Kirpputorimyynnille kuittipakko?

VerottajaHoi

Mites se menikään?

Kun ostaa kirpputorilta tavaraa niin pitääkö myyjän antaa kuitti?

Toisin sanoen koskeeko kuittipakko myös second-hand-shoppailua?

Tietääkö kukaan tästä enempi?

18

397

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Eitarvitseaina

      Verohallituksen sivuilla kerrotaan, että kuitti on tarjottava käteiskaupassa. Käytäntö on ollut voimassa vuoden 2014 alusta lähtien.

      Myyjän on tarjottava asiakkaalle aina käteisellä rahalla tai maksukortilla maksettaessa kuitti. Kuitti voi olla tulostettu, käsinkirjoitettu tai sähköinen.

      Ostajalla on oikeus pyytää käteiskauppatilanteessa aina kuittia. Kuitin voi pyytää kaikilta yrittäjiltä ja yrityksiltä, joiden liikevaihto on yli 8 500 euroa.

      Kuittia ei kuitenkaan tarvitse antaa, jos kyseessä on yleishyödyllinen yhdistys- ja harrastustoiminta, maa- ja metsätalouden harjoittaja, automaattimyynti, arpajaislainsäädännön mukainen toiminta tai tori- ja markkinamyynti ulkotiloissa.

      Uuden lain tavoitteena on vähentää harmaata taloutta. Verohallinto ja Poliisihallinto vastaavat kuitintarjoamisvelvollisuuden valvonnasta.

      • VerottajaHoi

        Noin se minunkin mielestä meni, eli arvonlisäveroa maksavat (liikevaihto yli 8500) ovat myös velvollisia antamaan kuitin. Vai miten lienee kun myydään käytettyä tavaraa, siinä oli jokin pykälä.

        Joku otti nikkini käyttöön. En ole sama kirjoittaja, joka laittoi viestin "Elä puhu sontaa!". En tiedä kenelle oli tarkoitettu, mutta ei ollut minun kirjoittamani.


    • VerottajaHoi

      Elä puhu sontaa!

    • Myyjätär

      Nimimerkki ei tarvitse aina aivan totta turiset.

    • VerottajaHoi

      Sinä voit pyyhkiä takapuolesi kuiteillasi.

      • VerottajaHoi

        Juurikin näin!


    • Kirpputorikiertelijä

      Aika mielenkiintoinen asetelma kun verottaja lähtee tutkimaan kirppistoimintaa. Ikävä asia kuluttajille, koska monessa perheessä, esimerkiksi meillä suurin osa nimenomaan vaatteista ostetaan kirpputorilta ja se on melkoinen säästö pienituloiselle perheelle.

    • spacemanmmm

      Jos ei osta uutta tavaraa myytäväksi kirpputorille mitä en ymmärrä tai myy uutta vanhan seassa sitäkään en ymmärrä normaalista kirppistoiminnasta kun raja ei ylity 8500€ vuodessa ei tarvitse maksaa alvia kuitin toki aina saa jos joku tahtoo ..näin se menee asia tarkastettuverottajalta sillä jos on kirppis niin kaikki myytävä on silloin käytettyä.Lahjoituksin toimivat kirppikset toimivat eri sarjassa kuin ne joissa tiliä tehdään korkeilla pöytä ja paikkavuokrilla.

      • ugh12ugh

        Niin, tuo 8500 euroa on se liikevaihtorajan summa, josta pitää maksaa alv ja antaa kuitti asiakkaalle. Sillä ei ole merkitystä mikä on kirpputoritoiminnan toimintastrategia. Verottajaa kiinnostaa toiminnasas pyörivän rahan määrä, ei se miten tavara on kirppikselle tullut, eikä myöskään se onko myyntiartikkelit uutta vai käytettyä.

        Hyvä, että verottaja on alkanut tasapuolisesti kohtelemaan kaikkia yrityksiä.


    • JämtistiNiin

      Harmaan talouden paljastaminen ja torjuminen on ollut verohallinnon yksi painopistealue. Verohallitus on tässä toiminnassa pyrkinyt yhteistyöhön eri viranomaisten ja elinkeinoelämän järjestöjen kanssa.

      Verohallinnon harmaaseen talouteen kohdistamat tarkastukset ovat tähän saakka suuntautuneet ensisijaisesti rakennus- ja ravintola-alalle. Tämä johtuu ennen kaikkea siitä, että resursseja ei kaikkiin kohteisiin ole samanaikaisesti käytettävissä.

      Ammattimaista kirpputoritoimintaa on kuitenkin tutkittu eräillä paikkakunnilla. Tällöin on havaittu, että kaikkea veronalaista kirpputorikauppaa ei ole ilmoitettu verotuksessa.

      Verohallinto jatkaa harmaan talouden torjumista. Koska kirpputorikauppa näyttää sisältävän myös tämänkaltaista toimintaa, tullaan kirpputoreja vastaisuudessa tarkastamaan eri puolilla maata käytettävissä olevien resurssien puitteissa. Tarkastukset voidaan toimittaa yhteistyössä poliisihallinnon kanssa.

      Eräille kirpputoreilla toimiville myyjille voivat verotuskysymykset olla epäselviä. Verohallinto on luonnollisesti pyydettäessä ohjannut tällaisia henkilöitä.

      Maailma muuttuu ympärillämme ja erityisesti pakolaisvirran kääntyessä Suomea kohden saattaa ilmaantua eräänlaisia lieveilmiöitä, joiden takia tarkastusta on syytä tehostaa.

    • 0-0-0

      Eikä se kuittipakko koske kaikkia? Tosin on syytä tarkistaa kuitit. Niissä usein virheitä..myyjän eduksi tietenkin. Tietenkin!!!!

    • Kirppiskiertelijä

      Minä en ole ikinä saanut kirppikseltä kuittia eikä ole tullut mieleen edes pyytää. Se on sekä myyjän ja asiakkaan etu kun kuitteja ei kirjoitella. Tuskinpa vain monenkaan kirppiksen liikevaihto niin suuri on että verottajaa kiinnostaisi ryhtyä tutkimaan asioita. 8500 euron liikevaihtoon ei yksikään kirppis yllä. Ja sehän oli ainakin viime vuonna rajana kuittipakolle. On se aika syvältä jos verottaja alkaa verottaa käytetyn tavaran myynnistä!

      • uupsida

        Kyllä nykyaikaisilta kirppareilta saa kuitin ja onhan se luotettavuuden tae. Kirppariyrittäjä maksaa veroja pöytävuokrista ja myyntiprovisioista, jota myyjien on ilmeisesti vaikea käsittää, kun aina valitetaan kaikista pöytävuokrien hinnoista yms. Yrittäjällä on kovat kulut vuokrista, palkoista, kassajäjestelmistä jne...

        Mutta myyjä joka vuokraa myyntipaikan ja myy omia tavaroitaan ei tarvitse maksaa veroa!


    • NiinSenOllaPitää

      Kuittipakko ja kirjanpitopakko kaikille mahdollisille myös sellaisille yhdistyksille, jotka hakevat kohdeavustuksia. Mistä hitosta sitä muuten tietää kenen taskuun rahat menevät jos ei ole selkeää selvitystä siitä mitkä ovat menot ja mitkä tulot.

    • beethooven

      Siihen kuittiin voi sitten kirjoittaa vaikka Pelle Peloton tai Roope setä.

    • mitäsnytsanotte

      Nykyaikaisilta itsepalvlukirpputoreila saa kuitin, mutta myyjähän ei maksa niistä veroa tietenkään. Kirppariyrittäjä maksaa verot pöytävuokrista, provisioista ja muista palveluista sekä kahvilasta. Kovat on kulu yrittämisestä ja kyllä suomen verottaja pitää huolen et saa omansa. Suurimmat kulut tulee palkoista ja niiden sivukuluista sekä liiketilan vuokrasta ja nykyaikaisisita kassaärjestelmistä yms.

    • beethooven

      Yksi hörhö vuosia sitten pyysi kuittia kirpputorilla noin 1 euron kirjasta. Kirjoitin sen hänelle yrityspoistoksi mielelläni. Heh heh vieläkin naurattaa koko tapaus. Sen sijaan ulkomaalaiselle ymmärrän hyvin kuitin merkityksen esim. tullauksen suhteen joissain tapauksessa.

    • ValitseNimimerkkiJaLaske

      Hyvä asia että verottaja alkaa vihdoin tutkia kirpputoreilla käytävää
      kaupantekoa. Kirpputorit saavat myytävänä olevat tuotteensa lahjoituksina,
      joten hyvinkin helposti myyntivoittoa tulee 8500 euroa vuodessa, ja pakko
      tullakin, koska liikehuoneistojen vuokra ym. kulut tulevat kirpputoriyrittäjän
      maksettavaksi ja jotenkin sekin raha pitää saada tienattua ellei kyse ole
      pelkästään harrastuksesta ja tuskinpa on. Toiminta saattaa olla ainoa tulonlähde
      kirpputoriyrittäjille.

      Tämän vuoksi on reilua että kaikki yritystoiminta asetetaan samalle viivalle.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      156
      2722
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2006
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      2001
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1806
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1550
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1313
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1212
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1201
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1171
    Aihe