Sukututkimusohjelma

oooooooooooo

Mitä suosittelisitte? Saa olla maksullinenkin.

Vaatimuksena olisi ehdottomasti, että tietoja ei käsitellä missään mormonien käsissä.

17

909

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • neuvokasta

      Yksi on tuo Myheritage. Maksuton perusohjelma, sitten on maksullisia lisäominaisuuksia. Hyvänä puolena, että voi löytää täydennystä omaan sukupuuhun toisilta käyttäjiltä helposti. www.myheritage.com

      • ohjelma.suomeksi

        - roskaa


    • Ehdottomasti.tämä

      Kotimainen Sukujutut lienee paras. Ongelmatilanteissa voi kysyä ohjetta sähköpostilla ja vastaus tulee pian. Hinta lienee satasen kieppeillä tai olisiko jo yli, mutta hintansa väärti on silti.

      • Wanha.konsti.paras

        Sukututkimusohjelma SukuJutut on siis ohjelma, jota sinä itse ylläpidät. Sinä viet siihen kaikki ne tiedot, joita olet sukututkimuksissasi löytänyt. Siinä ei siis ole mitään valmiina. Aina voi tutustua saman nimisten sukuseurojen julkaisuihin ja etsiä apua niistä, mutta itse on tiedot koottava ja vietävä sukututkimusohjelmaan.

        Tämä toinen, josta palstoilla puhutaan, on ilmeisesti ohjelma. joka kerää oletettavasti samaan sukuun kuuluvia nimiä ympäri maailman. Riittänee, että nimet täsmäävät toisiinsa. (kaikki Matti Mattilat, Liisa Kolehmaiset?)
        Olenko ymmärtänyt asian oikein? Vastatkoon sellainen, joka ohjelmaa käyttää, ja selittäköön tarkemmin sen periaatteet.

        Sukutukijan tehtävä kuitenkin on etsiä itse dokumenteista sukunsa henkilöitä, hankkia heistä muitakin tietoja kuin nimet ja syntymäajat. Sukututkijat tutkii matrikkeleita ja lukee paikallishistorioita. Kaukaisista esivanhemmista voi löytyä paljonkin tietoa, kun on tarkat nimet ja syntymäajat.

        Netti on hyvä apuväline, mutta pelkästään sen tiedoista ei voi sukututkimusta tehdä, sillä vain alkuperäisissä dokumenteissa on kaikki tiedot löydettävissä. Kun tietoja siirretään paikasta toiseen, käsialat ovat vaikeita, tulkinnoissa on eroja, ja jos otetaan kuvia kirjojen sivuista, saattavat ne olla niin epäselviä, että tutkija
        harhautuu väärille jäljille.
        Paras keino on aloittaa sukututkimuskurssilla ja tutustua vanhoihin käsialoihin.
        Mitään oikotietä netin kautta ei ole. Mormoonien tiedot on poimittu Suomen seurakuntien kirkonkirjoista, mutta paljon tuoreempia on löydettävissä esim. Digiarkistossa.
        Kaikki netin tiedot ovat vapaaehtoisten kokoamia. Hyvin monista seurakunnista on puutteelliset tiedot. Menee varmasti vuosia, ennen kuin kaikki kirkonkirjat on digitoitu.


    • MatskuPetteri

      Ääni SukuJutulle.
      Ongelmatilanteissa voi kysyä ohjetta sähköpostilla ja vastaus tulee pian. Hinta lienee satasen kieppeillä tai olisiko jo yli, mutta hintansa väärti on silti.

      MyHeritageen voi maksuttomasti laittaa, oliko 250 henkilöö, sellaset joihin kaipaa lisää sukulaisia. MyHeritage voi hyvinkin ehdottaa täydennystä. Poistaa vaan sit entisiä jo selvinneitä sukujohtoja ja lisää uusia jos alkaa raja tulla täyteen.

      MyHeritagesta löytyy myös samoista sukulaisista kiinnostuneita sukulaisia joiden kanssa voi ryhtyä tietojen vaihtoon.

      MyHeritagen tiedot on AINA tsekattava, kirkonkirjoista tai jostain. Ihan tallentajien tekemiä painovirhepaholaisia on paljon ja sukupolvet saattaa sekottua kun MyHeritagen osaava käyttö vaatii jonkun verran harjottelua eikä näytä ihan kaikilta onnistuvan. Vaatii siis tottuneeltakin nörtiltä tarkkaavaisuutta.

      MyHeritage on oikein hyvä renki mutta oma ohjelma omalla koneella ja varmuuskopio omalla ulkoisella kovalevyllä on parempi.

      • Tarkka.porkkana

        Tarkatkin tutkijat voivat tulla aivan erilaisiin tuloksiin samaa sukua tutkiessaan. Olen havainnut omalla kohdallani , että vertaillessani tietojani jonkun samaa sukua tutkivan kollegan kanssa, saattaa suku hajota yllättävästi kahteen osaan. Varsinkin 1700-luvulla perheissä käytettiin vain muutamaa etunimeä, niin että saman nimisiä ja -ikäisiä serkkuja oli useampia. Kun sitten avioiduttiin saman nimisten puolisoiden kanssa, oli soppa valmis, kun seurakunnassa oli kaksi täysin saman nimistä pariskuntaa, joiden ikäkin stemmasi kohtalaisesti. Se ei ole edes harvinaista. Jos ei tutkija sitä huomaa, voi harhautua kauas pois suvun jälkipolvista.
        Tai sitten sekä isä että poika - saman nimiset - avioituvat kumpikin Annan kanssa. Jos ei ole tarkkana, saattaa perheiden lapset mennä sekaisin ja siirtyä sukupolvesta toiseen tuosta vaan. Ennen lapsia syntyi vuodesta toiseen, yli 40-vuotiaita äitejä on paljon. Sekaannus voi syntyä huomaamatta.


    • Sukujutut_suosittelen

      http://sukujutut.fi/ voit imuroida demoversion, jolla voit kokeilla ohjelman toimintaa. Näin tein itse aikanaan ja kun totesin ohjelman olevan asiallinen, niin tilasin siihen vähän päälle satasen maksavan lisenssin. Ohjelmaan on tullut sen jälkeen pari maksullista päivitystä ja ominaisuuksia tulee lisää. Olen syöttänyt ohjelmaan n. 15000 nimeä ja lisää tulee, kun taas jatkan tutkimustani... Ohjelmassa on hyvä piirre se, että se varoittaa jos samoilla tiedoilla on jo talletettu joku henkilö (syntymäaika, tms).
      Paria muuta ohjelmaa kokeilin aikanaan, mutta niiden tekninen tuki katosi ja tietokannat meni sitten bittiavaruuteen, kun mielenkiinto loppui. Sukujutut -ohjelman myötä tuli uutta potkua, kun aloitin ihan alusta tietojen keruun ja sain siihen tuttavalta myöhemmin valmista tietokantaa käyttööni..
      Itse haluan hoitaa sukututkimukset siten, että tietokantani on vain omalla koneella eikä jossain pilven reunalla.

    • Notepad

      Eikös noiden sukututkimusojjelmien ainoa hyöty ole helpottaa tietojen kirjausta sukutauluun. Ei kai niistä varsinaisesti ole muuta hyötyä sukututkimuksessa. Saman hyödyn saa kirjoittamalla, vaikka Muistiolla, perheestä numeroidun taulun johon merkitään vanhemmat ja lapset tietoineen. Myös viittaukset mistä tauluista vanhemmat ovat tulleet ja mihin tuluun joku lapsista menee. Kun vielä tulostaa taulut paperille ja laittaa mappiin järjestykseen, saa järjestelmän joka toimii ilman tietokonetta.

      • Kokeillut

        Ongelma on vain siinä, että kun jo tulostettuun sukutaulustoon tuleekin uusia perheitä, niin ne on ujutettava oikeisiin kohtiin sukupuussa, ja niin on tulostettava uudelleen kaikki, koska taulut menevät muuten sekaisin ja numerojärjestys sekoaa.


      • MatskuPetteri

        Joo silleesti ne sukututkimukset tehtiin vielä kymmenen tai parikyt vuotta sitten, ei nää kuluttajamallin pömpelit sen vanhempii oo. Pömpelillä tarkotan sitä peltilaatikkoo mitä oli ennen läppäreitä. Ja onneks niit sata ja tuhat vuotta vuotta vanhoja entisaikojen sukututkijoiden muistilappuja löytyy vieläkin jostain vinteiltä ja kellareista ni ollaan saatu uusvanhaa tietoa tämänkin päivän spekulaatioihin. Esimerkkinä Sursillit https://fi.wikipedia.org/wiki/Sursillin_suku

        Mut on se vaan sukututkimukseen kehitelty tietokoneohjelmakin pätevä keksintö kun noit sukulaisii on aika nopeestikin kertyny jo tuhansia. Turha niit lappuja on viikko selata kun ohjelma tuuppaa kiinnostavan iiiiiiäi tauluun sekunnissa.

        Joku ydinpulssihan se voi laittaa tietokoneenkin kovalevyn bitit uuteen järjestykseen, ni jos kerran vuoteen tulostaa sukutaulunsa paperille ni säilyyvät sit varmuudella, tai ehkä, seuraavan sata vuotta. Niit on jotain arkistolaadun papereita ja musteita mille antavat pitemmänkin takuun.


    • Kiinnostavaatodella

      Käytä Mu heritagea, saat muiden tekemistä puista apuja, sen lisäksi lue kirjkonkirjoja joita on tallennettu jo paljon netissä luettavaksi.Suomen sukuhistoriallinen yhdistys on tehnyt suuren työn tallentaessaan kirkonkirjoja.
      Käytä tietojen hakukoneina Hiskiä tai Katithaa, itse pidän Hiskistä enemmän. Niiden käyttö on ollut ainakin ilmaista. Muista että vanhat sukunimet eivät aina pääty -nen päättellä vaan voivat olla muodossa esimerkiksi Näätäinen, Näätäin, mutta kun laitat hakukoneessa muotoon Näätäin* se hakee molemmat versiot.
      Jos et tiedä äidin etunimeä laita siihenkin kohtaan *, käytä samaa puuttuvien tietojen osalla.
      Homma on todella mielenkiintoista ja tahtoo viedä mennessään.
      Mieti mitä sukuhaaraa lähdet ensin tutkimaan, koska se laajenee jo heti alussa, kun isät ja äidit ja taas edelleen heidän vanhempansa jne..

    • sukututkijakonkari

      Sukututkimusohjelmia on vaikka kuinka paljon. Osa on ilmaisia ja osa maksullisia. Valitsit minkä ohjelman tahansa, niin idea on, että pidät sitä ns työkirjana, johon lisäät tietoa sitä mukaan kuin sitä löydät ja voit myös muuttaa sinne jo tallentamiasi tietoja. Näissä ohjelmissa on se hyvä puoli, että siellä tiedot pysyy järjestyksessä ja niistä voi tulostaa erilaisia tulosteita.
      Tuo vaatimus, ettei ohjelmaan syöttämiäsi tietoja käsittele kukaan mormoni, toteutuu jokaisessa ohjelmassa, kun et vaan luovuta luomaasi tietokantaa kenellekään mormonille (tai kenellekään muullekaan).
      Useampia ohjelmia kokeilleet olen tykästynyt AnsestralQuest ohjelmaan, koska se on gedcom yhteensopiva ja siinä on mahdollisuus kirjoittaa jokaisesta tietokantaan syöttämästäsi henkilöstä rajattoman määrän elämäntarinaa ja muuta taustatietoa. Siinä on myös mahdollisuus tulostaa perhelomakkeita ja sukupuita mistä tahansa sukusi perheestä. Ohjelmasta on saatavana ilmainen perusversio ja maksullinen monipuolisempi versio. Perusversio riittää hyvin vaativampaankin käyttöön.
      Lopuksi haluan vielä muistuttaa, että juuri mormonit ovat kuvanneet ja mikrofilmanneet kaikki Suomen luterilaisten seurakuntien kirkonkirjat aina 1850-luvulle asti, joten heitä on kiittäminen siitä, että meillä on nyt käytössä monipuolinen tietokanta netissä sukututkimusta varten.

      • Auttaisitko

        Mistä löytyy tämä mormonien tietokanta? Mitä kirjoitan hakusanaksi esim. googleen tai osoite?????


      • luulen
        Auttaisitko kirjoitti:

        Mistä löytyy tämä mormonien tietokanta? Mitä kirjoitan hakusanaksi esim. googleen tai osoite?????

        Olisiko kopiot arkistolaitoksella, mutta eivät taida olla digitoituina.


      • Muutama_tietokanta

        http://www.genealogia.fi/kirkonkirjat
        Mormonien tietokantaa on vajaa 10 vuotta sitten digitoitu http://digi.narc.fi/digi/ sivuille. Siellä "Haku" -toiminnon ruutuun voi kirjoittaa esim. seurakunnan nimestä alkuosan ja sitten saat joukon kuvia selattavaksi. Valitettavasti niistä ei ole tehty hakemistoja, joten selailuun menee aikaa ja vanha ruotsin kieli tulee tutuksi;)
        http://www.sukuhistoria.fi/sshy/index.htm vasemman palkin valikosta "kirkonkirjat" pääset seurakuntien valikkoon ja kirkonkirjoihin. Sinne on vuosien mittaan skannattu ja taulukoitu kirkonkirjoja vapaaseen käyttöön. Liittymällä SSHY:n jäseneksi saat hieman laajemmat tietokannat käyttöösi. Löytyykö asuinpaikkakunnaltasi paikallinen sukututkimusseura?
        http://hiski.genealogia.fi/hiski?fi on koottu tietoja hakupalvelun muotoon. Koska tämäkin on pääosin vapaaehtoisten tekemää työtä, niin kaikki seurakunnat eivät ole mukana. Hyvä ja nopea työkalu tämä pienistä puutteistaan huolimatta kuitenkin on.
        https://familysearch.org/ pääsee mormonien tietokantojen kanssa alkuun. Kun suorittaa https://familysearch.org/search/ hakuja, niin vastaan tulee ongelmia. Vanhat kirkonkirjat ovat ruotsinkielisiä, kirjoitettu kovin taiteellisella tai suttuisella käsialalla ja joskus on mustetta levinnyt lähes koko sivulle ja sivut ovat repaleisia. Kun sieltä on tulkittu nimiä, sukunimiä, jne niin jotain on saattanut mennä pieleen. Jos hakusana osuu lähelle oikeaa, niin ihan käyttökelpoista tietoa sieltä löytyy.


    • salaista_touhua

      Pelkääkö kysyjä että mormonit vievät sielun? Mitä hyötyä on sukututkimuksesta jos sitä ei kukaan tiedä olevan. Vasta julkaistusta tutkimuksesta on jotain apua jälkipolville.

    • Minsläkt

      Min Släkt ! On tosin ruotsinkielinen, mutta kaikkihan sen verran ruotsia osaavat ? Olen käyttänyt vuosia, enkä vaihda. Kokeiluversio täältä: http://www.dannbergsdata.se/

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      53
      5178
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3377
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1512
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      184
      1353
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1046
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      958
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      877
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      816
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      768
    10. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      63
      728
    Aihe