Kokoomus tukee harmaata taloutta

kansasanooeikok

Stubb vähentää harmaan talouden tutkimusyksikön rahoitusta ja tarjoaa sijaan lisää veronkiertomahdollisuuksia pimeine hallintarekistereineen. Todella outoa norminpurkua,kun uusia kiertoväyliä rakennetaan.

7

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • linjalaskeekok

      JOO

    • lukijoidenluksia

      JOO

    • Tämähän_sopii_Stubbille

      että "köyhän asian" veijareitahan ovat uusiokepulaiset Juha Sipilä ja hänen 100-prosenttista luottamustaan nauttiva sveitsiläisperijätär Anne Berner!

      Tämä Juha Sipilän ilmoitus kannattaa kaivaa taas esiin

      Seura-lehden artikkelin myötä:

      "Näin pääministeri kätki miljoonansa"

      [ ks. http://seura.fi/puheenaihe/ajankohtaista/nain-suomea-leikkauksiin-piiskaava-juha-sipila-piilotti-miljoonansa-vakuutusjarjestelyilla/?shared=290501-bda27d60-999 ]

      Yksi pääministeri Juha Sipilän (kesk.) käyttämistä vakuutusinstrumenteista on Nordea Capital -kapitalisaatiosopimus. Nordea kertoo sivuillaan instrumentista mm. seuraavasti:

      - Sijoituskohteiden vaihdon yhteydessä ei mahdollista tuottoa veroteta eikä vaihtoja tarvitse ilmoittaa verotuksessa. Tuottoa verotetaan vasta sitä nostaessasi tai sopimuksen päättyessä.

      - Sijoitusstrategian perustana on sijoitusten hajauttaminen valtionlainoihin, yrityslainoihin, osakkeisiin ja kiinteistöihin. Sijoituskori sisältää kotimaisia ja kansainvälisiä sijoituskohteita.

      - Kuormituspalkkiota peritään 1 prosenttia 100.000 euron maksujen määrään. Lisäksi peritään vuotuista hoitopalkkiota.

      Pääministeri Juha Sipilän (kesk.)sidonnaisuusilmoituksessa mainittu rahoitusomaisuus on sijoitettu muun muassa niin sanottuihin kapitalisaatiosopimuksiin, joiden avulla veronmaksun voi siirtää tulevaisuuteen ja omistukset sekä sijoitustoiminnan piilottaa julkisuudelta, kertoo Seura-lehti.

      Kapitalisaatiosopimukset ja niin sanotut ”vakuutuskuoret” kuten säästöhenkivakuutus ovat vakuutusyhtiöiden kehittelemiä, laillisia sijoitusinstrumentteja. Niiden avulla tehtyjen sijoitusten osingot ja myyntivoitot ovat verovapaita kunnes rahaa nostetaan ulos rahastosta. Vakuutusyhtiö ottaa järjestelystä omat palkkionsa.

      Seuran mukaan kapitalisaatiosopimus on ”vakuutus, jossa ei ole edunsaajaa, eikä mitään vakuutettua riskiä”, mutta silti vakuutuksen veroedut.

      – Kyllä nämä veroedut ovat keskeisin syy, että yksityishenkilöt sijoittavat kapitalisaatiosopimukseen, sanoo Verohallinnon ylitarkastaja Janne Myllymäki Seuralle.

      Seura kertoo, että vakuutuskuorien avulla Sipilän onnistui tuottaa medialle pettymys keväällä, jolloin sidonnaisuusilmoituksen odotettiin paljastavanmiljoonaomaisuuden yrityskaupoilla tehneen Sipilän omaisuuden suuruutta.

      Sipilän ilmoituksen ”ylimalkaisuus” herätti tuolloinkin ihmetystä oikeusoppineissa. Ilmoituksessa tyydytään kertomaan miljonääripääministerin muun omaisuuden osalta, että hänellä vaimoineen on ”lisäksi merkittävä rahoitusomaisuus talletettuna seuraaviin Nordea pankki Suomi Oyj:n sekä Helsingin OP Pankki Oyj:n yksityishenkilöille tarjoamiin sijoitusinstrumentteihin; Nordea Eläkesijoitus, Nordea säästöhenkivakuutus 2 kpl, Nordea Capital Private (tuottokori) sekä OP Kasvutuottotili”.

      Sipilän ei tarvinnut tarkentaa ilmoitustaan, koska se oli oikeuskanslerinviraston mukaan riittävä. Apulaisoikeuskansleri Risto Hiekkataipale kertoo Seuralle, että arvioon vaikutti muun muassa Sipilän selvitys siitä, että hän ei itse tee näissä instrumenteissa arvopaperikohtaisia sijoituspäätöksiä.

      Pääministeri Sipilä kommentoi Seuran uutista Uudelle Suomelle lyhykäisesti Helsingin Kampin toritapahtumassa torstaina. Kysyimme, onko pääministerillä käytössä Seuran mainitsemia "vakuutuskuoria" ja paljonko niissä on varoja.

      - En ymmärrä yhtään, mistä puhut. Mitä tarkoitat vakuutuskuorilla? Minulla on täsmälleen se omaisuus, jonka olen ilmoittanut ministeri-ilmoituksessa. Muuta ei ole, Sipilä vastasi.

      Käsite-epäselvyyteen ei saatu selvennystä eikä jatkokysymyksiä esitettyä.

      Seuran uutinen Sipilän järjestelyistä ehti jo herättää huomiota eduskunnassa. Oppositiopuolue Vasemmistoliiton kansanedustaja Kari Uotila katsoo pääministerin näyttävän kyseenalaista esimerkkiä, sillä hän vaikuttaa hyväksyvän verosuunnittelun lykkäämällä veronmaksun "hamaan tulevaisuuteen" vakuutuskuorten avulla. Kari Uotila kirjoittaa asiasta verkkosivuillaan.

      Uotilan mielestä pääministerin toiminta ei herätä luottamusta "etenkään kun samaan aikaan leikataan rajusti pienituloisten tulonsiirroista ja palveluista".

      Sipilän vakuutusjärjestelyistä uutisoi aiemmin kesällä Yle. Seuran tuoreen uutisenmukaan vakuutusjärjestelyiden suosio on kasvanut vauhdilla."

      http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/106818-tama-juha-sipilan-ilmoitus-kuohuttaa-taas-seura-nain-paaministeri-pimitti-miljoonansa?ref=suosituimmat

      JK. SSS-komennon myötä veronvälttelijöillä on tiedossa ensi vuodeksi varsinainen "riemuvuosi" ja peräiti saunanrahalaiseiksi ikiajoiksi omaisuuksien kätkemistä turvaamaan vielä hallintarekisteri...

      "Valtiovarainministeriö ehdotti yllättäen perjantaina uudistusta, joka mahdollistaisi suomalaisille pörssiomistusten piilottamisen hallintarekisteriin ulkomaille. "

      HS / Tuomo Pietiläinen 5.10.2015

      http://www.hs.fi/talous/a1444017583834

      Näin on asianlaita SSS-komennossa

      https://www.youtube.com/watch?v=oCErml3vbFo

      Siksi tarvitaan

      https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1372

    • StubbiMitäTeet

      Suomen lainvalmistelulla korruption tunnusmerkit, pamauttaa kansalaisjärjestö
      http://www.kansanuutiset.fi/uutiset/kotimaa/3441128/suomen-lainvalmistelulla-korruption-tunnusmerkit-pamauttaa-kansalaisjarjesto

      "Transparency International Suomi -yhdistys moittii valtiovarainministeriötä harhaanjohtavasta tiedotuksesta hallintarekisterin valmistelussa.

      Järjestö muistuttaa, että Euroopan unioni ei velvoita Suomea muuttamaan nykyistä suoraan omistamiseen perustuvaa rekisteröintiään, toisin kuin valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok.) väittää.

      Transparency International Suomi huomauttaa tiedotteessaan, että muu maailma on siirtymässä kohti suoraa omistamista. Esimerkiksi G20-maat ovat antaneet Brisbanen julistuksen, jossa tavoitteeksi asetettiin kaikista haltijatileistä luopuminen: omistajaksi tulee julistuksen mukaan merkitä todellinen edunsaaja eikä häntä edustava taho.

      Yhdistyksen mukaan lainvalmistelua tehdään tästä lähtökohdasta jo nyt esimerkiksi Norjassa ja Tanskassa.

      Valtiovarainministeriön esitykseen on poimittu Finanssialan Keskusliiton piirissä kehitelty vaihtoehto, jossa yksittäisiä omistamista koskevia tietoja voisi aika ajoin kysellä patentti- ja rekisterihallituksesta sen sijaan, että ne olisivat yleisesti nähtävinä arvopaperikeskuksen näyttöpäätteiltä.

      Transparency Internationalin mukaan valtiovarainministeriön menettely kielii poliittisesti vinoutuneesta ja vain yhtä intressiryhmää palvelevasta valmistelusta. Yhdistys kertoo tiedotteessaan, että tällainen valmistelu täyttää korruptiivisen valmistelun tunnusmerkit".
      -
      Kauppi: Emme halua kiertää veroja – Teivainen: Uudistus keppihevonen omistusten piilotteluun
      http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/kauppi-emme-halua-kiertaa-veroja-teivainen-uudistus-keppihevonen-omistusten-piilotteluun/5346396
      -
      Kommentti: ”Stubbin soolokeikka” – VM:n ilmoitus tuli osalle hallitusta ihan puun takaa
      http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1444091644760.html
      -
      Harmaan talouden tutkijalta tyrmäys Stubbille: ”Käsittämätön uudistus”
      http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/122830-harmaan-talouden-tutkijalta-tyrmays-stubbille-kasittamaton-uudistus
      -
      ”Väite on yhtä kestävä kuin dopingin salliminen urheilussa” – näin Rinne lyttää Stubbin
      http://demokraatti.fi/vaite-on-yhta-kestava-kuin-dopingin-salliminen-urheilussa-nain-rinne-lyttaa-stubbin/
      -
      Hallintarekisterille poliisilta ja verottajalta täystyrmäys - HS: "Avaa mahdollisuuksia järjestäytyneelle rikollisuudelle"
      http://www.talouselama.fi/uutiset/hallintarekisterille-poliisilta-ja-verottajalta-taystyrmays-hs-avaa-mahdollisuuksia-jarjestaytyneelle-rikollisuudelle-6002199
      -
      "Avataan tietä järjestäytyneelle rikollisuudelle" – poliisi ja verottaja eivät hyväksy hallintarekisteriä
      http://www.hs.fi/talous/a1444017583834?jako=ed2fbf9977b7ef02c956e7b02108a8b1
      -
      Taas ei kestä SSS-porvarihallituksen kokoomuslaisen Stubbin ja Finanssialan keskusliitto FK:n kokoomuslaisen Piia-Noora Kaupin puuhat valoa. Kauhealla kiireellä koitetaan saada aikaan lainvalmistelu jonka useat tahot mm. poliisi ja verottaja lyttäävät heti. FM ajaa sijoittajien ja pankkien etuja.

      Alexander Stubb teki eduskunnassa typerän vertauksen VW-huijauksesta, jonka mukaan huijaukset paljastuvat aina. Kuitenkin EU menettää veronkierron takia 1000 miljardia euroa eli 1 biljoona euroa verotuloja vuosittain. Eivät ne rahat tule takaisin, niistä suurin osa pysyy piilossa ikuisesti. Hallintarekisteri on yksi tapa veronkiertoon.

    • eitutkitakok

      JOO

    • SKUNDAAjkok

      HEI

    • ONIEVROEIRVN

      sinä JOO ukko voisitko sitä JOOTAS mennä huuteleen muualle?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      281
      4672
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2508
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2181
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      93
      2176
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      129
      1817
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      26
      1462
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      16
      1442
    8. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      343
      1418
    9. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1357
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1247
    Aihe