Eroon kärpäsistä!!

kärpästenrouva

En nyt oikein löytänyt sopivaa palstaa kysymykselle, mutta siis muutimme uuteen asuntoon, ja yksi huone on tulevalle vauvalle sisustettu. Ovi on pidettävä kiinni, koska uusi kissa on nyt muutaman kerran tehnyt tarpeensa pinnasängyn alle (ei siis osaa vielä käyttää hiekkalaatikkoa). Ikkunat on kyllä visusti kiinni huoneessa, eikä siellä ole mitään ilmastointiaukkojakaan. Silti jostain sinne tulee koko ajan kärpäsiä. n.5 kärpästä on ollut joka kerta ikkunalla kun oven avannut, ne olen tappanut ja aina tullut uusia. NYT sitten lauantaina kävin siivoamassa sieltä pölyt yms ja samalla tapoin kaikki kärpäset. Eilen (maanantaina) avasin oven ja siellä oli KYMMENIÄ, ehkä 50 kärpästä katossa, ikkunassa, lattialla ja seinissä! Mitä teen? Yksi ansa siellä on (vesi/fairy/etikka) mutta ei ole oikein tehtäväänsä tehnyt. Yököttävää!!!! Apua tarvitaan!

48

5514

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kälpänen.puli

      Sontaseppo kävi siellä ja toi tuhansia kärpäsiä mukanaan. Loput on piilos.

      • reikäkattoseinä

        teillä pn reikä asunnossa josta tulee kärpäset sisälle.kannattaa tukki reiät katosta ja seinistä loppuu kärpäset sisältä.siis reiät tukkoon


    • surina_simo

      Meilläkin lämpöikkunat, joissa ulommainen ikkuna on tehty tuulettavaksi. Näin eivät jäädy tai huurru.
      Edessä tiivis lämpöelementti-ikkuna. Sinne väliin tosiaan ilmestyy ainakin pieniä kärpäsiä. Elleivät löydä tulotietään, sinne ne kuolevat.
      Pikkuötököiden parhaat pörinäpäivät alkavat vetään viimeisiään tältä kaudelta, sano.

    • poltanniiltäsiivet

      Pese persees useimmin.

      • Anonyymi

        Asiatontonta


    • homesieppo

      ilmiselvä hometalon merkki. Kosteudessa kärpäset muhii ja lisääntyy. Ettekö vielä haista homeen hajua? Muuttakaa äkkiä pois ennenkuin terveys menee ja jos se on puutalo niin polttakaa se.

      • homesieppoontosityhmä

        homesieppo// Toinen kysyy apua ja sä vaa pelleilet. Jätä vastaamatta jos on noi iso ongelma. Toi ei todellakaan pidä paikkaansa.


      • smummix

        Asutteko omakotitalossa tai vastaavassa? Ehkä lattian alla on joku kuollut eläin, hiiri tai jokin sellainen.


    • onk.tietoo

      Minäkin hämilläni. Vein iltahämärissä ulos posliinikupin. Sinne oli pönkinyt kauden ehkä viimeinen hedelmäkärpänen.
      Se kolme millinen otus kiroili ja maanitteli; tahtoo heti sisään lämpimään.

      Nys sitten kaduttaa että onko tämä sen pikkupaskiaisen huonoa kohtelua. Mitä pitäisi toimia?

      • laholatva

        No, kannattaa tietysti ensin tehdä selväksi asunnon säännöt kuten monelta menee valot kiinni viimeistään ja milloin tulee hiljaisuus.Kannattaa tehdä selväksi myös ettei turhia surinoita keskellä yötä kuunnella.Ovat meinaan aika kovia joskus nauttimaan hedelmiä ja surinaksihan se usein menee.


    • VeistelijäTre

      -syy on ne sinun nahkahousut. Heitä meneen ja käypesulla. Kärpäset häviää heti. :-D

    • HondaPilot

      Desinfioi sun sekarotunen vesipää, loppuu kärpäsetki. Ehkä.

    • Lahen.Sika

      See iiii aaassa toi on aina merkki ruumiista

      • Ursu

        Kiinnittäisin verkon, kankaan tai muovin ikkuna aukkoon tiiviisti. Näkisi tulevatko ikkunasta.


    • tällälähtee

      Laita vanha kunnon kärpäspaperi roikkumaan reiluksi viikoksi.

    • u6rur6u

      Ap jospa siivoaisit kunnolla sen kissanpaskan. Sehän niitä kärpäsiä vetää. Osta ruokakaupasta klooriittia, laita sitä suihkupulloon, ruskuta paskakohtaan, luuttua ja sen jälkeen huuhtele, ettei kissa pääse nuolemaan mitään jämiä (lievästi syövyttävää)

    • Kärpäskaappari

      Ne on raato kärpäsiä tähän aikaan vuodesta ja ne on olleet jo sisällä rakenteissa eka kylmistä öistä asti ja päivälämpö saa ne liikkumaan todella nopeaan kissan hajun perusteella,tulevat samalla oven avauksella kuin sinä joka et niitä kerkeä huomata.Kissan ruokakuppi,kissan paska astia ja vaisto että lihansyöjä peto Kissa jättää aina jotain saaliista jäljelle,vaikka sisäkissa ei ne kärpäset sitä tiedä.Vauva kiinnostaa myös kosteuden ja vaippojen takia,minulla on ok-talo ja kolmin kertaiset ikkunat eikä se ole niitten pääasillinen reitti.Muista aina kun kärpänen laskeutuu se vääntää tortun ja jos voileipäsi on sopiva niin se laskee hetkessä munansa leivälle(heko heko,ei niin)Kärpäslätkä ja tuo kärpäspaperi on hyvä tai jos löydät jotain muuta kiun Raidia niin huone kerrallaan myrkytä,sulje raot,,,,,,,,,Raidi antaa niille kännit eikä tapa,Cooperia tai sitä toista ja ehkä uutuus Raid voi kellistää että ennätät imuroida.Valoverhoja vauvan sängyn päälle kerros,niin että happi riittää.isoon pulloon imelää sinne menevät mutta listi vapautetut on sisällä ennen sinua.

    • Alkoho_listit

      Jotkut lajit on pahasti juoppoja. Laitat korkillisen konjakkia pöydälle ja seuraavana päivänä löydät ne hengiltä juoneina. Testattu - toimii.

    • yksikerrallaan

      Minulla on kostea terraario, huonekasveja ja biojäteastia. Riittävät hyvin kukkakärpästen kiertokulkuun. Kaikkein pienimmät saan nitistettyä helposti, hukkuvat melkeinpä pelkkään mehun jämään. Sitten oli sellaista vähän isompaa, ehkä mäkärää suurempia. Ne olivat hankalia. Eivät hukkuneet. Eivät menneet kärpäspaperiin. Olivat sen verran isoja, että niiden ulosteet näkyvät vaaleilla pinnoilla. En keksinyt muuta, kuin tappaa kärpäset yksitellen. Siten pääsin niistä eroon varsin helposti, mikäli katonrajassa kiipeilyä tikkaiden avulla ei oteta huomioon. Todella ärsyttäviä otuksia. Olivat sinänsä huomaamattomia levätessään seinä-, ovi-, ikkuna- tai kattopinnoilla, mutta välillä saattoivat syöksyä silmiä päin. Ja kuten sanottu, sotkivat. Jos kärpäsiä ei ole paljon, niin yksi kerrallaan tappaminen voi toimia. Vertailukohtana tavallinen iso huonekärpänen meni kiltisti sinisellä valolla varustettuun kärpäspaperilamppuun, mutta nuo keskikokoiset hirviöt eivät.

    • justihanniin

      No jo sait "hyviä" vastauksia! Todellisuudessa taitaapi olla huonekärpäsen talvehtiva sukupolvi, joka hakeutuu talon rakenteisiin viettämään horroksessa talven. Ongelma johtuu siitä, että syksyinen auingonpaiste herättää horrostavat tai horrostusta aloittavat kärpäset lämmöllään seinän rakosista. Kun huoneita lämmitetään, hakeutuvat kärpäset lämpimään. Ne tunkevat ittensä tupaan vaikka ikkunakammen reijästä, pikku raosta, josta korvausilma tulee sisälle, kattolistojen rakosista jne..jne. Onneksi kärpäset vaipuvat "lopulliseen" talvihorrokseen, kun ilma kylmenee nollan alapuolelle, eikä niitä näy kuin vasta seuraavana keväänä.

      "Raid tappaa taossa ja puutarhassa!" on useamman tuntema slogani. Aine auttaa tässäkin asiassa, jos ei jaksa "lätkiä". Pölynimurillakin saa kärpäset poimittua pois ikkoilta pörisemästä. Eikä niitä kärpäsiä niiin kauheesti ole yhdessä talossa, että siitä tulisi maailmanloppu!

      • mikkoqwertyui

        Meillä talvehtivat kärpäset hakeutuivat iltapäiväauringon paisteeseen aina samaan huoneeseen. Se saa epäilemään huoneen puhtoisuutta mutta auringon lämpö saa ne kärpäset samaan paikkaan


      • Kärpäslahtari

        Nämä ovat kyllä huonekärpäsiäkin,mutta enemmistö on sinertävä takapuoisia huomattavasti isompia ja jo lentoääni saa kissan metsälle,eli aitoja raatokärpäsiä katsoin netististä kuvan ja pyydystin yhden malliksi,tosin meille tulee jo polttopuita sisälle takkaa varten.


    • kokeillut

      En tiedä, miten vaarallinen aine on permetriini, jota myydään puutarhamyymälöissä. Ajattelin vain, jos vauvaa odotat. Meillä se on tehonnut suihkuttamalla sitä ikkunoihin, jo vain kärpäset kuolevat. Ainetta käytetään muun muassa tropiikissa malariahyttysiä torjumaan suihkuttamalla sitä vaatteisiin ja hyttysverkkoihin, jotka roikkuvat sänkyjen yläpuolella.

    • Kkkjkkkk

      Meille kävi kerran mökillä niin, että tullessamme sinne pitkän ajan päästä, lämpö herätti kärpäset, joita olivat kehittäneet poissaollessamme. Aikamme niitä tapettuamme päästiin niistä eroon kokonaan. Kyse on jostain vastaavasta; ovat saaneet rauhassa tekeytyä...

      • paskiskärpäänen

        Eiväthän hauskoja otuksia ole kenenkään tontilla, "paskakärpänen" on melko mahdoton saada lennosta kiinni -jos vahingossa lätkällä osuu, se saa slaagin kerrasta. Minulla on jatkuvasti Raid -tms kärpästeippiä ikkunassa, leikkaan yhden laatan kolmeksi että riittää pidempään ja saa saa vaihtaa kun on kukkakärpäsiä yms. teippaantunut runsaasti. Teipin paikka on aika tärkeä, omassa keittiön ikkunassa se on kiinnitetty lähelle pikkutv:tä kun siitä hehkuu lämpöä missä pörrätä.
        Kyllä siihen osuu isompiakin pörriäisiä.
        Roikkuva ruskea kärpäspaperi tekee kyllä joskus työnsä aika hyvin, muuten on aika äklö.
        Eiköpä ne paskikset lopu kun pakkanen tulee, keväällä sitten heräilevät yhtä innokkaina uuteen hyökkäykseen.


    • Raidia kehiin! Itselläni oli sama ongelma vanhassa puutalossa, ongelma loppui kun ilmat kylmeni. En lopulta tarvinnut raidia. Minulla kärpäset tuntuivat tulevan liesituulettimen sisältä, ehkä siellä oli jokin hormi?

    • hyhhyh

      Kannattaa vaihtaa vauvalle vaipat.

    • hometalo

      Siinä on tasan kaksi vaihtoehtoa. 1. Talon rakenteissa kosteutta, joka muodostumassa tai jo muodostunut homeeksi. Kärpäset eka tunnusmerkki. Purkamalla talon tai polttamalla sen on ainoa tapa eroon kärpäsistä ja homeesta.
      Et kertonut onko kyseessä puurakenteinen talo, muttei siihen ole tarvekaan koska tiedän sen, niistä kärpäsistä.
      Kivitaloon ei tule samoja kosteusvaurioita, jotka aloittaisi kärpästen pesinnän. Toinen vaihtoehto on Amityville2 tapainen kuolleeseen raatoon viittaava tapaus. Tätä pidän epätodennäköisenä, mutta mahdollisena. Ennemmin kääntyisin tuon hometalon puoleen. Tilaa ensin kosteusmittaus. Kerro sitten paljastuiko totuus. Toivottavasti paljastuu, niin loppuu arvailu.

      • ihakostaniihajoomutumutu

        höpö-höpö-höö ja heko-heko-he-he-hee!


    • Nimimerkkio

      ...

    • Otsonaattori

      Vuokraa otsonaattori ja anna tohottaa tuossa huoneessa vuorokausi. Kärpäset kuoleehuoneessa ja rakenteissa, kissan ulosteiden haju poistuu.

    • akka-vaan

      Ilmeisesti kysyjän huoneessa on pieniä rakoja esim. ikkunan pielissä. Niistä rakosista kärpäset etsiytyt talvehtimaan sisätiloihin. Siis ikkunan pieliä pitää hiukan availla ja tiivistää uretaanivaahdolla. Myös sisällä kannattaa imuroida pökertyneet kärpäset ja sitten listojen raot, jos vain mahdollista.
      Tänä syksynä on ilmat olleet suotuisia kärpäsille lennellä, aurinkoista ja vähätuulista. Kysyjän ikkuna on ilmeisesti etelään tai lounaaseen päin, jolloin ulkoseinä on lämmin ja houkuttelee kärpäsiä.
      Siis ei ole mikään kysyjän itsensä aiheuttama kärpäsriesa.

    • pesu

      Peskää kunnolla pesuaineella lattiat,ikkunat ja kaikki tasot sekä lämpöpatteri taustoineen.Häviää kärpäsen munat ja huone raikastuu.Onko ilmastointi venttiili ikkunan yläpuolella,sillä sieltähän voi tulla kans jos ulkopuolella parveke missä kukkia multineen tai muuta missä sikiää kärpäsiä

    • Karkotus

      Onhan kärpäsiä vanhoissa taloissa ovat pesineet ikkunan karmin väliin erilaisiin rakosiin purutalojen yläkerrat otollisia paikkoja siellä rakosia kun kylmään aikaa alkaa lämmittää niitä ilmaantuu ! Paras tapa imuroida kaikki pinnat hyvin sitten lämmitetään huonetta useamman päivän ovi suljettuna ja sumutetaan päivittäin torjunta ainetta useampien päivien ajan eiköhän ne pikkuhiljaa häviä. Kannattaa kuiten kaikki löytyvät rakoset tukita jollakin tavalla!

    • sieLUU

      Muistatteha tuulettä kun vauva on siellä
      Kun kerran ei ilmastointiaukkoja ole Minä en ymmrätänyt varmaan tuulettaa nuorenakaan Hoasin solussakaan Toivottavasti ihmisillä olisi järki tuulettaa
      Koska se happi tulee ulkoa, ulospäin hengittää hiilidioksidia
      En enää mene täyteen bussiinkaan Luulin tukehtuvai sinen

    • sieLUU

      Jos olette huoneessa jossa ei ilmastointiaukkoja, ja vaikka olisikin , meilläainakin on ikkuna raollaan yölläkin Ihminen tarvitsee happea. Hengittää sissänpäin happea, ulospäin hiilidioksidia.

    • 44mag

      Aselupa kärpästen tappamiseen menee lonkalta läpi. Mahdollisimman suurikaliberinen. Ammuksia tietenkin reilusti. Muutama kymmenentuhatta ainakin aluksi ja sitten vain toimiin.

    • Jotainapua

      Kaupasta sa RAID merkkistä tuholaisainetta juuri kärpäsille. Lue ohje tarkoin ja toimi.
      Kun kärpäset loppuu tuuleta huone kunnolla.

    • heli.kopteri

      Kauko-ohjattava pienoishelikopteri on tehokas ase tappamaan kärpäsiä. Lennätä sitä huoneessa ja kärpäset liiskautuvat roottoreihin. Hauskaa hupaa!

    • Kunnon Raidi sumutus voisi tehota.

    • vikaa

      Koska olet valinnnut palstaksi huuhaa, toit toivoa sellaisia vastauksia.

      Rakenteissasi vik

    • gilbsu2

      Revitteleekö miehesi salaa avonaista persereikäänsä ääriasentoihin tässä huoneessa? Siitä tuleva paskanhaju puolestaan houkuttelee kärpäset.

    • vaavi

      Olisit laittanut osoitteeseen vauva.fi!

    • kärpäspaperi

      Meilllä tulee ikkunan raoista, niin kuin yksi alkupään kirjoittaja sanoi. Se loppuu talveksi alkaakseen keväällä. Kerran aukaisin tähän aikaan vuodesta ikkunan, niin karmin ja ikkunan välissä oli ehkä satoja tokkuraisia kärpäsiä. Pääsi pieni kauhun huuto, kun ne tippui sieltä! Ne putsasin pois, niin helpotti vähän aikaa. Tämä lämmin syksy pitää ne elossa ja lennossa. Auttaisiko liimapaperi/maalarin teippi sisäpuolen rakojen päälle. Ei ole kivaa, kun on vauva huoneessa ja kärpäsiä lentelee. Kun tulee pakkaset, ne häviää. Asutaan maalla ja kärpäset ovat isoja (raatokärpäsiä?). Mä inhoan niitä, mutta olen tottunut elämään niiden kanssa. Lätkällä (kärpäs-) iltajumppaa tähän aikaan vuodesta.
      Kärpäspaperi on (kait?) myrkytön. Tsemppiä sinulle!

    • likegod

      Anteeksi mutta miksi tapat ne kärpäset? Nekin on eläviä olentoja ihan siinä missä muutkin elävät. Saalista ne mieluummin pienillä pyydyksillä ja päästä ulos vapauteen. Ethän kuitenkaan halua olla murhaaja?

    • Anonyymi

      Mieletön määrä kärpäsiä ilmaantui keittiöön.
      Naapuri tarjosi haulikkoaan,mutta päädyin tekemään A4-arkista ja pullosta ansan.Pulloon pistin vettä,fairya ja omenaviinietikkaa ja paperista teein suppilon jotta löytävät ansaan.Hyvin on toiminut ja pullo täynnä kuolleita kärpäsiä.

    • Anonyymi

      Mahtava jumalaton surina kuuluu huoneesta kun oven aukaisee niin siellä on SATOJA!!!isoja kärpäsiä jotka hyökkää keittiöön kuin kamikaze-hävittäjät.Näky on kuin elokuvista They Nest & The Swarm isoja pesiä löytyy ympäri asuntoa ne on täynnä munia ja toukkia eli uusi sukupolvi kehittyy,ne valtaa lopullisesti kämpän itselleen ainoa keino tuon surisijainvaasion lopettamiseksi on asunnon poltto,uusi ja taatusti kärpäsvapaa asuinsija täytyy etsiä muualta jotta voi elää rauhassa niiltä siivekkäiltä perkeleiltä.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      137
      1906
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1898
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1848
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1630
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1160
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe