Ulkomaiset investoinnit - hyödyt ja haitat?

PelkoHiipiiMieleen

Sangen usein kuulee pääomatahojen kaipailevan ulkomaisia investointeja Suomeen.

Minkä ihmeen takia?

En ole asiantuntija kyseisessä aiheessa, mutta kerron miten ulkomaiset investoinnit näyttäytyvät tavikselle.

Ulkomainen taho investoi hyvin tuottavaan ja toimivaan Suomalaiseen yritykseen. Kohta kyseinen yritys joko fuusioidaan ulkomaisen yrityksen kanssa tai myydään ulkomaiselle omistajalle. Ei mene kauaakaan kun yritys ja työpaikat siirretään ulkomaille (yhtenä esimerkkinä Nokia > Microsoft ja näitähän riittää jo useammalla tuotannon sektorilla). Jo prosessin aikana Suomi menettää roimasti verotuloja kunnes sitten häviävät työpaikat ja ne loputkin verotulot.

Ulkomainen yritys tulee Suomen markkinoille joko perustamalla yrityksen tai ostamalla Suomalaisen yrityksen (yrityksiä). Ulkomainen kilpailija valtaa tehokkaasti tilaa markkinoilta. Pienet kotimaiset toimijat tipahtavat ensimmäiseksi tai ne sulautetaan ulkolaiseen tulokkaaseen. Tässäkin tapauksessa toiminnasta syntyvät verotulot valuvat tehokkaasti ulkomaille. Kaupan alalla bisneksen valuminen ulkomaisten omistajien haltuun on sangen hyvin nähtävissä. Palvelualat (kuten terveyspalvelut ja pankkipalvelut jne.) ovat hyvää vauhtia tulossa samassa imussa.

Näin ollen ulkomaiset investoinnit näyttäytyvät tavikselle vähintäänkin pelottavassa valossa jos peilataan sitä Suomen valtion menestykseen ja julkisten hyvinvointipalveluiden saatavuuteen jatkossakin.

5

64

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Näin_olemme_halunneet

      Nämä mainitsemasi kielteiset seikat johtuvat lähinnä siitä, että oma valtiomme on tehnyt suomalaisten sijoittamisesta kotimaisiin yhtiöihin niin tiukasti verotettua ja tuomittavaa. Esimerkiksi pörssiosinkojen verotusta on nyt kiristetty joka budjetissa neljänä vuonna peräkkäin. Ulkomaalaiset voivat omistaa Suomessa paljolti ilman näitä haittoja ja niinpä heidän kannattaa ostaa ja suomalaisten myydä yrityksiä. Myyntirahat sijoitetaan tietysti ulkomaille.

      Tilanne on aivan looginen. Rahat pakenevat verohelvetistä paremmille maille, mutta suomalaisten rahoilla ei saada kovinkaan monesta ulkomaalaisesta yrityksestä määräysvaltaa. Sen sijaan ulkomaalaiset vähitellen ostavat pääosan Suomen elinkeinoelämästä. Ja kansa haluaa verottaa "rikkaita" yhä enemmän.

    • päävetävänkäteen

      Taitaa myös ulkomaisille investoineille olla yllätys järkkymätön ammattiliittomme!
      Juuri näitä ulkomaisia (ja Suomalaisia) investointeja maamme kaipaa, ei mitään valtion tai kuntien pakolla keksittyjä investointeja joista on vaan pitkässäjuoksussa kuluja.

      Niin ja kuten edellä mainitut SAK:n vaatimat jatkuvat veronkiristykset yrityksille, yrityksiähän voi kupata kuinka vaan!

      • onko_kuppaus

        samaa kuin suurtyöttömyys ja yhteiskunnan kaikki olevat ja tulevat ongelmat ?

        mielestäni yritys on luotu ihmiselämää parantavaksi osaksi ja siten osin "kupattavaksi". jos ei ole ostajia,yritys on turha.

        todellisia ahneuden kuppereita ovat menestyvien yritysten omistajat ja johtajat,joiden tietoinen näkökyky on vain ollut 100m,ei 100km.

        mieletön ahneus "vain oma etu" on pilannut yhteiskunnan hyvin suurelta osin. uuden luominen on todella tuskaista,eikä tässä ja lähiajassa ole ollenkaan helppoa millään alalla,koska tieto-taito on kaikkialla yhtäaikaa.


    • suomi_on

      nyt syvällä "fantastisessa hyvinvoinnissa" ja haluaa pysyä velka-,työttömyys- ja sosiaalihelvetissä juuri kusitolppien luomien lakien,asetusten ja määräysten mielettömän byrokratian takia.

      kaikki oma osaaminen ja sen myötä suomalainen yhteiskunnan hajottaminen pirstaleiksi on täysin em. ja typerien yritysjohtajien pika-ahneuden syytä.

      on helppo siirtää ulos,myydä tai jopa antaa kuten tehty,kuin kehittää-uudistaa tuote-yritys entistä paremmaksi ja voimakkaaksi muihin nähden.
      muutoksien periaatteet olleet viimeaikoina kerrassaan suolistosta,on tehty valtavia virheitä ja maksettu uskomattomia summia noiden tuhojen tekijöille.

      rahat ja valta maan asioiden hoidosta on kadonnut ko. syistä ulos,kuten omistajuus ja häipyminen kun edut ja varat ensin imetty.

      tänne riittää nykyisin vain järjettömät ja typerät eu-ja mamukiima. nuo nuolettaa päättäjiä yötä päivää.
      tilanne on kuvottavaa.

      • Joutomiesten_paratiisi

        Se on kyllä totta, että tänä vuonna saapuvat 50000 joutomiestä tuskin ovat suureksikaan avuksi ongelmiemme ratkaisussa. Pikemminkin yksi lisäongelma, joka pakottaa kurittamaan tuottavaa elinkeinoelämää entistä kovemmin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      101
      1497
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1154
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      84
      1064
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      976
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      573
      942
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      877
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      872
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      822
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      654
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      630
    Aihe