Millä eroon collien näykkimisestä?

Mikäavuksi

Aikuisella pojallani on vajaan 5 kuukauden ikäinen collie, jonka ongelmana on alusta asti ollut "hepulinäykkiminen". Koira saa päivittäin "hepulikohtauksia", jolloin se hyppii ja repii niin housut, takit kuin kädetkin. Koiraa saa riittävästi liikuntaa yms. joten mistään liikunnanpuutteesta johtuvasta turhautumisesta ei ole kysymys. Näitä "kohtauksia" tulee niin hihnassa kuin vapaana ollessakin. Kaikki ajateltavissa olevat konstit on jo kokeiltu. Kaikkia alkaa tympäistä ikuisesti kädet naarmuilla ja vaatteet riekaleina oleminen. Meillä on ollut aiemmin muita rotuja, mutta tämä on ensimmäinen collie, emmekä kukaan ole törmänneet tällaiseen aiemmin, emmekä osanneet tällaista käytöstä nytkään odottaa.

3

113

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • murkkuilua

      Koittakaa kestää vielä vähän aikaa. Tuo hepulointi on pentuikää, ja 5-12 kk ihan pahinta. Koira on jo isokokoinen ja käy päälle kiihdyspäissään. Kaikki koirat eivät sitä harrasta, mutta toiset ovat kamala riesa juuri kuvaamallasi tavalla. Tapa jää kyllä pois koiran aikuistuessa. Älkää sortuko "touhottamaan" asian kanssa koska sellainen palkitsee koiraa. Tiukka vähäeleinen EI, selän kääntö tai hihnan päälle astuminen tai kaulapannasta kiinni ja siinä rauhoittuminen.
      Tapa syntyy siinä että koira kaipaa aktiviteetteja ja haastaa teidät leikkiin rajusti, koska se alkaa jo olla murkkuikäinen. Tei kerrotte sille kerta toisensa jälkeen että ei ole hyväksyttävä tapa. Toki huolehditte koiran toiminnantarpeesta, mutta se pitäisi tehdä teidän omasta aloitteesta eikä niin että koira alkaa riehumalla vaatimaan toimintaa.

    • 16160000

      Kuuluu rodun luonteeseen. Onistaja laittakoot ruotuun. Typerää kirjoitta "koira tekee, pitäisi kijoittaa "omistaja antaa koiran tehdä".

    • Mitä keinoja tarkalleen ottaen on kokeiltu ja kuinka kauan yhtä tapaa on pidetty yllä?

      Koira ilmeisesti saa fyysistä harjoitusta, mutta saako se yhtään töitä päällensä? Leikkiikö kukaan sen kanssa tarkoituksella? Onko sitä koulutettu mitenkään?

      Koira ei tuolla repimisellä saisi saavuttaa yhtään mitään. Joskus myös rankaisu voi olla koiran silmissä palkkio (kaikki huomio on hyvää huomiota/jee, toi painii mun kanssa).

      Voisiko mukana pitää jotain köysilelua? Kun hepuli iskee, koiralle tuupataan lelu suuhun. Mielellään ennen kuin se ehtii napata ketään. Koiraa ohjataan leikkimään lelulla.

      Jos koiran kanssa ei leikitä, sille ei opeteta mitään tai sitä ei pistetä haistelemaan, niin sitten tämmöistä kehiin myös. Eli perustottelevaisuutta, temppuja, köydenvetoa, jäljestystä, piiloleikkiä tms. Koiran pitää päästä puuhaamaan omistajan kanssa ihan luvallisesti ja niin, ettei kehenkään satu. Silloin se saa palkan siitä, että se toimi oikein. Lisäksi harrastukset väsyttävät koiraa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5600
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3557
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1682
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      207
      1670
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      83
      1126
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      27
      1107
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      917
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      846
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      829
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      818
    Aihe