Kananmunan valkuainen

tiiku80

Haluaisinkin kysyä mielepiteitä kananmunan valkuaisesta? Mikä siinä on muka niin paha? (keltuainen kuulemma ok?? sehän on vaan rasvaa.. En ole oikeen ymmärtänyt..

Eli meidän kissojen ruokavalioon kuuluu asialliset raksut jatkuvasti ja noin 3-10 karvarotiskoa (hiiriä/myyriä) päivittäin sekä sen lisäksi iltaisin lisänä joko tuore vastapyydetty keitetty kala tai lautanen maitoa tai yksi raaka kananmuna per lärvi. Syklissä eri päivinä.. (tai riippuu ukon kalastus vimmasta..)

Ikinä ei ole mitään sairauksia ollut.. Ja turkki kiiltää. Kaikki kisut hyvä kuntoisia, ei lihavia eikä laihoja. Tuntuu hassulta, että keskustelupalstoilla puhutaan, että kananmunasta ei valkuaista saisi antaa, sehän on pelkkää proteiinia??.. Johtuuko se kissanruokayhtiöistä, jotka on sitä mieltä, että kissojen metsästäjinä pitäisi syödä herneitä tai maissia?? Kertokaapa ajatuksia.. Mitä mieltä olette?

7

104

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • IhanSimppeliä

      Noh, ihan niillä samoilla keskustelupalstoilla, joihin viittaat, sanotaan myös selvästi se, miksi raakaa valkuaista ei saisi antaa. Se tuhoaa biotiinia, jonka puute aiheuttaa iho-oireita ja karvanlähtöä.

      Huomionarvoista ei ole se, antaako raakaa valkuaista ollenkaan, vaan se, miten paljon sitä antaa. Jos annat kissan kokoiselle eläimelle raa´an valkuaisen suht usein, niin aivan taatusti on vaarana, että biotiinista alkaa ajan myötä olla puutetta. Tyyliin kerran kahdessa viikossa tuskin haittaa mitään. Tämän tietäen ihmettelen, miksi pitää kaivaa verta nenästä ja vielä kissojen kustannuksella. Sormien syyhyäminen kuriin silloin, kun mieli tekee antaa raakaa valkuaista kovin usein. Syy ei todellakaan ole kissanruokayhtiöissä, vaan ihan ravintoainetietoudessa.

      Mitä tulee mainitsemaasi keltuaiseen, niin se sisältää rasvahappoja ja vitamiineja, jotka molemmat ovat kissoille varsin hyvää vatsansisältöä. "Sehän on vaan rasvaa" kuulostaa kyllä pahalta, jos ajattelet mäkkärisapuskan rasvaa oman vatsasi täytteenä, mutta kananmunankeltuaisen rasvahapot eivät todellakaan ole kissalle pahaksi, vaikka vähän useammin syöttäisit. Raaka valkuainen sen sijaan liian usein syötettynä on, joten toivottavasti jatkossa ymmärrät, mistä mikäkin johtuu.

    • En tarkoittanut sitä noin.. että rasva olisi pahasta! :D Meillä kaikki ruoka tehdään voilla ja kermalla! Myös ihmisten, varsinkin vanhojen.. pitää saada energiaa.. Luulin vaan, että valkuainenkin olisi hyvästä?? Niinku ihmisille??

      Meillä on lähin mäkkäri 100km päässä :D Viimeksi käytiin n..3 vuotta sitten! Silloin kun en leivo (tarvitsen valkuaisia vaahtoon), niin annan kissoille valkuasineen päivineen, sitä tarkoitin! Kerran 1-2viikossa. Varsinkin talviaikaan, kun ei voi silleen kalastaa (saaliit pakko pistää omiin suihin, paitsi päät ja evät) Ja keltuaiset annan tietysti, jos en niitä tarvii. Toivottavasti tajuut.. Halusin vaan tietää että onko siitä oikeasti jotain haittaa antaa valkuaisia?! Koska en halua yhdellekkään perheenjäsenelle tietoisesti aiheutettua haittaa.

      Tiiku

      • näinonnäreet

        Nimenomaan raa'asta valkuaisesta on haittaa myös ihmisille. Ymmärrät kuitenkin, että kissan kokoisella eläimellä yhdestä valkuaisesta on enemmän haittaa kuin ihmiselle. Kypsennetty sen sijaan ei ole haitaksi.


    • oikeatieto

      Tieto raa'an valkuaisen haitallisuudesta on vanhentunutta väärää tietoa. Kananmunan voi aivan hyvin antaa kaikkinensa ja raakana. Niin ihmiselle kuin eläimelle. Valkuainen on pääasiassa proteiinia. Se ei tuhoa biotiinia, ainoastaan sitoo sitä, ei elimistön biotiivivarastoista vaan lähinnä keltuaisesta joka nautitaan samalla. Eikä kaikkea biotiinia silloinkaan.
      Kukaan täyspäinen ei kissaa pelkillä munilla elätä, joten raaka kananmuna sopii mainiosti ruokavaliota täydentämään kerran - pari viikossa.

    • linnutkuuluuluontoon

      Niin en silti kyllä päivittän munia syöttäs, kun ei se muna kuulu lemmikkikissan ravintoon luonnostaankaan.Kissahan ei vapaaksi "unohdettuna" ole pesärosvo munien aikaan, vaan tunnetusti vasta kun poikaset on kuoriutuneet, poikaset ovat silloin helppoa saalis kissalle.Vaikka, niinhän sen ei pitäisi tietenkään mennä, suomessahan lakien mukaan kissa ei saa tappaa ainuttakaan rauhoitettua eläintä, mutta aika harva kissan omistaja siitä piittaa.Niin se valitettavasti vaan on.
      Mutta, syötä toki munia, jospa edes muutama lintu pelastuisi, kun kissat keskittyy muniin, anna vaikka ihan tuplasatsi ;)

    • sevastamyrkkyä

      No eipäs kukaan ärähtänyt MAIDON juottamisesta!!!

    • juolukan.kukkeli

      kyllä kissojen vatsa yleensä maitoa kestää, kunhan se on luomumaitoa, missä rasvoja ei ole homogenoitu

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5650
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3587
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      207
      1710
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1702
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      92
      1166
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      28
      1119
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      917
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      846
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      72
      839
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      828
    Aihe