Onko sivistyslautakunnan puheenjohtaja seonnut

Kopsaaja

"Jämsän kaupungin sivistyslautakunnan puheenjohtaja Pekka Kataja (ps) julkaisi torstaina oman kannanottonsa Auvilaan kaavaillusta vastaanottokeskuksesta.

– Joudun Jämsän sivistyslautakunnan puheenjohtajana luottamushenkilön virkavastuun velvoittamana ryhtymään lukuisien huolestuneiden vanhempien yhteydenottojen jälkeen selvittämään hätäratkaisuun ryhtymistä, eli Kankarisveden koulun hätäsiirtoa pois Auvilasta. Tarvittaessa Jämsän sivistyslautakunta joutuu pitämään asiaa koskevan ylimääräisen hätäkokouksen. Koulun siirto maksaa ja koulun hätäsiirron kustannukset täytyy pyrkiä perimään Auvilan tilat omistavalta Jyväskylän koulutuskuntayhtymältä sekä Auvilaan vastaanottokeskustoimintaa pyörittämään ryhtyvältä taholta. Kyse on melkoisen suurista summista.

Jos Pihlajalinnan tai jonkin muun tahon toimesta Jämsän Auvilaan on tulossa turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskus, niin Katajan mukaan melkoinen osa lasten ja nuorten vanhemmista ei päästä lapsiaan väistötilassa Auvilassa toimivaan Kankarisveden yläasteen kouluun.

– Yhdyn täysin koululaisten vanhempien näkemykseen siitä, että Jämsän Kankarisveden koulun yläasteen toimintaa ei enää voida jatkaa Auvilassa, jos noin 50 metrin päähän koulusta tulee vastaanottokeskus."

Uutinen Jämsän seudussa.

77

349

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • AL-L

      Ilmeisesti on... En voinut uskoa silmiäni, kun luin uutisen JS...

      • isistappajat

        Kataja on ainut järkevä ukko tässä partanaama jutussa.


    • Ylen

      Useita satoja pakoloisia kuulemma tulossa rajan yli ja muista keskuksista loput, että silleesti.

    • tummaunelma

      Kaikilla ei ole UNELMAA vaan huoli turvallisuudesta ja tulevaisuudesta.

    • Saara12345

      En laittaisi lastani kouluun maahanmuuttajien keskelle. Tuleekohan pukeutumista säännöt pikkutytöille ettei provosoi liikaa maahanmuuttajia.

    • Svensson

      Älkääs nyt. Eikös sinne tule niitä pakolaisperheitä Syyriasta? Niin ainakin silloin puhuttiin, kun Tuula Peltonen aloitteen asiasta teki!!

      • Svensson

        Ja sitä, miten mukavasti kotoutuminen näillä perheillä tapahtuisi siellä koululaisten kanssa yhteiselon merkeissä.


    • Eivarmaantoteudu

      Tuohan on suorastaan surkuhupaisaa vai pitäisikö sanoa järkyttävää. Ja minkälaista kansainvälisyyskasvatusta täällä annetaan lapsille! En itsekään ole pakolaisvyörystä ilahtunut, mutta jotakin rajaa sentään! Täytyy sanoa, että nyt hävettää olla jämsäläinen.

      Kai siellä sivistyslautakunnassa on muita järjissään olevia, ettei tämmöiseen typeryyteen lähdetä mukaan?

      • HyVÄUNKARI

        Aina on joku joka häpeää toisten puolesta, ei voi sellainen elämä olla kovin hääppöstä. Oliko lapsuutes onnellinen vai rikkinäinen kun tuollaisia ajatuksia esität? Jos koko ajan kantaa huolta toisten asioista ei voi olla kaikki kohdallaan!


      • Eivarmaantoteudu

        Kun ei oikeaa asiaa ole, pitää mennä asiattomuuksiin. Vastaan kuitenkin.
        Oma elämäsi ei taida olla kovin hääppöistä kun se kuluu ennakkoluulojen ja vihan lietsonnan vallassa. Semmoinen on kurjaa ja typerää elämää. Oikein elämän hukkaan heittämistä.

        Lapsuudessani ei ollut mitään vikaa. Normaali perhe. Muistan että ihan lapsuudessani liikkui vielä ns. jätkiä ja kulkumiehiäkin, joille isäni antoi aina yösijan, jos sitä tultiin kysymään. Se saattoi olla meille lapsillekin oikeaa suvaitsevaisuuskasvatusta.

        "Jos koko ajan kantaa huolta toisten asioista, ei voi kaikki olla kohdallaan!" Etkös sinä syyllisty juuri siihen? Vai onko pakolaisia uhattu sijoittaa sinun asuntoosi?

        Mitä unkariin tulee, niin ei rajoja ole sielläkään onnistuttu sulkemaan ja pakolaisia on siellä kymmenkertainen määrä Suomeen verrattuna.


      • HYVÄUNKARI

        Nyt minä voisin vastata sun logiikkalla että häpeen silmät päästä sunlaisia hyysäriämmiä. Rähmälleen heittäytyvät jonkun alistajauskonnon eteen, onkos sun elämäsi ollut liian tylsää ja väritöntä kun ihan hakemalla haluat itselles ongelmia. Isäs oli kyllä kunnon kansalainen kun auttoi apua tarvitsevia mutta huomaa että ne oli oman maan kansalaisia. Ja jos haluat oikeeta suvaitsevaisuusrakkautta itselles niin toivon sun menevän itse jonnekkin arabimaahan ja auttavan kaikkeja hätää kärsiviä paikan päällä. Asia kun on näin ettemme halua niitä tänne aiheuttaa kaaosta ja sekasortoo. Meillä on täällä suomessa ihan riittävästi omia ongelmia ja sitten muka vielä pitäis hankkia lisää sunkaltaisten suvikkien vuoks?? Nyt hopi hopi tilaan matkalippu ja onnea sun uuteen elämääs siellä jossain uusien kavereittes kans.
        Unkari on tehnyt oikeita päätöksiä rajoittaakseen tämän muslimimiehityksen kun taas meillä ei tehdä sitten yhtään mitään. Jokaisen valtion velvollisuus on huolehtia oman maan kansalaisista, suomi näyttää vähät välittävän sellaisesta ja siihen pätee kai se vanha viisaus että jokainen kansa saa sellaisen hallituksen minkä se ansaitsee.


      • Eivarmaantoteudu

        Ensinnäkään en ole ämmä vaan mies. En ole heittäytynyt rähmälleen kenenkään eteen. En edes sinunlaistesi sivistymättömien ja ajatusmaailmaltaan rajoittuneiden Persujen. Miksi minun pitäisi mennä muualle suvaitsevaisuutta opiskelemaan? Sinähän sitä opetusta tarvitset.

        Yritä nyt ymmärtää, että kyse ei ole meidän valinnastamme, kun tänne tulee pakolaisia. Suomea sitoo kansainväliset sopimukset ja lait. Ei niitä noin vain lähdetä rikkomaan. Ei siihen pystyneet Soini ja Persutkaan, vaikka niihin vaaleissa pistitte toivonne.

        Viestistäsi näkyy läpi neuvottomuutesi, etkä osaa muuta ongelmanratkaisua kuin raivoamisen palstoilla tuntemattomille ihmisille. Sinulla ei ilmeisesti ole ollut hyvä lapsuus, kun ei opetettu ongelmatilanteisiin muita keinoja kuin raivoaminen?


      • HYVÄUNKARI

        "Miksi minun pitäisi mennä muualle suvaitsevuutta opiskeleen?" Eikös se ole paljon helpompaa että sä ja sun hyysärikommaritemariituhippivähemmistö menee muualle kuin se että Jämsä muutetaan teidän hyysärimaun mukaan? Jämsä on hyvä paikka asua toistaiseks ja teidän jälkeen varmaan paska paikka! Mikä helvetti siinä on että halutaan itselleen lisää ongelmia?? "Ja ei ole meidän valinnasta kyse", sitä vartenhan täällä keskustellaan ettei sunkaltaiset ääliösuvakit enemmistön yri jyrää. Nyt vielä kerran sanon että hopi hopi ostaa lippu ja toteuttaa itsees kunnolla, meillä muilla on asiat ihan ok ja emme halua lapsillemme ja vaimoillemme mitään burkhoja kuten sinä näköjään haluat!!!


    • AL-L

      Minua ei hävetä olla jämsäläinen, vaikka P.Kataja nyt omasta mielestäni liiottelee. Jämsä on hieno kehittyvä kaupunki. Minusta tilannetta vain nyt hoidetaan väärin. Yltiöpositiivinen viestintä ei poista epäkohtia, eikä saa kenekään pelot pois. Asioista täytyy saada keskustella näin, että kaikki mielipiteet huomioidaan yhtä arvokkaina. Huoli on ihmisen todellisuutta, eikä se mene pois ilman tietoa asiasta. Keskustelu pitäisi kuitenkin tapahtua asiallisesti. Tänään on hyvä tilaisuus siihen.:)

      Kun alkaa miettimään vanhempien pelkoja, itse äitinä ymmärrän huolen. Mediassa liikkuu niin paljon kaikenlaista, että on ymmärrettävää, että vanhemmat huolestuivat. Tärkeintä olisi mielestäni poistaa turhat pelot. Pihlajalinnan ja kaupungin olisi hyvä antaa oman näkemyksen asiasta, kuinka asiaa hoidetaan niin ettei vanhemmille tarvitse pelätä lastensa turvallisuudesta. Ihan konkreettisia asioita kuinka vastaanottokeskus pyöritetään, mitkä säännöt luodaan, millainen on henkilökunnan mitoitus ja mitkä ovat suunnitelmat. Oikeilla järjestelyillä pystytään asioita hoitamaan tehokkaasti niin ettei turvallisuus kärsi. Epätietoisuus luo pelkoja. Nyt liikkuu huhuja että kaikesta säästetään ja turvapaikkahakijat tulevat liikkumaan omiin päin ihmisten pihoilla esimerkiksi. Ja että voittoa tavoitteleva taho järjestää hommat puutteellisesti.

      Itse en usko tähän. Ihan varmasti kaikki yrittävät parasta. Tilanne on uusi ja ilman muuta asukkaiden pitäisi olla tulevan (jo se nyt tulee) vastaanottokeskukseen päin yhteydessä ja kertoa huolistaan ja ehdottaa konkreettisia toimeenpiteitä. Suuntaka hyvät ihmiset, myös vastustajat tänään järjestettävään keskustelutilaisuuteen :)

    • SDPkenttä

      Mielestäni Pekka Kataja ei ole seonnut vaan on natsi ja ihmishirviö.

      Hänen puheensa täyttää vihapuheenkriteerit ja ovat suomenperustuslaillisesti sekä yk turvallisuus komitean mukaan kiihottamista kansanryhmää vastaan. Haluan että poliisi aloittaa tutkinnan ko.henkilöä kohtaan välittömästi ja hänet on erotettava luottamustehtävistä.

      Meille sosiaalidemokraateille on tärkeää että heitä käsitellään yhdenvertaisena niinkuin muitakin auvilan asukkaita. kutsutaan kylään, keskustellaan, vietetään iltamia jne.. näin tutustumme toisiimme paremmin. Keskustelimme Tuula Peltosen kanssa ajattelimme että keräisimme yhteen ne henkilöt jotka voisivat ottaajopa kotiin heitä asumaan tai jotka omistaisivat asuntoja läheltä lahjoittaisivat ne heidän käyttöön.

      Pakolaiskeskuksen perustamiseen Jämsään en näe yhtään huonoa puolta. tämä on mielestäni jämsälle ainutkertainen tilaisuus saada uusia asukkaita jämsään. Ainut mikä minua asiassa vaivaa on ihmisten käyttäytyminen heitä kohtaan ja kaikkien pakolaisten leimaaminen isis terroristeiksi.

      Tutkimusten mukaan terroristeja ei ole soluttautunut pakolaisiin kun vain 10-15% joten se on hyvin pieni määrä. Muutenkin Isis järjestön leimaaminen terroristi järjestöksi ei oikein sillä he ovat myös joutuneet leimatuksi turhaan. Meille sosiaalidemokraateille myös järjestöjen yhdenvertainen kohteleminen on tärkeää. Isisjärjestö on normaalia seuratoimintaa siinä missä urheilu taimetsästys seurakin on. Ei ole kunnollista näyttöä että he olisivat suomen lakia rikkoneet enkä heistä sitä uskoisi. He ovaat sotaa paenneita veteraaneja ja perheitä jotka nyt tarvitsevat apuamme. Yhdessä me voimme heitä auttaa sillä joukossa on voimaa niinkuin meillä on tapana sanoa.

      Myöskin rintamalla ollelle miehille ja nuorille pitää saada veteraani status joka käytönnössä tarkoittaa nyt ainakin aluksi isompaa sosiaalietuuksien tulosiirtoa sekä vapautusta työstä kuitenkin siten että heidän elinolot saadaan vastaamaan normaalin suomalaisen työssäkäyvän tasoa, Asunnot, autot, nykypäivän viihde elektroniikka, kuntoutukset jne...

      Tuula Peltosen kanssa oli myös keskustelua että jokilaakson yrityksetkin voisivatvihdoin kantaa oman vastuunsa ja lahjoittaa voitoistaa (jotka on muiden selkänahasta revittyjä ) näiden pakolaisten elin olojen parantamiseksi.

      Minä ainakin veisin lapseni hyvillä mielin sinne mikäli lapseni olisi sinne sijoitettu. on vaan hyvä asia että pakolaiset ja lapset ovat tekemisissä keskenään. Ei ole epäilystäkään etteikö tämä olisi menestys tarina.

      T SDP:n kenttäväki

      • AL-L

        Se tästä asiallisuudesta.


      • Zumben

        AL-L on oikeassa, tosiaan vähän epätarkkuutta tuossa demarikentän kirjoituksessa. Saksalaistutkimuksen mukaan ISIS on onnistunut soluttamaan huomattavasti tuota demarien arviota vähemmänn terroristeja turvapaikkaturistien sekaan. Oikea arvio on 1-2 prosenttia, joten kun Suomeen on tullut 20000 hemmoa, on joukossa vain 200-400 ISIS:n soluttamaa terroristia.


      • jämsä_on_kaikille

        gr8 b8 m8

        Kataja flirttailee kyllä kovasti nyt rasismin kanssa, mutta ei yllättävää persulta yhtään!!!

        Vain syömällä pois oman isänmaasi peruskiveä voit karistaa valkoisen ihon taakkasi.

        Jos haluat tukea tätä jaloa aatetta suomalaisen kulttuurin, itsenäisyyden ja veteraanien tuhoamiseksi, mukaan pääset tukemaan ottamalla yhteyttä lähimpään paikalliseen kulttuuri-marxistiisi. Tätä kautta voi myös avautua mahdollisuus viettää aikaa muun älymystön aktiivien kanssa, pelaten jopa jalkapalloa ihan Saksassa asti muiden kaltaistensa sopulien kanssa!

        Yhdessä voimme kitkeä fasismin ja tehdä Suomesta suvaitsevan ja globaalin -- siis paratiisin jossa jokainen voi rakentaa tulevaisuutta eri kulttuurista, uskonnosta tai ihonväristä riippuen! Kaikille on täällä tilaa ja Suomi on auki kaikille ihmisille.

        Liitythän sinäkin nyt mukaan niin saadaan maksettua valkoinen taakkamme pois näille Lähi-idästä tuleville pakolaisille jotka paljon pulittavat ihmissalakuljettajille tänne matkastaan, mutta jättävät lapset ja naiset väkivallan jalkoihin. Kyvykkäin ja varakkain pakolainen olkoon se joka Auvilan viiden tähden hotelliin lomailemaan pääseepi!

        Punainen vallankumous elää ja monikulttuuri on rikkaus. Toivottavasi Tuula tekee lasten vanhempien ennakkoluuloista ja perusteettomasta pelosta lopun. Todella absurdia ja iljettävää, että vielä 2015 vuonna tarvitsee tälläistä käytöstä erilaisuutta vastaan kohdata, kun kaikki ollaan arvokkaita ihmisiä lähtömaasta riippumatta ja ihan samalla tavalla imetään tissiä vauvoina!

        Nyt niitä pakolaisia Auvilaan, että voidaan Jämsässä näyttää solidaarisuutta Välimeren kriisin ihmisiä kohtaan.

        Ja jos haluat tarkempaa ANTIFA, monikulttuuri tai suvaitsevaisuus tietoa, otapa yhteyttä lähimpään Heikolaan, kun Paakkasen Arja ei näitä välttämättä jaksa enää kaikille opastaa iän kartuttua!


      • SOSIAALISUUS

        Täysin samaa mieltä SDP:n kenttäväen kanssa.
        Minun mielestäni voisimme yhdessä nostaa myös hieman Jämsän kunnallisveroprosenttia, jotta pystymme varmasti tarjoamaan kunnolliset ja turvalliset olosuhteet, sekä oikeanlaisen ruokailun tänne saapuville tuleville työntekijöille ( siis näiden nyt saapuvien jälkeläisille, sillä eihän näitä veteraaneja ole suotavaa töihin laittaa ) Toivottavasti heistä suurin osa jäisikin asuttamaan seutuamme, ettei meitä pian kohtaa se suuri työvoimapula, josta on jo vuosia ollut puhetta.
        Tämä on aivan mahtavaa, että vastaanottokeskus sijoitetaan koululaisten viereen, jotta hekin oppivat jo koulussa, ettei erilaisuudessa ole mitään pelättävää ja samalla heidät voisi alkaa suoraan opettamaan islaminuskoon. Onhan se aivan käsittämätöntä, että vain kristinuskoa täälläkin koulussa opetetaan. Miten nuorista koskaan kasvaa monikulttuurisia osaajia, ellei siihen jo koulussa puututa.
        Lisäksi olisi hyvinkin suotavaa, että nuoret tytöt varsinkin tutustuisivat tähän saapuvaan rikkauteen huolella.
        Yhdessä ja yhteistyössä voisimme perustaa todellakin ryhmän, joka alkaisi kunnolla ajamaan maahanmuuttajien etuja. Kyllä heidän olisi saatava kunnolliset tuet VÄLITTÖMÄSTI pyörimään, jotta he tuntisivat olonsa kotoisaksi täällä meidän kauniissa Jämsässä ja pystyisivät edes tuollaiset perustarpeet kuten kunnolliset älypuhelimet ym kommunikointia varteen jokaiselle hommaamaan. Toivottavasti se kylpylä saadaan pian valmiiksi, jotta pystyisimme tarjoamaan paremmat olosuhteet kuin auvilan kampus.
        Suurituloisten tulisi kantaa suurempaa taakkaa tästä aiheesta ja esim. 15% palkoistaan lahjottamaan suoraan hyväntekeväisyyteen.
        Näin me kenttäväen kesken olemme miettineet.


      • syyhypunikki
        SOSIAALISUUS kirjoitti:

        Täysin samaa mieltä SDP:n kenttäväen kanssa.
        Minun mielestäni voisimme yhdessä nostaa myös hieman Jämsän kunnallisveroprosenttia, jotta pystymme varmasti tarjoamaan kunnolliset ja turvalliset olosuhteet, sekä oikeanlaisen ruokailun tänne saapuville tuleville työntekijöille ( siis näiden nyt saapuvien jälkeläisille, sillä eihän näitä veteraaneja ole suotavaa töihin laittaa ) Toivottavasti heistä suurin osa jäisikin asuttamaan seutuamme, ettei meitä pian kohtaa se suuri työvoimapula, josta on jo vuosia ollut puhetta.
        Tämä on aivan mahtavaa, että vastaanottokeskus sijoitetaan koululaisten viereen, jotta hekin oppivat jo koulussa, ettei erilaisuudessa ole mitään pelättävää ja samalla heidät voisi alkaa suoraan opettamaan islaminuskoon. Onhan se aivan käsittämätöntä, että vain kristinuskoa täälläkin koulussa opetetaan. Miten nuorista koskaan kasvaa monikulttuurisia osaajia, ellei siihen jo koulussa puututa.
        Lisäksi olisi hyvinkin suotavaa, että nuoret tytöt varsinkin tutustuisivat tähän saapuvaan rikkauteen huolella.
        Yhdessä ja yhteistyössä voisimme perustaa todellakin ryhmän, joka alkaisi kunnolla ajamaan maahanmuuttajien etuja. Kyllä heidän olisi saatava kunnolliset tuet VÄLITTÖMÄSTI pyörimään, jotta he tuntisivat olonsa kotoisaksi täällä meidän kauniissa Jämsässä ja pystyisivät edes tuollaiset perustarpeet kuten kunnolliset älypuhelimet ym kommunikointia varteen jokaiselle hommaamaan. Toivottavasti se kylpylä saadaan pian valmiiksi, jotta pystyisimme tarjoamaan paremmat olosuhteet kuin auvilan kampus.
        Suurituloisten tulisi kantaa suurempaa taakkaa tästä aiheesta ja esim. 15% palkoistaan lahjottamaan suoraan hyväntekeväisyyteen.
        Näin me kenttäväen kesken olemme miettineet.

        Pitää myöskin ottaa huomioon, että eri sotaveteraanijärjestöjen jäsenmäärä on uhkaavassa laskussa eikä sotaorpojen järjestötoimintakaan ole kovin vauhdikasta. Yhdistysten johtajat ovatkin syystä olleet huolissaan työpaikkojensa puolesta. Onneksi uusien jäsenkandidaattien myötä työpaikat näyttäisivät pelastuvan ja joulukeräyksiin riittää taas innokkaita osallistujia. Varaattehan sopivasti käteistä, kun osastot Mokadissu ja Paktat saapuvat ovellenne tai suorittavat iltakeräystä kylillä.


    • sj5

      Kiitos Tuula Peltonen , joka aloitteellasi on saanut aikaan tällaisen sopan. Olen 40 vuotta asunut jokilaaksossa hyvin mielin ja pitänyt kaupunkia hyvänä paikkana asua. Nyt perheemme elämässä on todennäköisesti käänne huonompaan suuntaan. Minä ja vaimoni olemme päättäneet laittaa perheemme kodin myyntiin, jossa olemme asuneet yli 18 vuotta jos jämsään perustetaan pakolaiskeskus. Tämä aivan pöyristyttävän käsittämätöntä, miten näillä maahanmuuttajilla tehdään bisnestä. Nämä ihmiset ovat pelinappuloita joilla voittoa tavoittelevat firmat häikäilemättömästi pelaa... vielä käsittämättömämpää on maahanmuuton puolustajat, jotka eivät tajua tätä vaan elättää pienissä päissään vaan hyvinvointi yhteiskuntaa missä on kaikilla uskonnoilla yhteinen sijansa, vai mitä olette mieltä montako prosenttia maailman sodista on uskontosotia? On aivan mahdottomuus ajatella että kiihkouskonto löytää paikan täältä valtakristinuskosta... näin vaan ei tule tapahtumaan kahden ääripään kanssa, uskokaa jo! Onko sattumaa että pihlajalinna haluaa hyvää hyvyyttään avata vastaanottokeskuksen miltein jokaiseen paikkaan missä sillä on terveyspalveluja? Tämä on bisnes josta pihlajalinna haluaa hyötyä ja paljon, se viisveisaa muuten keskuksista. Älkää nyt hyvät ihmiset lähtekö tälle entisen jämsäläisen edustajapuoskari peltosen linjalle... tämä on sairasta touhua mihinkä manipuloimaan hyväntahdonuskoisia hölmöjä puolustamaan maahanmuuttoa.

      • Sittenvaanmenoksi

        No minnekähän sitten meinaatte muuttaa, missä pakolaisia ja ulkomaalaisia olisi Jämsää vähemmän? Muslimeista puhumattakaan. :-D


    • Sp02

      Eräs sivistyksen mittareista on se kuinka suhtaudumme toisiin ihmisiin. Syntyperäisenä jämsäläisenä häpeän tuollaista kannanottoa, jota sivistyslautakunnan puheenjohtaja p. Kataja julkituo. Sivistyneestä kannanotosta ei voida puhua mistään näkökulmasta katsottuna. Ihmettelen suuresti millä meriiteillä ja kenenkä toimesta tuollaisen asenteen / ilamaisukyvyn omaava henkilö on valittu sivistyslautakunnan puheenjohtajaksi? Toivon, että ko. henkilö ymmärtää luopua luottamustehtävästään, mikäli hiukkaakaan on kykyä arvioida omaa toimintaansa suhteessa tehtävän asettamiin periaatteisiin julkisuuskuvasta puhumattakaan.

      • häpeärauhassa

        Voi jessus sentään sun kanssas. Siis joku julkisuuskuva menee sun mielestäs ohi vanhempien huolesta heidän lastensa turvallisuudesta. Siinäkö on se sinun "sivistyksen mittari"?

        Kerropa minulle Suomesta 10 vastaanottokeskusta, joista poliisi ei olisi kuluneen 4 vkon aikana vienyt putkaan yhtä tai useampaa "pakolaista" väkivaltaisuuden vuoksi. Tai hei, helpotetaanpa hieman: 10 sellaista vokkia joissa väkivaltaisuuksissa ei ole käytetty teräaseita.

        Miksi muuten teet numeron siitä, että häpeät syntyperäisenä jämsäläisenä? Onko sellainen häpeä jotenkin parempaa kuin muu häpeä? Vai kertooko se siitä, että miten suhtaudut toisiin ihmisiin...


    • Hämeenjunttila

      Sopii vetäistä polvirukous kaikkien tunnettujen ja tuntemattomien jumaluuksien edessä, että Kataja ja muut "harhaoppiset" olisi väärässä tämän pelkonsa kanssa; vapaa uutisointi muiden keskusten naapurustoista ei vain tue toivetta kovin voimakkaasti.

    • alicepekka

      kerrankin joku uskaltaa sanoa ääneen, eikä vain hyssytellä ja paljonhan on tullut jo näitä rikosepäilyjäkin esiin

      • Näin_se_on

        Joo. Ranskassa miljoonat ihmiset marssivat kaduilla sananvapauden puolesta. Yhden totuuden Suomessa mielipiteensä ääneen sanovia paheksutaan välittömästi.
        Vanha ohje onkin: älä ajattele, älä sano, älä ainakaan kirjoita lehteen.


      • elämäänsäahdistunut
        Näin_se_on kirjoitti:

        Joo. Ranskassa miljoonat ihmiset marssivat kaduilla sananvapauden puolesta. Yhden totuuden Suomessa mielipiteensä ääneen sanovia paheksutaan välittömästi.
        Vanha ohje onkin: älä ajattele, älä sano, älä ainakaan kirjoita lehteen.

        Suvaitsevaisuus on myös toisen mielipiteen kunnioittamista. Nyt ainoa oikea mielipide on ettei saa yhtään negatiivistä sanaa sanoa turvapaikanhakijoista. Sitten on turha itkeä kun rupeaa ongelmia tulemaan. Suomi on ollut rauhallinen maa asua johtuen siitä , että täällä ei ole uskonnosta juuri kiihkoiltu. , mutta eiköhän tämäkin pikku hiljaa rupea muuttumaan. Kaikki jotka haluavat pakolaisia voisivat maksaa kulut omista tuloista ( tulot 1000 , - niin maksappa 5:n pakolaiset kulut niin huomaat että on mahdoton yhtälö ). Tarkoitan että Suomi ei pysty maksamaan kaikkien apua tarvitsevien menoja vai onko meillä kumminkin se kalevalan kuuluisa sampo ?


    • Noinkohan

      On se kumma, että lasten vanhemmat keskustelevat koulun asioista Katajan kanssa, eivätkä koulun rehtorin, joka sanoo ettei hänelle ole tullut ainuttakaan yhteenottoa. :)

      • oioinkohan

        Joo, eiks ookkin kummaa. Siihen voi olla vaikka joku syy. Muutenkin aika erikoista, että joku puhuis luottamushenkilölle jotain sen luottamustehtävään kuuluvaa. Eiks ookki?


    • Luottamus_meni

      Niin että Kataja tyhjentää koulun ilman että rehtori tietää siitä mitään?

      • vastuunottaja

        Käsitykseni mukaan Kataja ilmoittaa kutsuvansa sivistyslautakunnan koolle. Se, mihin lopputulemaan kokouksessa päädytään, joko kuuluu rehtorille tai sitten ei.

        Toki vastuuntuntoinen rehtori olisi aivan itsenäisesti ryhtynyt toimiin saatuaan tietää oppilaitokseensa ja oppilaisiinsa kohdistuvasta uhasta.


        Ja tässä faktaa Lahdesta Hennalan vastaanottokeskuksen arjesta kuluneelta viikolta:

        Poliisi kävi kolme kertaa Hennalan hätämajoitusyksikössä rauhoittamassa aggressiivisesti käyttäytyneitä henkilöitä torstain ja perjantain välisenä yönä.

        Ensimmäisellä kerralla hätämajoituksessa asuva oli rikkonut ohimennessään oven lasin ruokalassa iltapalan jälkeen. Mies oli käyttäytynyt aggressiivisesti vartijaa kohtaan, paennut paikalta ja lukkittautunut asuinrakennuksen vessaan. Vartijat saivat miehen pois vessasta ja joutuivat laittamaan hänelle käsiraudat. Paikalle saapui poliisipartioita selvittämään tapahtumia. Mies tuotiin säilöön Lahden pääpoliisiasemalle. Häntä epäillään järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamisesta ja lievästä vahingonteosta.

        Noin tuntia myöhemmin Hennalan yhdessä asuinrakennuksessa oli alkamassa tappelu. Hätäkeskukseen tuleen ilmoituksen perusteella paikalle meni poliisipartioita. Asukkailla oli tullut riitaa. Tapahtuman pääpukarit, kaksi miestä, tuotiin rauhoittumaan Lahden pääpoliisiasemalle poliisilain perusteella.

        Hetken kuluttua tappelu jatkui samassa rakennuksessa ja edellisen tapahtuman selvittelyjen merkeissä. Paikalla oli useita hätämajoituksessa asuvia. Useampi poliisipartio kävi rauhoittamassa tilanteen. Sillä erää paikalta ei poistettu ketään.

        lähde: www.piipaa.info


    • natoaita

      kyllä ne auvilankin särkee. pitäkää lenkki naiset ase mukana jollette halua muuten mokkakikkeliä

    • liibalaabaaa

      Kuka ne naisiin ja lapsiin kohdistuvat rikokset on tähän asti tehnyt Jämsässä? Ei ollut pakolaisia jämsänkosken työttömien yhdistyksessäkään ja rahat vaan katos.

      • Aaalibabaaa

        Kerropa lisää esimerkkejä siitä, mihin sokea luottaminen johtaa.


    • luotankasvuun

      Vähän ohi aiheen.....onko nykyisessä hallituksessa sivitysministeriä? Jos ei ole niin pitää perustaa semmoinen ministerinvirka ja keski-suomesta ehdottomasti Teuvo Hakkaraiselle pitää saada se salkku! Hakkarainen voi sitten palkata tämän sivistyslautakunnan pj:n avustajaksi.

    • Huoliuskovaisuus

      Jos Kataja ei usko rehtorin puheita siitä, ettei häneen ole oltu yhteydessä pakolaishuolista, miksi hän uskoo vanhempia, jotka sanovat olevan huolissaan pakolaisista?

      • vastuunottaja

        No uskotko sinä lasten vanhempien olevan huolissaan?


      • FaktaUkko

        Vähänkään fiksut eivät ole. Eikä pelottelu ainakaan niiden tyhmien asiaa paranna.


      • tyhmäjaylpeäsiitä
        FaktaUkko kirjoitti:

        Vähänkään fiksut eivät ole. Eikä pelottelu ainakaan niiden tyhmien asiaa paranna.

        Vähänkään fiksut eivät kanna huolta huomisesta... eivätkä lapsistaan. No, tässä tapauksessa olen tyhmä ja ylpeä siitä.


    • onseprklkumma

      Joo se on hyvä tuollainen "tuskin mitään tapahtuu" asenne kun on lapset kyseessä. Tietenkin kun kyseessä on toisten lapset niin ei sillä niin väliä. Pääasiahan on että muutama suvakki saa hyvän mielen sairaan päänsä sisään tästä irakilaisten interreilaajien elättämisestä ja joku herra pistää rahoiksi. On se sitten niin rikasta kun on r-kioski tupaten täynä näitä suklaasilmäisiä kikkarapäitä vaikka ne ei mitään ostakkaan. Lapsien vanhemmat tykkää kun 14 vuotiaatkin saavat osansa tällaisesta etelämaalaisten niinsanotusta flirttailusta. Missään maassa intergointi ei ole onnistunut eikä se tule onnistumaan täälläkään.

      • AL-L

        Ihan oikeasti, mieti miksi Sulla on tuollainen asenne ihmisiä kohtaan? Että tummat miehet tulevat ja vievät naisianne, raiskavat tyttäriänne ja vievät työnne ja rahanne... Tämä nyt muistuttaa ihan keskiaikaisia heimoajatuksia...Eli joo, ymmärrän... Kannattaa kuitenkin muistaa, että elämme... ööö... 2015...

        Ja muuten, jos joskus jotakin ikävää tapahtuu, se olisi myös teidän vastustajien syy. Se sijaan, että miettiä kuinka vaoidaan ennaltaehkäistää negatiivisia asioita esim. järjestelyillä ym., TE vain haukutte tässä musliimeja, suvakkeja, Suomea ja maailmaa. Luuletteko, että jos käy jotakin teidän pisteet nousee: JEE MINÄHÄN SANOIN meiningistä? No eivät nouse. Me, asioihin ratkaisuja miettivät ja omaa aikaa niiden ratkaisujen toteutumiseen antavat, yritämme tehdä edes jotain ettei tilanne karkaisi käsistä. TE vastustajat osaatte vain haukkua nimettöminä puskista.


      • sadsadsdasda

        No pitää muistaa että muslimit ei elä vielä edes keskiaikaa, joten ei tällaisia keskiaikaisia heimoajatuksia kannata hävetä ollenkaan. Mitä tulee oikeassa oloon, niin onhan se aina hauska olla oikeassa. Monien ihmisten pisteet ovat muuten nousseet tällä jee mitähän minä sanoin meiningillä kun intergrointi on mennyt perseelleen joka puolella. Tässäkään touhussa ei ole kyse mistään muusta kuin siitä että suvakit haluaa tuntea auttavansa. Ongelma on vaan se että autatte ihmisiä jotka ei apua tarvitse. Tuokaa vaikka yezidejä tänne joita muslimit tykkää tappaa koska ei ole ok palvoa käärmettä.


    • märkä1

      Käsittämätöntä että nyt kun kaikki tietää nämä muslimi miehet ja niiden arvot ja käsityksen Suomesta haluaa heitä tänne muka sivistyksen ja humanitaarisen ajatuksen omaavana,paremminkin sanoisin että omat tarpeet ja naivius on oltava suuri että ei seuraa tiedotusvälineitä täältä ja maailmalta mitä tämä maahantunkeutuminen saa aikaan ja siinä oikea ja toimiva apu jää täysin taustalle.Kyllä kyseessä täytyy olla vain oma etu tai oma halu että
      puoltaa maahanmuuttoa ja ajaa sitä jota kukaan ei oikeasti hallitse.Parempi on odottaa kun asioihin saadaan hallinta ja oikea tarve saa oikeuden,otetaan sitten vaikka kadut täyteen muita ihmisiä jos se on se oikea tapa toimia.

      • Järki_käteen

        Eihän tässä ole siitä kysymys, että kuka niitä tänne haluaa. Pakolaisia on Suomeenkin tullut, eikä sille ole yhdessäkään maassa Unkari mukaan lukien mahdettu mitään. Ei se ole naivien suvakkien eikä tiedotusvälineiden syy, että niitä väistämättä on sijoitettava myös Jämsään, kuten muillekin paikkakunnille.

        Kun ollaan pakon edessä niin raivoaminen ja pelottelu ei auta yhtään. Sivistyneet ja järkevät ihmiset miettivät sitä, kuinka tästä meille uudesta tilanteesta parhaiten selvitään.


      • todellaällöttävää

        Mikä vi... pakko??? Ei ole mikään pakko, jos Suomi niin haluaisi. Tällä tehdään isoja rahoja vaan ja elätellään halpatyövoimasta toiveita mikä ei tule toteutumaan. On totta että kun nyt ollaan tässä "mahtavassa" eu:ssa niin on velvollisuus ja niin sanottu pakko ottaa, mutta missään ei kielletä ehtoja jotka jokainen jäsen maa saa laittaa tuloon jos tahtoo. Ehdottaisin Australian mallia. Nolla toleranssi rikoksissa, tietty määrä rahaa mukana, ei yhteiskunnan avustuksia jne. Siinä on järkeä. Tämä Suomi sairastaa nyt pahasti ja sairauden on aiheuttanut suvakit... oikein oksettaa tällainen ajattelu maailma.


      • vastuunottaja
        Järki_käteen kirjoitti:

        Eihän tässä ole siitä kysymys, että kuka niitä tänne haluaa. Pakolaisia on Suomeenkin tullut, eikä sille ole yhdessäkään maassa Unkari mukaan lukien mahdettu mitään. Ei se ole naivien suvakkien eikä tiedotusvälineiden syy, että niitä väistämättä on sijoitettava myös Jämsään, kuten muillekin paikkakunnille.

        Kun ollaan pakon edessä niin raivoaminen ja pelottelu ei auta yhtään. Sivistyneet ja järkevät ihmiset miettivät sitä, kuinka tästä meille uudesta tilanteesta parhaiten selvitään.

        "...että niitä on väistämättä... ...ollaan pakon edessä..." Erikoisia ajatuksia. Ei ole mitään väistämätöntä eikä pakkoa. Kaikki on vain itseaiheutettua ja tästä itseaiheuttamisesta jokaisen on omalta osaltaan tehtävä loppu.

        Pienistä puroista kasvaa jne. Jos kukaan ei huoli naapuriinsa pakoloisia naapuriinsa, niin ei heitä silloin tule Suomeenkaan. Ei ole enää väistämätöntä, ei pakkoa.

        Valitettavasti meni aiheen ulkopuolelle, mutta minun mielestäni väistämättömyys ja pakko eivät ole mitään sivistyneiden eikä järkevien ihmisten selityksiä sille, että vaarannetaan lastemme turvallinen oppimisympäristö.

        Väistämätöntä on vain kuolema ja oikein toimimalla sitäkin pystyy useasti siirtämään myöhempään ajankohtaan.


      • NäinFundeeraan

        Naurettavaa tuommoinen uhoaminen. Pakon edessähän tässä on ollut koko Eurooppa. Ja tulee olemaan jatkossakin. Maailmassa on miljardeja köyhiä ja hädänalaisia. Ei ne suostu enää sivusta katselemaan, miten jossakin maailmankolkassa eletään yltäkylläisyydessä. Viisainta vain tottua ajatukseen, että ne on menneitä aikoja, eivätkä koskaan enää palaa.


      • muslimitauttaatoisiaan
        NäinFundeeraan kirjoitti:

        Naurettavaa tuommoinen uhoaminen. Pakon edessähän tässä on ollut koko Eurooppa. Ja tulee olemaan jatkossakin. Maailmassa on miljardeja köyhiä ja hädänalaisia. Ei ne suostu enää sivusta katselemaan, miten jossakin maailmankolkassa eletään yltäkylläisyydessä. Viisainta vain tottua ajatukseen, että ne on menneitä aikoja, eivätkä koskaan enää palaa.

        Miks sä muuten oot tollai naurettava ja tuut uhoon omilla ajatuksillas ja niihi tottumisilla?

        Mut hei, sähän voisit mennä vaik Saudeihi tai Emiraatteihi kertoon, et miten niidenki pitäs vaa tottuu ja alistuu, nii sit neki pääsis kokeen sellase korkeemman ykseyden uskonveljiensä kaa ja muisteleen menneit hyvii aikoi.


      • NäinFundeeraan
        muslimitauttaatoisiaan kirjoitti:

        Miks sä muuten oot tollai naurettava ja tuut uhoon omilla ajatuksillas ja niihi tottumisilla?

        Mut hei, sähän voisit mennä vaik Saudeihi tai Emiraatteihi kertoon, et miten niidenki pitäs vaa tottuu ja alistuu, nii sit neki pääsis kokeen sellase korkeemman ykseyden uskonveljiensä kaa ja muisteleen menneit hyvii aikoi.

        Mitenkähän minun matkustelemiseni ja kertomiseni tämän maailman tilannetta korjaisi. Ja sinullahan sitä sanottavaa tuntuu enemmän olevan. Lähde siis julistusmatkalle itse


      • AL-L
        todellaällöttävää kirjoitti:

        Mikä vi... pakko??? Ei ole mikään pakko, jos Suomi niin haluaisi. Tällä tehdään isoja rahoja vaan ja elätellään halpatyövoimasta toiveita mikä ei tule toteutumaan. On totta että kun nyt ollaan tässä "mahtavassa" eu:ssa niin on velvollisuus ja niin sanottu pakko ottaa, mutta missään ei kielletä ehtoja jotka jokainen jäsen maa saa laittaa tuloon jos tahtoo. Ehdottaisin Australian mallia. Nolla toleranssi rikoksissa, tietty määrä rahaa mukana, ei yhteiskunnan avustuksia jne. Siinä on järkeä. Tämä Suomi sairastaa nyt pahasti ja sairauden on aiheuttanut suvakit... oikein oksettaa tällainen ajattelu maailma.

        No luuletko, että tässä globaalisoituvassa maailmassa Suomi voi olla itsekseen ja päättää noin vain mitä tekee ja mitä ei tee. Sorry, ei voi. Ei Jämsäkään voi eristäytyä Suomesta ja ihan itse päättää kaikista asioistaan ottamatta huomioon kansallis-j a globaalitilanteet ja linjaukset.

        Ei kovin hääppöinen on sivistyksesi taso, jos maahanmuuttaja (minä) ymmärtää asioista, yhteyksistä ja syyseuraussuhteista paremmin....

        Eli tiiätkö, omana esimerkkinä voin sanoa: kyylä ME maahanmuuttajat olemme ihan hyödyllistä sakkia. Emme kaikki, mutta aika suuri osa. Suhteellisen moni meistä, perustaa yrityksiä ja pyrkii töihin. Esimerkiksi siivoamaan jopa akateemisella koulutuksella. Suomalaisellehan ei tälläinen työ tälläisellä koulutuksella kelpaisi.

        Olisiko Sinulla mahatauti tulossa, kun niin oksettaa? Minusta Sinun olisi hyvä mennä itseesi ja miettiä mikä Sinua oikeasti pelottaa ja miksi. Monesti ne syyt peloille johtuvat jostain ihan muusta, kuin mihin ne purkautuvat.


      • kjhggyjjm
        NäinFundeeraan kirjoitti:

        Naurettavaa tuommoinen uhoaminen. Pakon edessähän tässä on ollut koko Eurooppa. Ja tulee olemaan jatkossakin. Maailmassa on miljardeja köyhiä ja hädänalaisia. Ei ne suostu enää sivusta katselemaan, miten jossakin maailmankolkassa eletään yltäkylläisyydessä. Viisainta vain tottua ajatukseen, että ne on menneitä aikoja, eivätkä koskaan enää palaa.

        Lopeta rasistisen vihan levittäminen suomalaisia vastaan! Rasisti poistu suomesta!


    • juukeri

      Itte ovat typeryydellään ja uskonnoillaan tuossa asemassa missä nyt ovat, ei ole meidän tehtävä auttaa ja hyysätä. Ite tässä omat soppamme keitämme. Pitäköön jokainen vaan omassa maassaan omista asioistansa ja uskomuksistaan kiinni. Minua ei liikuta pätkääkään mitä esim. Syyriassa,Irakissa tai Somaliassa touhuavat.

      • Korpraalinnatsa

        Tuskinpa niissä tulijoissa yhtään sotien syttymiseen syyllistä on.


      • juukeri

        Nimen omaan, niiden pitäisi olla ehkäisemässä niitä sotia ja sotia maansa puolesta eikä lähteä vellistelemään karkuun sieltä. Tämä nimimerkki al-l saisi työntää päänsä pensaaseen ja mölistä typeriä kommenttejaan vaikka muurahaisille. Ei se saa kenenkään päätä käännytettyä.


      • YmmärrätköMistäkysymys

        "ja sotia maansa puolesta "

        Miten sinä sodit maasi puolesta, kun siellä kahinoi jos jonkinlaista porukkaa keskenään ja Isis on vielä sekoittamassa pakkaa?


    • Suomilotta

      Kyllä nyt pitäisi ottaa koko Suomessa järki käteen ja rajat kiinni ja äkkiä. Ei ainoaakaan pakolaista enää, ei Jämsään eikä koko Suomeen. Kohta meillä on täällä terroristeja ja iskuja alkaa tapahtua, sitten on liian myöhäistä.

      • Kurdinhihasta

        Hyökkäys Turkin suurlähetystöä vastaan Helsingissä oli yksittäistapaus eikä mitenkään liity sivistyslautakunnan puheenjohtajan toimiin.


      • vauhtiaelämään

        Tulevaisuuden kuvia tulevasta menosta rauhallisessa Suomessa. Rikastuttaa kummasti menoa.


    • Persuistaa

      oiskohan se kuitenkin saanut kenkää persujen aluesihteerin toimesta sen takia

    • pöpilänpoljä

      Koko Suomihan tässä on seonnut. Minkäänlaista rotia ei ole tulijoiden taustoiden tarkistuksissa. "Kaikki tänne vaan" mentaliteetti kukkahattutätien toimesta on valloillaan. itse olen kuitenkin optimistinen sen suhteen, ettei monikaan poikamies jää maaseudulle kun ei ole "teetä" eikä "ihmisiä missään." Jokunen perhe saattaisi jäädäkkin, mutta heistä ei varmaankaan ole huolta, koska ovat paenneet oikeasti kuolemaa.

    • Jotakinjärkeesentään

      Kukkahattutätien syyttely pakolaistilanteesta on aivan naurettavaa. Ei suvakkien mielipiteet ole vaikuttaneet pakolaisongelmaan yhtään enempää kuin vastustajienkaan. Eli ei yhtään mitään. Tilanne on se mikä on ilman näiden kiistapukarien huuteluakin.

      • Vihaatäynnä

        Antaa tulla vaan MUTTA palautukset pitää saada satakertaa nopeammiksi. 70% tulijoisa palautetaan televisiossa esitetyn ajankohtaisohjelman mukaan. Miksi näitä ei turvapaikan saajia poisteta maasta välittömästi. Muutenkin on käsittämätöntä, että suurin osa turvapaikanhakijoista on nuoria terveitä miehiä. Missä ovan lapset, vanhukset ja naiset, eikös heikoimpia pitäisi auttaa ensimmäisinä? TV2 pakolaisillassa kysyttiin pakolaisnaiselta mitä hän haluaisi suomessa tehdä, oli vastaus "olla kotirouva" No olisihan se kiva kun kantasuomalaisetkin asutettaisi, ruokittaisi ja hankittaisi bussikortit, televisiot ja kaikki härpäkkeet ilman mitään vaadetta vastineeksi. Kyllä oli mummolla pahamieli kun ei ekana iltana lämpöisessä ja turvallisessa kodissa ollut televisiota. Onko heillä televisio joka teltassa jotka asuvat pakolaisleireillä? Ei kykene köyhä kantasuomalainen ymmärtämään maailman menoa. Perussuomalaiset kusevat omiaan silmään, mutta maksavat siitä kalliin hinnan seuraavissa vaaleissa. Paavo pääministeriksi!


    • Mihisny

      Minnekäs Pekka nyt yläkoulun siirtää kun vastaanottokeskus avataan tuota pikaa?

      • Hopihopihophop

        Nyt tuli Pekalle kiire pelastaa Kankarisveden koulun lapset joutumasta tuhon tielle. :-D


    • lukion_tyttö
      • ylpeäarabi

        Eiköhän auteta niitä kotiin jääneitä naisia ja lapsia. Lähetetään terveet miehet kotiinsa takaisin hoitamaan velvollisuuksiaan. Ei rahattomuus tee turistista pakolaista.


      • lukion_poika

        Asia, joka lukion_tytönkin on hyvä tietää:

        Irakissa ajetaan läpi lakia, joka sallii avioliiton 9 vuotiaan tytön kanssa. Jos laki menee läpi, niin silloin voikin yllätyksenä tulla Suomen avioliittolain pykälä 115.

        115 § (13.12.2001/1226)

        Avioliitto, johon puolisot ovat menneet vieraassa valtiossa sen valtion viranomaisen edessä, on pätevä Suomessa, jos se on pätevä siinä valtiossa, jossa avioliitto solmittiin, tai siinä valtiossa, jossa jommallakummalla puolisolla oli asuinpaikka tai jonka kansalainen hän oli avioliittoa solmittaessa. (20.2.2015/156)


    • kauhasuu

      miksiköhän venäjä ei ota ALLAHEITA???PUTIN on järkevämpi KUN SUOMEN SSS MIEHET??LESTU SIPILÄ TÄN ALOITTI OTTAMALLA MAMUJA KEMPELEEN MURJUUNSA???TIETYSTI OTTAA HYVÄT MANIT SIITÄ?? SITTEN MIKSI MEILLE KÖYHILLE TARJOTA ILMAISTA RUOKAA; SAAHAN MAMUTKIN TEKEMÄTTÄ MITÄÄN?? SAATANAN LAISKAT 30 PARTAJEHUT NIITTEN ETEEN TEHDÄÄN KAIKKI?? SE ON VARMAA ETTÄ SPR EN OLE TEKEMÄSSÄ MITÄÄN ILMAISTA TYÖTÄ, KUOLKOON PASKOIHINSA JOS EIVÄT HUOLEHDI ITSESTÄÄN?? EIKÄ TÄÄLLÄ NAISET OLE MITÄÄN ORJIA, MINÄ OLEN KRISTITTY EN MUSLIMI

    • tummel

      Jokohan Tuula on alkanu rasvaileen anustaan kiihkoissaan kun saa niitä parrakkaita lapsia kohta auvilaan?

    • realismiakiitos

      En vastusta pakolaisten Suomeen tulemista, mutta joidenkin pitäisi tietää paremmin asioista, ennen kuin menevät kirjoittamaan ja perustelemaan pakolaisten ottamista sillä perusteella, mitä tuo lukiolaistyttökin esitti. Että kun "Suomesta on lähtenyt pakolaisia muualle, niin nyt on meidän vuoro auttaa."

      Milloin Suomesta on lähtenyt pakolaisia ja minne????

      Aikoinaan Amerikkaan lähtijät EIVÄT lähteneet pakoon mitään muuta kuin omaa köyhyyttään. Ja sinnekin lähti silloin nimenomaan nuoria miehiä ja naisia, etsimään onneaan ja monet todella seikkailemaankin. Ei heitä täältä kukaan pyssyn kanssa pakolaisiksi ajanut, kyllä he olivat siirtolaisia. Ja Yhdysvallat tarvitsi näitä maahantulijoita.

      Karjalaiset EIVÄT olleet pakolaisia. He lähtivät pakon edessä, totta, mutta eivät vieraaseen maahan. He muuttivat Sisä-Suomeen ja aloittivat uudestaan täällä elämänsä. Karjalaisia ja heidän jälkeläisiään jopa loukkaa sana pakolaisuus. He olivat siirtolaisia, ja Suomen suomalaisia. Omassa maassaan vaihtoivat asuinpaikkaa.

      Pakolaisia eivät myöskään olleet suomalaiset lapset, joita lähetettiin sodan aikana Ruotsiin. Ei heidän vanhempansa heitä sinne vain vieneet ja jättäneet, vaan aloite lasten ottamisesta ruotsalaisiin perheisiin tuli Ruotsilta itseltään. He halusivat näitä lapsia, kuka sitten mistäkin lähtökohdistaan.

      Ei olleet sitten minkäänlaisia pakolaisia myöskään 1960- ja 70-luvuilla Ruotsiin lähteneet Suomalaiset. He lähtivät sinne nimenomaan työn perässä, koska Suomessa oli työttömyyttä, ja Ruotsissa taas oli töitä tarjolla yllin kyllin. Rahaa he lähtivät sinne tekemään, mutta olisivat he täällä Suomessakin hengissä pysyneet. Jos nykyään joku suomalainen lähtee vaikkapa Australiaan töihin, kun Suomesta ei töitä löydy, niin onko hän muka pakolainen?

      Yksi suomalainen ihmisryhmä voisi täyttää pakolaisstatuksen. Ne henkilöt, jotka kansalaissodan aikana tai sen jälkeen pakenivat Neuvostoliittoon ja nimenomaan ne, joilla oli vaara päästä Suomessa hengestään niissä surullisenkuuluisissa jälkimainingeissa. Suurin osa Neuvosto-Karjalan suomalaisistakin oli kuitenkin niitä, jotka olivat menneet sinne jo aiemmin tai menivät 1920- ja 30-luvulla luomaan ihanneyhteiskuntaa. Pakolaisiksi heitäkään ei voi luokitella, koska eivät he mitään varsinaista vaaraa paenneet, vaan loikkasivat ihan tarkoituksella, kuka kommunismin aatetta palvoen, kuka agitaattorien houkuttelemina. Ja totta puhuen, jonkunlainen toimiva suomalainen yhteiskuntahan siellä saatiin hetkeksi aikaankin, ennen kuin kaikki romahdutettiin.

      Niin että missähän kohdassa historiaa suomalaiset ovat oikein tarvinneet ja saaneet turvapaikkoja muista maista, kun omassa maassa on liian vaarallista ja nyt sitten ovat velvollisia maksamaan tätä velkaansa? Sanoisin, että ne muutamat Neuvostoliittoon loikanneet turvapaikan hakijat oli aika marginaalinen ryhmä ja sitä paitsi loppujen lopuksi Stalin tapatti heidät melkein viimeiseen mieheen, niin että eipä olla sinnekään suuntaan mitään velkaa.

    • JaakkoModig

      En ole Pekan kanssa juurikaan samaa mieltä koskaan aikaisemmin asioista ollut, mutta nyt olen.

    • rennostivaan1

      Allahu Akbar

    • Ohhohjahuoh
      • teepalveluyhteiskunnalle

        kumpikohan sitä hoitoa tarvii. mitä jos menis ite aitan taakse.


    • hyväkataja

      Eihän se kataja ollutkaan ihan pöhlö. Nyt se on oikealla asialla, ei kai sitä raiskaaja-murhaaja porukkaa voi sinne lasten sekaaan viedä

    • videoeiherkille

      Kattokaa se isis tank video, jos haluatte nähdä ketä sieltä on tulossa. Kataja ajaa oikeata asiaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      49
      4985
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3277
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1412
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1245
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      957
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      878
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      215
      731
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      728
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      697
    Aihe