HYVINVOINTIVALTIO ROMAHTAMASSA ....MIKSI

INHOREALISTIT

TALOUSTIETEEN PROFESSORI TYRMÄÄ KOTIUTTAMISEN
keneltäleikataan
7.10.2015 11:00
Taloustieteen professori maahanmuutosta: On vain nämä kaksi mahdollista ratkaisua

Verkkouutiset - 23 min 21 s sitten

Professorin mukaan kasvaneen maahanmuuton suhteen on pakko olla inhorealisti ja aika vain pahentaa ongelmaa.

Taloustieteen professori Matti Virén kirjoittaa Maaseudun Tulevaisuuden mielipidesivulla otsikolla Onko hyvinvointivaltion taru lopussa?. Hän viittaa Milton Friedmanin toteamukseen, että hyvinvointivaltio ja vapaa liikkuvuus (siirtolaisuus) eivät ole yhteen sovitettavissa.

Suomessa hyvinvointivaltio on viety ehkä pisimmälle koko maailmassa. Virénin mukaan "kysymys kuuluu, voidaanko tästä tasosta pitää kiinni, jos maahan muuttaa satoja tuhansia siirtolaisia, osin juuri hyvinvointivaltion vuoksi".

Professorin mukaan ollaan tekemisissä jopa kymmenen miljardin euron suuruisen menolisäyksen kanssa, jos jatkossa kaikki pääsevät osallisiksi samoista etuuksista. Ongelmat voi sivuuttaa toteamalla maahanmuuttajien tuottavan, "mutta juuri tässä suhteessa olemme hankaluuksissa", jos maahanmuuttajat vain syrjäyttävät kantaväestöä työntekijöinä.

"Nyt kaikki näyttää menevän väärin. Investointilama jatkuu, uusia työpaikkoja ei synny ja yritysten lukumäärä itse asiassa vähenee. Samanaikaisesti maahanmuuton välittömät kustannusvaikutukset lisäävät paineita verojen korotuksiin, mikä taas entisestään heikentää kilpailukykyä ja vaikeuttaa työpaikkojen syntyä", professori Matti Virén kirjoittaa.

Hänen mukaansa on helppo tokaista, ettei hyvinvointivaltiosta tarvitse tinkiä, mutta retoriikka ja talouden realiteetit eivät vastaa toisiaan.

"Kasvaneeseen maahanmuuttoon on sittenkin vain kaksi mahdollista ratkaisua: siirtolaisuuden hallinnollinen rajoittaminen tai sitten julkisen vallan tarjoamien palvelusten ja tulonsiirtojen supistaminen ja vielä kaikilta", Matti Virén toteaa.

"Kuulostaa pahalta, mutta meidän on pakko olla jossain vaiheessa inhorealisteja ja löytää ratkaisu ongelmiin. Aika ei hoida meidän ongelmiamme - päinvastoin".

Kategoriat: Suomenkieliset uutiset

4

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • W0IJJJI

      MIKSI?

      Helppo vastaus. KOKOOMUS sählää siksi.

      • etköseuraapolitiikka

        Kuule, täällä ei hyvinvointivaltiota ole ollut 25 vuoteen kuin kokoomuslaisten puheissa!!


    • mkio

      SIKSI kun raha t laitettu KREIKKAAN ...kataisen TAITELIJA KAVERILLE !!!! ja NYT pakolaisille !!! sinne ne rahat menee... ja sit leikataan KANTA SUOMALAISILTA ! !! ! ! VITUN PASKAT ! ! Vähemmän KANSAN EDUSTAJIA EDUSTAJIA tuonne istumaan !! ja eläkket DUUNAREITTEN TASOLLE !!!! PERUSTAKAA yritys ?? kuka osaa ? ja kenellä on RAHAA !?!? ilman RAHAA ei voi perustaa YRITYSTÄ ? LEIPÄ jonot vain kasvaa,,, koulutus on tärkeää ..älkää LEIKATKO LAPSILTA TULEVAISUUTTA !?

      • kansan.kipupisteet

        Tosiasiassa Suomi ei ole vieläkään toipunut piilokommari-Koiviston tahallaan aiheuttamasta 1990-luvun lamasta. Koivisto vaan ryssi tämänkin niin, että lamasta tuli syvempi kuin oli tarkoitus. Samalla Koivisto ja Halonen alkoivat mädättää oikeuslaitosta (Koiviston konklaavi 1992 ja dokumenttien salauspäätös 2002).
        1990-luvulla Suomi menetti ehkä yritteliäimmän kansanosan työn tulokset. PKT-sektorin työllistävä vaikutus muissa EU-maissa on huomattavasti korkeampi kuin Suomessa.
        Kun Koiviston konklaavi 1992 antoi pankeille "avoimen valtakirjan" KKO:n muuttuneen linjan myötä kohdella asiakkaitaan mielivaltaisesti, yrittämisen riski on liian korkea. Kun tähän lisätään verottajan mielivalta ja vastuuttomasti mellestävä SAK/AY, tulos on taattu.
        Suomen talous lepää liikaa muutamien suuryritysten harteilla. NOKIA ja Nokia-klusteri oli yksittäistapaus, joka sumensi useimpien kansalaisten silmät.
        KIITOS KOIVISTO, KIITOS SDP/SAK, KIITOS HALONEN, KIITOS KKO/KHO.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      53
      5148
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3367
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1502
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      184
      1333
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1026
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      938
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      877
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      816
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      758
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      717
    Aihe