Mitä mieltä olette uskova ja alkoholi

riinariikka

Olen uskovainen nainen ja mulla on paha alkoholi ongelma. En vaan pääse siitä irti. Kaikki konstit jan rukoukset ja hoidot on käytetty. onkpo teillä jotain hyvää vinkkiä miten pääsisin mokomasta eroon, irti, vapaaksi?????

32

95

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • fda
    • 12_13

      Hmm... ...itse pyrkisin miettimään ensin, miksi tarvitsee alkoholia. Kun syy on selvillä, voi alkaa etsiä ratkaisua irtipääsemiseen.

      Sinä et tarvitse alkoholia mihinkään. Olet hyvä tyyppi ilmankin. Elämäst voi iloita ilman alkoholia ja huumorinkukka ei kuihdu, vaikka sitä ei kastelisi alkoholilla. :)

    • antabus.

    • Brina

      Se on sun kehosi joka tarvii ja kaipaa viinaa. Sinä et ole kehosi! Sinä varmaan haluaisit lopettaa viinan kaytön, mutta kehosi huutaa sitä, koska se on oppinut tarvitsemaan viinaa (kuten tupakoitsijoilla tupakan himo)...tai sille tulee paha olla. Alkoholismi on siis ohjelmoitunut kehoasi ylläpitäviin ohjelmiin eli alitajuntaan. "Ohjelmointi on alkanut monesti jo jonkin verran geeniperintönä ja jatkunut sitten lisäksi elämänaikaisena kokemusoten kautta saatuna käytösmallina. Mikään alitajuntaan painunut käytösmalli ei niin vain lähdekään sieltä minnekään tahtomalla, toivomalla eikä edes rukoilemalla. On kuitenkin olemassa erilaisia menetelmiä, joilla alitajunnan "ohjelmointia" voidaan muuttaa, mutta mitään helppoa tietä ei ole.

    • Jeesuksen.nimessä

      Lakkaat käyttämästä alkoholia ja alat janota Pyhän Hengen täyteyttä.

      Olen itse pohtinut sitä, estääkö alkoholin kautta juopuminen Pyhän Hengen täyteyttä, ja Raamatussa on kehotus "täyttykää hengellä, älkää juopuko viinistä". Ovatko nämä kaksi sitten toisensa pois sulkevia? Itse olen sitä mieltä etteivät voi olla toisiaan pois sulkevia ja juopumisesta, joka ei itsessään syntiä, varotetaan, sillä se johtaa helposti syntiin eli haureuteen ja huonoihin sanoihin ja muutenkin huonoille vaikutuksille altistumiseen.

      Jeesuksen nimessä eroon huonosta tahtova pääsee kyllä, sillä Isä auttaa jokaista poikansa nimessä, ja tahtoo myös sitä. Sinänsä juovuksissa oleminen ei mielestäni ole syntiä, mutta ei myöskään viisautta, ja helposti syntiin voi sortua juopunut tietysti, ja tästä syystä ei paljoa viiniä eikä juopumista ainakaan, jos on syntiin helposti lankeava.

      • taneko

        Tuohon on vaikea sanoa muuta kuin; älköön teidän sydäntänne raskauttakko elautuksen murhe tai juoppous, kun Hän tulee; ja etteivät juomarit peri Jumalan valtakuntaa; olkaa raittiit ja valvokaa, jotka humalaan itsensä juovat, he yöllä juovat, mutta olkaa päivän lapsia. Eli humalassa olevat nukkuvat. Humalassa oleminen on valvomattomuutta, ja juoppous voi olla itsesään syntiä, tai on syntiä, mutta kerta humaltumisesta en osaa sanoa. Nooa oli humalassa, ja vaikuttaako humala meidän sydämemme suhteeseen Jumalaan?` Ei se ainakaan eroita meidän rukouselämäämme Jumalasta, sillä kun minä olen juopunut, mit5ä ei pitäisi olla, minä rukoilen paljon ahkerammin, mutta pahaomatunto kalvaa, mutta silti Jumala voi puhua päihtymyksessäkin olevalle uskovalle, välit eivät ole poikki, vaikka huonoilla rintamilla ollaan. eikä päihtymys ole niiitä pahimpia asioita vaan mitä puhutaan toisista, lähimmäisestä, ja harrastettaan haureutta, vihataan lähimmäisiämme, ja panetellaan, ja tällaisia asioita helposti tulee nukkuvan ihmisen sydämelle. Juoppous on synti, mutta pelkkä humalatila ei eroita Jumalasta, sillä juoppous on jatkettu teko, humaltuminmen ei. Vaikka ihminen joisi joka viikonloppu, se ei ole jatkettuteko, jos hän ei sitä tahdo tehdä vaan lankeaa. Siihen on perusteena se, että ihminen ei tee sitä mitä hän tahtoisi, vaan sitä mitä pahaa hän ei tahdo tehdä, hän tekee. Tämä johtaa sellaisen radikaaliin johtopäätökseen, että kaikki synti ei eroita meitä Jumalasta. tai että kaikki mitä me pidämme syntinä, ei ole sitä Herran edessä. Todennäköisin vaihtoehtoehto on jälkimmäinnen. Jumala ei näe moniakaan asioita meidän toimissamme syntinä. koska niillä on myös Jumalan sanaa kattava tarkoitus. Ja Hän ei näe niitä synteinä, koska Hän tahtoo puolustaa meitä sellaista.


      • taneko

        Nyt kirjoitin itseni pussiin. Sillä synti on meissä ihmisissä oleva asia, ei Jumalassa. Meidän ihmisten synti erottaa meidät pois Jumalasta, ei Jumala. Ja mikä meissä: se on että me tiedämme hyvän ja pahan, ja me teemme pahaa. se eroittaa meidät Jumalasta. eli meidän tekomme ja tahtomme, Jumala on hyvä ja hyvyys itsessänsä, jos voisi näin ontologisesti sitä ajatella, niin jos on olemassa hyvyyttä, niin Jumalan täytyy olla olemassa. Koska mitään ei voi olla olemassa ilman hyvyyttä. Tämä on perusteesi. josta täytyy lähteä liikkeelle eli siitä mitä on oleminen itsessänsä, jota ilman mikään ei voi olla olemassa, eli on olemassa hyvyys. Mutta on tietysti helppo sanoa, että tämä kaikki on deististä, tai kellopeliappelsiini harhaa, sellainen on ateistinen mielipide, jotka tahtovat palauttaa kaiken omaan motorismiinsa. Sitähän se ei ole, sillä käsitemaailma on myös elämysmaailaa, ja todellisempaa kuin 2 plus kaks on neljä.


    • Kan-koti

      www.tv7.fi/vod/playe r/?program =9 599 kuinka himot voitetaan Lut. kirkko selittää näin: Ihmisten himot ovat perisynnin seurausfa eikä niistä pääse koskaan eroon, niiden kanssa on vaan tultava toimeen. Jatkuvasti tunnustaen synnit ja käytävä ehtoollisella sekä pysyttävä uskovien yhteydessä. Roomlaiskatollinen kirkko opettaa, että ihminen syntyy syntisenä, ja synti poistuu kasteessa ja sen jälkeen, ne ovat vain tekosyntejä, jotka tunnustetaan ripittäytymällä.

      Mutta uuteentestamenttiin on kirjoitettu. Jokainen, joka tekee synnin, tekee myös laittomuuden; ja synti on laittomuus. Ja te tiedätte hänen ilmestyneen ottamaan pois synnit.
      Jeesuksesa ei ole syntiä. Kuka ikinä hänessä pysyy, hän ei tee syntiä; kuka ikinä syntiä tekee, hän ei ole Häntä nähnyt eikä Häntä tuntenut.

      AA-kerholaiset taas tunnustavat etteivät he omin neuvoin pääse alkoholista ja moni on päässyt jonkinlaiseen vapauteen. Ja he iloitsevat jo siitä kun ykdenkin tunnin on saanut olla raittiina ja sitten yhden päivän, vuorokauden jne.

      Me muutumme mielen uudistumisen kautta.

      • Onko.juopuminen

        nimimerkki "Kan-koti", siis itsessään jo syntiä?


      • Raamatussa.juopumisesta

        varotetaan, mutta Jumalan valtakunta ei ole syömistä eikä juomista, vaan Jumalan voimaa Pyhässä Hengessä.

        Ihmisten uskonnoissa, kuten islamissa, pidetään juopumista syntinä.


      • Ymmärrän.hyvin

        absolutistien näkökannan, ja jokaisen hyvä tehdä siten kuin hyväksi kokee, ei vain juomisen vaan myös sen suhteen, mitä syö tai ei syö jostain syystä.

        Tärkeintä ihmisille, etteivät tuomitse, söi tai oli syömättä, ja sama koskee juomista myös, ja jos joku tahtoo tuomita toisia ihmisiä, niin näinkin voi tapahtua tässä maailmassa vaikka vain Jeesus on totuudellinen Tuomari varmuudella.


    • Tässä.maailmassa

      ei valheelliset syytökset lopu ja Jeesus opetti ajallaan, kuinka ihmiset syyttivät Jeesusta myös: "Sillä Johannes tuli, hän ei syö eikä juo, ja he sanovat: 'Hänessä on riivaaja'. Ihmisen Poika tuli, hän syö ja juo, ja he sanovat: 'Katso syömäriä ja viininjuojaa, publikaanien ja syntisten ystävää!' Ja viisaus on oikeaksi näytetty teoissansa." (Matteus 11:18-19)

      Kuinka paljon enemmän syytetäänkään Jeesuksen opetuslapsia kuin Herraa itseään!

    • Onneksi_Jeesus

      on edeltä meille nämä kaikki esittänyt, joten ei olla alkeisvoimien alaisuudessa!

    • Varmuudella.Jeesuksessa

      jokainen hyvää tahtova pääsee eroon alkoholi- ja synti-ongelmastaan. Tietysti ihmisen voi olla vaikea vastaanottaa hyvää, jos tahtoo huonoa sisimmässään vaikka salaa.

    • Synti-näkemyksissä

      kannattaa silti jokaisen ihmisen olla totuudellinen eikä sortua uskonnollisten ihmisten alkeisvoima opetuksiin "älä sitä, älä tätä ...", sillä näin fariseukset toimivat ja edelleen toimivat ja korottavat itseään vastoin totuutta toisiin ihmisiin nähden. Varotaan ennenkaikkea ulkokultaisuutta, kuten Jeesus opettaa, ja niin helposti ihmisiin vetoaa erilaiset valheet ja ulkokultaisuus.

    • aaaaaaaaq

      AA.

    • se-sielu

      Aivokuollut ei tunne, ei näe, ei kuule. Mikään ärsyke ei saa aivoja reagoimaan. Aivot eivät yksinkertaisesti toimi. Kehoa voidaan pitää koneellisesti elossa. Aivokuollut saa happea koneen avulla. Sydän toimii koneellisesti – tiputuksessa tulee ruokaa. Kaikki elintoiminnot ovat vallan erinomaiset, mutta keho ei reagoi.

      Sielu – ihminen on poistunut kehosta. Sielun mukana meni tunto-, näkö-, kuulo-, maku- ja hajuaistit, sekä aivotoiminta ajatuksineen. Muista rikkaan miehen jaasaruksen olotilat kuoleman jälkeen. Sielua ei voi tappaa, ei tuhota. Muistanet varmasti Jeesuksen sanat: Älkääkä pelätkö niitä, jotka tappavat ruumiin, mutta eivät voi tappaa sielua; vaan ennemmin pelätkää häntä, joka voi sekä sielun että ruumiin hukuttaa helvettiin. Häntä peljätkää.

      Hesekielin kautta Herra sanoo: ”Se sielu, joka syntiä tekee - sen on kuoltava.” Ja Jesaja: ”meidän rikoksemme seuraavat meitä.”

      Kuoleman jälkeen ihminen kokee yllätyksen – juomareilla himo jatkuu ikuisuuden. Janoa vain ei voi enää kuoleman jälkeen sammuttaa koska ruumis puuttuu. Kuoleman jälkeen et voi enää himojasi tyydyttää.

      Haureuden harjoittajan himo jää tyydyttämättä. Sen vuoksi Apostolien teoissa sanotaan; että kaikkien ihmisten kaikkialla on tehtävä parannus. Ja Roomalaiskirj. ; jos te Hengellä kuoletatte ruumiin teot, niin saatte elää. Vain Jeesus tuo avun, etsi armahtajaasi!

      • Älkää-romuttako-mieliä

        "Kuoleman jälkeen ihminen kokee yllätyksen – juomareilla himo jatkuu ikuisuuden. "

        Onpas lohduttavia sanoja! Uskonnon tarkoitus ei varmaankaan ole tehdä ihmisestä hysteeristä ja toivotonta rauniota tämän elinaikana.

        Juomisella vaikutetaan kyllä mielen kuntoon, mutta onneksi mihinkään muihin kuin abrahamisten uskontojen äärihihhulistisiin versioihin ei sisälly elämiä pilaavaa harhaoppia loppumattomasta helvetistä.


      • oletko-lukenut

        Jes. 66:24
        Ja he käyvät ulos katselemaan niiden miesten ruumiita, jotka ovat luopuneet minusta; sillä heidän matonsa ei kuole, eikä heidän tulensa sammu, ja he ovat kauhistukseksi kaikelle lihalle. > Siirry

        Rinnakkaisviitteet
        Dan. 12:2 Ja monet maan tomussa makaavista heräjävät, toiset iankaikkiseen elämään, toiset häpeään ja iankaikkiseen kauhistukseen. > Siirry
        Mark. 9:48 jossa heidän matonsa ei kuole eikä tuli sammu. > Siirry

        Biblia (1776)
        Ja heidän pitää menemän ulos, ja katseleman niiden ihmisten raatoja, jotka minua vastaan väärin tekivät; sillä ei heidän matonsa pidä kuoleman, eikä heidän tulensa sammuman, ja heidän pitää kaikelle lihalle kauhistukseksi oleman.


      • näin
        Älkää-romuttako-mieliä kirjoitti:

        "Kuoleman jälkeen ihminen kokee yllätyksen – juomareilla himo jatkuu ikuisuuden. "

        Onpas lohduttavia sanoja! Uskonnon tarkoitus ei varmaankaan ole tehdä ihmisestä hysteeristä ja toivotonta rauniota tämän elinaikana.

        Juomisella vaikutetaan kyllä mielen kuntoon, mutta onneksi mihinkään muihin kuin abrahamisten uskontojen äärihihhulistisiin versioihin ei sisälly elämiä pilaavaa harhaoppia loppumattomasta helvetistä.

        En suinkaan ole romuttamassa mieliä, eikös sanassa sanota näin: Totuus tekee vapaiksi. Tässä asiassa ei auta hyssyttely, eikä hyyssääminen, Jumalan sana ensin ensi saattaa haavoittaa, mutta se myös sitoo haavat.
        Tässä asiassa on mentävä Jeesuksen nimessä Isän eteen ja tunnustettava että on kärsinyt tappion kerta toisensa jälkeen ja tunnustettava että en pysty tekemään parannusta. Jumala Jeesuksen nimessä, mimunkin Isä auta! Paratuminen tulee Jumalalta.


      • satujahve

        5. Moos. 12:27 Kun toimitatte polttouhrin, uhratkaa sekä liha että veri Herran, Jumalanne, alttarilla.

        Vanhaa testamenttia ei tarvitse kauaa lukea huomatakseen että jumala ei luonut ihmistä omaksi kuvakseen vaan ihminen loi jumalan omaksi kuvakseen. Siksi tämä uhreilla ja verellä mässäilevä narsistinen, sadistinen ja moraaliton jumalaolento on täysin luojansa, paimentolaismiehen kaltainen.


      • näin
        satujahve kirjoitti:

        5. Moos. 12:27 Kun toimitatte polttouhrin, uhratkaa sekä liha että veri Herran, Jumalanne, alttarilla.

        Vanhaa testamenttia ei tarvitse kauaa lukea huomatakseen että jumala ei luonut ihmistä omaksi kuvakseen vaan ihminen loi jumalan omaksi kuvakseen. Siksi tämä uhreilla ja verellä mässäilevä narsistinen, sadistinen ja moraaliton jumalaolento on täysin luojansa, paimentolaismiehen kaltainen.

        Natsi aatusi ei kelpaa oppaaksi, hänhän oli okkultistinen hörhö


    • 04876

      Mene AA- kerhoon ja sano että olet tulokas. Sieltä löydät ateistit ja uskovaiset kerrankin saman ongelman vuoksi. Alkoholismi on sairaus, mutta siihen on hoito, marssia marssia! Älä itke täällä palstoilla, se ei auta.

    • eipahalle

      Tarvitaan vain vahva oma tahto ja sen käyttö päätöksen teossa. Kun tiedostat itsellesi haitan niin tiedosta myös tulevaisuus johon voit itse vaikuttaa. Älä väitä että et pääse eroon jostakin koska pääset sinä ja helposti kaiken lisäksi kunhan vain päätät toteuttaa omaa tahtoasi lopettaa.
      Jos ympäristössäsi on esteitä kierrä ne ja valitse jotka tukee sinun tarkoitusperiäsi.
      Sano itsellesi nyt loppu ja uusi elämisen arvoinen elämä alkaa omilla ehdoilla.
      Elämä on valintoja valitse sinäkin sillä monet ovat ennen sinua valinneet ja nyt ovat tyytyväisiä itseensä ja toteavat olipa helppo lopettaa kun aloin rakastaa itseäni.
      Uskon että pystyt rakkaudella itseesi.

      • Ruuttana

        "Tarvitaan vain vahva oma tahto ja sen käyttö päätöksen teossa", niin onkin helppoa kuin heinänteko. Mistä haetaan vahva oma tahto? Kerro muillekin mistä niitä on saatavilla. Jos on alkoholisti, juuri tahdon puuttuminen on ongelma.


      • eipahalle
        Ruuttana kirjoitti:

        "Tarvitaan vain vahva oma tahto ja sen käyttö päätöksen teossa", niin onkin helppoa kuin heinänteko. Mistä haetaan vahva oma tahto? Kerro muillekin mistä niitä on saatavilla. Jos on alkoholisti, juuri tahdon puuttuminen on ongelma.

        Mielessäsi on oma tahto jonka olet unohtanut paikoilleen ruostumaan.
        Ympäristösi haittaa oman tahdon käyttöä.
        Olet päätöksissäsi niin vahva kuin itse olet. Käytä omia voimavarojasi ne ovat vain sinua varten. Sinun puolestasi ei kukaan päätä vain sinä itse. Jos et päätä niin syytä vain itseäsi. Kun päätät jotain saat aikaan et ainakaan allikkoon joudu.
        Luota itseesi.


    • Änyel

      Kaikki puhutte pelkkää piip.

    • Hei!


      Riippuu paljonko juot. >Loivenna niin että litkutat ykkös-pilsneriä jääkaappikylmänä. Sitä saa juoda tulematta krapulaan ja on halpaa.
      Ns. nautintoaineet kulkevat käsi kädessä, jos koskee yhteen koskee pian toiseenkin.
      Tapatottumus sitten aiheuttaa tämän ketjureaktion. Aivojen reseptorit laukeavat ko. puolelle jos ovat kerran sellaiseen ohjelmoituneet.
      Kokonaisvaltaiseen raittiuteen on siksi pakko pyrkiä sitkeälä omalla vakaalla tahtolla, Jumalan oma voima ja Jumalan Henki tulee avuksi ihmiselle vakaassa päätäävisessä ratkaisuissa ja taistelussa voimaksi.
      Pysyttele erossa sellaisesta missä olet tapatottumuksena tottunut koskemaan johonkin ns. nautintoaineeseen.
      Jos Sinulla on rahaa lähde aktiivilomalle jonkun raittiin ryhmän mukana, ja jätä kaikki pois, -teippaa itsesi nikotiinilaastareilla ja -ko. valmistetta mukaan. Kahvikin laukaiseen tarpeita joisssa olet tottunut ketjureaktioon aineissa. Loivenna kahvi teellä.
      Älä syö raskaita aterioita ja sokeria et saa käyttää, nämä laukaisevat ketjureakytiota mistä pyrit eroon. Nouda kirjastosta life-stule terve elämä kirjallisuutta ja hanki itsellesi raittiit hyvät harrastukset.
      Uskossa Jumalan oma voima ja Henki tulee avuksi vilpittömälle aina.

      Uskovan tie on totuus ja elämä. Joh 14, Joh 3:16, Ilm 1:7-8.

      http://jarinhotelli.blogspot.com/search/label/16


      Siunauksia
      Jari Laurila
      keskustelija

      • eipahalle

        Erotit hyvin Jumalan voiman joka on henki sitä rukoilkaamme avuksi.
        Elämä eli sielu on elämämme sitä kehittäkäämme uskossa että pelastuisimme.


    • Lisäys siihen mitä kirjoitin;


      Harrasta liikuntaa päivittäin. Viikossa totut kävelylenkkeihin joihin reippautta sitten lisää ja sauvat tehostamaan oikealla tekniikalla.

      Vitamiinien tarve; - Käytä monivitamiinia 2 kpl aluksi pitkään päivittäin.
      B-vitamiinivalmiste lisäksi. Markettien hyllyt käy tähän tarkoitukseen.
      Omega rasvahapot 3,6,9 sarjan- Kalaöljyä. Raffinoimatonta extra virgin öljyä, mutta muista että on 100 energiaa eli rasvaa.

      Huomaat 3 kk kuluttua tuloksia, ja kuluu vuosikin tässä.

      Jokainen lasiin tottunut käy oman koulunsa tässä, ja ne jotka sitten irti pääsevät näistä tottumuksista totevat että eivät voi koskea yhteenkään kpl ns nautintoaineeseen.
      Aivojen resepterot lyö"On" asentoon tai "Off" asentoon näissä asioissa 1-3 vrk sisällä heti riippumatta kauanko olet raitis.

      >Terveet elämäntavat elämänarvona, oma henkinen ja fyysinen hyvinvointi.
      Elämän arvostuksien periaatteellinen muutos!

      Masennus mahdollinen vie voimia kaikessa ja hankaloittaa irroittautumista, eli taisteluun voi kulua aikaan, mutta ei ole olemassa sellaista tahtovaa joka ei olisi tahtoessaan voittanut lopulta.

      Siunauksia
      Jari Laurila
      keskustelija

    • Ei.alkoholi.ongelmaa

      Terveysmarjasta itsetehtyä viiniä noin 1L/pvä, noin 14%.

      • supermarja.moninaisesti

        ja noin 120 kiloa painoa, toki ei kerralla vaan sen noin 18 tunnin aikana, ja kahdessa tunnissa imeytyy yksi annos, joten täytyy ymmärtää tämä tietysti.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1635
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      16
      1479
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1378
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      32
      1350
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      49
      1304
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      15
      1238
    7. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1136
    8. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1116
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1104
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1092
    Aihe