Onkohan Portugalissakin samoja pakolaisia

onko_tarkempaa_tietoa

Jäin heinäkuun alusta eläkkeelle ja vaimo jää ensi helmikuussa. Ollaan tultu viime aikaisten tapahtumien perusteella siihen johtopäätökseen, että tänne Suomeen ei kannata eläkeläisenä jäädä seuraamaan maan alamäkeä. Onko kenelläkään tarkempaa tietoa Portugalin pakolaistilanteesta, ovatko jo valtaamassa senkin vai onko vielä ns. puhdas? Veropakolaisista tuskin on suurempaa haittaa.

19

56

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • http://www.refugeelegalaidinformation.org/resettlement-portugal
      Portugal has an annual quota of 30 refugees each year.

      http://www.dnaindia.com/world/report-portugal-says-it-is-ready-to-welcome-more-refugees-2121624
      Portugal said on Thursday that it is ready to welcome "a greater number" of refugees than the proposed 1,500, as Europe tries to handle an overwhelming number of asylum seekers arriving on its shores.

      Portugal ei vaikuta olevan elinpakolaisille mikään hunajapurkki, kuten Suomi. Oikeiden pakolaisten vastaanotto on ollut niukkaa, mutta nyt aikovat ottaa ehkä vähän enemmän kuin Suomi.

    • enoughisenoough

      Ei taida olla Euroopassa kolkkaa, mihin tätä lähi-idän liikaväestöä ei tunkeutuisi. Kun ei ole minkäänlaista syntyvyyden säännöstelyä, tässä on tulos ja tämä on vasta alkusoittoa. Mankää Uuteen-Seelantiin tai Ausseihin, kauniit maat, länsimainen kulttuuri ja englanti kielenä.

    • läpeensäpaskoja

      Eiköhän nämä kaikki maat, jotka eivät anna ilmaiseksi mitään etuuksia, ole läpipaskomaita. Ruotsikin on läpipasko, koska omat varat eivät riitä, vaan on paskottavat liiat tulijat Suomeen.

    • olgkjgfds

      Suomi olintasopan viimeisen 25 vuoden aikan ottanut jo noi 200 000 elintasopakolaista erilaisilla nimikkeillä kuten humanitaariisista syistä. Suomessa asuu noin 450 000 ulkomailla syntynyttä asukasta.

    • sinnevaan

      fär saaret.

    • lkgjhgtfrs

      Ei elinasomamut mene Portugaliin koska siellä ei saa ilmaista rahaa.

    • lgkgfdsg

      Omasta tuttavapiiristäni suurin osa muuttaa ulkomaille eläköityessään noin 5 vuoden sisällä.

    • vaihtoehtonaportugali

      Portugalin lehdissä oli kuva jossa Lissabonssa toivotettiin pakolaiset tervetulleiksi. Portugalissa paikallistenkin saama sosiaaliturva on niin niukkaa että ei tänne tule kuin ne todella hätää kärsivät ja heillä on varmaan ihan yhtä vaikea integroitua kuin niillä harvoilla suomalaisilla, ruotsalaisilla tai englantilaisilla, jotka tänne ovat muuttaneet joko kokonaan tai sitten ovat vain talvet täällä. Keskenään saavat pariskunnittain tallustella menemään, uskotellen itselleen että on tämä paratiisi ja sitä vahvistavat naukkaillen viiniä, kunnes siitä tulee se jokapäiväine kaveri ja koti-ikävän turruttaja.

      Paikallisista nuorista moni lähtee muuhun samaa kieltä puhuvaan valtioon, koska täältä on vaikea löytää koulutusta vastaavaa työtä, Angola, Brasilia jne vetävät ihmisiä. Portugalin byrokratia tekee maahantulemisen ja muuttamisen vaikeaksi, niin suomalaisille kuin muillekkin tulijoille. Poikkeuksena se että pakolaisille paperityö ilmeisesti tehdään valmiiksi. Jos tänne oikein haluamalla ihmisiä muualta haluttaisiin näkyisi se maahanmuuttoa hoitavissa virastoissa aivan eri tavalla.
      Maahan ovat erittäinkin tervetulleita suuret sijoittajat, eri alojen asiantuntijat ja ammattilaiset, joille tarjotaan verohelpotusta ansioistaan. Lissabonin läheisyydessä on tarjolla työtä ja miljöö kaiken kaikkiaan on enemmän eurooppalaisen makuun sopivaa,
      lomailuun ja rantalöhöilyyn länsirannikon rannat eivät oikein sovellu, suuri atlantin valtameri tuo rantaan kovaa tuulta ja suuria aaltoja, joista pääsevät nauttimaan surffarit märkäpuvuissaan.

      Portugalin etelärannikolla on kesäisin kohtalaisen lämmintä, mutta Gibraltarin itäpuolen lämpötiloihin (espanjasta alkaen kaikki välimeren maat) ei yllä mitenkään ja merivesi on kesäisinkin viileää. Tuuli on pääsääntöisesti lähes koko vuoden voimakasta ja tekee illat todella viileäksi heti auringon laskettua. Syksyisin ja talviaikaan, etenkin tyynenä aikana, jokaisen pienen kaupungin ilma muistuttaa enemmän Kemiä ja Kotkaa, sillä vedenpuhdistamot ovat alkeellisia avo-altaita ja tuoksu sen mukaista. Ruokatarvikkeet kaupoissa ovat suurinpiirtein Suomalaisen lidlin hintaluokkaa, tosin Suomen Lidlissä ruoka on halvempaa kuin Portugalilaisessa Lidlissä, sen voi jokainen itse tarkistaa hakemalla kyseisen kaupan tarjoukset joko päätteellä .fi tai .pt
      Viini, alkoholi ja olut ovat selkeästi halvempia, siihen se sitten jääkin elintarvikkeiden osalta. Ravintoloissa ruoka on noin 10-20% halvempaa ei sen enempää oli se sitten mäkkäri tai pihviravintola.

      Veropakolaisista ei ole haittaa, harva tosiasiassa on veropakolainen, moni maksaa veronsa edelleenkin kotimaahansa, kuten maksoi edellisessä maassaankin ja sitä edellisessä. Ei tänne ole kovinkaan montaa suoraan suomesta muuttanutta tullut, toisin kuin joissain lehtikirjoituksissa siellä on houkuttelumielessä kirjoitettu. Espanjassa aikaisemmin asuneita suurin osa poistuneet sieltä veromuutoksen vuoksi. Paikalliset eivät suhtaudu hyvin verovapauksiin jos sellaisesta saavat tietoa, eivät siitä mitään sano, mutta kateus on... Hyvin harva paikallinen sellaisesta tietoa saa, sillä ei kukaan juurikaan niin hyvin suomalaiseen täysin eri kieltä puhuvaan tutustu, ellei ole töissä turismissa ja siksi puhu esim englantia.

      Palvelualalla on paljon muualta työnperässä muuttaneita ja mm venäläisillä on omia suosikkialueitaan ja siellä jopa venäläisiä ruokatarvikkeita myyviä kauppoja.
      Muualta muuttaneet ovatkin sitten ne ystäväliset ihmiset joiden kanssa kontaktia helpoimmin saa, jos nyt sattuu heidän työpaikallaan asioimaan.

      Suomi taisi aika selväsanaisesti vastustaa Portugalin tukipaketteja ??? Suomessa ajateltiin että ovat itse ajaneet itsensä huonoon jamaan, eivätkä olleet "eurokelpoisia".
      Kuitteja ei kirjoitella, asiat maksetaan suoraan taskusta, lahjontaa...
      Siinä syytettiin suoraan Portugalilaista ihmistä, arvoon tai ammattiin katsomatta.

      Miten Suomi nyt jos ja kun talous sakkaa, oli syy mikä tahansa (liikaa pakolaisia). Jos ja kun kreikan ja Portugalin talous lähtee tiukkojen toimien jälkeen nousuun, onko Portugalilla ja Kreikalla joskus oikeus vastustaa mahdollisia tulevaisuuden Suomen tukipaketteja samalla tavalla ? Suomi hoiti asiansa väärin, maksoi liian avokätisesti pakolaisille ja aiheutti massiivisen pakolaisvyöryn kun sitä alettiin ihmis-salakuljettajien toimista käyttämään (liioittelun kanssa) markkinointiin. Suomen hallitus vakuutteli että maahanmuuttajia tarvitaan, sillä työvoima ei riitä, missä ovat työpaikat nyt. Oliko Suomi eurokelpoinen kun teki niin vääriä tulevaisuuden-näkymiä. Ei riitä hoitajia vanhuksille kun suuret ikäpolvet... Ei riitä ainakaan nyt, koska valtaväestö syrjii pakolaisia ja lietsoo vihaa, aiheuttaen nyt kasvaville omille lapsille pelon kautta mielenterveysongelmia ja pakolaisille omien päälle lisää traumoja, joiden hoitoon tarvitaan enemmän kuin kaikki terveydenhoitohenkilöstö, joten ulkomaille vaan kaikki eläkeläiset. Sairaanhoitomaksu on pieni hinta suomelle / hoito suomessa.

      • dfgkjhkhj

        Minulle on ihan sama mitä sinä vatipää siellä jauhat. Te saatte siellä vastustaa tukipaketteja Suomeen kunhan annatte meille oikeuden ampua jokaikisen maahantunkeutujan. Ok?


      • Makal-hais

        Tuo ilmaston ja vedenpuhdistuksen kuvaus oli mielenkiintoinen. Kiitos. Haaveena on joskus tulla tutustumaan maahan ja sen eri osiin.


      • ähvätti
        dfgkjhkhj kirjoitti:

        Minulle on ihan sama mitä sinä vatipää siellä jauhat. Te saatte siellä vastustaa tukipaketteja Suomeen kunhan annatte meille oikeuden ampua jokaikisen maahantunkeutujan. Ok?

        Venäjältä tulevat ammutaan, muut avosylin vastaan otetaan. Rasismia?
        Ei muuten eläkkeitä kauaa maksella tällä meiningillä, eli mitä töitä aiot tehdä siellä Portugalissa?


      • vaihtoehtonaportugali
        Makal-hais kirjoitti:

        Tuo ilmaston ja vedenpuhdistuksen kuvaus oli mielenkiintoinen. Kiitos. Haaveena on joskus tulla tutustumaan maahan ja sen eri osiin.

        No sehän on helppoa, pieni maa ajella ristiin rastiin....


      • hihheijaaportugali
        dfgkjhkhj kirjoitti:

        Minulle on ihan sama mitä sinä vatipää siellä jauhat. Te saatte siellä vastustaa tukipaketteja Suomeen kunhan annatte meille oikeuden ampua jokaikisen maahantunkeutujan. Ok?

        Osui ja sattui? Hel'etin hyvä kirjoitus jonka totuudenmukaisuutta sinun katkera kommenttisi vain vahvistaa.


    • Itsekin-lähdössä

      Kuka vähänkään selväjärkinen tänne kylmään (ja kohta paskaan) maahan jää eläkepäiviksi? Portugalissa vuokrat puolet Suomen vuokrista.

      • vaihtoehtonaportugali

        Niin, riippuu kyllä kaupungista mihin vertaa. Vuokrat on Portugalin eteläreunan merenrantakaupungeissa suht samaa tasoa kuin sisämaan kuihtuvissa kylissä suomessa. Uudehko hyvä kaksio ilmalämpöpumpuilla on n 500-600€ /kk.
        Sähkö on kalliimpaa/kwh, mutta eipä ole samanlaisia lämmityskulujakaan. Vesi hieman kalliimpaa ( juomavesi pulloista), polttoaineet sama kuin Suomessa, Autot (käytetyt) selkeästi kalliimpia kuin Suomessa. Sakot ja sanktiot aivan käsittämättömän kalliita....
        Halvimpia maita kaiken kaikkiaan on mm. Romania, Turkki, Malta, espanja suht sama, ellei vähän halvempi kuin Portugali
        ja sitten tietysti halvimpina nuo Aasian Thaimaa ja sen naapurit. Siellä on vielä ne upeimmat maisemat ja ilmasto. Espanjan Etelärannikko aivan Portugalin rajan tuntumassa vetää nyt ulkomaalaisia ja myös Espanjalaiset jotka ovat ostaneet kesäasuntoja Algarvesta aikaisemmin viilennyskohteiksi, ovat alkaneet myymään ja vuokraaman Algarven asuntojaan pois ja ostelevat nyt sieltä.
        Katsoppa google kääntäjällä ja siirrä virtuaaliukko kävelemään aluetta

        https://www.google.pt/maps/@37.174339,-7.3783981,15.63z?hl=fi

        Hyvältä näytti kun kävin katsastamassa paikanpäällä...


    • Mathildegar

      Mutta se jäi vielä epäselväksi, että onko siellä noita mustakaapuisia naisia ja röyhkeitä aggressiivisia miesporukoita niinkuin täällä Suomessa, siis maahantunkeutuneita? Vai saako kaduilla kävellä rauhassa?

      Eläkkeeseen on vielä muutama vuosi, mutta nyt jo mietin turvapaikkaa itselleni. Täällä ei voi enää kauaa asua.

      • vaihtoehtonaportugali

        Ei ole mustakaapuisia, eikä jengejä. Iltaisin tai öisin voi huoletta kulkea missä vaan. Ihmisillä on Portugalissa sellaiset perinteiset hyvät käytöstavat ja kohteliaisuus. En Helsingissä tai Vantaalla kulkenut pimeän aikaan yksinäni, hiljaisilla syrjäkaduilla, kuten ei kukaan tervejärkinen. Portugalissa kävelin ekoina iltoina ilman lompakkoa ja kännykkää, käyttöraha taskunpohjalla, aivan turhaan. Eräänä iltana kävelin bussipysäkin ohi ja 3 rastatukkaista nuortamiestä nousi ylös antaakseen tilaa istua. Sanoin että kiitos, mutta istukaa vain, olen kävelyllä. Jatkoin matkaa ja nuoret istuivat alas. Kadulla ei näkynyt muita joten Suomessa olis ruinattu röökiä ja kun sitä ei ole niin ois alkanu suunsoitto mahdollinen tappelu, ryöstö tms kuten suomen lehdistä saa tälläkin hetkellä lukea.


    • herewecome

      tarkoitus olisi mennä portugaliin, en kyllä viel ole eläkeiässä

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      54
      5369
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3457
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1582
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      195
      1503
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1066
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      25
      1013
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      897
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      826
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      789
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      788
    Aihe