apua pennun kansssaaaa

tette12345

8kk vanha sekarotuinen (collie, bordecollie ,kultsi ja pohjanpystykorva) koiranpentumme maddy syö ja raapii yksin ollessaan asuntomme täysin säpäleiksi. esimerkiksi nyt makuuhuoneessa on kaksi ihan reikää seinässä ja tapetit on lähtenyt jo aikapäivää sitten ja lisäksi tänään kotiin tullessamme huomasin että jopa lattia (muovimatto) oli pikkuneidille kelvannut. kun tulen kotiin koira on sängyn alla piilossa ja käyttäytyy ihan kuin se tietäisi että on tehyt väärin.. mutta silti se vain jatkaa ja jatkaa... Mitä teen ton koiran kanssa! toivottavasti joku osais auttaa ennen kuin koko kämppä täytyy renpata uusiks.

3

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • matkamiesvaan

      Googleta eroahdistus, asiasta on kirjoitettu paljon hyvää ohjeistusta. Tuossa iässä on ihan tavallista tuo tuhoaminen yksinjäädessä, mutta seinien syöminen menee kyllä yli sietokyvyn. Lisäksi koiran vaarantaa oman turvallisuutensa.

      Koira piileskelee sängyn alla siksi, että se muistaa sinun suuttuneen usein kun tulet kotiin. Mutta ei se osaa yhdistää sitä aiheuttamaansa tuhoon. Se vaan pelkää sinua. Hillitse itsesi vaikka tihutyöt suututtaakin.

      Joillakin koirilla ahdistus yksinjäädessä on niin paha, että on viisainta hankkia tilava häkki yksinolon ajaksi, jotta koira oppii rauhoittumaan. Häkkiin koira opetetaan niin, että siitä tulee sille mieluinen turvapaikka, aluksi pidetään ovea auki ja tarjoillaan ruuat häkkiin. Häkkiä ei ole tarkoitettu koiran jatkuvaan säilytykseen vaan tilapäiseen käyttöön: paikaksi, joka opettaa koiralle rauhoittumista yksin. Kun ongelmat helpottavat, koiran voi vähitellen jättää isompaan tilaan.

      Koska tiedän, että osa ihmisistä suhtautuu häkkiterapiaan kiihkeän vastustavasti, vastaan heille jo etukäteen: ei, eläinsuojelulaki ei kiellä tilapäistä häkitystä.
      Häkki yleensä korjaa koiran hulluksi menneen käytöksen ja siitä voidaan pian luopua.

    • Juttuonäin

      Rajaa tila säädetävällä verkolla tai portin avulla. Suomen pitäisi olla edellä kävijä eläinsuojeluasioissa koulutuksen osalta (mitä se ei näemmä ole vieläkään!). Häkitys on sallittu sairas ja matkutustilanteissa niissäkin pitkinä aikoina koiralla tulee olla mahdollisuus jaloiteluun sekä laumansa kanssa oleiluun. Jenkeissä häkitys on normia ja se näkyykin klinikoilla sekä kouluttajien luona haavoilla olevien koirien ynnä aggressiona (kalterin syöntiä,handlerin purua)
      Nenätyö ja älypelit rauhoittaa sekä vahvistaa koiran luottamusta. Omaan tilaan kannattaa jättää sinun hajuinen nuttu sekä digital dog sitter jos tuntuu ettei kongi kiinnosta.
      Aiheesta: alahakita.fi
      Suomi saisi skarpata suurvaltoihin nähden oikeasti jo!

    • Töttörööhhh

      Paljon pureskeltavaa yksin jäädessään. Koirahan pureskelee koska se on sille tyypillistä käyttäytymistä ja rauhoittelee sillä tavoin itseään. Kaikenlainen aivo/nenätyöskentely on hyvää aktiviteettiä. Ei kiihdytä koiraa liikaa. Piilottele nameja ja opeta sitä etsimään niitä. Kongin sisälle kaikkea huisin makeaa herkkua ja hetkeksi se pakkaseen jotta olisi enemmän haastetta saada herkut ulos. Ja koska tuo tuhoaminen on se suurin ongelma niin LUITA! Ihan oikea naudan luu josta riittää kaluamista hetkeksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      66
      6402
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      27
      4123
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      268
      2543
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2000
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1508
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1367
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1107
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1080
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1026
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1011
    Aihe