Paikallinen tulehdus+ Välilevyn Pullistuma asiaa!!

Oma-tarina-M83

Eli tarinani on tämmöinen. Olen ollut urheilija lähes koko elämäni ja hajotin selkäni salilla melkein 2v sitten aika fataalisti yhden jalan jalkaprässiliikkeessa joissa painoja oli erittäin paljon ja selkäni taipui "hieman liikaa", koska takapuoli oli irti penkistä ja aiheutti näin köyryn -omaa huolimattomuutta- , selkä oli jo muutaman kk kevyemmän jakson jälkeen pikkuhiljaa tottumassa vanhaan rasitukseen kunnes tämän vuoden vuodenvaihteesta lähtien selkäsärystä muodostuikin krooninen. Magneettikuva osoitti että discusprolapsi painaa L1 hermojuureen 4-5 välistä vasemmalta hieman sentrolateraalisesti alapuolelta. Olen tehnyt valtavasti kuntoutusliikettä keskivartalolle ja välillä pitänyt ihan vain taukoakin jumpista, mutta paikallinen särky vain selittämättömästi lisääntyi ja teki minusta aivan kipusairaan vanhuksen! Oire ei kumminkaan säteillyt jalkaan kuten tyypillisesti pitäisi! Selkääni on myös tuohon nikamaväliin ilmestynyt ulospäin näkyvä pieni patti joka on hieman poltteleva kun sitä koski ?! Tutkittani runsaasti asiaa, sain yhtäkkiä vastaani erään oiresanan/ diagnoosin kuin REAKTIIVINEN ATRIITTI !! Tutkittuani tätä mystistä paikallista tulehdusta pahentavaa termiä, tuli vastaani että kyseisen keissin voi aiheuttaa näinkin tavanomainen tauti kuin KLAMYDIA ! Nopsaan kävin tämän jälkeen testeissä ja sehän se oli mulla ollutkin !! Nyt pari viikkoa sitten syötyäni antibiootit krooninen särky on selästäni alkanut vähenemään merkittävästi. Harmittaa kun tämä ei ole tullut aikaisemmin mieleen kun on jo tapahtunut ehkä peruttamatonta vahinkoa tuonne selkään, mutta kaipa sanonta PAREMPI MYÖHÄÄN KUIN EI MILLOINKAAN lohduttaa tässä kohtaa.. Ajattelin kertoa tämän tänne, koska KUKAAN omalääkäri, fysioterapeutti, hieroja, fysiatri YMS. tuskin tämmöisestä älyää edes vihjata! Aiheesta esim netin kautta kumminkin tutkimalla kuitenkin ymmärtää miten tämä sukupuolitauti saattaa kroonistaa ennestään kipeän välilevyn jos saat tuon taudin kesken kuntoutuksen! Projektini selän kuntoutumisessa on siis edelleen vielä kesken, mutta kiitän jo LUOJAA tässä kohtaa että tämä jokapäiväinen krooninen särky on näillä näkymin rauhottunut ja liikeradatkin on alkaneet palautumaan! Eli te joilla on jotakin selittämätöntä paikallista särkyä, niin tutkikaa edes tuo hemmetin -> KLAMYDIA. Sitä suotaapi CD:ltä kuunnella korkeintaan, mutta elimistössä voi jopa pilata ihmiselämän.. Anteeksi pitkä viestini jo takakäteen ..!

2

108

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • gertrqerterne

      Niinpä. Itse sain aikoinaan salmonellan kautta sakroiliitin (si-nivelten tulehdus). En tajunnut sitä itse alkuun, mutta reumatologi oli sitä mieltä että kyseessä oli reaktiivinen artriitti. Oli niin ärhäkkä että teki tuhoja si-nivelissäni loppuiäkseni. Nyt se kiusaa lopun ikääni. Reaktiivisen artriitin voi siis saada yersinian, klamydian tai salmonellan kautta.

    • tuplatulehdus

      Reumaliton informaatio antaa ymmärtää, että reaktiiviseen niveltulehdukseen voisi sairastua lähinnä tilanteessa jossa jo lähtökohtaisesti on nivelrikko. En tiedä voiko myös terve nivel reagoida vastaavasti.

      - ->

      "Reaktiivinen niveltulehdus on sairastetun bakteeri-infektion laukaisema artriitti eli steriili niveltulehdus jonka laukaisee muualla kuin nivelessä oleva tulehdusprosessi. Yleensä se paranee muutamien kuukausien sisällä. On kuitenkin mahdollista, että sairaus pitkittyy tai uusiutuu."

      "Jos potilaalle kehittyy niveltulehduksen lisäksi sidekalvon- ja virtsaputkentulehdus, puhutaan Reiterin taudista.[2] Reaktiivinen niveltulehdus on yleisintä nuorilla aikuisilla. Vuosittain siihen sairastuu Suomessa tuhatkunta ihmistä."

      *** https://fi.wikipedia.org/wiki/Reaktiivinen_niveltulehdus

      - ->

      "Suoliston, virtsateiden tai sukuelinten infektion jälkitautina voi syntyä niveltulehdus. Muihinkin infektioihin voi lisäsairautena sellainen liittyä."

      "Tunnettu on nykyisin hyvin harvinainen streptokokki-infektion aiheuttama reumakuume. Koska kysymyksessä on elimistön immunologinen reaktio infektiolle, käytetään taudista nimeä reaktiivinen artriitti eli niveltulehdus."

      "Nivelkalvo reagoi tietyn tyyppiselle infektiolle siten, että nivelkalvolle syntyy tulehdusreaktio. Kyse on siitä, että elimistö kehittää vasta-aineita (immuunireaktion) omia kudoksia kohtaan. Eläviä bakteereita ei nivelessä ole."

      "Tavallisimpia laukaisevia infektioita ovat sukuelinten klamydia sekä suoliston salmonella, yersinia, kampylobakteeri ja jopa tavallinen turistiripuli. Vain pieni osa infektion saaneista sairastuu. Joidenkin virusinfektioidenkin jälkeen voi esiintyä lievä niveltulehdustauti."


      *** http://www.reumaliitto.fi/reuma-aapinen/reumataudit/reaktiivinen-niveltulehdus/

      - ->

      Avaajan tapauksessa vaikuttaisi, että klamydia on ollut jo pohjalla ennen välilevyongelmaa, joka viimekismainittu voi aiheutaa tulehdusoireen,jnka vuoksi usein ojeistetaan tulehdus-kipulääkkeiden käyttöön.

      Viisasta olisi aina liikkua suojattuna, vaikka kondomi ei valitettavasti olekaan 100% suoja ja lisäkisi riippuu millaista seksiä harrastaa. Paras teveyden suhteen olisi uskollinen ja vakaa parisuhde.

      "Chlamydia trachomatis on pieni solun sisäinen bakteeri, joka on yleisin seksitauteja (ks. «Sukupuolitaudit, seksitaudit»1) aiheuttava bakteeri. Todettujen tartuntojen määrä on viime vuosina pysynyt korkeana. Vuonna 2012 klamydiatartuntoja raportoitiin n. 13 500; niistä 60 % oli naisilla. Nykyään joka kolmas tartunnan saaneista on alle 20-vuotias."

      *** http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk00139


      Ps. Avaajan olisi hyvä totutella käyttämään entteriä tehdäkseen kappalejakoja, sillä tuollainen pitkä yhteen putkeen laadittu jööti on kovin raskasta luettavaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      20
      1780
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1348
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      62
      1230
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      9
      1150
    5. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1095
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1057
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      11
      1056
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      1019
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      1010
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1002
    Aihe