Kähmintä alkanut

kepu_kokoomus

Hallintarekisteristä ei ollut sovittu hallituksessa - "Suhtaudun suurella epäluulolla"
Näin sanoi Soini.

Valtiovarainministeriö ajaa Suomeen hallintarekistereitä, joiden avulla osakkeenomistajat voisivat käytännössä piilottaa omistuksensa ulkomaille.

- Suhtaudun kyllä suurella epäluulolla. Tästä ei ole hallituksen kesken puhuttu, eikä ole hallitusohjelmassa, Soini sanoo Iltalehdelle New Yorkissa.

Hallituspuolue perussuomalaisten puheenjohtajalla ei ollut esityksestä mitään ennakkotietoa.

- Edellisessä hallituksessa se haudattiin, mutta useinhan virkamiehet sitten koittavat onneaan seuraavan suhteen, Soini sanoo.

- En ole Alexin (valtiovarainministeri Stubb) kanssa vielä puhunut asiasta, joten en viitsi vielä sen kummemmin sanoa. Mutta aikaisemmin olen suhtautunut siihen kriittisesti. Ajankohtaa en kyllä pidä kovin hyvänä näine kaikkineen, mitä nyt tapahtuu.

Soini haluaa pitää hallituksen pelisäännöistä kiinni ja keskustella ensin hallituskumppanien kanssa tilanteesta. Ennen esityksen julkistamista niin ei tehty.

- Sitä ei ole hallitusohjelmassa eikä siitä ole sovittu. Ja kun näin on, niin ei voi olettaa, että asia etenee.

Lähtökohtaisesti Soinin mielestä omistusosuuksissa pitäisi olla avoimuus ja pitää huolta siitä, että "kruunu ja verottaja saavat osansa".

- Tässä mielessä en tykkää tämän tyyppisestä järjestelmästä.

Heikentäisikö järjestelmä avoimuutta?

- Kyllä se sen tekisi. Voittoa saa tehdä, ja yritysten pitää tehdä voittoa, mutta sitä ei saa jemmata eikä sillä saa ketkuilla. Se on näin, Soini linjaa.

10

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ennustaja-tietää

      Nyt Keskustalla, ja Kokoomuksella on otollinen tilanne järjestellä rikkaiden paratiisi. Eläkeläisiä ja pienipalkkaisia kuritetaan samalla järjestellään lakia jolla osakkeenomistajat saisivat varallisuutensa piiloon verottajalta.

      Etupäässä Kokoomus lakia on ajanut, mutta Kepu tulee perässä. Kepulaisethan tunnetusti ovat varakkaiden äänitorvi, ja palkansaaja on aina riiston kohteena.

    • elämäonsellaista

      Palkansaajia riistetään, mutta rikkaat maksavat puolet verotuloista, vaikka heitä ei ole edes 10% veroa maksavista kansalaisista.

      • siinähä_ongelma_onkin

        Suomessahan varallisuus onkin kerääntynyt yhä pienimmälle elittijoukolle, ja nykyinen hallituspolitiikka näyttää suosivan sitä. Valtavista omaisuuksista kaikkea ei ole voinut saada verottajalta piiloon, jaikka yritys kovaa onkin.

        Väitän vielä joka on faktaa. Tavallinenj palkansaaja maksaa suhteessa enämpi veroa tuloistaan ja varallisuudesta kuin ne sinun rikkaasi.

        Esim palkansaaja maksaa amsioistansa 30--50% veroa kun taas joilla on mahdollisuutta ottavat ansiotulonsa pääomaverona joka on korkeissa ansioissa vain puolet palkkatuloverosta.


      • eiongelmaa
        siinähä_ongelma_onkin kirjoitti:

        Suomessahan varallisuus onkin kerääntynyt yhä pienimmälle elittijoukolle, ja nykyinen hallituspolitiikka näyttää suosivan sitä. Valtavista omaisuuksista kaikkea ei ole voinut saada verottajalta piiloon, jaikka yritys kovaa onkin.

        Väitän vielä joka on faktaa. Tavallinenj palkansaaja maksaa suhteessa enämpi veroa tuloistaan ja varallisuudesta kuin ne sinun rikkaasi.

        Esim palkansaaja maksaa amsioistansa 30--50% veroa kun taas joilla on mahdollisuutta ottavat ansiotulonsa pääomaverona joka on korkeissa ansioissa vain puolet palkkatuloverosta.

        Kirjootat vähän asian vierestä. Valtion ja kuntien kassaan tulevista verotuloista puolet maksaa 10 %:a suomalaisista elikkä ne rikkaat !


    • rikastumassa

      Onneksi ei vielä kielletä rikastumista. Nyt kaikki tötteröt ja kateenpaskat, yritys vaan pystyyn ja rikastumaan. Huomio se ei ole kiellettyä vaan jopa kannustettavaa.

      • niin_pitää_ollakkin

        Kyse ei olekkaan siitä eikö ihminen saa rikastua, käyttäen rehellisiä keinoja. Kyse onkin siitä maksetaanko vero oikeassa suhteessa.

        Minun ei tarvitse kadehtia ketään olen hankkinut kohtu varallisuuden rehellisellä työllä keskimmäräistä paremmalla palkkatasolla ja rehellisesti sijoitellut pääsääntöisesti eteläsuomalaisen kaupungin asuntoihin. Kaikesta tuloistani olen maksanut oikeudenmukaisesti verot.


      • näinyritetään

        Rikastumisen ideahan on se, että onnistuu riistämään toisilta, usein työntekijöiltä, tai yhteiskunnalta, ei se sen jalompaa hommaa ole. Keinot ovat moninaisia, on yleisesti hyväksyttyjä keinoja ja vähemmän hyväksyttyjä.


    • ihmettelen-Kovasti

      Kemijärveltä löytyy hyvin myötämielistä suhtautumista varakkaiden veroparatiiseihin, rahanpesuun ja harmaaseen talouteen.

      Ilmiötä voi vain ihmetellä, koska Kemijärven verotietojen mukaan siellä ei liioin ole varakkaita, köyhälistöä kyllä löytyy. Kansa ajelee 90:luvun autoilla, pukeutuu viimevuosikymmenen vaatteisiin.

      Voi olla että siellä aikoinaan on ollut muutama ökyisäntäkin jolla pankkitileillä on ollut varallisuutta. Niin ollut. Pankit kyllä ovat nämä varat puijanneet eri rahastoihin joissa varallisuudet ovat haihtuneet taivaan tuuliin. Pankinjohtajakaan ei taida enään tyhjätaskuja tervehtiä.

    • KylläSipiläOsaa

      Ainakin pitää omiensa, elikkä lestadiolaisten puolia. Tässäkin. Nyt tehtiin laki joka velvoittaa valtion maksamaan työnantajalla 2500€ kun äiti lapsentekovapaalla.

      Lesdatiolaisillahan on pieniä virmoja joihin kelpaa työntekijöiksi vain lestit. Lesti äiti synnyttää 10-15 lasta näin yksi työntekijä-äiti tuo firmalle valtion rahaa 25000-35000€

      Eikös olekkin nerokasta.

      • onTottaTuo

        Empä huomannut .Hyvä kikka maksaa äidin työnantajalle 2500€ ovathan lesdatadiolaiset äidit yleensäkin omissa tai ystäviensä virmoissa töissä. saahan siitä firma hyvät rahat.
        On myönnettävä lestadiolaiset ovat ahkeria yrittämään mikä on hyvä juttu. ja kunnioitan sitä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      137
      1916
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1908
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1858
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1640
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1160
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1137
    Aihe