Tynkkynen vastaa Soinille

Hyvä_Tynkkis

Tynkkynen vastaa Soinille: Todellinen paimen laittaisi itsensä likoon yhdenkin lampaansa vuoksi

Perussuomalaisten varapuheenjohtaja Sebastian Tynkkynen uhkaa jo puoluejohtoa uusilla toimenpiteillä, jos yhteiskokousta ei kutsuta koolle.

Perussuomalaisten kolmas varapuheenjohtaja Sebastian Tynkkynen pitää kiinni vaatimuksestaan, että puolueen yhteiskokouksen on päätettävä hallitusjatkosta.

– Olisi erittäin vastuullinen teko kutsua kokous koolle, ettei tarvi mennä pidemmälle toimenpiteisiin, Tynkkynen sanoo.

Tynkkynen ei halua paljastaa, mihin toimenpiteisiin hän viittaa.

– Olen hyvin pettynyt tähän esiintymiseen. Koin äärimmäisen ristiriitaiseksi sen, mitä hän lähetyksessä sanoi, Tynkkynen totesi Soinin esiintymisestä Ykkösaamussa.

Tynkkysen mukaan asian käsittely julkisuudessa on seurausta nimenomaan siitä, että viestiä ei saatu muuten perille. Nimilistojen kerääminen voidaan Tynkkysen mukaan lopettaa milloin tahansa, jos Soinilta tulee ilmoitus, että yhteiskokous kutsutaan koolle.

– Nyt kannattaisi ehdottomasti kuunnella kenttää. Asiaa on yritetty sisäisesti hoitaa mutta ongelma on ollut se, että Soinilla on sellainen asema puolueessa, että hän pystyy käytännössä tukahduttamaan kaiken sisältäpäin.

Tynkkynen oudoksui Soinin reaktiota myös siksi, että kansanedustaja Vesa-Matti Saarakkala on jo uhannut erota eduskuntaryhmästä, jos kokousta ei järjestetä.

– Todellinen paimen laittaisi itsenä likoon yhdenkin lampaansa puolesta. Soinin ei kannattaisi pelätä avointa keskustelua, Tynkkynen sanoi Ylelle lauantaina.

Saarakkalan erouhkaus yhä voimassa

Saarakkalla kommentoi Soinin esiintymistä Ykkösaamussa Yle Uutisille tekstiviestillä. Saarakkala pitää erouhkauksensa yhä voimassa ja korostaa, että kokouksen koollekutsumista on perustellusti vaatinut iso joukko perussuomalaisia.

Saarakkalan mukaan kokous on järjestettävä ennen kuin budjetissa esitetyt leikkaukset etenevät eduskunnassa.

– Silloin luonnollisesti joudun eduskuntaryhmän ulkopuolelle, jos muut eduskuntaryhmän jäsenet ovat valmiita kaiken hyväksymään, Saarakkala viestitti.

http://yle.fi/uutiset/tynkkynen_vastaa_soinille_todellinen_paimen_laittaisi_itsensa_likoon_yhdenkin_lampaansa_vuoksi/8371013

28

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hyvä_Tynkkis

      Tynkkynen: Soini ei edelleenkään suostu kuuntelemaan kenttää
      "Tämä puolue on vähän turhan rakas haudattavaksi elävältä, ja yritämme tosissaan kääntää Perussuomalaisen politiikan takaisin raiteilleen." - Tynkkynen

      Sebastian Tynkkynen kirjoittaa nettisivullaan:

      Katsoin Ylen ykkösaamun ja hämmästelin kuulemaani. Soini kertoi, että asiat hoidetaan kasvokkain, eikä julkisuudessa.

      No tässä istun parhaillaan katselemassa ruudun ääreltä, kuinka puolueeni puheenjohtaja kommentoi julkisuudessa puolueen sisäisiä asioita, kun ei kolmesta pyynnöstä huolimatta ole tavannut vieläkään, tai edes soittanut.

      Sen sijaan hänen valtiosihteerinsä soitti, ja pyysi, voisinko harkita eroa puolueesta. Sen jälkeen kentän toimijoita syytettiin rintamakarkureiksi ja jokainen ymmärtää, että viesti on mennyt kuuroille korville.

      Soini ohjasi keskustelua tämänaamuisessa lähetyksessä sivuraiteille kumoamalla olkiukon: “Puoluetta ei johdeta 3. varapuheenjohtajan paikalta.”

      Minä tai sadat vetoomuksen allekirjoittajat emme kyseenalaista Soinia meidän edustajanamme, vaan ainoastaan vaadimme häntä edustamaan meitä.

      Hänen on noudatettava toukokuisen yhteiskokouksen antamaa mandaattia, ja jos jälkeenpäin haluaa Perussuomalaisten hallituksessa myöntävän tukipaketteja, tai äänestävän EU:n pakollisessa taakanjaossa tyhjää, hänen on haettava tällaisille hallitusohjelman vastaisille päätöksille uusi mandaatti yhteiskokoukselta.

      Kyse on demokraattisesta päätöksenteosta, ei sen kummemmasta, ja se ei ole liikaa vaadittu.

      Puolueen puheenjohtaja pystyisi ottamaan tässä prosessissa ohjat milloin tahansa käsiinsä, ja kutsumaan yhteiskokouksen koolle, ja sen jälkeen kellään ei olisi nokan koputtamista, jos uusi toimintalinja vahvistettaisiin.

      Nyt näyttää kuitenkin siltä, että pian joudutaan pistämään seuraava vaihe päälle. Puhelinsoittoja ja viestejä tulee kiihtyvään tahtiin, kuten myös nimiä listaan.

      Vetoomuslomake yhteiskokouksen järjestämiseksi on täytetty nyt jo lähes 500 kertaa. Tämä puolue on vähän turhan rakas haudattavaksi elävältä, ja yritämme tosissaan kääntää Perussuomalaisen politiikan takaisin raiteilleen.

      Ennen kuin Kreikan 4. tukipaketti tulee hallituskauden puolessa välissä käsittelyyn.

      http://mvlehti.net/2015/10/10/tynkkynen-soini-ei-edelleenkaan-suostu-kuuntelemaan-kenttaa/

      • villekalletynkk

        Niin että mitä tämä mitään muuttaa, kysyn vaan.

        Tynkkynen puolueen johtoon niin aidanseipäät nauraa.


    • tbtrnytmuy

      Mutta miten tähän liittyvät melonien ja viinirypäleiden erilaiset lippalakit?

    • mantelik

      Tuo on ihan pelle, tuo Soini. Olin Forssassa sattumalta torilla kun Soini siellä aikoinaan piti kansanpuhetta. Tuli mieleen että mahtaako oikeesti salaa nauraa meille/heille. Ärsytti aikoinaan kun se jauhoi siitä "maisterijätkästä". Se oli niin ovela, mutta sen oveluus ja luihuisuus on tullut esiin. En äänestänyt koskaan, onneksi. Nyt potuttaisi.

    • kuppi.nurin

      Soini vaihtoon ja sassiin saatana!

      Jos ei tapahdu niin ääntäni ei PS puolue enää koskaan saa.

      Toinen vaihtoehto on että nuivat perustavat uuden puolueen, esimerkiksi Suomen Sisu rp:n.

      • juusokooo

        Et olew tähänkään menessä ääntäsi antanut


    • Suuri_kupla

      Lukekaa perus-uskovaiset tämä kirja josta Soini suuttui:
      "Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini syyttää Yleisradion MOT-ohjelmaa mustamaalauksesta. Maanantaina julkistetaan puolueen oman eduskuntavaaliehdokkaan Sirpa Ahola-Laurilan paljastuskirja Soinin kupla. Ja illalla nähdään MOT:n ohjelma Ääniä perus-Suomesta.

      - Kirja julkaistaan puoluetoimistoa vastapäätä samana päivänä, jolloin YLE lähettää Perussuomalaisista tekemänsä MOT-ohjelman."
      http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015022319247569_uu.shtml

      • näinonnäreett

        Tynkkynen jolla ei ole mitään käsitystä miten politiikkaa hoidetaan.


        Voi poika parkaa.


        Soini on ainut joka on vastustanut maahanmuutto politiikkaa.

        Missä oltaisiin ilman Soinia. varmaan 500 000 pakolaista Kuten Niinistö, Tuomioja ja muut Rkp haluaa


    • una_bomber

      Soini tietää kyllä, että peli on menetetty. Möi puolueensa oman etunsa tähden ja siirtyy hallituspelleilyn jälkeen EU:hun johonkin mukavaan ja hyvä palkkaiseen virkaan Jygän & Co:n seuraksi. Politikka tehdään nykyään EU:ssa, eikä Suomi ole ollut pitkään aikaan itsenäinenvaltio. Kai tämän nyt on jo tyhmempikin tajunnut.

    • trnbnmmjkjjk

      Parempi näin, että ollaan Hallituksessa 10.7 prossan kannatuksella

      Kuin oltais istumassa turhan panttina Oppositiossa 20 prossan kannatuksella

      • äläjauhaenää

        Nyt on hallituksessa turhan panttina 10.7 prossan kannatuksella.


      • xcbbvcvv

        Sinäkö siellä hallituksessa olet. Oletko kenties Turunen?

        Parasta olisi alkaa ajattelemaan Suomen valtiota sen oman puolueen sijaan.


    • persuus2

      Tynkkysen kannattaisi nyt lopettaa pelleily. Älyäisi erota puolueesta, jos se ei kerran ole mieleen ja opettelisi demokratian alkeet.
      Kuka tommoista oman pesän likaajaa yleensä esim. haluaisi palkata töihin.

      • Aborted_fetus

        Päinvastoin, nyt vain enemmän pökköä pesään ja uusi puolue kasaan. Seuraavalla maahanmuuttovastaisella puolueella voitetaan vaalit vähintään 30% kannatuksella ja olisi parempi, että siellä olisi tekijämiehiä mukana. Soini voi painua imemään paavin keppiä, sillä Timppaa ei maahanmuuttopolitiikka kiinnosta hevon vittua.

        Sisäpolitiikan näpertely on aina samanlaista: rikkaat rikastuu ja köyhät köyhtyy. Ihan sama ketkä siellä näistä asioista päättää, mutta maahanmuuttopolitiikkaan on saatava muutos ja heti.


    • Ex_äänestäjä

      Näin vastaa lehtihaastattelussa keskustan eurovaaliehdokas haastattelijan kysymykseen:
      Miltä hallituksen meno tähän saakka on vaikuttanut?

      ”Vaikka kyseessä on keskustajohtoinen hallitus ei hallituksen politiikka ole vaikuttanut kovinkaan keskustalaiselta. Monin paikoin mennään kokoomuksen ohi oikealta, että rytisee.”

      (Keskustan palstaltalta otettuna)

      • oivoiniitäjuttuja

        Sipilä on tämän ketjun maksumies kuten näette, Sipilä on vaatinut ihan löperöitä alennuksia joita itse myösnsi

        nytkö muka kääntänyt kelkkansa


    • Nythän tämä on mennyt hieman arvovaltanokitteluksi.

      Tynkkynen edustaa kentän ääntä ainakin kohtuullisesti ja sillä periaatteella hän myös puheenjohtajistoon pääsi, koska muutoin siellä olisi ollut vain eduskuntaryhmään kuuluvia. Toki Soinikin on löytänyt kentän ääneksi 33 vuotta puoluetta kannattaneen veteraanin. Tässä äänessä taas painopiste oli ymmärtääkseni hallituksessa olemisen arvovallassa ja vaikutusvallassa varmaankin myös.

      Saat mitä tilaat, paitsi että aika moni kentällä ei koe nyt näin. Osasyynä on varmaan valtiolaivan hidas kääntyminen. Toisena syynä tietenkin se, että hallituksessa enemmistö on niillä, joilta PS-äänestäjät eivät mitään tilanneetkaan.

      Saarakkala veti tilanteen sitten niin tiukaksi, ettei voine enää perääntyä. Harmi. Soinihan lupasi, että asia käsitellään puoluehallituksessa, mihin olisi pitänyt sekä Tynkkysen että Saarakkalan nuristen tyytyä. Ei tällä minunkin kannattamalle Tynkkysen aloitteelle puolueen päättävistä elimistä enemmistöä löydy tässä vaiheessa. Rajat ovat kuitenkin olleet sikseen paljon auki, että kaikkia laillisia painostuskeinoja on yritettävä.

      Saarakkalan ero eduskuntaryhmästä voi jäädä siihen, tai sitten ei. Jälkimmäinen vaihtoehto on varmaan puhemies Soinillakin tiedossa, mutta hän on valinnut oman linjansa omanaan pitämässään puolueessa. Pahimmassa tapauksessa seurauksena on uudet eduskuntavaalit, joissa meidän kannatuksemme ei ole ehtinyt nykynotkosta kohota ja lisäksi eduskuntaan mennee uusi puoluekin.

      • SoiniOnPuolueenTuho

        Huvittavaa, että Soini puhuu duunarimiesten loikkaamisesta SDP:hen, vaikka on päivänselvää, että suurin syy kannatuksen jättimäiseen laskuun on liian löperö maahanmuuttopoliikka.


      • RehellinenPuolitotuus
        SoiniOnPuolueenTuho kirjoitti:

        Huvittavaa, että Soini puhuu duunarimiesten loikkaamisesta SDP:hen, vaikka on päivänselvää, että suurin syy kannatuksen jättimäiseen laskuun on liian löperö maahanmuuttopoliikka.

        Soinikin on ollut niin paljon ulkomailla, että kotimaan asiat on jääneet huonolle seuraamiselle. Luultavasti Soinin heitto on alun perin jonkun perussuomalaisen virkamiehen keksintöä, jota mantraa Soini toistelee kun ei muutakaan analyysia ehdi tehdä. Sehän noissa ulkoa opetelluissa lausumissa on, että ne tuntuvat valheilta. Loikkaukset demareihin ei varmaankaan pidä täysin paikkansa, mutta tuollakin lausumalla ohitetaan rehellinen analyysi tilanteesta.


      • huutolaispojathuutaa
        SoiniOnPuolueenTuho kirjoitti:

        Huvittavaa, että Soini puhuu duunarimiesten loikkaamisesta SDP:hen, vaikka on päivänselvää, että suurin syy kannatuksen jättimäiseen laskuun on liian löperö maahanmuuttopoliikka.

        Niin siis Sipilän politiikkaa mitä täällä oikein sekoillaan .

        Sipilä sitä taloonsa on tarjonnut,

        Ja kenen syytä kOKOOMUSHALLITUS ei hoitanut aiemmin tilannetta


      • UusiPuolue

        Jokainen yli kolmikymppinen suomalainen tietää, että Kokoomus, Keskusta ja SDP valehtelevat aina, joten tuo kusetus ja sekoilu ei yllätä ketään, koska noilta puolueilta ei voi mitään muuta odottaakaan.

        Perussuomalaiset oli raikas tuulahdus suomalaisessa politiikaassa, kortti jota ei oltu vielä katsottu ja se antoi pienen toivon kipinän jostain uudesta. Nyt kun puolueesta on paljastanut pahin kusettaja ja takinkääntäjä koko suomen poliittisessa historiassa on pettymys tietenkin kova.

        Suomeen tarvitaan uusi maahanmuuttovastainen puolue, joka pitää pienipalkkaisten, sekä köyhien puolta. Perussuomalaisten nimi on loattu nyt niin pahasti, että sillä ei ole enää mitään mahdollisuuksia tätä paikkaa lunastaa.

        Persuista löytyy kuitenkin vielä aikaansaavia, rehellisiä ja osaavia politiikkoja, jotka eivät ole tässä farssissa vielä kasvojansa menettäneet. Heillä on vielä mahdollisuus, kunhan älyävät lähteä puolueesta.

        Isä Timo häviää EU:hun ja muut luopiot jakaantuvat alussa mainittuihin paskapuolueisiin tai pääsevät takomaan rahaa ministerin pestillä luomiensa kontaktien turvin ja tuskin heitä paljon muu kiinnostaakaan - paitsi tietenkin valta.

        Suomalaiset ovat tyhmiä, mutta toivoisin että niillä Perussuomalaisilla, jotka vastustavat puolueen nykylinjaa, syttyisi nyt valo siellä pölyttyneellä yläkerran vintillä ja he kuuntelisivat mitä Sebastian Tynkkynen puhuu.


      • PersujenHautajaiset

      • antiperspirantti
        UusiPuolue kirjoitti:

        Jokainen yli kolmikymppinen suomalainen tietää, että Kokoomus, Keskusta ja SDP valehtelevat aina, joten tuo kusetus ja sekoilu ei yllätä ketään, koska noilta puolueilta ei voi mitään muuta odottaakaan.

        Perussuomalaiset oli raikas tuulahdus suomalaisessa politiikaassa, kortti jota ei oltu vielä katsottu ja se antoi pienen toivon kipinän jostain uudesta. Nyt kun puolueesta on paljastanut pahin kusettaja ja takinkääntäjä koko suomen poliittisessa historiassa on pettymys tietenkin kova.

        Suomeen tarvitaan uusi maahanmuuttovastainen puolue, joka pitää pienipalkkaisten, sekä köyhien puolta. Perussuomalaisten nimi on loattu nyt niin pahasti, että sillä ei ole enää mitään mahdollisuuksia tätä paikkaa lunastaa.

        Persuista löytyy kuitenkin vielä aikaansaavia, rehellisiä ja osaavia politiikkoja, jotka eivät ole tässä farssissa vielä kasvojansa menettäneet. Heillä on vielä mahdollisuus, kunhan älyävät lähteä puolueesta.

        Isä Timo häviää EU:hun ja muut luopiot jakaantuvat alussa mainittuihin paskapuolueisiin tai pääsevät takomaan rahaa ministerin pestillä luomiensa kontaktien turvin ja tuskin heitä paljon muu kiinnostaakaan - paitsi tietenkin valta.

        Suomalaiset ovat tyhmiä, mutta toivoisin että niillä Perussuomalaisilla, jotka vastustavat puolueen nykylinjaa, syttyisi nyt valo siellä pölyttyneellä yläkerran vintillä ja he kuuntelisivat mitä Sebastian Tynkkynen puhuu.

        Aplodit! Hyvä on kirjoituksesi. Toivoisin osaavani ilmaista asiat yhtä hyvin.


    • Bää-bää

      Kyllä paimen lampaansa hoitaa, pässit saavat selvityä omin avuin.

      • kansannaurattaja13

        Katos Keskusta täällä trollaa oikein joukolla

        Mikä yksimies tynkkynen , kenen äänillä tynkkynen huutelee..

        Tuollainen pelle katsokaa mitä se on tehnyt onko jotain viisasta.

        Vastatkaa ??


      • SebuBB

        Tynkkynen on varavaltuutettu Oulusta. BB ainut näyttö. Todistettavasti populisti.


    • Soini_ulos

      Missä on Soinin näytöt hallituksessa? Onko mies saanut ulkoministerinä tai hallituksen johtokolmikon jäsenenä aikaan muuta kuin kuluja. Hän on hyväksynyt mutinoitta kaiken, Kreikka tuet, pakolaiset, pienipalkkaisten työntekijöiden palkan leikkaukset, eläkkeiden leikkaukset ym. ym. ym.

    • hehe-hehe-hehe-hee

      Soini sanoi televisiossa, että kentän huoli otetaan vakavasti. Ei se siltä kyllä näytä. Melko laajan gallup-kyselyn mukaan puolue menettää kuukausessa yli 4 prosenttiyksikköä kannatuksestaan. Siitä huolimatta mitään ylimääräistä ja yhteistä pohdintaa ei puolueen johtoportaiden välillä saada aikaiseksi. Johtaja vain toteaa: kentän huoli otetaan vakavasti.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      141
      2092
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1928
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1878
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1690
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1488
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1276
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1180
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1168
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1147
    Aihe