Veneellä Pietariin ympäri vuoden?

VodkaVeressä

Eli homman nimi on tämä: mulla on venäläinen muija Pietarissa ja sitä pitäisi siellä käydä vähän väliä katsomassa. Se ei halua asua Suomessa eikä sillä ole rahaa kovin usein tänne matkustaakaan. Eli mun pitää käydä siellä ja se tulee junalla kalliiksi, autolla ärsyttävää ajaa niitä teitä pitkin ja bussi on uuvuttavan tylsä. Olen miettinyt, että paras ja pitkässä juoksussa kustannustehokkain vaihtoehto olisi mennä omalla veneellä Helsingistä Pietariin!

Minkälaista venettä te mulle suosittelisitte tähän tarkoitukseen ja paljonko sellaisen ylläpito vuodessa kaikkiaan maksaisi? Pieni kulutus kaikkein tärkein, että pääsee halvalla taittamaan tuota matkaa ympäri vuoden! Moottorin kumminkin haluisin, purjeveneily ei ole mun juttu. Mitään luksusta en kaipaa vaan halpa hinta ratkaisee!

Niin, ja tosiaan, en siis ymmärrä veneilystä toistaiseksi yhtään mitään, eli selkokieltä, kiitos!

14

298

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • viePoikuuden

      Kattele Vaasiksen kulmilta "uusi laskualusta"

      • PipunPihalle

        ei ollut Vasiksella kuin tyhjää. Kasinolla on mutei rusia


    • huono-pila

      Olitko mielestäsi hauska ?

    • 10-14

      Vai että ympäri vuoden :)

      Eiköhän tuo detalji viimeistään paljastanut jutun vitsiksi, mutta ihan huvin vuoksi vähän kustannuslaskentaa: Helsingistä Pietariin on 160 mpk. Sellaista venettä ei hevin löydä, jolla voisi luottaa selviävän tuon välin alle 80 litralla polttoainetta (puhehan oli moottoriveneistä). Siis minimissään n. satanen per sivu. Toisen luokan junalippu Allegroon näyttää maksavan 59 euroa (yhteen suuntaan).

      • vähintään

        1A jääluokka on myös kätevä jos meinaa pietariin ympärivuoden ajella!


      • YstävänNeuvo

        Voisi katsella sieltä Venäjältä käytettyä edullista ydinkäyttöistä jäänmurtajaa. Sopisi hyvin tähän tarkoitukseen.


    • Provoilua

      Aika moni jo provoon tarttukin...

    • VodkaVeressä

      Siis aitäh voisiko joku selvittää, että miksi kirjoitukseni käsitetään pilaksi? Joo myönnetään, en ole koskaan veneillyt enkä tiedä siitä juuri mitään. Onko se nyt oikeesti muka niin kallista, että tulee halvemmaksi maksaa itsensä kipeäksi junassa!? Aikamoisia rahamiehiä täällä! Ei mun veneen tarvitse nopeasti kulkea, kunhan jossakin ajassa pääsen sinne Pietariin enkä kuluta paljon bensaa.

      • 10-14

        Vaikka siksi, että se vaikuttaa niin ylettömän epärealistiselta. Mutta se, mitä kirjoitin taloudellisuudesta, on fakta. Vaikka unohdettaisiin veneen hankinta- ja ylläpitokustannukset kokonaan, niin Helsinki-Pietari -matkaan menee veneellä niin paljon polttoainetta, että juna on halvempi.
        Halvimmalla mailin taittaa uppoumavene, jossa on dieselmoottori. Ja sellaiseen pätee tuo yllä heittämäni "satanen per sivu". Aikaakin kuluu pelkkään matkaan reilusti yli vuorokausi plus sitten rajamuodollisuuksien aikataulun aiheuttamat viiveet.
        Siinä toinen syy, miksi kysymyksellesi nauretaan: veneellä Pietariin meno on hiukan rajamuodollisuuksien vuoksi astetta mutkikkaampi operaatio kuin vaikkapa Tallinnassa käynti.


    • "sitä pitäisi siellä käydä vähän väliä katsomassa" "pitää käydä siellä ja se tulee junalla kalliiksi, autolla ärsyttävää ajaa niitä teitä pitkin ja bussi on uuvuttavan tylsä".
      Noista päätellen seurustelusi ei ole millään tavalla nautittavaa, joten tee loppu siitä.
      Taidat ollakin provo.

      • VodkaVeressä

        Siis en todellakaan ole provo vaan ihan normaali suomalainen mies vailla halpaa kulkuneuvoa! Eikö täällä saa kysyä ellei ole joku veneilyn professori?


      • masaesbosta

        Älä ota näitä jyrkimpiä vastauksia liian raskaasti, sillä vaikka täällä välillä onkin varsin rento meninki on se joillekin vaikeaa sietää.

        Jos seuraat näitä sivuja pitempään niin huomaat kuinka jotkut uuden ketjun aloittajat pyytelevät monisanaisesti anteeksi olemassaoloaan, ennenkuin aloittavat varsinaisen asiansa.

        Mitä tulee tuohon ajatukseesi matkustaa ko. väliä veneellä, en näe siinä mitään taloudellista etua. Halvankin veneen ylläpitoon (turvallisena) menee sen verran rahaa, että maakulkuneuvot hakkaavat sen monikertaisesti.

        En edes ota kantaa talviliikenteeseen, koska minulla ei ole siitä mitään kokemusta, mutta olen pari kertaa kulkenut niitä vesiä Saimaalle. Mielestäni tuolla reitillä on veneen oltava melko hyvin varustettu ja kipparilta vaaditaan jonkun verran merikokemusta turvalliseen kulkuun.

        Sitten on vielä otettava huomioon naapurin määräykset ja byrokratia. He eivät salli huviveneiden kulkua pimeällä(ainakaan Santio-Viipuri välillä). Rajatarkastukset ovat tarkat koska kuljetaan Schengen rajan yli.

        En halua kieltää haaveiluasi idyllisestä merimatkasta, mutta tosiasiassa se on melkoisen vaativaa toimintaa - ainakin jos sen tekee määräysten mukaan ja turvallisesti. Hanki sen sijaan halpa auto ja huolla se kuntoon, niin pääset sinne halvemmalla ja lähes aina kun itse haluat :)


    • Pyhäpetteri
      • koitusta

        Paatista ei tarvitse edes poistua, lenskin lihaa löytyy laivaltakin, sanot vaan: коитус


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      52
      5046
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3317
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1452
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1295
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      1000
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      898
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      867
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      806
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      748
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe