Kielen oppiminen

Ruuneevk

Suomen kielen oppiminen on tärkein kotouttamisessa.

Opettajina käytetään akateemisesti sivistyneitä kielten opettajia, jotka pyrkivät pänttäämään tulijoiden päihin "sianmuodotkin".

Puhekielessä ei hienouksia tarvita ja kielen voisikin oppia parhaiten työelämässä, arjen oloissa keskustellen.

13

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Korvat.höröllä

      Tärkeintä mielestäni olisi opettaa äänteet niin että puheen ymmärtää oli sitten sijamuodot oikein tai ei.

    • aaeiouyäöö

      Puheterapeutit kouuttamaan vapaaehtoisia opettamaan maahantulijöille yyyyy äääää öööööö, niiden osaaminen tekee sanoista ymmärrettävämpiä.

    • näillä.onmenty

      ,... ssa ja ssä päätteet joutui heivaamaan illa-ja allatiivien koppaan,kun jonkin aikaa olin ummikkona, mutta mukana pysyin silti. Tarpeeksi on korva sittemmin täydentänyt loput. Joka taholta ihminen oppii liikkuessaan, työhön liittyvät nimikkeet kaikkein nopeimmin,,...ja käsillä loppusilaukset.

    • Ruuneevk

      Mennään askel eteenpäin!

      Yritteliäs ja osaava, pitäisi päästä työhön jota osaa tai oppii helpolla. Yritys, joka tällaisen palkkaa, hyötyy myöskin.

      Pitäisikö yrittäjällekin maksaa siitä hyödystä, joka koituu meille kaikille?

      • sinisirkkuek

        Toivottavasti yrittäjät omaavat järkeä ja tervettä uskallusta, kyllä nuo median järjestämät pakolaisten työllistämiskeskustelut antaa jo hyväa pohjaa mahdollisuuksista


      • viimeinen.taisto

        Kyllä ammattijärjestöjen oltava valppaina ettei halpatyövoimalla työpaikat valu näille tulokkaille. aaaaaTäysi palkka näillekin maksettava ja kaikki taistelemamme edut, muuten työnantajat saavat ansaitsematonta etua ahneudessaaan.


    • mukaanvaan-

      Eläkeläiset mukaan kotoutukseen. Moni on päässyt jo kuusikymppisenä nauttimaan hyvää työeläkettä, kyllä sitä vastaan pitäisi tehdä yhteiskunnalle palveluksia. Eläkeläisissä on myös erittäin hyvätuloisia, niitä pitäisi tasata pienellä eläkkeellä kituuttavien hyväksi. Myös maassa jo asuvat pakolaiset ilmaisksi tulkkaamaan ja auttamaan. Ennen kaikkea elintasopakolaisuus karsittava täysin, maamme ei kestä tätä vyöryä hajoamatta. Budjetti ei riitä kuin muto-oaltaan tähän , nyt jo vanhusten hoitajien määrää pienennetään ja asmistuet heikennetään. Koulutus ja päivähoito ovat uhattuina, oman maan työttömyys hoitamatta. Pienipalkkaisilta leikataan. Syntyy valtava epäoikeudenmukaisuus, se vaarantaa yhteiskuntarauhan.

      • kalahommiin

        Niinpä, onhan oppositiollakin oltava puheenvuoro näin lehdistönpäivänä, mutta eiköhän nuo ammattiyhdistykset L.Lylynkin jälkeen hoida tehtävänsä niinkuin maamme parhaaksi tajuavat.


      • ei-minun-elökettä

        Lainaus:"niitä pitäisi tasata pienellä eläkkeellä kituuttavien hyväksi" ?????

        Miksi? Koska kirjoitat työeläkkeistä, etkä ns. "kultainenkädenpuristu", tai joillekin sovittu eroraha, joka ei ole sidottu palkkaan ja tehtyyn työhön, niin miksi esim. minun täytyisi tasata eläkkeeni jonkun luuserin hyväksi? Sitä en hyväksy.

        Jos on ikänsä keplotellut sossulan rahoilla, joista ei kerry eläkettä, niin menee se loppu elämäkin samaan syssyyn. Sitä´paitsi kyllä nykyinen sossula antaa nytkin leipärahat ja voita leivälle, mutta ei tupakkaa ja kaljaa.


      • osallistujana

        Eiköhän eläkkeet ole ansaittuja kautta linjan, jos keskustelu kotouttamisen sijasta käännetään " eduista luopumisen" kipuiluun. Matematiikka kansantaloudessa ei voi pelkästään perustua heidän huomioimiseensa, joiden tulot vähiten on hyödyttäneet valtion kassaa.
        Kukaan ei olisi halukas mistään luopumaan, mutta niin perheissä, yksin eläjissä, kuin suuremmissa yksköissä, tehtaissa, pienyrittäjien työpajoissa on pitkään sinnitelty pinnalla pysymiseen.
        Hallitus joutuu ratkaisemaan vain koko maata hyödyttävää toimintaa.
        Suu säkkiä myöten on hyvä ja viisas suomalainen sananlasku!


    • Himmelsauge

      Opettajat saavat hommia kun aasta ja iistä alkavat aikuisia ihmisiä
      neuvomaan. Siitä vaan kirjalla päähän kun Jukolanveljeksiä.
      Ei missään nimessä, telkkariin vaan joku kieliopetuskoulu, sieltä oppii, samalla joku heille tarkoitettu helppotajuinen sarja suomalaisesta elämästä. Näitä suosittelen aikuisille sekä nuorille pakolaisille, pikkulapset vain kouluun.
      Järki käteen hyvät ihmiset.

    • työmaatariittää

      Järkyttävää tv-kuvaa oululaisesta peruskoulusta. Opettaja koetti neuvoa miten kynää pidetään käsessä ja miten kirja avataan. Oppilaat aikuisen miehen kokoisia ja näköisiäkin, iällähän paljon huijataan. Osa laitetaan suomalaisten lasten sekaan tavallisiin luokkiin.Tulijoissa on paljon myös lukutaidottomia aikuisia. Mistä rahaa ja ammatti-ihmisiä näitten elintasopakolaisten elinikäiseen täyshoitoon ja onko se todella meidän suomalaisten kontolla oltava. Ovat tulleet monen turvallisen ja aljon meitä riikkaamman maan läpi, kun täällä hölmölässä saa parhaat sossurahat eikä saada ketään karkotetuksi. Herätkää nyt te monikulttuurisuuden ihailijatkin !

      • Maalax

        Järkyttää ketä järkyttää, hellyyttävää pikemminkin, ettei pakoon lähtijät ole saanut mahdollisuutta opetukseen kotimaassaan. Hyvää tekevää nähdä koulutasoamme hemmotelluille isovanhemmillekin, joiden kaunankohteena koulutuksesta on ollut palstalla ruotsalaisvähemmistö!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1858
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1798
    3. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      117
      1771
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      70
      1567
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1432
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1246
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1128
    9. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    10. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1112
    Aihe