Aito avioliitto aloite sai 106 670 kannatusta!

hyvä.hyvä

Kansalaisaloite avioliiton säilyttämisestä aidosti tasa-arvoisena, miehen ja naisen välisenä liittona ja sukupuolineutraalin avioliittolain kumoamisesta. Sukupuolineutraali avioliitto riistää adoptiolapselta mahdollisuuden korvaavaan kokemukseen eri sukupuolta olevista vanhemmista, isästä ja äidistä. Lapsen oikeus olla isän ja äidin hoidettavana ei voi toteutua samaa sukupuolta olevien avioliitossa. Samaa sukupuolta olevien parien oikeudet on huomioitu riittävällä tavalla parisuhdelaissa.

106 670 kannatusta - hienoa!

141

220

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eduskunnassa.tavataan

      Hieno tulos!

      • kiitoksetaktiiveille

        Kyllä!!!


    • kansanäänestys

      Kansanäänestys pitää saada avioliittoasiasta, koska sukupuolineutraalin kansalaisaloitteen allekirjoitusmäärä ei ole luotettava, johtuen puolueellisesta mediasta,joka tuki aloitetta pitäen uutisointia näkyvillä ja taasen aitoa avioliittoa ei media tukenut samoin.
      Medialla on valtava vaikutus ja siksi sukupuolineutraalin avioliittolain kannatus median valtavalla panostuksella ei anna luotettavaa kuvaa siitä mitä mieltä kansa todellisuudessa asiasta on ja siksi avioliittoasiasta tulee suorittaa kansanäänestys.

      • sdfghjklgf

        Meillä on lukuisia eri yritysten tekemiä tilastotieteellisiin menetelmiin perustuvia gallupeja jotka kertovat toisistyaan riippumatta ja johdonmukaisesti:

        a) suurin osa kansasta kannattaa tasa-arvoista avioliittolakia
        b) tasa-arvoisen avioliittolain kannatuss on kasvanut vuosien aikana

        Näissä gallupeissa ei tule kymmenien prosenttien virheitä joten kuvitelmat siitä, että luvut olisivat todellisuudessa lain vastustajille suotuisat on harhaa.


      • asiaperusteita

        Suomen kansalla oli pian uuden avioliittolain hyväksymisen jälkeen mahdollisuus äänestää eduskuntavaaleissa.

        Useissa vaalikoneissa (ainakin suosituimmissa) kysymys avioliittolaista oli mukana ja lisäksi äänestäjillä oli toki mahdollisuus selvittää ehdokaiden kanta myös muulla tavoin.

        Eduskuntavaaleissa oli jokaisella äänestäjällä täysi mahdollisuus valita omaa kantaansa kannattava henkilö jolla antaa äänensä.

        Nykyisen eduskunnan kansanedustajien kanta lakiin vastaa täten suomalaisten kantaa lakiin varsin hyvin.


      • Ikävä kyllä kertakäyttönimimerkin tiukkakaan vaatimus ei eduskunnassa kelpaa edes pyllyjen pyyhkimiseen.


      • Suomessa on ollut jo KAKSI kansalaisaloitetta siitä, että saataisiin kansanäänestys avioliitosta. Molemmat aloitteet saivat vähän yli 1000 kannatusnimeä.

        Ja itseasiassa nettiäänet ovat täysin luotettavia, joita TAHDON2013 olikin noin 150 000. Aito avioliitolla niitä oli 38 600. Paperinimet ovat olleet tasolla "ilmoitettu määrä".


      • multinikottelija
        RepeRuutikallo kirjoitti:

        Ikävä kyllä kertakäyttönimimerkin tiukkakaan vaatimus ei eduskunnassa kelpaa edes pyllyjen pyyhkimiseen.

        Sinä, jos kuka sen tietää!


      • >> Kansanäänestys pitää saada avioliittoasiasta, koska sukupuolineutraalin kansalaisaloitteen allekirjoitusmäärä ei ole luotettava, johtuen puolueellisesta mediasta,joka tuki aloitetta pitäen uutisointia näkyvillä ja taasen aitoa avioliittoa ei media tukenut samoin. <<
        Ensinnäkin galluppeja tasa-arvoisesta avioliittolaista on tehty jo vuosien ajan ja kokoajan tasa-arvoisen avioliittolain kannatus on noussut.
        Toiseksi, päätös asiasta tehtiin eduskunnassa eikä somessa tai gallupeilla. On siis samantekevää mitä kansan enemmistö olisi asiasta mieltä, koska kansa ei asiaa päätä vaan eduskunta. Toisaalta, kansan reipas enemmistö oli tasa-arvoisen avioliittolain kannalla.
        Kolmanneksi, muista että katolisessa Irlannissa pidettiin kansanäänestys, syystä että avioliittolaki oli perustuslaissa ja sielläkin kansan selkeä enemmistö eli 62% kannatti tasa-arvoista avioliittolakia.
        Oletan, että sinä yrität keksiä mielestäsi jotain järkevää selitystä sille että kansan ja eduskunnan enemmistö kannatti tasa-arvoista avioliittolakia.
        Se selitys on kuitenkin peräti yksinkertainen eli tämän kansan enemmistö haluaa, että homotkin saa mennä naimisiin.


    • asiaperusteita

      Selvennyksen vuoksi kommentit alkuperäiseen kirjoitukseen:

      "Kansalaisaloite avioliiton säilyttämisestä aidosti tasa-arvoisena, miehen ja naisen välisenä liittona ja sukupuolineutraalin avioliittolain kumoamisesta. "

      Tosiasia on se että uusi avioliittolaki on edeltäjäänsä tasa-arvoisempi.

      "Sukupuolineutraali avioliitto riistää adoptiolapselta mahdollisuuden korvaavaan kokemukseen eri sukupuolta olevista vanhemmista, isästä ja äidistä. "

      Adobtio on mahdollista jo tällä hetkellä henkilölle joka ei ole avioliitossa vaan elää yksin oli hän nainen tai mies. Jos kirjoittaja haluaa muuttaa adobtiota koskevaa lainsäädäntöä aloiteen pitäisi koskea ko. lakia. Tämä ei siis ole relevantti eikä oikea peruste vastustaa tasa-arvoista avioliittolakia.

      "Lapsen oikeus olla isän ja äidin hoidettavana ei voi toteutua samaa sukupuolta olevien avioliitossa."

      Tämäkään ei ole relevantti tai oikea peruste vastustaa tasa-arvoista avioliittolakia koska esim. yksinhuoltajuus, avioero yms. ovat jo lainsäädännössä sallittuja.

      "Samaa sukupuolta olevien parien oikeudet on huomioitu riittävällä tavalla parisuhdelaissa."

      Tämä kommentti on jo hauska : "riittävällä tavalla" -> kirjoittaja siis itsekin toteaa että parisuhdelaki ei ole tasa-arvoinen eikä yhdenvertainen avioliittolain kanssa vaan asettaa ihmiset eriarvoiseen asemaan.

      • >Tämä kommentti on jo hauska : "riittävällä tavalla" -> kirjoittaja siis itsekin toteaa että parisuhdelaki ei ole tasa-arvoinen eikä yhdenvertainen avioliittolain kanssa vaan asettaa ihmiset eriarvoiseen asemaan.
        Ja se eriarvoinen asema todellakin on riittävä aa-kerholle, kun ovat edunsaajapuolella...


      • RepeRuutikallo kirjoitti:

        >Tämä kommentti on jo hauska : "riittävällä tavalla" -> kirjoittaja siis itsekin toteaa että parisuhdelaki ei ole tasa-arvoinen eikä yhdenvertainen avioliittolain kanssa vaan asettaa ihmiset eriarvoiseen asemaan.
        Ja se eriarvoinen asema todellakin on riittävä aa-kerholle, kun ovat edunsaajapuolella...

        aa-kerhon slogan voisi olla "Vähempikin riittää, muille".


    • MitäpäSitten

      Lain kannattajat eivät ole juurikaan reagoineet. Tietävät ettei tarvitse, lakia ei kumota kun 75% istuvista kansanedustajistakaan ei ole siihen valmis.

      • Totuuseipalatulessakaan

        Joten tuomiot kohtaavat maatamme äkisti!


    • >> Aito avioliitto aloite sai 106 670 kannatusta! <<
      Kannattaa muistaa, että tuo aloite oli pienen fundamentalistisen vähemmistön tekemä, mitään läpimenomahdollisuuksia sillä ei alunperinkään ollut, sen tavoite oli vastenmielinen eli ihmisoikeuksien polkeminen ja perusteluiksi vielä valehdeltiin lasten oikeudet vaikka motiivi olikin fundamentalistinen homoviha.
      Ja silti ne sai 1/2 vuodessa reilut satatuhatta kannattajaa.
      Eihän sitä voi kun onnitella Turusta ja Rahkosta että onneksi olkoon, te höpläytitte sataatuhatta typerystä eli Te olette todistetusti höpläyttämisen Suomen mestareita!

    • Kaikesta huolimatta lainsäädäntö työ etenee koko ajan. Kaikkiin niihin lakeihin, joita muutos koskee, ovat valmisteltavana.

      Tekniset osuudet ovat jo valmiita ja oikeusministeriö valmistelee vielä. ensi viikolla asia menee eduskuntaan.

      Oikeusministeri Lindström on sitä mieltä että avioliittolaki etenee sovitun mukaan ja astuu voimaan 1.3.2017.

      • Hesarissa (taisi olla Unto Hämäläinen) kirjoitettiin juuri, että Soinin jätettyä ulkoministerinä puolueensa hiemani tuuliajolle Lindström on – varmasti vastoin monen odotuksia – täyttänyt annettua tilaa ja osoittautunut niin jämeräksi ja osaavaksi poliitikoksi, että häntä arvostetaan jo kaikissa eduskuntaryhmissä ja jopa suuresti. Jartsan sanaa ei siis kovasti kannata kyseenalaistaa, sillä se tunnetusti pitää.


      • RepeRuutikallo kirjoitti:

        Hesarissa (taisi olla Unto Hämäläinen) kirjoitettiin juuri, että Soinin jätettyä ulkoministerinä puolueensa hiemani tuuliajolle Lindström on – varmasti vastoin monen odotuksia – täyttänyt annettua tilaa ja osoittautunut niin jämeräksi ja osaavaksi poliitikoksi, että häntä arvostetaan jo kaikissa eduskuntaryhmissä ja jopa suuresti. Jartsan sanaa ei siis kovasti kannata kyseenalaistaa, sillä se tunnetusti pitää.

        Täytyy tunnustaa, että ennakkoasenteeni Lindströmin suhteen oli erittäin epäilevä, mutta hänhän onkin osoittautunut huippuministeriksi.
        Samoin perussuomalaisten esiintyminen puolueena on ollut iso positiivinen yllätys.


      • RepeRuutikallo kirjoitti:

        Hesarissa (taisi olla Unto Hämäläinen) kirjoitettiin juuri, että Soinin jätettyä ulkoministerinä puolueensa hiemani tuuliajolle Lindström on – varmasti vastoin monen odotuksia – täyttänyt annettua tilaa ja osoittautunut niin jämeräksi ja osaavaksi poliitikoksi, että häntä arvostetaan jo kaikissa eduskuntaryhmissä ja jopa suuresti. Jartsan sanaa ei siis kovasti kannata kyseenalaistaa, sillä se tunnetusti pitää.

        Pitääpä seurailla tilannetta.


      • kohta.lentää
        mummomuori kirjoitti:

        Pitääpä seurailla tilannetta.

        Ja mummohan seuraa leimakirves kädessään.....


      • qwertyilija kirjoitti:

        Täytyy tunnustaa, että ennakkoasenteeni Lindströmin suhteen oli erittäin epäilevä, mutta hänhän onkin osoittautunut huippuministeriksi.
        Samoin perussuomalaisten esiintyminen puolueena on ollut iso positiivinen yllätys.

        "Samoin perussuomalaisten esiintyminen puolueena on ollut iso positiivinen yllätys."

        No, nyt kentältä kuuluu kritiikkiä ja eihän se yllätys ole: ei taida olla vaalilupausta jota persut eivät olisi pettäneet. Saa nähdä kuinka tämä vaikuttaa hallitusyhteistyöhön mutta taitaapa vain olla persujen sisällä käynnissä valtataistelu, joillakin on henkilöhohtaisempiakin motiiveja kritiikille ja haluaisivat pullauttaa Soinin palliltaan.

        Puolueen ideologiansa ja vaalilupaustensa kanssa täysin ristiriidassa oleva hallituspolitiikka antaa kyllä varsin vahvat aseet, moni persuja äänestänyt kyllä kuuntelee.


      • a-teisti kirjoitti:

        "Samoin perussuomalaisten esiintyminen puolueena on ollut iso positiivinen yllätys."

        No, nyt kentältä kuuluu kritiikkiä ja eihän se yllätys ole: ei taida olla vaalilupausta jota persut eivät olisi pettäneet. Saa nähdä kuinka tämä vaikuttaa hallitusyhteistyöhön mutta taitaapa vain olla persujen sisällä käynnissä valtataistelu, joillakin on henkilöhohtaisempiakin motiiveja kritiikille ja haluaisivat pullauttaa Soinin palliltaan.

        Puolueen ideologiansa ja vaalilupaustensa kanssa täysin ristiriidassa oleva hallituspolitiikka antaa kyllä varsin vahvat aseet, moni persuja äänestänyt kyllä kuuntelee.

        Mutta hyvin on pokka niillä pitänyt, ottaen huomioon, että hallitus on kovasti eri asia kuin oppositio.
        En ole yhtään noista hallituspuolueista koskaan äänestänyt, mutta silti tykkään että tekevät mitä tekevät.
        Läheskään kaikkea niiden esittämää en allekirjoita, mutta vaihtoehtona jokin edellisen tapainen sekahallitus saisi aikaan tuskin mitään.


      • Persujen hajaannus voimistuessaan voi hajottaa hallituksenkin. Käykö niin jää nähtäväksi.

        Nähdäkseni persujen sisäisessä kissanhännän vedossa ei kuitenkaan ole kyse vain persujen harrastamasta hallituksen linjan mukaisesta hallituspolitiikasta ja kenttäväen tyytymättömyydestä vaan siitäkin, että testataan huojuisiko Soinin jakkara.


      • a-teisti kirjoitti:

        Persujen hajaannus voimistuessaan voi hajottaa hallituksenkin. Käykö niin jää nähtäväksi.

        Nähdäkseni persujen sisäisessä kissanhännän vedossa ei kuitenkaan ole kyse vain persujen harrastamasta hallituksen linjan mukaisesta hallituspolitiikasta ja kenttäväen tyytymättömyydestä vaan siitäkin, että testataan huojuisiko Soinin jakkara.

        Olen kokenut Perussuomalaiset surkeimmaksi puolueeksi viime aikoina.

        Ei sovi räkyttäjänä oppositioon. eikä hallitukseen mitenkään. Aina mättää.


      • a-teisti kirjoitti:

        "Samoin perussuomalaisten esiintyminen puolueena on ollut iso positiivinen yllätys."

        No, nyt kentältä kuuluu kritiikkiä ja eihän se yllätys ole: ei taida olla vaalilupausta jota persut eivät olisi pettäneet. Saa nähdä kuinka tämä vaikuttaa hallitusyhteistyöhön mutta taitaapa vain olla persujen sisällä käynnissä valtataistelu, joillakin on henkilöhohtaisempiakin motiiveja kritiikille ja haluaisivat pullauttaa Soinin palliltaan.

        Puolueen ideologiansa ja vaalilupaustensa kanssa täysin ristiriidassa oleva hallituspolitiikka antaa kyllä varsin vahvat aseet, moni persuja äänestänyt kyllä kuuntelee.

        Niin, perussuomalaiset ovat hyvin nuori ja kokematon puolue. Siellä on paljon henkilöitä joilla ei ole minkäänlaista järjestötaustaa ja jälki on sen mukaista. Vielä vähemmän siellä on valtiomiestaitoja omaavia.

        ”Puolueen ideologiansa ja vaalilupaustensa kanssa täysin ristiriidassa oleva hallituspolitiikka…”

        Itse kyllä olen sitä mieltä että persut toteuttavat juuri sitä politiikkaa, mitä lupasivat. Jos vain on hahmottanut sen jargonin kunnolla. Mutta tarkoituksella käytettiin sanoja, jotka ihmiset ymmärsivät aivan toisin.

        Nyt kun todellisuus paljastuu, ollaan hämmentyneitä. Ihan Soinia myöten – hän kuvitteli että juuri tätä ”kansa” halusi.


    • näinsemenee

      Tietenkin lain valmistelu etenee ennenkuin se voidaan lopullisesti vahvistaa tai ennenkuin se voidaan lopullisesti kumota.
      Eihän sellaista lakia voi kumota, mikä ei ole vielä edes voimassa.

      • Tämäkin oli hauska. Jos et kumoa tätä lakia, niin se tulee voimaan ilman muttia 1.3.2017. Sehän on jo allekirjoitettu.

        Muut asiaan liittyvät lait on myös nyt saatu valmiiksi. Ne pitää seuraavana vahvistaa uusiksi laeiksi. Ja allekirjoittaa. Se on presidentin ja Lindstömin homma.


      • Niin, siksi AA liike perustettiin, koska kansalaisaloitetta jonkun lain kumoamiseen ei voi tehdä, ellei laki ole ensin voimassa. Nyt vain tehdään muutokset niihin lakeihin, jotka ovat yhteisessä linjassa tuon uuden lain kanssa.

        Todennäköisyys sille että uusi laki kumottaisiin näyttää olevan hyvin vähäinen.


    • kaikkien.tulee.tietää

      Hienoa työtä lyhyessä ajassa pieneltä porukalta ja 0 budjetilla. Tästä on hyvä jatkaa :D
      Eipä ole media taaskaan huomioinut tätä mahtavaa kannatusmäärää. Mutta kohta on heidänkin pakko kertoa asiasta kun se etenee eduskuntaan.

      • froden

        Minusta kannattajien määrä on aika pieni. Johtuisikohan median hiljaisuus asiastanne siitä ettei se kiinnosta suurta yleisöä.


      • kaikkien.tulee.tietää
        froden kirjoitti:

        Minusta kannattajien määrä on aika pieni. Johtuisikohan median hiljaisuus asiastanne siitä ettei se kiinnosta suurta yleisöä.

        em. seikat huomioon ottaen kannattajien määrä on suuri ja kaksinkertainen tarvittavaan määrään nähden.
        Asia kiinnostaa jokaista Suomalaista mutta ei ymmärretä mitä tämä lakimuutos oikesti merkitsisi koska siitähän on media vaiennut kuin muuri.
        Jos se sinullekin on vielä epäselvää niin täältä saat tietoa
        https://www.facebook.com/avioliitto


      • asiaperusteita

        ja mitähän tämä lakimuutos sitten "oikeasti" merkitsisi? oikeasti sitä että myös samaa sukupuolta olevat voivat solmia avioliiton. muutahan laissa ei tosiaankaan muutu.

        se mitä kaikkea muuta lain väitetään merkitsevän on lähinnä lain vastutajien kehittelemää kuvitelmaa jolle ei löydy minkäänlaisia perusteita.


      • jankalle
        asiaperusteita kirjoitti:

        ja mitähän tämä lakimuutos sitten "oikeasti" merkitsisi? oikeasti sitä että myös samaa sukupuolta olevat voivat solmia avioliiton. muutahan laissa ei tosiaankaan muutu.

        se mitä kaikkea muuta lain väitetään merkitsevän on lähinnä lain vastutajien kehittelemää kuvitelmaa jolle ei löydy minkäänlaisia perusteita.

        Mitäpä jos lukisit noilta Aa:n sivuilta niin ei tarvitsisi taas kanssasi alkaa vänkäämään?


      • Aa_johtaa_harhaan
        jankalle kirjoitti:

        Mitäpä jos lukisit noilta Aa:n sivuilta niin ei tarvitsisi taas kanssasi alkaa vänkäämään?

        Kun katsoo maita, joissa laki jo on ollut useamman vuoden. Mitään kamalaa ei ole lain myötä tapahtunut....ei mitään!

        Mikä minua on ihmettänyt tässä Suomen tapauksessa on tasa-arvoisen avioliittolain voimaantulon hitaus. Esim. Ruotsissa se tuli voimaan lähestulkoon heti, kun siitä oli äänestetty.


      • froden
        kaikkien.tulee.tietää kirjoitti:

        em. seikat huomioon ottaen kannattajien määrä on suuri ja kaksinkertainen tarvittavaan määrään nähden.
        Asia kiinnostaa jokaista Suomalaista mutta ei ymmärretä mitä tämä lakimuutos oikesti merkitsisi koska siitähän on media vaiennut kuin muuri.
        Jos se sinullekin on vielä epäselvää niin täältä saat tietoa
        https://www.facebook.com/avioliitto

        Minusta edelleenkin allekirjoitusten lukumäärä ei ole kovin suuri, toki tarvittava aloitteen jatkokäsittelyyn, mutta ei suuri, jos asia olisi ollut ihmisille tärkeä.

        Käsittääkseni teillä oli media käytössä siinä, missä muillakin. Esim. somessa asia ei vain lähtenyt lentoon ja ihmiset eivät reagoineet siihen. Ja kun se ei ihmisiä kiinnostanut, niin massamediakaan ei kiinnostunut asiastanne. Toki olisitte voineet käyttää maksettuja ilmoituksia, mutta ne vaativat rahaa ja olen ymmärtänyt ettei sponsoreita juuri löytynyt asianne taakse. Maailma on muuttunut ja jos ei saa asiaa läpi esim. somessa, niin peli on aikalailla menetetty. Eikä kannata vedota siihen etteivät kaikki ihmiset someta tai käytä nettiä. Suurin osa käyttää ja jopa lähes 80-kymppinen äitini ja reilusti 70-v tätini. Kansalaisopistojen iäkkäiden tietotekniikkaa käsitelevät kurssit ovat täynnä ympäri maata.

        Eikä kannata aliarvioida suomalaisia, kyllä suurimman osan sivistys riittää käsittämään tämän tulevan lain merkityksen.


      • Aa_johtaa_harhaan kirjoitti:

        Kun katsoo maita, joissa laki jo on ollut useamman vuoden. Mitään kamalaa ei ole lain myötä tapahtunut....ei mitään!

        Mikä minua on ihmettänyt tässä Suomen tapauksessa on tasa-arvoisen avioliittolain voimaantulon hitaus. Esim. Ruotsissa se tuli voimaan lähestulkoon heti, kun siitä oli äänestetty.

        Ja Irlannin kansanäänestyksessä toukokuussa 2015 ratkaistu homojen avioliitto on niin, että jo tämän vuoden lopulla 2015 on tarkoitus saada laki voimaan ja ensimmäiset avioliitot solmittua.


      • homottajalle
        froden kirjoitti:

        Minusta edelleenkin allekirjoitusten lukumäärä ei ole kovin suuri, toki tarvittava aloitteen jatkokäsittelyyn, mutta ei suuri, jos asia olisi ollut ihmisille tärkeä.

        Käsittääkseni teillä oli media käytössä siinä, missä muillakin. Esim. somessa asia ei vain lähtenyt lentoon ja ihmiset eivät reagoineet siihen. Ja kun se ei ihmisiä kiinnostanut, niin massamediakaan ei kiinnostunut asiastanne. Toki olisitte voineet käyttää maksettuja ilmoituksia, mutta ne vaativat rahaa ja olen ymmärtänyt ettei sponsoreita juuri löytynyt asianne taakse. Maailma on muuttunut ja jos ei saa asiaa läpi esim. somessa, niin peli on aikalailla menetetty. Eikä kannata vedota siihen etteivät kaikki ihmiset someta tai käytä nettiä. Suurin osa käyttää ja jopa lähes 80-kymppinen äitini ja reilusti 70-v tätini. Kansalaisopistojen iäkkäiden tietotekniikkaa käsitelevät kurssit ovat täynnä ympäri maata.

        Eikä kannata aliarvioida suomalaisia, kyllä suurimman osan sivistys riittää käsittämään tämän tulevan lain merkityksen.

        Jos sivistystä on se kun mies työntää kullinsa toisen miehen perseeseen niin pidä sivistyksesi. Suurinosa suomalaisista ei todellakaan ole kanssasi samaa mieltä.


      • Asiaperusteita
        jankalle kirjoitti:

        Mitäpä jos lukisit noilta Aa:n sivuilta niin ei tarvitsisi taas kanssasi alkaa vänkäämään?

        Kuten sanoin minkäänlaisia perusteita ei löydy - ei aa:n sivuilta eikä muualtakaan -> vastustajien kuvittelemat asiaperusteet toki voi käydä lukemassa ko. sivuilta


      • homottajalle kirjoitti:

        Jos sivistystä on se kun mies työntää kullinsa toisen miehen perseeseen niin pidä sivistyksesi. Suurinosa suomalaisista ei todellakaan ole kanssasi samaa mieltä.

        Jännää ku aina homojen vastustajilla on pippeli mielessä :) Siitä puhe mistä puute...vai miten se meni :)


      • froden
        homottajalle kirjoitti:

        Jos sivistystä on se kun mies työntää kullinsa toisen miehen perseeseen niin pidä sivistyksesi. Suurinosa suomalaisista ei todellakaan ole kanssasi samaa mieltä.

        No, kun et löytänyt perusteltuja vastaväitteitä kirjoitukseeni, niin vaihdoit aihetta ;D
        Voidaan toki, jos haluat niin keskustella myös sivistyneestä seksistäkin. Mitä mieltä olet heterojen anaaliseksistä? Onko se sinusta sivistynyttä?


      • homottajalle kirjoitti:

        Jos sivistystä on se kun mies työntää kullinsa toisen miehen perseeseen niin pidä sivistyksesi. Suurinosa suomalaisista ei todellakaan ole kanssasi samaa mieltä.

        Tiedämme kyllä että aa-aloitteen päämotiivi oli kaikkinainen mooseslainen inho homoja kohtaan. Ei sitä tarvitse meille jatkuvasti kuvailla samalla tympeällä alatyylillä jolla te ilmeisesti Patmoksessa keskenänne asiasta haastelette.


      • froden kirjoitti:

        Minusta edelleenkin allekirjoitusten lukumäärä ei ole kovin suuri, toki tarvittava aloitteen jatkokäsittelyyn, mutta ei suuri, jos asia olisi ollut ihmisille tärkeä.

        Käsittääkseni teillä oli media käytössä siinä, missä muillakin. Esim. somessa asia ei vain lähtenyt lentoon ja ihmiset eivät reagoineet siihen. Ja kun se ei ihmisiä kiinnostanut, niin massamediakaan ei kiinnostunut asiastanne. Toki olisitte voineet käyttää maksettuja ilmoituksia, mutta ne vaativat rahaa ja olen ymmärtänyt ettei sponsoreita juuri löytynyt asianne taakse. Maailma on muuttunut ja jos ei saa asiaa läpi esim. somessa, niin peli on aikalailla menetetty. Eikä kannata vedota siihen etteivät kaikki ihmiset someta tai käytä nettiä. Suurin osa käyttää ja jopa lähes 80-kymppinen äitini ja reilusti 70-v tätini. Kansalaisopistojen iäkkäiden tietotekniikkaa käsitelevät kurssit ovat täynnä ympäri maata.

        Eikä kannata aliarvioida suomalaisia, kyllä suurimman osan sivistys riittää käsittämään tämän tulevan lain merkityksen.

        >Ja kun se ei ihmisiä kiinnostanut, niin massamediakaan ei kiinnostunut asiastanne.
        Kannattaa myös muistaa, että yliopistoihin ja muuhun toimittajakoulutukseen ei juurikaan ole fundisuskovaisia päässyt eikä varmasti kovin paljon yrittänytkään, sillä objektiivisuuteen pyrkivä tiedonvälitys ei häävisti synkkaa kirjaimellista raamatuntulkintaa korostavan, hyvin dogmaattisen kristillisyyden kanssa.


      • froden kirjoitti:

        No, kun et löytänyt perusteltuja vastaväitteitä kirjoitukseeni, niin vaihdoit aihetta ;D
        Voidaan toki, jos haluat niin keskustella myös sivistyneestä seksistäkin. Mitä mieltä olet heterojen anaaliseksistä? Onko se sinusta sivistynyttä?

        >No, kun et löytänyt perusteltuja vastaväitteitä kirjoitukseeni, niin vaihdoit aihetta ;D
        Et vielä tunne Räyhistä tuhansine sketsihahmoineen, mutta jos näillä palstoilla vähänkin pitempään notkut, tulet taatusti tuntemaan. Hän on kova kyselemään, mutta vastaa itse lähinnä vain kysymyksiin joita kukaan ei ole esittänyt eikä juurikaan niihin joita esitettiin. Ja jos pääset hänen vihoihinsa (suosittelen eksoottisena kokemuksena jonka voi halutessaan lopettaa milloin vain), solvauksilla ei ole mittaa eikä määrää.


      • prototyyppi
        RepeRuutikallo kirjoitti:

        >No, kun et löytänyt perusteltuja vastaväitteitä kirjoitukseeni, niin vaihdoit aihetta ;D
        Et vielä tunne Räyhistä tuhansine sketsihahmoineen, mutta jos näillä palstoilla vähänkin pitempään notkut, tulet taatusti tuntemaan. Hän on kova kyselemään, mutta vastaa itse lähinnä vain kysymyksiin joita kukaan ei ole esittänyt eikä juurikaan niihin joita esitettiin. Ja jos pääset hänen vihoihinsa (suosittelen eksoottisena kokemuksena jonka voi halutessaan lopettaa milloin vain), solvauksilla ei ole mittaa eikä määrää.

        Tämä Räyhis ilmeisesti edustaa sanontaa; suomalainen on sellainen, joka vastaa kun ei kysytä, kysyy kun ei vastata, ei vastaa kun kysytään.


      • homottajalle
        RepeRuutikallo kirjoitti:

        Tiedämme kyllä että aa-aloitteen päämotiivi oli kaikkinainen mooseslainen inho homoja kohtaan. Ei sitä tarvitse meille jatkuvasti kuvailla samalla tympeällä alatyylillä jolla te ilmeisesti Patmoksessa keskenänne asiasta haastelette.

        Homoseksi on vastoin biologiaa, tervettä järkeä ja teologiaa. Ihan turha siinä minua on syyttää, että tämän tajuan sen ja minua et voi aivopestä oksennustasi syömään.


      • prototyyppi
        homottajalle kirjoitti:

        Homoseksi on vastoin biologiaa, tervettä järkeä ja teologiaa. Ihan turha siinä minua on syyttää, että tämän tajuan sen ja minua et voi aivopestä oksennustasi syömään.

        Homoseksiä esiintyy niin laajasti koko eläinkunnassa, johon myös ihmiset kuuluvat. Terve järkikin sen jo sanoo, että asia joka esiintyy näin laaja-alaisesti eläinkunnassa ei silloin voi olla vastoin biologiaa vaan osana sitä.


      • homottajalle
        prototyyppi kirjoitti:

        Homoseksiä esiintyy niin laajasti koko eläinkunnassa, johon myös ihmiset kuuluvat. Terve järkikin sen jo sanoo, että asia joka esiintyy näin laaja-alaisesti eläinkunnassa ei silloin voi olla vastoin biologiaa vaan osana sitä.

        Jaahas, no sitten varmaan sinäkin syöt paskaasi ja nussit lapsiasi ja se on ihan biologian mukaista?


      • prototyyppi
        homottajalle kirjoitti:

        Jaahas, no sitten varmaan sinäkin syöt paskaasi ja nussit lapsiasi ja se on ihan biologian mukaista?

        Oksennuksen tai paskansyöminen on lajikohtaista, ei homoseksuaalisuuteen liittyvää. Esim. linnut syöttävät poikasiaan oksennuksellaan eli kyseessä on lajikohtainen tapa.

        Homoseksuaalisuus ja pedofilia ovat kaksi eri asiaa vain kaltaisesi sekoittavat nämä kaksi asiaa.


      • prototyyppi

        Lisää vielä tarkennuksen. Kaltaisesi sekoittavat homoseksuaalisuuden ja pedofilian samaksi asiaksi.


      • asiaperusteita
        homottajalle kirjoitti:

        Homoseksi on vastoin biologiaa, tervettä järkeä ja teologiaa. Ihan turha siinä minua on syyttää, että tämän tajuan sen ja minua et voi aivopestä oksennustasi syömään.

        avioliittolaki ei mitenkään määrittele aviopuolisoiden sukupuolista suuntautumista - ei uusi laki eikä vanha laki. eikä myöskään sitä minkälaista seksiä kukin harrastaa tai on harrastamatta. seksiin liittyvät kommentit eivät siis ole relevantteja avioliittolakia vastustaessa tai puolustaessa.

        - homoseksi ei ole vastoin biologiaa -> erimieltä olevat voivat esittää perustelun jos sellainen on, muuten kyseessä on pelkästään oma mielipide asiasta
        - homoseksi ei ole vastoin tervettä järkeä -> erimieltä olevat voivat esittää perustelun jos sellainen on, muuten kyseessä on pelkästään oma mielipide asiasta
        - teologia on tieteen ala joka tutkii uskontoja -> miten tämä edes liittyy asiaan?


      • homottajalle
        prototyyppi kirjoitti:

        Lisää vielä tarkennuksen. Kaltaisesi sekoittavat homoseksuaalisuuden ja pedofilian samaksi asiaksi.

        Ovat eri seksuaalisen kieroutumisen esiintymismuotoja. Joten emme sekoita toisiinsa.


      • homottajalle
        asiaperusteita kirjoitti:

        avioliittolaki ei mitenkään määrittele aviopuolisoiden sukupuolista suuntautumista - ei uusi laki eikä vanha laki. eikä myöskään sitä minkälaista seksiä kukin harrastaa tai on harrastamatta. seksiin liittyvät kommentit eivät siis ole relevantteja avioliittolakia vastustaessa tai puolustaessa.

        - homoseksi ei ole vastoin biologiaa -> erimieltä olevat voivat esittää perustelun jos sellainen on, muuten kyseessä on pelkästään oma mielipide asiasta
        - homoseksi ei ole vastoin tervettä järkeä -> erimieltä olevat voivat esittää perustelun jos sellainen on, muuten kyseessä on pelkästään oma mielipide asiasta
        - teologia on tieteen ala joka tutkii uskontoja -> miten tämä edes liittyy asiaan?

        - Onko miehen persreikä tarkoitettu toisen miehen munaa varten vai paskomista varten? Homoseksistä ei ole mitään hyötyä millekään populaatiolle. Miksi ihminen ei ole kehittynyt kaksineuvoiseksi jos sukupuolilla ei olisi merkitystä?
        - jos sinulla on terve järki ymmärrät asian jo edellisen perusteella
        - teologia tutkii myös Raamattua ja sen opetusta ja Raamattusta ei löydy yhtään homoseksiä tai saman sukupuolen avioliittoja tukevaa asiaa


      • saanko.sanoa
        asiaperusteita kirjoitti:

        avioliittolaki ei mitenkään määrittele aviopuolisoiden sukupuolista suuntautumista - ei uusi laki eikä vanha laki. eikä myöskään sitä minkälaista seksiä kukin harrastaa tai on harrastamatta. seksiin liittyvät kommentit eivät siis ole relevantteja avioliittolakia vastustaessa tai puolustaessa.

        - homoseksi ei ole vastoin biologiaa -> erimieltä olevat voivat esittää perustelun jos sellainen on, muuten kyseessä on pelkästään oma mielipide asiasta
        - homoseksi ei ole vastoin tervettä järkeä -> erimieltä olevat voivat esittää perustelun jos sellainen on, muuten kyseessä on pelkästään oma mielipide asiasta
        - teologia on tieteen ala joka tutkii uskontoja -> miten tämä edes liittyy asiaan?

        "avioliittolaki ei mitenkään määrittele aviopuolisoiden sukupuolista suuntautumista "
        Avioliitto sana määrittää juuri samalla tavalla aviopuolisoiden sukupuolen kuin määrittää sanat mies ja nainen. Suuntautumista ei todellakaan määritä nytkään.
        Jos lähdetään näiden sanojen merkitystä muuttamaan tuhansien vuosien jälkeen se on sitten eri asia ja sitähän nyt homoliikkeet ajavat ja haluavat piilottaa homouden ja lesbouden heteronormatiivisten termien taakse.


      • homous.ei.lajikohtaista
        saanko.sanoa kirjoitti:

        "avioliittolaki ei mitenkään määrittele aviopuolisoiden sukupuolista suuntautumista "
        Avioliitto sana määrittää juuri samalla tavalla aviopuolisoiden sukupuolen kuin määrittää sanat mies ja nainen. Suuntautumista ei todellakaan määritä nytkään.
        Jos lähdetään näiden sanojen merkitystä muuttamaan tuhansien vuosien jälkeen se on sitten eri asia ja sitähän nyt homoliikkeet ajavat ja haluavat piilottaa homouden ja lesbouden heteronormatiivisten termien taakse.

        "Oksennuksen tai paskansyöminen on lajikohtaista, ei homoseksuaalisuuteen liittyvää. Esim. linnut syöttävät poikasiaan oksennuksellaan eli kyseessä on lajikohtainen tapa. "
        Aivan. Homous ei ole lajikohtaista koska vain pari prosenttia ihmisistä ja eläimistä vähemmän sitä harjoittaa. Homous on kieroutunutta seksuaalisuutta ja olosuhteiden pakkoa.


      • prototyyppi
        homous.ei.lajikohtaista kirjoitti:

        "Oksennuksen tai paskansyöminen on lajikohtaista, ei homoseksuaalisuuteen liittyvää. Esim. linnut syöttävät poikasiaan oksennuksellaan eli kyseessä on lajikohtainen tapa. "
        Aivan. Homous ei ole lajikohtaista koska vain pari prosenttia ihmisistä ja eläimistä vähemmän sitä harjoittaa. Homous on kieroutunutta seksuaalisuutta ja olosuhteiden pakkoa.

        Itse asiassa on paljon eläimiä jotka harjoittavat homoseksuaalisuutta enemmän kuin ihmiset. Joidenkin eläinten kohdalla se on jopa primääri seksuaalisuuden muoto joka on todettu niin vapaissa, "puolivankaudessa (semiwild)" ja vankeudessa (captivity) olosuhteissa. Sitten on myös eläimiä, jotka harjoittavat homoseksuaalisuutta vähemmän kuin ihmiset.
        Lisää voit lukea, jos uskallat, Bruce Bagemihl´n kirjasta "Biological Exuberance - Animal Honosexuality and Natural Diversity". Kirja on yli 650-sivuinen erittäin kattava opus.


      • froden
        homottajalle kirjoitti:

        - Onko miehen persreikä tarkoitettu toisen miehen munaa varten vai paskomista varten? Homoseksistä ei ole mitään hyötyä millekään populaatiolle. Miksi ihminen ei ole kehittynyt kaksineuvoiseksi jos sukupuolilla ei olisi merkitystä?
        - jos sinulla on terve järki ymmärrät asian jo edellisen perusteella
        - teologia tutkii myös Raamattua ja sen opetusta ja Raamattusta ei löydy yhtään homoseksiä tai saman sukupuolen avioliittoja tukevaa asiaa

        Onko naisen persreikä tarkoitettu miehen munaa varten? Heterotkin harrastavat anaaliseksiä.


      • asiaperusteita
        saanko.sanoa kirjoitti:

        "avioliittolaki ei mitenkään määrittele aviopuolisoiden sukupuolista suuntautumista "
        Avioliitto sana määrittää juuri samalla tavalla aviopuolisoiden sukupuolen kuin määrittää sanat mies ja nainen. Suuntautumista ei todellakaan määritä nytkään.
        Jos lähdetään näiden sanojen merkitystä muuttamaan tuhansien vuosien jälkeen se on sitten eri asia ja sitähän nyt homoliikkeet ajavat ja haluavat piilottaa homouden ja lesbouden heteronormatiivisten termien taakse.

        - avioliitto -sanan merkistys on jo muuttunut -> ruotsissa, espanjassa, ranskassa jne. tämä on fakta jota kukaan ei voi kieltää.
        - voit toki olla sitä mieltä että sanana avioliitto tarkoittaa sinun mielestäsi miestä ja naista mutta se ei ole fakta eikä totta lain näkökulmasta katsottuna.
        - myös muiden sanojen merkitys ja sisältö muuttuvat ajan kuluessa (vrt. tasa-arvo, ihmisoikeudet, vapaus)


      • asiaperusteita
        homottajalle kirjoitti:

        - Onko miehen persreikä tarkoitettu toisen miehen munaa varten vai paskomista varten? Homoseksistä ei ole mitään hyötyä millekään populaatiolle. Miksi ihminen ei ole kehittynyt kaksineuvoiseksi jos sukupuolilla ei olisi merkitystä?
        - jos sinulla on terve järki ymmärrät asian jo edellisen perusteella
        - teologia tutkii myös Raamattua ja sen opetusta ja Raamattusta ei löydy yhtään homoseksiä tai saman sukupuolen avioliittoja tukevaa asiaa

        kuten arvelinkin minkäänlaisia asiallisia perusteluita sinulla ei ole mielipiteidesi tueksi. erilaiset mielipiteet ovat toki sallittuja mutta mielipide ei ole sama asia kun perusteltu fakta.

        raamattuun, tai jonkin toisen uskonnon kirjoitukseen, viittaaminen perusteluna mitään maallista lakia koskevassa asiassa ei ole pitävä peruste.


      • homottajalle
        froden kirjoitti:

        Onko naisen persreikä tarkoitettu miehen munaa varten? Heterotkin harrastavat anaaliseksiä.

        Ei ole koska naisella on vagina yhtymistä varten. Jos joku pervo ei sitä tajua se on hänen ongelmansa. Jokaisella naisella on vagina mutta miehillä ei ole joten on pakko homon panna persreikään toista homoa.


      • homottajalle
        asiaperusteita kirjoitti:

        kuten arvelinkin minkäänlaisia asiallisia perusteluita sinulla ei ole mielipiteidesi tueksi. erilaiset mielipiteet ovat toki sallittuja mutta mielipide ei ole sama asia kun perusteltu fakta.

        raamattuun, tai jonkin toisen uskonnon kirjoitukseen, viittaaminen perusteluna mitään maallista lakia koskevassa asiassa ei ole pitävä peruste.

        Mikä kirjoituksessani ei pidä paikkaansa?


      • saanko.sanoa
        asiaperusteita kirjoitti:

        - avioliitto -sanan merkistys on jo muuttunut -> ruotsissa, espanjassa, ranskassa jne. tämä on fakta jota kukaan ei voi kieltää.
        - voit toki olla sitä mieltä että sanana avioliitto tarkoittaa sinun mielestäsi miestä ja naista mutta se ei ole fakta eikä totta lain näkökulmasta katsottuna.
        - myös muiden sanojen merkitys ja sisältö muuttuvat ajan kuluessa (vrt. tasa-arvo, ihmisoikeudet, vapaus)

        Voidaanhan me muuttaa käsitteitä vaikka niin, että myös kissoja sanotaan koiriksi mutta eivät ne siitä huolimatta hauku.
        Eikä homot muutu heteroiksi vaikka ottavatkin heteroiden käsitteitä itselleen.


      • asiaperusteita
        homottajalle kirjoitti:

        Mikä kirjoituksessani ei pidä paikkaansa?

        kuten kirjoitin vastauksessasi ei ollut asiallisia perusteita. jos tämä lause ei avaudu sinulle keskustelumme voidaan päättää tähän.


      • asiaperusteita
        saanko.sanoa kirjoitti:

        Voidaanhan me muuttaa käsitteitä vaikka niin, että myös kissoja sanotaan koiriksi mutta eivät ne siitä huolimatta hauku.
        Eikä homot muutu heteroiksi vaikka ottavatkin heteroiden käsitteitä itselleen.

        kyseessä on avioliitto sanan tarkoitus, kuten kirjoitin fakta on se että esim. ranskassa ja ruotsissa sanan merkitys on jo muuttunut joten et voi väittää totuutena että sana tarkoittaisi vain miehen ja naisen välistä liittoa.

        myös suomessa demokraattisesti valittu eduskunta on hyväksynyt sen että jatkossa sana avioliitto voi tarkoittaa joko miehen ja naisen välistä liittoa, miehen ja miehen välistä liittoa tai naisen ja naisen välistä liittoa.

        voit olla toki olla sitä mieltä että avioliitto sanana tarkoittaa vain miehen ja naisen välistä liittoa mutta mielipiteesi ei ole sama asia kun fakta tai lain asialla tarkoittama asia.


      • homottajalle
        asiaperusteita kirjoitti:

        kuten kirjoitin vastauksessasi ei ollut asiallisia perusteita. jos tämä lause ei avaudu sinulle keskustelumme voidaan päättää tähän.

        Sinä et taaskaan kelpuuta muita vastauksia kuin omasi joten todellakin turha jatkaa.
        Ennemmin sinä syöt oksennusta kuin minä hyväksyn homouden.


      • asiaperusteita
        homottajalle kirjoitti:

        Sinä et taaskaan kelpuuta muita vastauksia kuin omasi joten todellakin turha jatkaa.
        Ennemmin sinä syöt oksennusta kuin minä hyväksyn homouden.

        en millään tavalla vaadi tai pyydä sinua hyväksymään homoutta pyysin ainoastaan asiallisia perusteluja näkökannoillesi.


      • etkö.saa.poikki
        asiaperusteita kirjoitti:

        en millään tavalla vaadi tai pyydä sinua hyväksymään homoutta pyysin ainoastaan asiallisia perusteluja näkökannoillesi.

        jos tämä lause ei avaudu sinulle keskustelumme voidaan päättää tähän.


      • froden
        homottajalle kirjoitti:

        Ei ole koska naisella on vagina yhtymistä varten. Jos joku pervo ei sitä tajua se on hänen ongelmansa. Jokaisella naisella on vagina mutta miehillä ei ole joten on pakko homon panna persreikään toista homoa.

        Eli oletkin lähinnä vastaan anaaliseksiä yleisesti? mites oraaliseksi?


      • denfor
        froden kirjoitti:

        Eli oletkin lähinnä vastaan anaaliseksiä yleisesti? mites oraaliseksi?

        Ei ole homolla muuta vaihtoehtoa kuin perseeseen miestä panna. Eikös niin?


      • homottajalle kirjoitti:

        Homoseksi on vastoin biologiaa, tervettä järkeä ja teologiaa. Ihan turha siinä minua on syyttää, että tämän tajuan sen ja minua et voi aivopestä oksennustasi syömään.

        Miten on vastoin tervettä järkeä, että vain miehistä kiinnostunut mies haluaa olla mahdollisuuksiensa mukaisessa yhdynnässä sen ainoan sukupuolen kanssa johon hän tuntee seksuaalista etoa? Minusta tuo kuulostaa täysin järkevältä ja kohtuulliselta. Biologian miettiminen tulee siinä tuskin mieleen, teologiasta nyt puhumattakaan.


      • froden
        denfor kirjoitti:

        Ei ole homolla muuta vaihtoehtoa kuin perseeseen miestä panna. Eikös niin?

        En ole homo, mutta luultavimmin he voivat harrastaa seksiä monilla muillakin tavoilla, aivan kuten heterotkin. Eikös?


      • denfor
        froden kirjoitti:

        En ole homo, mutta luultavimmin he voivat harrastaa seksiä monilla muillakin tavoilla, aivan kuten heterotkin. Eikös?

        Eivät koskaan kuten heterot yleisimmin.


      • prototyyppi kirjoitti:

        Tämä Räyhis ilmeisesti edustaa sanontaa; suomalainen on sellainen, joka vastaa kun ei kysytä, kysyy kun ei vastata, ei vastaa kun kysytään.

        Luojan kiitos hän sittenkin edustaa vain pientä vähemmistöä meistä...


      • ruttu.rähisee
        RepeRuutikallo kirjoitti:

        Luojan kiitos hän sittenkin edustaa vain pientä vähemmistöä meistä...

        Onneksi teitä on vain sinä yksi :D


      • froden
        denfor kirjoitti:

        Eivät koskaan kuten heterot yleisimmin.

        Mistä sinä tiedät, millaista seksiä heterot harrastavat yleisimmin? Taidat nyt vain puhua itsestäsi tai mahdollisista mieltymyksistäsi, jos seksielämää olisi. Esim. 60 % miehistä on jossain määrin kiinnostunut anaaliseksistä, naisista noin 1/3. Se ei siis todellakaan ole mikään vain homoseksuaalisten juttu.


      • denfor
        froden kirjoitti:

        Mistä sinä tiedät, millaista seksiä heterot harrastavat yleisimmin? Taidat nyt vain puhua itsestäsi tai mahdollisista mieltymyksistäsi, jos seksielämää olisi. Esim. 60 % miehistä on jossain määrin kiinnostunut anaaliseksistä, naisista noin 1/3. Se ei siis todellakaan ole mikään vain homoseksuaalisten juttu.

        Oletko oikeasti noin tyhmä?


      • froden
        denfor kirjoitti:

        Oletko oikeasti noin tyhmä?

        Oho, tämä on jo toinen kerta tänään, kun et löytänyt perusteltuja vastaväitteitä kirjoitukseeni, niin vaihdoit aihetta. Aika säälittävää ;D

        Kannattaako esiintyä täällä sukupuolineutraalin avioliiton vastustamisen airueena, jos turnauskestävyys on tuota luokkaa?


    • Rahastatietenkin

      Avioliitto voitaisiin poistaa kokonaan koska ihmiset pakotetaan siihen sen tuomien etujen takia mikä on täysin väärin eikä kuulu enää sivistysyhteiskuntaan.

      Kapinoin koko avioliitto instituutiota vastaan enkä aio eläessäni siis yhteiskuntaa varten sellaista paperia allekirjoittaa senkin uhalla että menetän rahaa mikä on täysin absurdia kun en ole paperia allekirjoittanut.

      Tämä yhteiskunta ei ole tasa- arvoista sellaisia kohtaa jotka eivät ihmisen määräämiin pakkotoimiin alistu kuten avioliitto paperin allekirjoitukseen. Sittenhän naurettavimpia ovat ne jotka ovat monta kertaa sen lyhyen elämänsä ajan erottu ja taas uudestaan, uudestaan monetta kertaa paperia allekirjoittamassa.

      Nää pastorin saarnat ei saa kenenkään suhdetta paremmaksi ja vaikka olisi minkälaiset peijaiset niin sillä ei liittoa pidetä. Mistä tässä oikein riidellään niin en ymmärrä alkuunkaan? Aidasta vai aidan raoista?

      • antivasuri

        Avioliitto ja perhe on yhteiskunnan perusyksikkö ja tulevien sukupolvien turva. Älä siis tuota kulttuurmarxismiasi täällä levittele.


      • "Avioliitto ja perhe on yhteiskunnan perusyksikkö ja tulevien sukupolvien turva. "

        Niin näyttää olevan kun puolet avioliitoista päättyy eroon :) Sitten merkittävä osa elää vielä avoliitossa....revi siitä :)


      • antivasuri
        code_red kirjoitti:

        "Avioliitto ja perhe on yhteiskunnan perusyksikkö ja tulevien sukupolvien turva. "

        Niin näyttää olevan kun puolet avioliitoista päättyy eroon :) Sitten merkittävä osa elää vielä avoliitossa....revi siitä :)

        Ei se avioliittoinstituution merkitystä miksikään muuta.


      • asiaperusteita
        antivasuri kirjoitti:

        Avioliitto ja perhe on yhteiskunnan perusyksikkö ja tulevien sukupolvien turva. Älä siis tuota kulttuurmarxismiasi täällä levittele.

        uuden avioliittolain myötä myös yhä useampi ihminen voi solmia avioliiton joten kommenttisi perusteella kannatat tasa-arvoista avioliittoa.


      • antivasuri kirjoitti:

        Avioliitto ja perhe on yhteiskunnan perusyksikkö ja tulevien sukupolvien turva. Älä siis tuota kulttuurmarxismiasi täällä levittele.

        >> Älä siis tuota kulttuurmarxismiasi täällä levittele. <<
        Se kulttuurimarksismi on vain Juha Ahvion teille hitaille tarjoama simppeli selitys teille muuten aivan liian monimutkaiseen ongelmaan.
        Teidän oma guru alias Ahvio lirii teitä höperöitä omaan linssiinne.
        Heh heh hee!


      • antivasuri
        asiaperusteita kirjoitti:

        uuden avioliittolain myötä myös yhä useampi ihminen voi solmia avioliiton joten kommenttisi perusteella kannatat tasa-arvoista avioliittoa.

        Ei ne "avioliitot" kuitenkaan ole samanlaisa muuten kuin nimellisesti joten turhaa pelleilyä ja homouden peittelyä.


      • antivasuri
        qwertyilija kirjoitti:

        >> Älä siis tuota kulttuurmarxismiasi täällä levittele. <<
        Se kulttuurimarksismi on vain Juha Ahvion teille hitaille tarjoama simppeli selitys teille muuten aivan liian monimutkaiseen ongelmaan.
        Teidän oma guru alias Ahvio lirii teitä höperöitä omaan linssiinne.
        Heh heh hee!

        Jos lesbion eno hieman tietäisi asioista niin tietäsi, että se on ihan yleinen käsite.
        Ja sen kerkityksestä voit opiskella tästä
        https://www.youtube.com/watch?v=Hl_byGL3-BE


      • antivasuri kirjoitti:

        Ei se avioliittoinstituution merkitystä miksikään muuta.

        Se on jo muuttunut halusit tai et. Sun ikävoimä instituutio jäi pimeälle keskiajalle.


      • antivasuri
        code_red kirjoitti:

        Se on jo muuttunut halusit tai et. Sun ikävoimä instituutio jäi pimeälle keskiajalle.

        Ei homot koskaan tule olemaan heteroiden kanssa sasa-arvoisia avioliitossa. Hyväksy tosiasiat.


      • asiaperusteita
        antivasuri kirjoitti:

        Ei ne "avioliitot" kuitenkaan ole samanlaisa muuten kuin nimellisesti joten turhaa pelleilyä ja homouden peittelyä.

        ei ole kysymys mistään peittelystä jos kaksi miestä tai kaksi naista haluaa mennä keskenään naimisiin. kysymys on siitä että kaikilla aikuisilla ihmisillä on samat oikeudet.


      • asiaperusteita
        antivasuri kirjoitti:

        Ei homot koskaan tule olemaan heteroiden kanssa sasa-arvoisia avioliitossa. Hyväksy tosiasiat.

        miten perusteltet väitteesi? vai onko kyseessä vain henkilökohtainen mielipiteesi?


      • antivasuri kirjoitti:

        Ei homot koskaan tule olemaan heteroiden kanssa sasa-arvoisia avioliitossa. Hyväksy tosiasiat.

        Kyllä tulee etkä voi asialle mitään.
        Hyväksy tosiasiat.


      • antivasuri
        code_red kirjoitti:

        Kyllä tulee etkä voi asialle mitään.
        Hyväksy tosiasiat.

        Joo, sitten kun kaksi mietä tai kaksi naista voi olla isä ja äiti ja heillä on yhteisiä lapsia :D Sitä odotellassa....


      • antivasuri kirjoitti:

        Joo, sitten kun kaksi mietä tai kaksi naista voi olla isä ja äiti ja heillä on yhteisiä lapsia :D Sitä odotellassa....

        Odota vaan ihan rauhassa :) Tosin avioliitolla ja lisääntymisellä ei ole MITÄÄN yhteistä, ja vielä vähemmän avioliittolailla. Joko et kaikessa yksikertaisuudessasi ymmärrä sitä tai sitten et HALUA ymmärtää :)


      • antivasuri
        code_red kirjoitti:

        Odota vaan ihan rauhassa :) Tosin avioliitolla ja lisääntymisellä ei ole MITÄÄN yhteistä, ja vielä vähemmän avioliittolailla. Joko et kaikessa yksikertaisuudessasi ymmärrä sitä tai sitten et HALUA ymmärtää :)

        Avioliitto instituutio on perustettu suvun jatkamista varten lasten turvaksi. Rekisteröity parisuhde toimii oikein hyvin homojen ja lesbojen tarpeisiin.


      • antivasuri kirjoitti:

        Avioliitto instituutio on perustettu suvun jatkamista varten lasten turvaksi. Rekisteröity parisuhde toimii oikein hyvin homojen ja lesbojen tarpeisiin.

        "Avioliitto instituutio on perustettu suvun jatkamista varten lasten turvaksi. "

        Ohohh, johan pomppas :) Nyt vaan viitettä missä kohti avioliittolaissa puhutaan suvun jatkamisesta, KIITOS! :) Lapsen oikeudet ja turva taataan kyllä ihan eri laeissa.


      • antivasuri
        code_red kirjoitti:

        "Avioliitto instituutio on perustettu suvun jatkamista varten lasten turvaksi. "

        Ohohh, johan pomppas :) Nyt vaan viitettä missä kohti avioliittolaissa puhutaan suvun jatkamisesta, KIITOS! :) Lapsen oikeudet ja turva taataan kyllä ihan eri laeissa.

        Avioliittoinstituutio on mailman vanhin instituutio jopa vanhempi kuin mikään valtio. Avioliittolaki on tullut paljon sen jälkeen ja lastensuojelulaki vielä sen jälkeen. On katsos ihan luonnollista, että vanhemmat huolehtivat lapsistaan ilman lakejakin. Tai sinun ideologiasi mukaan varmaan yhteiskunnan pitää huolehtia lapsista.


      • voityperyyttä
        code_red kirjoitti:

        Odota vaan ihan rauhassa :) Tosin avioliitolla ja lisääntymisellä ei ole MITÄÄN yhteistä, ja vielä vähemmän avioliittolailla. Joko et kaikessa yksikertaisuudessasi ymmärrä sitä tai sitten et HALUA ymmärtää :)

        ahaa eli sinulla on siis merivuokon kuvia albuumissasi!

        sellaiselta toki kuulostaa juttusikin.

        mistä näitä merivuokkoja oikein sikiää???


      • Asiaperusteita
        antivasuri kirjoitti:

        Avioliittoinstituutio on mailman vanhin instituutio jopa vanhempi kuin mikään valtio. Avioliittolaki on tullut paljon sen jälkeen ja lastensuojelulaki vielä sen jälkeen. On katsos ihan luonnollista, että vanhemmat huolehtivat lapsistaan ilman lakejakin. Tai sinun ideologiasi mukaan varmaan yhteiskunnan pitää huolehtia lapsista.

        Suomen lainsäädännön perusteena vuonna 2015 pitäisi olla siis instituutiot tms. jotka ovat valtioita vanhempia? Koskeeko tämä kantasi myös esim. naisten asemaa? Orjien pitämistä? Tai muitakin asioita? Vai pelkästään avioliittoa?


      • voityperyyttä kirjoitti:

        ahaa eli sinulla on siis merivuokon kuvia albuumissasi!

        sellaiselta toki kuulostaa juttusikin.

        mistä näitä merivuokkoja oikein sikiää???

        Ota ne lääkkkees jooko? :)


      • antivasuri kirjoitti:

        Avioliittoinstituutio on mailman vanhin instituutio jopa vanhempi kuin mikään valtio. Avioliittolaki on tullut paljon sen jälkeen ja lastensuojelulaki vielä sen jälkeen. On katsos ihan luonnollista, että vanhemmat huolehtivat lapsistaan ilman lakejakin. Tai sinun ideologiasi mukaan varmaan yhteiskunnan pitää huolehtia lapsista.

        "Avioliittoinstituutio on mailman vanhin instituutio jopa vanhempi kuin mikään valtio. Avioliittolaki on tullut paljon sen jälkeen ja lastensuojelulaki vielä sen jälkeen."

        Mitäs sitten?

        "On katsos ihan luonnollista, että vanhemmat huolehtivat lapsistaan ilman lakejakin."

        Tottakai on luonnollista, joskus se ei vaan ole mahdollista. Tosin avioliittoa ei siihen tarvita missään muodossa.

        "Tai sinun ideologiasi mukaan varmaan yhteiskunnan pitää huolehtia lapsista."

        Ei se ole minun ideologia ollut missään vaiheessa joten lopeta vääristely!


      • antivasuri kirjoitti:

        Jos lesbion eno hieman tietäisi asioista niin tietäsi, että se on ihan yleinen käsite.
        Ja sen kerkityksestä voit opiskella tästä
        https://www.youtube.com/watch?v=Hl_byGL3-BE

        Konservatiiviuskispiireissä tosiaan joo yleinen. Muut piirit eivät sitä viljele juuri lainkaan. Mitä tähdellistä tuolla videolla muka nyt taas on? Kerro Räyhis omin sanoin (jälleen kerran, heh).


      • ruttu.rähisee
        RepeRuutikallo kirjoitti:

        Konservatiiviuskispiireissä tosiaan joo yleinen. Muut piirit eivät sitä viljele juuri lainkaan. Mitä tähdellistä tuolla videolla muka nyt taas on? Kerro Räyhis omin sanoin (jälleen kerran, heh).

        Pyydä jos vaikka hoitsu laitais sen sinulle kuunnelavaksi kun on vaihtanut vaippasi.


      • ruttu.rähisee kirjoitti:

        Pyydä jos vaikka hoitsu laitais sen sinulle kuunnelavaksi kun on vaihtanut vaippasi.

        Vai sellaista sillä videolla. Enpä taida vaivautua.


      • ruttu.rähisee
        RepeRuutikallo kirjoitti:

        Vai sellaista sillä videolla. Enpä taida vaivautua.

        Kyllä hoitsu sen tekee ilman sinun vaivautumistasi. Ethän kuitenkaan mitään muutakaan tee joten älä tälläkään itseäsi vaivaa.


      • antivasuri kirjoitti:

        Ei homot koskaan tule olemaan heteroiden kanssa sasa-arvoisia avioliitossa. Hyväksy tosiasiat.

        Tuo oli hyvin typerä lausunto.

        Homot ovat 1.3. 2017 lähtien lain edessä aivan yhtä tasa arvosia kuin hetero mies ja nainenkin.

        Ärsyttää koneeni, kun jotkut välimerkit eivät toimi. Väli viiva viiva.


      • antivasuri
        torre12 kirjoitti:

        Tuo oli hyvin typerä lausunto.

        Homot ovat 1.3. 2017 lähtien lain edessä aivan yhtä tasa arvosia kuin hetero mies ja nainenkin.

        Ärsyttää koneeni, kun jotkut välimerkit eivät toimi. Väli viiva viiva.

        Ei laki ketään tasa-arvoiseksi tee. Edelleenkin homoilla ja lesboilla on samat vajavaisuudet heteroihin nähden.


      • Asiaperusteita

        Suomen lain mukaan ovat.


      • toistantoistan
        Asiaperusteita kirjoitti:

        Suomen lain mukaan ovat.

        Ei laki ketään tasa-arvoiseksi tee. Edelleenkin homoilla ja lesboilla on samat vajavaisuudet heteroihin nähden.


      • Asiaperusteita
        toistantoistan kirjoitti:

        Ei laki ketään tasa-arvoiseksi tee. Edelleenkin homoilla ja lesboilla on samat vajavaisuudet heteroihin nähden.

        Demokraattisen yhteiskunnan yksi perusta on se että laillisesti valitun parlamentin säätämiä lakeja noudatetaan. Mielipiteitä, eriäviäkin, toki saa ja pitääkin olla.


      • toistantoistan kirjoitti:

        Ei laki ketään tasa-arvoiseksi tee. Edelleenkin homoilla ja lesboilla on samat vajavaisuudet heteroihin nähden.

        Edustat siis hitreliläisyyttä. Arjalaisuus on ainoa oikea. Homot helvettiin.


    • Lapset.silmäterät

      Kyllä nyt lapset ovat onnellisia. Kaikki voivat taputtaa toisiaan selkään, sillä nyt lapsilla on isä ja äiti. Paitsi tietysti avioerolapsilla, orvoilla, ja lastenkotiin ja muihin hoitolaitoksiin jätetyillä, huostaan otetuilla, perheenyhdistämistä odottavilla maahanmuuttajalapsilla, ja ennen kaikkea avoliittoon syntyneillä lapsilla, joiden vanhemmat saattavat lähteä kassi kourassa minä hetkenä tahansa, kun ovat "kasvaneet erilleen".
      Mutta pääasia, että ne muutamat adoptiolapset, joita Suomeen vuosittain saadaan, pääsevät perheeseen, jonka vanhemmat ovat eri sukupuolta ja kristillisessä avioliitossa. Oi heidän onneaan!
      Onko tilastoa siitä, kuinka paljon Suomessa on homoparien adoptiolapsia?
      Mielenkiitoa riittäisi. Julkaiskaan te jotka olette asiasta niin perillä, että tällainen kansalaisaloite ihan piti järjestää.

      • Uuden avioliittolain vastustajat voisivat kertoa miten naapurin lasten paras heikkenee, jos tuon naapurin vanhemmmat menee uuden lain myötä naimisiin.
        Tai he voisivat ainakin kertoa, miten heidän omien lastensa paras heikkenee, jos nuo naapurin lasten vanhemmat menee naimisiin.
        Jos tuokaan ei onnistu, niin he voisivat ainakin kertoa miten edes jonkun tämän yhteiskunnan lapsen paras heikkenee kun laki tulee voimaan.
        Miksi he eivät kerro?
        Eikö heillä ole mitään kerrottavaa?


      • suomimätänee
        qwertyilija kirjoitti:

        Uuden avioliittolain vastustajat voisivat kertoa miten naapurin lasten paras heikkenee, jos tuon naapurin vanhemmmat menee uuden lain myötä naimisiin.
        Tai he voisivat ainakin kertoa, miten heidän omien lastensa paras heikkenee, jos nuo naapurin lasten vanhemmat menee naimisiin.
        Jos tuokaan ei onnistu, niin he voisivat ainakin kertoa miten edes jonkun tämän yhteiskunnan lapsen paras heikkenee kun laki tulee voimaan.
        Miksi he eivät kerro?
        Eikö heillä ole mitään kerrottavaa?

        Rakennukseen ei pidä sallia homesieniä missään muodossa eikä mihinkään nurkkaan.

        lesbon enolle pientä ajateltavaa ennen tuutulaulua.


      • suomimätänee kirjoitti:

        Rakennukseen ei pidä sallia homesieniä missään muodossa eikä mihinkään nurkkaan.

        lesbon enolle pientä ajateltavaa ennen tuutulaulua.

        Näin se aa-aloitteen ainoana perusteena esitetty lapsen etu nyt siis hävisi kuin pieru Saharaan homokammoisten uskonnollisten horinoitten tieltä.
        Oi kunpa edes yksi kansanedustaja sattuisi lukemaan tätä ketjua...


      • ruttu.rähisee
        RepeRuutikallo kirjoitti:

        Näin se aa-aloitteen ainoana perusteena esitetty lapsen etu nyt siis hävisi kuin pieru Saharaan homokammoisten uskonnollisten horinoitten tieltä.
        Oi kunpa edes yksi kansanedustaja sattuisi lukemaan tätä ketjua...

        Onko pierusi kadonnut? Pölläytäpä vaippaasi saatat kokea yllärin :D


      • ruttu.rähisee kirjoitti:

        Onko pierusi kadonnut? Pölläytäpä vaippaasi saatat kokea yllärin :D

        Mielellään tietysti siis lakivaliokunnan jäsen.


      • ruttu.rähisee
        RepeRuutikallo kirjoitti:

        Mielellään tietysti siis lakivaliokunnan jäsen.

        Mitä olet syönyt kun lakivaliokunnan jäseniä piereskelet?


      • RepeRuutikallo kirjoitti:

        Näin se aa-aloitteen ainoana perusteena esitetty lapsen etu nyt siis hävisi kuin pieru Saharaan homokammoisten uskonnollisten horinoitten tieltä.
        Oi kunpa edes yksi kansanedustaja sattuisi lukemaan tätä ketjua...

        Tuo lapsen parhaaseen vetoaminen oli ehkä typerin aa-denialistien veto.
        Jokainen kun voi mielessään pohtia, että kenen lapselta se toisten naimisiinmeno on pois.
        Eihän se ole pois keneltäkään, mutta tuo laki on iso plussa niille, joiden ystävää, tuttua tai sukulaista se koskee tai voisi myöhemmin koskea.


      • suomimätänee kirjoitti:

        Rakennukseen ei pidä sallia homesieniä missään muodossa eikä mihinkään nurkkaan.

        lesbon enolle pientä ajateltavaa ennen tuutulaulua.

        >> Rakennukseen ei pidä sallia homesieniä missään muodossa eikä mihinkään nurkkaan. <<
        Eli myönnät, ettei sinua kiinnosta vähääkään pakanoiden lasten paras vaan ainostaan haluat tunkea oman fundamentalistisen uskosi muiden elämään.
        Älä unta nää, aa-ehdotuksesi päätyy roskiin.


      • siitinelohiirihaukka
        RepeRuutikallo kirjoitti:

        Mielellään tietysti siis lakivaliokunnan jäsen.

        Patmoksen Pojat voisi kaivaa aloitteensa valiokunnan roskiksesta 5 min jättämisen jälkeen jos yksikin jäsen tämän lukisi.
        :=D


      • siitinelohiirihaukka kirjoitti:

        Patmoksen Pojat voisi kaivaa aloitteensa valiokunnan roskiksesta 5 min jättämisen jälkeen jos yksikin jäsen tämän lukisi.
        :=D

        Koko aito avioliitto-aloite on ihmisvihamielinen, ihmisoikeuksia polkeva, lapsen parhaasta vähät välittävä, vähemmistöä sortava ja kaikin puolin sairas.
        Siksi se ei tule menestymään.
        Aukesiko?


      • qwertyilija kirjoitti:

        Koko aito avioliitto-aloite on ihmisvihamielinen, ihmisoikeuksia polkeva, lapsen parhaasta vähät välittävä, vähemmistöä sortava ja kaikin puolin sairas.
        Siksi se ei tule menestymään.
        Aukesiko?

        Eli ei auennut.

        Tosijuttua. Suomessa 1 miljoona elää yksin (tosin mieheni vain puolet ajasta).

        Keskimäärin 34% ei omaa lapsia 35 vuotiaista. Niihin vetoaminen oli lapsellista.


    • lastenisä

      ARKKIPIISPAN SYY JOS ILJERTYSLAKI TULEE VOIMAAN.
      Hän, juuri hän suitsutti eduskuntaa ja pyyteli homoilta anteeksi. Milloin tämä eksyttäjälusiferpiispa pyytää heteroilta anteeksi?

      • Ensinnäkin, arkkipiispa esitti onnittelunsa sateenkaarikansalle vasta jälkikäteen ja miksi teiltä itserakkailta fundamentalistisilta narsisteilta pitäisi kenenkään pyytää anteeksi.
        Toiseksi, miksi sinä hihhuli luulet edustavasi kaikkia heteroita eli vaikkapa minua. Et todellakaan edusta, vajakki.
        Kolmanneksi, ettehän te hihhulit pyydä anteeksi edes ennen uskoon tuloanne tekemiänne sikamaisuuksia. Te kun olette saaneet ne jo anteeksi joltain Jesseltä.
        Haluatko esimerkin. Vinkiksi, älä pyydä.


      • lastenisä; joka itsekin olen. Vaatii arkkipiispaa pyytämään anteeksi heteroilta.

        Kirkko ei ole ikinä koskaan sortanut heteroja. Homoja on, ja anteeksipyyntö on kohtuulista. Sinä ehkä koet, että homoja pitää aina sortaa?


    • ticotiko

      "Hieno tulos". Kannattaa ehkä kuitenkin odottaa, mikä Väestörekisterikeskuksen vahvistama kannatus on kun ovat käyneet läpi paperi-ilmoitukset.

      Voipi olla vähän pienempi.

      • Tulihan siitä kohtalainen kasa paperia. Niistä paperiäänistä kertyy ainakin nelisen metriä korkea kasa. Toivotaan ettei trombi iske juuri ennen tuon paperikasan luovutusta.


    • sfsafsa

      TUrhaa melua paljon tyhjästä romukoppaan nuo paperit menevät. aivan tyhmää touhua koko aa aloite valheellinen ja vääristelevä. Tasa-arvoinen avioliitto astuu voimaan 1.3.2017. Eduskunta tuskin ryhtyy muuttamaan kovalla vaivalla saatua uudistusta joidenkin mätäaivojen vuoksi

    • HeteroAteisti

      Kannattaisko juuri tulleilta vierailta kysyä, mitä mieltä he ovat? Ylehän haastattelee heitä mieluusti asiasta kuin asiasta. Olisi hauskaa jos homo-ilta ja maahanmuutto-ilta
      menisivät sekaisin. Väärä yleisö ja väärät vastaukset...

      Homot valitsevat homoilun avioliiton ja lapsien sijasta. Ei kaikkea voi saada, ei ainakaan kerralla -elämänohje on tässäkin tosi hyvä.

      • prototyyppi

        On heteroita, jotka ovat valinneet avioliiton mutta ei lapsia. Samoin on heteroita, jotka ovat valinneet lapset, mutta eivät avioliittoa.
        Sitäpaitsi, jos homot ovat "valinneet" homoilun, niin siinä tapauksessa voin sanoa, että heterot ovat "valinneet" heteroilun.


      • prototyyppi kirjoitti:

        On heteroita, jotka ovat valinneet avioliiton mutta ei lapsia. Samoin on heteroita, jotka ovat valinneet lapset, mutta eivät avioliittoa.
        Sitäpaitsi, jos homot ovat "valinneet" homoilun, niin siinä tapauksessa voin sanoa, että heterot ovat "valinneet" heteroilun.

        Tämä oli hyvä.

        Tunnen itsekin erikoisia tapauksia; heteroja ovat.

        Ja en usko kenenkään valinneen mitään sukupuolista suuntausta. Itse sain 6 v TUNTEEN, että minähän tykkäänkin samasta sukupuolesta. Siitä se lähti. Tunteita ei voi valita, eikä tykkäämisiään ja inhon tunteitakaan.


      • prototyyppi kirjoitti:

        On heteroita, jotka ovat valinneet avioliiton mutta ei lapsia. Samoin on heteroita, jotka ovat valinneet lapset, mutta eivät avioliittoa.
        Sitäpaitsi, jos homot ovat "valinneet" homoilun, niin siinä tapauksessa voin sanoa, että heterot ovat "valinneet" heteroilun.

        Jos vielä laajennetaan, niin on niitäkin, jotka eivät ole valinneet esim. vanhemmuutta, mutta yllätyksiä tulee. Sitten on heitä jotka kovasti haluaa lapsia, ja joutuvat adoptoimaan (niitä ”toiseksi huonompia” lapsia…).

        Kummallista on, ettei kukaan oikein osaa kertoa näistä valinnoistaan, miten he tulivat päätyneeksi heteroiksi? Millainen ”valinta prosessi se heille oli”? Itse kun en moista valintaa ole koskaan tehnyt.


      • >> Homot valitsevat homoilun avioliiton ja lapsien sijasta. <<
        Sinä siis luulet, että seksuaalinen identitteetti on jokin valintakysymys.
        No niin se taisi väittää Nokia-mission Markku Koivistokin, mutta mites kävikään.
        >> Ei kaikkea voi saada, ei ainakaan kerralla -elämänohje on tässäkin tosi hyvä. <<
        Kohta homotkin voi mennä avioliittoon, yksinäiset naiset tai naisparit saa jo nytkin hedelmöitysapua yhteiskunnalta eli kyllä he ovat saaneet samat kuin heterotkin.
        Mutta sinä olet saanut kristinuskoa niin reippaan yliannoksen, että muuta sun ajatteluusi ei mahdu.
        Eli kuten itse sanoit: "Ei kaikkea voi saada, ei ainakaan kerralla".


    • ccccccccccjk

      Menkää ateistit atistien palstalle. vinkumaan. Siellä jo Mäkinen itse.

    • järkyyjärkkyjäerkky

      Joo, mutta olisi järkyttävää ja luonnontonta huomaavansa olevansa kahden miehen tai kahden naisen perheessä. Se olsisi lapselle suuri häpeä.
      Itse lähtisin kynnyksen yli päästyäni avojaloin lätkimään kadulle ja etsimään normaalia kotia. Tuskin edes Mäkinen siihen suostuisi.

      • Uskotko Jumalaan. Ajattelin tarkentavaa kysymystä eli oletko ateisti, agnostikko, liberaalikristitty, konservatiivinen kristitty vai mikä.


      • Hyi.Häpeä

        Joskus, ei niin kauan aikaa sitten, avioero oli häpeä, samoin avioton lapsi.... Maailma muuttuu... Ja tuo mainitsemasi häpeä taitaa olla ulkopuolisten ihmisten päässä eikä lapsella itsellään ... Tietysti sinä ja laillasi ajattelevat varmasti ko. lapselle tekisitte selväksi miten häpeällisessä perheessä hän kasvaa, niin kuin olette aikaisemmin tuominneet muutkin jotka eivät jaa ahdasmielisiä käsityksiänne ... Häpeäisitte itse tuomitsevaa maailmankuvaanne ja pahansuovuuttanne muita ihmisiä kohtaan


    • mukana.ollaan

      Hieno tulos puolen vuoden työllä! Tästä on hyvä jatkaa :D

      • Niin on! Kohta eduskunta hyväksyy muutaman avioliittolakiin liittyvän lain, ja siitä on sitten yhä parempi jatkaa kohti... no, Jeesuksen urhonhyppyähän te patmoslaiset oikeasti odotatte, vai mitä?



      • miehillä.pimppi

        Homot on säälittäviä :(


      • miehillä.pimppi kirjoitti:

        Homot on säälittäviä :(

        Et tunne lähemmin yhtään homoa siis. Eihän edes homomiehillä pimppiä ole.

        Päivi Räsänen on takuulla havainnut eduskunnan ilmapiiriin tässä asiassa, koska on juuri tätä asiaa pitänyt tärkeänä. Ja huomannut, että hän on tässä nyt aika yksin.


      • miehillä.pimppi
        torre12 kirjoitti:

        Et tunne lähemmin yhtään homoa siis. Eihän edes homomiehillä pimppiä ole.

        Päivi Räsänen on takuulla havainnut eduskunnan ilmapiiriin tässä asiassa, koska on juuri tätä asiaa pitänyt tärkeänä. Ja huomannut, että hän on tässä nyt aika yksin.

        Eikös Toivolalla ja Tynkkysellä ole pimppi ja Modikilla pippeli. Ihan siltä kyllä näyttävät.....


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      71
      3279
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      553
      3091
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      38
      2503
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      2022
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1835
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      310
      1832
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1672
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      119
      1365
    9. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      63
      1228
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      23
      1225
    Aihe