Renkaiden hinnat

miksi.näin

Miksi 19" vanteeseen esim. 225/45 rengas on kaksi kertaa kalliimpi, kuin 17" vanteeseen esim. 215/65, vaikka halkaisijassa ei ole juurikaan eroa, matalampiprofiilisessa 19":ssa oikeastaan vähemmän kumia, kuin 17":ssa? Miksi siis 19" renkaasta saa pulittaa lähes kaksinkertaisen hinnan 17" verrattuna?

13

106

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Apinaakoijataan

      Kaksi syytä: Ensinnäkin, valmistusmäärät pienempiä joten siksi suuremmat tuotantokustannukset. Toiseksi, jos sulla ei ole Ferraria niin ainoastaan todellinen idiootti hommaa tuollaiset renkaat autoonsa ja pilaa täysin ajo-omianisuudet. Näin ollen apinaa voi koijata.

      • Alkuperäiset.on

        Ihan alkuperäiset ensiasennusrenkaat nuo 19-tuumaiset on tässä autossa. En niitä mitenkään itse ole hommannut. Toki lisämaksusta olisi saanut pienemmätkin.


      • kaikkiRahatAutoon

        hehheee.


    • nipponkippon

      Se on sitä "premiumlisää".
      Hintaa tyhjästä.

    • ÄläOleTyperys

      Miksi torvi ostat kalliit matalaprofiilirenkaat ja ehdon tahdon pilaat auton ajo-ominaisuudet niillä. Auton jousitus pystyy seuraamaan vain hitaita joustoliikkeitä (max 2...3Hz), koska se joutuu liikuttamaan suurta massaa (koko pyöräasennelma ja vähän muutakin) ja voittamaan kitkat nivelissä ym. Nopeammat joustoliikkeet (...15Hz) hallittava renkaan kylkien joustolla, ja 45 ja 50-profiilin renkailla ei joustavaa kylkeä ole.
      Osta vähintään 55-profiilin rengas ja sille sopivat vanteet. Pääset halvemmalle ja osoitat ettet ole typerys. On kyse ajosta liikenteessä eikä pelkästään ajosta sileällä ja kuivalla asfalttiradalla. Sitäpaitsi autosi pyöräntuenta on varsin vaatimattomasti toteutettu. Se ei toimi kunnolla leveitä renkaita käytettäess.

      • Alkuperäiset.on

        Minkä sä jankutat? Johan kirjoitin, että en ole niitä ostanut, vaan ne ovat auton mukana tulleet alkuperäiset ensiasennusrenkaat. Mistä minä voin tietää, että auton alkuperäiset ensiasennusrenkaat pilaavat auton ajo-ominaisuudet.


      • halpiksetAlleJaMetsään

        siis kyseessä on ilmeisemmin alkuperäiset lisävarustevanteet jotka ei oikein sovi härmän uraisille ja karheille teille oikein hyvin. Joku on kiimassa ruksannut ja maksanut kovan rahan noista aikanaan ja vahinko kiertää seuraaville omistajille, no onhan ne nätit.
        Renkaiden hinnan määrittää niiden valmistusmäärät ja tuo on kovin harvinainen koko verrattuna yleisimpiin kokoihin ja siksi se maksaa teineille liikaa.


      • Alkuperäiset.on
        halpiksetAlleJaMetsään kirjoitti:

        siis kyseessä on ilmeisemmin alkuperäiset lisävarustevanteet jotka ei oikein sovi härmän uraisille ja karheille teille oikein hyvin. Joku on kiimassa ruksannut ja maksanut kovan rahan noista aikanaan ja vahinko kiertää seuraaville omistajille, no onhan ne nätit.
        Renkaiden hinnan määrittää niiden valmistusmäärät ja tuo on kovin harvinainen koko verrattuna yleisimpiin kokoihin ja siksi se maksaa teineille liikaa.

        Niin siis kerroin jo aiemmin, että nuo ovat alkuperäiset kyseisen varustelutason ensiasennusvanteet ja lisähintaan olisi ne voinut kyseiseen varustelutasoon vaihtaa alemman varustelutason 17":siksi.


    • paskaikl

      koska 19 tuuman renkaaseen tulee vain 45 prosentin profiili
      se nostaa hintaa,on nuoriso eli amis profiili,kolariherkkä.

    • 44634643

      Mahdollisia syitä voi olla vaikka että on hankalampi tasapainottaa (vaatii enemmän valmistustarkkuutta), suureen renkaaseen menee enemmän kumia, matalaa rengasta vaikea saada jämäkäksi (vaatii ehkä erikoisvahvisteita) ja usein ovat nopeusluokaltaan korkeampi joten pitää kestää rajumpia nopeuksia.

      Onneksi itellä 13'' vanteet, laatukesärenkaat saa 250 eurolla ja laatutalvirenkaat 300 eurolla, sisältäen rengastyöt. Harmi kun ei enää tehdä korkeaprofiilisia, mielestäni om 165/80 koko on hyvä, pito täysin riittävä jos ajaa rajoitusten mukaan eikä tuu vesiliirtoa kun on kapea.

      • historianHavinaa

        riippuu mille rengastukselle auton alusta on suunniteltu. Noita 80-sarjalaisia käytettiin muinoin ja nykyautoihin osataan tehdä toimiva ja mukava alusta kunnon rengastuksella eikä vain renkaan joustoilla.


    • 165_70_15

      Leveät ovat vaaralliset sateella

    • 165_70_15

      vai oliko se että kapea on vaarallisempi

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      148
      2301
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1958
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1918
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1720
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      64
      1514
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1286
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1190
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1178
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1173
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1157
    Aihe