Ilmalämpöpumpun säätö - automaatti vai tasainen?

ultlutfllutfl

Automaattinen puhallus vai tasainen puhallus?

Tiedän, ettei lämpötilaa saa valita automaattiseksi, koska silloin laite vuoroin viilentää, vuoroin lämmittää.

Mutta laitteessa on myös automaattinen puhallus, eli kone on jatkuvasti lämmitysmoodissa ja haistelee ilman lämpötilaa. Viilennys ei mene vahingossakaan päälle.

Kun lämpötila alkaa laskemaan, laite alkaa puhaltamaan. Jos lämpötila laskee vain vähän, se puhaltaa vain hetken aikaa hiljaisella teholla. Jos lämpötila laskee paljon, esimerkiksi silloin, kun tuuletetaan, niin laite puhaltaa enemmän ja tuntuu tulevan lämpimämpääkin siihen asti, kunnes haluttu huonelämpötila (21 astetta) on saavutettu. Sen jälkeen laite on hiljaa, kunnes lämpötilan lasku saa laitteen taas puhaltamaan. Melko tasainen ja miellyttävä lämpötila on koko ajan. Ei liian kylmä eikä liian kuuma.

Ilmalämpöpumppu on uusi, ja vasta opettelen sen säätöjä. Luin jostakin, että pumpun olisi hyvä käydä jatkuvasti. Mutta eikö silloin huoneen lämpö nouse liikaa? Pumppu maksoi 2400 euroa asennettuna ja on ns invertterityyppinen Daikini 1,4 kw ottoteho.

Onko säädöt oikein?

3

12804

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • näin-se-skulaa

      Meillä tuo automaatti ei toimi. Kun ilma pumpun ympärillä/lähellä lämpenee tuo auto-asento vähentää puhallusta vaikka pitäisi puhaltaa kovempaa että lämpö menisi myös kauempana oleviin huoneisiin. Meillä puhaltaa nyt 1 ja 2 nopeudella, ja nopeutta lisätään kun tulee pakkaset, ja kovilla pakkasilla on 4 nopeus päällä. Nyt on asteet säädetty 22 asteeseen, ja se toimii hyvin, mutta myös asteita joudutaan nostamaan pakkasella, koska tulee taas se ilmiö että ilma lämpenee pumpun lähellä, vaikka kauempana on viileämpää. Pumpun saa antamaan max. lämmöt säätämällä lämpö 30 ja puhallus 5 asennossa. Jos pakkasta esim -20, meillä on asteet säädetty 25 ja se puhallus 4 asennossa. Jos on useita päiviä yli -20 pakkasta, joudutaa antamaan lisälämpöä pattereista tai takasta.

    • rivarimörkö

      Saat paras hyötysuhde jos puhallin puhaltaa täysillä kokoajan. Eli jos halut paras hyötysuhde niin max puhallus ja kaikki muu lämpöpatterit pois päältä niin kauan kun mahdollista. Se että puhallus on täysillä kaukokapulassa ei toki tarkoita että se puhaltaa max-teholla jatkuvasti.

    • ilmakiertoon

      Laittaisin puhalluksen vakioteholle eli sellaiselle jatkuvalle puhallukselle, joka ei häiritse. Puhallus lattiaa kohden sellaiseen suuntaan, että ilma kiertää parhaiten. Tällöin pumppu puhaltaa lattialta viileän ilman liikkeelle ja kierrättää ilmaa koko huoneistossa. Pumppu säätää ilman lämpötilaa itsestään eli jos tulee kylmää, niin puhallusilman lämpötila nousee ja kun tila lämpenee, niin puhallusilman lämpöä alennetaan. Vakiopuhalluksella on se etu, että ilma kiertää koko ajan ympäri huoneistoa, jolloin nurkatkin pysyvät lämpimän. Jos puhallusteho saa automaattisesti pienentyä, niin ääripaikat jäähtyvät enemmän kuin keskeiset alueet ennen kuin pumppu taas alkaa nostaa puhallustehoa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      66
      6402
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      27
      4123
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      268
      2543
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2000
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1508
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1367
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1107
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1080
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1026
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1011
    Aihe