Asumisoikeusasuntoja pakolaisille ?

tyhjiäasuntojaon

Vuokrataanko yleishyödyllisten yhteisöjen omistamia asumisoikeusasuntoja pakolaisille ?

16

98

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • erkki.nimimercci

      Jos niillä on tarvittava asumisoikeusmaksu, niin miksi ei. Jos tarkoitat perinteistä vuokrausta, en usko että mamuliinoille vuokrattaisiin.

    • Haso_Sandis_rakennus_

      http://dev.hel.fi/paatokset/media/att/43/43500d2fc94aef73a24dbf3305d6533b476c539c.pdf _Haso_
      Sijainti 20820 / 4
      Jätkäsaarenkuja xx 00220 Helsinki
      Tontti
      Tontti 4 sijaitsee Livornonkadun, Jätkäsaarenkujan ja Hyväntoivonpuiston rajaamassa korttelissa.

      Korttelissa on ATTn rakennuttamien asuintalojen lisäksi ryhmärakennuttamiskohde
      senioritalo As Oy Aikalisä ja päiväkoti Selkämeri. Korttelin keskellä on päiväkodin
      suurehko piha-alue. Haso Helsingin Sandiksen piha-alue käsittää lähinnä huoltoajoa
      palvelevan kapean piha-alueen. Päiväkodin piha-alue tulee olemaan noin puoli metriä
      Haso Helsingin Sandiksen pihaa alempana ja pengertymään tonttien rajalla. Päiväkoti
      rakennuttaa tonttien väliselle rajalle aidan.
      Tontti sijaitsee alkuperäisen Jätkäsaaren itäpuolelta merestä täyttämällä vallatulla
      maalla. Alueen pilaantuneet maa-ainekset on eristetty. Maanpinnan nykyinen
      korkeusasema on pääosin tasossa 2,5 - 3,5. Esirakentamistäyttötaso tulee
      olemaan n 4,5. Tontin lopullisen maanpinnan korkeus tulee olemaan tasolla 8,2 -
      9,4. Rakennus perustetaan lyöntipaaluilla kantavaan pohjakerrokseen.
      Rakennuksen alla on erillinen ryömintätila.
      Tontin koko on 1 706 m2.

      Asemakaava /kartta yms.

      ''etc. -linkissä_
      _____________________________________________________________________.

      27.8.2015
      Skanska urakoi ATT:lle Hitas- ja asumisoikeusasuntoja Helsingin Jätkäsaareen-

      Skanska ja Helsingin asuntotuotantotoimisto ATT ovat sopineet kahden asuintalon rakennusurakasta Helsingin Jätkäsaareen. Kahteen yhtiöön tulee yhteensä 144 asuntoa. Asunto-osakeyhtiöt on nimetty Jätkäsaaren historiaa muistaen As Oy Helsingin Bysaksi ja Helsingin Asumisoikeus Oy / Haso Sandikseksi. Bysaan valmistuu 67 Hitas-omistusasuntoa ja Sandikseen 77 asumisoikeusasuntoa.

      http://www.skanska.fi/fi/media/uutinen/?nid=Diy5SqVR
      Skanska toteuttaa hankkeen kokonaisurakkana, johon sisältyy myös talotekniikan toteutus. Rakennustyöt Livornonkadun, Jätkäsaarenkujan ja Hyväntoivonpuiston rajaamassa korttelissa alkavat syyskuussa ja uudet asukkaat pääsevät muuttamaan uusiin koteihinsa syyskuussa 2017." (muutto tarkoittanee Bysan kohdalla).
      ___________________________________________________________________-

      http://www.rakennuslehti.fi/2015/08/skanska-toteuttaa-asuinkerrostaloja-attlle-helsingin-jatkasaareen/
      Skanska toteuttaa asuinkerrostaloja ATT:lle Helsingin Jätkäsaareen

      Projektit 27.08.2015 - 15:07 
      Skanska ja Helsingin asuntotuotantotoimisto ATT ovat sopineet kahden asuintalon rakennusurakasta Helsingin Jätkäsaareen. Kahteen yhtiöön tulee yhteensä 144 asuntoa.

    • antisuvakki

      Kyllä, aso-firmathan vuokraavat huonosti meneviä asuntoja myös nytkin, ihan kantaväestöllekin. Miksei siis myös ählämeille. Uskon että paineita siihen on jatkossa yhä enemmän, kun hyysärimafian takia suurin osa maahantunkeutujista jää maamme eläteiksi ja lähes kaikki haluaa tulla pääkaupunkiin. Eli: asumisoikeusasukas: varaudu siihen että naapuriisi muuttaa jatkossa somaliperhe tai irakilaisjätkälauma. Osta korvatulpat ajoissa ja vakuuta omaisuutesi, ja askartele vaimollesi/tyttärellesi lukollinen siveysvyö..

      • gfgdfgfdgfd

        lässyn lässyn mamu lässyn lässyn


      • huonostimennei

        Jos aso-firmat vuoraa huonosti menneitä asuntoja, niin millä hinnalla?
        Voisi olettaa että vuokra olisi korkeampi kuin kuin asomaksun maksaneilla asukeilla. Tai ainakin "pitäisi" olla.


    • Valtio_ja_Kela_sosiaalit

      Maahanmuuttajat nostetaan yhteiskunnan huipulle siis taloudellisessa mielessä ja se on selkeä suunnitelma, ja tehdään kansan kukkaroilla ja tileillä käyntien kautta vuosia eteenpäin!

      Kaikki maksetaan ja kukaan ei kysy heidän rehellisyyttään tutkien, - "paljonko on tileillä muualla, tai varojan ja omaisuutta toisaalla, kun Suomessa"!

    • TervetuloaKaikki

      Minulle passaa hyvin, että tyhjillään olevia asumisoikeusasuntoja vuokrataan turvapaikanhakijoille Maahanmuuttoviraston piikkiin tai ylipäänsä maahanmuuttajille kuten kenelle tahansa muullekin, kunhan vuokrat tulevat maksetuiksi. On kaikkien asukkaiden etu, etteivät asunnot ole tyhjillään. Tyhjillään olevista asunnoista syntyy nimittäin kuluja asukkaille.

      • Maksakaa_hallius_vaatii

        Niin sinä maksat heidän kustannukset jos olet veroa maksava puolella!
        Joka tapahtuu kaupunkien ja kuntien kautta kuten vuokrattavat asunnot, niiden kalustaminen astioita myöten, vaatetus ja "joka ohrille" (pennulle) uudet lasten kärryt ja vaunut yms. asiaan kuuluvat vuosittain!
        Koulutus, vapaa-aika toiminta, matkat, puhelut ja päivärahat jne. Ja jos kuluttaa enemmän kuin "tienaa" on apu aina lähellä ja tukea monella tavalla, jota et saa "kantasuomalaisena" alkuunkaan!

        Tyhjillään oleviin asuntoihin toki heitä asutetaan, ei kenenkään nurkkiin joista monien menneiden vuosikymmenien esim. kaupunkiin muuttaneiden on ollut aloittaminen!
        Mutta kuten H:gin asuntotoimiston päällikkö Leijo kertoi hiljattain HE MENEVÄT AINA KAIKKIEN JONOJEN OHI MYÖS KAUPUNGIN OMISSA ASUNNOISSA - joten suomalaisperäiset maan kansalaiset - he kaikki nuoret, vanhat, tai perheelliset ym., mutta harvoin muuten yksinäiset miehet suomalaiset ovat missään asemassa kaupungin asuntojen jonoissa!

        ------------------------------------------------------------------------------------------
        huhtikuu 10, 2015 21:02
        Maa­han­muut­to maksaa suo­ma­lai­sil­le yli mil­jar­din vuo­des­sa
        https://www.suomenuutiset.fi/maahanmuutto-maksaa-suomalaisille-yli-miljardin-vuodessa/
        -------------------------------------------------------------------------------------------

        Turvapaikanhakija saa Suomessa eniten

        Suomi maksaa turvapaikkaa hakeneelle perheelle EU-maista suurimmat kuukausittaiset avustukset, kertoo Aamulehti sisäministeriön selvitykseen pohjautuen. Suomessa maksetut avustukset ovat jopa yli kaksinkertaiset Ruotsin maksamiin verrattuna.
        http://yle.fi/uutiset/turvapaikanhakija_saa_suomessa_eniten/5922350


      • Eipä_riuhdota_nyt

        Eikö pikemminkin puhuttu siitä, että ASUNNOTON menee asuntojonoissa aina KÄRKEEN?
        Mutta sitä ihmettelen, että Suomessa saa ihminen asua veneen alla, kaverin kesämökillä ei.


      • matuttaja

        Matu menee aina kärkeen, ohi asunnottoman suomalaisen. Vantaan Husbackassa aso-talossa on asutettu vuokralaisia koska ei ole saatu uusia aso-asukkaita. Matuja osa, sossun hommaamia.


    • luolat.matuille

      Matuillehan nuo ASO-luolat välttää, ovat luolasta tulleetkin.

    • oisrjestoo

      Suomalaisista asunnottomista suurin osa on täysin syrjäytyneitä, alkoholisoituneita miehiä, jotka eivät pystyisi pitämään asuntoa vaikka heille se täysin maksettaisiin. Vähintäänkin joutuisivat pois häiriökäyttäytymisen takia.
      Mieluummin naapuriksi hyvin käyttäytyvä maahanmuuttaja kuin juoppo suomimies örveltäjäkavereittensa kanssa.

      • Suomi_suomalaisille

        Mistähän se syrjäytyneisyys johtuisi?

        Vaikkapa:
        -nykyajan itsekkäät naiset eivät sitoudu parisuhteeseeen vaan arjen koittaessa ottavat eron, kiristävät miestään lasten huoltajuuskiistoilla ja jäävät asuntoon/taloon asumaan ja mies aina pihalle --->ei ihme että alko alkaa maistua

        -sossu ei järjestä asunnottomille SUOMALAISILLE asuntoa vaan MATUILLE, vaikka se asunnoton suomalainen olisi aikoinaan maksanut palkastaan veroja ja rakentanut tätä maata (matu vaan tunkee tänne loisimaan ja saa asunnon kantaväestön nenän edestä stana)

        -töitä ei keski-ikäinen suomimies enää saa vaan ne menee halpapalkkaiselle matulle (matu saa aina sossusta rahaa työn ohella, kantis ei)

        OMA kokemukseni on MATUISTA myös se, että somalit ja arabitaustaiset sekä virolaiset ovat karmeita naapureita; metelöivät yökaudet ja puhekin on kovaa huutamista. Vettä lotrataan tuhansia litroja suihkussa ja kaikki maksavat ne vuokrissa. Paskasakkia sanon ma.


      • Lue-ajattele-mieti

        1. Erot johtuvat useimmiten siitä, että parisuhde ei toimi. Taustalla voi olla väkivaltaa, uskottomuutta, päihteitä, mitä vaan. Isä tai äiti menettää lastensa huoltajuuden vain painavista syistä. Aina arvioidaan se, mikä on lasten etu. Yhä useammin erossa päädytään yhteishuoltajuuteen. Asunnommuuden syynä on todella harvoin avioero.
        2. Asunnoton suomalainen on saanut aika paljon tältä yhteiskunnalta: turvallisen sairaalasyntymän, neuvolapalvelut, päivähoidon, sairaanhoidon, ilmaisen koulun ja koulutuksen halutessaan. Ennen asunnottomuuttakin on yleensä asuttu valtion jollain tapaa tukemassa asunnossa ja saatu sosiaaliturvaetuuksia. Mahdollisesta palkkatyöstä kertyneet veroeurot vain harvoin kattavat näiden ihmisten yhteiskunnalle aiheuttamat kulut, mutta se ei tietenkään tarkoita sitä, etteikö näitäkin ihmisiä pitäisi edelleen auttaa. Ihmisarvoinen elämä kuuluu yhdessä maailman vauraimmista maista eli Suomessa kaikille. Sosiaalietuuksia oleskeluluvan saaneet pakolaiset saavat samoin perustein kuin muut. Se joka toista väittää, valehtelee. Turvapaikanhakijoiden etuudet ovat pienemmät. Maahanmuuttajat haluavat usein työllistyä ja elättää itsensä. Siksi monet korkeasti koulutetutkin maahanmuuttajat tekevät matalapalkkatöitä. Asunnottomuuden syynä ovat yhtäältä puutteelliset asumistaidot ja toisaalta riittämätön asuntotuotanto. Tämän ongelman ratkaisu edellyttää sekä asuntotuotantoa että tukea asumistaitoihin. Sen sijaan että asettaa huono-osaisia vastakkain - suomalaiset asunnottomat kontra pakolaiset, kannattaisi hakea rakentavia ratkaisuja yhteiskunnallisiin ongelmiin. Esimerkiksi poliittisen päätöksin kasvatetut tuloerot, rikkaiden veron kierto, palkkatyötä tekevien työehtojen heikennykset etc. ovat asioita, joihin puuttumalla kaikki voisivat paremmin. Jos voisimme luottaa siihen, että kaikki pidetään yhteiskunnassa mukana, myös hyväosaiset hyötyisivät,, sillä se lisäisi heidänkin turvallisuuttaan. Tämä on itse asiassa koko pohjoismaisen hyvinvointivaltion idea lyhyesti kuvattuna.


    • Somalitkunniaanjuopotei

      Ennen asun ainoana suomalaisena kerrostalon täydeltä somalien kanssa kuin yhden junttityhmän suomalaisjuopon seinänaapurina. Huonosti koulutettu suomalainen juoppo on pahempi riesa kuin itikat lapissa - ihan riippumatta sukupuolesta.

      • saunantakontilaa

        Molemmat sitten saunan taakse ja ..., siis ählämit ja juopot ja samalla vielä ... no olkoon sanomatta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      251
      4121
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2368
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2141
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      93
      2076
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      101
      1733
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      25
      1414
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      16
      1362
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1317
    9. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      311
      1290
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1237
    Aihe