talo alle 70m2

70m2

saako keneltäkään talonrakentajalta valmistaloa alle 70 m2 muuttovalmiina,
talo tai talviasuttavaa mökkiä?
Ketä valmistajaa suosittelisit?
Netistä on tutkittu, mutta sekavaa tarjontaa.

33

4934

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vähänniukkaa

      Päällisin puolin valmistajien nettisivuja tutkien huoneistoalan alaraja menee tuossa 80 neliön paikkeilla. Kerrosala 90-100m2.
      Pienen talon rakentaisi ehkä taloudellisimmin niin, että teettää suunnitelman ja hankkii yrittäjän joka tekee alusta loppuun. Siihen vastaava mestari vahtimaan tekemisen laatua. Kun vaan olisi joku luotettavilla referensseillä oleva rakentaja jostain.
      Toinen vaihtoehto on kysyä omista piirustuksista talotehtaalta hintaa.

      Jos kyse on tontin neliöistä, pieni talo on perusteltu. Mutta jos kyse on tilantarpeen rajoista, niin esim. yksi mh lisää ei lisää suhteessa paljoa kustannuksia. Kun ne kaikista kalleimmat neliöt on kuitenkin siellä keittiössä ja kylppärissä, jotka on siihen pienempäänkin taloon tehtävä.

    • ykäpoiks

      Kiinteistönvälittäjä sanoi mulle, että jos rakennat niin rakenna vähintään 3mh, jos kuitenkin myyt joskus, mutta kaippa neliöt voi olla silti pieniä no vähintään tuon pystyy tekee n.90m2 kokoisesta?

      • 4h4h4h

        Voisi kyllä sanoa että 4 makuuhuonetta pitää olla. Muuten tilat ei riitä lapsiperheelle joka on potentiaalinen kohderyhmä jos talon joskus myy. Kun huomioidaan tontin hinta, maanrakennus, liittymät ja talon kustannukset yleensä niin parin lisämakkarin tekeminen on erittäin pieni kustannus


    • Vähänniukkaa

      Olisin melkeinpä samaa mieltä myynnin kannalta, että se 3mh kannattaa olla. Helpompi myydä perheelle jolla on tai tulee olemaan 2 lasta. 2 mh on vaikea yhtälö, ei omakotitaloa osteta ajatuksella että vaihdetaan sitten isompaan joskus.
      Sitäkin mietin, että talotehtaiden elementeissä on vakiomitat. Niiden yhdistelmään pitää varmaan saada ulkomitat osumaan.
      Eräs työmaan valvoja totesi kerran, että ostajan kannalta ei ole isoa hintaeroa tuleeko seinät elementteinä talotehtaasta vai paikalleen rakennettuna. Elementtitoimituksissa kilpailu pitää huolen hinnoista.

      • Sinkkumies_____

        Itse ostaisin vaikka heti 3h k s omakotitalon, jos vain löytyisi.


      • piskillekinhuone

        Jos kaupungin välittömään läheisyyteen rakentaa, luulisi pikkutalolle löytyvän ostajia. Kaikki eivät kersoja tee ja useimmiten kersat lähtee omaan elämään intin jälkeen. Yksinhuoltajaperheitä on paljon.
        Koira ei ehkä sitä omaa huonetta tarvi..

        Jos sitten avaralle maaseudulle rakennat, voi useampi huone olla myynnin kannalta hyvä idea. Mutta maalla voi sitten olla muuta piharakennusta, saunaa, vajaa, autotallia, vierasmajaa ym., joka voi olla kylmillään talvella, ja se säästää kuluissa myöhemmin.


    • kivakoko

      Tollanen pieni omaan käyttöön, muttei jälleen myyntiin..

    • kkkiiruna

      Ainakin Kiiruna talot on mainostanut tekevänsä pieniä (alle 90 m2) taloja. On vissiin aika uus talotehdas?

    • neliöt

      Useimmat talotehtaat toimittavat myös omien piirustusten mukaan tehtyjä taloja. Täysin oma suunnitelma on tämä meidänkin pari vuotta sitten valmistunut Vieskan toimittama talopaketti. Ihan varmasti saat useimmilta toimittajilta vaikka leikkimökin kokoisen talon, talokauppiaalta kysymällä se paremmin selviää.

    • Aurinko985

      Pakko tässä yhteydessä suositella tuota Kiiruna Taloa. Pohjat on hyvin muokattavissa ja kun ottaa yhteyttä Ismo Säilyyn ei kyllä muualta enää haluta kysyäkään. Jos joku myyjä on asiakaspalvelija se on Säily. Kiiruna Talot on nuori talotehdas, mutta tekijät sen takana ovat todella vanhoja tekijöitä alalla. Hintataso on aivan omaa luokkaansa, vaikka ottaisi ne parhaimmat Puustellin kalusteet ja AEG;n kodinkoneet. Naapurin "sisustusta vaille valmis" räpellystä katsoneena olen erittäin tyytyväinen omaan tilaukseeni :)

    • Kiirunasta

      Kiiruna Talot on ollut Kaupparekisterissä vasta 28.8.2015 alkaen, historiaa ei yritykseltä löydy. On tainnut tämän ketjun aloittaa Kiiruna Talot itse.

      • Aurinko985

        Kokeilepa nohevana googlettajana googlettaa esim. Ismo Säily, alkaa historiaa löytymään tehtaalle..


      • Hahaxd

        lol


      • SivustaSeurannut

        Kun on nähnyt, millä tavalla kiruna talojen edustajat kohtelevat ihmisiä, jotka eivät ole asiakkaita, ei tee mieli koskea pitkällä tikullakaan. Kielenkäyttö on ihan hirveää ja joka täysin asiatonta. Ei taida tulla heille mieleen, että jokainen ihminen on potentiaalinen asiakas. Me harkitaan rakentamista, mutta tämän firman kanssa ei tulla tekemään yhteistyötä. Hirvittää ajatuskin, jos vaikka sattuisi rakennusvaiheessa tulemaan jotain ongelmia. Näiden keskenkasvuisten haistattelijoiden kanssako pitäisi asioita sitten selvittää?


      • Silleesti776

        Itse en voi kyllä sivusta seuranneena kyllä yhtyä tähän kommenttiin, vaikuttaa kateellisten panettelulta


    • Pyhännältäsaa

      Jukkatalo tekee ainakin pikkutalojakin

    • Gookkeli

      Tuli googlattua. Ismo Säily on löytynyt Muuratalojen tehtaanjohtajan paikalta ja Lakkapäätaloilta. Molemmat yritykset ovat käytännössä yrityssaneerauksessa tai konkurssissa. Ei kovin hyviä meriittejä.

      • Nimimerkki2

        Hyvin olet googlannut, taisi säilyn ismo myydä muurametalojen omistuksensa 3-4v ennen saneerausta, uudet omsitajathan ne homman kusi


      • silmäkätteengoogleteltae

        Näinhänse asia on että uudet omistajat pilasivat hommat.


    • Gookkeli

      Kiirunataloilla ei juurikaan historiaa ole, kaupparekisteriin 28.8.2015.

    • Valmistalo

      Teijo-talo tekee valmiita taloja, jotka tuodaan rekalla tontille. Muuttaa voi samana iltana, jos sähkömies kytkee virrat ja putkimies veden ja viemärin.

    • Hymynaama55
      • Messuttamaan

        Näyttää olevan Kiiruna Talot Omakotimessuilla Vantaalla 28-30.10.2016! Kai siis tosissaan yrittävät markkinoille?


    • Ostaja2017

      Millainen on katto/seinärakenne Kiirunataloissa. Saako esim. vinoa sisäkattoa? Miten muunneltavuus väliseinissä. Onko alapohjarakenne millainen?

      • Myösharkinnassa

        Kiiruna talot vaikuttaa joustavalta toimijalta. Mukavan oloinen myynti tiimi ja Vantaan messuilla heillä oli pala seinää mukana. Muistaakseni ulkoverhous, ilmarako koolaus, esp-eriste, osb-levy, puurunko ja villat, sekä kipsilevy. Innokkaasti he esittelivät, eli ota ihmeessä yhteyttä niin saat oikeat tiedot. Kiirunatalot.fi löytyy eri alueiden myyjät.


    • Ismoleikolankaivo

      Huomaa miten ismo mainostelee täällä itseään xD

      • l2p

        Haha :D oot läppä jätkä


      • Silleesti776

        Ei ole varmaan kiiruna taloilla tarvetta mainostaa firmaansa suomi24 jonnefoorumilla


      • halooooo

        Tämä!^


    • ajankuluselaaja

      Olen noita ajankuluksi katsellut. Maahongalta löytyy yksi, jonka alakerran pohjaratkaisu vaikuttaa hyvältä. Huvila eli ks. sen videoesittely ja pohjapiirros ilman saunaa on mun suosikki. Eteinen on hyvä ja vaatehuone heti oven vieressä, joten voi laittaa sinnekin takkinsa ja talvirettunsa. Vessa on ikkunallinen ja riittävän iso pyykkärillekin. Makkarissa on pari komeroa. Keittiö on turhankin iso, en niin paljoa kokkaa. Olokkarista pääsee terassille, joka on nykyään niin muotiakin.

      Takka on kai varaava ja se on hyvä, kun polttopuuta löytyy. Yläkerta on myös: seurustelutila ja pieni huone. Ja parvekekin. Miten on, nouseeko lämmin ilma sinne ylös? Onko alhaalla lattialla kylmä? En oikein tarvitse sitä yläkertaa. Rappuset pois ja alakerta on lämpöisempi!?

      Yleensä noissa pienissä tuvissa on säilytystilaa minimaalisesti. Pikkujukan lämmitys tapahtuu kai sähköllä? Ei hyvä, haluan varaavan takan. saunaa en kaipaa, kun pihalla on oikea puulämmitteinen sauna. Jokin höyrysuihkukaappi on ihan hyvä; lämpiää parissa minuutissa enkä kaipaa seuraa niinkuin jotkut saunassa.

    • Normannimies

      Tässä lähelläni olen katsonut, että todella pitkään on ollut myynnissä 80m2 kaksimakkarinen (3h)kämppä, eikä ole kuin n.10v vanha talo ja eikä mene kaupaksi ja vieressä myyty nopeammin vastaavan ikäisiä 4-5h taloja isommilla neliöhinnoilla... et mielestäni kannattaa miettiä montako makkaria ottaa, tietty paras olis YKvaraus, niinsaat alhaalle sen pikkukämpän

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1408
    2. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1271
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      9
      1215
    4. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      28
      1157
    5. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1155
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1067
    7. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      13
      1053
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      33
      1048
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      7
      1043
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1032
    Aihe