MIKSI RIKKAILLA ON LAPSILISÄT?

Vääryyttä_Väärällään

Nyt kun leikataan melkein joka paikasta niin mihinkäs on UNOHTUNUT RIKKAIDEN AIVAN TURHAT LAPSILISÄT??? Ei ne edes huomaa kun sellainen jäisi puuttumaan, MUTTA oikeasti köyhät lapsiperheet tarvitsevat jokaisen euron hoitaakseen perheen taloudellisia menoja! Miksei tästä asiasta puhuta missään mitään?? Onko tämä niin TABU!! Rikkaat säästävät joka lapsilisän lapsen tilille ja lapsi saa rahan käyttöön kun täyttää 18v EIKÖ TÄMÄ JOS MIKÄ LUO ERIARVOISUUTTA NUORTEN AIKUISTEN KESKEN??? Toinen saa rahat uuteen autoon ja toinen hätinä pystyy polkupyörän ostamaan? Kuinka tästä asiasta ei todellakaan ole missään mitään keskusteluja? Melkoiset säästöt saisi valtio välittömästi poistamalla rikkailta aivan turhat lapsilisät!!

15

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • MeeJoRöihin

      Onko tämä tekosyy sille miksi et ole röissä?? Häh????

    • Prioriteettejä

      Olen aivan samaa mieltä. Lapsilisät niille, jotka sitä kipeimmin tarvitsevat.

    • En_ole_varma_kannattaako

      On ajateltu niin, että olisi edes muutama sellainen asia, joka ei riipu tulotasosta. Ei noita nyt montaa ole. Äitiyspakkaus on yksi, ilmainen peruskoulu toinen ja lapsilisät kolmas.
      Päivähoitomaksut ovat jo porrastettu, ja verotuksen tietysti ajatellaan hoitavan loput.

      Luulisin rikkailla vielä olevan senverran, että niiltä pystyy puristamaan hieman lisää. Kannattaako se tehdä lapsilisistä, voi olla toinen juttu. Ne ovat nyt samat sen takia, että niiden katsotaan kuuluvan kaikille. Ehkä pelätään väliinputoajiakin. Verotuksen progressio saattaa toimia sulavammin.

    • Olisikoehkäsytulluhalvem

      Ei ole pakko tehdä lapsia jos on niin köyhä että niistä tulee eriarvoisia.

      En ole itsekkään tehnyt lapsia eikä ole tarvinnut kadehtia rikkaita ja ruikuttaa eriarvoisuudesta.

      Lapsilisien poisto rikkailta ei varmasti vaikuttaisi mitenkään eriarvoisuuteen.

      Itse olen tyytyväinen kun olen köyhästä perheestä niin etten ole kultalusikalla saanut valmiina vaan on tarvinnut itse yrittää. Rikkailla on taas toisenlaiset ongelmat niin etten ymmärrä miksi miitä kadehdit.

      Mielestäni lapsilisä kuuluu kaikille tai ei sitten kenellekkään.

      Itse en tekisi lasta lapsilisän takia ja jos on niin saatanan köyhä että joka centti pitää laskea ja kadehtia rikkaita katkeruudessaan.

    • asiakuntoon

      Tärkeämpi kysymys olisi miksi köyhät kunnan elätit saavat lisääntyä?

      Yleensä köyhien lapsista tulee samanlaisia elättejä.

      Kuntirn maksuvaikeudet vain pahenevat.
      Hallitus uutta lakia pian.

      • suomentyöntekijät

        Puhut täyttä asiata.

        Emme halua enää elättää velttoja turhakkeita,


    • skefhrgyuhtyghtyh

      Jos olisin miljonääri lapsia omaava joku sarasvuo- tyylistapaus, en kehtaisi ottaa lapsilisiä vastaan. Kyllä maan rikkain segmentti voi Kelaan ilmoittaa, että eivät halua/ ota vastaan lapsilisää - jostakin syystä se vaan kelpaa ilmainen raha niillekin. Ikävä, jos on kateus sitä asiaa kohtaan, että joku pölvö ostaa lapsilisillä pennulleen mopon
      ( kuka vittu tarvitsee mopoa, ei kukaan ), kun se on vähän suurempi asia tämä Suomen maan lapsiperhesosiaaliturvan väärinkäyttö globaalisti siten& siksi, että kun tämä Suomen sosiaaliturvajärjestelmä tukien määrissä perustuu pentujen määriin, on vain valitettavasti niin, että siinä kärsijöitä ovat tavalliset työssä käyvät rehdit ihmiset, joilla ei ole paljoa lapsia ja jotka eivät siten tukia juuri edes saa.


      Minusta on ihan ok., että ihmiset jotka ei mitään yhteiskunnan muita tukia saa, saavat edes sen lapsilisän. Mutta ei niitä tarvitse mikään rikas miljonääri-ihminen hätäänsä ja nykymuotoisena lienee järjetöntä säilyttää systeemi pitkällä aikavälillä sellaisena, että jokaiselle varallisuuteen katsomatta maksetaan vastikkeetonta kuukausirahaa lapsista noin huntti kuukaudessa per itse kunkin tyypin alaikäinen pentu. Kun nythän Suomi elättää jo esimerkiksi Viron ( EU- valtio) monia lapsia, jotka eivät koskaan ole käyneetkään Suomessa: ei sen maan ihmiset tulisi tänne töihin ilman tunkua suomalaiselle sosiaaliturvalle. Ja niin paljon kuin koen sympatiaa pakolaisiakin kohtaan, on aika oletettavaa, että suurin osa heistä tulee Suomeen LAPSIPERHE-ETUUKSIEN VUOKSI. Monet niistä ovat ihmisiä maista, joissa naiset eivät käy töissä ja niiden maiden miehille on iso raha joku lapsiperheiden sosiaaliturva tai työttömyysturva. Tekee pahaa, kun ymmärrän maani paikkana, missä sekä naiset että miehet äy samalla tapaa töissä, sellainen on Suomen kansalaisten käsitys maastamme. Työttömyyteen ei aina ole työtön syypää, mutta ei meidän maasta ole lähdetty määkymään vieraille maille sosiaaliturvan perässä IKINÄ. Nekin jotka meni sotien jälkeen Ruotsiin, ei ne sieltä saaneet mitään sosiaaliturvaa, vaan ne meni tekemään töitä. Inhottavaa, jos Suomea yritetään käyttää hyväksi.

      • röihinmene

        Menisit sinäkin jo röihin.


    • Jotainrajaa

      Ne ovat sitä varten että pikku teinit voivat imeä mamun munaa ja iskä tykkää.

    • Tuunouuno

      Koska rikkaat haluavat ostaa salaatin citymarketin tiskiltä kalliilla hinnalla ja ostaa kolmioleivän lapsille myös salatteineen ja kuin tämän toistaa 3x päivä niin siitä tulee säästeliäs tapa kuin voi hyvin väsyttää muita epäterveellisellä ruokavaliolla.

    • likoliko

      Miksi maksetaan yksinhuoltajalisää?yhdessä asutaan kumminkin
      Miksi maksetaan asumistukea?yhden tulot asunnossa kaksi henkilöä
      Miksi pitää työstä maksaa palkkaa?vois talkoollakin tehdä

    • ökyporvarit

      Joo nyt kyllä pitäis tarkastella noita tuloja ja sit vasta jaetaan almuja!

    • Kannatanpoistoa

      Minun puolestani voidaan poistaa, meidän perheessä vuositulot yli 100 000 e, sillä elää hyvin 2 aikuista ja 2 lasta. Ei tarvita lapsilisiä. Ei me silti pidetä itseämme rikkaina, maksammehan puolet tuloista veroja. Mutta jospa vaikka verotus siitä vähän kevenisi, kun noita turhia tukiaisia poistettaisi.

    • Ainakunoikeassaliisa

      Kyllä meillä noi lapsilisät laitetaan ihan kaikki lasten tileille säästöön siihen kun on aika muuttaa pois kotoa ja ostaa oma asunto sillä saa käsirahan maksettua, eli ihan kyllä tarpeeseen tulevat. Hoida asiasi paremmin niin voit sinäkin kokeilla säästämistä lapsillesi.

    • vainrikkailtako

      Lapsilisät voisi muuttaa kokonaan sosiaaliperusteisiksi, että vain todellisen tarpeen mukaan maksettaisiin, kun hakijat toimittavat viimeksi vahvistetun verotuksen tiedot hakemuksen yhteydessä.
      Monessa perheessä lapsilisät menevät kaikkeen muuhun, kuin lapsiin kohdistuviin menoihin ja monessa perheessä lapsilisät siirretään lasten pankkitileille tai sijoitetaan rahastoihin. Paljon menee lapsilisien rahoja vanhempien (äitien) harrastuksiin taikka niillä maksetaan autojen osamaksueriä, perheen vanhempien lomamatkoja ym. lapsiin liittymättömiä kulujen rahoitusta.
      Ei ole mitään järkeä, että yhteiskunnan varoilla kasvatetaan jotain rahastosijoituksia lapsille, jotka he saavat 18v. täytettyään, tai vanhempien ulkomaanmatkoja, joilla ei ole lasten kanssa mitään tekemistä.
      Lapsilisä pitäisi olla enempi "korvamerkittyä" rahaa, ettei sitä käytettäisi johonkin aivan muuhun, kuin lasten välttämättömiin menoihin. Ei liene alunperin ollut tarkoitus lapsilisäjärjestelämään luodessa, että lapsilisillä kustannetaan vaikkapa äidin ratsastusharrastusta tai maksetaan isän moottoripyörän osamaksuja.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      25
      1451
    2. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1291
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      9
      1255
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1195
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      29
      1184
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      13
      1083
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1077
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1064
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      7
      1063
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1042
    Aihe