Olen sairaan mustasukkanen jätkä!

hulluko

Jjuups. Olen kolmekybänen miehenalku ja olen aina tiedostanut olevanu sairaalloisen mustasukkanen ja saanut aika hyvin pidettyä hallinnassa nutta loppujen lopuks en taida ennen olla saanut mutta nyt.
On tällanen tilanne että luotan omaan vaimooni ihan 100% mutta olen kait sairaalloisen mustasukkanen hänen bi-ystävänsä motiiveista ja se vähän raastaa nyt suhdetta liian usein.
Olisi huomenna mahis kysyä rehellisesti tän toisen tarkoitusperiä molempien edessä, he kun ovat aika paljon tekemisissä mutta ei siitä sen enempää. Eli siis olisiko järkevä suoraan puhua asia niin saisko sillä mahdollisesti vaimon kanssa asiat reilaan?

Vittuilijoille viesti ei ollut eikä ole mahdollista että vaimo olisi mitään tehnyt.

17

114

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Alkuperäinen

      Tarkennuksena siis vielä, noin sekavan kirjoituksen sain aikaan että...
      Sain siis vaimon tänään suuttumaan aiheesta ja huomenna olisi mahdollisuus töiden jälkeen tavata molemmat, kun käyn hakemassa töistä. Jos ottaisin siinä asian puheeksi niin onko se "oikea tapa yrittää korjata" tätä mustasukkasuutta ja poistaa ongelma?

      Juu, olen varmaan aika sekava tekstissäni mutta toivottavasti tajusitte pointin :)

    • puhumalla-selviää

      Ilman muuta paras tapa on ottaa härkää sarvista eli ottaa häiritsevä asia puheeksi.
      Ilman syytöksiä ja epäilyitä, kumminkin puolin.
      Ole rehellinen ja kerro että asia kiusaa sinua. Puhukaa asiat halki.
      Voi olla että se ei mustasukkaisuutta paranna, siihen ei joskus tehoa muu kuin terapia. Mutta jos noin jatkuu, on liitto kyllä pahasti vaakalaudalla.

    • Mieuuestaan

      Oon terapiaa miettiny, oli aikakin varattu mutta ei vaan päässyt perille asti.
      Meinasin itsekin että ottaa asian vaan fiksulla tavalla puheeksi kun tiedän et tää on vaan mun pään sisällä, sen takia oli pakko kysästä että kannattaako puhua vaikka oon ite sitä mieltä että pitäisi.

      Tää on vielä aika yksinkertasen selvä homma ja veikkaan et saan kaiken korjattua puhumalla ja taas voidaan pitkään tanssia ruusuilla kun suhde on muuten täydellisin suhde tähän mennessä. Tää on ainoa ongelma "vanhasta elämästä " mikä pitäis vielä selättää :)
      Kiitos vahvistuksesta...

    • Kaikkionvainlainaa

      Mustispipi on omistussairaus. Opettele ymmärtämään että et omista vaimoasi sen enempää kuin ketään muutakaan maailmassa. Et edes omia lapsiasi jos niitä joskus on.

    • Hei 'hulluko'.

      Minusta tuntui reilulta miehen teolta, että heti kärkeen myönsit, että kokemasi mustasukkaisuus ei ole tervettä. Hulluksi sinun ei tarvitse itseäsi epäillä, mutta sen sijaan varmaan hyötyisit siitä, että pohtisit enemmän omaa elämäntarinaasi.
      Mustasukkaisuus on menettämisen, hyljätyksi tulemisen pelkoa, jossa tavallaan kontrolloimalla yritetään saada varmistettua, ettei menetä toista. Kuitenkin jokainen syvältään tahtoo tulla rakastetuksi ja valituksi sellaisenaan, vapaaehtoisesti, ilman kontrollointia. Jos 'saat' naisen pidetyksi itselläsi mustasukkaisesti kontrolloimalla, et saa sitä, mitä kipeiten tarvitsisit: kokemusta siitä, että riität ja olet rakastettu ihan omana itsensäsi.

      Juttele toki vaimosi kanssa hänen ystävästään, mutta korosta, että tunne-elämäsi on sinun. On tärkeä oppia erottamaan, mikä on omaa ongelmakenttää ja mikä parisuhdeongelmaa. Kipeä mustasukkaisuus ei ole parisuhdeongelma vaan mustasukkainen itse tarvitsee apua. Uskoisin, että hyötyisit elämästä enemmän jos hankkisit keskusteluapua. Se voisi pelastaa sinut elämään vapaasti, oppimaan luottamaan, oppimaan olematta varuillaan koko ajan. Keskusteluapua tarjoavia tahoja voi kysyä esimerkiksi terveyskeskuksesta tai yksityisiltä, Valviran hyväksymiltä psykoterapeuteilta.
      Terveisin Merja, diakoni.

      • TToope

        Keskusteluapuahan toi kaveri täältä hakeekin. Kyllä se kipeä mustasukkaisuus on mitä suuremmassa määrin parisuhdeongelma. Avoimmuus molemmin puolin puhdistaa ilman. Parempi kertoa kumppanilleen olevansa mustankipeä. Sehän on aivan normaali tunne muiden seassa. Parempi puhua kuin hautoa tai myrskytä.


      • Terapianpaikka

        Mustispipi on omistus- ja luulotauti, joka asuu yleensä vain pariskunnan toisessa puoliskossa. Parisuhteen kanssa sillä ei ole muuta tekemistä kuin että tauti poteva sairastuttaa suhteen luuloillaan ja kuvitelmillaan joilla ei ole mitään todellisuuspohjaa.

        Tavallisesti juttu kulkee myös niin, että vaikka toinen todistelisi miten päin ja millä elkeillä että aihetta mustasukkaisuuteen ei ole, niin se ei auta mitään, koska kipeys on sairastajan korvain väliss' eikä se poistu sieltä ennen kuin ao. ITSE tekee sille jotain.


    • Tiutiuuuuu

      1. et ole miehenalku enää, jos olet jo 3-kymppinen.
      2. miksi haluat pilata naisten ystävyyden mahdollisesti nolaamalla heidät yhtä aikaa.

      • Apapappoika

        1. Juu, en ihan pieni poika enää ole mutten luokittele itseäni vielä mieheksi, sitten vasta ko olen aikuinen ;)

        2. Nolasin molemmat, avovaimoni ja hänen ystävänsä. Onneksi eivät nolostuneet... Avokki on ilonen nyt kun sain asian selvitettyä ja puhuttua näistä sairaista luuloistani, sekä tämä ystävä. Nyt voin taas suhtautua ystäväänsä samalla tavalla kuin aikasemmin ennen mustasukkasuutta :)


    • oleonnekas

      Sinun täytyy hyväksyä naisesi sellaisena kuin hän on. Onko aihetta olla mustis naiselle? Mielestäni se olisi kaunista, jos pystyisit hyväksymään heidän suhteensa. Muista. ettei ketään voi omistaa. Jos ryhtyy omimaan, niin pian menettää.

    • Apapapnoproblem

      Ja pakko sano vielä tähän yleisesti, kiitokset diakonille, luit ja ymmärsit viestini oikein. Tällä hetkellä en tunne tarvitsevani apua, avovaimon kanssa pystyn puhumaan asiasta kuin asiasta ja nyt uskaltaisin väittää että omat ongelmani olen hänen avullaan selättänyt eikä tässä juurikaan ole enempää huolenaiheita :)

      Ja muille vastaajille. Kysyin vain mielipidettä että otanko asian puheeksi ja onneksi otin. Suhde muiltaosin täydellinen, sen takia olen omat "ongelmani ottanut käsittelyyn" koska tässä on suhde jonka eteen on tehtävä töitä jos tulee ongelmia.
      Niinku avokille oon sanonu, en ole ikinä uskonut "se oikea"-juttuihin mutta jos uskoisin niin tietäisin että se on just tämä, en ole ikinä kenenkään kanssa joka olisi sopinut mulle näin täydellisesti!
      Asiat ei siis selviä kuin vain ja ainoastaan puhumalla :)

    • annatyttöjenlesboilla

      Ja jos se eukkos sattuisi pelehtimään sen kaverinsa kanssa, niin eihän se nyt ole juttu eikä mikään. Itse en osaa olla naisesta mustasukkainen. Toinen juttu on muut miehet..

    • Elluillu

      Onko sinulla miesystävä?

    • sdjsfd

      Olisi mielenkiintoista kartoittaa sitä miksi olet mustasukkainen? Onko sinua joskus petetty, vai oletko salaisissa alitajuisissa fantasioissa itse pettämässä ja kuvittelet että toisetkin voisi tehdä näin?
      Kaikkein mustasukkaisimmat olisivat itse kaikken potentiaalisimpia pettäjiä.
      Selvitä asia mutta sitten suosittelen että lähdet työstämään noita asioita itsessäsi eteenpäin. Minulla oman mustasukkaisuuden taustalla oli hylätyksi tulemisen ja arvottumuuden kokemus omien vanhempieni takia. Kun pääsin tuosta jyvälle, kipu loppui.

      • Epävarmuudensietokyky

        Tarkoittanet: Kaikkein mustasukkaisimmat OVAT itse kaikkein potentiaalisimpia pettäjiä.


    • hetkonensano

      Eka kirskahdus: 30-vuotias kutsuu itseään miehenaluksi...
      Olet kylläkin jo siellä vanhemmalla puolella nuoruuttas, joten olepa edes sen verran todellisuudessa.

      • HetkinensanoiPutkinen

        Ei pidä paikkaansa: kysehän on miehestä, joten ihan alku vasta. Voiko "todellisuudesta" puhua mitään jos ei aikuisuudesta tiedä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1545
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1184
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1117
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1016
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      975
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      937
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      852
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      694
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      660
    Aihe