Lämpöä laminaattilattiaan

uyiuyiu

Muutin asuntoon missä on laminaatit lattiassa ja tuntuvat tosi kylmiltä. Aionkin laittaa itse jotain lämpöpuhallinta lisäämään varpaiden hyvinvointia. Onko kellään kokemuksia näistä puhaltimista? Haaveissa hiljainen mutta kuitenkin tehokas puhallin. Makkariin omansa (hyvin pieni huone) ja tupakeittiöön oma.

39

1108

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kamareihin-lämpöä

      hanki pätkä letkua ja pika liittimet sillä voit tarpeen tullen lorotella lämmintä vettä permannolle ympärillä ensi avuksi

      • Ei_laminaattia

        Halvemmaksi tulee villasukat tai ottaa se laminaatti pois.


      • pässinpökkimät1

        juu, laminaattihan on muovia, kylmä ja kova, huonoimmassa tapauksessa "hönkäilee" ilmaan mitä lie shaissia. Kaikkea sitä nykyään lattiaan päällysteeksi laitellaankin, mutta osta villasukkia tai tee itse.


      • Höpö höpö, parempi ratkaisu on asentaa sähkövastus laminaatin alle ! !
        Ei takuulla palele varpaita ! ! !


    • 2ja3

      Mulla ollut laminaatti lattia eikä ole tuntunut kylmältä koskaan. Tietysti nämä sosiksen pummit valittaa joilla ei pössyttelyn jälkeen ole varaa hankkia kunnon mattoja.

      Mitä järkeä kävellä liukkaalla lattialla ja panee sitten millaisen lattian tahansa niin on se vain samaa lämpöä, kuin huone.

      Väittääkö joku, että huoneessa oleva laminaatti on 10 asteista ja huoneilma 22. Tyhmä voi hakea palan parkettia ja viereen laminaatin palan niin paljaalle jalalle tuntuu kumpikin saman lämpöiselle. Tyroksin pala on sitten eri asia.

      Se parketti voi olla niin kallis, että asukkaalla kuume nousee siksi.

      • koikkalain

        Kokemusperäisesti voin kertoa, laminaatti tuntuu erittäin kylmältä. Johtuen ko aineen tiheydestä / lämmön johtavuudesta. Meillä oli ennen remontti eriosissa taloa laminaattia ja koivuparkettia. Lattiat olivat samassa tasossa ja materiaali vaihtui kynnyksettömissä avarissa liukuoviaukoissa. Monesti ihan kokeilumielessä testailin avojaloin silmät kiinni kulkemalla huomaanko materiaalien lämpövaste-eroa. Kyllä sen huomaa, laminaatti tuntui aina kylmältä ja kovalta.
        Remppa on tehtynä ja lattiaa peittää nykyään korkkipohjainen vinyyli. On muuten ihan kivan tuntuinen avojalkojen alla.
        Erilaisten lämmönjotavuus ominaisuuksien johdosta ihminen voi kävellä tulisilla hiilillä lämpötilan ollessa 600-700 astetta polttamatta jalkapohliaan. Ei muuten onnistu yhtäkuuman rautalevyn päälläkävely, ei onnistu.
        Voit pullia paistaessasi työntää kätesi uuniin, jossa ilma on 250 astetta, ei tunnu missään, mutta kokeiles ottaa yhtälämpimästä pullapellistä kiinni...


      • Empatiakyky

        2ja3 Toivottavasti menetät työsi ja joudut sosiksen pummiksi. Tiedät mitä elämä on. Tunnekylmä hirviö.


    • lämmintä_piisaa

      Lattian kylmyys johtuu alusrakenteista ok-talossa, ei niinkään pinnoitteesta. Kerrostaloista en osaa sanoa onko lattianrajassa viileämpään kuin hartioiden tasolla mutta luulen että on jos lämmitys on perinteinen patterit ikkunoiden alla. Lämmin ilma pyrkii ylöspäin ja lattiatasolla viileää virtausta keskilattiasta ikkunoihin päin.

      Laminaattilattian saa lämpöiseksi kun sen alle asentaa/asennuttaa laattalämmitys elementit. Ei edes kovin kallis ratkaisu eikä sen jälkeen jalat palellu. Laminaattilattia on helppo purkaa ja koota. Onnistuu poropeukaloltakin.

      • piisaa_piisaa

        Piti vielä sanoman ettei mitään puhallinta kannata edes harkita sillä se vain lisää ilman virtausta lattialla ja puhallin kuluttaa tolkuttomasti, eikä oli lapsiturvallinen ratkaisu.


      • korvausilma_raakana

        > Kerrostaloista en osaa sanoa onko lattianrajassa viileämpään

        Tyypillisesti kerros- ja rivitalon ilmanvaihto on mallia koneellinen poisto. Mikä tarkoittaa, että korvausilma revitään, kylmänä, ikkunoiden raoista tai karmiventtiileistä.

        Se patteri ikkunan alla toimii kyllä silloin kun se toimii. Eli kovilla pakkasilla. Vaan eipä ole näillä 5 -keleillä juuri lainkaan lämmitystarvetta - kerrostalossa kun on aika vähän ulkoseinää suhteessa asuntojen kokoon -> valaistuksesta yms. tuleva ilmaslämpö riittää ja termostaatit vetää kiinni. Mistä seuraa, että korvausilma lerpahtaa lattialle ja lattian pintalämpötila onkin sitten asteen tai kaksi alempi, jolloin hyvin lämpöä johtava pintamateriaali tuntuu jokseenkin jäätävältä.

        Ei tähän muuta ratkaisua ole kuin soveliaampi pintamateriaali. Toki vetoa voi torjua vääntämällä termostaatit isommalle, mutta sen jälkeen on huonelämpö 26 enkä minä ainakaan osaa tällaisessa helteessä nukkua. Mutta moni osaa - tällainen on ihan yleinen lämpötila .... ja tästä huolimatta osa mummoista valittaa kylmää!

        Täsmälleen sama ongelma tulee, jos lattia kylmyys yritetään ratkaista lämmittämällä itse lattiaa. Näitä sähkölämmityksiä on tehty ainakin laatoitettuihin lattioihin. Vikana on se, että keraamisen laatan pitää olla jossain 25 °C lämpötilassa ollakseen jalkapohjaan ei-kylmä. Kun huoneistossa on useampi kymmenen neliömetriä näin lämmintä pintaa, niin piankos on huoneilman lämpötilakin likimain sama kuin lattian pintalämpö. Plus sähköäkin tässä puuhassa palaa "riittävästi".


    • Mark3344

      Mä voin tulla imeskelemään varpaitasi että ne pysyy lämpimänä.

    • vanharivari

      Moi, meillä kanssa -83 rakennetussa rivarissa oli edelliset asukkaat laittaneet laminaatit. Heillä kun kaksi lasta ja bernin koira.

      Meidän jalkoihin oli melko kylmät, mutta keksittiin että koska laminaatti oli uutta , otettiin vaan ylös ja alle laitettiin jokin villasysteemi isosta rullasta, jos oikein muistan. Semmonen joka vaimensi ääntäkin. On auttanut.

      • ihanihkuna

        Ihan mahtavaa, että laitoitte jotkin villasysteemit. Muistatko myös ihkuna, että paljonx maksoi noi villasysteemit juurikin sinulle?


    • Ota laminaatti pois ja asenna tilalle aito- korlli. On mukavan lämmin jalan alla ja huoleton lattia! Niin tuo B 12 vitaamiini auttaa ääreisverenkiertoon, kokeile ensiksi auttaisko se tulisi paljon halvenmaksi sillä jalkojen lämpimiksi saamiseksi !

      • Siis aito korkki, äskeisessä painovirhe.


    • villasukkafani

      Myös muuttanut asuntoon, jossa laminaattilattia. On huomattavasti kylmempi ja kovempi kuin edellisen asunnon muovilattia. Otin villasukat käyttöön, on kiva hipsutella.

    • z453574333

      eikö kannattaisi hankkia mattoja, villasukat ja tossut. tulis meinaan vähän halvemmaksi.

    • Rakennuspolitiikka

      Yllättävän kylmä on. Villasukat tai kahdet tarpeen jopa mattojen päällä kävellessä. Ja jos tahtoo lattialle jumppaamaan, pakko olla jumppamatto eristeenä.

    • Jullikka631

      Laminaattilattia on kylmäntuntuinen,koska se on osaksi kiveä.Se ei ole muovia niinkuin joku tuolla aijemmin kertoi. Laminaatti on puristemateriaali ja sen kovuus/kulutuskestävyys tulee juurikin tuosta kiviaineksesta. Minkä takia se on myös kylmäntuntuinen. Sille ei voi mitään muuta kuin paksut matot ,lattialämmitys laminaatin alle,villasukat tai muut tohvelit. Laminaatti on Saksalainen keksintö.Saksassa lattia otetaan keittiökaappien ohella muuttaessa mukaan(jos ei saada myytyä uudelle asukkaalle).

    • jussirautiasta

      Tiivistä ikkunat ja ovet,veto tuntuu jaloissa kylmältä ja lämpöhän nousee ylöspäin,joten tiivistys ja korvausilma kuntoon. Annan apuja jos tuntuu ylisepääsemättömältä asialta.

    • Jouluähky

      Asennuta lattiaasi Tuftex kokolattiamatto ja liimaten see on lämpöönen.. Siihen voi heittää laattaa eikä sitä juur huomaa kuin hajusta, jos voit pahoin jouluähkystä.

    • mekkk

      Lattia on huonosti eristetty jos kylmltä tuntuu ja lisääeristystä tai lattilämmitys niin auttaa.

    • hessu23

      Laminaatti on aina kylmä jaloille.

      • maalaisjäkittäjä

        Sitä se ei ole,kun on oikein tehty.....63 rakennettu kivitalo maantasalla,tein niin kuin yksi tuossa mainitsi. Ikkunat ja ovet tiivistyksien osalta kuntoon ja korvaus ilma asiat samalla eli ikkunan yläosiin ilmaaukot ja tuuletuskanavien pesu ja nuohous,toimii niin kun 63 on suunniteltu painovoima ilman vaihto,ei ole kylmä jaloissa ja laminaattia noin 75 neliöö asunnosta.makkareihin jätin muovimaton toistaiseksi.


      • Kulje kengät jaloiss - ei tarte liukastellakaa.


    • ei_meille

      Laminaatti sopii ulkovessan lattiaan, mutta mihinkään muualle en sitä laittaisi.

    • ulkosauna

      Meillä ei ole ulkovessaa. Mikäs se muuten on.

    • laminaattilattiaan

      Laita paksu matto lattialle

    • Pullasorsatpalelee

      Ei se laminaatti ole kylmä ensinkään. Kaikki se kylmän tunne tulee heikosta verenkierrosta jaloissa. Lopeta se tupakointi ja ala liikkumaan, ei tunnu kylmältä.

    • ytrtyu

      Kerrostalossa on yleensä niin lämmintä, etteivät jalat palellu vaikka ottaa pinnoitteet pois ja teputtelee betonipinnalla. Ongelmana on ainoastaan äänieristys, jonka takia laminaatit pitäisi olla pannassa kerrostaloissa.

      • kaikki-menee-läpi

        kylläpä on viisaita neuvoja saiko paapat orkun kun näitä trollille vastaili


      • vittu222

        uus avuton asialla


      • kirotsuvhihre

        jaah. Josseonki vanhaavutoinsesellaanen


    • kensu

      on tosissaan tyhmää porukkaa

    • huorasähkö

      Vika ei ole lattiassa, vaan paskassa ilmastoinnissa, joka aiheuttaa vedon tunteen varpaisiin! Suositellaan lämmöntalteen ottavaa mallia!

    • JalatKovettuu

      Jos ikkunoista tai ovista pääsee kylmää ilmaa lattian pintaan, nii se kyllä viilentää sen olipa lattia mikä tahansa. Mutta pinnan laadulla on kyllä väliä. Esim jotkut nahkasohvan tapaiset tuntuvat tosi kylmiltä kun siihen istuu ilman paitaa, mutta kangassohva ei. Sisääntuleva ulkoilma pitäisi olla jo valmiiksi lämmintä ennen kuin se laskeutuu lattian pintaan. Onko siellä kylppärissä tai saunassa korvausilmaventtiili, esim. kiukaan vieressä tai sen alla. Kylmää voi tulla pitkin lattiaa jos on reikiä ulos. Ei tarvitse olla suuri ero sen lattiatasossa olevan ilman lämpötilan ja muun huoneilman välillä kun jo lattia tuntuu kylmälle kovapintaisissa materiaaleissa. Hallitumpi ilmanvaihto auttaa, varsinkin jos sinne lattiatasoon saa liikutettua sitä lämpöä, joka muuten nousee sinne kattoon. Mieluummin se ulkoa tuleva ilma sinne ylös lämmönlähteen päältä niin ettei raaka kylmä ilma valu lattialle.

    • lämmityslattia

      On syytä muistaa että, kaikki laminaatit eivät sovellu lattialämmityslattiaan.
      Laminaateissa on eroja aivan kuten meissä ihmisissäkin niin hinnassa laadussa
      kun muussakin--joissain laminaateissa on mukavan lämmin kävellä jotkut ovat jopa vaarallisen liukkaita jne..
      Hyvä on myös huomijoida mitä ihmettä laminaatti tai muun lattian alla on.
      Nykyään on kaikenmoista lattiapäällystettä lautaparkettia kovapuulattiaa ym.
      Aitoa puuta ja todella-aidon näköistä jäljitelmää monen hintaista paksuista ja
      laatuista..
      Tosi kylmänpaikan tullen ei edes umpipuu lauta lattia tunnu lämpöseltä
      jalan alla...kas kummaa se voi varata myös kylmyyttä sisään.

    • rakentajareiksa

      lamit on varmaankin laitettu ihan seinänviereen kiinni.. ota lamit pois lattiasta, ja alle 3cm uretaanilevyä, reunoille urtsulevyä seinänviereen estämään lattian alle seinän vierestä menevä kylmä.
      pelkkä uretaanilevykin auttaisi vain lattianpäällilevyn alla, koska lattia on suoraan betonin päällä, tietty se on kylmä!

    • mmm5511

      on se laminaatti aika kalsea uusissakin taloissa. muovimatto tai korkkimatto olis lämpimämpi. meillä on mäntylauta lattia jonka alle suihkutti uretaanieristeen, vaatii kuitenkin jotkut tohvelit jalkaan. yläkerran muovimatto on kohtuu lämmin.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      105
      1786
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      81
      1397
    3. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      6
      1346
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      144
      1273
    5. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      92
      1250
    6. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      13
      1229
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      22
      1186
    8. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      632
      1162
    9. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      9
      1044
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      11
      984
    Aihe