Lomayhtymän hallitus ja johto pelasti itsensä

Hallitusmokasi

Lomayhtymä päätyi perustamaan vastaanottokeskuksen Etelä-Pohjanmaan parhaalle matkailuun soveltuvalle paikalle, mutta miksi ?
Päätös kertoo tietenkin hyvin paljon myös Pohjanmaan matkailun nykytilasta ja vastuuttomuudesta päätöksen teossa sekä tulevaisuuden näkymien puutteesta.

Lomayhtymän hallitus on omalla keskinäisellä valtataistelullaan ja suhmuroinnillaan epämääräisissä hankkeissa, operoimalla tappiollisesti muualla Suomessa, tuhonnut täysin liiketoimintansa mahdollisuudet tulevaisuudessa ja nyt ollaan sitten tässä tilanteessa, että vain pakolaiset voivat enää pelastaa Lomayhtymän matkailubisneksen, kun matkailevista asiakkaista on hankkiuduttu ensin eroon kuihduttamalla palvelut.

Pelkästään oman osaamattomuutensa ja kyvyttömyytensä vuoksi nähdä tulevaisuuteen, Lomayhtymä jätti tekemättä n. 10 v. sitten kaikki tuiki tarpeelliset investoinnit matkailun vetovoimaisuuteen Kivitipussa, jolloin sinne oli tulossa jo valmiiksi suunniteltuina täysimittainen uima-allas, liikuntatiloja ja mm. lääkäreille vastaanottotiloja yms. Hanke oli silloin vain aloittamista vaille valmis, mutta se päätettiin perua kuitenkin keskinäisen nokittelun ja politikoinnin vuoksi tunnetuin seurauksin.

Lomayhtymän hallitus säilytti siten pakolaiskeskuksen perustamisella kasvonsa menneiltä tunaroinneilta, hyväpalkkaiset hallituspaikkansa sekä johtaja Paasikivi säilyttää turvatun asemansa onnistumalla edes jossakin, joten pakolaiskeskuksen perustaminen Kivitipun raunioille sopi erinomaisesti molemmille, edun ollessa yhteinen.
Matkailun tulevaisuus Kivitipussa ja laajemminkin, on heidän kannaltaan samantekevä, kunhan palkkiot ja palkat juoksevat jatkossakin tasaisena virtana heidän tileilleen eikä konkurssi enää ole uhkaamassa omia etuisuuksia.
Matkailusta viis, hoitakoon muut.

25

345

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lgjuhgfds

      Hyvä kommentti.

    • hupsiss

      juuri näin se on

      • Tunar

        Ei mitään lisättävää!


    • kyllänytkelpaa

      Kyllä nyt lomaosakkeissa käy kuhina kun ei tartte ulkomaille asti mennä, että pääsee eksoottiseen tunnelmaan. Turisteja kohta kylä täynnä.

    • MOTiin

      Eikö MOT jo innostu aiheesta LOMAYHTYMÄ!
      YLE taitaa olla niiiin keskustapuolueen pauloissa, että ei kiinnosta.

      • Sisäinenpakolainen

        Lomayhtymän johto ja hallituksen jäsenet luetaan siis tämän jutun perusteella myös pakolaisiksi(?).
        Joten oikeaa firmaa, pakolaiskeskusta, pääsevät johtamaan jatkossakin, kun ovat jo taloudellisista syistä siellä itse sisäisinä pakolaisina ja valmiiksi omassa aikaansaannoksessaan suojassa fiaskopäätöksiensä aiheuttamalta konkurssiuhalta.


    • uimaloma

      Olihan silloin vireillä uima-allastilojen laajennus, joka oli tarkoitus viedä läpi seutukunnallisena hankkeena valtion avustamana, Mutta Alajärvi esti sen, vaikka sen ei olisi tarvinnut yhtään rahoja siihen sijoittaa. Kaikille muille naaapurikunnille se olisi sopinut. Alajärvi halusi uimahallin itselleen.

      • paskapuhetta

        Mitä paskaa....eiköhän lomayhtymä voi laajentaa toimintaansa vaikka miljardilla jos niin haluaa. Sama miä naapurikunnat tekee! Eihän lappajärven valtuustokaan pystynyt estää pakoliskeskusta....vi..ttu urpo ota lääkkees!


    • veneenkeikuttaja

      Lomayhtymän tj. Paasikivi tuli Helsingistä juuri sitä varten, että tämä heikoin lenkki saneerataan pois päiväjärjestyksestä. Onko muuten osakkeenomistajien lista tiedossa? Olisikohan jonkun valtuutetun pitänyt jäävätä itsensä? Vink vink!

    • tosiontosi

      He palastivat Kivitipun, se on heidän velvollisuus...

      • ystävällisestiteidän

        Kirjoita sitten kun oot selvinnyt, munaat ittes!


    • näin.on.se

      Harmi vaan, etteivät kerenneet remontoida niitä uima-altaita yhteisille lapsi-vieraillemme.

    • Järjetöntä

      Keskustapuolue on pettänyt Lappajärven, tämä oli niin ruma temppu että se ei kestä päivänvaloa.

    • Sikajuttu

      Puhut totta ja persutkin hallituksessa ottopoikana. Hävettää!

    • Eionnistuenää

      Pidän todennäköisenä, että mitään pakolaiskeskusta ei koskaan lopulta tulla perustamaan Kivitippuun, kun kaikki negatiiviset vaikutukset matkailuun ja oheispalveluihin realisoituu ja ymmärretään pitkäaikaisten työpaikkojen merkitys, jotka melkoisella varmuudella voidaan säilyttää konkurssivaihtoehdossa paremmin uuden toimijan avulla(koska sellainen löytyy varmasti lähtökohdat huomioiden).

      Kysymys on kumminkin useammista työpaikkoista matkailupuolella ja oheispalveluissa, kuin pakolaisten hyysääminen vaatii kolmen vuoden aikana.
      EU ehtii myöskin sulkea rajat ennenkuin Kivitippu on valmis vastaanottamaan, joten pakolaisvirrat loppuvat kohtapuoliin nykymittakaavassa jokatapauksessa, koska kohta kylmyys estää reissaamisen jo Etelä-Euroopassakin.

      Kivitipun ympäristössä olevat toimijat ja asukkaat nostavat syytteitä ja
      vahingonkorvausvaatimuksia kunnalle, jolloin maahanmuuttovirasto joutuu perääntymään vaatimuksissaan, koska kunnanvaltuuston kielteinen päätös siirtää käytännössä vahingonkorvausvastuun maahanmuuttovirastolle(ei Lomayhtymälle) kaikkien vaatimusten ja haittavaikutuksien osalta, mikäli kunnanvaltuuston tahto sivuutetaan ja asiat riitautetaan.
      Maahanmuuttovirasto ei voi käytännössä toimia kunnan vahingoksi joutumatta altavastaajaksi.

    • EEPEEltä

      Hyvä kommentti!
      Paikassa on kyllä pilvin pimein potentiaalia ja asiakkaat lähellä.
      Tätä ei lappajärveläiset ja Pasikivi vain tajua.

    • eikovinhelppoa

      Oletettavasti irtisanotut ovat ammattiliittonsa kanssa yhteistyössä korvausvaatimuksen tehdessään. Heidän on varmistettava asianajopalvelunsa kautta että asia meni oikein.

    • Eivoittoaeitulevaisuutta

      Lomayhtymä laittoi aatteensa alennusmyyntiin, jotta johtajien paikat ja palkkiot voidaan säilyttää.
      Nyt ei enää mietitä Kepussakaan kuinka suomalaisten hyvinvoinnista voidaan huolehtia Lomayhtymän voittoa tavoittelemattoman liiketoiminnan avulla jatkossa, tarjoamalla hotellitasoista loma-asumista ja kuntoutuspalveluita työkyvyn säilyttämiseksi.

      Lomayhtymän Kepulaisen puheenjohtajan mukaan nyt uudessa aatteessa kiinnostaa enää vain pakolaisten hyvä hoitaminen ja kotouttaminen suomalaisen sosiaalitukijärjetelmän piiriin hyysättäväksi ja poliiseillekin halutaan varmasti myös lisää töitä samalla tai heitä on jopa palkattava lisää.

      Uuden aatteellisen Lomayhtymän on siten päätarkoitus kerätä rahat suomalaisilta veronmaksajilta suoraan matkailupalvelujen tuottamisen sijaan, pakolaisten elättämiseksi ja oman palkkapussin hyvinvoinnin turvaamiseksi.
      Rahan kerääminen kansalaisten verokertymän avulla on jokatapauksessa huomattavasti mutkattomampaa ja vaivattomampaa toimintaa kuin vastenmielinen ja vaivalloinen matkailutoiminnan harjoittaminen.

      Rahan kerääminen voittoa tavoittelemattoman toiminnan avulla kuulostaa huonolta uuden Kivitipun synnyttämisen kannalta, sillä rahaa ei tule olemaan siten uuden aatteellisen linjauksen mukaan varastossa kolmenkaan vuoden kuluttuakaan pakolaisten poistuttua.
      Joten ihme ei ole, että Matkailu-Kivitipun aikana rahat jo hukattiin johonkin, missä niiden ei silloisenkaan aatteen mukaan tarvinnut tuottaa voittoa, kunhan hallitus pysyi hyvin voideltuna ja rattaat pyörivät sisäänpäin ajan pysähdyttyä mukavaan olotilaan, jolloin tulevaisuudesta ei tarvinnut kantaa huolta.

      Tuoton tulee tietenkin riittää nykyjohdon palkitsemiseksi runsaasti saavutetun menestyksen johdosta jo ajalta ennen pakolaiskeskusta sekä varsinkin nyt, kun entinen liiketoiminta on jo tuhottu. Mutta nehän eivät olekaan voittorahoja, vaan ansaittuja palkkioita hyvin tehdystä työstä.
      Nyt voidaankin menestyä sitten niiden avulla, joiden koko elämä on tuhottu, pakolaisilla

      Tuhoon tuomitut näyttävät vetävän toisiaan puoleensa, on jotain yhteistä.

    • satumaahan

      Miten luulette olevanne niin erinomaisia että teille ei mahdu pakolaisia. Nyt ympäri Suomeen perustetaan vastaanottokeskuksia niin miksi ei teillekin. Hyvä kepu. Tulee väriä raitille ja vapaat naiset kenties löytää elämänsä rakkauden. Toivottavasti.

      • kirveelletöitä

        Mikkeli 300 matua, Kuopio 50 matua, Lappajärvi 300 matua, mikä ei täsmää?


    • Minareetinkutsu

      Kysymyksessä lienee suomenennätys 10 prosenttia kunnan väestöstä matuja(tämä ei ole mutua;) muualta tulleet päälle. Lienee 15 prosenttia aika lähellä koko osuus.

      Kohtapuoleen vieraiden kielien valikoimaan tulee myös farsi tai persia, ensiksi vapaaehtoisena, myöhemmin ruotsin tilalle pakollisena.

      Huntupakko naisille vaatinee 50 prosentin osuuden väestöstä, mutta tällä vauhdilla sekään raja ei ole kaukana, mikäli kunnan talous aiotaan jatkossakin rahoittaa pakolaistuotoilla ja Lappajärven alkuasukkaat joutuvat pakolaisiksi enenevässä määrin.

    • nissinelmeri

      Minä kävin ostamassa pesäpallomailan

    • järkyttynyt

      Matkailuelinkeinolle Lappajärvellä saa sanoa hyvästit tämän tempauksen myötä. Muita elinkeinoja tuntuu olevan vähän ja nyt tämäkin elinkeinomahdollisuus on romutettu. Kivitipun vieressä sijaitsevat upeat chalet - huoneistot menettävät arvonsa. Miksi ihmeessä Kivitippua ei olla mitenkään kehitetty vuosikausiin ? Kivitippu sijaitsee harvinaisen luonnon kauniilla paikalla järven rannalla. Mahdollisuudet tuottavaan hotelli, kylpylä ja ravintola toimintaan on ollut enemmän kuin isot. Jotain on taustalla ja pahasti pielessä. Lomayhtymä Finland Oy on pyörittänyt toimintaa.

      Samaan aikaan kuitenkin Härmän kylpylä ankeassa pajukossa ison tien varrella kukoistaa.

      • Miheen

        Härmän kuntokeskuksessa on hyvä johtaja sehän palkittiin parhaana yritysjohtajana Pohjanmaalla.Kivitippu taas sai konkurssi miehen.


    • Johtajapulassa

      Älkää johtajia kumminkaan syytelkö, vaan hallitusta, joka on kaiken takana epäonnistuneine juonineen ja on vienyt johtajilta resurssit kehittää laitosta jo vuosikymmenen takaa alkaen. Kun ei valtuuksia ja varoja kehittää, niin ei siinä hyväkään johtaminen auta.
      Kivitipun tapauksessa on nimeomaan nähty se, että hyvästä johtamisesta huolimatta sen hallitus onnistui tärvelemään tämänkin perinnön menestyksen vuosien aikana.

      Johtaja voi olla vain yhtä hyvä kuin hallitus hänen yläpuolellaan. Hän on kasvot yrityksen johtamiskulttuurille, mikä Kivitipun tapauksessa on ollut kelvotonta, joten voisiko johtajastakaan muuksi olla.
      Koska kyvytön hallitus on epäonnistunut tehtävässään, on johtajan Lomayhtymän kasvoina täytynyt aina uhrautua eronneena tai erotettuna.
      Näin johtaja on vienyt hallituksen epäonnistumisen aina mukanaan peittäen sen huomion eikä kukaan ole tullut havainneeksi, missä se todellinen ongelma onkaan ollut.

      Hallitus on joka kerta onnistunut hämäämään kulisseissa sekä julkisesti että peittelemään johtajan todellisen epäonnistumisens syyn, jolloin sama syöksykierre on saanut jatkua loppuun saakka eikä toimintatapoja yhtymän johdossa ole päästy päivittämään ollenkaan osaaviin ihmisiin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      66
      6382
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      4106
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      265
      2529
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1990
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1498
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      96
      1348
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1097
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1080
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1026
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1001
    Aihe