Demarit ja -90 luvun lama

Intti_Ranne

Heikki Urmas, kauppatieteen tohtori, kertoo oheisella videolla siitä, miten vasemmistolainen politiikka vaikutti Suomen talouselämään:

https://vimeo.com/20644766

Kekkosen kuollessa (-86) Suomi oli lähes velaton, työttömiä 40 000. Kuusi vuotta myöhemmin, 1992 Suomi oli vararikon partaalla ja työttömiä oli tullut lisää semmoiset 600 000.

Urmas kertoo Turussa julkaistusta väitöskirjasta, jonka mukaan vasemmistolaiset ja työmarkkinajärjestöt heittelivät kapuloita talouselämän rattaisiin.

Demarit tuon mukaan yrittivät tehdä Suomesta täyssosialistisen valtion. Se tosin epäonnistui Neuvostoliiton hajotessa.

6

119

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Suomipoikanen

      Kekkonen jätti politikoinnin jo vuonna 1981, kun hänen terveytensä petti. Sen jälkeen tuli vapaampi aika, jolloin alettiin kansainvälistymään ja Suomen herrat eivät osanneet keskieurooppalaisia tapoja hirttää toinen munista ja kaapata kaikkia yhteisiä rahoja.
      Homma kaatui Esko Ahon hallituksen devalvoidessa suomen markan ja silloin ulkomaan valuuttalainat isonivat liian suuriksi monille pieni- ja keskisuurille yrityksille.

      Sen jälkeen olikin Ahon ja Viinasen helppo laittaa työväen pankit lihoiksi ja lihottaa niiden hyvillä osilla porvarien pankkeja. Huonot lainat laitettiin jokaisesta pankista Roskapankkiin, jonka kuoletukset maksatettiin veronmaksajilla.

      Siitä lähtien Kokoomus on ollut joka hallituksessa myymässä valtion omaisuutta pilkkahinnalla sijoittajille. Myös yritysten tuet ovat lisääntyneet tasaisesti. Ja osakkeen omistajat ovat saaneet osinkonsa paitsi myös suurempina, niin myös pienemmällä verorasitteella.
      Suomi on suuryritysten ja osakkeenomistajien hyvinvointimaa. Tosin työvoimakustannukset ovat korkeammat kuin Aasian lapsityövoima tai Viron järjestäytymättömät työläiset.
      Siksi täälläkin haukutaan ammattiyhdistysliikettä kun se pitää palkansaajien puolta edes vähäsen. Työnantaja ei pysty sanelemaan palkkoja ja työaikoja, jos työsopimuksessa on minkä liiton tessin mukaan se on tehty.

      • Oikee_libertaari

        Kokoomus on yksi viidestä Suomen merkittävästä sosiaalidemokraattisesta puolueesta

        http://annaleena.puheenvuoro.uusisuomi.fi/74614-mikä-on-kokoomuksen-tarkoitus

        Tämä on suomalaisten äänestäjien kannalta huono tilanne. Äänestää sitten mitä tahansa suurista puolueista, etenkin Keskustaa, Kokoomusta tai SDP:tä, äänet menevät aina sosialisteille.

        Tämän takia monet äänestäjät eivät viitsi käydä äänestämässä. Puolueiden sosialismi tuntuu niin samalta, että ihmiset turhautuvat.

        "Suomi on suuryritysten ja osakkeenomistajien hyvinvointimaa."

        Suomi on hyvinvointivaltio lähinnä sellaisille virastoille kuin Trafi ja Solidium. Edellisessä työntekijöiden kuukausipalkka yli 5 000 euroa ja jälkimmäisessä yli 13 000 euroa. Suomi muutenkin on täynnä erilaisia virastoja, jotka ovat täynnä suojatyöpaikoissa olevia ihmisiä.

        Tämän takia valtio ryöstääkin (verottaa) ison osan ihmisen tuloista.

        Tuolla videolla näytti olevan myös Liisa Mariapori, joka on kirjoittanut kirjan "Verottaja Tappolinjalla". Tuossa kirjassa Mariapori mm puhuu avoimesti verovirkailijoiden hutiloiduista verotarkastuksista ja kritisoi sitä, miten vähän oikeussuojaa ihmisillä on ry...veroasioissa.

        "Siksi täälläkin haukutaan ammattiyhdistysliikettä kun se pitää palkansaajien puolta edes vähäsen. Työnantaja ei pysty sanelemaan palkkoja ja työaikoja, jos työsopimuksessa on minkä liiton tessin mukaan se on tehty."

        Työnantaja ei vapaassa markkinataloudessa pystyisi muutenkaan sanelemaan palkkoja ja työaikoja. Työntekijällähän on aina mahdollisuus mennä muualle jos ei työpaikka miellytä. Mutta nyt ay-liike sanelee noissa tesseissään, minkä verran palkkaa pitäisi maksaa ja mitkä ovat työajat, koska saa pitää taukoja ja minkä pituisia. Ei kai vielä sitä minkä väriset työvaatteet työntekijöille pitää toimittaa vaikka kai sekin päivä tulee jos ay-liike saa päättää.

        Thomas Taussi muuten on kirjoittanut blogikirjoituksen siitä, miten ay-liike pyrkii jatkuvasti ylpeilemään kapitalistien saavutuksilla.

        http://taussi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/142338-ay-liike-ylpeilee-kapitalistien-ansioilla

        Mitä suomalaiseen pk-yrittäjään tulee, niin hän on lähestulkoon rikollinen. Verovirastoihin esimerkiksi on mennyt paljon vasemmistolaisia työntekijöitä, jotka vihaavat jo periaatteen vuoksi yrittäjiä. Mariapori muuten kirjassaan puhuu myös siitä, miten verotarkastuksissa yrityksiä on mennyt nurin.

        Suosittelen Pauli Vahteran blogien lukemista. Esimerkiksi hänen uusimmissa blogeissaankin on sellaisia, joissa hän hyvin kirjoittaa yrittäjän asemasta Suomessa.

        http://blogit.iltalehti.fi/pauli-vahtera/


      • uskokaa.viisaampianne

        Ajattelu kannattaisi jättää niille, jotka osaa.
        "Suomipoikanen" kirjoitti, että Ahon hallitus devalvoi, ja siitä vaikeudet alkoivat...Voiko kukaan oikeasti olla näin tietämätön, vai onko kyseessä SDP-uskovaisuus?
        SDP ryssi Suomen talouden, ja aivan oikein, kapuloita talouselämän rattaisiin heiteltiin koko ajan 1970-luvulta alkaen. Lopulta Koiviston ajama ylivahva markka oli pakko devalvoida, ensin 1991, sitten 1992 lisää, kun SAK ei osoittanut yhteistyöhalua ns. sisäiseen devalvaatioon.
        Kun SDP hävisi vaalit, heti syksyllä 1991 tuli valtakunnallinen lakko... siis tuli, kun huonot häviäjät lakon masinoivat.
        SAK=SDP


      • Intti_Ranne

        " Lopulta Koiviston ajama ylivahva markka oli pakko devalvoida, ensin 1991, sitten 1992 lisää, kun SAK ei osoittanut yhteistyöhalua ns. sisäiseen devalvaatioon. "

        Ja tuon devalvoinnin yhteydessä meni nurin monia yrityksiä. Demarit eivät ole ikinä tajunneet tuon taivaallista taloudenpidosta tai tavallisten ihmisten elämästä.


    • Kyllä se talouden "ryssiminen" oli seurausta siitä, kun pääsi Kokoomus liian lähelle hallitusta. Se on joka kerta ollut pelkkää alamäkeä kun kokoomus on hallitukseen päässyt. Kepulla hiukan vaihtelevampaa - mutta nyt heillä on täysmusta kokoomuslainen keulamiehenä, joten kurjuus tulee taviksilla kasvamaan.

      • Intti_Ranne

        Eipä ollut mitenkään merkittävää kohennusta taloustilanteeseen Urpilaisen ja Rinteen ollessa valtiomme varattomuusministeriön johdossa.

        "Kepulla hiukan vaihtelevampaa"

        Ei sentään. Useimmat kepulit halusivat Verta Kentälle hallituksen (Punamulta)keväällä.

        "nyt heillä on täysmusta kokoomuslainen keulamiehenä, joten kurjuus tulee taviksilla kasvamaan"

        Maahanmuuttopolitiikan osalta kyllä, mutta en usko että Sippi toimisi ainakaan järkevämmin vaikka demarit olisivat hallituksessa. Se olisi klassinen "sokea taluttaa sokeaa" järjestely ja demarit varmaan järjestäisivät tavalla tai toisella maahanmuutonkin moninkertaiseksi nykyiseen verrattuna.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1699
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      20
      1584
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      70
      1458
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      54
      1435
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      51
      1349
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      15
      1298
    7. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      79
      1217
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      11
      1158
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1130
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      8
      1121
    Aihe