NARSISTI PUOLISONA

Halveksittu

On mitalin arvoinen asia, jos pääsee eroon narsisti puolisosta/avokkaasta.
Ei kamalampaa elämää voi olla, kuin asua saman katon alla narsistin kanssa.
Miehestäkin voi tulla alkoholisti tai vaikka huumeiden käyttäjä siinä helvetissä.
Jos onnistuu pääsemään eroon julmasta, kiukkuisesta ämmästä, niin kestää kauan toipua, eikä monet tule koskaan entiselleen.
Sama asia naisen kohdalla. Ukko pitää kynnysmattona, ei vertaisenaan.

106

702

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ValiValiVali

      On se katkeran suloista tämä elämä.
      Ja tänne älysit vielä kommenttisi laittaa..

    • zicc

      pitkää aikaan yks asialinen alotus palstalla
      muttei me pölleröt osata keskustella siittä

    • Näin_Arvelen

      Niin, ei osata, ei.
      Täällä asiantuntijalääkärit tekevät diagnooseja epäonnistuneista ihmissuhteista.
      Ainahan se vika löytyy muualta/muista.

      • kynnysmattonaollut

        Jos narsisti ukko pettää akkaansa, niin tottakait se on akan vika, tässä lipevässä ukossa ei ole mitään vikaa . Narsisti ukkona oli ainakin niin tosi " ihaanaa" miestä alkuunsa. Ensi huuman mentyä ohitse , alkoi arki, joka kärjistyi lopulta sodaksi. Siitä niin rakkaasta kaverisuhteesta, jota elimme, muodostui huoraava akka ja tämä ukko-kultapuppeli sai uuden uhrin itselleen.


    • jfkdkxjd

      Ja voi niitä raukkoja jotka ei halua eroon! Miten voikaan olla ihminen tyhmä...

    • Narsistinähtylaivalla

      Eihän tämän narsistiukon etunimi vain satu olemaan Antti? Eräs Antti todella rakastaa itseään niin paljon, että täyttää narsistin määritelmän. Ja kuuluu sillä olevan uusi eukkokin kierrossa. Ainakin näin huhutaan. Oma vaimo odottelee kotona kun narsistiukko lemmiskelee laivalla varatun naikkosen kanssa.

    • expersu

      Se nyt vaan on niin, että kun joku- ei lääkäri, tutkija- vaan tavallinen maantallaaja kertoo/kirjoittaa narsismista, niin lukijasta/kuulijasta tuntuu siltä että juuri tämä kertoja/kirjoittaja on narsisti. Ettekö torvelot ymmärrä lukemaanne? Turhaa esitätte viisasta, kun ei ole asioista mitään käsitystä.

    • minullaon

      Entäs, jos narsisti on naapurina sen kanssa on aika hankalaa, aina räpättämässä joka asiasta, arvostelemassa naapurin asioita .

    • saraa5

      Naristista täytyy ymmärtää erota. Ko. sairaus ei parane koskaan ja koska henkilö, ei itse tiedosta olevansa sairas, vaan näkee vikaa aina muissa ihmisissä. Hän tuhoaa ympärillä olevat ihmissuhteensa ja narsistin lapset kärsivät myös tilanteessa paljon. Itse eron jälkeen pidin etäisyyttä usemman vuoden ja vasta sen jälkeen pystyn rauhallisella mielellä suunnittelemaan omaa tasapainoista elämää, ilman narsistisen puolison aiheuttamia pelkoja ja epävarmuutta,jota kuului "normiarkeen" .Onneksi se on takanapäin ja saan olla kiitollinen, että pysyin itse terveenä ja jaksoin eteenpäin.

      • Nari-Nari

        Niin,minä sitä, minä tätä,mutta aina oikeassa. muiden tekemiset aina väärin,minä vaan osaan.Kadehtin muitten menestystä ynnä muuta.Kyllä osaan olla pirullinen.


    • gessielertin

      hyvää aloituskeskustelua

    • Kahvilaboikotti

      Kamalampi/katalampi on narsisti tuttavana: selkäsi kun käännät, niin on jo toisen miehen kimpussa. Ovelana esittää niin siveellistä, että yököttää. Että kehtaakin; kuudennella kymmenellä oleva mummoihminen.

      • harmillista

        Tuo SIVEELLISYYS ja TEKOPYHYYS ne öklöttää tämän tyypin henkilöissä, mutta kuten sanot, ovat pettäjiä ja valehtelijoita ikään katsomatta. Tuijottavat vain omaan napaansa, vaarallisia viettelijöitä, jotka monelta jäävät tunnistamatta esimerkillisen käyttäytymisen takia.


    • Himothiirelläki

      Eikös nämä ole vaan,ne normaalit salattujen elämien kuviot,et tarviiko siihen olla edes narsisti??????

    • Piirileikkijä

      Niin
      Voisi kait jotenkin erottaa Narsismin ja ihan elämää kuuluvat asiat.

      Narsismi on todella hankalaa, mutta ei kaikki itselle epämiellyttävää ole Narsismia.
      I
      hmiset riitelee. On ihmisiä joiden kanssa ei tule toimeen (hyvä kun itsensä kanssa). Ei kaikki mene kuin strömsöössä. Ihmiset pettävät, itseään ja toisiaan, syyt voi olla monenmoisia, sellaisiakin, ettei Naapurit aina tiedäkään kaikkea. Täällä Haapavedellä tietysti naapurit tietävät omat asiat paremmin kuin itse.

      Kyse ei kyllä välttämättä ole ollenkaan Narsismista.
      Narsisti saattaakin olla se kyylääjä mitä suuremmassa määrin.
      Siitä on vain tullut muotisana. Kaikki omasta tai jonkun mielestä epämiellyttävä käytös on Narsismia. Ja höpön höpö.

    • eileikinasia

      narsisti on paha ihminen. aina koulukiusaajasta avionrikkojaan ja tappajaan.
      vahingoittavat muita oikein mielellään.

    • hdghnjiffcb

      Narsistia ymmärtää vain se henkilö joka on joutunut narsistin kans yhdessä elämään.Narsisti on kylmä tunteeton.Narsistia ei pääse halaamaan kun selän puolelta,sillä hän pakenee vaikka kattoon jos on portaat ja vetää ne ylös perässään.Hän ei osaa tervehtiä,ei anteeksi pyytää.Kaikki normaaliin elämään kuuluvat käytöstavat puuttuvat narsistilta.Narsisti raivoaa,huutaa mitättömistä asioista jotka ei hänelle edes kuulu.Narsisti on hyvin utelias,hänen täytyy tietää kaikki asiat.Naapureiden kulkemiset,kauppojen myyjien nimet.Hän jopa kyttää myyjien autot ja rekisterinumerot,hän tietää minkälaisella autolla kukakin myyjä ajelee.Naiset ambulanssi ja poliisiautojen kuskeina ovat mielenkiinnon kohde,jos on mies narsistista kyse.Hän jopa saattaa lähteä perään ajelemaan.Narsisti elää menneisyydessä,se on ollut narsistille parasta aikaa.Hän unelmoi suuresta rakkaudesta,vaikkei koskaan pysty rakastamaan ketään.Hän kuuntelee haikeita ja kaipaavia suomalaisia iskelmiä.Hän nauttii yksinään olemisesta.Hänellä on aina kiire.Autolla ajaessaan hän haluaa pelotella kyydissä olevat kaahamalla ja välittämättä muista tiellä liikkujista.Narsisti liikkuu samaan kellon aikaan joka päivä.Narsisti ei pärjää,jos hän ei saa ihailtavia katseita lähteiltään,niistä hän ottaa duralexsit täyteen virtaa ja jaksaa loistaa.Narsisti on usein alkoholisti.Tällainen on meidän pikku nassu reppana.

    • docmcmd

      Tuohon voi vielä lisätä että narsisti on myös erittäin kateellinen, halu puhua pahaa toisesta ihmisestä, nolata toista kuuluu hänen bravuuriin Narsisti on kuitenkin hyvin pelokas ihminen joka yrittää isolla äänellä saada vastapuolen pelon valtaan. Ulospäin hirveän lipevä,keskipisteenä ja kaikki tietävänä. Ei kuuntele jos jotakuta henkilöä joku kehuu, keksii ajanmittaan perättömiä siitä henkilöstä. Löytyy lukemattomia tuntomerkkejä miten erottuu joukosta.

      • Kerrokerrokuvastin

        Hyviä havaintoja tänään kirjoiteltu narskuista. Se , joka on elänyt tai elää narsistisen kanssa, tietää millainen ystävä hän on. Osaa tosiaan olla lipevä ja näytellä, mutta kun vihastuu, niin uhkailee virkavallalla ja lakimiehillä. Näin kävi minun kohdallani. Ja niinkuin docmcmd kerroit, on kateellinen ja haluaa etsiä toisesta niitä huonoja puolia, mutta itse haluaa olla se paras ja näyttävä, kukkona tunkiolla. Aina hän on itse oikeassa, ei anna periksi. Monet kerrat olen tämänkin asian kokenut, mutta olen antanut mennä toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos.
        Harmi vain kun tällainen ihminen, vaikka kuinka hän itseään peilailee, niin ei näe sitä omaa heikkouttaan.


      • onnekspääsineroon

        Niin on. Ja vain hänen sukunsa on paras. (siis hänen hovinsa) Ulospäin unelmien puoliso, kotona tunteeton piru.


    • vainminäeimuita

      ..duralexit täyteen virtaa...osuvasti kuvattu tuo hänen itsensä masinoima ilmiö jota narsisti luulee ihailuksi
      tosiasiassa narsistin tyhjyys ei koskaan täyty
      eikä narsistilla itsellään ole aavistustakaan siitä kuinka vähän annettavaa hänellä on ympäristölleen etupäässä hän hyödyntää muita ja panee muut palvelemaan omia päämääriään
      kukaan ei saa olla parempi oikeastaan narsistin elämäntehtävä on nitistää
      kaikki ne jotka häiritsevät hänen käsitystään hänen omasta suuruudestaan, ylivertaisuudestaan ja kaikkivoipaisuudestaan
      narsisti on ovela häikäilemätön ja hänen julkisivunsa kiiltää.hän ei jätä jälkiä
      eikä kukaan usko jos/kun totuus hänestä paljastuu

    • jgfghkknv

      Eikä tunnusta mitään,vaikka olisi parisuhteessa ja joku sitä kysyis,ei saisi vastausta.Ei ole tunteita toista ihmistä kohtaan,eikä osaa myöskään näyttää,on sillä saralla niin köyhä.Olen miettinyt että jos narsisti eroaa jonku kans,niin tunteekohan hän yhtään ikävää,vaan jatkaako hän kylmästi uuden uhrin kalastusta.Narsistillahan on kalaverkot aina vedessä.Narsistin kanssa ei pysty lähtemään lapin reissulle hiihtelemään.Muutaman kerran on käyty ja narsisti on sanonut,että ne ovat liika rauhallisia paikkoja hänelle.Siellä kun ei päiväkausiin näe ketään,niin ei sitä ihailua saa osakseen.Kaksi päivää korkeintaan ja voi lähteä pois.Jos narsistilta on joku esine hukassa,hän ei pysty kertomaan,vaan huokailee ja teppasee hermostuneesti.Uhrin täytyy osata siitä lukea mikä häntä vaivaa.Jos jotain vahinkoa sattuu narsisti osaa kääntää taidokkaasti kaikki muiden syyksi.Aivan mitä ihmeellisimmällä taidoilla ja hyvin nopeasti.

    • eikämuutukoskaan

      narsisti uuvuttaa läheisensä.joskus jopa maan alle.
      eikä taatusti tunne ikävää jos uhri lähtee vaan ryhtyy näyttävästi kostopuuhiin.
      puolisokseen valitsee aina sellaisen jota pystyy hallitsemaan jojottamaan ja
      vedättämään loputtomiin.

    • Temmoton

      Narsistin kanssa ei kukaan voi elää kauan parisuhteessa.
      Se on yhtä helvettiä.On naisesta kyse ja siihen kun sattuu vielä varmat päivät ja
      muutenkin on jäänyt "omankädenoikeus" lääkkeet ottamatta,niin voi julmuri.
      Kaikki muu on toisarvoista,vaan ei oma napa.Kaikki kärsii puoliso,lapset koti,eläimet.

    • LapinAslakki

      Voi raukkoja. Katsokaahan peiliin. Saattaa olla, että siellä se vasta NARSISTI katsookin.

      • Hänkatsoopeiliin

        Hyvä hannu!


    • Voiheitäraukkoja

      Luonnehäiriöitä on monenlaisia ja monentasoisia. Tässä ketjussa on kuvattu
      erinomaisen osuvasti niistä yhtä, eli narsistista luonnehäiriötä.
      Tutkimusten mukaan viidestä narsismivammaisesta neljä on miespuolista.

    • inspotoncase

      Esimerkki, jos narsisti saa tuomion rikoksesta. Hän pyrkiin kaikin keinoin käntämään ja toimimaan ja kertomaan kanssaihmisille ja samoin uhria kohtaan niin , kuin hän olisi se uhri. Hän ei millään voi hyväksyä sitä,että hän kaikkitietävä, olisi syyllinen. Tämähän on narsistille erittäin kova tuomio jota hän kantaa mukana loppuelämän ja pyrkii aina tuomaan esille että hän on uhri ei syyllinen. Hän ei pysty esim pyytämään anteeksi tekojaan, se ei kuulu narsistin luonteeseen, hän ikäänkuin elää ja saa voimaa siitä että on ilkeä ja pahansuopainen.

    • Täysinviaton

      Perheväkivalta ja pedofilia ovat tyyppiesimerkkejä juuri tuosta.
      "Hakkasin vaimoni,koska hän kerjäsi sitä ja raiskasin lapsenlapseni ,koska hän vietteli minut."

      • aasinsillankautta

        Lestapiireissä törkein tapaus edelliseen viitaten oli sellainen missä pedofiililesta vapautettiin syytteistä lahkon puolesta ja uhrista tehtiin syyllinen. Oli kuulemma viekoitellut synnin tielle tämän lapsiinsekaantujan.


    • restustare

      kyllä näitä riittää perheitten ja muiden ulkopuolelta. Siellä on ne pahimmat,

    • Susialammastenjne

      Paitsi rikollisten joukossa häikäilemättömiä narsisteja on paljon johtopaikoilla, niin maallisissa kuin hengellisissäkin piireissä.

    • boitusvac

      Narsisti on parantumaton, eli ei minkäänlaista toivoa että parantuisi. Luonnehäiriköinen psykopaatti.

      • niin.no..joo

        Kyllä terapiassa voi yrittää korjata syitä mikä tekee ihmisestä narsistin. Vaikeaa ja jopa ylivoimaista se toki on koska narsisti ei tunnista tilaansa. Muitten vika kaikki omat rikkeet yms. alappa semmosta sitten korjaamaan. Yllätä asia mitä hyvin harva tietää narsisteista on se, että todellisuudessa narsistilla on hirveän huono omatunto jota pyrkii korjaamaan valtavalla pätemisellä ja valtaan pyrkimisillä esim. kuntapolitiikan kautta. Yleensa myös se ainoa kanava monelle narsistille päästä taudinkuvan mukaan pätemään. Nuolevat persettä päästääkseen piireihin ja kun sinne pääsee potkii vaikka omia päähän jos sillä asemansa säilyttää.


    • ajanhermolla

      Aika hyvä tuntomerkki narsisti-psykopaatista on,että vaimot ja lapset lähtevät,pois perhehelvetistä.Usein tämä narsisti-psykopaatti on lipevä ja työelämässä "toimitusjohtaja" tasoa oleva koulutettu henkilö,joka pitää tarkasti "kulisseja" pystyssä ,niin että ulkopuoliset luulevat hänen olevan "loistavan"yksilön ja ystävän.

      • lehtosaaresta

        apua kaikille, ei tukena kärytessä1


    • voktukastuu

      Narsisti/psykopaatti on kuitenkin senverran yksinkertainen että ei itse ole tietoinen siitä kun paljastuu.Hänkun on niin itsekeskeinen, hyvin manipuloiva ja se röyhkeys täytyy äänen korottamisella tuoda esille. Pukeituminen on myös eräs tyypillinen narsistin piirre, tällä hän pyrkii erottumaan että on näkyvämpi.

      • tiedetään

        sehän olet selvästi sinä


      • ressiäpukkaa

        minulla on narsisti koira ,mitä teen lopetanko sen vai kärsinkö vain.


      • hottok

        En ole vielä tähän mennessä pukeutumisella pätevää narsistia tavannut kyllä se on suora huutaminen se tyypillisin piirre jos joku uskaltaa olla eri mieltä. Kun järki loppuu alkaa huutaminen. Pukeutumisella huomion hakeminen viittaa lähinnä huomionhakuisuuteen mikä saattaa olla narsismiin taipuvaista tai siihen liitettävissä mutta ei narsimin tyypillinen piirre ei todellakaan.


    • khykgfgjk

      Narsisti pystyy katsomaan vastaan tulevasta ihmisestä,onko tämä minkä luonteinen.Narsisti pystyy katsomaan ihmisen lävitse ja löytää sen oikean henkilön.Ihmisen jota on helppo alkaa lyömään alas.
      Vuoristorata on valmis alkamaan.

      • varottavaontodella

        Totta on, että narsisti on ihmistuntija mutta ei tunne itseään. Narsisiti on tunneelämältään 3-4 vuotiaan tasolla. Tämän ovat psykiatrit asian tulkinneet! Narsisit on todella alistava ja jos joku uskaltaa häntä nousta vastustamaan hän tappaa! Tämä on aivan totta jo todeksi koettu! Ei pidä leikitellä tuon asian kustannuksella!


      • Joko-tai

        Ja jos tai kun narsisti tapaa itseään fiksumman ihmisen siitä tulee vihollinen jos ei suostu hyppyytettäväksi. Ja itseään fiksumpia narsisti tapaa ja usein. Joko tai. "Ystävä" tai vihollinen narsistilla ei ole välimuotoja. Kaveritkin sellaisia joista hyötyy tavalla tai toisella. Yleensä juoksupoikia itselle myötäilijöitä omien tavoitteiden saavuttamisessa.


      • Haaremiksi

        ne ammattilaiset kutsuu yhteisöä jonka narsisti ympärilleen muodostaa niin kotona kuin työpaikoillakin tai vaikka kuntapolitiikassa. Siellä varsinkin. Toiminnan perusedellytys.


      • kummastelen

        eikö se ole jonkinsortin haaremi, kun akkaa pitää vaihtaa tuontuostakin. Akat olleet täysin asiallisia naisia, mutta mikä mahtaa olla miesparan menneisyys.


    • kerranki

      eipä ny aleta kaivella kenenkään koiraa tai ukkoa akkaa.mitä hyötyä?
      oli asiallinen ketju.

    • Luettu

      Taivaslaulu kirjakin oli jonkinlainen narsismin opas.
      Siinä kuvattiin näitä julmia lähimmäisiä.
      Uskon kaapuun puettu julmuus on hyytävää luettavaa.
      On kirjaston lainatuin kirja näköjään Haapavedelläkin.

    • Szdbvjhllll

      "Katkeruus on pahinta, mikä ihmiselle voi käydä"

    • katsokaaheitä

      Ne jotka eivät ole eronneet ,asuvat monet eripuolilla taloa ,joilla on siihen mahdollisuus. Tilaisuuksiin ,kuten häihin ,hautajaisiin tullaan yhdessä ,sillä narsistille kuuluu, että julkisivu pidetään edustuskelpoisena, oli sitten yhteielämä mitä helvettiä hyvänsä. On surullista katsoa orjuutetun ja narsistin välistä liittoa ,jos ymmärtää kuinka vinoutunutta se on.

    • pahinta

      joo surullista näytelmää on ei tarvi teatteriin mennä kattomaan

    • Narsistinen

      Varmaan oon, muuksi en voi tullakkaan. Kamla ihiminen joka tappauksessa.

      Soittakkaapa lihakunnan auto, ku ei tästä tauista on mittää mahollisuutta parantua. Mitähän nämä täällä vaahtoavat ovat?

      Näyttää olevan aivan samoja piirteitä, vai on täällä hyviä psykolookeja!

    • eipysymölymahassa

      yks möläytys mahtuu hyvään ketjuun tervetuloa;)

    • PiiPaaPiiPaa

      Jonkun katkeran nössykän itsepohdintaa koko ketju

    • Hyvääkeskustelua

      Aikoihin asiallisin ketju mitä täällä on ollut.
      Muutama buuaaja aina on kun asia menee yli hilseen.
      Ja keskustelu on pysynyt yleisellä tasolla, se on saavutus tällä palstalla!

      • Pelkopois

        Vaikuttaa siltä, että puhutaan pelkästään mies-narsistista. Asiahan on niin, että akoista löytyy samoja ja julmia. Lapset käy sääliksi ja on suuri pelko, että ne omaksuu äiti-hirviön käytöksen. Kyseiselle hirviölle kaikki ihmissuhteet on olemassa omien tarpeiden tyydytystä varten. Hän ei ole kyennyt erillistymään äidistään ja siksi näkee toiset ihmiset itsensä jatkumona. Hän on vailla omaatuntoa oleva valehtelija. Muokkaa tarinansa ja tosiasiat valheeseen sopivaksi. Valehtelu ja toisten ohjailu ovat psykopaatille luontaisia lahjoja. Samalla psykopaatilla on monia uhria. Seksi käyttäytymisellään hän saa aluksi äijät koukkuunsa, heillä menee hyvin äkkiä vittu päähän ja järki perseeseen. Siitä virheestä saa kärsiä paljon ja kauan.
        Hoitoalaltakin löytyy tällaisia akkoja (sokea rampaa taluttaa). Ihmettelen ettei työpaikka haastattelijat erota heitä kunnon ihmisistä.
        Noille heittiöille ei saa ikimaailmassa pelkoaan näyttää.


      • fhhjftymbvhm
        Pelkopois kirjoitti:

        Vaikuttaa siltä, että puhutaan pelkästään mies-narsistista. Asiahan on niin, että akoista löytyy samoja ja julmia. Lapset käy sääliksi ja on suuri pelko, että ne omaksuu äiti-hirviön käytöksen. Kyseiselle hirviölle kaikki ihmissuhteet on olemassa omien tarpeiden tyydytystä varten. Hän ei ole kyennyt erillistymään äidistään ja siksi näkee toiset ihmiset itsensä jatkumona. Hän on vailla omaatuntoa oleva valehtelija. Muokkaa tarinansa ja tosiasiat valheeseen sopivaksi. Valehtelu ja toisten ohjailu ovat psykopaatille luontaisia lahjoja. Samalla psykopaatilla on monia uhria. Seksi käyttäytymisellään hän saa aluksi äijät koukkuunsa, heillä menee hyvin äkkiä vittu päähän ja järki perseeseen. Siitä virheestä saa kärsiä paljon ja kauan.
        Hoitoalaltakin löytyy tällaisia akkoja (sokea rampaa taluttaa). Ihmettelen ettei työpaikka haastattelijat erota heitä kunnon ihmisistä.
        Noille heittiöille ei saa ikimaailmassa pelkoaan näyttää.

        Aivan varmasti on naisissakin narsisteja ,totta kait.Heilläkin on voinut olla lapsuudessa turvattomuutta.Siitähän se johtuu lapsuudessa hylätyksi tulemisesta.Siellähän he ovat kärsineet tyttö-ja poikalapset samallalailla.Jostain muistelen lukeneeni,että jos lapsella on yksikään vanhempi johon voi luottaa ja turvautua,se riittää lapsen kehitykselle.Jos nyt ajatellaan,että äiti on narsisti ja isä tunnistaa nämä tilanteet.Silloin ajattelis että isä voi olla se turvallisuus ja rakkaus lapsilleen,kun äiti ei siihen kykene.Tilanne voi olla hyvin toisinki päin.
        Mitä tänne palstalle kirjoittamiseen tulee,niin ainahan se näin on ollut ja tulee olemaan,että naiset ovat avoimempia kertomaan asioistaan ja sen takia täälläkin on naiset enemmän kirjoittaneet.
        Viime kädessähän se ruumiillinen väkivalta jolla sanellaan ne viimeiset sanat ja miehet ovat yleensä riskimpiä ja voivat vaikka hiljentää puolisonsa väkivallalla uhaten.Oma narsisti mieheni on luvannut,ettei käy päälle,tähän asti on sanansa pitänyt,mutta henkistä väkivaltaa kyllä tulee joka päivä.


    • chfggjtfvgbhjko

      Kyllä saa aivan ihmetellä miten asiallisena on tämä ketju säilynyt.Paremmin mennyt kuin tuolla omalla narsismia palstalla.Siellä tahtoo hyvin herkästi tulla haukutuksi narsistiksi.Tännekkin tämä passaa kirjoituksena ja löytää lukijansa.

    • lhgklhhlthlh

      Tämä Narsismikeskustelu on hyvin samanlaista, kuin pakolaiskeskustelu.
      Jos haluat vaikka asiallisesti puhua pakolaisuudesta, niin sinut leimataan rasistiksi.
      Jopa Presidentin pitää selitellä sanojaan.

      Jos haluat sanoa jotain Narsismista sellaista, joka ei kuohduksissa olevan henkilön pirtaan passaa, niin et muka tiedä asiasta mitään tai olet Narsisti.
      Asiallinen keskustelu kummastakaan on sulaa mahdottomuutta.
      On monenmoisia luonnehäiriöön liittyviä asioita. Meissä monessa niistä jokin "kolahtaa". Niin uskonnossa, kuin tässäkin, niitä ensimmäisen kiven
      heittäjiä riittää. Itsearvio kyllä ontuu.

    • cestusras

      Ei narsismiin/ psykopatiaan kasvateta se vain on synnynnäinen luonnevika, eli tämä on perinnöllinen pahuus. Tämä on sairaus jolle ei ole parannuskeinoa. Narsistin uhriksi jos joutuu, niin muu lääke ei auta kun olla vain huomaamatta henkilöä, tämä on lääke joka toimii. Narsistille on kova paikka tulla hylätyksi koska narsisti haluaa olla keskiössä ja täten hän alkaa vältttää tätä henkilöä katsellen uuden uhrin kylläkin.

    • hevostkuuir

      Narsistilla ei ole todellisia ystävä lainkaan, hän kyllä itse kuvittelee että on. Hänellä ei voi olla ystäviä koska hän on itse vain ylitse muiden omasta mielestä. Narsismi kun myös tarkoittaa itserakkautta ihailu ym kohdistamista itseensä. Häikäilemätön tyyppi manipuloiva ja käyttää sitä sanaa luokatakseen toista

    • hjkkoöhfn

      Kyllä mulla on semmonen käsitys jääny asiasta,että narsismiin sairastutataan varhais lapsuudessa.Se kaikki turvallisuus,rakkaus kun puuttuu lapsen elämästä,se saattaa sairastuttaa narsismiin.Narsismista kertovaa tietoa on paljon.
      Jos lapsi hyvin varhaisessa vaiheessa kokee vaikeita pettymyksiä äitisuhteessaan eikä hänen tunteisiinsa vastata, hänelle voi alkaa kehittyä epäterve itseriittoisuuden ja kaikkivoipaisuuden tunne, jossa hän ei tarvitse ketään eikä mitään vaan hallitsee itse kaikkea.[1] Jorma Myllärniemen mukaan narsistisesta persoonallisuushäiriöstä kärsivä ei koe normaalisti masennusta. Masennus syntyy vain silloin kun hauras persoona hajoaa, itseriittoisuuden ja kaikkivoipaisuuden tunne menetetään.

      • Noinhan.se

        pääpiirteissään menee mutta ei se aina ole vanhempien vika vaan sen itsetunnon voi särkeä jokin muukin, ikäväksi koettu asia varhaisnuoruudessa. Luokan kingikin voi hetkessä muuttua takarivin vapisijaksi jonkin traumaattisen kokemuksen yhteydessä jossa minäkuva särkyy. Masennusta on eri asteista yhtä vuoristorataa. Yhä jaksaa yllättää kuinka pahinkin narsisti heikolla hetkellään on t o d e l l a epävarma ihminen. Seuraavassa hetkessä taas yli-ihminen jota ei edes säännöt tai lait koske. Mokatessaan kääntää asian muiden syyksi poikkeuksetta. Et ole narsistia nähnyt jos hän kykenee tunnustamaan virheensä syyllistämättä niistä muita.


      • Ääripään_esimerkki

        Aasinsillan kautta otan osaa keskusteluun omakohtaisella kokemuksella narsismista.
        Yhden kerran vuosia sitten ajauduin TE-toimiston kautta työkykyarviointiin johon yhtenä osana kuului psykologin aika tarkoituksena hänen arvionsa ammatinvaihdollisiin valmiuksiin minun kohdaltani. Yllätys oli itselle suuren suuri kun itse alan ammattilainen osoittautui käynnin yhteydessä hyvin nopeasti narsistiksi jonka aika meni itsensä ylistämisessä ja kehumisessa mihin oleellisesti kuului asiakkaan eli minun vähätteleminen ja syyllistäminen yms. hyvin epäasiatonta käyttäytymistä käynnin luonne huomioiden. Jopa siinä määrin etten koskaan saanut hänen lausuntoaan luettavakseni saati että sitä olisi liitetty raporttiin joka lähetettiin arviointiin lähettäneelle taholle. Kaikki muut lausunnot muilta asianomaisilta kirjattiin työkykyarviointiin mutta psykologin lausuntoa ei vaikka sitä vailla olin eri tahoilta.
        Erikoiseksi asian teki se, että olin sitä ennen ja sen jälkeen joutunut vastaavankaltaisiin työkykyarviointeihin joissa poikkeuksetta muiden psykologien lausunnot tulivat kirjatuiksi lausuntoihin. Pelottava pelkkänä ajatuksena narsisti psykologina mutta näköjään mahdollista. Itseä asia ei liikuttanut sen enempää suuntaan tai toiseen mutta ajatus kuinka hänen vastaanotolleen joutuu esim. ihminen joka kärsii mielenterveysongelmista saa lähes palan nousemaan kurkkuun.


    • Jklinmam

      Narsisti yrittää vielä jatkaa pettämistään jo kiinni jäätyäänkin. Kovasti pyytelee anteeksi petoksen kohteelta mutta sormet jo syyhyyää, että milloin saa salarakkaalleen, toisen aviomiehelle taas viestiä laittaa.
      Kaksinaamaisuus on jotain sellaista, mitä ei sanoin voi kuvata.
      Ei kunnioita perheen rajoja ja omaansakin pettää mennen tullen. Sitten esittää niin siveää ja rakastavaa puolisoa/äitiä, vaikka on valmis tuhoamaan toisten elämän ilman syyllisyydentuntoa.

    • Eiköhäntässämonelle

      Erilaisia persoonallisuushäiriöitä

      Epäluuloiselle persoonallisuudelle on ominaista laaja-alainen muihin ihmisiin ja heidän tarkoitusperiinsä kohdistuva epäluulo. Epäluulon vuoksi henkilön on haluton uskoutumaan muille, ja hän voi tulkita viattomatkin huomautukset tai tapahtumat itsensä kannalta uhkaaviksi. Hänen on vaikea antaa anteeksi ja hän saattaa toistuvasti ja perusteetta esimerkiksi epäillä puolisoaan tai partneriaan uskottomuudesta.

      Eristäytyvästä persoonallisuushäiriöstä kärsivälle on ominaista laaja-alainen vetäytyminen ihmissuhteista ja rajoittunut tunteiden ilmaiseminen.

      Psykoosipiirteisessä persoonallisuushäiriössä henkilöllä ilmenee skitsofreniaa (ks. «Skitsofreenistyyppinen häiriö»1) sairastaville henkilöille ominaisia kokemuksia ja uskomuksia ilman, että kyseessä olisi kuitenkaan varsinainen skitsofrenia. Hän voi kokea toisten eleiden viittaavaan häneen (suhteuttamisajatukset), uskoo vahvasti taikauskoon, selvännäköön tai muuhun maagiseen ajatteluun, hänellä voi olla epätavallisia havainto-, depersonalisaatio- (ks. «Itsensä epätodelliseksi ja vieraaksi tunteminen (depersonalisaatio)»2) ja derealisaatiokokemuksia, hän on usein ulkonäöltään tai pukeutumiseltaan erikoinen, usein epäluuloinen ja sosiaalisesti eristäytyvä.

      Epäsosiaalinen persoonallisuushäiriö eli psykopaattinen käytös alkaa jo ennen 15 vuoden ikää. Käytökselle on ominaista välinpitämättömyys toisten oikeuksista ja kyvyttömyys tai haluttomuus huomioida toisia ihmisiä. Henkilö on impulsiivinen, vilpillinen ja helposti ärtyvä syyllistyen toistuvasti lainrikkomuksiin eikä kadu tekojaan.

      Epävakaalle persoonallisuudelle ("rajatila"- tai "borderline"-persoonallisuushäiriö) on tyypillistä laaja-alainen tunnetilojen ja minäkuvan epävakaus ja käytöksen huomattava impulsiivisuus. Ihmissuhteet ovat intensiivisiä ja epävakaita vaihdellen voimakkaasta ihannoinnista täydelliseen vähättelyyn. Käytökselle on ominaista hylätyksi tulemisen pelko, alttius ärtyä helposti, vaikeus kontrolloida suuttumusta, itsetuhoinen impulsiivisuus ja toistuvat itsemurhayritykset.

      Huomiohakuisessa persoonallisuudessa dramaattinen tai teatraalinen tunteiden ilmaisu ja huomion hakeminen on korostunut. Käytökselle on ominaista ulkonäön korostaminen ja tilanteeseen sopimaton seksuaalisesti viettelevä käytös. Henkilö kokee ihmissuhteensa läheisemmäksi kuin ne todellisuudessa ovat, ja hän on helposti toisten ihmisten ohjattavissa.

      Narsistiselle persoonallisuudelle on ominaista erilaiset suuruuskuvitelmat, voimakas ihailun tarve ja empatian vähäisyys. Henkilö kokee olevansa oikeutettu erikoiskohteluun, on kateellinen tai ylimielinen sekä voi käyttää muita häikäilemättä hyväkseen.

      Estynyt persoonallisuus on ihmissuhteissa voimakkaan estoinen, kärsii jatkuvista riittämättömyyden tunteista ja on yliherkkä itseensä kohdistuvalle kielteiselle arvostelulle.

      Riippuvainen persoonallisuus alkaa varhaisaikuisuudessa ja ilmenee korostuneena hoivatuksi tulemisen tarpeena, joka johtaa alistuvaan ja takertuvaan käyttäytymiseen sekä voimakkaaseen eroon joutumisen pelkoon. Yksin ollessaan hän tuntee itsensä avuttomaksi ja läheisen suhteen päättyessä hän pyrkii etsimään nopeasti hoivaa sekä tukea antavan suhteen.

      Pakko-oireisessa persoonallisuudessa on korostunut järjestyksen, täydellisyyden ja kontrollin tarve joustavuuden, avoimuuden ja tehokkuuden kustannuksella. Henkilö on ylitunnollinen ja joustamaton moraalisissa ja arvoihin liittyvissä asioissa, keskittyy korosteisesti yksityiskohtiin, sääntöihin ja aikatauluihin ja omistautuu työlle harrastusten sekä ystävyyssuhteiden kustannuksella.

      Hän on vaikeaa delegoida tehtäviä muille ja hän kykenee työskentelemään toisten kanssa vain omilla ehdoillaan. Usein henkilö on jäykän saita ja itsepäisen säästäväinen.

      • Narsismin.ollessa

        aiheena jätit listastasi pois ehkä se oleellisimman persoonallisuushäiriön mikä narsismiin hyvin usein liittyy eli patologisen valehtelun. Pahan tapauksen ollessa kyseessä uskoo itse kaikki satunsa vaikka muuttaisi tarinansa sisältöä muutaman minuutin välein keskustellessasi hänen kanssaan. Kun sitten hölmistyneenä huomautat asiasta tarina muuttuu uudestaan ilman että silmä värähtäisi.


      • Eipöhäntässämonelle

        Pakonomainen valehtelu ei ole lääketietellinen diagnoosi, vaan se liittyy muihin mielenterveyden ongelmiin oireena.[1]

        Jos ihminen hakee valehtelusta hyötyä, se saattaa olla osa narsistista persoonallisuushäiriötä. Käyttäytymismuodosta voi parantua, jos kokee sen itse ongelmaksi, mutta esimerkiksi narsistiseen persoonallisuushäiriöön liittyvää valehtelua ei voi saada parantumaan, sillä henkilö ei itse koe sitä ongelmaksi.[1]


      • tuttuapolitiikassa

        Viimeisestä lauseesta tunnistaa monen monta valtakunnan tason poliitikkoa eri puolueista. Ei ole vanhakaan asia miten eräs ministeri jäi valehtelusta kiinni ja tilille jouduttuaan pyyteli anteeksi hämmästyttävän lukuisia kertoja poliittisen asemansa säilyttäekseen mutta huom, ei koskaan eikä missään välissä tunnustanut valehtelevansa vaan muiden niskaan se sy lopulta meni.


      • outoominaisuus

        "eiköhäntässämonelle" -kirjoittajalle , hyviä kommentteja. Itse olin aikonaan suhteessa kyseisenlaisen miehen kanssa. En malta olla kirjoittamatta siitä, millaiset kokemukset koin ja säälin sitä naisraukkaa, joka paikkani sai tuon miehen hovissa.
        Mies osasi olla naisten hurmaaja. En ymmärtänyt häntä heti, vasta vuosien jälkeen aukenivat silmäni, miten joku osaa käyttää hyväkseen puolisoaan . Nainen on niin sokea tällaisen manipuloivan miehensä edessä, ettei ymmärrä tehdä pesäeroa heti alkuunsa. Olen pannut merkille, että narsisti etsii uuden puolison heti kun suhde päättyy ja mitä selvemmin tämä uusi on aina sellainen tyyppi, että mies saa otteen heti hänestä.
        Kirjoitit myös hylätyksi tulemisen pelosta, uskon että se on vanhemman ikäisellä näin.Myös tuo itsensä korostaminen ja seksuaalisen viettelevä käytös sekä ihailun tarve ovat niitä jokapäiväisiä ominaisuuksia tämänsorttisessa henkilössä.
        Monet meistä kirjoittajista ovat läheisessä suhteessa narsistisen henkilön kanssa, joten kirjoitetut kokemukset ovat omakohtaisia , vieras ei pysty näkemään näitä ongelmia. Narsisti näyttää ulkokullatulta.


    • seonaikapaljon

      Narsisti puolisona tekee noin 2 ja puoli.

    • Mielen

      Kiintoista, että tällekin palstalle saadaan kerrankin asiantuntija kertomaan seikkaperäisesti monia koskettavasta asiasta.
      Tulee väkiselläkin mieleeni, eräs Ollalasta lähtöisin oleva profhesori, toimi aikoinaan muistaakseni Vaasassa lääkärinä ja myöhemmin Oulun yliopistolla luennoitsijana. Itsekin olen kuunnellut ko. henkilön luentoja ja katselleut mielenkiintoisia kaavoja, eri alueilta. Paljon viisaita ajatuksia ja mielenkiintoisia kuvioita, mm. fysiikasta.

      Tällä kirjoittajalla on paljon samoja piirteitä, sopii hyvin myös jäähallikeskusteluun.

      Todella ammattinsa osaavan kirjoituksia.

    • KuunKulkijat

      Netistä poimittua
      Parhaiten pystyy Marttyyriä esittämään, väittämällä puolisonsa oleva narsisti.
      Siinä sitten ystävien ja suvun on hyvä jatkaa diagnoosin tekoa. Esittämällä tämän puolisolle, siitä saattaakin alkaa löytyä Narsistisia piirteitä. Sittenhän on helppo
      todeta, että "katsokaahan nyt". Tuollainen Narsisti se on.

      • jgghjhukihhhhh

        Ei kenestäkään tehdä narsistia,eikä kukaan halua puolisokseen narsistia.
        Ainoastaan narsisti itse voi saada puolisolleen aikaan narsistisia piirteitä,esim kun narsisti ei osaa kiittää mistään,niin puolisokin voi alkaa tehdä samoin.


    • Rauhoitu

      Nyt on käynyt jollekin ohkaisesti.
      Muija on käynyt kuokkimassa ja täällä pahaa oloa puretaan.
      Jaa, että kaikki tämä olikin Narsismia.

    • platelaa

      Narsisti akka,Suomen luonnon vaarallisin eläin,joutas vähentää kantaa hieman,että luonnon tasapaino säilyy,noin 200 yksilön kanta ois Suomen kokoselle maalle passeli.

      • hvghjhkfgbjk

        Narsisti ukko,niin vaarallinen suomen kamaralla,ettei yhtään kappaletta saa jäädä.Sukuputtoon koko eläinlaji joutaa.
        Mitä sinä narsisti akkaa moitit,onhan sulla voimaakin enemmän.Pieksä akkas jalattomaksi,kyllä se siitä asettuu.Tähän se perustuu usein miehen ja naisen elämä,akka on hyvä vaikka muokata hiljaiseksi.Jos ei muuten asiat järjesty,niin väkivallalla sitten.


    • hehheee

      Narsisti akka voittaa manipuloinnissa,narsisti ukon 2-0,manipulointi justiinsa tekee narsisti akasta Suomen luonnon vaarallisimman eläimen.

    • Luonnevikanen

      Tuo oli hyvä havainto, ettei narsisti kiitä milloinkaan. Se on juuri tuolla tavalla. Tervehtiä hän ei osaa, vaikka kuin johdattelisi häntä käytöstapoihin. Kiroileminen ja kaikenlainen rumien puhuminen on hänen ominta alaansa (Kysymys akasta). Näyttelee sairasta ja rampaa hyvin nokkelasti ja valehtelee työn antajalle olevansa taas kerran sairas.

    • Mielen

      Kiintoinen keskustelu, montako tämän ketjun kirjoittajaa, jäisi henkiin, jos kaikki noihin kriteereihin mahtuvat henkilöt teilattaisiin aamun koitteesa. Luulenpa ettei yhtään.

      Politiikot varmasti mahtuvat kaikki, noihin kriteereihin, muuten eivät olisi politiikkoja. Summarum, kaikki jotka ovat erimieltä, kuin sinä/minä, ovat narsistija, jos tämän ketjun kirjoittajiin on uskomista.

      Tuo em. prohfesori oli muuten värikäs persoona, eisiintyi muistaakseni lääkärinä, nimitetään nykyisin valelääkäriksi. Mutta matemaattiset kaavat olivat aivan mahtavia, mitä hän piirteli taululle. Oli luennoitsijana tosi lennokas ja mielenkiintoinen.

      Näistä keskusteluista tuli mieleeni juuri ko. henkilö.

      Annetaan kaikkien kukkien kukkia, kevät koittaa yllättävän pian.

      • itseasiasssa

        No itseasiassa jokainen omaa kyllä narsistisia piirteitä joka kieltää valehtelee. On vain kaksi eri ns. terve ja sairas narsismi.


    • luikastussu

      Ei rumien puhuminen ole narsistista,niinkö täällä joku väittää,päinvastoin,narsisteillehan pitää "kiltisti" puhua,eivät monestikaan siedä esim sanoja Pillu,mulkku,vittu,perkele,nussimisesta puhuminen saa narsistit aivan vauhkoksi.

    • Ötöpiotpot

      Mielen ,, eihän se nyt noin mene, kyllä se oikea narsisti on kisunkappale joka erottuu selvästi joukosta. Eihän kukaan tervejärkinen esim, ala solvaamaan toista ihmistä tuosta vain. Narsisti kun ei siedä sitä että joku toinen on fiksumpi kuin hän itse. Kateus on se asia mikä ajaa narsistia eteenpäin. Narsisti yrittää ulospäin näyttää että hyväksyy niitä joilla menee paremmin kuin hänellä itsellään. Mutta siellä kytee hirveä kateus ja viha.Potolooginen valehteleminen on narsistin ominaispiirre, anteeksi pyytäminen, ei kuulu narsistin repertoaariin lainkaan, hän kun on tunnevammainen.
      Sylkeminen esim en yksi keino jolla narsisti pyrkii pelkoaan peittämään ja samaan sitä huomiota.

      • rojuttorveen

        no noinhan käyttäytyy kaikki ihmiset,voi pyhä sylvi mitä bull shittiä täällä kirjotetaan,kaikki on tollasia paitsi en minä stana.


    • hghjggnftyj

      Narsisti haukkuu muiden työpaikkoja,miten muut saavat helpommalla rahaa,miten niillä on nätit hommat.Se on jatkuvaa haukkuista ja uskon vaikka narsisti olisi missä työssä,niin aina löytyy joka saa helpommin palkkansa.
      Itsellänikin on ruumiillinen työ,sen olen valinnut,ei tulis mieleenkään alkaa haukkumaan jonku muun ammattia.Jokainen on työnsä valinnut ja jokaisen työ tärkeä.
      Narsisti kyllä suutuessaan kiroaa ja kiehahtaa hyvinkin äkkiä.Hän ei osaa hillitä itseään,vaan suuttumuksensa osaa näyttää.Narsisti on jäänytkin uhmaikäisen asteelle.Voisin nähdä aikuisen narsistin vaikka kaupan lattialla potkivan ja huutavan kun ei ole saanut tahtoaan läpi.
      Sen kuinka lapsenmielinen narsisti on,niin uhrin voi olla vaikea erota narsistista,sehän on melkein kuin lapsensa jättäisi.

    • arvoinen

      Onko kaikilla miehillä narsisti puolisona?

    • Knottileipä

      Kyllä narsisti on yleensä mieshenkilö, kateellinen ja suurisuinen paska.Pelkää omaa varjoakin ja yittää huutamalla ja isolla äänellä peloitella ihmisiä. Pelokas, kierä, manipuloija suurisuu.

      • kaunismela

        ei pidä paikkaansa,minä olen narsisti enkä pelkää ketään,ja olen erittäin rehellinen ja kova naisten mies ja minulla on hirveä mela


      • hhjgyujkghjku
        kaunismela kirjoitti:

        ei pidä paikkaansa,minä olen narsisti enkä pelkää ketään,ja olen erittäin rehellinen ja kova naisten mies ja minulla on hirveä mela

        Vamasti ootkin narsisti.Parilla rivillä kerkiät kehuskelemaan kaikki elämäsi asiat.Koska oot narsisti et tunnista/tunnusta pelkoasi,ennen kun tosipaikka tulee.Narsistilla on aina kiire,sen kovan kuorensa alle peittää sen uhmaikäisen lapsen josta hän ei koskaan muuksi muutu.Minäkin olen tavannut narsistin joka teki yhdessä asiassa poikkeksen,nimittäin en ole saanut häntä valheesta kiinni.Hän myös kehui seurustelun alussa miten paljon on kaatanut naisia.Muuten kyllä surkea esitys,niin tunteeton,kylmä kuin jäävuoren huippu.
        Uskon sinun olevan narsisti,ei terve ihminen kehuskele menneillä asioillaan,eikä varsinkaan entisillä naisystävillä,eikä melan suuruudella.Siinä näkee sen lapsenmielisyyden heti parilla rivillä.


    • Gillitus

      Narsisti mies on hyvin lapsellinen, aivan kun pieni lapsi hietalaatikolla. Pelkää että lapio tai ämpäri viedään, valittaa aina, tuo aina omia asioita esille esim kokouksissa. Rehentelee naisasioilla ja niillä pyrkii loukkaamaan toista ihmistä.

      • eikaikkihyvin

        kyllä pitää olla jo huonon itsetunnon omaavia kirjottajia,menkää saatana hoitoon.


      • thjtyjtujhgki
        eikaikkihyvin kirjoitti:

        kyllä pitää olla jo huonon itsetunnon omaavia kirjottajia,menkää saatana hoitoon.

        Ei mejjän itsetunnossa oo mitään vikaa,on järki päässä,vaikka narsisti yrittääkin haukkua ja nujertaa.Vielä henki kulkee vaikka haukkumista on kestänyt kohta seitsemän vuotta.
        Mihin se narsisti laitetaan,jos tästä hoitoon täytyy lähteä? Otetaanko lapsukainen matkaan.
        Narsisti ei osaa tehdä päätöksiä,vaan soutaa ja huopaa.Asiat menee usein sivu,eikä mistään tullutkaan mitään.Narsistin kanssa kun varaa esim. jonku reissun,jo seuraavana päivänä alkaa hirveä loikuminen sitä ois ollu muutakin tekemistä ja reissurahoille muutakin käyttöä.Oleppas siinä sitten narskun kans lähössä kun hän on jo reissun laittanut pilalle,ennen kun ehditään lähteäkkään.


    • vakavaaasiaa

      asiallisimpia keskusteluja mitä täälä on ollu.
      narsismikokemukset tosin vain puolisoista niinköotsikko oli.
      se vaan pitää muistaa että narsisti ei oo sama ku reppana,jota vois sääliä.
      vaan narsisti on häikäilemätön hän ei tuhoa itseään kuten reppana vaan narsisti tuhoaa muita.

      • jgjkgyfnhjc

        Olet oikeassa.Uhri vaan polttaa vähitellen itsensä pohjaan.Tämä kevään tulo on narsistille ollut aina vouhkaamisen aikaa.Ylikierroksilla käy joka kevät.Normaali ihmisen ei tarvitse vouhkasta,kaikki vuoden ajat samanlaisia.Tuossa kun kesäkuulle päästään ,niin alkaa taas rauhottuun tilanteet.


    • Retusiasia

      Narsisti mies sinäänsä tekee itsensä naurunalaiseksi,sääliä tämä henkilö ei ansaitse. Tunteeton kun on, niin sääli tässä tapauksessa on turhaa. Uhriksi joutumiseksi, niin tätä henkilöä pitää vain olla huomaamatta. Ei ryhtyä mikäänlaisiin keskusteluihin hänen kanssaan. Narsisti kun patolooginen valehtelia myös, kääntää kaikki asiat ja jutut palvelemaan hänen omia etujaan. Kaikki menee hänen valehtelujen kautta, koska hän ei puhu koskaan totta.

    • platelaa

      Kotikasvatus vaikuttaa kaikkein eniten,miten hupsu siitä ihmisestä myöhemmin tulee(kaikki ihmiset on hupsuja,jotku täyden kympin hulluja),päissään ihminen on justiinsa luonteensa mukainen.

      • liikaaviinaa

        siinä peräkamarin poika veistelee,käy kirkolla joskus näät muitaki ihmisiä,he,he


      • hhjjuitthdggvbng
        liikaaviinaa kirjoitti:

        siinä peräkamarin poika veistelee,käy kirkolla joskus näät muitaki ihmisiä,he,he

        Narsistit ovatkin usein alkoholisteja.Meilläkin on sellainen,en ole yhtään vk:n loppua nähnyt häntä selvinpäin ja vuosikausia jo ollut.Henkisellä puolella on aina ongelmia joka alkoholia käyttää.


    • Narsistinjulkisivu

      Ei,ei naristit ole useinkaan alkoholin suurkuluttajia.
      Päinvastoin jopa raivoraittiita.
      Miten he muuten voivat kontrolloida ympäristöään ja
      kiillottaa omaa sädekehäänsä, mikä on narsistin pää elämäntehtävä.
      Ennemminkin narsisti juottaa muita ja halveksii heitä sitten.

    • Onkamalaa

      Joka joutuu elämään narsistin kanssa saattaa tulla alkoholisti tai jopa huumeiden käyttäjä. Niin kamalaa se yhteiselämä on. Jos narsisti onnistuu saamaan lapsia uhrinsa kanssa, niin sillä ei ole muuta tarkoitusta, kuin päästä miehen omaisuuteen käsiksi. Siinä se kaikkensa yrittää.

      • ystävänpäiväätoivottaen

        Ei onneksi holistia ja narkkaria tullut, vaikka paras elämäni aika meni narsistin kanssa eläen kaverielämää. Kaduttaa kyllä ,mutta kaikki pitää oppia kantapään kautta. Sain itseni kondikseen eron jälkeen, ja olen siitä erittäin onnellinen, samoin kuin kaikki läheisenikin..


    • ggjfgytfhdfr

      Kyllä narsisti on hyvin usein alkoholisti.Osaa peitellä jälkensä hyvin.Hakee viinansa eri paikkakunnilta,maksaa aina rahalla ettei jää mihinkään näkösälle kuitteja.Kukaan ei narsistin tuttavista usko,kaikki luulevat narsistin olevan raitis mies.Niin nuukakin viinaksistaan,ettei anna naapurin isännällekkään kuin snapsilasista.Aina kun on kotona,ei yhtään iltaa selvinpäin.Narsisti käyttää alkoholia pönkittääkseen huonoa itsetuntoaan.
      Siinä vaiheessa kun narsisti menee kotiin,asuu yksin,ei hänen tarvitse ketään kontrolloida.
      Narsisti haukkui uhriaanki lestadiolaiseksi,kun ei uhri juonut ja haukkui vielä ettei uhri ole ihminenkään kun ei osaa viinaa käyttää.

    • ryyppymurheeseen

      yksittäistapauksia ei voi yleistää.
      narsismi ei ole nimitys kaikelle mahdolliselle häiriökäyttäytymiselle esim.alkoholin
      liikakäytölle.narsistihan haluaa vain ihailua,sitä ei päissään saa.
      Suomessa on 800 000 alkoholin liikakäyttäjää ja eniten maksakirrooseja kaikista eu- maista.
      ennemmin vois kuvitella että alkoholin käytön taustalla on masennus-harva alkoholia ottaa siksi,että on liian onnellinen.

    • gnhfsggdfcvghfgbfdc
    • Fuodrejuak

      Onhan tuossa yksi narsisti/psykopaatti joka alkaa innostua aina kun kevätilmat alkaa lähestyä, sama homma on sitten edessä kun syksy lähestyy. Säälittä tyyppi on jota ei sinäänsä kannata sääliä, hyvin yksinkertainen kun on, luulee kylläkin että on todella fiksu ja kaikkien suosiossa. Rehentelee naisasioilla , ja haukkuu heitä, kuka on häntä pettänyt tai jättänyt ,kuka nyt tuollaisen ihmisen kanssa halua olla, ei kukaan.

    • Neverending2016

      Näitähän riittää,,,,,,,

    • Mizelin

      Joo minäkin tunnen narsistin,mutta hän on kyllä nainen.
      Todella häikäilemätön,vaik on lapsia.Lapsia minä säälin,ennen kaikkea.
      Lapset kärsii. Kun nainen on korkeassavirassa, ei miestä silloin kuunnella.
      Narsisti kun osaa pyörittää myös sosiaalihuoltoa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      154
      2696
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      2001
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1996
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1796
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1540
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1313
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1202
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1201
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1171
    Aihe