat sen minkä pystyivät melko hyvin mutta silloin suomen pelasti ulkoinen suomelle onnekas tapahtuma nimittäin maailman laajuinen ITC-teollisuuden buumi josta sai nauttia Nokia ja muut suomalaiset ITC-yhtiöt. Buumi kantoi heikentyneenä aina vuoteen 2008 asti kunnes tuli finanssikriisi.

        Nykytilannetta voi verrata 90-luvun alun tilanteeseen melko hyvin. ITC-buumin kaltaista talouskasvua ei suomessa ole näköpiirissä vielä, toivottavasti sellainen tulee joltakin toimialalta tai toimialoilta kuten biotalous ja cleantech.

        Asuntojen hinnat tulevat laskemaan maltillisesti lähivuosina, romahdus tulee jos talouskasvua viennin avulla ei saada vetämään ja työllisyyttä parannettua. Työttömien pudottua ansiosidonnaiselta päivärahalta pelkän työttömyys päivärahan varaan aiheuttaa asuntojen pakkomyyntiä ja hintojen laskua. Mihinkään suureen maailman laajuiseen talouskaaokseen ei ole syytä varautua eikä minun tietääkseni sellaista kukaan taloustieteilijäkään ennusta. Asuntolainojen korot ovat alhaiset vielä pitkään. Pankkien luottotappiot ovat toistaiseksi pysyneet alhaisina.

        Tähän mennessä kaikista talouslamoista on selvitty.


      • tekee_hyvää
        Hoitoon_tollaset kirjoitti:

        Vittu sä oot vielä enemmän sekasi ku ennen!

        Ainakaan meillä ei ole vittu sekaisin vaan tuntuu todella hyvältä saunaillan jälkeen ja puhdasta on kiva ottaa....


      • Ok-_-Loordi

        Saunaillan jälkeen on tosiaan puhdasta ja "puhtaushan on puoli ruokaa". Loordikaan ei koskaan suostuisi puuhiin likaisen tavaran kanssa ja esim. kerrostalokommuunien kasarmisaunoissa ei puhdasta saa aikaan eli ei kelpaa. Vain ok-saunan puhdas kelpaa Loordille.


    • lukihäiriöinen

      Asuntohinnat ovat sakanneet muuallakin. Espanjassa, Kreikassa, Portugalissa ja Irlannissa kyyti on ollut kylmää. Tanskassa kotien hinnat ovat viime vuosina pudonneet. Norjassa on merkkejä niiauksesta. Suomessa varoituskellot vasta kilisevät. Asuntonäytöillä on hiljaista, isojen kotien kauppa on jäähtynyt, volyymit pienentyneet. Mutta mediassa hokemia riittää kuin uskonjulistuksena: “Ei ole kotimaassa mahdollista ”, “pääkaupunkiseudun muuttovoitto pitää asuntohinnat nousussa”, ”Suomessa kotitalouksien velkasuhde on maltillinen”, ”kuplaa ei ole syntymässä”. Epäilen.

      Asuntojen hinnat laskevat 20 vuotta.

      vanhojen omakotitalojen hinnat tulevat laskemaan monilla alueilla reaalihinnoilla mitaten seuraavat parikymmentä vuotta.

      - Hinnanlasku suuremmissa asunnoissa ei välttämättä ole dramaattisen nopeaa ja äkkiliikkeistä. Mutta hyvin todennäköisesti suunta on kuitenkin selvä parinkymmenen vuoden ajan.

      • Nostava_tekijä

        Unohtuiko se, että maan väkiluku on tällä hetkellä kasvussa 50000 hengen vuosivauhdilla? Tietenkään tämä joutomiesten tulva ei synnytä lisää tuotantoa tai varallisuutta lähivuosina, jos koskaan, mutta asuntojen kysyntää se varmasti lisää. Kunhan ei vain tulisi radikaali pula vuokra-asunnoista.


      • lukihäiriöinen

        Pula voi tulla asunoista mutta hallitushan kertoi jo että se ottaa pakkokäytöön omakotitaloja jos on tyhjillään,ei ne paljon maksa niistä joten voidaan sanoa että suomen valtio otti käyttöön ne mökit ja asunnot jotka olivat tyhjänä.

        30000 huoneistoa on keskellä helsinkiä ja nekin menee jos eivät älynneet myydä nopeasti/perikunnat ne omistaa usein miten.

        No jokatapauksessa vauhti on sitä luokkaa ettei veromaksajia riitä ylläpitokyky

        500 hengen päivävauhdilla uusia asukkaita on noin 200000 henkeä vuosittain.

        no 1000 hengen vauhdilla niitä tulee nyt rajan takaa joten 365 tuhatta vuosivauhti nyt tällä hetkellä.

        Vuokria ei tule yksityiset saamaan,asunnot saattavat koitua useimmalle nyt pettymykseksi,ne ei tule tuottamaan,valtiolla ei ole rahaa maksaa.


      • 22344kkk

        "vanhojen omakotitalojen hinnat tulevat laskemaan monilla alueilla reaalihinnoilla mitaten seuraavat parikymmentä vuotta."

        20 vuotta on kyllä jo niin pitkä ajanjakso että ei siitä tiedä mitä siihen mennessä ehtii tapahtua taloudessa ja talojen suhteen jo niiden kunnossakin. 20 vodessa monet talot ehtivät jo rapautuakkin huonoon kuntoon jos ei niiden remontointeista huolehdita, mitä ei ilmeisesti niin paljon huolehdittaisi jos kerta niin pitkä laskuakusi ja köyhtyminen olisi edessä, eikä myöskään uusia talojakaan silloin niin paljon rakenneltaisi. Se on selvä että talojen realiarvot silloin laskisivat ja hinnatkin jos rahan arvo kuitenkin paremmin kestäisi, mikä ei nyt euron suhteenkaan välttämättä suinkaan tapahtuisi.


      • Huoh, kas kun et verrannut Bantustanin savimajojen hintoihin. Sanot tuon, vaikka et silminnähden tiedä etkä ole ottanut selvää Espanjan, Irlannin ja Portugalin asuntomarkkinoista etkä siitä, paljonko asuntoja noissa maissa ennen romahdusta rakennettiin, et siitä kuinka paljon asuntojen hinnat noissa maissa nousivat ennen romahdusta etkä sitä mikä noissa maissa asuntojen hinnat on suhteessa kansalaisten ansiotasoon nykyään tai ennen romahdusta.


      • KyseleeKyseliä

        Kannattaako nyt myydä oma velaton talo ja muuttaa vuokralle siis?


      • loi.loi.loi
        KyseleeKyseliä kirjoitti:

        Kannattaako nyt myydä oma velaton talo ja muuttaa vuokralle siis?

        Ei, vaan hylkää perhees, tuikkaa homeinen gyproc-kämppäs tuleen, josta kukaan ei enää maksa euroakaan, osta bussilippu Tornioon, juokse rajan yli ja ano turvapaikkaa.


    • lukihäiriöinen

      Rikkaille koittaa siis nyt todella huonot ajat, menettävät asuntoihin sijoittamansa rahat.


      Sodan jälkeen Suomi asutti yli 400 000 karjalan pakolaista ja silloin otettiin rikkailta maita ja mantuja pakolaisille ja asutettiin pakolaisia väkisin koteihin.

      Suomi selvisi siitä ja oli olot paljon köyhemmät kuin nykyisin.

      Nyt tulee vähintään 200 000 pakolaista turvapaikanhakijaa ja heidät on pakko asuttaa tähän maahan. Ei muuta mahdollisuutta ole kuin ottaa rikkailta valtion käyttöön pakolaisia varten.

      Mihinkäs ne nykyiset vuokralaiset laitetaan, jotka maksavat 20 m2 kämpästä Helsingin alueilla yli 600 euroa vuokraa? No heidät on pantava asumaan niihin vapautuviin pakolaiskeskuksiin, koska siellä on paljon halvemmat vuokrat sitten, kun pakolaiset on sieltä lähteneet. Pakolaisia ei voi keskitysleireissä kovin kauaa pitää, siitä nousee maailmanlaajuinen haloo. Suomalaisia köyhiä kyllä voi, siitä ei haloota nouse.

      Hallitus ei millään pysty käynnistämään sellaisella vauhdilla vuokra-asuntotuotantoa, joka mihinkään riittäisi - varsinkin kun eivät edes ymmärrä, että niitä pitäisi oikeasti ruveta kiireellä rakentamaan.

      • wweeee

        "Sodan jälkeen Suomi asutti yli 400 000 karjalan pakolaista ja silloin otettiin rikkailta maita ja mantuja pakolaisille ja asutettiin pakolaisia väkisin koteihin."

        Ei tuokaan ihan noin mennyt, vaikka siitä sellainen kuva virallisella taholla on annettu. Kaikilta rikkailta paljon maita omistaneilta ei pakkolunastettu evakoille aina juuri mitäänkään, ja toisilta taasen rokotettiin sitäkin enemmän aina mistään varallisuudestakaan piittaamatta. Siinä oli paikalliset näissä lunastussysteemeissä mukana olleet politikot jotka voivat vaikuttaa siihen keneltä otettiin, ja heidän henkilökohtaiset kaunansakin näihin asioihin vaikuttivat. Sitten oli vielä sellainenkin juttu, että ne jotka aavistivat pakkolunastuksiin päädyttävän ja siksi järkkäsivät talojensa jaot ennen kuin nämä asiat realisoituivat välttyivät lunastuksilta, joita olisi ollut edessä jos vain yksi isäntä siinä olisi ollut omistamassa jolla vaikka kuinka paljon lapsia. Ja suomenruotsalaisalueet välttivät kokonaan nämä pakkolunastukset, vaikka niillä suomalaisalueita varakkaampia maanomistajia oli. Suomenruotsalaisen kulttuurin säilyttämiseen vedoten nämä välttyivät pakkolunastuksilta ja evakkojen alueilleen ottamiselta.


      • TotuusEsiin___

        Rahansa menettää vasta siinä vaiheessa kun myy tappiolla. Tällä hetkellä on todella vähän näitä pakkomyyntejä, varsinkaan rikkaiden keskuudessa. Eikä sillä ole mitään merkitystä paljonko asunnosta saisi tällä hetkellä kun ei ole mihinkään muuttamassa. Korkotaso on todella alhainen ja sellaisena se tulee myös pysymään joten asuntojen hinnat kasvukeskuksissa eivät tule putoamaan, saatikka romahtamaan.


      • TotuusEsiin___ kirjoitti:

        Rahansa menettää vasta siinä vaiheessa kun myy tappiolla. Tällä hetkellä on todella vähän näitä pakkomyyntejä, varsinkaan rikkaiden keskuudessa. Eikä sillä ole mitään merkitystä paljonko asunnosta saisi tällä hetkellä kun ei ole mihinkään muuttamassa. Korkotaso on todella alhainen ja sellaisena se tulee myös pysymään joten asuntojen hinnat kasvukeskuksissa eivät tule putoamaan, saatikka romahtamaan.

        Tilastokeskuksen julkistamien ja vahvistettujen kauppahintatilastojen mukaan asuntoneliön keskimääräinen hinta:
        .
        Kvartaali................Q2/2015.........Q2/2014
        Pk-seutu...............4.667................4.552
        Muu Suomi...........3.123.................3.068
        .
        Arvelen, että hallituksen tekemät veronnostot ja tulojen leikkaukset kyllä vaikuttavat negatiivisesti myös asuntojen hintoihin. Vaikutus voisi olla samaa luokkaa kuin vaikutukset ansiotulojen määriin.


    • ihmistulva

      Heips täältä italiasta! Lämmintä on ja halpaa asuminen! Hesasta myyty jollekin hönölle sikakalliilla 3 keittiö/sauna 450th....vuosi sitten enkä tosiaan kadu.Täällä sain kartanon 295th...2hehtaaria tontti ja välimeri näkyy ikkunoista,miksi asuisin romahtavassa suomessa kun voi asua paljon paremmin täällä velattomana ilman talvea tai räntäsateita? Suomeen kuulemma tulossa paljon väriläiskää?Noo,makselkaahan veroja enemmän niin saatte hyysätä kunnolla"riutuneita"nuoriamiehiä......blonditytöt kait vaihtaa jo tylsän suomalaisen tummaan ja tuliseen? Täällä ei kuplaa tiedossa ja viini eikun virtaa!Hajotkaahan kylmyyteen minä en enää jaksanut palella siellä.Takaisin en tosiaan tule ikinä kun pois pääsin!

      • kuva-olis-kiva

        No nyt se whoknowsfuck on Italiassa hajoilemassa kartanonomistajana! Missä välissä myit jahdin pois? Menikö latinomisu mukana?


      • tavisjunkkari
        kuva-olis-kiva kirjoitti:

        No nyt se whoknowsfuck on Italiassa hajoilemassa kartanonomistajana! Missä välissä myit jahdin pois? Menikö latinomisu mukana?

        Oliskohan vaikka Interpolin etsintäkuuluttama tyyppi, kun pakoilee Suomea?


      • BerlusconiRules

        Ihana positiivarien italia, jossa luigi siementää vaimoasi hakiessasi halpaa pussijaljaa. Tiesithän, että Italian kielessä on 21 aakkosta sitten ne ääkköset, jotka olet dymolla printannut siihen originaaliin
        "äppikseen".


    • lukihäiriöinen
      • maho.lato

        Sulla on kupla suurentunut. Sanonko missä?


    • uihofdsuiohd

      kupla on todellinen. ei lainakattoa ole huvikseen tulossa ja pankit ei anna lainaa vakituisellakaan työsopimuksella jos ala on huonosti työllistävä.

    • tiijäkkönäää

      Kannattaa lukea kauppalehden nettisivulta keskustelu/asunnot ja kiinteistöt/op yllyttää: maksakaa asuntolainasta vain korot. Käsitelty tapausta viime kevät talvelta kun pankit tarjosi vapaaehtoista lyhennysvapaata, op:n asiakkaista pienessä ajassa noin 100000 tarttui tilaisuuteen. Ensi keväänä lyhennykset jatkuu ja kesällä kivat lomarahatkin nasahtaa tilille ;) se jos pankit silloin jatkaa lyhennysvapaata/jatkaa laina aikoja pistää jo epäilemään että aavistavat tulevia luotto tappioita.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      352
      3972
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1739
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1520
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      61
      1487
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      28
      1328
    6. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      58
      1305
    7. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      51
      1302
    8. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      196
      1259
    9. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1190
    10. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1177
    Aihe