Terapeuttini yrittää tehdä minusta hullua

turhauttavaaa

Haluisin vähän kysyä, että onko muilla ollut samanlaista tilannetta?

Eli siis, lääkäri suositteli minulle terapiaa johon minun oli pakko suostua. No sittenhän tämä terapeutti aloitti kaikki nämä kysymykset masennuksesta ja muista trauma jutuista.

Mutta minulla ei ole mitään mielenterveydellisiä ongelmia. Ja sen takia olenkin jatkuvasti sanonut terapeutilleni, että näistä ei ole mitään apua.

Kuitenkin terapeuttini jatkuvasti höpöttää, että valehtelen ja tarvitsen terapiaa ja että etsimme yhdessä ongelmani. Lopulta ajauduin siihen, että aloin uskomaan että olen hullu ja minulla oikeasti olisikin jotain ongelmia.. No siitähän seurasi se, että aloin etsimään itselleni sairautta ja lopulta aloin jo melkein uskomaankin siihen.

Lopulta kieltäydyin terapiasta ja nytten joudun keskustelemaan lääkärini kanssa jatkotoimenpiteistä, mutta terapeutti on valehdellut ja syytänyt vääriä tietoja terapiasta lääkärilleni.

Yhdessä vaiheesa pyysinkin pääsyä juttelemaan lääkärilleni, johon terapeuttini vastasi että hän varaa ajan. Seuraavalla kerralla sainkin kuulla, että terapeutti oli itse jutellut lääkärin kanssa ja miettinyt voiko minua pakottaa puhumaan asioista. Ja he päätyivät siihen, että ellen suostu puhumaan lapsuudestasi ja tunnustamaan että minulla olisi joku ongelma joka voitaisiin hoitaa, en voi edetä hoidoissani eteenpäin. (olen puhunut lapsuudestani jo niin moneen kertaan, että se on alkanut tuntumaan jo turhauttavalta, koska ei siitä ole mitään hyötyä ollut minulle)


Tämä on todella turhauttavaa, koska jos en suostu terapiaan, en voi jatkaa hoitojani eteenpäin. Mutta kun terapeutti ei ensinnäkään osaa työtänsä ja hän yrittää tehdä minusta hullua. Hän on myös kiristänyt minua terapiasessioissani ja tehnyt ihmeellisiä testejä ja kysellyt asioita, jotka ovat minun yksityisasioita.

Terapeuttini myös salaa minulta asioita ja minulla ei ole hajuakaan miksi joudun käymään koko terapiassa, niin sitten hän vain suuttuu ja sanoo että olemme keskustelleet tästä monesti - joka ei kuitenkaan ole totta.

Asialle ei kuitenkaan tehdä mitään ja koululääkärini suositteli, että siirtyisin muualle terapiapiiriin ja että tilaisimme tayssilta paperit koululle, josta voisin nähdä, mitä minusta on kirjoitettu.


Onko muilla ollut näin huonoa kokemusta terapiasta? En oikein tiedä mitä tekisin. Olen siis transhoidoissa nokialla, mutta hoitoni jäädytettiin koska terapeutti yrittää keksiä minulle sairautta. Ja jatkuvasti minua on kiristetty siitä, että hoitoni lopetetaan kokonaan ja voisin vasta 18v jatkaa hoitoja.

Onneksi täytän puolenvuoden päästä 18v, koska sen jälkeen voin siirtyä aikuisten transpolille. Mutta tässä on kuitenkin se ärsyttävää, koska halusin aloittaa hormoonihoidot jo paljon aikasempaa, mutta olen nyt ollut tutkimuksissa jo 2v. Ensiksi piti mennä puolesta vuodesta vuoteen, mutta nyt on jo mennyt kaksi vuotta.

8

178

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kukkahattuseta

      Lopeta välittömästi ainakin hullu-sanan käyttö! Terapiassa käy paljon hulluja, jotka ovatkin normaalia älyllisempiä ja luonnollisempia. Esim. aspergerit, joihin verraten tavantallaaja on varsinainen tuuliviiri.
      Sitten on normaalia, luonnollista kuten sydänsurua potevat (pääasiassa naiset, koska miehet kuolevat ennemmin kuin hakevat apua) persoonat. Hullu on vanhentunut termi ja osoittaa puhujan moukkamaiseksi.
      Sitä vastoin "hulluus" on suotavaa ja vain hyväksi.

    • mssparrow

      Hei! Toivottavasti olet jo päättänyt vaihtaa terapeuttia. Tuollainen peli ei johda kovin pitkälle, jos terapeutti ei kerran lähtökohtaisesti usko koko trans-diagnoosiin.

    • koopee74

      Miksi sun pitää päätäs vaivata sillä, mitä terapeuttis sanoo?

      • selvähänseon

        Tietenkin tuo aloittaja murehtii asiaa koska terapeutti estää transtutkimusten etenemisen.


      • koopee74

        Tietenkin joo, jos kuuluu niihin 98 %:iin, jotka ajattelevat standardinomaisesti, ulkoa-ohjatusti, täysin - ja ennalta-arvattavasti. Täytyy vain toivoa, että ap. löytäisi tietoisuuden arvostaan ja vaikutusmahdollisuuksistaan. Siitäkin huolimati että kaikenkarvaiset terapeutit lyövät kapuloita rattaisiin.


    • fdgdfgfg

      Lainaten "Mutta tässä on kuitenkin se ärsyttävää, koska halusin aloittaa hormoonihoidot jo paljon aikasempaa, mutta olen nyt ollut tutkimuksissa jo 2v. Ensiksi piti mennä puolesta vuodesta vuoteen, mutta nyt on jo mennyt kaksi vuotta." Kannattaa tottua tuohon, että prosessissa kestää - ja tutkimuksissakin voi kestää. Minimiaika on minimi, eikä se tarkoita sitä, että pääset siinä ajassa prosessin läpi. Joskus joudut jonottamaan, joskus lähetteet katoavat, joskus oma fyysinen tai psyykkinen vointisi estää etenemisen. Tie on pitkä ja raskas, ja täynnä esteitä. Ettei kannata suhtautua prosessiin siten, että pääset sen läpi niin ja niin nopeasti, kun ei voi koskaan tietää mitä hidasteita matkan varrelle tulee. Ikäväähän se on, itse aloitin prosessin 18 vuotiaana ja olen nyt 28, ja se on yhä kesken erinäisten esteiden ja hidasteiden takia. Viimeiset 4 vuotta se on ollut kesken omien henk.koht- ongelmien takia, mutta silti se prosessi voi kestää luvattua pitempään. Ja odotahan kun pääset leikkauksiin asti: ei voi olettaa että kaikki menee nappiin. Todennäköisempää on, että tulee jotain ongelmia, ja toipumisessa kestää. Tulevan kannalta suosittelen suhtautumaan prosessiin kärsivällisesti, ja keskittyä oman elämän elämiseen odottelun sijasta. Liiat odotukset voivat lannistaa, mutta sitten kun asiat menevätkin putkeen ja sujuvat hyvin, voi yllättyä iloisesti.

      Sen lisäksi on monia transihmisiä joilla on mielenterveydellisiä ongelmia, esim. masennusta, ja ne hoidetaan siinä samalla. Pitää olla joku persoonallisuushäiriö tai muu, jota en nyt jaksa tässä googlettaa, että se vaatisi tarkempaa tutkiskelua ennen prosessiin pääsemistä. Esimerkiksi masennus on yleinen vaiva transihmisillä ennen prosessia. Ja on monia joilla on muitakin ongelmia, traumoja yms. mutta ne tutkitaan ja hoidetaan eivätkä ne ole kytköksissä transsukupuolisuuteen. Ei tarvitse hävetä tai piilotella ongelmiaan, jos niitä on.

      Ja transpoli on ainoa joka voi tehdä transdiagnoosin. Joku voi ohjata taholle, minne ottaa yhteyttä jos epäilet ettei sinuun suhtauduta vakavasti. Seta tai trasek tms. taho auttaa varmasti.

      • AloittajanSoperrus

        oli niin sekavaa, että siitä ei ymmärtänyt yhtään mitään. Silti täältä ryntäsi välittömästi lauma asiantuntijoita antamaan mielipiteitään.

        Eihän aloituksesta edes selvinnyt, että miksi hän käy terapeutilla. Ehkäpä aloittajalla onkin joku todellinen syy, että miksi hän tarvitsee terapeuttia.


      • fdgdfgfg

        Jokainen on oman elämänsä asiantuntija: ei voi antaa kuin neuvoja muille siitä mistä omakohtaista kokemusta löytyy.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6729
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      28
      4360
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      272
      2783
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2090
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1643
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1437
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1141
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1127
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1114
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1081
    Aihe