Vetoomus lasten puolesta

lapsetensin

Maria Syvälä kirjoitti 11 -vuotiaan Kristianin kohtalosta - 20 eri osastojaksoa erilaisissa sairaaloissa ennen kuolemaa. Onko tämä vain yksi jäävuoren huippu sen vuoksi, että Keski-Suomen lastenpsykiatria (Haukkala) ajettiin alas. Olen huolissani sellaisten lasten puolesta, joiden elämä ei suju täysin normin mukaisesti. Jos lapsella on neurologisia pulmia tai jos lapsi on sijoitettu, hänellä on moninkertainen mahdollisuus tulla syrjäytetyksi ja moninkertainen mahdollisuus kuolla ennen kontrolliryhmää, jossa on hänen ikätovereitaan. Sijoitetut lapset syrjäytetään mm. uskottelemalla heille, että erityisluokka on heitä varten, vaikka keskiarvo olisi lähes 8. Näistä lapsista ei välitetä eikä heille ole tarkoitettu samanlainen tulevaisuus kuin muille.
Yhteisön sivistys näkyy siinä, kuinka se huolehtii heikoimmistaan, kuten sairaista lapsista tai sijoitetuista lapsista.

8

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sossutajatelkaa

      Onneksi sijaisvanhemmat eivät enää voi päättää sitä, meneekö lapsi esiopetukseen vai ei! Se on edistysaskel. Toivon, että sosiaalityöntekijät huolehtivat siitä, että lapsia ei laiteta yksityiskouluihin, kuten steinerkouluun, sillä lapsihan saattaa kotiutua ja steinerkoulua ei ole kaikilla paikkakunnilla. Sijoitettu lapsi siis joutuu eriarvoiseen asemaan muiden kanssa vain siksi, että sijaisvanhempi haluaa hänet yksityiskouluun. Steinerkoulu ja peruskoulu ovat aivan erityyppisiä koulusysteemejä. Jos sijoitetun lapsen vanhemmat eivät ole käyneet steinerkoulua, tai muuta yksityiskoulua, pitää lapsi aina laittaa peruskouluun.

    • ihanhyväon

      Eräänkin kaupallisen lastensuojelujärjestön kehittämispäällikkö vastasi, kun pahoittelin lapsen laittamista steinerkouluun. "No, se voi olla aivan hyvä vaihtoehto sijoitetulle lapselle". Miksi ihmeessä enemmän sijoitetulle lapselle kuin muille? Koulun pitää olla demokraattinen ja sopia kaikille lapsille taustoista riippumatta. TOIVON, että nämä kehittämispäälliköt ja muut tarkistavat asenteitaan. heidän on ilmeisesti aina oltava mielin kielin sossuille, jotta saavat myytyä palveluja ja välineitä ja voivat jatkaa päällikköinä.

    • hullunhommaa

      Sijoitettujen lasten ympärillä pyörivistä viranomaisista ja sijaisvanhemmista on syntynyt toinen toisilleen lojaali ryhmittymä, jonka avulla lukuisat henkilöt nostavat palkkansa. Ja kun kukaan ei koordinoi asioita lapsen näkökulmasta, syntyy helposti tilanne, jolloin lapsi on ollut 20 eri osastolla, tai lapsen ympärillä on ollut yli 20 vierasta viranomaista 1½ vuoden aikana siitä, kun on todettu hänen tulleen kaltoin kohdelluksi sijaishuollossa. Kuka aikuinen suostuisi sellaiseen? Lapsi saatetaan laittaa laajoihin testeihin samaan aikaan, kun hänen koko elämänpiirinsä muuttuu. Tuossa tilanteessa aikuinen olisi todennäköisesti sairauslomalla, mutta lasta kiikutetaan kymmeniä kertoja testeihin, joilla sitten perustellaan erityisluokkaan laittaminen (vaikka keskiarvo on vähintään 7,5).

    • verenimentä

      Ja joku vielä haluaa lapsen tutkimuskohteeksi tilanteessa, kun koko elämänpiiri muuttuu - ei muuta kuin verta imemään - kirjaimellisesti. ja mitä sanoo edunvalvoja? Ei mitään. Kaikki käy!

    • töppöätouhua

      Tekoja lasten puolesta! Ei pelkkiä kaunopuheita. Pahantekijää ei pidä palkata hoitamaan omaa kaltoinkohteluasiaansa, kuten Jyväskylä tekee. Palkkaa lapsen kaltoinkohteluun osallistuneen samaan tiimiin, joka hoitaa asiaa.

    • lapsellista

      Lasten puolesta teoissa, ei pelkästään puheissa!

    • mutkunmutkun

      Mitä erikoista ihmisen tekeleessä oikein on ? Ihmeellistä vaahtoamista ,tulee mieleen että ihmiskunnan viimeisestä olis kyse .

    • lastenpäivä

      Lapset ovat paljolti aikuisten armoilla ja aikuiset ovat usein armottomia. Heikoimmassa asemassa olevat lapset erityisesti ovat hyväksikäytön kohteita (moni saa heistä palkan, mutta auttaako kuitenkaan?)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      273
      2843
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      75
      1506
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1460
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      34
      1240
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      25
      1177
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1170
    7. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1170
    8. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      43
      1109
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      19
      1036
    10. Ihan mielenkiinnosta kyselen...

      Kun olen huomannut, että omat sähköpostit sakkaavat, puhelut eivät yhdisty jne. että missähän mahtaa olla vika? Osaisko
      Ikävä
      14
      1003
    Aihe