1 1/2 -vuotiaan koiran sisäsiisteys.

lelli-elli

Eli kyseessä ranskanbulldogginarttu. Paperiton, pentueen pienin. Ollut vauvasta asti hyvässä kodissa. Ongelmana, että on arka ja ennen kaikkea ei ole vieläkään sisäsiisti. Asuu kerrostalossa ja pääsee lenkille komasti päivässä. Mutta ei viihdy ulkona, pelkää muita koiria ja ihmisiä. Haluaa heti sisään. Tekee kyllä asiansa ulos, mutta ei muuten viihdy pihalla.
Isoin ongelma on, että lähes päivittäin pissaa ja kakkaa sisälle, matolle tietenkin. Alkaa voimat loppua, koska tuntuu että koiralla ei ihan kaikki inkkarit kanootissa.

Ei ole missään osaamattomissa käsissä, koiria on ollut ennenkin ja niiden kanssa ei vastaavaa.

Mitähän mahtaa olla vialla? Koira on luonteeltaan erittäin hellyyttävä, rakastaa tuttuja ihmisiä ja kerjää koko ajan hellimistä. Ja sitä saakin.

12

77

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eosw

      Hmm, muistaakseni noilla bulldogeilla taisi olla perintönä jo noita ongelmia. Ja paperittomuus, pentueen pienin-lause tuppaa vain olemaan vahvistus tulevista ongelmista. Mutta lohdutuksen sananen: kyllä tuo voi vielä korjaantuakin sillä on mahdollista että tämä "vauvelinne" on nyt vain hitaammin kypsyvä yksilö. Kai kuitenkin yrität saada homman hoidettua paperille?

    • Aipouni

      Koirilla esiintyy henkistä jälkeenjääneisyyttä. Eritoten pienillä koirilla. Itse olen nähnyt vain yhden keva-chihun, mutta varmaan löytyy muun rotuisinakin. Aivoissa niillä jokin häiriö. Alikehittyneet. Ei opi sisäsiisteys- eikä mitään koulutusta. Saattaa tuijottaa pitkään tyhjyyteen, ei ole 5 vuodessa oppinut ettei yllä hyppäämään sohvalle. Tapaturma-altis ja tyhmä kuin saapas. Kiltti kuin mikä.

      Toki kannattaa selvittää, näkeekö ja kuuleeko normaalisti. Sokea koira voi olla arka ja vaikuttaa typerältä. Kuuroja vähän hankalampi kouluttaa kuin normaalia koiraa.

    • Pyöreäpäinenrotu

      Onko koiralta tutkittu vesipää? Aiheuttaa virtsankarkailua, huonon tasapainon, näköongelmia ja muistihäiriöitä. Voi johtaa aivovaurioon tai kuolemaan... Ihmisillä tätä leikataan, mutta koirilta varmaankaan ei.

    • lelli-elli

      Kiitti vastauksista.
      Jäi tuossa avauksessa kertomatta, että reppanalla oli pienenä kennel-yskää, korvatulehduksia ja silmät pulpahtelivat päästä ulos. Muutenkin pienikokoinen ko. rodun koiraksi. Vesipäätä ei ole tutkittu.

      Heikkouksineen oli ja on säälittävä ja hellyyttävä otus. Sai ehkä liikaakin huomiota noiden vaivojensa takia? Olen lukenut jostakin, että koira voi tavallaan 'pomottaa' tuollaisella ei toivotulla käytöksellä.

      Eli koira 'ajattelee' : Jos ette koko ajan lässytä minulle ja helli minua, alan paskomaan sisään. Voi kai sekin olla mahdollista?

      Tyhmä koira ei ole missään tapauksessa, lukee hyvin eri ihmisiä ja tietää nopeasti, miten ketäkin pitää miellyttää.

      Ihan aloituksen ulkopuolelta:
      Lähipiirissä tämä jo toinen 'rotukoira', jolla ei papereita. Ja jonka kanssa ongelmia.

      Itsellä oli maailman komein paperiton sakemanni, mutta oli pakko viedä piikille. Niin vahva puoluistusvietti ja voimakas fyysisesti, että olisi saattanut tehdä pahaa jälkeä irtipäässessään. Sisällä itse ihanuus, mutta vihasi kaikkia muita, kuin minua ja vaimoa. Tai oli ainakin niille aggressiivinen. Muutamaa ihmistä kevyesti näykkäisikin.. Ja alkoi ennen loppuaan seota lisää. Näki olemattomia ja muutenkin huuhaili. Aggressiivisuus lisääntyi.

      Eli älkää hyvät ihmiset säästäkö muutamaa satasta, kun hankitte koiran. Ostakaa hyvämaineisesta kennelistä. Voi olla, että tuurilla saa ihan ok. rekkaamattomankin 'rotukoiran', mutta riski ongelmiin on suuri. Ja paha mieli tulee, koska kyllähän näihin kaikkiin kiintyy ja on surullista luopua/lopettaa koira, joka ei ole itse syyllinen ongelmiin. Paperimattomat rotukoirat ovat ongelma. Selvästi oikeat sekarotuiset ovat varmasti helpompia ja pienempi riski, jos halvalla haluaa koiran.

      Pentutehtailu pitäisi kriminalisoida jotenkin. Mutta tämä oli ihan aloituksen ulkopuolinen purkaus. Harmittaa vain, kun muutaman vuoden sisällä on katsellut kahta tällaista tapausta.

    • History

      Ongelmahan siis voi olla myös koiranomistajassa. Jos koiraa hemmotellaan ylenmäärin ja ihminen ei osaa johtajan paikkaa ottaa, luodaan ongelmakäytöstä. Esim. sisälle merkkaamista ja aggressiivisuutta.
      Perehdypä vähän aiheeseen "laumanjohtajuus".

      • onjovuosi2015

        Jo laumanjohtajateorian luojakin on tunnustanut oppinsa täysin paikkaansapitämättömiksi. Susilauman hierarkiakin muistuttaa enemmän minkä tahansa eläinlajin perheyksikköä kuin laskelmoivaa dominoijien taistelutannerta.

        Lue kirjoja, luuseri.


      • Mitäsittehä
        onjovuosi2015 kirjoitti:

        Jo laumanjohtajateorian luojakin on tunnustanut oppinsa täysin paikkaansapitämättömiksi. Susilauman hierarkiakin muistuttaa enemmän minkä tahansa eläinlajin perheyksikköä kuin laskelmoivaa dominoijien taistelutannerta.

        Lue kirjoja, luuseri.

        Vaikka kuinka olisi vuosi 2015, niin se ei tarkoita että hyväksi koetut asiat pitäisi vain sen takia hylätä että joku aasintuntijana vaaleenpunaisissa klaseissaan maailmaa katseleva teininörtti niin sanoo.


      • puretavaan

      • 09123

        Ihan oikein 'History'.

        Väärällä käytökselle saadaan tervekin koira sekaisin. Ja koira oireilee rodusta riippuen tavallaan.. jos ihmiset eivät osaa.


      • History
        onjovuosi2015 kirjoitti:

        Jo laumanjohtajateorian luojakin on tunnustanut oppinsa täysin paikkaansapitämättömiksi. Susilauman hierarkiakin muistuttaa enemmän minkä tahansa eläinlajin perheyksikköä kuin laskelmoivaa dominoijien taistelutannerta.

        Lue kirjoja, luuseri.

        Ei tällä mitään tekemistä ole susilauman kanssa. Myös ihmisyhteisöissä ja perheissä on johtaja. Nykysuuntaus tuntuu olevan sellainen että koiraa pidetään tyhmempänä kuin se onkaan, koulutetaan kuin kanaa.
        Oppi-isistä en perusta vaan omasta kokemuksesta. Kirjojakin luen, mutta kriittisesti. Uusin ei tarkoita samaa kuin paras. Jaksaa nuo teinit päteä täällä yhden koiran kokemuksellaan... huoh.


    • rahallasaalaatua

      Vanhemmissa tai koiranpidossa ongelmia ollut, jos koirasta tulee ARKA.
      Pentutehtailun tuotos, yleensä koira jolla on erikoisia käytöstapoja ja pelkoja.
      Jos koira on hyvältä kasvattajalta, ihmetyttää miksei ole rekattu?
      Jos kasvattaja on hyvä, hän varmasti kertoo miksi koira on arka, ja sisäsiisteysongemainen.Hyvä kasvattaja neuvoo ja tukee pennun omistajaa jos tarvetta on, joten soitteleppa hänelle.Ja kysy neuvoa koiran virtsaamis ja arkuusongelmaan.Arkuutta ei tosin koirasta enää pois saa, ja pissavikakin varmasti loppuiän vaiva.Mutta, voihan tästä oppia jotain, minusta ainakin.Koira kannattaa ottaa terveistä, sosiaalisista vanhemmista, ja vastuulliselta kasvattajalta ;)

    • asdasdasdasdasddd

      Ei se sisäsiistiksi opi jos viet sen vaan 3 krt päivässä ulos ja pakotat sen tekemään tarpeensa sisälle aina siinä välissä. Sisäsiisteysopetuksessa ensin viedään ennemmin liikaa ulos ja aikaa pidennetään pikkuhiljaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      226
      3505
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2191
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2081
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1965
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      83
      1640
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1371
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1271
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1267
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1217
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1208
    Aihe