Kannattaako suhdetta jatkaa?

Hämeenmies

Olen 20v jätkä ja ensimmäisessä parisuhteessani. Ollaan oltu tyttökaverin kanssa 2v ja nykyisin asutaan yhdessä uudella paikkakunnalla.
Varsinkin suhteen alussa olimme aivan hulluina toisiimme ja koin että hän on minulle kaikkikaikessa, enää en ole varma. Riitelemme paljon enkä meinaa kestää sitä. Usein tyttöystävä suutahtaa täysin yllättäen asiasta josta en kokisi edes syytä suuttua, saattaa esim yhdistää kuukausia vanhan häntä häirinneen asian johonkin sinä hetkenä tapahtuvaan ja suuttua. Muutenkin alkuaikojen vastoinkäymiset painavat hänen mieltä yhä sillointällöin. Lähes aina epäonnistun hänen piristämisessään ja ajaudumme riitaan. Koen olevani väärä henkilö tyttöystävälleni kun en osaa auttaa häntä hänen ollessa allapäin ja itkuinen. Hän kokee usein etten kuuntele tai edes yritä nähdä vaivaa hänen piristämisekseen vaikka se ei todellakaan ole asian laita.
Riitaan ajaudutaan helposti myös tyttöystävän tyytymättömyydestä omaa vartaloaan kohtaan. Olen aina sanonut häntä täydelliseksi mutta silti saan kuulla katkeria kommentteja, aivankuin muka haluaisin jotain muuta kuin mitä hän on.
Tyttöystävällä ei ole ollut helppo lapsuus. Usein olemme ajautuneet riitatilanteeseen jossa tyttöystävä lopulta sanoo "jos et kestä oikuttelujani etkä aio auttaa niin miksi et painuisi takaisin onnelliseen vanhaan elämääsi". Viimekuukausina se on alkanut kuulostaa houkuttelevalta, yhteiselon ollessa epätasaista ja oman helpon elämän kaipuun kasvaessa. Nykyään en meinaa jaksaa yrittää piristää tyttöystävääni ja olla vankkunattomana tukena, vaan hänen surressaan olen toimeton ja kaipaan huoletonta elämää. Minä kun en sure enkä stressaa juuri mitään kun taas häntä helposti ahdistaa ja mieliala horjuu. Hän on tietoinen kaikesta tästä ja olemme puhuneet erostakin pariin otteeseen, hän ei vaan tunnu näkevän sitä kenties hyvänä asiana. Tästä seuraa syyllisyydentunne enkä millään raaskisi pahoittaa hänen mieltään viimein "repäisemällä laastarin" vaikka en enää usko suhteemme kestävyyteen.
Ehkä minulle sopisi tasaisempi persoona ja hänelle joku toinen? Suhde tuntuu muutenkin jotenkin arpeutuneelta kaikkien vanhojen loukkausten ja riitojen takia, eikä tyttöystäväkään kuulemma täysin enää nää minua samana kuin alkuaikoina. Kotiseudulle muutto kavereiden luo kuulostaa nykyään paljon houkuttelevammalta kuin ahdistava murheiden vatvominen. Pelkään eroajatusta itsekin ja kaikkea siitä seuraavaa mutta silti mietin sitä päivittäin enkä kykene olemaan täysin läsnä tyttöystävälleni. Mikä neuvoksi?

14

118

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • etoleterapeutti

      Hirveän fiksuja kirjoitat. Keskustelkaa tilanteesta. Näytä vaikka tämä viestisi tyttöystävällesi. Hänen olisi hyvä mennä jonnekin ammattiauttajalle saamaan hoitoa tai vertaistukiryhmään, jossa voisi puhua. Jos tilanne ei silti muutu etkä jaksa olla siinä, niin sitten ero on ehkä hyvä ratkaisu.

      • 615

        Ammattiauttajalle minäkin tyttöä neuvoisin. Vaikea lapsuus voi vammauttaa ihmisen psyykkisesti niin, ettei toisen rakkaus riitä niitä vammoja korjaamaan. Poikaystävällä ei ole edellytyksiä toimia tytön terapeuttina. Eikä sellaista taakkaa saa hänen kannettavakseen sälyttääkään. "Hullu" tuo tyttö ei ole, mutta apua hän tarvitsee. Vaikeus lieneekin siinä, miten asian pystyy hänelle riittävän hienotunteisesti esittämään.
        Saisitko aloittaja, houkuteltua tyttiksesi lähtemään parisuhdeterapeutille? Tietääkseni ainakin kunnat ja seurakunnat järjestävät sellaisia.


      • Samaa mieltä. Sinä et pysty tytön itsetuntoa korjaamaan eikä se ole edes tehtäväsi. Ero tulee olemaan hänelle kova paikka, mutta nykytilanteessa hän ei koe tarvetta ottaa vastuuta omasta käytöksestään ja itsetunto-ongelmista sen taustalla, joten tavallaan mahdollistat niiden jatkumisen antamalla hänen kerta toisensa jälkeen suuttua ja käyttäytyä ailahtelevaisesti.

        Ole lempeä mutta jämäkkä, kerro että välität mutta et aio palata yhteen, vaikka hän lupaisi muuttua.


      • asdfghjkloitf
        helka kirjoitti:

        Samaa mieltä. Sinä et pysty tytön itsetuntoa korjaamaan eikä se ole edes tehtäväsi. Ero tulee olemaan hänelle kova paikka, mutta nykytilanteessa hän ei koe tarvetta ottaa vastuuta omasta käytöksestään ja itsetunto-ongelmista sen taustalla, joten tavallaan mahdollistat niiden jatkumisen antamalla hänen kerta toisensa jälkeen suuttua ja käyttäytyä ailahtelevaisesti.

        Ole lempeä mutta jämäkkä, kerro että välität mutta et aio palata yhteen, vaikka hän lupaisi muuttua.

        Siinä tuli lutkailun kannatuspuheenvuoro


    • sussakentiesvikaamyös

      Sun huoleton elämä loppui lapsena, joten ei kannata jahdata sellaista mitä ei ole enää. Tosin onhan se kivempaa vetää perseet kaverin kanssa kuin kuunnella nalkuttavaa tyttöystävää.

      Tyttöystävälläs on kyllä jotain itsetunnollisia ongelmia jotka johtuu menneisyyydestä. Niistä kannattais mennä puhumaan terapiaa.

      Yks asia vielä. Oletko kenties hänen kanssa niin "huoleton" että et oo läsnä ja se on yks syy miks naises nalkuttaa?

    • Häslinkihaloo

      Älä sitouta itseäsi epävakaaseen luonteeseen tulet vaan kärsimään siinä suhteessa ja tulet aina olemaan se osapuoli, jonka pitää joustaa ja elää hänen halujensa mukaan, sinun tarpeesi unohdetaan. Suhteen onnistumisen merkki se, että siinä on hyvä olla ja on rauha. Suhteen epäonnistumisen merkki on se, että se ahdistaa ja siinä ei ole hyvä olla.

      • juuit

        Väärin!
        Et tiedä ihmissuhteista mitään. Ei ole olemassa ihmissuhdetta jossa olisi aina hyvä olla ja rauha. Ihmissuhteen onnistumisen eteen on tehtävä työtä. On tutustuttava toiseen ajan kanssa eikä se ole aina helppoa.
        Ihmisiä ei heitetä ulos kuin roskia.


    • tsemperonea

      Olin joskus samankaltaisessa tilanteessa. Tietysti kun kuitenkin olin tottunut yhdessäoloon "yksinjääminen" arvelutti etukäteen. Samoin mietitytti että mitenhän toinen osapuoli jaksaa, sillä taatusti hän sai minulta enemmän voimavaroja, joita puolestaan kulutti minulta. Sitten kun erosin, niin meni kolme päivää, että tunsin jotenkin oloni oudoksi yksin uudessa asunnossa.

      Niiden kolmen päivän jälkeen helpotuksen ja ilon tunne oli suuri, tuntui kuin taakka olisi pudonnut harteilta ja elämä hymyili jälleen. Ex selvisi myös erosta, ei niin nopeasti kuin minä, mutta aikaa myöten kyllä. Joten en voi kuin suositella. Kannattaa myöskin olla jonkin aikaa ihan sinkkuna tuollaisen suhteen jälkeen. Jos menneeseen ehtii saada etäisyyttä niin on helpompi ottaa uutta vastaan.

    • Jos olisit isä ja naimisissa lastesi äidin kanssa, niin antaisin neuvoja, joiden tarkoitus olisi auttaa teitä jatkamaan eteen päin.

      Olet kuitenkin vasta 20 ja lähes kokematon naisten suhteen. Kehotan sinua vain eroamaan. Ja katselemaan muita naisia. Niin nuorten miesten (ja naisten) kuuluukin tehdä.

      Jos olet miehekäs mies, teet sen ennen kuin sinulla on uusi nainen. Jos taas raukkamainen ja heikko, niin hommaat uuden naisen ennen eroa.

    • deja_vu_m30

      Tuo aloittajan kirjoitus on kuin omasta kädestä vuosia sitten. Siis aivan täsmälleen samat jutut meillä ongelmana. Jos nainen ei hae apua ja halua muuttaa tilannetta, niin pliis lähde pois heti kun mahdollista. Sä menet itse henkisesti jossain vaiheessa niin huonoon kuntoon ja kärsit vaan enemmän. Se vaikuttaa sitten negatiivisesti jo muihin asioihin.

      Se ajatus erosta ja yksin olosta on kauheinta mitä ikinä voi kuvitella, mutta sen tehtyäsi menee joku aika kärsiessä, sitten helpottaa. Jos nainen ei osaa arvostaa sua eikä tule asiassa pätkääkään vastaan, lähde hyvä mies! Tuo on todella paha juttu kun asutaan yhdessä jo nuorina, harvoin moni kerkeää tutustumaan toiseen kunnolla kun ollaan jo saman katon alla. Sitten ne ongelmat vasta alkaakin näkyä.

      Jos sä olet puhunut jo pitkään eikä nainen halua hakea apua mielenterveys ongelmiin mitä hänellä selvästi on, niin ota tyttöystävä keskusteluun ja sanot että haluat eroa. Sanot että laitoit asunnon haun vetämään ja muutat pois. Kun asutte yhdessä, voitte irtisanoa asunnon ja muuttaa molemmat pois siitä 1kk kuluttua tai jos tyttöystäväsi jää siihen asumaan, niin voit muuttaa pois tämän kuun aikana. Nyt vaan hakemaan asuntoa, syyksi laitat avoero. Saat nopeasti asunnon jos sulla on vakituinen työ.

      Älä nuori mies pilaa elämääsi väärään naiseen. Se tuntuu helvetin pahalta luovuttaa, mutta usko mua kun mä sanon, että se helpottaa ja näet elämän eri silmin hetken päästä. Ansaitset selvästi parempaa. Näistä huutavista kiukuttelevista noita-akoista pitää pysyä kaukana. Ihmistä harvoin pystyy muuttamaan kiltimmäksi. Se on perus luonteessa ne häikät ja toisilla sairaudet päälle, niin avot.

      Raportoi tänne sitten kun tiedät mihin päädyit. Sä tiedät sisimmissäs, että haluat ja ansaitset parempaa. Go for it man! Sinkkuilu päälle ja korkeintaan laastari suhde / satunnaisia panoja alkuun. En voi korostaa sitä, että tutustuu rauhassa uuteen kumppaniin. Vaikka kuinka rakastaa toista, niin ei pidä kiirehtiä. V-mäinen lähteä yhteisestä kämpästä ja vielä eri paikkakunnalta, mutta se sun nyt on tehtävä.

    • oppeliini1

      neuvoisin myoskin eroamaan. Tuo tytto tarvitsee omaa aikaa hoitaa itsensa kuntoon sisäisesti.
      Sinä et ole ammatti terapeutti, sinulla ei ole voimia, tietoa eikä taitoa ohjata tyttoä suuntaan tai toiseen.
      olet yrittänyt parhaasi, se ei toimi.
      nykyisessa tilanteessa tytto tulee murentamaan sinut aivan totaalisesti. onko kaksi ihmisrauniota parempi kuin yksi?

      ota opiksesi tästä, ettet koskaan, ikinä, muuta saman katon alle ennenkuin todella tunnet toisen. tuohon menee kuukausia, vuosiakin. mutta se kannattaa.

    • Hämeenmies

      Tilannepäivitystä sitte aloituksen.
      Tyttö on aivan maassa, työt yksinäisyys ja voimattomuus tehdä mitään masentavat. Itsetuhoisuuttakin on nostanut esiin. Olen ammattiapua suositellut mutta hän ei usko sen apuun vaan on varma ettei kukaan osaa ymmärtää. Hänkin tuntuu jo menettäneen toivon meidän suhteen mutta vaikuttaa ettei hän usko kestävänsä erota.
      Minulla taas on ihan siedettävä olla ne hetket kun hän on hyväntuulinen. Heti kun tilanne muuttuu päässäni pyörivä epäusko tulevaisuutta kohtaan nousee pintaan ja mieli tekisi luovuttaa.
      Tyttö jäisi aivan yksin tänne paikkakunnalle eikä hänellä ole voimavaroja mihinkään. Miten voisin elää itseni kanssa jätettyäni hänet omilleen? Tähtään alustavasti viikon päästä alkavaan lomaan. Lomalla hän voisi tukeutua perheeseensä jos silloin vielä olemme tässä jamassa..

    • Marga-Reeta

      Vaikeaan lapsuuteen on helppo vedota. Voinen kuitenkin todeta, että monilla vaikean lapsuuden eläneillä ei ole samoja oireita kuin tyttöystävälläsi: "jos et kestä oikuttelujani jne... "
      Vammaa, sairautta tai huonoja olosuhteita keppihevosena käyttävä on itseasiassa manipuloija. Henkilö nostaa tällöin vammansa tai vaikean lapsuutensa suojakilvekseen ja sen takaa heittelee kiviä hallitakseen lähimmäistään.
      Tällainen käytös ei ole oikein.
      Tässä nimenomaan tehdään kivet niskaansa saava aseettomaksi puolustamaan omia oikeuksiaan.
      Tyttöystäväsi kohdalla on käynyt näin. Hän on ryhtynyt hoidettavaksi parisuhteeseen, jonka pitäisi kaiken järjen nimessä olla tasaveroinen... myös toistensa kohtelussa.
      Tyttöystävä on tietysti masentuneena oikeutettu saamaan lohdutusta, mutta jos hän alkaa käyttäytyä loukkaavasti, oikeus lohtuun ja hoivaan on katkaistava. Loukkauksen kohteella on oikeus loukkaantua ja puolustautua ja myös paeta.
      Et ole terapeutti, sinulla on oma elämä, suunnitelmat, työura, mahdolliset opiskelut.
      Jos tyttöystävä ei suostu ulkopuoliseen terapiaan, se on hänen ja hänen perheensä vastuulla.
      Sinä et ole kouluttautunut terapeutti etkä ole edes halunnut sellaiseksi. Sinun ei tarvitse toimia henkisenä nyrkkeilysäkkinä, se on nimenomaan ammattiterapeutin tehtävä. Ja hänkin tekee sen maksusta ja vain ostettujen aikarajoitusten puitteissa. Kukaan ei jaksa koko elämäänsä toimia terapeuttina, ei kukaan.
      Jos et jaksa enää tyttöystävääsi, sinulla on oikeus lopettaa suhde. Sinunkin henkinen hyvinvointisi ja tulevaisuus ovat YHTÄ tärkeitä kuin tyttöystävän.

    • nainen898

      Oletko pettänyt häntä ja hän tietää sen?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      105
      1786
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      81
      1407
    3. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      6
      1356
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      144
      1283
    5. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      92
      1250
    6. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      11
      1248
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      22
      1196
    8. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      634
      1171
    9. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      7
      1053
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      11
      994
    Aihe