kuopion poliisin virkarikokset

h..ap..a

on se kumma että poliisia ei saa kiinni edes tavaran hävittämisestä. asiakkailta otetaan kaikennäköistä ja jos et saa mukaasi ja kyselet jälkeenpäin niin ei löyty vaikka olisi mustaa valkoisella.
missähän tämä Tarmo Savolainen asustelee? tekisi mieli käydä kylässä.
kaipa ne virkarikoksiin syyllistyneet nimet saa ilmoittaa. Toinen konna tv-sankari Jaakko Heikkinen. Pyörikö poliisi-tv kun pyörä minulta vietiin. Ei tainnut pyöriä.
Kumman shown pisti kuitenkin päälle. Minähän en luovuta ennekuin konna on satimessa. 3`s syyllinen tähän aprillipelleilyyn mika kelander.

1. Rikoslain 40 luvun 9 §:n 1 momentin mukaan jos virkamies virkaansa toimittaessaan tahallaan muulla kuin edellä tässä luvussa säädetyllä tavalla rikkoo virkatoiminnassa noudatettaviin säännöksiin tai määräyksiin perustuvan virkavelvollisuutensa, eikä teko huomioon ottaen sen haitallisuus ja vahingollisuus ja muut tekoon liittyvät seikat ole kokonaisuutena arvostellen vähäinen, hänet on tuomittava virkavelvollisuuden rikkomisesta sakkoon tai vankeuteen enintään yhdeksi vuodeksi.

2. Rikoslain 40 luvun 10 §:n mukaan jos virkamies virkaansa toimittaessaan huolimattomuudesta muulla kuin 5 §:n 2 momentissa tarkoitetulla tavalla rikkoo virkatoiminnassa noudatettaviin säännöksiin tai määräyksiin perustuvan virkavelvollisuutensa, eikä teko huomioon ottaen sen haitallisuus ja vahingollisuus ja muut tekoon liittyvät ole kokonaisuutena arvostellen vähäinen, hänet on tuomittava tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta varoitukseen tai sakkoon.

3. Virkavelvollisuuden rikkominen ja tuottamuksellinen virkavelvollisuuden rikkominen edellyttävät, että virkamies "virkaansa toimittaessaan" rikkoo "virkatoiminnassa noudatettaviin säännöksiin tai määräyksiin" perustuvan virkavelvollisuutensa. Säännöksissä virkatehtävien ulkopuolinen käyttäytyminen on rajattu kriminalisoinnin ulkopuolelle. Oikeuskirjallisuudessa (Viljanen, Virkarikokset ja julkisyhteisön työntekijän rikokset s. 472 ss.) on katsottu, että rikos on tehty selvimmin virkaa toimitettaessa silloin, kun itse virkatehtävät tulevat virheellisesti suoritetuksi. Aikaisemmassa oikeuskäytännössä (KouHO 31.1.1984 n:o 30/84; R 83/1416) on katsottu, että poliisin vapaa-aikanaan poliisiasemalla tekemä anastus ei ollut virkarikos. Nyt voimassa olevan lain osalta on todettu, että asia riippuu siitä, millaiset ovat rikoksentekijän virkatehtävät. Jos rikoksentekijän tehtäviin kuuluu huolehtia esimerkiksi takavarikoiduista tavaroista, niiden anastaminen voi tulla rangaistavaksi virkarikoksena. Näin siinäkin tapauksessa, että anastaminen tapahtuu vapaa-aikana. Hallituksen esityksessä (58/1988) katsottiin, etteivät virkarikosta koskevat säännökset soveltuisi "virantoimituksen ulkopuolella tapahtuneeseen" valtion virkamieslain 20 §:n 3 momentin vastaiseen käyttäytymisrikkomukseen. Sanotunlainen rikkomus olisi virkarikoksena rangaistava vain silloin, kun siihen syyllistyy "virkaa toimitettaessa". Näin ollen voidaan todeta, että myös vapaa-aikana tapahtunut käyttäytyminen voi tulla rangaistavaksi virkarikoksena. Edellytyksenä kuitenkin on, että virkamies tällöin suorittaa virkaansa kuuluvia tehtäviä.

1

1839

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 4619

      Niin, taitavia vääristelemään asiakirjan sisältöjä ihan eri muotoon kuin ne asiapapereissa alkuperäisenä ovat ja keksimään mitä kummallisempia satuja ihmisten päälle jotta saisivat esimieheltä tyydytystä "hyvin suoritetusta työstä". Kannattaa vilkaista poliisirikollisena-sivut, siellä joitakin otteita kuopion viranomaisten saamista tuomioista ja rangaistuksista ihan ensialkuun.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      66
      6382
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      4106
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      265
      2529
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1990
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1498
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      96
      1348
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1097
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1080
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1026
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1001
    Aihe