Mustat karvat

VieläNuoriNainen

Unessani löysin navanseuduita pienen karvan, jonka nykäsin pois. Yllättäen kädessäni oli karvatuppo pitkiä mustia karvoja. Hämmästyin, mutta ihailin niiden hyvää kuntoa ja sovitin jopa hiuslisäkkeeksi. Sitten katsoinkin itseäni peilistä. Olin alasti. Olin täysin karvainen, kuin apina. RIntakehä, reidet jopa kaula oli tuuhean tumman karvan peitossa. Hämmennyin taas, mutta suhtauduin älyttömän rennosti asiaan kelaten vaan , et huomenna pitää sheivata. Heitin kylpytakin päälle yrittäen peittää myös kauakarvat ja olin tyytyväinen :O

Sitten oli matkalla pyörinyt jo tovin, koska kaikki nähtävyydet oli jo nähty. Ainut näkemättä ollut nähtävyys oli moskeija. Kysyin toistamiseen kaverilta miten ois ja hän tuhahti, et kysyin jo eile ja se on kiinni. Joku poppasmies murahti kuinka olin voinut unohtaa sen. Kävelimme kaupungilla yrittäen löytää jotain nähtävää, kun yhdessä puistossa oli leijona, joku muu villieläin ja apina ketjuissa. Ne olivat viihdykettä, miten pedot yrittää hyökätä apinaa vastaan. YHtäkkiä koirani juoksi suoraan leijonan kitaan ja juoksin perässä. Sain koiran pelastettua, mutta pelotti.

Kiitos, jos joku osaa tulkita tämmöisiä :D

8

3071

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tulkintaa

      Hei,

      (Kyseessä 1 tulkinta unesta, eli jokaisella tulkitsijalla oma käsitys eli suhtautukaamme unitulkintoihin uteliaasti mutta järkevästi koska kyseessä on kuitenkin UNItulkinta, eikö vain)

      Unen ensimmäinen osio:
      Napa
      Navasta tai niin kuin tässä tapauksessa "navan seudusta" uneksiminen symboloi unennäkijän oman persoonallisuuden keskusta ("napa") ja olemista omana itsenään.
      Uni ehdottaa että unennäkijän on aika löytää oman persoonallisuutensa vakaa maaperä, alku, keskiö -- selvittää kuka on ja olla sitä.

      Karva/karvatuppo
      Navasta (eli siis tämän unennäkijän oman itsen/persoonallisuuden keskuksesta) nykäistään pois jotain häiritsevää ("pieni karva jonka nykäisin pois").
      Häiriötekijä vaikuttaa ensin harmittomalta eli pieni karva.Karva on siis jotain mikä ei sovi mikä häiritsee sitä oman persoonallisuuden maastoa.No, se poistetaan vaivattomasti siitä häiritsemästä.

      Sitten unennäkijän kädessä onkin " karvatuppo pitkiä mustia karvoja".

      "..ihailin niiden hyvää kuntoa ja sovitin jopa hiuslisäkkeeksi". Yllättäen unennäkijä ei poistakkaan karvoja vaan jopa ihailee niitä ja sovittaa osaksi itseään.

      Hiuslisäke
      viittaa huijaukseen sillä tavoin että antaa itsestään toisenlaisen kuvan mitä aidosti omimmillaan on, ajatellen näin enemmän miellyttävän olemuksellaan ympäristöään.

      Uni jatkuu : "Sitten katsoinkin itseäni peilistä. Olin alasti. Olin täysin karvainen, kuin apina."
      Eli: Peili (josta katsotaan omaa kuvaa) . Alastomuus. Karvan peittämä keho.

      Peili
      kuvastaa näkemystä omasta itsestä, eli peili unessa viestii että unennäkijä pohdiskelee käsityksiä ja ajatuksia syvemmästä itsestään ja omasta sisimmästään. Peilistä heijastuva kuva
      puolestaan kuvastaa sitä, millaisena unennäkijä näkee itsensä ja millaisena haluaisi muiden hänet näkevän.

      Alastomuus
      unessa merkitsee haavoittuvaisuutta, herkkyyttä, aitoutta ja vilpittömyyttä.

      Karvaisuus
      merkitsee että jostain syystä unennäkijä peittää tällä hetkellä todellisen itsensä. Käsitin (tuon nimimerkin perusteella) että on unennäkijä on naispuolinen, eli nuori nainen taitaa (unen perusteella) peittää poikamaisen (karvat ympäri kehoa) rempseään käytökseen todellisen suloisen (feminiinisen) itsensä.

      Eli lyhyesti : kuten alussa totesin
      "unennäkijän on aika löytää oman persoonallisuutensa vakaa maaperä", eli selvittää kuka oikein on ja näyttää se ylpeänä itsestään maailmalle että kukas se tässä oikein onkaan,
      sillä aitoutta ei voi teeskennellä, siksi on arvokkainta (ja valitettavan harvinaista nykyään kun joka paikassa toitotetaan millainen nuoren ihmisen pitäisi kelvatakseen muka olla) ja (aitous ) ainutkertaisuudessaan, yksilöllisyydessään, hienointa mitä meillä voi olla.

      Unen toinen osio jää valitettavasti odottamaan ajan puutteen vuoksi nyt tulkintaa, palaan jossain vaiheessa ellei esimerkiksi mainio "Rytmis" alias Rytmimunat ota kapulaa vastaan ja tulkitse kysyjälle tuota unen toista osiota joka viittaa uteliaisuuteen ja avoimuuteen ympäröivää maailmaa kohtaan tai joku muu tulkitsija. Siihen saakka heipähei.

    • vielänuorinainen

      Kiitos tulkinnasta! Jostain syystä en itse osanut ajatella sen liittyvään personallisuuteen, mutta siinä on perää :D Hieno tulkinta.. kiitos vielä!
      Jään odottamaan tulkintaa toisesta osasta!

    • Unessa on erikoista, että ensimmäisessä puoliskossa toteat itsesi muistuttavan apinaa. Toisessa taas apina on kiinni ketjuissa ja uneen liittyy yllättäen paljon eläimiä. Nämä ajatukset voivat liittyä toisiinsa.

      Karvoittuminen voisi viitata ajatukseen muuttumisesta, tulemisesta toisenlaiseksi. Itse suhtaudut asiaan kevyellä mielellä. Asia ei siis pelota taikka inhota sinua. Karvapeitteen saaminen on varsin perustavanlaatuinen muutos ainakin nuoren naisen elämässä, otat sen silti rohkeasti vastaan ja päätät vain selvitä siitä.

      Puistossa oli järjestetty hupia, jossa villieläimet hyökkäsivät apinaa vastaan. Jostain syystä koirasi syöksyi leijonan suuhun. Tämä tuo jälleen mieleen ajatuksen, että apina voisi edustaa sinua. Miksi muuten koirasi puolustaisi apinaa ja syöksyisi leijonan kitaan?

      Koirasi voisi edustaa jotain tuttua, entistä ja etenkin turvallista. Olet unessa jo kokenut suuria muutoksia. Nyt pelkäät, että sinulta viedään vielä vapauskin ja jäät raivokkaiden petojen armoille eli vihan kohteeksi.

      Loppujen lopuksi koirasi eli kaikki entinen ei jäänyt leijonan kitaan vaan pelastit sen sieltä. Leijonan kitaa voitaisiin pitää paikkana taikka tilana joka on kaiken avun tuolla puolen.

      Erikoista unessa on lisäksi moskeijan mainitseminen ja nypityn karvoituksen sovittaminen hiuslisäkkeeksi, ikään kuin pään peittäväksi kaavuksi.

      En sano, että kokisit vieraantumista sen vuoksi, että olet suhteissa islaminuskoisen kanssa ja koet uskonnon ja kulttuuriset perinteet vaikeuksina ja jopa uhkana. Tässä voi olla kyse muustakin muutoksesta.

    • vielänuorinainen

      Kiitos Rytmimunat! Varsin mielenkiintoinen yhdistelmätulkinta! Joka saattaa pitää hyvinkin paikkaansa.
      Paitsi aikuituminen, koska olen jo lähemmäs 30 ku 20 vuotiasta. Toisaalta voisko se tarkoittaa, että jos oelnkin ollut vielä nuori aikuinen niin nyt alkaa uusi etappi elämässä, nimittäin aikuisuus ja vanhuus? :O

      Ja mitä tulee moskeijaan niin toden totta eräs muslimi on pyörinyt ympärilläni, mutta en koe häntä omakseni. Enpäs osannut yhdistää tätäkään :D

      Näin tätä untaa edeltävänä yönä untaa pellosta, joka pullotti ametistia ja muita arvokiviä, jotka olivat kenen vaan vietävissä. Ihailin niitä ja mietin kuinka se kiviviljeilijä uskaltaa jättää ne vartioimatta. Tiedätkö mitä arvokivet tarkoittavat unessa?

      • Tarkoitin tulkinnallani muutosta elämässä, en niinkään aikuistumista. Itseasiassa en tarkoittanut aikuistumista ollenkaan.

        Nyt kun otit esille asian vanhenemisesta, sopii karvoituskin kuvaan paremmin. Tiedämme kaikki, että se alkaa jossain vaiheessa lisääntyä ja rehottaa. Suhtaudut siihen kuitenkin unessa rohkeasti, etkä pidä sitä ongelmana.

        Uhkan kokemus ei välttämättä liity muslimiin, mutta erikoisesti se esiintyy yhdessä näiden teemojen kanssa.

        Arvokivet tarkoittavat unissasi juuri sitä mitä arvokivet merkitsevät sinulle muutenkin. Voisin kuvitella niiden liittyvän tavoiteltavuuteen, kalleuteen, kauneuteen ja harvinaisuuteenkin. Pelto puolestaan voisi edustaa jotain tavallista. Jotain missä tavallisesti kasvaa jotain tai missä tavallisesti kasvatetaan jotain.

        Ihmisten unissa ei juuri kanneta huolta rukiin kasvusta taikka vehnän tuleentumisesta. Joku on siis unissasi kasvattanut todellista aarretta ja hän on huoleton sen suhteen.

        Voisiko olla, että olet huolissasi itsestäsi, todellisesta aarteesta, jota ei vartioida ja josta ei pidetä tarpeeksi huolta?


    • Tulkintaa

      Hei,

      Unen toisen osion unisymboliikasta vielä yleisesti:

      Moskeija unessa edustaa unennäkijän henkilökohtaista uskonkäsitystä, uskomuksia, jumalallisuutta, henkistä vireyttä ja herkkyyttä myös tämän kaltaisille syvällisille asioille ja niiden ymmärrykselle.

      Poppamiehen esiintyminen unessa ehdottaa usein jonkin tietyn negatiivisen kokemuksen, pessimistisyyden kääntämistä joksikin myönteiseksi esimerkiksi huumorilla tai ignooraamalla epämiellyttävä asia siten, ettei haudo sitä enää vaan ottaa opiksi kokemuksestaan.

      Leijona
      unessa edustaa johtajuutta, arvokkuutta, kunniaa, omanarvontuntoa, ylpeyttä,
      leijonan esiintyminen unessa viittaa usein siihen että unennäkijä kykenee kohtaamaan ja voittamaan vastoinkäymiset kunniakkaasti ja kääntämään ne edukseen.

      (joku muu) Villieläin
      kuvaa unennäkijän kesytöntä ja vallatonta puolta persoonastaan.

      Apina
      edustaa leikkisyyttä, lapsenomaista puolta, intuitiota, spontaanisuutta luonteessa.

      Tässä tulkittavassa unessa nämä kolme ( leijona, joku muu villieläin ja apina) olivat siis ketjuissa eli unennäkijä tasapainiottelee ja kamppailee näiden käyttäytymismuotojen välillä ja ehkäpä kehittämisen alla on tilanteeseen sopiva korrekti käyttäytyminen, esim koska voi pelleillä koska ei, jne..
      Nämä "Pedot " jotka hyökkivät tässä edustavat itsekritiikkiä ja sensuuria kun tilanteen hallinta meinaa karata käsistä, eli ovat ns. soveliaisuuden/soveliaan käytöksen vartijoita. Nämä ovat kuitenkin "viihdykettä" eli unennäkijä ei niistä soveliaisuussääntökoodistoista juurikaan piittaa eikä siis niitä orjallisesti jaksa noudattaa, siitä siis "hyökkiminen".

      Koira
      unessa tarkoittaa että unennäkijän hyvät vahvat arvot(kuten uskollisuus, hyvien asioiden turvaaminen/suojeleminen,) ja hyväntahtoiset aikomukset mahdollistavat unennäkijän etenemisen hänen valitsemallaan tiellä ja tuovat hänelle ennen pitkää menestystä suurella varmuudella. Unessa koira "pelastetaan" joten unennäkijä itsekin sisimmässään luottaa omiin kykyihinsä tässä suhteessa.

    • freudilaisesti

      Ensimmäinen kappale kertoo mitä uni tarkoittaa. Karvat kuvaavat ihmisen luonnollisuutta, suhdetta luontoon ja omaan seksuaalisuuteen. Kun yrität poistaa sinussa olevaa synnynnäistä luonnollisuuttasi(navan seutu) nyppäsemällä sen ainoankin karvan pois, totuus on vallan muuta kuten uni sinulle seuraavaksi näyttää : Olet karvoja täynnä ja huomaatkin olevasi tyytyväinen tähän olotilaan. Näin uni varmistaa sinulle unen tunnetilan kautta että oma luonnollisuutesi ja sen kautta kehittyvä seksuaalisuutesi ovat asioita joita ei kannata väkivaltaisesti nyppiä pois, vaan niiden kanssa kannattaa luontevasti ja pelkäämättömästi elää. Näin myös keho ja ruumis voivat kokonaisvaltaisen hyvin. Tämän takia koko kehosi oli karvoissa mutta kasvosi eivät.

    • vielänuorinainen

      wau! Ihana ja kiitos tulkinnoista. Ymmärrän itseäni taas hieman paremmin :D Kohta untenmaille ja uusiin seikkailuihin.

      Uskotteko siihen, että unet kertoisivat tulevan? Itselle on muutaman kerran käynyt hassu yhteensattuma ja sitä useammin dejavu fiilis

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1635
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      80
      1285
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      92
      1190
    4. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      3
      1126
    5. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      140
      1121
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      586
      1049
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      21
      1001
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      942
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      12
      927
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      11
      804
    Aihe