Talvisotahan ei ollut yksin N-liiton

Volga-Olga

syy. Aivan yhtä syylllinen oli läntinen suurvalta eli Saksa, joka myi Suomen ja Baltiankin N-liitolle. Tämä vain siksi kun syyllisyys Talvisodasta kaadetaan aina 100 % N-liiton niskaan. Totuus ei ole koskaan mustavalkoinen, siinä on mukana monet harmaan sävyt.

Samaa kun rosvo myy naisen ilotaloon vastoin naisen tahtoa. Ovatko yksin syyllisiä ne sen naisen panijat, eikö myyjää pitäisi rankaista eniten?

33

82

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • BeukutSYYLLISIÄ

      KUN Suurvalta hyökkää aiheetta pienemmän kimppuun niin syyllisyys on täysin ja kokonaan yksinomaan SEN!

      Turha mussuttaa selvää asiaa!

      • kiusallista-asiaa

        Ei olisi hyökännyt ilman Saksan sallimusta. Mutta aihe taitaa olla sinulle kiusallinen sillä lännessä ei mikään valtio ole koskaan tehnyt mitään väärää, eihän.


      • TarkkisKutiaaPahasti

        Usko sin sallimukseesi! Jos puhumme hyökkääjän syyllisyydestä niin syyllinen ON AINA HYÖKKÄYKSEN TEKIJÄ EIKÖÄ MIKÄÄN SALLIMUS!

        Tarkkispoika yrittää taas turhaan purkaa omia traumojaan!


      • HEHEEHEE
        TarkkisKutiaaPahasti kirjoitti:

        Usko sin sallimukseesi! Jos puhumme hyökkääjän syyllisyydestä niin syyllinen ON AINA HYÖKKÄYKSEN TEKIJÄ EIKÖÄ MIKÄÄN SALLIMUS!

        Tarkkispoika yrittää taas turhaan purkaa omia traumojaan!

        No nythän sitten tuon sinun kertomasi logiikan mukaanhan sitten myös Suomi oli täysin syyllinen kesällä 1941, kun se hyökkäsi N-Liittoon natsisaksan liittolaisena.:-)


      • TarkkisVäärässäTaas

        Ei suinkaan, koska varsinaiset sotatoimet aloitti ensinnä Neuvostoliitto!


      • aom
        kiusallista-asiaa kirjoitti:

        Ei olisi hyökännyt ilman Saksan sallimusta. Mutta aihe taitaa olla sinulle kiusallinen sillä lännessä ei mikään valtio ole koskaan tehnyt mitään väärää, eihän.

        Miksi et väitä suoraan,että Saksa pakoitti Neuvostoliiton hyökkäämään Suomeen 39 ? Mitä tuosta kiertelet ,jos sinulla sellaista tietoa on niin kakista ulos!


    • tööö

      Vedä itsesi vessasta alas, niin ei tarvitse samaa paskaa joka päivä toistaa.

      • valaise-meitä

        Miltä se tuntuu kun vetää itsensä, sinähän sen tiedät?


    • porvari-on-paha

      Palstan porvarit ovat nähtävästi sitä mieltä että myydä saa mutta ei ostaa. Jos myy naisen niin OK, vasta lemmen ostaja tekee jotain väärää. Tyypillistä porvarille, myynnistähän saa tuloja mutta ostaja menettää saamatta kunnon vastinetta rahalleen.

      Suomen ym. myyminen mahdollisti Saksalle sodan aloittamisen ja se nähdään vieläkin hyvänä asiana.

    • autot_kunniaan

      Saksa oli Baltian 50 vuoden ahdistukseen yhtä iso syyllinen kuin Nliittokin. Sitä vain ei haluta tunnustaa. Saksahan oli aloitteen tekijänä MR-sopimukseen eikä neukku. Sekin niin kummasti unohtuu. Ribbentrop siis meni Moskovaan myymään pieniä maita, eikä niin että Molotov olisi tullut Berliiniin ostoksille.

      Lännessä kuten Suomessa toimii aktiivinen unohdus ja tehokkaasti on toiminutkin.

      • SyyllisetEsiin

        Maat sopivat asioista YHDESSÄ. Ei aloitteenteko kenenkään syyllisyyttä poista tai edes vähennä!

        Kun sota alkaa on hyökkääjä AINA ITSE SUURIN SYYLLINEN SOTAAN. Ja sen on Suomi AINA MUISTANUT!

        Aktiivinen unohdus on AINA OLLUT NL/Venäjän oma leipälaji!


    • dfcvfdcc

      Neukut halusivat Suomelta maita ja alueita, Suomi ei halunnut antaa, neukut aloitti sodan.

      • JatkoSelvillä

        Alku meni noin! Mutta sodan jo alettua NL:n perustama Kuusisen kansanhallitus teki kaikille selväksi, että Joosepin tavoite olikin jo pitemmällä eli vallata Suomi ja liittää se osaksi Neuvostoliittoa!


      • aom
        JatkoSelvillä kirjoitti:

        Alku meni noin! Mutta sodan jo alettua NL:n perustama Kuusisen kansanhallitus teki kaikille selväksi, että Joosepin tavoite olikin jo pitemmällä eli vallata Suomi ja liittää se osaksi Neuvostoliittoa!

        Raja Torniojoelle oli tarkotus jo vuosia ennen sodan alkua.


    • shjhh12

      Hitler olisi julistanut sodan suomelle talvisodan aikana neuvostoliiton tukena, ainoastaan herman göring esti tämän. Saksa myös blokkasi suurimman osan avusta mikä olisi tullut suomeen. Mms italiasta.

      • Juuniinvarmaantorolll

        Höpö Höpö, russian Trollausta tämäkin paska ja väite ei perustu faktaan vaan fiktioon. Mutta miotä muuta voi odottaa VenkuTrollilta.


    • TurhaVesittää

      Niin? "Olisi" ei ole = teko!

      Talvisodan hyökkääjä oli Neuvostoliitto ja siksi se on asiaan suurin syyllinen!

    • Kaarle-Martel

      Aloittajalla vähän sama logiikka kuin niillä jotka väittävät että raiskatuksi joutuneelle pitää vähintäin sälyttää puolet syyllisyydestä: "mitäs pukeutui avonaisella kaula-aukolla varustettuun napapaitaan."

    • FaktaFakturum

      Kannattaa tutustua koko siihen sopimukseen mitä Saksa ja Neuvostoliitto teki.
      Porukat puhuu täällä kuin asiantuntijat ja väittävät Saksan myyneen Suomen Neuvostoliitolle mutta asia ei ole ihan näin yksioikoinen.

      - Neuvostoliitto yksipuolisesti aloitti sodan Suomea vastaan ilman Saksan suostumusta (lukekaa se helvetin sopimus pässit).

      - Sota Suomea vastaan olisi siis pitänyt tapahuta ns. Saksan suostumuksella mitä Neuvostoliitto ei pyytänyt vaan yksipuolisesti teki asiasta päätöksen eli Saksa ei ns. myynyt Suomea vaan sopimuksessa oli selvä ehto siitä, että Neuvostoliitto pidättäytyy hyökkäämästä Suomeen.

      Saatanan urvelot kun ette tätäkään tiedä ja pitää leikkiä asiantunitjaa.

      Talviosota oli vain ja ainoastaan Stalinin ja Neuvostoliiton yksipuolinen päätös ja vastoin sopimuksia.

      Ja tutustukaan siihen sopimukseen liitteineen ja lässyttäkää vähemmän. Tämä Saksan Suomen myyminen on urbaanilegendaa, joka perustuu täysin huhuun eikä faktaan.

      Etupiirin sopiminen ei tarkoita lupaa hyökätä, mikä oli varsin selvästi sopimuksessa määrätty. (verratkaa asiaa Puolan tilanteeseen, jossa hommat meni ns. sopimuksen mukaan).

      • siege-

        Saivartelua FaktaFakturum. Saksa ja NL sopivat etupiirijaosta, kumpikaan ei puutu toisen toimiin etupiiriinsä kuuluvissa maissa mm. Suomi. Tämä näkyi talvisodassa Saksan toimissa niin maan lehdissä NL myönteeisyytenä ja jopa pysäyttäen asetoimituksia saksan kautta.

        "Etupiirin sopiminen ei tarkoita lupaa hyökätä, mikä oli varsin selvästi sopimuksessa määrätty. " Missä kohtaa? Lue se sopimus!

        "Saksan valtakunnan ja Sosialististen Neuvostotasavaltojen Liiton välisen hyökkäämättömyyssopimuksen allekirjoittamisen johdosta ovat kummankin osapuolen allekirjoittaneet täysivaltaiset edustajat käyneet äärimmäisen luottamuksellisia keskusteluja kummankin osapuolen etupiireistä Itä-Euroopassa. Nämä keskustelut ovat johtaneet seuraaviin tuloksiin:
        1. Alueellis-poliittisen uudelleenjärjestelyn sattuessa Baltian maihin (Suomi, Viro, Latvia, Liettua) kuuluvilla alueilla muodostaa Liettuan pohjoisraja silloin Saksan ja SNTL:n etupiirien rajan. Samalla tunnustetaan molemmin puolin Liettuan intressi Vilnan alueeseen."


      • vedätiesminne

        ------Neuvostoliitto yksipuolisesti aloitti sodan Suomea vastaan ilman Saksan suostumusta (lukekaa se helvetin sopimus pässit).

        - Sota Suomea vastaan olisi siis pitänyt tapahuta ns. Saksan suostumuksella mitä Neuvostoliitto ei pyytänyt vaan yksipuolisesti teki asiasta päätöksen eli Saksa ei ns. myynyt Suomea vaan sopimuksessa oli selvä ehto siitä, että Neuvostoliitto pidättäytyy hyökkäämästä Suomeen.-----

        Vedä, sanonko mitä, tuollaisia ehtoja siinä sopimuksessa Ei ollut. Olet sekopäinen valehtelija, ihan täysi tollo.

        Jos muuta väität niin esitä sen sopimuksen teksti, tollo.


    • VersusViro

      Talvisotaan syyllinen on ilman muuta Suomi. Otetaanpa vertailukohdaksi Viro, niin ymmärrätte syyllisyyden Venäläisittäin . Viro asettui Stalinin asettamaan ruotuun nätisti. Laidoner konsultoi ihanuudesta ja yritti kaikkensa, että myös Suomen päättäjät alistuisivat Stalinin tahtoon. Toisin kävi. Suomi alkoi sotimaan Neuvostoliittoa vastaan Stalinin joukkojen vyöryessä rajojemme yli. Näin alkoi tavisota. Eli jos emme olisi aloittaneet aseellista vastarintaa hirmuhallitsija Stalinin joukkoja vastaan, niin ei talvisotakaan olisi tarvinnut käydä! Saattaa olla, että uhreja olisi saattanut tulla tuplaten jos jätimme sotimatta. Siperian savotoilla ja Katynian joukkohaudoissa saattaisi levätä satoja tuhansia suomalaisia.

      • einiinkukaan

        ------ Siperian savotoilla ja Katynian joukkohaudoissa saattaisi levätä satoja tuhansia suomalaisia.-----

        Jos vuoden - 18 lahtarit ja heidän myöhemmät hengenheimolaisensa olisivatkin saaneet lepäilypaikkansa noissa maisemissa niin kuka sitä itkisi, hei haloo. Ei muuten kukaan.


    • PettäjänTieOnTuskainen34

      "Talvisotaan syyllinen on ilman muuta Suomi. Otetaanpa vertailukohdaksi Viro, niin ymmärrätte syyllisyyden Venäläisittäin ."

      Suomessa EI OLE TARVETTA YMMÄRTÄÄ ASIAA VENÄLÄISITTÄIN VAAN SUOMALAISITTAIN! JA TOSIASIA ON SE, ETTÄ SUOMI JOUTUI SUURVALLAN OIKEUDETTOMAN JA RAA'AN HYÖKKÄYKSEN KOHTEEKSI!

      "Viro asettui Stalinin asettamaan ruotuun nätisti. Laidoner konsultoi ihanuudesta ja yritti kaikkensa, että myös Suomen päättäjät alistuisivat Stalinin tahtoon. Toisin kävi. "

      Viron nykyajattelun mukaan HEIDÄN OLISI PITÄNYT KIELTÄYTYÄ JA TAISTELLA! Toki NL olisi maan vallannut, mutta menettänyt samalla oikeutuksen väittää maan vapaaehtoisesta liittymisestä!

      "Suomi alkoi sotimaan Neuvostoliittoa vastaan Stalinin joukkojen vyöryessä rajojemme yli. Näin alkoi tavisota. Eli jos emme olisi aloittaneet aseellista vastarintaa hirmuhallitsija Stalinin joukkoja vastaan, niin ei talvisotakaan olisi tarvinnut käydä!"

      MUTTA IHMISUHRIT LASKIEN MEIDÄN KANNATTI TAISTELLA JA TEHDÄ 200.000 neukkuvainajaa!

      "Saattaa olla, että uhreja olisi saattanut tulla tuplaten jos jätimme sotimatta. Siperian savotoilla ja Katynian joukkohaudoissa saattaisi levätä satoja tuhansia suomalaisia."

      JUURI NÄIN! SIKSI VASTARINTA KANNATTI! Suomi menetti sodassa 27.000 kaatunutta.

      Vertailun vuoksi: Viro suostui ja menetti seuraavan vuoden sisällä 100.000 omaa kansalaistaan huomattavasti pienemmästä väestömäärästä!

      JOTEN: SUOMELLA EI OLE MITÄÄN SYYTÄ KATSELLA ASIAA VENÄLÄISITTÄIN VAAN SUOMALAISITTAIN!

      • TrolliPietarista

        "JOTEN: SUOMELLA EI OLE MITÄÄN SYYTÄ KATSELLA ASIAA VENÄLÄISITTÄIN VAAN SUOMALAISITTAIN!"

        Aina kannattaa tuntea vihollisesi ajatusmaalilma! näin yleisellä tasolla huomioituna......ilman huutamatta ja piste. Olen trolli ja trollaan hyvin pienellä päivärahalla kun muutakaan toimeentuloa ole. Mutta totuuden voin toki tuoda julki.
        Olen kyllätynyt tähän Putinin maskirovaan. En tiedä miten jatkaisin... Tsuhnat, te ette käsitä lainkaan trolliviestiämme. Meitä on satoja tässä talossa liittämässä ja liimamassa valmista materiaa. Olen inkeriläinen, mutta tunnen olevani paljon suomalainen.


      • mietitätäkin

        ------ TOSIASIA ON SE, ETTÄ SUOMI JOUTUI SUURVALLAN OIKEUDETTOMAN JA RAA'AN HYÖKKÄYKSEN KOHTEEKSI!-----

        Suomi joutui suurvallan toimeenpanema oikeudettoman ja raa'an myyntitoimen kohteeksi.

        Jos joku sieppaa akkasi tai tyttäresi ja myy hänet huorataloon niin meinaatkos että se sieppari-myyjä ei ole tehnyt mitään väärää? Että vasta ne akkasi/tyttäresi ns. asiakkaat tekevät väärin.


    • Vairyssäyksinsyyllinen

      Lulu Rainio: Kokous Petroskoissa

      Petroskoissa kerran oli kokous
      ja kokouksen aiheena oli rokotus.
      Kun ryssät huomas' että linjat alkaa pettää,
      pitäisi nyt keksiä yks' "vot harashoo".
      Tiltu siellä keitteli vaan samovaariss' saikkaa.
      Molotoffi soitti balalaikkaa.
      Siellä myös oli Staliini, Timoshenko, Kalinin,
      Napa-Papaniini sekä Putjonnyi.

      Samovaari höyrys' ja balalaikka soi,
      keksimästään aiheesta sakki ilakoi.
      Aikansa kun huusivat, siinä sitten tuumivat
      että tanssittaisiin välillä yks' "vot harashoo".
      Tiltu sanoi: "Soita Molo Tonavan aallot
      siinä saa tehdä niin viehkeät ne kaarrot".
      Siihen yhtyi Staliini, j.n.e.

      Kyllä siinä melua oli kerraksi.
      Tiltukin jo Stalinia sanoi herraksi.
      Hyvän "kikan" tepsivän luulivat he keksivän,
      mutt' "plörinäksi" meni koko "vot harashoo".
      Kun Voroshilov tuli, sanoi: "Tukitkaa jo suunne,
      tuolta tulee Suomen pojat korjaa teidän luunne."
      Tästä säikkyi Staliini, j.n.e.

      "Plörinäksi" meni entinenkin mies
      kun läskikastiketta koitti laittaa otsa hiess',
      samoin kävi kuuluisan Molotoffin porukan
      ett' "plörinäksi" meni koko "vot harashoo".
      Tuli sitten Moskovasta "Musta-Maikki"
      korjas' koko porukan, vei mennessänsä kaikki.
      Sinne meni Staliini, j.n.e.

      Mutta onhan heillä Aasiassa uusi kotimaa.
      Sielläkin se kaali kasvaa sekä kukoistaa.
      Mutt' nyt on aika tipalla kuin entisellä likalla,
      ehdottaisin, lähtisitte "just harashoo".
      Tuli sitten Moskovasta Musta Maikki
      korjas' koko porukan vei mennessänsä kaikki.
      Sinne meni Staliini j.n.e.

      Nyt Uralissa heillä on uusi isänmaa
      ja meidän puolst' saavatkin he siellä asustaa.
      Elämä on onnekasta, Tiltullakin monta lasta
      kaalimaalla huutamassa "vot harashoo".
      Siell' ei heitä vaivaa enää kommunismi
      eikä bolshevismi, mutta – reumatismi.
      Siellä nyt on Staliini j.n.e.

    • UralihinIivana

      Uralihin Iivana

      Urheasti lähti ryssän rotupuhdas lauma
      Petroskoista marssimahan Helsinkiin.
      Lämmitetty täällä on Suomen savusauna,
      jossa pantiin ruski-Ivan aivan pyörryksiin.
      Löyly tuima annettiin,
      taisi palaa partakin,
      Iivanat jo päänsä pisti pensaaseen.

      Paha ompi ryssän olla Suomen rajamailla,
      politrukit heiluttavat nagaikkaa.
      Hapankaaliakin siellä ompi vatsa vailla,
      Molotoff ei anna heille sapuskaa.
      Kun vaan karkuun ennättäis,
      vähät vaikka tossut jäis,
      silti hyppää Iivana vaan ripaskaa.

      Suomessa on Stalinilla valmis valtakunta,
      pellot täällä oottaa viljankorjaajaa.
      Linnassansa ihanata näkee hän jo unta,
      Otto-Ville johtaa kansanarmeijaa.
      Messuhallin katolla,
      sirppi on ja vasara,
      eduskuntatalossa soi sirmakka.

      Voroshilov pyhä veli yhdyit väärään virteen,
      liian kova pähkinä on Suomen maa.
      Molotoffi molotti myös itsensä jo hirteen,
      Tiltukin jo häkissänsä kotkottaa.
      Lähtö tuli viivana,
      Uralihin Iivana,
      surkeasti toppahousut retkottaa.

      Kenraalikuvernööri Kekkonen juo votkaa
      kasakat lyö eteisessä korttia.
      Lipuissa ei enää nähdä kaksipäistä kotkaa,
      Urho takoo idän rautaporttia.
      Mutt' asiat on hienosti,
      kaalia saa vapaasti,
      sitä tuottaa Tamminiemen kolhoosi.

      • natsi-haisee

        Kansojen historia kertoo miten pelkääjät ovat aina koettaneet rohkaista itseään sepittämällä vastapuolesta erilaisia pilkkalauluja oman pelkonsa lieventämiksi. Et tee poikkeusta sinäkään, pelkkä pilkkaava pikkuluuseri olet.


    • HeiSaksanniemi

      Pikkurysst Pietarissa näkee pahaa unta,
      Venäjä on rajamaa ja Suomi valtakunta...

    • Suursilli

      Talvisodan erä syyllinen on Englanti. Suursilli antoi ryssille salaiset sopimukset asiasta. Miksi Englanti jatkoi syksyn 1939 Suomea ja NL:a koskevien asiakirjojen salassapitoaikaa 80 vuotta vielä n. 10 vuotta sitten!

      • niitäniinnolottaa

        Vai jatkoiko aikaa 80 vuoteen? Aiemmini taisi olla 70 v. Mutta noloa siellä on kaiketi siitä ajasta ja Englannin peluusta. Myös Churchillin omat paperit ovat salaisia tuolta ajalta. Taitaa valtakuntaa pikkasen nolottaa.


      • minäjatkanvieläkin
        niitäniinnolottaa kirjoitti:

        Vai jatkoiko aikaa 80 vuoteen? Aiemmini taisi olla 70 v. Mutta noloa siellä on kaiketi siitä ajasta ja Englannin peluusta. Myös Churchillin omat paperit ovat salaisia tuolta ajalta. Taitaa valtakuntaa pikkasen nolottaa.

        Suuruusluokkani on oikea. Oikein tai väärin, my country!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      138
      1955
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1908
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1858
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1650
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1160
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1158
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1137
    Aihe