Nyt "turvaa hakevat" palailevat kotimaahansa jopa

Turvapaikka_shoppaajat_

Pääministeri Juha Sipilän lupaus majapaikasta houkutteli Suomeen

Irakilaiset pyrkivät takaisin kotiin – kymmenet turvapaikanhakijat jonottivat uutta passia Helsingin Kulosaaressa

Monet Helsinkiin asioimaan tulleet nukkuvat ulkosalla kylmässä yössä

Kaupunki 7.10.2015 12:50 Päivitetty: 7.10.2015 13:27
Kimmo Oksanen Helsingin Sanomat

http://www.hs.fi/kaupunki/a1444182277480
( _katso myls HS:n video Hki Uudenmaankadun "Marttahotellin" vastaanottokeskuksen tunnelmista! Asukkaita pari sataa...)
_--_
Irakin suurlähetystössä Kulosaaressa on viime päivinä ollut ruuhkaa. Helsingin Sanomien tietojen mukaan esimerkiksi maanantaina passit olivat lähetystöstä loppuneet, kun satakunta Suomeen tullutta oli halunnut takaisin Irakiin. Aiemmat passit olivat jääneet ihmissalakuljettajien käsiin.

Tiistaina lähetystörakennuksen aidan ulkopuolella ja pihamaalla odotteli kymmeniä irakilaisia pääsyä toimittamaan asioitaan lähetystöön. Monet olivat tulleet muualta Suomesta, missä he olivat rekisteröityneet turvapaikanhakijoiksi. Esimerkiksi Oulusta ja Kangasalta vastaanottokeskuksesta paikan saaneille oli tullut yllätyksenä, etteivät he näin ollen pääse yöpymään vastaanottokeskuksiin Helsingissä.

Lähetystön portinpielessä tiistaina reppuineen istuskellut Muhamed Ahmed oli tullut Kangasalta. Hän oli viettänyt edellisen yön ulkosalla, kuten moni muukin lähetystöllä asioimistaan odotellut.

Ahmedin mukaan ihmissalakuljettajat olivat ottaneet hänen passinsa ja nyt hän tarvitsi uuden.

"Isäni elättää perheeni Irakissa. Nyt hän on huonossa kunnossa, ja joudun palaamaan perheeni avuksi", kuukausi sitten Suomeen tullut Ahmed kertoi.

Ahmedin tapaan monille olosuhteet Suomessa olivat olleet muuta kuin he olivat odottaneet. Moni kertoi tulleensa hakemaan turvallisempaa elämää, mutta on niitäkin, jotka olivat tulleet työn toivossa tai jopa saadakseen parempaa hoitoa sairauteensa.

Vastassa olikin muuta: "Minut sijoitettiin psykiatriseen sairaalaan, jossa oli myös huonokuntoisia vanhuksia. Meitä asui monta miestä ahtaasti samassa huoneessa. Monet alkoivat oireilla, ja lopulta meidät siirrettiinkin ja huoneet suljettiin", Ahmed selosti.

Ahmedin tapaan huonetovereiden iho ja hengityselimet olivat alkaneet oireilla. Nyt hän oli rahattomana Helsingissä, eikä hän tiennyt, missä viettäisi seuraavan yönsä.

Kulosaareen kulkevan bussin numero 16 pysäkki täyttyi iltapäivällä pettyneistä irakilaisista. Ahmedin tapaan he olivat tulleet asioimaan Helsingin lähetystöön, mutta joutuivat nyt palaamaan Kangasalle tyhjin käsin.

HUOM! >>Syy haluun palata kotiin Irakiin tuntui monella olevan sama: perheenjäsenen sairastuminen tai muut perheen ongelmat. Eräs mies kertoi lapsensa joutuneen sairaalaan. Yleisin syy kuitenkin vaikutti olevan pettymys täkäläisiin olosuhteisiin.
Irakista oli selkeästi tultu todella vähäisin tiedoin. Useat kertoivat tehneensä lähtöpäätöksen Suomeen, kun olivat kuulleet pääministeri Juha Sipilän (kesk) tarjonneen Kempeleen kotiaan turvapaikanhakijoille. Eurooppaan oli joidenkin mukaan houkutellut myös Saksan pääministerin Angela Merkelin tervetulotoivotukset pakolaisille.

Kolme päivää kadulla majaillut Falem Obeid Ehleijl oli tullut Helsinkiin Tampereelta. Hän sairastaa osteoporoosia, eikä hän kertomansa mukaan ole saanut tarvitsemaansa hoitoa Suomesta. Siksi hän yrittää palata Irakiin.

Basrasta kotoisin olevalla Mogdad Hassanilla puolestaan oli passi, mutta ei rahaa paluuseen. Hän toivoi saavansa apua lähetystöstä. Hassan kertoi äitinsä joutuneen vastikään sairaalaan ja Hassanin oli perheen vanhimpana poikana palattava kotiin Irakiin.

"Tulin Suomeen Ruotsin kautta. Luulin, että saisin täältä töitä, voisin kutsua perheeni perässäni ja voisimme elää täällä kuten suomalaiset", Hassan selosti.

Keskiviikkona aamulla lähetystön avautuessa portilla oli enää viisi ihmistä. Ilmeisesti tieto passien loppumisesta oli tavoittanut muut.

Keskiviikkoaamuna Irakin suurlähetystön edustalla Kulosaaressa odotti enää viisi turvapaikanhakijaa. Tieto passien loppumisesta oli mitä ilmeisimmin tavoittanut muut.

45

187

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jasuvakituskoo

      Huumorin puolelle menee nää pakolaisten tarinat:D

    • usdfusdf-aka-asdfasdf

      suvakkisipilä syytteeseen maanpetturuudesta.

      • Pöpilä4k4

        Ja Pöpilä hirteen - Suomen pahin rikollinen ikinä !


    • ddsfhth

      Antakaa niille vaikka vääriä passeja sama se millä nimellä ne matkustaa kuitenkin nimi vaihtuu kuukauden välein ja ikä.

    • ertertertet

      Irakin suurlahetystökään ei ota oman maansa kansalaisia sisälle suojaan, vaan antaa heidän seisoskella vaikka koko yön ulkona. Eipä ole suvakit suurlähetystöä siitä moittineet.

      • tervemenoa.kaikki

        Niinpä :D

        Mutta onneksi menee paluumatkat suurlähetystön piikkiin!

        Ei ole kovin uskottavia kertomuksia. Miksi ihmeessä arabit eivät voi olla valehtelematta? Sanoisivat suoraan, että rahaa saa liian vähän, oleskelulupaa joutuu odottamaan kauan, työpaikan saaminen miltei mahdottomuus kielitaidon puutteellisuuden vuoksi, perheen saamiseksi Suomeen pitäisi todistettavasti pystyä elättämään perhe omalla työllään jne.
        Tai sanoisivat vain, että tulivat seikkailemaan ja näkemään elämänmenoa demokraattisessa valtiossa. Ihan ymmärrettäviä syitä.

        Tai heittivät keikan taloudellisten syiden vuoksi tuoden maahamme huumeita/aseita/kemikaaleja. Tai no näitähän ei kukaan sanoisi, heh, mutta näitäkin on ihan varmasti palaajien joukossa. Saattaahan se jopa olla, että jos kemikaali-iskuja Eurooppaan on tulossa, lähtevät arvokkaimmat taistelijat ennen iskuja maanosasta pois.

        Minä toivon, että palaajilla kehittyy rohkeutta ja halua kehittää omia valtioitaan tasa-arvoisempaan ja parempaan suuntaan. Minulla on unelma, että jonain päivänä he ymmärtävät hylätä islamin haitallisen perinteen. Heillä olisi kaikki mahdollisuudet saada valtioistaan toimivia ja mukavia paikkoja, kun lakkaisivat jatkuvan sotimisen ja kostojen kierteen, ja ymmärtäisivät panostaa tasa-arvoon ja koulutukseen.


      • ähvätti

        Jos se on vielä vanhassa paikassaan, se kullasta tehty navetta, niin eivät ymmärrettävästi halua ketään pskomaan nurkkiinsa?
        Suvaitsevaistoa taitaa vain isot kuviot kiinnostaa? Kunhan miljoonat pääsevät sisään, ei välitetä, vaikka 10 000 kuolee nälkään.


    • Milläs ne todistaa olevansa sitä mitä väittävät, jos ei ole mitään papereita?
      Jos Irak vielä ilkeyksissään sanoo: "Et ole irakilainen!"

    • ppoioppppoo

      Miten ne eivät muka voi mennä samalla lailla takaisin, kuin ovat tänne tulleet?

      • meenoolippuuuu

        Ehkä niiden lipuissa ei lukenut "meno-paluu"....


    • Hallaahon-äänestäjä46

      SOSIALISTIT SOTKEVAT MAAHANMUUTTOPOLITIIKKAA KOSKA OVAT AIVAN PIHALLA

      ELINTASOSHOPPARIT HEITETÄÄN MAASTA
      HEITÄ EI KOTOUTETA EIVÄTKÄ HE OLE MAAHANMUUTTAJIA

      https://www.suomenuutiset.fi/oppositiolla-puurot-vellit-sekaisin-eerola-korjasi-turvapaikanhakijoita-kotouteta/

      Turvapaikanhakijoita ei kotouteta

      Eerola muistutti oppositiota myös väärien termien käyttämisestä puhuttaessa turvapaikanhakijoista ja maahanmuuttajien kotouttamisesta.

      – Samat puolueet ja RKP puhuivat maahanmuuttajista, jotka todellisuudessa ovat turvapaikanhakijoita. Heistä nykytiedon mukaan 70 prosenttia käännytetään maasta ja ehkä useampia, kun uudet säännöt tulevat voimaan. On resurssien tuhlausta kotouttaa heitä, eikä muutenkaan pitäisi sotkea käsitteitä: turvapaikanhakijat eivät ole kotouttamistoimien piirissä. Heille ei kuulu kotouttaminen. Voimavarat pitää säästää heille, jotka tänne jäävät, Eerola painotti

      • ähvätti

        Käännytys kestänee vuosia, eikä ole silloinkaan pakko lähteä, ellei haluu?
        Eiköhän netistä löydy arabiaksikin ohjeet, "kuinka vesität käännytyksen", kerran löytyy suomeksikin.


    • Ehkä Sipilä oppii pitämään suunsa tulevaisuudessa supummalla.

      • Hei_me_majoitetaan_

        No nythän on tullut jo julki, kun haittapuolet alkoivat vähitellen tulla esiin siinä muutto-ja tulohuuman ja "auttamisen" alkutunnelmissa lesta-Sipilä tuo onneton kepuli laittoi idean vaimonsa nimiin, mutta hän sen julkaisi ulos kuitenkin.
        Näin vaimonkin upea idea sai hänet tuntemaa itsessään jotain suurta hyväntekijää itsessään!
        Millainen mediakohu onkaan tammikuussa 2016 kun hulppeaan taloon asutetaan joku perhe tai useampia, - kas jos miehellä useita vaimoja niin sehän on kuin lestadiolaisten opeista ja lapsia sen mukaan myös ja sellainen perhe saa talon asuttavakseen. Toivottavasti eivät polta kun saunaa lämmittävät ja tai nuotion lattialle sytyttävät!?

        Nyt on ollut Kempeleen taloko se on kun heillä Sipoossa nyt toinen asuinpaikka ehkä lopullisempi, toivottavasti 'turvallisempi'?
        Muut puolueet ja johtajat ovat vihreänä kateudesta ettei heillä ole ollut vastaavaa esittää ja antaa vieraidemme käyttöön!


        Samaten se valtava yksityisten kansalaisten alkuinnostus ottaa oma "kotikurdi" tai "kotisomali" on laantunut, miksiköhän???
        ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^_


      • ähvätti
        Hei_me_majoitetaan_ kirjoitti:

        No nythän on tullut jo julki, kun haittapuolet alkoivat vähitellen tulla esiin siinä muutto-ja tulohuuman ja "auttamisen" alkutunnelmissa lesta-Sipilä tuo onneton kepuli laittoi idean vaimonsa nimiin, mutta hän sen julkaisi ulos kuitenkin.
        Näin vaimonkin upea idea sai hänet tuntemaa itsessään jotain suurta hyväntekijää itsessään!
        Millainen mediakohu onkaan tammikuussa 2016 kun hulppeaan taloon asutetaan joku perhe tai useampia, - kas jos miehellä useita vaimoja niin sehän on kuin lestadiolaisten opeista ja lapsia sen mukaan myös ja sellainen perhe saa talon asuttavakseen. Toivottavasti eivät polta kun saunaa lämmittävät ja tai nuotion lattialle sytyttävät!?

        Nyt on ollut Kempeleen taloko se on kun heillä Sipoossa nyt toinen asuinpaikka ehkä lopullisempi, toivottavasti 'turvallisempi'?
        Muut puolueet ja johtajat ovat vihreänä kateudesta ettei heillä ole ollut vastaavaa esittää ja antaa vieraidemme käyttöön!


        Samaten se valtava yksityisten kansalaisten alkuinnostus ottaa oma "kotikurdi" tai "kotisomali" on laantunut, miksiköhän???
        ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^_

        Mikäli polttavat, vakuutus...
        Kyllä sinne asutetaan oikein malliperhe ja "hovikotouttajat", että saadaan medialle kunnon esimerkki siitä, minkälaisia kiiltokuvapoikia ja -tyttöjä sieltä nyt sitten otettiin. Hyvässä lykyssä jotain suurlähettilään tuttavaperheitä hyvine tapoineen.
        Eiköhän Suomen kunniakasta kansaa kusta silmään oikein toden teolla vielä pitkään. Koulutetut ihmisethän sitä propagandaa suoltavat, ne mitään tolloja ole, kuten kohdehenkilönsä.
        Olisiko kotisomali yhtä kiva kuin kesäkissa? Kai niitäkin joku ali ihminen vielä ottaa (ja huutelee, kuinka muut ovat idiootteja)?


    • SuomiOnJoHävinnyt

      Pääministerimme on todella vastuuton poliitikko.
      Kuinka tällainen globaalia kärsimystä aiheuttava ihminen voi olla vielä virassaan?

      • kjskch

        Smugglers love Juha Sipilää!
        Good man for mafia business!

        Isis loves Juha Sipilä and Angela Merkel, because almost all the soldiers are now in Europe, instead of fighting Isis. It's so easy to kill women and children, when men are abroad.


    • tukikamppaja

      Palaajia on syytä tukea, jos mahdollista. Käyneet tulisi tarkasti tilastoida, jotta saman henkilön maahantuloyritys jatkossa olisi lähtökohtaisesti evätty.

      • 14-7

        Nykyisin kyllä tietokone kertoo heti, että hakija on jo rekisteröity, myös paikan ja milloin. Nimellä ei ole niin väliä, koska pahinkaan valehtelija ei voi vaihtaa sormiaan.


    • kansakypsyy

      istuneekohan hallitus 4v on niin huonoa tuo työnjälki.

      uudet vaalit uudet ihkauudet puolueet tilalle.
      ei enään soinnikaan kelpaa mihinkään.

    • Pettyneitä_miehiä

      Irakista oli selkeästi tultu todella vähäisin tiedoin. Useat kertoivat tehneensä lähtöpäätöksen Suomeen, kun olivat kuulleet pääministeri Juha Sipilän (kesk) tarjonneen Kempeleen kotiaan turvapaikanhakijoille. Eurooppaan oli joidenkin mukaan houkutellut myös Saksan pääministerin Angela Merkelin tervetulotoivotukset pakolaisille.

      Lähde sama

    • didiidudi88

      Uudet vaalit heti!

    • Fingerripori

      Irakilaisten kesäloma päättyi yöpakkasiin.

      • Lunta_lunta_lunta_vaan

        NIIN tässä pätee jopa suomalainen vanha sananlasku; "Kyllä ROUTA porsaan kotiin ajaa"!
        Nythän on jo pakkaset ja syksyn kylmät tulleet tässä Jumalallisena voimana apuun jos niin halutaan ilmaista "he pelkää kylmää ja pakkasta"!
        Mutta Spr ja Barona /Luona Oy ja Paavo -pappi Voutilainen yms. tekevät vielä kaikkensa että Suomen "hallituksen vieraat" viihtyisivät ja voisivat tehdä kansan varoilla vielä bisnestä asialla!

        Mutta että meidän korkein kirkollinen virkamies piispa ja monet alaisensa menivät tähän harhaan, älkää sitä unohtako muistuttaa aika ajoin siitäkin "ekumeenisesta työstään"!

        Auttaa pitää se on selvä, mutta nämä useat väärät apostolit ja profeetat saatava pian omalle maaperälleen!


      • ähvätti
        Lunta_lunta_lunta_vaan kirjoitti:

        NIIN tässä pätee jopa suomalainen vanha sananlasku; "Kyllä ROUTA porsaan kotiin ajaa"!
        Nythän on jo pakkaset ja syksyn kylmät tulleet tässä Jumalallisena voimana apuun jos niin halutaan ilmaista "he pelkää kylmää ja pakkasta"!
        Mutta Spr ja Barona /Luona Oy ja Paavo -pappi Voutilainen yms. tekevät vielä kaikkensa että Suomen "hallituksen vieraat" viihtyisivät ja voisivat tehdä kansan varoilla vielä bisnestä asialla!

        Mutta että meidän korkein kirkollinen virkamies piispa ja monet alaisensa menivät tähän harhaan, älkää sitä unohtako muistuttaa aika ajoin siitäkin "ekumeenisesta työstään"!

        Auttaa pitää se on selvä, mutta nämä useat väärät apostolit ja profeetat saatava pian omalle maaperälleen!

        Ne on ennenkin pakkaset auttaneet maahantulijoiden suhteen.
        Ei ole kiva VOK:ssa värjötellä "tappituntumalla", koska ulos ei voi mennä "huoria" kuolaamaan. Huoria siis kaikki, joilla ei burka päällä.
        Eikös ne "väärät profeetat" palvele antikirstusta? Sinne vaan sanaa kuulemaan, kunnon uskovat. Itse en käy, joten en tiedä mitä ne siellä kirkossa höpöttää.
        Yhden pakolaisen hinnalla ruokitaan ja koulutetaan ehkä 20 kehitysmaan tyttöä, jotka muuten myydään, mahd. näiden pakolaisten kaltaisten nuorten miesten toimesta.. arvatkaa itse. Se on sitten todellinen arvovalinta, että kumpi on tärkeämpää, 20 köyhien perheiden tyttöä, vaiko yksi itsekäs rikkaan perheen vesa?
        Köyhät 6v tytöt joutavat huoriksi, eikös vaan?


    • TautisetTilatTurvakeilla

      Irakin suurlähetystön portinpielessä tiistaina reppuineen istuskellut Muhamed Ahmed oli tullut Kangasalta.

      Ahmedin tapaan monille olosuhteet Suomessa olivat olleet muuta kuin he olivat odottaneet.

      Vastassa olikin muuta: "Minut sijoitettiin psykiatriseen sairaalaan, jossa oli myös huonokuntoisia vanhuksia.

      Meitä asui monta miestä ahtaasti samassa huoneessa.

      Monet alkoivat oireilla, ja lopulta meidät siirrettiinkin ja huoneet suljettiin", Ahmed selosti.

      Ahmedin tapaan huonetovereiden iho ja hengityselimet olivat alkaneet oireilla.

      Nyt Ahmed koittaakin paniikissa päästä takaisin Irakiin.

      Kuinka Kangasala voi pistää turvapaikan hakijoita vanhaan likaiseen mielisairaalaan jossa on suomalaisvanhuksia?

      Jotain rajaa turvapaikanhakijoiden nöyryyttämisessä.

      On aivan eri asia pitää suomalaisvanhuksia tautisissa vanhoissa tiloissa, mutta ei nuoria mamumiehiä sellaisiin voi laittaa.

      Ei mikään ihme että nyt ne lähtevät takaisin kotiin ja kertovat kauhukertomuksia siellä miten hirvittävissä oloissa Suomessa heitä pidettiin?!

      • ähvätti

        Hirvittävää rasismia, hyi! Suunnilleen sama, kuin nykäisisi julkisesti prs...


    • Auta_nyt_heti

      Todellisia hädänalaisia pakolaisia, joille suomalaiset keränneet lahjoituksia ja nyt pettyvät ja lähtevät kotiin, koska siellä on sittenkin paremmat oltavat.

      Kerätkää vapaaehtoiset nyt heille matkamuistoesineitä suomesta, joita voivat sitten esitellä kotimaassaan kavereilleen.

      • nuumilaakso

        Nyt ostamaan muumimukeja :)


      • ähvätti

        Älkää unohtako lippuja 1. luokassa.


    • luykewwed

      Moni halus pimpsalooraa vaaleat neidot ei vaan tullu paikalle tuli vaan sotanorsuja ja valaita.

      • ähvätti

        Vaaleita kuitenkin ja jokunen neitsytkin seasssa? Ai, kamala, melkein sama kuin itse menisin thaikkulaan (siis paikallisille).


      • TakiaispuolueenTeesit

        "Moni halus pimpsalooraa"
        Ja rantaruotsalaisten vokkikarttajien RKP haluaa perinteiseen tapaansa nussia perseeseen kaikkia koko ikänsä Suomeen tunnollisesti veroja maksaneita duunareita asettamalla maahantunkeutujat samalle viivalle kantasuomalaisten kanssa:
        -Ruotsalainen eduskuntaryhmä sanoutuu jyrkästi irti hallituksen aikeista selvittää mahdollisuudet luoda erillinen sosiaaliturvajärjestelmä turvapaikanhakijoille.
        -RKP:n ryhmä kiirehtii työlupien myöntämistä turvapaikanhakijoille(luit oikein: siis turvapaikanhakijoille), että he pääsevät nopeasti töihin.
        -Ryhmän mielestä turvapaikanhakijoiden kotouttaminen vaatisi hallituksen kärkihankkeita suuremman prioriteetin.
        (Siis anteeksi MITÄ?)


      • PeräverienTirskauttajat
        TakiaispuolueenTeesit kirjoitti:

        "Moni halus pimpsalooraa"
        Ja rantaruotsalaisten vokkikarttajien RKP haluaa perinteiseen tapaansa nussia perseeseen kaikkia koko ikänsä Suomeen tunnollisesti veroja maksaneita duunareita asettamalla maahantunkeutujat samalle viivalle kantasuomalaisten kanssa:
        -Ruotsalainen eduskuntaryhmä sanoutuu jyrkästi irti hallituksen aikeista selvittää mahdollisuudet luoda erillinen sosiaaliturvajärjestelmä turvapaikanhakijoille.
        -RKP:n ryhmä kiirehtii työlupien myöntämistä turvapaikanhakijoille(luit oikein: siis turvapaikanhakijoille), että he pääsevät nopeasti töihin.
        -Ryhmän mielestä turvapaikanhakijoiden kotouttaminen vaatisi hallituksen kärkihankkeita suuremman prioriteetin.
        (Siis anteeksi MITÄ?)

        Mahtaa RKP:n Reikä-Ritareita ottaa pattiin kun eivät päässeet jyystämään veronmaksia takaapäin kuivana hallituksessa tällä kertaa kun siihen olisi kerrankin ollut tuhannen taalan paikka tarjolla?
        Kjäh, kjäh.


    • zxcvbnmk

      Pakkanen onkin ainoa joka Suomen poliitikkojen aiheuttamalta kaaokselta voi enää pelastaa.

      • ähvätti

        Saisi tulla vaikka 40 pakkasta tänne eteläänkin. Meri auki. 80-luvulla oli semmoinen talvi, jolloin yli 30 pakkasta kuukauden ajan. Semmoista keliä vaikka 3kk ja sen jälkeen 3kk ilman aurinkoa. Kestän kyllä, Irakin poika ei.


    • Vanha-viisaus

      Routa porsaan kotiin ajaa.
      Tulis nyt vaan räntäsateet ja sitten kunnon pakkasia ;-)

    • Taitaa olla sitten huomattava mediatapahtuma kun poliisi raahaa Sipilän asunnosta karkotettavaksi määrättyjä elintasopakolaisia.
      Kansainvälinen media kutsuttava paikalle!

    • MaanTäytteeksi
    • 5-stars.hotel

      Joko tämä vastaanotetu on päässyt täysihoitolaan vai odotteleeko vapaalla jalalla kahden vuoden oleskeupäätöksen toimeenpanoa:
      20-vuotias irakilaismies tuomittiin kesäkuussa 2015 kahden vuoden ja yhden kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen törkeästä henkeen ja terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelusta ja pahoinpitelystä.
      Irakilaismies oli suunnitellut tappavansa 16-vuotiaan siskonsa, sillä hän ei miehen mukaan noudattanut islaminuskoisen perheen kulttuuria. Tappamalla siskonsa mies halusi palauttaa perheensä kunnian. Helsingin Sanomien mukaan mies aikoi valittaa tuomiostaan hovioikeuteen.

      • Islam_On_Täyttä_Paskaa

        Ei saa yleistää, tappaahan suomalaisetkin siskojaan, jos siltä tuntuu.


    • SomppuTappaa

      Rikos on törkeä, koska sen ovat tehneet useat tekijät. Rikos on tehty erityisen julmalla ja nöyryyttävällä tavalla, koska se on kohdistunut huomattavasti pienikokoisempaan uhriin, joka on houkuteltu metsikköön, missä rikoksen täytäntöönpanotoimi on suoritettu. Rikos on myös kokonaisuutena arvostellen törkeä. Osman Mohamed on teon tehdessään ollut 15-vuotias ja Yusuf 16-vuotias.

    • talvijärkytys

      Kylmä talvi on irakilaisille järkytys, ajaa tehokkaasti ne kotimatkalle joilla ei ole aitoa motivaatiota jäädä Suomeen.

    • pkm20

      Kaikki alkoi välittömästi Pöpilän hallituksen astuttua virkaan.
      Suomalaiset laitettiin kyykkyyn, ja työväestöltä ollaan viemässä kaikki oikeudet.
      Valtava pakolaisvirta, jopa Irakista, Somaliasta, Albaniasta… kutsuttiin sekoittamaan ja hajottamaan kansakunnan keskiluokan ja alempien luokkien yhtenäisyys.
      Koko Pöpilän operaatio on tapahtunut hyvin suunnitellusti, RKP-KOK-EK ehdoilla.
      SDP ja vihreät, ym viherpunkit antavat tämän tapahtua, koska saavat haluamiaan muslimiMATUja Suomeen.

    • Lähetysseura_auttaa

      Kyllä Irakissa ja muissa Lähi-idän maissa säätila on hyvinkin kylmää - on pakkasta ja lunta - kuten mm. Afganistanissa.
      https://suomenlahetysseura.fi/ls_fi/sivut/uutiset/talvi_uhkaa_pohjois_irakin_pakolaisia___lml_tarjoaa_suojaa_ja_talvivaatteita/

      Talvi uhkaa Pohjois-Irakin pakolaisia – LML tarjoaa suojaa ja talvivaatteita

      Kylmän kauden alkaessa pakolaisten varustamisesta talven varalle on tullut ensisijainen tehtävä Luterilaisen maailmanliiton hätäaputyössä Pohjois-Irakissa. Marraskuussa lämpötila saattaa pudota pakkasen puolelle.

      – Tarvitsemme kaasukamiinoja ja peittoja, ryhmänjohtaja, tohtori Gedeon Saad kertoo.

      YK:n mukaan yli 1,5 miljoonaa ihmistä on joutunut maan sisäisiksi pakolaisiksi ISIS-järjestön etenemisen takia. Useimmat ovat paenneet Pohjois-Irakiin kurdien hallitsemalle alueelle. LML tarjoaa pakolaisille hätämajoitusta, kamiinoja, peittoja, mattoja ja vettä.

      – Tavoitteemme on tarjota yli 200 perheelle majapaikka ja vähintään 3 400 perheelle talvivaatteita, Saad sanoo.

      Dohukin alueella on noin 600 000 rekisteröitynyttä pakolaista. Saad arvioi, että se on vain noin 60 prosenttia todellisesta pakolaisten määrästä, koska rekisteröityminen on hankalaa. Monet asuvat vanhoissa tai keskeneräisissä taloissa ilman vettä, sanitaatiota tai pääsyä avun ja terveydenhuollon piiriin.

      Useat ovat ilman henkilöpapereita. Monet pakolaiset ovat rekisteröityneet niillä säännöstelykorteilla, joilla he ostivat ruokaa silloin, kun Irak oli YK:n pakotteiden alainen.

      – Näissä korteissa on kaikki tiedot, jotka tarvitsemme pystyäksemme huolehtimaan kunnolla ihmisistä: perheenjäsenten määrä, lapset, vanhukset, erityishoitoa tarvitsevat.

      LML arvioi perheiden tarpeet ja jakaa talvivarusteita.

      – Monet ovat tulleet tänne mukanaan vain yllään olevat vaatteet, he eivät voineet ottaa edes matkalaukkua.

      Kouluvuoden alettua pakolaiset ovat myös joutuneet lähtemään koulurakennuksista, jotka ovat tarjonneet heille suojan kesän ajan.

      – Nyt he asuvat teltoissa, kertoo Saad.

      Lähde: Luterilainen maailmanliitto

      Suomen Lähetysseura on lähettänyt 50 000 euroa Pohjois-Irakin pakolaisten avustamiseksi Luterilaisen maailmanliiton kautta.

      Suomen Lähetysseuran katastrofityötä voi tukea maksamalla tilille IBAN: FI60 8179 9710 0312 86, BIC: DABAFIHH, viestikenttään AUTA, soittamalla katastrofikeräyspuhelimeen 0600 11320 (20,28 e pvm.) tai lähettämällä tekstiviestin AUTA5 (5 e) tai AUTA10 (10 e) numeroon 16155.

      11/05/14 _2014

      http://www.foreca.fi/Iraq/Mosul _talvella kylmää kesällä lämmintä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5450
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3497
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1622
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      198
      1564
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1076
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1038
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      897
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      836
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      799
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      798
    Aihe