Mamujen pakkokiintiö?!

Pakkositäpakkotätä

Pitääkö paikkansa että olisi kehitteillä jonkinlainen pakkokiintiö maahanmuuttajille työpaikoilla?? Sanokaa ettei pidä paikkansa, eihän?

40

81

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 10plus5

      Hohhoijaa...

    • PakkoOttaaMusta

      Katsokaa Etelä-Afrikkaa niin näette mitä valkoiselle väestölle tapahtui kun mustia pitää työnhaussa positiivisesti"syrjiä" eli ensijassa ottaa aina musta valkoisen sijasta.

      Valkoisten lapset juoksevat paljasjaloin, kun vanhemmat eivät saa töitä, eivätkä pysty elättämään lapsiaan. Perheillä ei ole juoksevaa vettä eikä sähköjä.

      https://www.youtube.com/watch?v=zU-_hrfSFvY

      Tulevatko suomalaisetkin elämään äärimmäisessä köyhyydessä kiintiöpakolaisten takia?

    • Noeivarmasti

      Olen yrittäjä eikä tuo tieto pidä paikkaansa. Saan edelleen palkata ihmisiä sen mukaan kuin tarve on. Lopettakaa tuollainen turha pelottelu.

    • voimeitäressukoita

      Muslimit valtaa euroopan vääjäämättä! Euro ressukat on on vuosia ottanut Muslimeita avosylinvastaan. Nyt ollaan "vääräuskoisia" omassa maassamme! Eihän tässä näin pitänyt käydä.

      • EmmeOleRessukoita

        Höpö höpö.

        Jos suomalainen ei muka kykenisi puolustamaan omaa elämäntapaansa ja kulttuuriaan Suomessa, niin voi kyllä perustellusti kysyä onko se sitten edes sen arvoinen. Eikö muka suomalaisuus ja suomalainen kulttuuri pärjää muille edes Suomessa? Älä nyt viitsi...

        Toinen mielestäsi suomalainen kykenemättömyys kirjoituksesi perusteella on muka, ettemme kestäisi muuta kuin kristillisen uskon harjoittamista. Miten uskonto nyt yhtäkkiä on saanut päässäsi noin suuren roolin? Vai oletko itse kiihkokristitty? Uskonnot eivät koskaan pääse valta-asemaan Suomessa ellemme sitä salli. Ja historiasta voi jokainen itse todeta, että olipa uskonto melkein mikä tahansa, niin tulee rumaa jälkeä jos se pääsee määräävään asemaan.

        Mistä sinun päähäsi on pesiytynyt noin onneton kuva suomalaisuudesta, suomalaisista ja kulttuuristamme?


    • maassamaantavalla

      Onhan jo pitkään koulun päättäjäisissä siis kevät juhlassa ollut
      suvivirsi kielletty! En tiedä kuka alun perin on kieltänyt kuulemma "loukkaa muiden uskontoa"
      En ole kiihko kristitty enkä uskovainen, ihmettelen tätä munattomuutta!

      • EmmeOleRessukoita

        Höpsis taas.
        Missään ei ole kielletty suvivirren laulamista.
        Eiköhän nuo tuttavan kaverin kuulemat kylälegendat kannattaisi jättää omaan arvoonsa ja keskittyä tällä palstalla yrittäjyyteen liittyviin asioihin


    • ulkomailleeläkepäiviksi

      Joo. kiintiötä suunnitellaan. Nykyään on jo esim. kansalaisjärjestöissä mamu-kiintiö. Samoin kunnalle ja valtiolle tulee.

      Mamuja ja laittomia suositaan ja elätetään, tavalliset ihmiset joutuvat ihan sivuun.

    • Naisia-tai-mamuja

      Tietääkseni uusi laki sanoo että joko naisia taikka sitten huonosti suomea puhuvia mamuja pitää olla 30% kaikkien firmojen työntekijöistä. Sitten kun oppivat puhuun paremmin, niin sitten en saa kyllä irtisanoo.

      • Lieneekö_huuhaata_taas

        Missähän tuollainen laki on tekeillä? Ei ainakaan ole eduskunnasta tuollaista kuulunut..
        Naiskiintiöistä kyllä olen tietoinen tasa-arvoasioiden yhteydessä. Muista vähemmistökiintiöistä en ole kuullut.


      • Suomalaiset-2-sijalle

        Ainakin Helsingin Kaupungilla on ollut jo vuosikausia rekrytoinnissa sääntö, että jos on tasaveroinen suomalainen ja ulkomainen hakija, niin silloin pitää POIKKEUKSETTA valita hommaan se ulkomaalainen.

        Vertailusääntöjä pikkuisen vielä joustetaan sen maahanmuuttajan eduksi, niin hän pääsee jopa heikompana ja epäkelvompana hakijana Helsingin Kaupungin hommiin.


      • dsafgtjyhui

        Käyttäkää hyvät ihmiset omia aivojanne älkääkä heti ottako todesta kaikkia persujen liikkeelle laskemia mamuhuhuja.


      • KOK-SDP-pelkää-myös

        Ei ne enää pelkästään persujen tekoja ole. Kyllä on tavallisella rivi-sosialidemokraatilla ja kokoomuslaisellakin alkanut jo puntti tutista.
        Koko Suomi menee persiilleen, ja on jatkossa aivan toisenlainen ja huomattavasti köyhempi yhteiskunta, jos otamme tänne 200,000 verran partasuisia, lapsen taidoilla varustettuja ihmisiä elinikänsä ajaksi huollettavaksi.

        Jos nuo käyvät alkajaisiksi peruskoululua ja ammattikoulua 6..9 vuoden verran, niin ne alkaa olla neljä-viisikymppisiä ukkoja silloin jo. Työmarkkinoilla aletaan vieroksua jo nelikymppisiäkin.
        Se on varhaiseläke tarjottava vaan, kun ei ole töitä tarjota. Rahaa menee 10 Miljardia euroa aina 5 vuoden välein.


      • fergtyu7i

        Luot kuvaa siitä että kaikki pakolaiset ovat automaattisesti luku ja kirjoitustaidottomia ressukoita. Ei ole.

        Nyt suomeen tuleva joukko on hyvinkin työikäistä porukkaa joista on mahdollista leipoa tulevia veronmaksajia. Joukossa on myös korkeasti koulutettuja joista olisi mahdollista saada nopeastikkin työvoimaa ja veronmaksajia.

        Ei Irak ole mikään kehitysmaa vaan vauras öljyvaltio jossa on koulutusjärjestelmä. Irakissa on ollut olemassa koulusivistys jo silloin kun Suomalaiset vasta opetteli tulen tekemistä ja juoksi nahka-asussa peuran perässä.

        Se että ilminen lähtee pakolaiseksi ei aina automaattisesti tarkoita sitä että hän olisi köyhä, nälkiintynyt, kirjoitus ja lukutaidoton reppana. Hänet tai hänen perheensä on vain uhattu tappaa.

        Minä palkkasin jo viisi vuotta sitten ensimmäisen mamu työntekijän palveluammattiin. Hän on Irakin kurdi ja asunut suomessa noin 10 vuotta. Työntekijänä aivan loistava ja luotettava, en ole katunut hänen palkkaamistaan koskaan. Monen kantasuomalaisen palkkaamista kyllä olen katunut.

        Asiakkaina on paljon vanhuksia ja vammaisia. Hän osaa käsitellä heitä juuri niin kuin pitää, arvokkaasti ja huomaavaisesti. Monet vanhukset suorastaan pyytävät saada palvelua juuri häneltä.

        Asenne on väärä jos kuvittelette että vain Suomalainen on maailman paras, osaa kaiken. Muut on pelkkiä reppanoita.

        Minä väitän että suomalaisten rasismissa kyse on ihon väristä ja uskonnosta, vaikka sitä ei ääneen kukaan sanokkaan. Jos suomeen olisi tullut sotaa pakoon vaikkapa Itävaltalaisia, Hollantilaisia tai Norjalaisia, heidät olisi toivotettu tervetulleeksi.

        Tiesittekö että nyt tulevien pakolaisten joukossa on myös kristittyjä Syyriasta? Kaikki ei siis ole muslimeja.


    • eihelvettimitätouhua

      Erikoista Suomalaisten vähättelevä asenne näitä "pakolaisia" (loisia)
      kohtaan! Miten joku aikuinen voi olla niin idiootti että ottaa avosylin vastaan tuollaisia elätettäviä? Oman maankin kansalaiset voi huonosti on työttöminä jne
      Eikun tänne vaan "pakolaiset" maksaja löytyy!!!

      • Hävettävää_touhua

        Minusta erikoista on nimenomaan tämä niin monen suomalaisen lähes paniikinomainen pelko maahanmuuttajia kohtaan ja nyt näihin pakolaisiin. Mistä ihmeestä pelko kumpuaa? Kansanluonteestako?

        Huvittavaa on, kun niin innokkaasti toitotamme kuuluvamme länsieurooppalaisiin arvoiltamme ja kulttuuriltamne, mutta käytännössä iso osa meistä kuuluu mitä vahvemmin nimenomaan itäeurooppalaiseen arvomaailmaan ja -kulttuuriin näiden muukalaispelkojemme ja muukalaisvastaisuutemme kanssa.

        Eihän pakolaisten auttaminen ilmaista ole ja kalliksi se nimenomaan tulee, jos emme edes yritä kotouttaa heitä ja jos asenteemme on se mikä monilla nut näyttää olevan.
        Kyllä on melkoisen härskiä hinnoitella hätä ja vastustaa ihmisten henkensä edestä pakenemista, koska siitä voi alkuksi tulla ihan kustannuksiakin.

        Länsi-Euroopassa näitä määriä on ollut jo vuosikausia, Ruotsissakin moninkertainen määrä. Myös suhteutettuna asukaslukuun. Vasta tänä vuonna Suomessa on päästy lähelle noita määriä asukaslukuun suhteutettuna. Ja kun hyvin tiedämme, että noistakin määristä luultavasti lähes puolet eivät saa turvapaikkaa.

        Ja tälläistä joutuu yrittäjänä kirjoittamaan tänne yrittäjäpalstalle, kun muutamien tyhmyys ärsyttää niin raskaasti


      • Islamissa-on-vaaraa

        >> Huvittavaa on, kun niin innokkaasti toitotamme kuuluvamme länsieurooppalaisiin arvoiltamme ja kulttuuriltamne, mutta käytännössä iso osa meistä kuuluu mitä vahvemmin nimenomaan itäeurooppalaiseen arvomaailmaan >>

        Jos olet nainen, niin toivottavasti menet joskus käymään vaikka Saudi-Arabiassa tai Algeriassa tms. Länsimainenkin pakotetaan hunnun käyttöön, eikä poikkeuksia sallita. Naisen asema on täysin poöjettu ja pysyy poljettuna siellä, jos eurooppalaisiin arvoihin vertaa.

        Mikäli joku raiskaa naisen pusikossa, niin sukulaiset eivät surmaa raiskaajaa, vaan tappavat sen naisen. Isä, veli, setä, kuka tahansa on oikeutettu tappamaan saastuneen naisen.

        Ruotsista on jo tullut koko Euroopan Raiskauskeskus. Ruotsin raiskauslukemat ovat pysyvästi kaikkein mustimmat, ja se johtuu maahanmuuttajien suuresta raiskausmäärästä.

        ___
        Oikeasti, kenenkään länsimaisen naisen vapauksia arvostavan ei kannata toivoa että omaan maahan tulee esim. 10..20% kokoinen musli,iväestö. Nämä muodostavat "kuripartioita" jo USA;ssa, Britanniassa, Ruotsissa jne, ja käyvät keppien kanssa pitämässä kaduilla naisilla kuria, hakkaavat jos on käsivarret paljaana. Kuin myös juopottelijoille, koirien lemmikkinö pitäjille, sianlihansyöjille jne.

        Olen ollut tänäänkin tekemisissä muslimien kanssa, Turkista ja Libanonista kotoisin olevia. Voimne tehdä täysin rauhassa bisnestä keskenämme, ja soitella puhelimella.

        Molemmat rukoilevat 5 kertaa päivässä naama Mekkaan päin. He kuitenkin ottavat toisinaan vakavan ilmeen naamalleen, vilkaisevat toisiaan ja sanovat että 30 vuoden kuluttua he johtavat tätä maata. Ja silloin kaikki rukoilevat tällä tavalla.

        Tiedän heidän olevan tosissaan, ja tiedän että he saattavat olla oikeassa.

        Islamilaisessa maailmassa ainakaan vapaudenhaluisilla naisilla ei ole helppoa. Keppi viuhuu, ja nainen on kuraa.


      • Hävettävää_touhua
        Islamissa-on-vaaraa kirjoitti:

        >> Huvittavaa on, kun niin innokkaasti toitotamme kuuluvamme länsieurooppalaisiin arvoiltamme ja kulttuuriltamne, mutta käytännössä iso osa meistä kuuluu mitä vahvemmin nimenomaan itäeurooppalaiseen arvomaailmaan >>

        Jos olet nainen, niin toivottavasti menet joskus käymään vaikka Saudi-Arabiassa tai Algeriassa tms. Länsimainenkin pakotetaan hunnun käyttöön, eikä poikkeuksia sallita. Naisen asema on täysin poöjettu ja pysyy poljettuna siellä, jos eurooppalaisiin arvoihin vertaa.

        Mikäli joku raiskaa naisen pusikossa, niin sukulaiset eivät surmaa raiskaajaa, vaan tappavat sen naisen. Isä, veli, setä, kuka tahansa on oikeutettu tappamaan saastuneen naisen.

        Ruotsista on jo tullut koko Euroopan Raiskauskeskus. Ruotsin raiskauslukemat ovat pysyvästi kaikkein mustimmat, ja se johtuu maahanmuuttajien suuresta raiskausmäärästä.

        ___
        Oikeasti, kenenkään länsimaisen naisen vapauksia arvostavan ei kannata toivoa että omaan maahan tulee esim. 10..20% kokoinen musli,iväestö. Nämä muodostavat "kuripartioita" jo USA;ssa, Britanniassa, Ruotsissa jne, ja käyvät keppien kanssa pitämässä kaduilla naisilla kuria, hakkaavat jos on käsivarret paljaana. Kuin myös juopottelijoille, koirien lemmikkinö pitäjille, sianlihansyöjille jne.

        Olen ollut tänäänkin tekemisissä muslimien kanssa, Turkista ja Libanonista kotoisin olevia. Voimne tehdä täysin rauhassa bisnestä keskenämme, ja soitella puhelimella.

        Molemmat rukoilevat 5 kertaa päivässä naama Mekkaan päin. He kuitenkin ottavat toisinaan vakavan ilmeen naamalleen, vilkaisevat toisiaan ja sanovat että 30 vuoden kuluttua he johtavat tätä maata. Ja silloin kaikki rukoilevat tällä tavalla.

        Tiedän heidän olevan tosissaan, ja tiedän että he saattavat olla oikeassa.

        Islamilaisessa maailmassa ainakaan vapaudenhaluisilla naisilla ei ole helppoa. Keppi viuhuu, ja nainen on kuraa.

        Hyvänen aika sentään. Kirjoititkohan tuon ihan tosissasi? Et kai sentään....

        Luehan kirjoituksesi ajatuksella uudelleen. Jos asenteellisuutesi antaa myöden, niin näet varmasti silloin sen pelkoon tai muuhun yhtä typerään asenteeseen pohjautuvan järjettömyyden. Asenteista johtuvia järjettömiä väitteitä ja uskomuksia en koe edes järkeväksi yrittää oikaista faktoilla, se on turhaa ajanhukkaa. En koe sitä minun tehtäväkseni enkä siihen ala tuhlaamaan kallista aikaani. Jo tähänkin meni liikaa aikaa ja ihan turhaan. Onneksi nyt on rauhallinen viikonloppu.

        Kun viittasit noihin arabimaiden ongelmiin, niin tuollaistako todella haluaisit Suomeen? Samantapaisiin yhteiskuntiin se johtaisi, jos nuo sinun pelkosi pääsisivät vallalle.

        En oikein usko sinun olevan yrittäjä. Kaikki minun tuntemani yrittäjät ovat ennakkoluulottomia ja näkevät asioissa lähinnä hyviä puolia, joissa yrittämiseen liittyviä hyötyjäkin.
        Jos todella olisitkin yrittäjä, niin vaikea uskoa yrityksesi olevan menestyvä, jos nuo asenteesi oikeasti ovat sinulla avoimesti 'käytössä'.


    • Irakin-sotilaskarkurit

      >> Kaikki minun tuntemani yrittäjät ovat ennakkoluulottomia ja näkevät asioissa lähinnä hyviä puolia, joissa yrittämiseen liittyviä hyötyjäkin. >>

      Puhut aivan täyttä roskaa, joka on lapsellisen helppoa osoittaa roskaksi. MTV:n eilen julkistaman kyselyn perusteella 87% suomalaisista haluaa KIRISTÄÄ turvapaikkaehtoja.
      http://tinyurl.com/pwnu7vl
      Suomalaiset pelkäävät noita sosiaalirahalla elätettäväksi tulevien jatkuvia arabilaumoja. Yrittäjät eivät ole yhtään erilaisia tässä mielessä, he näkevät samalla lailla minkämoinen kustannus 50.000 uudesta "lapsenmielisestä" 35-vuotiaasta ukosta meille on. Noita kun 15 v. kouluttaa alkajaisiksi, alkaa eläkeikä jo saman tien häämöttää.

      Suuri osa Torniosta rajan yli tulevista on Irakin armeijasta karanneita sotilaita ja upseereja. Tässä on Irakilainen KAPTEENI, joka vajaa viikko sitten marssi kadulla ja osoitteli riisilautastansa YLE-uutisissa Oulussa. Haukkui että on niin koirien ruokaa.
      https://www.youtube.com/watch?v=54NgPBvEreA

      Siis mitenkä hitsin hyvää riisiä ja liharuokaa tuokin ukko on Irakin armeijasssa saanut? Meillä Suomessa ei ole sellaista sisäfilettä tarjolla, joka noille rintamakarkureilel kelpaisi.

      • Hävettävää_touhua

        Luehan uudelleen kirjoitukseni. Vastakommentoit johonkin, josta minä en ole kirjoittanut.
        Kirjoitin tosiaan tuntemistani yrittäjistä. Ehkä he sitten ovat selvästi keskimääräistä fiksumpia. Fiksuja he ainakin ovat.

        Se on totta, että monet suomalaiset pelkäävät maahanmuuttajia. Eikä suurin syy taida olla kustannuspuolella laisinkaan. Sinunkin pelkosi on pohjimmiltaan selvästi muutakin kuin kustannuksia aiheuttavia, aivan selvästi.
        Sitä paitsi kannattaa tehdä ero turvapaikan hakijoiden arvioiduista määristä, toteutuneista määristä ja turvapaikan saaneiden määristä. Näistä viimeinen ryhmä on se, johon meidän pitää panostaa kunnolla.

        Myös realismi on hyve, jota kannattaisi viljellä. Ja se mitä taasen ei kannattaisi viljellä on nuo ennakkoluuloiset väitteesi ja yleistyksesi muutamien turvapaikanhakijoiden ylilyönneistä, josta saatiin huimaavat otsikot. Sen sijaan selvästi pienemmät otsikot olivat noiden omien maamiesten pöyristyneitä kommenteista ja tiukista tuomioista noiden temppujen tekijöille.
        Ei tuollainen itsensä ja muiden kiihottaminen naurettavilla ja sopivasti valituilla yleistyksillä mitään hyvää saa aikaiseksi. Päinvastoin ne johtavat nimenomaan helposti siihen, että turvapaikan saaneiden kotouttaminen vaikeutuu merkittävästi ja se vasta kalliiksi meille tulee.

        Mistä ihmeestä olet itsellesi luonut kohtuuttoman vaatimuksen, että pakolaisten pitäisi olla nöyriä tuppisuuenkeleitä ja vain yhdenlaisia yhteen muottiin valettuja ihmisiä. Valitettavasti hekin ovat erilaisia yksilöitä kuten me suomalaisetkin ja heissäkin on varmasti rikollisiakin. Nämä vaan pitää tunnistaa ja estää pääsemästä maahan.

        Kykenetköhän ajattelemaan realistisesti mitä maailmassa ja Suomessa tapahtuu ja miten kykenemme niistä parheiten selviämään? Se vaatii hieman kykyjä ja ennenkaikkea halua ja asennemuutosta.
        Jos, niin silloin tuskin sinullakaan on tarvetta tuolaiseen ennakkoluuloiseen asenteeseen. Ennakkoluulojen kanssa veljeily toki on huomattavasti helpompaa. Siinähän ei tarvitse yhtään rasittaa itseään ajattelulla. Helppoa on huudella rajojen täydellisellä sulkemisella ja Suomen eristämisellä, yms täysin epärealistisilla typeryyksillä.


    • VERO.SHOKKI

      Ruotsin kuntien ja maakuntien etujärjestö SKL varoittaa turvapaikanhakijoiden kustannusten johtavan kuntaveron nostoon useissa Ruotsin kunnissa.

      -Turvapaikanhakijoiden aiheuttamaa nopeaa väestönkasvua voi seurata veroshokki.

      Jo nyt kuntasektori on ajautunut erittäin vaikeaan tilanteeseen.

      Ruotsin kunnat joutuvat korottamaan veroprosenttiaan jopa vuoteen 2019 asti.

      Kehitys näyttää todella huolestuttavalta.

      Suomenkin valtion kunnille maksama laskennallinen korvaus on jo pitkään ollut riittämätön, ja ensi vuoden valtion budjettiin tulossa oleva rahasumma perustuu lisäksi liian pieneen kotoutettavien määrään.

      Suomen hallituksen budjettiesitys on rakennettu sen varaan, että turvapaikanhakijoita olisi ensi vuonna noin 15 000, joista 8 000 saisi myönteisen turvapaikkapäätöksen.

      Tämä on täysin epärealistista, kun jo tänä vuonna arvioidaan jopa 50 000 ihmisen hakevan turvapaikkaa Suomesta.

      Vaikka valtio korvaa kunnille kotouttamisen kuluja, todelliset kustannukset ovat paljon suuremmat.

      • Hävettävää_touhua

        Noin todennäköisesti käy eli kustannuksia varsinkin aluksi syntyy. Nyt olet nuo itsestään selvyydet tuonut esiin jälleen kerran. Vastaavia suuria oivalluksia ja valituksia on some täynnä ja koko ajan tulee kymmenittäin uusia, jossa nuo samat jutut taas toistetaan ja toistetaan. Ei vaadi kummoista kykyä toistella itsestäänselvyyksiä ja valittaa elämän kurjuutta.

        Seuraava vaihe, jotta asiassa pääsisi eteenpäin eikä juuttuisi tälle ikuisuusvalitustasolle, olisikin esittää toimivia ja ennenkaikkea realistisia ratkaisuja miten tästä selvittäisiin mahdollisimman hyvin.

        Mikähän sinun näkemyksesi parhaasta ja toteuttamiskelpoisesta tavasta edetä tässä asiassa olisi? Tai edes sellaisesta, joilla noita kopioimiasi ongelmia ja haittoja voitaisiin vähentää.


      • pisnespavel

        Niin. Itsestään selvyys. Yksi itsestään selvyys ihan tilastojenkin valossa on että, islamin uskoiset ovat erittäin heikosti sopeutuneet suomalaiseen ja eurooppalaisiin yhteiskuntiin. Jos tähän mennessä tulleet pienet määrät eivät ole sopeutuneet, niin kuinka voidaan kuvitella meneillään olevan invaasion integroituvan esim. suomeen.
        Islamin uskoisten sopeutuminen ympäröivään yhteiskuntaan on epäonnistunut kaikkialla euroopassa.

        Ystävät kalliit, tutustukaa islamin uskon olemukseen edes sen verran, että tiedätte mistä on kysymys.

        Me olemme heidän silmissään vääräuskoisia, jotka koraani kehottaa tappamaan tai käännyttämään islamin uskoon. Tänä päivänä tämä länsimainen naivius ja sinisilmäisyys on noussut aivan uskomattomiin mittoihin.

        Ja sitäpaitsi, mistä rahat? Eivät he työllisty. Tilastojen valossa voi sanoa että, yhtä työllistyvää islamilaista kohti jää neljä perässä vedettävää. Ei tällä mitään vääristynyttä huoltosuhdetta korjata, päin vastoin.


      • Hävettävää_touhua
        pisnespavel kirjoitti:

        Niin. Itsestään selvyys. Yksi itsestään selvyys ihan tilastojenkin valossa on että, islamin uskoiset ovat erittäin heikosti sopeutuneet suomalaiseen ja eurooppalaisiin yhteiskuntiin. Jos tähän mennessä tulleet pienet määrät eivät ole sopeutuneet, niin kuinka voidaan kuvitella meneillään olevan invaasion integroituvan esim. suomeen.
        Islamin uskoisten sopeutuminen ympäröivään yhteiskuntaan on epäonnistunut kaikkialla euroopassa.

        Ystävät kalliit, tutustukaa islamin uskon olemukseen edes sen verran, että tiedätte mistä on kysymys.

        Me olemme heidän silmissään vääräuskoisia, jotka koraani kehottaa tappamaan tai käännyttämään islamin uskoon. Tänä päivänä tämä länsimainen naivius ja sinisilmäisyys on noussut aivan uskomattomiin mittoihin.

        Ja sitäpaitsi, mistä rahat? Eivät he työllisty. Tilastojen valossa voi sanoa että, yhtä työllistyvää islamilaista kohti jää neljä perässä vedettävää. Ei tällä mitään vääristynyttä huoltosuhdetta korjata, päin vastoin.

        No niin, nyt sitten sinäkin sait purkautua noiden isolta osin ennakkoluuloisten asenteittesi ja pelkosi osalta ja mikä tärkeintä tuo aina näihin liittyvä pakollinen kestojuttu Islamin vaarallisuudesta tuli sekin valmiiksi. Myös sekin itsestäänselvyys, ettei homma ole ilmaista tuli kerrottua.
        Nyt voineen sitten kai todeta pakollisen 'purkausosuuden' olevan nyt sitten sinunkin osaltasi hoidettu pois alta, joten se siitä. Toivottavasti helpotti.

        Sitten voisikin siirtyä eteenpäin. Mikä siis olisi näkemyksesi, mitä nyt pitäisi tehdä? Tähän vaiheeseen, et vielä päässytkään.

        Kuten tuolla edellä jo mainitsinkin, meillä on ainakin kaksi vaihtoehtoa. Ehkä enemmänkin. Lähtökohtana realismi ja sen tosiasian hyväksyminen, että he ovat ja pysyvät täällä. Ja että lisääkin potentiaalisia Suomeen tulevia turvapaikan hakijoita syntyy kriisialueilla koko ajan.

        Vaihtoehto 1. Otamme turvapaikan saaneet osaksi yhteiskuntaamme, annamme heille perusteellisen ja hyvän kotouttamisen. Erityisen tärkeää on, että he tuntevat kuuluvansa yhteiskuntaan siinä kuin muutkin. Samat oikeudet ja samat velvollisuudet. Monelta kantasuomalaiselta tämä vaatii suurtakin asennemuutosta ja syvälle juurtuneisiin ulkomaalaispelkoihin jotain hoitoa. Osalle pinttyneimmille asennevammaisille tämä tulee olemaan vaikeaa., mutta heidän ei saa antaa siltikään pilata ja tuhota yhteiskuntarauhaa. Tämä ei ole ilmaista, mutta satsaukset varmasti tuovat hyötyä myöhemmin.
        Uskonnonvapaudet yms jutut ovat myös heille sallittuja omassa henkilökohtaisessa elämässään kuten kantasuoalaisillekin. Uskonnon roolia pitäisi minun mielestäni muutenkin vähentää yhteiskunnan ja valtion toiminnoissa kaikilta osin ihan riippumatta mistä uskonnosta on kyse, se jääköön kunkin omaksi jutuksi.

        Vaihtoehto 2. Ulkomaalaisvastaiset ja pelkoihin liittyvät asenteet pääsevät vallalle. Rasismi lisääntyy, vastakkainasettelu me-he kovenee. Kotouttaminen laiminlyödään. Kunnioitus toisenlaisiin kulttuureihin loppuu ja alamme muuttua sisäsiittoisiksi monokultturiseksi ja sisäänpäinkääntyneeksi ahdasmieliseksi yhteiskunnaksi.
        Voi olla, että alkuvaiheen kustannukset hieman vähäisemmät, mutta satavarmaa on, että tämä se vasta kalliiksi tulee vähän myöhemmin. Turvattomuus lisääntyy, väkivalta lisääntyy, ääriryhmät natsit, rasistit, ääri-islamistit yms aktivoituvat jne jne... Uskontojen rooli lisääntyy ja 'kilpailutilanne' ja vastakkainasettelu kristinusko-islam pääsee esiin.

        Tuossa pari pelkistettyä vaihtoehtoa eikä läheskään täydellisiä. Muitakin lienee. Noissa on minussa se varsinainen haaste, josta olisi syytä keskustella heti kun kaikki halukkast ovat saaneet nuo asennepohjaiset ja muut liturgiansa, pelkonsa ja valituksensa ensin tuotua julki.


      • Hävettävää_touhua
        Hävettävää_touhua kirjoitti:

        No niin, nyt sitten sinäkin sait purkautua noiden isolta osin ennakkoluuloisten asenteittesi ja pelkosi osalta ja mikä tärkeintä tuo aina näihin liittyvä pakollinen kestojuttu Islamin vaarallisuudesta tuli sekin valmiiksi. Myös sekin itsestäänselvyys, ettei homma ole ilmaista tuli kerrottua.
        Nyt voineen sitten kai todeta pakollisen 'purkausosuuden' olevan nyt sitten sinunkin osaltasi hoidettu pois alta, joten se siitä. Toivottavasti helpotti.

        Sitten voisikin siirtyä eteenpäin. Mikä siis olisi näkemyksesi, mitä nyt pitäisi tehdä? Tähän vaiheeseen, et vielä päässytkään.

        Kuten tuolla edellä jo mainitsinkin, meillä on ainakin kaksi vaihtoehtoa. Ehkä enemmänkin. Lähtökohtana realismi ja sen tosiasian hyväksyminen, että he ovat ja pysyvät täällä. Ja että lisääkin potentiaalisia Suomeen tulevia turvapaikan hakijoita syntyy kriisialueilla koko ajan.

        Vaihtoehto 1. Otamme turvapaikan saaneet osaksi yhteiskuntaamme, annamme heille perusteellisen ja hyvän kotouttamisen. Erityisen tärkeää on, että he tuntevat kuuluvansa yhteiskuntaan siinä kuin muutkin. Samat oikeudet ja samat velvollisuudet. Monelta kantasuomalaiselta tämä vaatii suurtakin asennemuutosta ja syvälle juurtuneisiin ulkomaalaispelkoihin jotain hoitoa. Osalle pinttyneimmille asennevammaisille tämä tulee olemaan vaikeaa., mutta heidän ei saa antaa siltikään pilata ja tuhota yhteiskuntarauhaa. Tämä ei ole ilmaista, mutta satsaukset varmasti tuovat hyötyä myöhemmin.
        Uskonnonvapaudet yms jutut ovat myös heille sallittuja omassa henkilökohtaisessa elämässään kuten kantasuoalaisillekin. Uskonnon roolia pitäisi minun mielestäni muutenkin vähentää yhteiskunnan ja valtion toiminnoissa kaikilta osin ihan riippumatta mistä uskonnosta on kyse, se jääköön kunkin omaksi jutuksi.

        Vaihtoehto 2. Ulkomaalaisvastaiset ja pelkoihin liittyvät asenteet pääsevät vallalle. Rasismi lisääntyy, vastakkainasettelu me-he kovenee. Kotouttaminen laiminlyödään. Kunnioitus toisenlaisiin kulttuureihin loppuu ja alamme muuttua sisäsiittoisiksi monokultturiseksi ja sisäänpäinkääntyneeksi ahdasmieliseksi yhteiskunnaksi.
        Voi olla, että alkuvaiheen kustannukset hieman vähäisemmät, mutta satavarmaa on, että tämä se vasta kalliiksi tulee vähän myöhemmin. Turvattomuus lisääntyy, väkivalta lisääntyy, ääriryhmät natsit, rasistit, ääri-islamistit yms aktivoituvat jne jne... Uskontojen rooli lisääntyy ja 'kilpailutilanne' ja vastakkainasettelu kristinusko-islam pääsee esiin.

        Tuossa pari pelkistettyä vaihtoehtoa eikä läheskään täydellisiä. Muitakin lienee. Noissa on minussa se varsinainen haaste, josta olisi syytä keskustella heti kun kaikki halukkast ovat saaneet nuo asennepohjaiset ja muut liturgiansa, pelkonsa ja valituksensa ensin tuotua julki.

        Niin ja vielä jäi kommentoimatta tuo väitteesi islanuskoisten huonosta sopeutumiskyvystä. Sehän on yksi isoimmista ennakkoluuloihin perustuvista harhousta. Suomessa on aina ollut islamuskoinen vähemmistö, tataarit. En muista, että tataarit olisi jossain vaiheessa aiheuttaneet islamisuskonsa puolesta ongelmia. No heidät onkin hyväksytty yhteiskuntaan islamuskostaan huolimatta ja he ovat sopeutuneet hyvin ilman, että on tarvinnut luopua uskostaan. He ovat sataprosenttisesti kantasuomalaisia, jos tämä käsite jollekin on ratkaiseva jossain suhteessa.

        Näin on monen muunkin uskonnon kanssa.


      • pisnespavel
        Hävettävää_touhua kirjoitti:

        Niin ja vielä jäi kommentoimatta tuo väitteesi islanuskoisten huonosta sopeutumiskyvystä. Sehän on yksi isoimmista ennakkoluuloihin perustuvista harhousta. Suomessa on aina ollut islamuskoinen vähemmistö, tataarit. En muista, että tataarit olisi jossain vaiheessa aiheuttaneet islamisuskonsa puolesta ongelmia. No heidät onkin hyväksytty yhteiskuntaan islamuskostaan huolimatta ja he ovat sopeutuneet hyvin ilman, että on tarvinnut luopua uskostaan. He ovat sataprosenttisesti kantasuomalaisia, jos tämä käsite jollekin on ratkaiseva jossain suhteessa.

        Näin on monen muunkin uskonnon kanssa.

        Olen kahdesta asiasta kanssasi samaa mieltä. Ensinnä tuo, että uskonnon ja valtion roolit pitäisi erottaa toisistaan. Onhan se kohtuutonta, että esim. luterilainen kirkko voi verottaa kansalaisia jotka eivät suurelta osin edes usko jumalaan.

        Toinen asia josta olen kanssasi samaa mieltä, on tuo tataarien sulautuminen suomalaiseen yhteiskuntaan. Siinä olisi todellakin malliesimerkki, josta kaikki etniset ryhmät voisi ottaa opiksi. Netistä löytyy aiheesta Johanna Hellstenin hyvä ja tyhjentävä artikkeli. Googletappa tuo aetikkeli esille. Kannattaa sinunkin lukea se oikein ajatuksella. Noin tiivistettynä kysymys on siitä, että tataarit ovat halunneet elää maassa maan tavalla.

        Sen verran palaan vielä tuohon kotoutumisen tilastokysymykseen, että halusin olla hienovarainen, enkä puhunut eri kansallisuuksista mitään. Mutta sanotaan nyt sekin, että epäonnistuneessa kotoutumisessa on kysymys Irakin ja Somalian muslimeista. Heidän kotoutuminen on todella surkeaa, eikä tämä ole mikään mielipidekysymys. Tämä asia selviää ihan lukemalla tilastoja, joita on viime aikoina ollut runsaasti esillä.

        Sanot tuolla että," otetaan turvapaikan saaneet osaksi yhteiskuntaa". Niinhän se pitääkin tehdä, mutta kun he eivät halua. Toistan edelleen että, yhtä kotoutunutta ja työllistynyttä Irakin tai Somalian muslimia kohti jää neljä perässä vedettävää.

        Olen sitä mieltä. että hädässä olevaa pitää autta, oli hän kuka tahansa. Mielestäni se apu pitää toimittaa sinne Turkin, Libanonin ja Jordanian suurille pakolaisleireille, jossa myös ne suurimmassa hädässä olevat saisi apua. Irakissa toimivan luterilaisen kirkon johtohenkilö sanoi että, pakolaisjonon kärjessä ovat aivan väärät henkilöt.


      • Hävettävää_touhua
        pisnespavel kirjoitti:

        Olen kahdesta asiasta kanssasi samaa mieltä. Ensinnä tuo, että uskonnon ja valtion roolit pitäisi erottaa toisistaan. Onhan se kohtuutonta, että esim. luterilainen kirkko voi verottaa kansalaisia jotka eivät suurelta osin edes usko jumalaan.

        Toinen asia josta olen kanssasi samaa mieltä, on tuo tataarien sulautuminen suomalaiseen yhteiskuntaan. Siinä olisi todellakin malliesimerkki, josta kaikki etniset ryhmät voisi ottaa opiksi. Netistä löytyy aiheesta Johanna Hellstenin hyvä ja tyhjentävä artikkeli. Googletappa tuo aetikkeli esille. Kannattaa sinunkin lukea se oikein ajatuksella. Noin tiivistettynä kysymys on siitä, että tataarit ovat halunneet elää maassa maan tavalla.

        Sen verran palaan vielä tuohon kotoutumisen tilastokysymykseen, että halusin olla hienovarainen, enkä puhunut eri kansallisuuksista mitään. Mutta sanotaan nyt sekin, että epäonnistuneessa kotoutumisessa on kysymys Irakin ja Somalian muslimeista. Heidän kotoutuminen on todella surkeaa, eikä tämä ole mikään mielipidekysymys. Tämä asia selviää ihan lukemalla tilastoja, joita on viime aikoina ollut runsaasti esillä.

        Sanot tuolla että," otetaan turvapaikan saaneet osaksi yhteiskuntaa". Niinhän se pitääkin tehdä, mutta kun he eivät halua. Toistan edelleen että, yhtä kotoutunutta ja työllistynyttä Irakin tai Somalian muslimia kohti jää neljä perässä vedettävää.

        Olen sitä mieltä. että hädässä olevaa pitää autta, oli hän kuka tahansa. Mielestäni se apu pitää toimittaa sinne Turkin, Libanonin ja Jordanian suurille pakolaisleireille, jossa myös ne suurimmassa hädässä olevat saisi apua. Irakissa toimivan luterilaisen kirkon johtohenkilö sanoi että, pakolaisjonon kärjessä ovat aivan väärät henkilöt.

        Kotoutumista ei kukaan olekaan väittänyt helpoksi. Ja varmaan on niinkin, että ensimmäisen sukupolven vanhemmista jokin osa ei sopeudu laisinkaan. Heidän lapsensa kuitenkin jo melkoisen hyvin. Osa taas sopeutuu vaivattomasti. Tämähän vain osoittaa sen, että hekin ovat ihmisiä ja yksilöitä. Ja ihan oikeesti, et kai sentään tosissasi usko että tuo joukko, joka ei halua päästä suomalaiseen yhteiskuntaan sisään, olisi suuri?
        Yhtään ei sopeutumista helpota vihamielinen ja ennakkoluuloinen suhtautuminen, vaan päinvastoin. Silloinhan ihminset luonnollisesti vain käpertyvät entistä tiukemmin omiin ympyröihinsä. Tämä on sataprosenttisesti vain meidän suomalaisten itsemme valitsema keino joko helpottaa tai vaikeuttaa tilannetta.
        Löytyyhän kantasuomalaisistakin aivan liikaa niitä, jotka eivät koskaan sopeudu eikä halua sopeutua yhteiskuntaan, vaikka ovat saaneet kotoutumistukea koko ikänsä. Ruotsissakin on vielä kymmenien vuosien oleskelun jälkeen suomalaisia ensimmäisen polven maahanmuuttajia, jotka eivät osaa edes ruotsia. Heidän lapsensa jo osaavat.
        No tämä jaaritus sikseen. Varmasti ymmärrät kokonaisuuden.

        Meillä ei siis ole käytännössä todellisuudessa muuta mahdollisuutta kuin saada mahdollisimman moni turvapaikan saaneista kotoutumaan Suomeen.
        Vaihtoehto on joka suhteessa ja kaikissa tapauksissa huonompi ja kalliimpi. Vaarallisinta on jättää ihmiset oman onnensa varaan.

        Ja ahneena (?) yrittäjänä näkökulma on tietysti sekin, että näissä on huomattava potentiaali mitä erilaisimpiin asioihin, työvoima, kuluttaja, innovaatiot, jne, jne. Joukossa on paljon eri alojen ammattimiehiä, korkeakoulututkinnon suorittaneita. Miksi ihmeessä tuota potentiaalia ei pitäisi hyödyntää? Suhteellisen vähällä nämä ovat valmiita työelämään.
        Nyt tietysti kirjoitan lähinnä asennetasolla ymmärtäen toki varsinkin yrittäjien mahdollisuudet työllistää ihmisiä. Tietysti jokainen valitsee itselleen parhaan mahdollisen työntekijän, jos ylipäänsä palkkaa. Näin pitääkin olla, mutta onko se kantasuomalainen ihan oikeasti aina se paras juuri siihen tehtävään. No Suomessahan on runsaasti muutmien alojen pienyrityksiä, joiden työntekijät ovat isolta osin ulkomaalaistaustaisia
        Kuitenkin investointi mikä investointi.
        Harvoin mikään investointi ilman satsauksia onnistuu. Ja tässäkin, kuten muissakin ihmisiin liittyvissä 'investoinneissa', yhteiskunta eli veronmaksajat ja vanhemmat ( näissä tapauksessa suurimmasta osasta vieläpä jonkun muun maan) huolehtivat suurimmasta osasta peruspanostuksesta ja yrittäjälle jää pieni osa, mutta välittömistä taloudellisissa hyödyissä tilanne on päinvastoin.

        Kotoutuminenhan ei tarkoita, että heidän pitää luopua kaikesta omassa kulttuuristaan. Ei, vaan heidän pitää oppia elämään suomalaisessa moniarvoisessa yhteiskunnassa, johon muuten kuuluu jokaisen oikeus vaatia erilaisia asioita ja ajaa niitä demokratian pelisääntöjen mukaisesti.
        Uskonto ja henkilökohtainen elämäntapa on ihan vapaasti valittavissa, kunhan noudattaa Suomen lakeja, sietää muunlaista elämäntapaa noudattavia eikä tietysti häiritä muunlaista elämäntapaa noudattavia. Ja tämä koskee ihan yhtä lailla meitä kantasuomalaisia, sitä ei pidä unohtaa.

        Ihannetilanne, jota toistellaan jatkuvasti, tietysti on auttaa paikanpäällä. Se on melkoisen vaikeaa juuri siitä samasta syystä, miksi sieltä lähdetään pakolaisiksi. Sodat, terrorismi jne. Ja hyvä muistaa tässäkin, että Suomi juuri vähentää merkittävästi sitä rahaa, jolla auttaminen paikanpäällä mahdollistuisi.


      • pisnespavel
        Hävettävää_touhua kirjoitti:

        Kotoutumista ei kukaan olekaan väittänyt helpoksi. Ja varmaan on niinkin, että ensimmäisen sukupolven vanhemmista jokin osa ei sopeudu laisinkaan. Heidän lapsensa kuitenkin jo melkoisen hyvin. Osa taas sopeutuu vaivattomasti. Tämähän vain osoittaa sen, että hekin ovat ihmisiä ja yksilöitä. Ja ihan oikeesti, et kai sentään tosissasi usko että tuo joukko, joka ei halua päästä suomalaiseen yhteiskuntaan sisään, olisi suuri?
        Yhtään ei sopeutumista helpota vihamielinen ja ennakkoluuloinen suhtautuminen, vaan päinvastoin. Silloinhan ihminset luonnollisesti vain käpertyvät entistä tiukemmin omiin ympyröihinsä. Tämä on sataprosenttisesti vain meidän suomalaisten itsemme valitsema keino joko helpottaa tai vaikeuttaa tilannetta.
        Löytyyhän kantasuomalaisistakin aivan liikaa niitä, jotka eivät koskaan sopeudu eikä halua sopeutua yhteiskuntaan, vaikka ovat saaneet kotoutumistukea koko ikänsä. Ruotsissakin on vielä kymmenien vuosien oleskelun jälkeen suomalaisia ensimmäisen polven maahanmuuttajia, jotka eivät osaa edes ruotsia. Heidän lapsensa jo osaavat.
        No tämä jaaritus sikseen. Varmasti ymmärrät kokonaisuuden.

        Meillä ei siis ole käytännössä todellisuudessa muuta mahdollisuutta kuin saada mahdollisimman moni turvapaikan saaneista kotoutumaan Suomeen.
        Vaihtoehto on joka suhteessa ja kaikissa tapauksissa huonompi ja kalliimpi. Vaarallisinta on jättää ihmiset oman onnensa varaan.

        Ja ahneena (?) yrittäjänä näkökulma on tietysti sekin, että näissä on huomattava potentiaali mitä erilaisimpiin asioihin, työvoima, kuluttaja, innovaatiot, jne, jne. Joukossa on paljon eri alojen ammattimiehiä, korkeakoulututkinnon suorittaneita. Miksi ihmeessä tuota potentiaalia ei pitäisi hyödyntää? Suhteellisen vähällä nämä ovat valmiita työelämään.
        Nyt tietysti kirjoitan lähinnä asennetasolla ymmärtäen toki varsinkin yrittäjien mahdollisuudet työllistää ihmisiä. Tietysti jokainen valitsee itselleen parhaan mahdollisen työntekijän, jos ylipäänsä palkkaa. Näin pitääkin olla, mutta onko se kantasuomalainen ihan oikeasti aina se paras juuri siihen tehtävään. No Suomessahan on runsaasti muutmien alojen pienyrityksiä, joiden työntekijät ovat isolta osin ulkomaalaistaustaisia
        Kuitenkin investointi mikä investointi.
        Harvoin mikään investointi ilman satsauksia onnistuu. Ja tässäkin, kuten muissakin ihmisiin liittyvissä 'investoinneissa', yhteiskunta eli veronmaksajat ja vanhemmat ( näissä tapauksessa suurimmasta osasta vieläpä jonkun muun maan) huolehtivat suurimmasta osasta peruspanostuksesta ja yrittäjälle jää pieni osa, mutta välittömistä taloudellisissa hyödyissä tilanne on päinvastoin.

        Kotoutuminenhan ei tarkoita, että heidän pitää luopua kaikesta omassa kulttuuristaan. Ei, vaan heidän pitää oppia elämään suomalaisessa moniarvoisessa yhteiskunnassa, johon muuten kuuluu jokaisen oikeus vaatia erilaisia asioita ja ajaa niitä demokratian pelisääntöjen mukaisesti.
        Uskonto ja henkilökohtainen elämäntapa on ihan vapaasti valittavissa, kunhan noudattaa Suomen lakeja, sietää muunlaista elämäntapaa noudattavia eikä tietysti häiritä muunlaista elämäntapaa noudattavia. Ja tämä koskee ihan yhtä lailla meitä kantasuomalaisia, sitä ei pidä unohtaa.

        Ihannetilanne, jota toistellaan jatkuvasti, tietysti on auttaa paikanpäällä. Se on melkoisen vaikeaa juuri siitä samasta syystä, miksi sieltä lähdetään pakolaisiksi. Sodat, terrorismi jne. Ja hyvä muistaa tässäkin, että Suomi juuri vähentää merkittävästi sitä rahaa, jolla auttaminen paikanpäällä mahdollistuisi.

        Kotoutumiseen kuuluu tietysti myös hyvä kouluttautuminen. Luulenpa että Suomen tulevaisuus näkyy tämän päivän Ruotsissa. Paitsi tietysti, jos Suomi ottaa opiksi Ruotsin virheistä. Mikä tietysti on epätodennäköistä, sillä täällä ei näytetä ymmärtävän että Ruotsi on todella pahassa jamassa. Seuraappa ilman ennakkoasenteita, mitä Ruotsista kuuluu, se on tietysti vaikeaa, jos ei halua seurata asioita muualta kuin valtamedian kautta. Media tänä päivänä jättää kertomatta merkittävän osan asioista.

        Niin, siitä koulutuksesta. Esim Göteborgin maahanmuuttaja lähiöiden, esim. Bergssjön koulussa vain 18,5% oppilaista sai hyväksytyn todistuksen. Koko Göteborgissa vain 66,3% sai hyväksytyn kaikista aineista. Sano yksikin Suomalainen koulu, tai kaupunki missä on näin järkyttävän huonot tulokset. Tietolähde on Göteborg Posten. Tuollaiset koulutusluvut lupaavat vain suuria ongelmia kotoutumisessa, sekä kaikessa muussakin.

        Monissa Euroopan maissa harjoitetaan aivan järkyttävää maahanmuuttopolitiikkaa. Saksa kiehuu jo vaarallisissa mitoissa. Merkelin aatetoveritkin jo vaatii muutosta politiikkaan, puhumattakaan kansasta joka on saavuttanut sietorajansa. Ruotsissa kattila porisee kannen alla jo kovasti, vaikka meille kerrotaan aivan muuta.


      • Hävettävää_touhua
        pisnespavel kirjoitti:

        Kotoutumiseen kuuluu tietysti myös hyvä kouluttautuminen. Luulenpa että Suomen tulevaisuus näkyy tämän päivän Ruotsissa. Paitsi tietysti, jos Suomi ottaa opiksi Ruotsin virheistä. Mikä tietysti on epätodennäköistä, sillä täällä ei näytetä ymmärtävän että Ruotsi on todella pahassa jamassa. Seuraappa ilman ennakkoasenteita, mitä Ruotsista kuuluu, se on tietysti vaikeaa, jos ei halua seurata asioita muualta kuin valtamedian kautta. Media tänä päivänä jättää kertomatta merkittävän osan asioista.

        Niin, siitä koulutuksesta. Esim Göteborgin maahanmuuttaja lähiöiden, esim. Bergssjön koulussa vain 18,5% oppilaista sai hyväksytyn todistuksen. Koko Göteborgissa vain 66,3% sai hyväksytyn kaikista aineista. Sano yksikin Suomalainen koulu, tai kaupunki missä on näin järkyttävän huonot tulokset. Tietolähde on Göteborg Posten. Tuollaiset koulutusluvut lupaavat vain suuria ongelmia kotoutumisessa, sekä kaikessa muussakin.

        Monissa Euroopan maissa harjoitetaan aivan järkyttävää maahanmuuttopolitiikkaa. Saksa kiehuu jo vaarallisissa mitoissa. Merkelin aatetoveritkin jo vaatii muutosta politiikkaan, puhumattakaan kansasta joka on saavuttanut sietorajansa. Ruotsissa kattila porisee kannen alla jo kovasti, vaikka meille kerrotaan aivan muuta.

        No nyt taas palasit noihin tyypillisiin eri maita poimittuja lehtien kohukirjoituksiin ja taivasteluihin kuinka on vaikeaa tai kurjaa ja synkkä tulevaisuus. Sitkeässä tuo asenne näköjään istuu.
        Noiden lisäksi tietysti voisi etsiä toisenkinlaisia esimerkkejä noiden maailman kehittyneimpien maiden asioista ja miten heidän menestyksensä pohjautuu nimenomaan pitkälti maahanmuuttoon. Ja kaikkien muidenkin maailman menestyneimpien maiden. Ja tietysti voisi etsiä hyvin pärjänneitä maita, joissa ei maahanmuuttoa ole tai täysin olematonta.

        Kyllähän Suomestakin leviää vakavia rasistisia kuvia ku-klux-klaaniasuisista ja natsimielenosoituksista. Hallituspuolueessa esiintyvistä avoimen maahanmuuttovihamielisistä, jopa natsisympatiseeraavista kansanedustajista, polttopullohyökkäyksistä maahanmuuttajalapsiperheita kuljettavia busseja kohtaan.
        Ja kuitenkin nämä ovat vain muutaman lähinnä henkisesti sairaan tekosia.

        No kukin valitsee uutiset ja jutut sen mukaan mikä sopii yhteen oman maailmankuvaansa ja vahvistaa omaa uskoa.

        No jos taas pääsisi noista yli asiallisempaan keskusteluun, niin voi kysyä mihin tähtäsit kirjoituksellasi? Mikä oli pointti?
        Osoittaako, että maahanmuuttajat ovat tyhmiä, vaarallisia, alempiarvoisia, toivottomia terrorismiin taipuvaisia... Vai mikä?

        Ja toinen kysymys: miten tuo vuodatuksesi ja tuontapaiset kirjoitukset edesauttavat täällä jo pysyvästi olevia ja turvapaikan saaneiden ja muiden maahanmuuttajien kotoutumista? Vai onko tarkoituksesi, että he jäisivätkin lähinnä paarialuokaksi meidän 'parempien' kantasuomalaisten tarvitsemiksi syntipukeiksi kaikkeen mahdollisiin juttuihin?

        En millään jaksa enempää lukea enkä kommentoida noita iänikuisia sopivasti valittuja poimintoja eri medioista ja kuultuja kauhukertomuksia. Ja jäädä voivottelemaan....
        Kiinnostukseni kohdistuu enemmän siihen miten tapahtuneista tosiasioista voisi saada yhteistä hyötyä meille ja tietysti myös maahanmuuttajille ja pakolaisille. Tämä kyllä käy ilmi aiemmista kirjoituksistanikin. Se on käytännössä ainoa mahdollisuutemme, ainoa.


    • Tavis-suomalainen

      >>Sitten voisikin siirtyä eteenpäin. Mikä siis olisi näkemyksesi, mitä nyt pitäisi tehdä? Tähän vaiheeseen, et vielä päässytkään.>>

      Ainoa asia mihin Suomi voi KV-sopimusten vuoksi *heti* itse vaikuttaa on tulijoiden käännytysprosentti. Tulijoiden käännytysprosentti pitää alkajaisiksi nostaa 80% paikkeille. Ja tämä Suomen kireä käännytystapa pitää myös laittaa somen kautta tiedoksi. Tulijavirta ohenee takuuvarmasti, kun leviää tieto että Suomesta 80% palautetaan.

      >> Ja että lisääkin potentiaalisia Suomeen tulevia turvapaikan hakijoita syntyy kriisialueilla koko ajan. >>

      Eikä tarvi iedes vartoilal niiden syntymistäkään. Pohjois-Afrikassa on 10 miljoonaa ihmistä, jotka ovat sillä tavalla sotaa käyvistä maista, että heidät voidaan “oikeuttaa” turvapaikanhakijoiksi. Tässä kohtaa koko Eurooppa on heräämässä, että näin suurta, alati kasvavaa ruokittavien suiden väklimäärää ei voida ottaa vastaan.

      EU-raja on suljettava samalla tavalla kuin USA on sulkenut oman eteläisen rajansa. USA:n ja Meksikom välillä on 3.000 km pitkä teräsrakenteinen aita. Eurooppa ei selviä yhtään kevyemmällä suojauksella.

      >> Voi olla, että alkuvaiheen kustannukset hieman vähäisemmät, mutta satavarmaa on, että tämä se vasta kalliiksi tulee vähän myöhemmin. >>

      Tyiollaisia on turhaa laskeskella ja tuollaisia on turhaa koiramaisesti hyväksyä. Vaan yksinkertaiset menetelmät peliin.
      Vaihe a) Suomen käännytysprosentti nostettava kuluvan syksyn aikana 80% palautrustasolle.
      Vaihe b) Euroopan raja suljettava Lähi-Idän ja Adrikan suuntaan. Jos rajaa ei suljeta, on Suomen yksipuolisesti suljettava oma Tornion rajapisteensä.

      Aivan typerää EU-Merkein lammastelua, etteikö ulkorajoja muka saada tukittua. Ja varmana saadaan, kun asiaan hiukan paneudutaan. Euooppa ei voi elättää 300 miljoonaa noista nykyisistä kriisimaista tulevia kansakoulun käyneitä tai lukutaidottomia ihmisiä.

    • TurvakkiBUSSINES

      EI ne pelkästään 43 e/vrk kustanna vaan yli KYMMENEN KERTAA ENEMMÄN!

      Turvapaikanhakijan vuorokausi voi maksaa jopa 443 euroa!

      Oulun vastaanottokeskuksen alaikäisyksikön ryhmäkodissa yksi majoitusvuorokausi maksoi viime vuonna 244 euroa.

      Joutsenon vastaanottokeskuksen säilöönottoyksikössä 443 euroa.

      Säilöönottoyksikkö on suljettu ja tiukasti vartioitu paikka, joten sen kustannukset nousevat siksi korkeiksi, maahanmuuttoviraston viestintäpäällikkö Hanna Kautto selittää.

      Vertailun vuoksi: yhden vangin vuorokausi suljetussa vankilassa maksaa keskimäärin 210 euroa.

      Ne tulee kalliimmaksi veronmaksajille kuin vangit.

      Eli halvemmaksi tulisi laittaa ne kaikki vankilaan kuten naapuri maassamme Virossa tehdään?

    • Kallis-multikulti-juttu

      >>> Esim Göteborgin maahanmuuttaja lähiöiden, esim. Bergssjön koulussa vain 18,5% oppilaista sai hyväksytyn todistuksen. Koko Göteborgissa vain 66,3% sai hyväksytyn kaikista aineista. Tietolähde on Göteborg Posten. >>

      Noista maahanmuuttajista on siis koulupudokkaita jopa 80% verran, eivät saa edes peruskoulutasoa suoritettua. Ja meillä Suomessa suvakkiämmät silmät kirkkaina hehkuttaa, että näistä saadaan "uutta innovaatiovoimaa" Suomenkin nuutivaan talouteen.
      Karmeata, karmeata suomalaista itsepetostä näiltäkin osin.

      >> Tuollaiset koulutusluvut lupaavat vain suuria ongelmia kotoutumisessa, sekä kaikessa muussakin.>>

      No varmana lupaa vaikeuksia, ja järkkyttävät, monien miljardien lisäkulut. Kun tosiaan tulee 50.000 noin 30 vuotiasta ukkoa, jotka ovat koulutukseltaan meidän peruskoulin 3. luokkalaisten tasolla, niin eihän noista mihinkään hommiin ole.
      Raskas peruskoulutusputki 7..10 v. edessä jokaisen osalta, ennenkuin mitään työpanosta voi edes kuvitellakaan saavansa takaisin. Suomessa jo 10..15 v. olleet arabit ja mustaihoiset valittelevat, että eivät saa töitä, kun eivät osaa kieltä kunnolla. Ei ne saa töitä jatkossa yhtään sen paremmin.

    • metalliyrittäjä

      Nyt kun kovasti vaahdotaan pakolaisten kotouttamisesta ja työllistymisestä niin en voi kuin kysyä, kuka (pien/keskisuuri) yrittäjä oikeasti olisi valmis palkkaamaan kielitaidottoman henkilön, jonka osaamisesta ei ole mitään konkreettista näyttöä eikä edes taustoista voi tietää yhtään mitään? Kun näitä ihmisiä otetaan tänne ihan sen varjolla, että Suomi saisi lisää "osaavaa työvoimaa".

      En oikein ymmärrä tätä logiikkaa. Pitääkö päättäjät yrittäjiä jonakin hyväntekeväisyysautomaattina, jotka palkkaavat ihmisiä vain, että päättäjien unelmat ja visiot toteutuisivat?

      • Aluksi_tieto_auttaisi

        Sulla on tainnut totaalisesti mennä ohi se, mitä kotouttaminen tarkoittaa?
        Sekin on tainnut ihan pikkuisen jäädä epäselväksi käsite 'pakolainen' ja miten niitä on tullut tänne?

        No etpä tosiaankaan ole ainoa....


      • HArvat-hommissa
        Aluksi_tieto_auttaisi kirjoitti:

        Sulla on tainnut totaalisesti mennä ohi se, mitä kotouttaminen tarkoittaa?
        Sekin on tainnut ihan pikkuisen jäädä epäselväksi käsite 'pakolainen' ja miten niitä on tullut tänne?

        No etpä tosiaankaan ole ainoa....

        No pidä ihmeessa preppauskurssi meille tietämättömille että mitä se kotouttaminen tarkoittaa. Käsitykseni mukaan kyseessä on nykyisten maassa 10..20 vuotta olleiden pakolaisten suhteen noin 8 vuotta kestänyt koulutus ja tutustuttamisputki.

        Senkin perästä suomenkielen taito on aika kökköistä edelleen. Minnekään asiakaspalveluun ei noita voi laittaa. Suuria vaikeuksia niiden on saada töitä kielen ja myös epäilyttävän mustanoloisen ulkonäkönsä kanssa.

        Bussikuskeiksi ja takseihin ovat kelvanneet mustatkin äijät. Mutta ei ne vaikka rakennustyömailla pärjää, ei alkuunkaan. Kylmä on liian kova pala talvella.


      • Aluksi_tieto_auttaisi
        HArvat-hommissa kirjoitti:

        No pidä ihmeessa preppauskurssi meille tietämättömille että mitä se kotouttaminen tarkoittaa. Käsitykseni mukaan kyseessä on nykyisten maassa 10..20 vuotta olleiden pakolaisten suhteen noin 8 vuotta kestänyt koulutus ja tutustuttamisputki.

        Senkin perästä suomenkielen taito on aika kökköistä edelleen. Minnekään asiakaspalveluun ei noita voi laittaa. Suuria vaikeuksia niiden on saada töitä kielen ja myös epäilyttävän mustanoloisen ulkonäkönsä kanssa.

        Bussikuskeiksi ja takseihin ovat kelvanneet mustatkin äijät. Mutta ei ne vaikka rakennustyömailla pärjää, ei alkuunkaan. Kylmä on liian kova pala talvella.

        Ei kovin paljon kannata vaahdota täysin erilaisista olosuhteista tulleiden kotouttamisajoista, kun itsekään et vieläkään tiedä mitä se kotouttaminen on, vaikka pakolaisia on täällä ollut monta vuosikymmentä.

        Muuten Ruotsissakin asuu suomalaisia elintasopakolaisia, jotka vielä 30-vuodenkaan kuluttua ei puhu ruotsia kuin auttavasti, jos sitäkään. Ei, vaikka ulkonäkö tai kulttuuritausta ei kovin paljon poikkea ruotsalaisista.

        Hyvin kuvaa asennettasi tuo toteamus töidensaannin vaikeuksista: '... epäilyttävän mustanoloisen ulkonäkönsä kanssa.'

        Voin valistaa sinua sen verran siitä itsestäänselvyydestä, että kotouttamisessa ei ihmisen ulkonäköä tai ihonväriä kyetä muuttamaan eikä se todellakaan ole kotouttamisen tarkoituskaan miltään osin. Kun ymmärryksesi on tällä tasolla kotouttamisen suhteen, niin vaikeammin ymmärrettäviä kotouttamistoimia ei sinulle edes kannata yritää selittää.
        Ongelma, yksi suurimmista, kotouttamisen onnistumisessa onkin juuri sinunkaltaisesti ajattelevat.


    • voinäitäaikoja

      Kyllä pitää paikkansa.
      Pidä huoli, että maksat heille 100% parempaa palkkaa kuin kantasuomalaiselle, ja muista, että heillä pitää olla paremmat edut kuin kantasuomalaisilla.
      Suomessa kun yritysten sisäisistä rekrytoinneista voidaan päättää lailla, joka tulee voimaan 1.11. Ole tarkkana.
      Lisäksi sinun pitää ottaa pakolaisia kotiisi asumaan. Ja hoidat heidän lapsiaan ja laitat heille ruokaa. Opetat heille suomea ja siivoat heidän jälkensä.

      Jep jep, äly hoi älä jätä.

    • Noin-87-pros-vastustaa

      >> Ongelma, yksi suurimmista, kotouttamisen onnistumisessa onkin juuri sinunkaltaisesti ajattelevat.>>

      Ja meitä on sitteb PALJON. Meitä oikeesti todella PALJON, meitä suomalaisia jotka ei halua palkata töihin vaikka romaneja, eikä myöskään tummaihoisia. Nää vierasmaalaisen peloot ovat geeneissä vanhemmilta saatuja.

      Tilanne ei ole muuttumassa kovin nopeasti. Maikkarin kyselyssä 87% suomalaisista halusi KIRISTÄÄ noiden irakilaisten maahan pääsemisen ehtoja.
      http://tinyurl.com/pwnu7vl

      • Sinusta_se_on_kiinni

        Niin, ja sitten vielä ihmetellään näiden ongelmia sopeutumisessa työelämään ja yhteiskuntaan.
        Mitäpä ajattelit tehdä asian hyväksi? Vai riittääkö sulle vain taivastelu noine asenneongelmiesi kanssa?


    • takiaiset

      Helsingin herrojen mustat lampaat? Ongelmaa ei ole jeidän lokiikan mukaan, kun mustat lampaat jaettaan katraisiin kuntien asukaslukujen mukaan. Mustaat lampaat, kun pitäisi jakaa laiduntamisalueiden mukaan. Mitä vihreämpi on "ruoho", sitä enemmän lampaita keto elättää. Taantuvilla alueilla kestävyysvaje, vain syvenee entisestään kaavaillulla jakoperusteella.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      137
      1926
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1908
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1858
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1640
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1160
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1137
    Aihe