Haluatko ottaa tatuoinnin? Pointteja harkittavaksi

NoTatsYou

Eräs palstalle tehdyistä avauksista oli otsikoitu, että "Et tule todennäköisesti katumaan tatuoinnin ottoa". Pidän tätä näkemystä kyseenalaisena monestakin syystä.

Ensimmäiseksi voisi mainita ilmeisen: Tatuointi on hyvin pysyvä koriste ihollasi, joten se poistuu vain erityisessä melko kalliissa hoito-ohjelmassa tai sitten kuoleman jälkeen kun ruumis muutenkin tuhoutuu tavalla tai toisella. Siten näkemys, että tatuointia ei tule ikinä katuneeksi on kyseenalainen.

Ajattele asiaa näin. Jos otat tatuoinnin esimerkiksi heti 18 vuotiaana, se on ihollasi seuraavat 40-80 vuotta, kuolemaasi saakka. Siis jos et mene kalliiseen hoitoon sen poistamiseksi. Todennäköisyys että tatska ei kertaakaan tuona aikana kaduta, on aika lähellä nollaa.

Useat ei-tatuoidut vierastavat tatuoituja ihmisiä. Tämä ei ole mitään vihamielistä näkemystä, vaan ihan puhdas fakta. Siten varsinkin näkyvien tatuointien ottaminen tulee rajaamaan ystäväpiiriäsi, se on tosiasia.

Nyt joku epäilemättä haluaa kommentoida, että "Nuo antitatskarasistit eivät ole oikeita ystäviä, so what". Tähän vastaisin, että vastaan (kadulla, kutsuilla tms) tuleva muukalainen ei ikinä ole valmiiksi "ystävä". Ystävyys syntyy ajan mukana, vaikka joillakin ihmisillä on isompi keskinäinen potentiaali siihen kuin toisilla. Kun siis tapaat tatuoituna ei-tatuoidun, sinulla saattaa olla vaikeampaa ylittää tuo tietty "ystävyyden kynnys" välillänne. Sosiologi Henry Laasanen on kirjoittanut naisten "markkina-arvosta" ja tatuoinneista:

http://henrylaasanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/115300-markkina-arvon-sabotointi-tatuoinneilla

Tatuointi saattaa olla tietyllä tapaa tuon mukaan etu, jos mies iskee naista. Se antaa (ensi-silmäyksellä) "vaarallisen" leiman ja naisia kiehtoo vaarallisuus. Tosin jos muu osa miehen "aktia" ei ole kunnossa, niin tämä etu on näennäinen. Jos käsityksesi hauskan pitämisestä on lauantai-ilta pizzan ja telkkarin parissa niin tatska iholla ei auta asiaa mitä sosiaalisuuteen tulee.

Laasanen kommentoi myös, että syynä naisten tatuoinnin ottoon on usein pieleen mennyt logiikka: Mies on vaarallinen ja sitä kautta "hot" jos hänellä on tatuointi, joten kun nainen ottaa tatuoinnin, hänestäkin tulee hotti. Ehkä MRI:ssä (palatkaamme tähän aiheeseen), mutta muuten Laasanen kommentoi:

"minustakin tulee hotti" nainen päättelee. Ei tule, vaan typerä ja ruma."

Se, että tatuointi ei ikinä tulisi kaduttamaan ei näkemyksenä ole perusteltavissa myöskään sillä, että yksin Yhdysvalloissa tatuointien poistohoidot ovat kasvaneet miljardibisnekseksi. Mutta on muitakin pointteja. Joku ihminen rakastuu ja haluaa tehdä saman tien kunniaa tyttö-/poikaystävälle tatuoimalla tämän nimen ihoonsa jokin "I love you" tyyppisen suuren ajatelman kanssa. Sitten kun suhde vuoden päästä loppuu katkeriin riitoihin tuo "ikuisen rakkauden" osoitus on yhä seurana ihossa tulevien "ikuisien rakkauksien" luettavaksi.

Tatuoinnit työpaikoilla ovat merkittävä osa sosiaalista puolta. Jos haluat työpaikan "kunnialliselta" alalta esimerkiksi pankista tai vaikkapa vaateliikkeestä, tatuointi saattaa estää tämän, varsinkin iso ja näkyvä sellainen. Työnantajat ovat laillisuuden sisällä syrjiessään tatuoituja ihmisiä. Tatuointi saattaa vaikuttaa työnantajan asiakkaisiin kielteisellä tavalla ja siten työnantajan tekemään voittoon. Niinkin hiljattain kuin 2008 kyselytutkimus osoitti, että 32% ei-tatuoiduista kokee tatuoitujen todennäköisesti tekevän jotain (sosiaalisesti) poikkeavaa.

Terveydellisestä puolesta: Tatuointien ja syövän välisestä yhteydestä ei näyttäisi olevan vedenpitäviä todisteita. Silti monien syöpää aiheuttaneiden tekijöiden vaikutusta on historiassa vähätelty. Yhtenä esimerkkinä tupakka.

Tatuointimusteessa usein on elohopeaa, joka on hermomyrkky. Sen määrän minimointi ruumiissa on aiha hyvä ajatus, sillä elohopea kasautuu ruumiiseen ja sillä on vaikutuksensa:

https://en.wikipedia.org/wiki/Mercury_poisoning

Elohopeamyrkytyksen oireisiin kuuluu mm kutinaa, polttoa (Hei! Ehkä tatskat sittenkin ovat "hotteja"), unettomuutta ja emotionaalist epävakautta. Siten elohopean minimointi omasta ruumiista on aina hyvä idea. Eikä elohopea ole edes ainoa haitta-aine musteissa.

http://www.webmd.com/skin-problems-and-treatments/tattoos-what-you-need-know

Tatuoidut kohdat iholla saattavat polttaa (So HOT) MRI-kuvausten aikana, joten kaikki sairaalat eivät edes tee MRI-kuvauksia tatuoiduille. Vaikka näitä oireita ei ilmenisikään, tatuointi saattaa haitata kuvien onnistumista, ilmeisesti koska partikkelit musteessa häiritsevät magnetismia.

Siten jos harkitset tatuoinnin ottamista, kannattaa ottaa huomioon ylläolevat pointit. Tatuointi ei ole pelkkä hetken päähänpisto vaan se tosiaan on ihollasi lopun elämääsi. Se on helpompi jättää ottamatta kuin maksaa jälkeenpäin kova hinta jo otetun poistamisesta.

2

75

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • keskusteluun-eksynyt

      Sinällään arvostan että palstalla yhtäkkiä joku kirjoittaa vaivalla ja ajatuksella. Myös sitä että asioista keskustellaan ja tutkitaan.

      Sosiaalinen käyttäytyminen "tatuoitujen" ja "ei-tatuoitujen" välillä on niin häilyvää, etten jaksa uskoa että tuossa on kovin vankkaa pohjaa esittää tällaisia "totuuksia". Meitä on moneen junaan, tätä tuskin kukaan kiistää. Tatuointitaide on myös löytänyt tiensä yhteiskunnan jokaiselle portaalle ja tämä ärsyttää joitakin. Täälläkin on usein esitetty "faktana" ettei korkeastikoulutettu, hyvin toimeentuleva ja yhteisön arvostusta nauttiva eliitti sorru nahkaansa tuhrimaan. Väärin. Tatuointiliikkeessä käyvät herrat ja duunarit, lakimiehet ja työttömät, rosvot ja poliisit, upseerit ja sivarit, nuoret ja vanhat.
      Eikä tällainen itsensäilmaisu ole vielä ketään parantanut tai pahentanut. Paatunut taparikollinen on todennäköisesti paatunut taparikollinen, tatuoinneilla tai ilman. Hyvä vanhempi on hyvä vanhempi, tatuoinneilla tai ilman.

      Maininta herra Laasasesta on pienoinrn miina, koska tämän havaittuani tiesin ettei muutakaan tekstiä voi enää ottaa vakavasti. Mies on jo osoittanut ontuvilla somekiukutteluillaan etten pidä ainakaan itse häntä pidä perusnettitrollia isompana mieliharmina. Ainakin säästyy näitä "markkina-arvonsa" menettäneitä naisia meille muille.

      Terveydellä ei saa leikkiä ja tatuointiala on kehittynyt harppauksin. Ja usko tai älä: yhteistyössä terveysviranomaisten kanssa. Ammattitatuoija välittää mitä aineita asiakkaisiinsa laittaa, koska välinpitämättömyydellä on varmasti seurauksia. Terveydellisiä, juridisia ja varmasti myös maine menee. Pelkästään värien valmistajia on useita kymmeniä ja valveutunut tekijä tietää mitä pidetään alalla turvallisina ja luotettavia.

      Ihmiset voivat toki olla allergisia mille vaan, mutta väite että tatuoija oman vaarallisuutensa kiimassa pumppaa asiakkaaseensa elohopeaa on aika radikaali (tietenkin tässä vaiheessa lukija uskookin jo mitä vaan).
      Sen sijaan olisi kaikkien etu jos tutkimuksista (varsinkin minkä valmistajan värejä tutkittiin) tiedotettaisiin kunnolla. Tästä hyötyy artisti ja kuluttaja.

      Loppuun vielä lainaus, jonka kuulet hyvämaineisessa tatuointiliikkeessä: "Jos tulee kysyttävää, soittele meille. Älä mene kyselemään Suomi24:stä".

      • oiopiupoup

        Kerrankin asiallista kommentointia vastaan ja puolesta. Pisteet siitä.

        Tatuointitaide on asia erikseen. Siihen liittyy hyvin usein elämän kestävä valinta mm. elämäntyylistä. En puutu siihen mitenkään negatiivisesti. Ymmärtänette mitä tarkoitan tatuointiTAITEELLA.

        Tässä ei otettu kantaa siihen, että henkilöt varaavat ajan tatuointiin tietämättä mitä sieltä lähtevät hakemaan. "Valkkaan sieltä katalogeista sitten jonkun kuvan". Onko tämä järkevällä pohjalla?

        Toinen havainto on tietyt pinnalliset ja ulkonäkökeskeiset naiset, joilla elämää dominoi helpot valinnat, nautinnot ja (mahdollisten) ansiotulojen rajoilla kitkuttaminen. He haaveilevat tyylikkäästä, sivistyneestä, hauskasta, huumorintajuisesta, urheilullisesta ja varakkaasta maailmanmiehestä. Siitä huolimatta nämä samat naiset lähes poikkeuksetta ovat tatuoineet ihoonsa jonkin hetken mielijohteen. Lisääkö se heidän "markkina-arvoaan" tällaisten unelmamiesten mielestä? Pliisu tatuointi on heille osoitus arvostelukyvyn puuttumisesta. Tatuointitaide taas osoittaa elämäntyylin olevan jotain muuta kuin mitä klassiselta edustusvaimolta odotetaan.

        Älkää syyttäkö seuraavaksi minua yleistämisestä. Sitä en ole halunnut tehdä. Poikkeuksia on aina. Aika moni varmaan tunnistaa tällaiset "Hottikset" tai "Bimbo Oy" -tyyppiset naiset muualtakin kuin tosi-TV:stä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1408
    2. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1261
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      9
      1205
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1155
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      28
      1147
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1067
    7. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      13
      1053
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1043
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      33
      1038
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1032
    Aihe