YLE MISSÄ GALLUPIT, ONKO SDP NOUSUSSA?

kysynpästätä

Jostain syystä puolueiden kannatuslukemista ei ole tullut galluppeja pitkään aikaan. On tullut mieleen se, että taitaa SDP:n kannatus olla nousulukemissa, koska galluppeja ei julkaista. Gallupeillahan sitä ennen vaaleja pystyttiin vaikuttamaan äänestäjien liikkeisiin ja tämän takia SDP istuu nyt oppostion penkillä. Silloin galluppeja pistettiin eetteriin viikottain. Vertailtiin ja pohdittiin syitä politiikan esimiesten kassa. Tasapuolisuus oli kaukana näiden galluppien esittelyissä.

Galluppien julkistamisen yhteydessä keskustaa kehuttiin ja ennen vaaleja tehtiin keskustan puolesta tehtiin vaalityötä. Kokoomuksen kannatustakin kehuttiin, vaikka sen keikkui miinuksen puolella. Vaaleissa persut päihittivät kokoomuksen tästä kaikesta taustapelistä riippumatta. SDP puolueena haluttiin näiden galluppien avulla nujertaa ja tässä onnistuttiin. Medialla ole kova valta puhutaan jopa eliittimediasta. Paavo Väyrynen on puhunut Etelän mediasta.

12

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • miksieiole

      Eikös ne gallupit usein myös vieneet harhaan ja ei käynytkään niin kuin gallupit osoittivat.Mitä tästä voimme siis päätellä gallupeista ja niiden tekijöistä ja miksi niitä ei nyt ole?

      • noinnaanniin

        Kullä se on niin että gallupit kuten Ylen toimituskin, täysin miehitetty sosialistisin voimin. Että oikein pahaa tekee kun toimittajat kuulustelee hallituspuolueiden edustajia. Kun taas haastatellaan vasureita, niin päät nyökkii saman mielisyyden merkiksi.


      • MAHALASKUGALLUPPI---

        .

        "SEuraava onkin sitten se kuuluisa #MAHALASKUGALLUPPI?????????#" piilottelua

        .


    • sussiunatkoontätä

      YLE:n toimittajathan pitivät Sipilää Jumalasta seuraavana. Ylistivät ja kiittivät, hänen ei tarvinnut tehdä mitään. Nyt kun vahinko on tapahtunut, YLE:n toimittajien asenne on muuttunut rehellisempään suuntaan. Tosin moni YLE:n ohjelmien kiiluvasilmäinen toimittaja meni vaihtoon. Nyt toimittajista ei paljastu niin selvästi, mitä puolutta kannattaa. Yksi asia on selvää, työläisten sakkiin nuo porukat ei kuulu ja tämä näkyy heidän työssä.Työläisiltä kuitenkin tilitetään YLE-vero, oli heillä puolustajia ta ei.

      Nyt saadaan tätä ylijumala Sipilän politiikkaa ja hän joutuu jopa selittelemään. Takkikin on kääntynyt monessa asiassa Paavo Väyrysen tapaan. Paavo Väyrynen tuntuu nyt luotettavammalta politiikolta, kuin Sipilä. Sipilää avustaa pääministerin tehtävissä Esko Aho, Matti Vanhanen, Olli Rehn ja Paula Lehtomäki sekä tämä Anne Berner. Tämä avustus näkyy nyt Sipilän työssä ja ratkaisujen tekeminen tökkii. Pakkosanaa käytetään jokaisessa yrityksessä ja kansa raivoaa.

    • Unelmatsärkyypian

      Todellisemmalta tuntuu Perussuomalaisten kannatuksen oikeutettu nousu. Puolue yrittää saada jotain tolkkua järjettömän elintasopakolaistulvaan. Media on tehnyt kaikkensa mollataksen ja valehdelllakseen kaikkia tapahtuneita asioita muka PS syyksi. Vihervasemmiston kova vihan lietsonta ja matujen hyyssäys laskee kannatusta.Vai onko ihmiset niin lapsellisia että,että opposition tyhmä lakkoilu ja Suomen miehitys irakilaisilla huijari tunkeutujilla on hyvä asia? Jos Median ja mamuviraston,Spr viimeaikainen hyyssäys kampanja vartti professoreineen ja kirkon miehineen on uponnut ihmisiin niin maa on todella saatu sekaisin. Totuus kyllä pian tulee suvakeille eteen.

    • miettikeepäs

      Jos vähänkään pysymme totuudessa persujen takki hallituksessa on kääntynyt monta kertaa. Ovat joutuneet selittelemään, että hallituksessa työskentely on aivan toinen juttu kuin, mitä vaalikentillä ja vaalistudioissa kansalle vakuuteltiin.

      Vähän on tullut sellainen käsitys, että eivätkö persut olleetkaan tietoisia, että hallitustyö on kompromissipolitiikkaa? SDP:tähän persut haukkuivat kaikesta tekemisestä hallituksessa ja hyvää ei nähty missään. Nyt on SOTE-rintamalla hiljaista, tämä uudistus taisi jäädä kepulaisten kärkihankkeiden alle ja hukkua pakolaistulvaan. SOTE oli viittä vaille valmistua edellisessä hallituksessa, mutta Aleksander Stubb pisti jarrut sillä kertaa päälle. Persujen Arja Juvonen oli oikea SOTE-räkyttäjä, mutta nyt on niin hiljaista kansanedustajaa.

      • NauranteilleenkäolePS

        Koetan nyt löytää takinkääntäjiä sieltä vihervasemmiston et rkp oppositiosta. Kova on peli yrittää saada kaikki asiat PS puolueen syyksi.


    • Pilkkuville

      Onko demareiden kannatuksen nousu vain ylen omien toimittajien galluppien nousua vai mihin se perustuu kuka tätä verovaroilla rahoitettavaa mielipiteiden muokkaus myllyä valvoo.

    • Kusettajakepuli

      SDP:n nousu jokaikisessä gallupissa ennen seuraavia vaaleja on jokseenkin varmaa, kiitoksen siitä demarit voivat lähettää Sipilän osaamattomalle hallitukselle. Demarien oppositiopolitiikalla tai Antti Rinteen kyvyillä ei suosion nousuun ole suurtakaan tekemistä.

    • Intti.__Ranne

      Demareiden kannatukseen sopii vanha sanonta "laulaen tulee ja viheltäen (aikanaan) menee".

      Nykyiset puolueen kannatusluvut (reilut 21% gallupissa) johtuvat lähes yksinomaan persujen pettyneiden kannattajien hapuilusta. Persukannattajia voi verrata ihmisiin, jotka ovat olleet talossa johon on heitetty pari valokranaattia. Välähdyksen jälkeen kranun uhri hoippuu sokaistuneena sinne tänne tarraten mihin tahansa mistä saa otteen. Kun sokaistus väistyy he palaavat ennalleen.

      Keskusta ja Kokoomus ovat menettäneet suht. vähän kannatustaan, sillä niiden ydinkannattajille hallituksen politiikka on ollut mieleen.

      Itse veikkaisin, että Lestan ja Stuben hovinarri, Timo-Cheat Soini, puolueineen on hallituksessa noin kevääseen 2018 (tai 2017/2018 vaihteeseen) ja sitten loikkaa oppositioon kuten Kaikkien Janoisten Sankari taannoin. Tämä veisi ehkä (mamu-tilanteesta riippuen) huomattavan suuren osan demarien nykykannatuksesta.

      Jos persut taas onnistuisivat syrjäyttämään Hovinarrin ja ryhtyisivät noudattamaan aidosti maahanmuuttokriittistä politiikkaa, demarien kannatus sulaisi tuolloin kuin lumiukko heinäkuussa.

      Luulen, että jotain merkittävää muutosta nykyhallitukseen tulisi alkuvuodesta.

      • Kusettajakepuli

        Sipilä hype on vielä toistaiseksi voimassaan, tuskinpa kuitenkaan enää vuoden päästä mikäli pakkolait tulevat voimaan. Hallituksen ja etenkin persujen kannatuksen laskun suurin syy ei liene pakolaispolitiikka vaan hallituksen asettuminen EK:n juoksupojaksi palkansaajia vastaan. Persut esiintyi "suurimpana työväenpuolueena" ennen vaaleja ja on nyt pettänyt kaikki ne odotukset joita työväenpuolueelle asetetaan, siinä suurin syy persujen kannatuksen laskulle ja SDP:n nousevaan gallupsuosioon.


    • nytnetulivat

      Ei Sipilällä enää mitää hypeä ole, keskustapuolue on laskusuunnassa. Eihän tämä hallitus ole ehtinyt istua edes vuottakaan ja gallupit vyöryvät alas? Jos tämä meno jatkuu, niin hallituspuolueille käy aika huonosti. Vihreät Ville Niinistön johdolla myös porskuttavat ja luottamus vihreisiin on kasvanut. Ainakin voi olla varma siitä, että jos kokoomus ei vaihda Stubb:a niin suru sielläkin tulee puseroon. Kokoomuksella on kuitenkin Suomessa rikkaita kannattajia, jotka eivät seilaa puolueesta toiseen, vaan ovat uskollisia. Tämä äänestäjien seilaaminen juuri tekee politiikan tekemisen vaikeammaksi Suomessa. Mitään ei voi suunnitella pidemmälle, kuin neljäksi vuodeksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      247
      4042
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2348
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2141
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      93
      2056
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      96
      1719
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      25
      1414
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1327
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1307
    9. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      309
      1262
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    Aihe