Pelkotilat!

ZeldaH

Minulla on ollut lääkkeet bipon oireisiin, nyt olen ollut lääkkeetön yli 5 kk lähes oireettomana. Valvon kaikki yöt ja nukun miten sattuu. Tässä sairaudessa säännöllinen elämäntapa on ykkösjuttu ja sitä minulla ei todellakaan ole, vaikka olen yrittänyt. Olen viime päivinä juonut hiukan energiajuomia (pitkästä aikaa vuoteen) max. 2 pikkutölkkiä päivässä, parempi vaihtoehto kuin alkoholi! Tänään on ollut tosi jännittynyt olo, rentoutuminen on haastavaa ja yksinäisyyskin vaivaa. Pelon tunne vyöryy taas ylitseni, se ettei perusasiat pysy hallinnassani, tilin saldokin on pelottavan hälyttävän huono! Iltaisin pelon tunne korostuu ja tuntuu etten ole turvassa. Toivon että huomenna olo on parempi. Paineita, harrastus, tulevat sovitut tapaamiset läheisten kanssa. Pelkään, että käyttäydyn ihmisten ilmoilla oudosti. Pitäisikö ajatella järjellä omaa parastaan ja alistua avohoitoon (jonka lopetin) ja pyytää lääkkeet takaisin? Kotona ollessani minusta tuntuu, että joku haluaa tarkkailla elämääni salaa, piilokamerat ja salakuuntelijat vilahtavat mielessä ja pelkään ettei mikään ole kodissani yksityistä! Onko täällä muita pelokkaita bipoja?

5

136

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ZeldaH1

      Otin loratsepaamia ja olo helpompi. Ei väsytä ollenkaan, valvoin taas koko yön kuten aina. Parempi olo joka tapauksessa näin aamulla.

      • Bipopää

        Minulla on myös ollut pelkotiloja, lähinnä tulevaisuuden pelkoa ja mittasuhteiltaan järjetöntä huolehtimista. Lääkitys on näihin jonkin verran auttanut, mutta ei kyllä täysin vie pelkoja.

        Miksi olet ollut lääkkeetön? Tuliko lääkkeistä niin pahoja sivuvaikutuksia, että lopetit? Luullakseni nyt olisi itseasiassa hyvä tilaisuus koettaa jotain uutta lääkitystä, koska olet nyt ollut lääkkeetön. Kannattaisi ehkä kääntyä lääkärin puoleen ja seillä sitten tarkkaan selittää nykyinen vointisi ja oireesi. Ei kai avohoito ole pakollista, vaikka käyttääkin lääkkeitä? Lääkitykseen riittänee ajoittainen psykiatrilla käyminen.

        Rentoutuminen on joskus minullekin vaikeaa, yritän sitten venyttelyllä ja hiilaripitoisella ruoalla saada itseäni rennoksi, vaihtelevalla menestyksellä. Joku saunominen tai kuuma kylpy saattaisi myös auttaa.


    • ZeldaH1

      Moi, Bipopää! Hyvä etten ole ainoa pipipää. Psyykenlääkkeet vaistomaisesti pelottavat. Mitä vahinkoa ihmiselle tapahtuu, kun syö niitä putkeen monta kymmentä vuotta? Annettu lääkitys oli kohdillaan. Mitä nyt kasvot oli turvoksissa. Halusin olla puhtaasti oma itseni pääkoppani kanssa. Halusin pitää hetken paussin ja se sitten venyi. Minusta tuli lääkevastainen ja sitten epävarma. Asun yksin, ihanteellinen tarkkailun kohde. Öisin en nuku ollenkaan. Voisin kärvistellä nykytilanteessa kuten ennenkin tai heittää joku päivä kaiken lääkärin eteen.
      Voiko joku selittää, miksi terveet väittää että psykiatria on arvailua, kaksisuuntainen mielialahäiriö keksitty muotisairaus, jota ei kannata ottaa liian tosissaan, koska ei ole "vakavaa" ja hädin tuskin todellista? Mistä moinen vähättely?

    • Bipopää

      En minäkään ole mikään suuri psyykenlääkkeiden ystävä ja toivon, ettei tarvitsisi näitä lääkkeitä syödä vuosikymmeniä yhteen soittoon. Itse asiassa olen jo puhunut lääkärille lääkkeiden jättämisestä ja hänkin sanoi, ettei nykyistä annosta/lääkettä syödä lopputtomasti, mutta lääkkeen poisjättämisen täytyy tapahtua tilanteessa, jossa sekä psyyke on kunnossa, että muutenkin olosuhteet ovat psyykelle hyvät. Minulla on tällä hetkellä runsaasti stressiä aiheuttavia ulkoisia tekijöitä, esim. työttömyys ja työnhaku, joten lääkityksellä kannattaa pysyä, kunnes saan elämäni pääosin järjestykseen. Toki myös minulla on toive olla kokonaisvaltaisesti oma itseni, mutta nyt tilanne on vain se, että lääkityksellä kannattaa olla.

      Luulen, että moni tekee juuri päinvastoin kuin lääkärini neuvoi, eli mielestä kumpuaa lääkevastaisuus tai epäluottamus lääkäreitä kohtaan juuri silloin kun muutenkin on psyyke heikoilla. Tuohon lääke- tai lääkärivastaisuuteen ikäänkuin kanavoidaan yleistä huonoa oloa.

      Jos olisin ap. niin kyllä menisin noiden oireitteni kanssa lääkäriin ja siellä selittäisin kaiken, erityisesti myös tuon nukkumattomuuden. En usko, että häviät ainakaan mitään käymällä lääkärissä, eli olosi tuskin tuosta käynnistä ainakaan huononee.

      En myöskään tajua tuota "terveiden" suhtautumista bipolaarisuuteen ja yleensä mielisairauksiin ja psykiatriaan. Bipolaarisuushan on yksi vanhimmista tunnetuista mielisairauksista, se oli todistetusti tuttu jo antiikin kreikkalaisille ja he jopa osasivat hoitaa sitä litiumpitoisella kivennäisvedellä. Lisäksi tautihan on yksi kaikkein vaarallisimmista mielisairauksista, koska itsemurhan riski on suuri. On suurta yleissivistyksen puutetta väittää, että bipolaarisuus on jokin uusi muotisairaus.

    • hulivilisalo

      Popsippa lääkkeitäsi kiltisti muuten ei hyvä seuraa.

      Miksi et sitten söisi lääkkeitä.

      Itekkin tässä valvon ja tulin lukasemaan, onko joku muu ollut hereillä.

      Ei ole mitään järkeä pilata vuorokausirytmiä ja olla sitten hajanainen, pelokas, luulottelija ja jopa harhoissa, psykoosissa. No mutta jos haluat voida huonommin niin omapa on asiasi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      69
      6806
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      28
      4420
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      272
      2833
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2100
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1663
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1457
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1161
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      305
      1135
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1134
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1101
    Aihe