Suomen Yritystietopankki SYTP Oy tarjous

SannaMog

Ihmettelen, miten sosiaalisessa mediassa ja uutisissa käsitellään Suomen Yritystietopankkiin liittyvää markkinointikampanjaa varsin yksipuolisesti. Tuntuu siltä, että kukaan ei oikeasti ole halunnut tutustua asiaan tai ottaa sen enempää selvää mistä kyse. Isot tiedotusvälineet ja talousuutiset leimaavat tämän aivan tavalliselta ja normaalilta näyttävän mediapalvelun jollain tavoin epäilyttäväksi tai jopa rikolliseksi toiminnaksi. Olisikin mielenkiintoista tietää, mitkä tahot tästä leimaamisesta ja uutisoinnista eniten hyötyvät. Itse arvelen isoimpien yrityshakemistojen ja mediatalojen olevan asian takana suojellen omia vastaavia toimintojaan sekä intressejään.
Itse koen myös, että kyseisen kirjeen nimittäminen huijauslaskuksi on väärin ja niihin vertaaminen vähättelee sitä, mitähuijauslaskut oikeasti edustavat (niissä ei yleensä mainita mitään tarjouksesta, vaan viitataan suoraan ilman selityksiä laskutettavaan palveluun jota ei ole tilattu tai ole edes olemassa).

Vaikka kyseisen tarjouskampanjan tarkoitus toki onkin saada sen saaja maksamaan maksu ja siten tekemään sopimus lähettäjän kanssa, niin kirjeessä ei missään kohtaa väitetä sen olevan lasku, vaan siinä moneen kertaan mainitaan kirjeen olevan ainoastaan tarjous ja vieläpä ihan suoraan kerrotaan juuri tilisiirtolomakkeen yläpuolella ihan selkeästi että maksun suorittaminen on vapaaehtoista.

Wikipediassa huijauslaskuista sanotaan näin:

”Kaikki tilisiirron sisältävät laskut EIVÄT OLE huijauslaskuja. Esimerkiksi katsastusasemat ovat jo 1990-luvulta alkaen markkinoineet palveluaan tilisiirrolla, jonka maksamalla pystyy varaamaan katsastusajan. Hyvän liiketavan mukaisessa tilisiirron sisältävässä tarjouksessa kuitenkin sanotaan selvästi, jopa korostaen, että maksua ei ole pakko suorittaa vaan kyse on vain tarjouskirjeestä.”

Ja tämä nyt kyseessä oleva kirjehän täyttää nuo määritelmät täysin!

Moraalitontahan tälläinen markkinointi yleisen oikeuskäsityksen mukaan voi olla, mutta ei tuossa kirjeessä ole mitään sellaista josta saisi poliisijuttua aikaiseksi tai pitäisi yleisesti pahoittaa mielensä. Luulisi vähintäänkin taloustoimittajien ymmärtävän tämän verran.

8

62

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jukkipekka

      Ihmettelen aivan samaa, mistäkön trollitehtaalta tämä negatiivinen lähestymistapa on peräisin. Kummastelen itsekin taloustoimittajien reagointia asiaan. Toivottavasti tuo SYTP haastaa nuo paskat oikeuteen.

    • Oppikoulunkäynyt

      Opettelisivat yrittäjät lukemaan, selkeää tekstiä. Minulle ei ainakasn jäänyt mitään epäselvää tarjouksen luonteesta. Kysyin tarkennusta sähköpostitse palveluista ja maksoin ne saatuani.

      • 27koijattavaa

        Tottakai maksot. Sytp:n tililltä omallesi tyhmiltä kusetettuja rahoja. Oletko ylpeä itsestäsi ja ripulikirjeistäsi?


    • 27koijattavaa

      Heh täällä sytp koijarit keskustelee keskenään, kuinka upeaa bisnestä tässä oikein tehdäänkään :D

    • Ihmeissään

      Enpä oikein tiedä enää mihin sitä uskoo, kaikki nämä palstat ovat täynnä pas...aa ja asioiden vääristelyä. Onko tämä nyt huijaus vai ei? Tarjous tässä lukee...antaa viranomaisten päättää...

    • Syysillanlämmike

      Oiskohan jotain oikeitakin ongelmia? Jos ihmiset eivät osaa lukea "ilmoitusmaksutarjous" ja ymmärrä mitä se tarkoitaa niin onko kannattaako valittaa? Itse sain tarjouksen ja huomasin tämän heti, sytytin sillä takan lämmittämään syysiltaa...

    • on aika mielenkiintoista lukea, kuinka nämä SYTP Oy:n botit juttelevat keskenään :) Nämä huijarifirmat eivät tietenkään ole tervetulleita suomalaisessa elinkeinoelämässä. Huijariksi nimittäminen ei edellytä täysin laitonta toimintaa. Riittää, että toiminta on epäeettinen.

      Mitä taloudellista etua SYTP Oy:n tarjouksen hyväksyminen tuo ja mikä on investoinnin takaisinmaksuaika? Huijauksen tunnusmerkkinä on, että palveluntarjoaja kalastaa asiakkaita lähettämällä niille laskulta näyttäviä tarjouksia eikä tarjouksen takana ole mitään sellaista palvelua, joka toisi jotain taloudellista etua.

      "Itse arvelen isoimpien yrityshakemistojen ja mediatalojen olevan asian takana suojellen omia vastaavia toimintojaan sekä intressejään." - tuo kuullostaa aivan naurettavalta. Olen ihan tavallisen yrityksen vastuuhenkilö ja haluan vain saada nämä huijarit pois suomalaisesta elinkeinoelämästä. Niistä ei ole minkäänlaista hyötyä.

      Tämä on kolmas huijari, johon olen viimeisen 4 kuukauden aikana törmännyt. Ensimmäisenä oli Q Marketing Solutions Oy http://keskustelu.suomi24.fi/t/13704117
      Toisena oli Suomen Numerokeskus Oy ja kolmantena tämä Gyula Erich Katonan ja Attila Levente Herczegin pyörimä huijausbisnes.

    • lähetin noille tyypeille seuraavan kysymyksen:

      "Mitä taloudellista etua tuo ko. "tarjouksen" hyväksyminen ja mikä on investoinnin takaisinmaksuaika?"

      Arvatkaa mikä vastaus tuli :D

      "Hei,

      Kyseessä ei ole lasku vaan ilmoitusmaksutarjous jonka maksaminen on vapaaehtoista."

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1888
    2. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      118
      1839
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1828
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1610
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1432
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1256
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1148
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1138
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe