Maatalouden investointituet pois ja heti!

”Navettanäpertelyä — se on noin miljardin euron investoinnit, jotka tuolla maaseudulla tehdään vuosittain. On halventavaa puhua navettanäpertelystä. (Hannakaisa Heikkinen: Näin on!) Ne investointiavustukset, mitä siellä on, on syöty jälleen loppuun, sinne tarvitaan lisää rahaa.” loihe lausumaan pääminisiteri Juha Sipilä (Suomen Keskusta) kommentoidessaan Timo Harakan (SDP)
lainausta Timo Kauniston (Suomen Keskusta) kirjoituksesta, jonka objektiivinen tiedonvälittäjä, mediamestari MaaseudunTulevaisuus –niminen MTK:n järjestölehti äskettäin julkaisi.

Hämmästelemättä nyt lainkaan sitä, miten kepulaisistakin löytyy järkimies, mikä Timo Kaunisto kirjoituksellaan osoittaa olevansa, ihmettelen miten pääministerilläkin voi olla sellainen käsitys, että maatalouden tuet ja avustukset ovat ikiaikaisia ja perusteettomia, jotka veronmaksajien pitää vain tilanteessa kuin tilanteessa maksaa. Tai mitä tuota toisaalta hämmästelemään: jokaisen kepulaisen perusmantrahan se on , että: ”Maksakie tukiaissia, maksakie. Antakkie rahhaa! Aaaaah!”

”Ne investointiavustukset, mitä siellä on, on syöty jälleen loppuun, sinne tarvitaan lisää rahaa.”, sanoo pääministeri ja holvaa erittäin karseasta taloudellisesta tilanteesta huolimatta miljoonatolkulla lisää rahaa maatalouden investointiavustuksiin.

Ei se, että jollakin sektorilla on investointirahat syöty loppuun, ole mikään peruste laittaa uutta rahaa vanhan perään. Ei edes maataloussektori, joka kipuilee tällä hetkellä törkeässä ylituotantotilanteessa, missä ei missään nimessä investointeja kaivata vaan tuotannon roimaa alasajoa.

Itse en ehkä kuitenkaan käyttäisi ilmaisua ”Navettanäpertely” maatalouden toimintaa kritisoidessani.
Mielestäni on kokonaisvaltaisempaa puhua ”Amatöörimäisestä perheviljelmäpuuhastelusta”, joka monimuotoisine tukiaisineen ja avustuksineen on turha ja raskas kiviriippa yhteiskunnallemme.

Toivotan Timo Harakan tervetulleeksi savottaan, jonka tarkoituksena on saada maatalous Suomessa järkevälle ja kannattavalle pohjalle, jossa toiminta on kannattavaa ilman yhteiskunnan megalomaanisia tukia, jotka nousevat vuosittain yli neljään (4) miljardiin euroon

32

70

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tabpulkcartooboldhbexpol

      Investointituet, aluetuet, korjausraha, starttituki.... tuki verkko on perkele loputon näillä rosmoilka. Sipilä otti itseensä rosvo Kauniston puheista. Samalla infralla ja koneilla pitää tukijussin, pummipaska pärjätä viisitoista vuotta.

    • erjaesteri

      Jopan "maatalousmantran toistajat" senkuin lisääntyy, tähän asti heitä ovat olleet viljelijät, noin 3% väestöstä, nyt jo kepulaiset 21%. Lisäksi viljelijöitä on kokoomuslaisista kommunisteihin - kaikkea siltä väliltä. Toiseksi tuottavuudesta, onko sillä kuluttajalle merkitystä, onko maito tuotettu perheviljelmällä pikkunavetassa ilman suuria investointeja, vai miljoonanavetassa "tehokkaasti", kun se maksaa marketista sen euron litra. Lisäksi perheviljelmällä viljelijän tulo on se, mikä joustaa tarvittaessa - miljoonanavetassa Pankki!

      • exocrypcosmfreaktwipolk

        Tietenkin sillä on kusipää merkitystä, miljoonanavetat on rakennettu muiden rahoilla.


      • itevaatabexboldpurohbvi

        Kerrankin totuutta, tukijussi on velkaisempi kuin kreikkalainen.


      • JOPPESEKASIO

        NOOR, KAREHRI PUMMIHI VELKAAHAN,,,,:))))))))))


      • nelyhbcoppolktwisirusqde
        JOPPESEKASIO kirjoitti:

        NOOR, KAREHRI PUMMIHI VELKAAHAN,,,,:))))))))))

        Kohta helpottaa ku ite tuet pitsaface poistuu


    • Jaahaaas

      Satovahinkokorvaus, luopumiseläke loppuu, alle 10000€ ansaitsevien lomitus loppuu. Maataloustuki pienenee 70 miljoonaa euroa. Maatalouden tuet ja avustukset eivät ole ikuisia.
      Ainoastaan lomarahat, ja duunarin ansaitut adut ovat ikiaikaisista.

    • TUOTTAKAARUOKAITSE

      HALUAISIN OSTAA KONEPISTOOLEJA JA KONEKIVÄÄREJÄ SEKÄ PANSSARIVAUNUJA TILANI TURVAKSI
      KRIISIAJAN KOITTAESSA
      KUN EI OIKEAA HINTAA MAKSETA HYVINÄAIKOINA ETTE SAA RUOKAAKAAN HUONOINA AIKOINA

      • Taasnäitä

        Me ostetaan se Virosta. Pidä perunas.


    • rahapuhuuuu

      Onneksi vielä löytyy rahaa kymmeniä miljardeja ansiosidonnaisiin päivärahoihin, pekkaspäiviin ja lomaltapaluurahoihin jne.. Mitähän tästäkin tulisi, jos duunarilta rahat loppuisi, eikä olis varaa pitää viikonloppuryyppäjäisiä!?

      • PÖLJÄT

        NE OSTAS HIRTTOKOYDE RUOTTISTA JA UHKAISIVAT MENNÄ NÄLKÄLAKKOO


      • itehbfagvnmislaugh

        Kohta joudut pummipaska katuojaan!


      • JOPPEPULIO

        NOOR, KATROHOS JOPPEHE TÄÄL EIR OLEHEN KATUHU OJIAHAN, NE O VARATRUHUN JOPPEILL,,:))))))))


      • rzakendalped
        JOPPEPULIO kirjoitti:

        NOOR, KATROHOS JOPPEHE TÄÄL EIR OLEHEN KATUHU OJIAHAN, NE O VARATRUHUN JOPPEILL,,:))))))))

        Osataanko enää siellä lakeuksilla kaivaa ojia, tulvii niin perkeleesti pumkipaskalla.


      • AITO9MILLIMETRIÄ
        rzakendalped kirjoitti:

        Osataanko enää siellä lakeuksilla kaivaa ojia, tulvii niin perkeleesti pumkipaskalla.

        NII TÄÄLLÄ MONTUNREUNALLA OOTELLAAN YHÄ SUA
        MEILLÄ ON PYSTYKORVAT MUKANA


      • koiraparat
        AITO9MILLIMETRIÄ kirjoitti:

        NII TÄÄLLÄ MONTUNREUNALLA OOTELLAAN YHÄ SUA
        MEILLÄ ON PYSTYKORVAT MUKANA

        Sinä korkeintaan raiskaat niitä pystykorvia.


      • SILLÄPÖPIOLETSINÄ
        koiraparat kirjoitti:

        Sinä korkeintaan raiskaat niitä pystykorvia.

        SINULLAHAN ON KOKEMUSTA TIRRISI TYÖNTELEMISESTÄ 9 MM REIKIIN KUTEN AIDANRAKO OKSANREIKÄ
        JA OLETPA KOITTANUT OMAA KORVAASIKIN


    • tubefairlycrimkendabohb

      Lantainen korttitalo horjuu.

    • Harakka-kertoo

      Harakka kertoo miten 120€ tonnin Viljahinnalla tarkoituksena on saada maatalous Suomessa järkevälle ja kannattavalle pohjalle, ilman yhteiskunnan tukia.
      Odotan Harakan selontekoa asiasta niin
      osaan itsekin ensi kasvukaudella.

      • HARAKKA-ON-PERSEESTÄ

        KÄSKE SEN SONTIAISEN SAMALLA KERTOA KUINKA SONNIKASVATETAAN 2,4 EUROA PÄIVÄ


    • Oppositio-kasvattaa-järk

      Kummallista miten demareilla viisaus on lisääntynyt vasta oppositiokaudella. Kun demarit oli hallituksessa suomen valtion velka kasvoi kiihtyvällä vauhdilla ja kilpailukyky laski kuin lehmän häntä.
      Mutta vasta nyt heillä on tietoa miten suomen kilpailukykyä parannetaan ja
      lainanotto saadaan hallintaan. Löytyypä vielä asiantuntemusta ikänsä kaupungissa asuneen kansanedustajan antaa ohjeita miten maatalouden tuottavuutta saadaan nostettua ja jopa niin ettei tarvitse investoida lypsyroboteihin jolla keinolla muineen maiden työmäärä tuotettua maitolitraaa kohden saadaan pienenemään.

      • HÖPÖSAKKIA

        NE ON SAANU JONKU OSAAVAN HENKILÖN PÄIVÄKIRJAN KÄYTTÖÖNSÄ
        OLISKOS OSTANU BENITTO MUSSOLIININ KIRJAN


    • VäsynytTyhmyyteen

      Jopa hyvä, olet itsekkin useaan otteeseen kommentoinut, kuinka Suomen maatalouden tulisi olla yhtä tehokasta kuin esim. Tanskassa. Tehokkuutta ei kuitenkaan lisätä ilman investointia, ei Tanskassakaan. Investointi vaatii aina rahoitusta eli jonkun tahon on määräaikaisesti ja/tai ehdollisesti sijoitettava yritykseen, joka investoi. Sijoitettu raha on enimmäkseen lainaa, jonka investoiva yritys maksaa määräaikaan mennessä korkoineen takaisin tai korkotuettua lainaa, jolloin osa korkokuluista hoidetaan yhteiskunnan varoista. Avustuksena maksettavan investointirahoituksen taas voidaan olettaa tulevan takaisin kasvaneena verotulona tai yhteiskuntaa olennaisesti hyödyttävänä toimintana. Investointi työllistää joko hetkellisesti (esim. rakennusmiehiä, metallimiehiä, sähkömiehiä, putkimiehiä, konekauppiaita, rakennusfirmoja) tai jopa pysyvästi, jos toiminnan kasvaminen vaatii jatkossa lisätyövoimaa.
      Hieman ristiriitaista huutaa lisää tehokkuutta ja taas toisaalla vaatia investointien lopettamista.
      Mitä tulee tuohon ylituotantoon, niin ylituotantoahan ei ole, vaan tällä hetkellä markkinat ovat tukossa poliittisten päätösten aiheuttaman konfliktin vuoksi. Tilanne ei tule jatkumaan ikuisesti, mutta se on jo tällä hetkellä todellisuus, että maailman ruoantuotanto ei tule kattamaan kasvavan väestön ruoantarpeita tulevaisuudessa. Vaikka ruoan jakautuminen maapallolla olisi tasaisempaa, ei kaikille tule jatkossa ruokaa riittämään, sillä maapallomme rajallisuus tuottaa kestävällä tavalla tulee vastaan.

    • jo_riittää

      Saako joku muu ammattiryhmä, kuin maailveilijät kriisipakettia, jos homma ei kannata?

      Jos konepajalla ei ole töitä, niin ei tule kriisipakettia, vaan konkurssi.
      Jos ravintolalla ei ole asiakkaita, ei tule kriisipakettia, vaan konkurssi.
      Jos taksikuskilla ei ole asiakkaita, ei tule kriisipakettia, vaan konkurssi.

      Ruoka voidaan tuoda euroopasta ja piste.

      • kauppiaatsenkuittaa

        9milj. ei oo mikää kriisipaketti, siinon k liikaa. Konepajalla pannaan yt pystyyn ,jos huonosti menee javaikkei menisikään.
        Investointituet maksetaan veroina takaisin, jos tuet laskee investoinnin arvoa, niin ei synny niin paljoo poistojakaan ja on sitte enenpi veroitettavaa, periaatteessa.


      • VäsynytTyhmyyteen

        Onko joku muu ammattiryhmä kärsinyt Venäjän vastapakotteesta? Olethan huomioinut, että myös muut Euroopan maat saavat EU-kriisituen, ja myös muissakin Euroopan maissa on maksettu kansallista kriisitukea? Lisäksi olethan varmaankin kuullut, että myös maatiloja on mennyt/menee konkurssiin? Huonosta talouden hoidosta tai huonosti tehdystä työstä kun ei saa maatalouskaan kriisitukea. Poliittisilla päätöksillä aiheutuneista vahingoista on taas oikeus saada korvaus. Piste.


      • lakeuksienvierretl
        VäsynytTyhmyyteen kirjoitti:

        Onko joku muu ammattiryhmä kärsinyt Venäjän vastapakotteesta? Olethan huomioinut, että myös muut Euroopan maat saavat EU-kriisituen, ja myös muissakin Euroopan maissa on maksettu kansallista kriisitukea? Lisäksi olethan varmaankin kuullut, että myös maatiloja on mennyt/menee konkurssiin? Huonosta talouden hoidosta tai huonosti tehdystä työstä kun ei saa maatalouskaan kriisitukea. Poliittisilla päätöksillä aiheutuneista vahingoista on taas oikeus saada korvaus. Piste.

        Minä minä min minä eikä kukkaan muu


      • VäsynytTyhmyyteen

        Siis, onko joku muu ammattiryhmä kärsinyt Venäjän vastapakotteesta samoin kuin maatalousyrittäjät koko Euroopassa? Tähän tilanteeseen on hyvin lapsellista vetää jonkin muun alan konkursseja, sillä puhutaan ihan eri asioista, eikä konkurssi ole mikään vieras asia maataloudessakaan. Eli kysymyksiin vastauksia, kiitos, eikä mitään lapsellista älämölöä!
        Tuo minä minä minä -hokema sopii, näin kansallisesti ajateltuna, tällä hetkellä paremmin esim. SAKlaisille.


    • visioita

      Onko joku huomannut että niissä maissa joissa maataloutta jollainlailla tuetaan ei ole esiintynyt nälänhätää enää pitkään aikaan vaikka väestö on lisääntynyt.

      Minusta tämä on tärkein syy miksi aikanaan nykyisenkaltainen maatalouspolitiikka on kehitetty ja monessa kehittyneessä maassa vallalla, ruoan saamisen varmistaminen.

      Väin ihminen jolla ei ole kykyä aavistaa tulevaisuutta voi sanoa että "Ruoka voidaan tuoda euroopasta ja piste."

      Mitäpä jos syttyy uusi maailman sota. Ennen toista maailman sotaa sanottiin kuulemma että uutta maailmansotaa ei enää syty kun ihmiset viisastuivat ensimmäisen maailmansodan koittelemuksista, vaan miten kävi.
      Mitenkähän suomelle olisi käynyt jos olisimme olleet täysin tuontiruuan varassa.

      Maailman väkiluku kasvaa kiihtyvällä vauhdilla. Nyt varmaan saisimme vielä kaiken
      ruuan ostettua ulkoa mutta entä vaikkapa viidenkymmenen vuoden tai sadan vuoden kuluttua.

    • laskelmaa-kaivataan

      Jospa jopa nyt meille viimein kerrot esimerkein ja laskelmin miten esimerkiksi 120€ viljan tonnihinnalla tuotetaan kannattavasti ilman maataloustukia.

      Ota tietenkin laskelmiisi myyntitulot josta sitten vähennät lannoite, siemen, ja kasvinsuojelukulut, polttoaine ja sähkökulut, vakuutuskulut, korjaus ja huoltokulut ja pellon ja kaluston investointikulut sekä kaikki muut kulut.
      Me viljelijät olisimme todella kiitollisia siitä tiedosta miten ilman maataloustukia nykyisillä tuottajahinnoilla viljely olisi kannattaa niin että viljelijälle jäisi vielä kohtuullinen palkkakin tuotannon laajuuteen nähden.
      Kun osaa arvostella pitää olla myös tietoa miten asiat korjataan.

    • ihmetyttää-kummastuttaa

      Ihmetyttää myös miten nykyinen oppositio on vastaan miltei kaikkia hallituksen säästö toimia ja suomen yritysten kilpailukyvyn parantamiseen tähtääviä toimia vastaan.

      Edellisen hallituksen aikaan suomen kilpailukyky laski ja valtion velka kasvoi.
      Nyt kun edellisen hallituksen ministerit ovat oppositiossa on löytynyt kummasti
      osaamista miten asiat hoidetaan niin että suomi saadaan taas nousuun.

      SDP ehdotti entistä työministeriä Lauri Ihalaista nykyiselle hallitukselle neuvonantajaksi.

      Matti Nykänenkin antoi parisuhdeneuvoja aikanaan.

      "Vast'ikään vaimonsa lähestymiskieltoon määrätty Matti Nykänen julkaisee keväällä parisuhdeoppaan. "Meikäläinen on nykyään avioliittoneuvoja.""
      http://www.savonsanomat.fi/viihde/matti-nykanen-jakaa-parisuhdeneuvoja/1068945

    • jopa_parka

      "Itse en ehkä kuitenkaan käyttäisi ilmaisua ”Navettanäpertely” maatalouden toimintaa kritisoidessani.

      Mielestäni on kokonaisvaltaisempaa puhua ”Amatöörimäisestä perheviljelmäpuuhastelusta”"

      Ajatella, eikö ymmärretty käyttää sinun lanseeraamaa nimitystä. Kylläpä nyt sinua varmasti ihan aiheesta harmittaa. Olisihan se nyt tietenkin pitänyt älytä, että sinulla on suurin mahdollinen vaikutusvalta ja juuri sinun sanoillasi olisi enemmän kokonaisvaltaista painoarvoa. Että kehdataankin käyttää jotain muuta ilmaisua...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1898
    2. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      134
      1883
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1838
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1630
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1442
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1256
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1150
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe