Kampaaja Birgitta

twh

Missä on viehättävä kampaaja Birgitta? Kadonnut jo kaksikuukautta sitten keskellä Helsinkiä. Omistanut vuosikausia kampaamon Töölössä ja myynyt sen vuodenalusta 2015 ja jäänyt vuokratuolin pitäjäksi.
Lähtenyt kotoa Viikistä, bussi- metrolla systeemillä kampaamoon kello 15.00:sta
Ikinä ei tullut perille?
Veikkauksia.
Mihin katosi 65v 165 cm.normaalivartaloinen nainen?
Känny on häyttänyt viimeksi Tennispalatsin kohdilla.

123

5951

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hmmmmmmm

      Ettei vaan olisi se kultaryöstömeloja?

    • Outotapaus

      Luulisi, että keskellä Helsinkiä ei pysty kulkemaan edes sataa metriä ilman, että tallentuu johonkin kameraan. Eikö henkilöä näy missään kuvissa, vai eikö niitä ole vielä tutkittu?

    • sahahanuri

      Vaihtoehtoja on 3; hän oli joko erittäin hyvin menestyvä työssään, rakasti ammattiaan suuresti tai ei ymmärtänyt maksaa itselleen yksityisistä eläkettä.

      Vaikea kuvitella miksi kukaan muuten olisi kampaaja vielä 65 vuotiaana.

      Itse katoamiseen tämä ei toki mitenkään liity.

      • twh

        Hänestä on julkaistu vain passikuva. Ei muita kuvia. Vähän outoa on, että Birgitta on huhti 2015 virallisissa asiakirjoissa, merkitty omistajaksi.
        Vaikka uusi omistaja sanoi tulleensa omistajaksi,01.02.15.
        Birgitalla oli tapaaminen ma kello 15.00 työkaverinsa kanssa, kampaamolla. Johon hän ei koskaan saapunut
        Seuraavana keskiviikkona hänellä oli tilattuja aikoja, mutta hän, tunnollinen ihminen, ei tullut vuokratuolilleen työhön.
        Ei ole tietoa, koska katoamisilmoitus tehtiin.
        Ja tekikö sen toisella paikkakunnalla asuva miesystävä vai joku sukulainen.
        Ymmärtääkseni Birgitta Silander asuu yksin Viikissä.
        Mutta missä hän on?


      • Lauttatyttö

        sahahanuri: Birgitta on tosi nuorekas ja se selittää sen, että hän 65-vuotiaana harjoittaa melko rasittavaa ammattiaan. Tosin polttaa röökiä mutta jumppaa ja ulkoilee. Se tässä on nyt se juttu. Kirjoitan tässä muodossa. Helpompaa.


    • Outotapaus

      Birgitta on ollut 2 kk kadoksissa, siis kauemmin kuin Nela, mutta kovin vähän hänen tapauksestaan on julkaistu informaatiota. Ei ole kerrottu missä on ollut viimeinen varma näköhavainto, ei valvontakameran kuvaa, ei tietoa vaatetuksesta. Voisiko olla, että poliisilla on käsitys siitä mitä on tapahtunut ja nyt lähinnä odotellaan, että joku murtuu ja tunnustaa?

    • Lusifer11

      Noista kameroista sen verran, että kaupunkien keskustoissa se on ihan sama kuin laivoilla. Eli pitäisi olla toiminnassa 24h/vrk ,mutta kun pitäisi olla kuvaa tietyltä ajalta niin tuleekin vastaan ties mitä sekaannuksia: laitteet huollossa, nauhan vaihto, kohdistettu väärin, tai jotakin muuta epämääräistä sattumaa ... Liekö yhtään tapausta, jossa kuvanauha esim.kaupungin keskustassa olisi ratkaissut tapauksen?!
      Tietty saattaahan olla siitäkin kiinni, että miten se tiedotus on toiminut. Jos jotakin nauhaa ei ole tarkistettu kun ei ole tiedetty tapauksesta mitään. Viittaus siis mm.siihen, että tämä tapaus ollut huomattavan vähän esim.julkisuudessa. Ja jos joku tämän tapainen tarkistamaton nauha onkin ollut niin sen päälle on mahdollisesti jo äänitetty uutta materiaalia ...

      • Läpinäkyvää

        Jos ihmisiä katoaa mm. Helsingin ja Treen keskustassa ilman että mitään merkittävää koskaan jää nauhoille, niin sopii ihmetellä mikä taho voi järjestellä kameroiden toimintaa juuri sopivasti?

        Kamerat ja kuvanauhat turvattava, samoin kuin häkeunauhat.


    • Keskustelua-kes

      Jospa näkijöiden vinkit ovatkin kampaajasta? Intuiot ovat vähän sellaisia, ettei voi olla eksakti, esim. jostain asiasta tulee tunne, että tällaista on tulossa tai siis se tulla tupsahtaa ajatuksiin tilaamatta, miettimättä, kuten liikunnan jälkeen monet ajatukset. Veri alkaa kiertää ja kekseliäisyys tulee esiin, kun liikkuu.

      Intuitioista itse kokenut, että asia voisi olla jotenkin lähellä tositapahtumia, ajankohta on aina täysin epäselvä, heti tai kauas jonnekin eteenpäin, mutta näin ei kyllä minulle ole käynyt koskaan. Joten nyt olen miettinyt, että onko ajankohta lähellä sitä intuition tupsahtamista? No, ei kyllä ole ollut. Ajankohta on ihan "mätä" kriteeri, ei missään osu.

      Intuitioissa on myös asian laajuus tai vaikuttavuus epämääräinen, se voi vaikuttaa kohtuuttoman isolta, vaikka oikeasti vain jotain pientä tapahtuu, joka viittaa siihen suuntaan. Mutta tikuilla ei minusta kannata alkaa kaivella eikä varsinkaan järjellä psykologisoimaan, koska homma laajenee kuin pullataikina. Senkun antaa niiden fiilisten mennä ohi, voi tietty kertoa, mutta ei tulkkaa liikaa.

      Ne ovat näet aika pelottavia, itse nähnyt irtisanomisia, kuka puhuu kenellekin pastaa yms. Siis tuntuu aika usein siltä, että tietty tyyppi on asialla ja tietty tyyppi saa nyt tuon käsityksen. En millään haluaisi niitä kokea. Hyvien asioiden fiilis kyllä olisi etu. Tästä syksystä on tullut jo yksi tietty henkilö mieleen, että hän pohdiskeli ulkopuolisena asiaa ihan kuten me täällä palstoilla.

      Nuo paikat, voivat jollekin olla yhtä tarkkoja kuin toiselle tyypit tai asiat. Sitä joskus miettii, että maailmanlopusta ole tullut mitään fiiliksiä. Eikä myöskään sodista tai vastaavista. Eikä niihin sitten usko.

      Näkiljät vatkaavat asioita eri näkökulmista joka päivä, ei minulla ole mitään sanottavaa. Se on kuin lukisi jatkuvasti muuttuvaa dekkaria, ikävää jos olisi tottakin. Kannattaisiko jonkun kirjailijan tehdä dekkaria tähän tapaa, kuten mm. m-info keskustelee? Meneekö överiksi ja tuleeko fiasko kirjaksi?

    • unia-tunteita-tyhjää-yms
    • setulimieleen

      Mafia ottanut varmaan kyytiinsä niinkuin elokuvissa.

    • Birgitastahavaintoa

      Nostoa tälle.

    • Ei.ole.näkynyt

      Varmaan tämäkin tapaus tulee osoittautumaan itsemurhaksi, mutta on tietysti omituista, että miten pystyy Helsingissä katoamaan ilman että kukaan löytää pariin kuukauteen. Jos edes on Helsingissä.

    • Hmmmmmmm

      Ettei vaan olisi mennyt Nuuksioon. En jaksaisi lukea enää niitä varvastossujuttuja.

      • twh

        Niin, Nuuksiosta jäi ainakin puolet haravoimatta.
        Birgitta asuu/asui Viikissä yksin
        On pitänyt Töölössä kampaamoa 60-luvulta lähtien.
        Vakituinen asiakaspiiri, pidetty, tunnollinen, fiksu ihminen.
        Matkustellut mielellään lomillaan, puhuu Italiaa, suunnittelut innolla tulevaisuutta nyt kun täytti 65-vuotta ja löysi jatkajan työlleen.
        Itse on jatkanut osahommissa vuokratuolinpitäjänä,siis omassa vanhassa kampaamossaan.
        Lähtenyt todistettavasti Helsingin joukkoliikennevälineellä 24.08.15 , ehtiäkseen tapaamiseen omaan kampaamoonsa, Töölöön, kello 15,00:sta. Sää oli muuten silloin todella lämmin yli 20 astetta.
        Koskaan ei sinne saapunut, työkaveri (uusi omistaja) odotti.
        Kännykkä linkittyi klo 17.00 Tennispalatsin lähellä olevaan asemaan. Sitte se sammui.
        Mihin tällä matkalla voi ihminen kadota keskellä Helsinkiä?


      • Omituista

        Ihmetyttää, että nainen on ollut kateissa 2,5 kuukautta ja mitään uusia yksityiskohtia ei ole kerrottu pitkään aikaan. Ei ole julkaistu valvontakameran kuvaa tai edes kerrottu, missäpäin Helsinkiä on näkynyt viimeisen kerran kamerassa.

        Tulee mieleen, että kenties poliisilla on jonkinlainen käsitys katoamisen syystä ja sen vuoksi yleisövihjeet eivät ole tarpeellisia.


      • siniperhonen
        Omituista kirjoitti:

        Ihmetyttää, että nainen on ollut kateissa 2,5 kuukautta ja mitään uusia yksityiskohtia ei ole kerrottu pitkään aikaan. Ei ole julkaistu valvontakameran kuvaa tai edes kerrottu, missäpäin Helsinkiä on näkynyt viimeisen kerran kamerassa.

        Tulee mieleen, että kenties poliisilla on jonkinlainen käsitys katoamisen syystä ja sen vuoksi yleisövihjeet eivät ole tarpeellisia.

        Varmaan lähtenyt jonkun liikemiehen seuraan..käyneet syömässä jne. Ja sitten tämä kadonnut löytyneekin mahdollisesti merestä. Ehkä tyrmäystippoja tiputettu lasiin ensin. Jne. Voi olla vielä kauan kateissa. Minulla sellainen aavistus että löytyy keväällä.


      • vaisemmosta
        siniperhonen kirjoitti:

        Varmaan lähtenyt jonkun liikemiehen seuraan..käyneet syömässä jne. Ja sitten tämä kadonnut löytyneekin mahdollisesti merestä. Ehkä tyrmäystippoja tiputettu lasiin ensin. Jne. Voi olla vielä kauan kateissa. Minulla sellainen aavistus että löytyy keväällä.

        Miksi kukaan tyrmäisi 65-vuotiaan, tuskin sillä oli edes paljoa rahaa mukana.


      • Lauttatyttö
        vaisemmosta kirjoitti:

        Miksi kukaan tyrmäisi 65-vuotiaan, tuskin sillä oli edes paljoa rahaa mukana.

        Niin se vain on, että toiset ovat 65-vuotiaina jo vanhoja mummoja ja ryppyisiä. Birgitta ei ole ollenkaan sellainen. Hän on nuorekas ja urheilullinen. Pienikokoinen ja pirtsakka. Tiedän, koska olin hänen asiakkaana. Hänellä oli aina kivasti leikattu lyhyehkö tukka joka oli kivasti toispuolinen ja oranssiin vivahtava. Toivon, että läytyy jostain ulkomailta lomailemassa!!!!!!!!


    • Espanjassako

      Birgittahan myi kuulemma kampaamonsa. Ehtikö saada rahojaan siitä? Puhelin mykistyi Helsingin keskustassa rautatieaseman lähellä. Jos on lähtenyt rahat mukanaan vaikka Espanjaan eläkepäiviä viettämään, ja leikkaa siellä nyt suomalaismummojen ja -pappojen hiuksia niin ettei tarvitse tuntea itseään tarpeettomaksi.

      • Lusifer11

        Tuokin on varsin hyvä kysymys, että oliko rahat kampaamon myynnistä jo saatu ...


      • justjoohei
        Lusifer11 kirjoitti:

        Tuokin on varsin hyvä kysymys, että oliko rahat kampaamon myynnistä jo saatu ...

        No poliisi ei varmaan näitä selvitäkään, mutta hyvä kun täällä on asiantuntemusta.


      • xxxx6666

        Turha sitä on alkaa arvailla että mitä poliisikin tapauksesta selvittänyt ja mitä ei. Jos on selvittänyt, niin se ei sinänsä ole vielä tapausta ratkaissut. Eikä tässä nyt edes siitä ole kyse, että mitä on selvittänyt, vaan siitä että kyllähän nuo katoamisajan tapahtumat henkilön raha-asioitten osalta nyt varmasti merkittäviä ovat.
        Jos vaan pidättäytyisi siinä, että kaikki on jo selvää ja homma hallussa, niin turhapa tännekään olisi mitään kirjoitella. Tapaus ei ole kuitenkaan edennyt kohti minkäänlaista ratkaisua (tarkoitan siis tätä Silanderin tapausta), joten se mitä selvitetty on ei ole auttanut tapauksen selvittämisessä, ainakaan toistaiseksi. Ja koska poliisikaan ei ole erehtymätön tai muutenkaan yli-ihminen, ja heillä on lisäksi paljon muutakin tutkittavaa, kuin tämä yksi tapaus, niin asioitten pohtimista täällä on sikälikin ihan hyvä harrastaa. Ei se ainakaan ole mistään tai keneltäkään pois.
        Kovasti ihmetyttää tuollainen asenne "asiantuntemuksesta", poliisilla on teknistä asiantuntemusta. Päättelykykyä voi jollain asianharrastajalla olla ainakin saman verran, jos ei enempikin. Ei siitä ole mitään syytä nostattaa kademieltä, jos asioita täällä pohtii. Mutta se on kyllä monilla se valitettavan yleinen asenne.


    • Outotapaus

      Voisikohan Birgitan facebook-profiilikuva (Vanhankaupunginkoski Viikissä) symboloida sitä, minne hän on kadonnut... Joskin kuva on laitettu sinne jo viime vuoden elokuussa.

    • Juupa1

      Jos tämä on henkirikos, niin ainoa motiivi mikä tulee mieleen 65-vuotiaan surmaamiseen, on jokin ihmissuhdedraama/mustasukkaisuus. Viime aikojen uutisissa (Seinäjoki ja Joutseno) jopa teini-ikäiset ovat murhanneet toisiaan näiden asioiden takia, joten miksei sama voisi tulla kyseeseen varttuneemmankin väestön kohdalla... Mikäli taas motiivina olisivat perintörahat, niin tuskin uhria olisi jätetty kateisiin.

    • avohoidossako

      Olisko sama murhaaja akka asialla, taannoin hakaniemen nutturan kohentaja löydettiin Porvoosta paketista?

    • twh

      Birgitta on tainnut kadota lopullisesti. Siltä pahasti näyttää. Surullista.

    • Nelantapausko

      Pahinta pelkään, kyllä asia selviää vielä.

    • vähämäyrä

      joku olisi voinut kaapata autoon jollain tekosyyllä (esim.tietä näyttämään) Kampaajalla on voinut olla arvokkaita kultakoruja yllä ja varmaan jonkin verran rahaakin. On voitu näyttää auton ikkunasta karttaa ja sitten toinen on nostanut uhrin autoon väkivalloin.

      • Outoaon

        Niimpä tuli kyl mieleen et on noussut jonkun auton kyytiin... vähän niin kuin Raisa Räisänen katosi Tampereen keskustassa mystisesti. ;/


    • Ihmeellistä_kitinää

      Huolehtisiko aloittaja, jos kadonnut olisi nuori ja ruma rupuska.

      • FOUNDHER

        "Jos kadonnut olisi nuori ja ruma rupuska." Vaikea puhua aloittajan puolesta.
        Silander on kieltämättä nuorekkaan ja vetävänkin näköinen.Mutta hän hukkuu massaan. Pitäisi olla Katri Helenan tai Marionin näköinen,että ihmiset muistaisisivat. Kyllä kadonneiden pitäisi kaikken olla saman arvoisia iästä,sukupuolesta,ulkonäöstä ja sosiaalisesta taustasta huolimatta.


    • töölön_parturi_sen_teki

      Luultavasti poistettu kilpailijana markkinoilta. Lähi-idässä erittäin tyypillinen toimintamalli. Eikö hän ollut käynyt neuvotteluita kampaamon myynnistä. Nyt kun katosi, niin kilpailijan ei tarvitse maksaa mitään. Sai vakimummot ihan ilmatteeksi. Pimeä parturikampaaja pärjää töölön rahoilla ihan hyvin, kunhan vie ne rahat sinne etelään ja rakennuttaa taloansa siellä etelässä, ei täällä Suomessa. Ärsyttävää, ylimielistä veronkiertoa ja lisäksi rikollista, jos kilpailijat katoaa.

    • Saarnaja

      Tuttavani joka "näkee" erilaisia asioita, kertoi että B on temmattu taivaaseen !
      Raamatussa puhutaan viimeisten aikojen ylöstempauksista ja tosiaankin, selttämättömät katoamiset tuntuvat yleistyvän...

      • fvsdfgb

        Minä oon käsittäny että ylöstempaus olisi yksi hujaus vaan, eikä mikään vuosia kestävä prosessi. Eihän nämä katoamiset aiheuta sellaista maailmanlaajuista paniikkia että niiden takia jokin seitsämän vuoden vihan aika ja kristittyjen teloitukset alkaisi


    • Nimimerkitö_n

      Onko ketjussa ketään, joka tuntee Birgitan läheisiä?

    • tätinäkijä

      Mun visio on tällainen. Joskus osun oikeaankin. Kampaaja on tullut surmatuksi nopeasti ja yllätyksellisesti kampaamossa. Koska näen kaksi lavuaaria rinnakkain. Vertauskuva vaan. Varastettu känny on lähtenyt tai ruumis kännyköineen linkittynyt Tennarin tienoille myöhemmin. Ihankuin liittyisi uuteen omistajaan. Jolla saattaa olla ollut maksuvaikeuksia lunastaa lopulta kampaamoa itselleen. Kampaajalla oli tosin myös suhteita Etelä-Eurooppaan.

      • Agathanen

        Tästä tuli vahva aavistus näitä lukiessa.
        Onkohan poliisi tarkastanut, saiko Birgitta rahansa?
        Motiivi olisi ainakin selvä.


      • näkyjänäkyy

        Näki kaiken kahtena, johtuiko pillereistä, alkoholista vai sairaudesta. Lähti selvittämään päätään luontoon ja tuupertui sinne.


    • tööttt

      Tai joku ihminen johon Birgitta luotti tuttavuuden perusteella, tarjosi autokyytiä, vei syömään kenties, huumasi ja kylmäverisesti surmasi jostain syystä
      - huumeorjuudessa eläviä nuoria naisiakin on - uutisointi kertoo Hesan huumemarkkinoista - siinä missä muidenkin maan kaupunkien - ei olisi tarjontaa niin paljon ellei olisi olemassa käyttäjäkuntia ja aineisiin koukutettuja. Tämäkin teksti arvelua vain.

    • halusikadota

      Myi yrityksen ja muutti ulkomaille tai teki itsarin.

    • jossakin_on

      itse mietin, että voinut käydä seuraavat jutut
      1. Joku ex mies, joka saanut pakit vienyt kesämökille tai asunnolle.
      2. Helsinkiläinen hullu. Vienyt autolla johonkin lähiön omakotitalon autotalliin tms. Mistä sitten samasta autotallista löytyy aikanaan muitakin kadoksissa olevia.
      3. Ollut paljon koruja yllä. Tuohon sieppaamisen aikaan tänne tuli paljon pakolaisia sodan keskeltä ja heillä on selviytymiseen ihan omat säännöt.
      4. Aiheuttanut liikaa kilpailua töölön parturimarkkinoilla, liian pienellä alueella. Joku tilasi palkkamurhan, joka hyötyi siitä.

      Helsingin keskustassa katoaa koko ajan ihmisiä. Siellä voi hyvinkin asua joku sarjamurhaaja. Tai sitten useampia erillisiä taparikollisia.

      Luultavimmin kuitenkin se, joka rikoksen on tehnyt on jo poliisin rikosrekisterissä. Harvemmin kukaan noista hulluista tekee ensimmäisenä rikoksenaan murhaa. Voi olla jokin päälle karkaus tai raiskauksen yritys aiemmin jo taustalla. Miehen ikä on ehkä 20-50. Jonkin verran on fyysistä kuntoa jäljellä. Vanhemmat taparikolliset jää usein jo kiinni 50 aikoihin. Se, mies joka tämän teki voi hyvinkin näkyä kameroissa jotka nyt kuvaa noita tapahtumapaikkoja. Hän on varmaan käynyt paikalla uudelleenkin fiilistelemässä. Voi, olla että pyörii siellä kerran viikossa kamerassa hakemassa uutta uhria. Ajaa jollain vanhalla autolla siellä edes takaisin. Ehkä kävelee joka päivä siellä töihin samaa reittiä, jota Birgittakin käytti päivittäin. Ehkä jos kuukauden verran kulkisi samaa reittiä, mitä Birgitta käytti töihin mennessä ja palatessa, niin näkisi tämän tyypin. Murhaaja on mielestäni joko ihan tavallisen ja tylsän näköinen erakko luonne. Tai sitten ihan taparikkollinen. Voi olla jokin suomenruotsalainen kaveriporukkakin, joka hakee vain jännitystä elämään töölön alueella.

      • mielikuvitusliitelee

        Vai oikein kilpailun vuoksi ja eläkeikäinen vielä. Eihän tuossa mikään viittää rikokseen, vaikka sekin tietysti aina mahdollista. Paljon todennäköisemmin kadonnut tahallaan, tappanut itsensä tai saanut sairaskohtauksen jossain pusikossa, todennäköisintä tuon ikäisellä. Rahaa tuskin ollut paljonkaan mukana eikä ole ilmoitettu mistään epäilyttävästä, seksirikolliset ottaisi nuoremman uhrin ja ex-miesten jos on, liikkeet varmasti tutkittu.


    • vaikea_tapaus

      Töölössä on aika kova kilpailu asiakkaista ja siellä ihan oikeasti tehdään rahaa kampaamoissa. Yhden päivän aikana käy ehkä noin 25 asiasta liikkeessä ja keskimäärin maksavat noin 50e per henkilö. Siitä tulee vuoden jokaisena päivänä noin 400 000te. Nuo on isoja summia. Kannattaisi laittaa ihan valvontakamerat kaduille töölön partureissa ja ihan oikeasti laskea kuinka paljon siellä tulee rahaa sisään ja paljonko niistä maksetaan veroja. Mitä, jos Birgitta oli tehnyt tätä samaa jo vuosikymmenet ja hänellä oli patjan alla paljon rahaa. Ehkä Birgitta pisti patjan alle tuloja kymmenisen vuotta ja joku sai tietää siitä rahasta. Silloin kyseessä voisi olla palkkamurha, jos joku sai siitä paljon käteistä. Ehkä Birgitta oli suunnitellut lähtevänsä jonnekkin etelään jonku miehen kanssa, ja se mies lähtikin yksin. Ehkä hän itse lähti rikollisille teille alunperinkin ja sai sitten, mitä tilasi, kuten noissa piireissä on tapana käydä. Mistä sitä tietää kuka ne rahat vei, jos siellä niitä oli. Sehän voi olla vaikka joku naapuri sieltä Viikistä. Joku jolle hän uskoitui aikeistaan. En tiedä, mutta jotain hänelle tapahtui. Yleensä rikollisissa piireissä mukaan liittyy jollain tavoin viina, raha, seksi jne. Eli päissään oleva rahaton ex-mies, joka ei yksin kyennyt tienaamaan ja sitten tappoi Birgitan. Lähtikö Birgitta Viikistä koskaan edes pois. Ehkä puhelin oli pelkkää harhautusta. Onkohan siellä jollain perhepiirissä rikoshistoriaa ja tämä olisi ollut jatkumoa. Kannattaisi tutkia ainakin onko jollekkin tullut ylimääräistä rahaa Birgitan kuoltua. Se voi tosin olla vaikeaa, sillä jos joku etelän mies lähti harrastamaan kiinteistösijoitusta Turkkiin, niin niitä piruja ei saa millään kiinni. Siellä verivalalla juttuun sekaantuu heti 20 ensimmäistä suvun jäsentä. Niitä ei tutki pirukaan, mitä ne siellä hommaa. Kaikki raha muutetaan heti kullaksi ja jaetaan eteenpäin. Sitten taas kulta rahaksi ja raha kullaksi. Mitkään rahat ei edes koskaan liiku pankissa. Ne liikkuu ihmisten laatikoissa. Niin on niin ollut sadat vuodet. Jos juttuun on sekaantunut muiden maiden rikollisia, niin heitä on lähes mahdotonta saada kiinni.

      Onhan niitä Auervaaroja netissä, joten miksei sitten ihan ihmistenkin joukoissa baareissa tms. Joku syy katoamiselle on ja se varmaankin selviää jollain tasolla. Ihmiset eivät voi vaan kadota ilmaan, mitään konkreettista syytä.

    • gitalleoikeutta

      Birgittaa ei taida kaivata kukaan muu kuin nettiväki? Missä omaiset? Missä medianäkyvyys?

    • Tässä1
      • näkymätönköoli

        Eikös tästä ole poistunut eiliset viestit, vaikka ei näy että olisi poistettu.

        Miksi ei näy valvontakameroissa, eikö metrossakin ole kamerat, tutkittiinko ne? Jos tutkittiin niin tutkittiinko käyttikö joku muu matkakorttia ja kännykkä olisi voinut olla mukana, eihän sillä soitettu eikä tiedä kenellä oli. Miesystävä nähnyt viimeksi ja tekee miehestä epäillyn, helpoiten olisi voinut ottaa kännykän ja käyttää matkakorttia, mutta ilmeisesti todistettu olleen muualla samaan aikaan vai onko? Sisko toinen mahdollinen vai olikohan muita tuttuja?

        Ehtikö liikekumppani maksaa rahat, jos ehti niin ovatko edelleen tilillä? Kuka hyötyy omaisuudesta, asunnosta jos oma ja rahoista jos tallella, ilmeisesti sisko ainoana sukulaisena, onko siskon liikkeet tutkittu?


      • Tässä1

        Eilen tuossa Riina Mäkinen - ketjussa Silanderista aluksi kyseltiin, ja ne viestit on kyllä edelleen siellä tallessa. Ei tässä eilen tietääkseni ollut muita kun nuo allekirj.viestit, jotka edelleen on.


      • EiNim

        Tuo Iltalehden juttu on julkaistu 24.8.2016. (Siksi otsikossa kerrotaan katoamisesta vuosi sitten.)


    • Tässä1

      "Helsingin keskustassa katoaa koko ajan ihmisiä. Siellä voi hyvinkin asua joku sarjamurhaaja. Tai sitten useampia erillisiä taparikollisia. "

      Monet katoamiset ei tosiaan saa niin paljon julkisuutta kuin toisen. Mutta onkohan Helsingin tai muidenkin isompien kaupunkien kadonneita koottu listaan jonnekin?!? Luulisi, että voisi ollakin, sinänsähän kovin monta nimeä ei ole "valtakunnallisesti tiedossa", joita esim.Helsingistä on kadonnut. Jotkut katoamiset tiedotetaan vaan esim.kaupunginosien sisällä, samoin kuin pienemmissä kunnissa vaan niillä alueilla.

      Silanderin katoamisesta on vaikea sanoa yhtikäs mitään varmaa. Jokseenkin samanarvoisina on pidettävä vaihtoehtoja: 1.Matkalla tapahtunut tosiaan jotain yllättävää, eli kolkkaus tm.päällekarkaus, jonka johdosta ruumis hävitetty. 2.Tapaus liittyy jotenkin Silanderin raha- tai työasioihin, tai kenties molempiin, ja näinolleen teko on ollut jonkun suunnittelema ja toteuttama, jolla on hoidettu kenties suunnittelijan omaa hyötyä. 3.Onnettomuus matkalla työpaikalle kyseisenä aamuna (24.8.2015), missähän se olisi voinut sattua, niin että ruumista ei löydetty?!
      4.Viimeinen silminnäkijä valehtelee, ja Silander ei olisi koskaan poistunutkaan asunnoltaan ja kännykkä ja Silanderin matkakortti viety Helsingin keskustaan hämäysmielessä.

      Ei riitä itselläni Helsingin alueitten tuntemus esim.sen pohdintaan missä ja minkälainen onnettomuus olisi matkalla voinut sattua, kun henkilöä ei ole löydetty, jos jollain esim.tästä jotain teorioita paikallistuntemuksella, niin kiinnostaisi kyllä kuulla.
      Silanderin itsetuhoisuuteen on oikein usko, tuskin hän olisi juuri tapaamisajankohdalla lähtenyt tekemään keskustan alueille tätä, kun se olisi voinut tehdä minä tahansa ajankohtana muuallakin, ja tällöinkin hänet olisi kenties jo löydetty. Toivottavasti tapaus joskus selviää !!!

    • Tässä1

      "4.Viimeinen silminnäkijä valehtelee, ja Silander ei olisi koskaan poistunutkaan asunnoltaan ja kännykkä ja Silanderin matkakortti viety Helsingin keskustaan hämäysmielessä."

      Tähän eiliseen viestiini lisäys: Voihan olla että viimeinen silminnäkijä eli Silanderin miesystävä puhunut totta (poliisi kai tarkistanut alibit ...), mutta miesystävä poistunut asunnolta jo 24.8.2015 aamulla, ja Silanderin kännykästä viimeinen paikannus vasta klo 17 tennispalatsin katolle. Eli siinäkin välissä koko päivä ollut aikaa, jolloin Silander voinut kotonaan tai ehkä kodin lähellä tavata ihmisiä (keitä?!?). Eli tämä on pelkää arvailua.
      Mutta siitä johtuu, että ei miesystävä ole ainoa mahdollinen, joka olisi voinut matkakortin ja kännykän (hämäyksen vuoksi) viedä keskustaan. Siihen vaan ei ole muita ollut osoittaa.
      Jotenkin tuntuisi kuitenkin todennäköisemmältä, että Silander olisi itse keskustaan saapunut. Se johtunee siitä, että mahdolliset motiivit osoittaa kyllä tuonne hänen raha-ja työasioihinsa. Miesystävä ei luultavasti olisi mitään hänen kuolemastaan esim.hyötynytkään ...
      Edelleen mietin missä kohden olisi mahdollisia paikkoja onnettomuudelle tai kolkkaukselle/ruumiin hävittämiselle, sen jälkeen kun Silander olisi poistunut metrosta, jossa tuli (jos se ei ollut vain hämäys) Helsingin keskustaan. Kello 17 liepeille paikan on pitänyt olla kuitenkin kohtuullisen syrjässä.
      Vaikka muita kohtia ei voidakaan sulkea täysin pois, niin motiivit ym.hyötynäkökulmat kyllä osoittaa paljon tuonne työ-ja raha-asioihin, ja siihen kuka niistä olisi voinut hyötyä. Tässä vain pitäisi pystyä sulkemaan ensin muita vaihtoehtoja pois. Sitä kautta "Kiristää silmukkaa" ...

    • tatjaanaII

      Birgitta ei ollut Helsingissä tapaamisen aikoihin (kampaajatreffi). Kännykkä oli miesystävällä. Hän myös ajeskeli bussilla ja kenties Metrollakin, tutkimusten mukaan. Mutta ei siis Birgitta, vaan miesystävä. He olivat käymässä toisessa pienemmässä kaupungissa, jossa tapahtui jotain ja miesystävä lähti sieltä Helsinkiin. Miesystävä halusi tietenkin Birgitan rahat.

    • Tässä1

      No, jos hänellä, siis Birgitalla oli paljon käteistä.
      Mutta kun suhde ei ollut mitenkään "virallinen", niin ei olisi esim.perinyt Birgittaa, ja kadonnuttahan ei kukaan perikään ennen kuolleeksi julistamista.
      Muuten aika hyvä ajatus, että olisi jossain ihan muualla ollut kun kadonnut. Silloin miesystävän pitäisi olla vastuussa, kun lähti ma - aamuna. Mutta onko edes konkreettista paikkaa (paikkakuntaa) osoittaa, jossa kävivät vierailuilla ym.?!?

    • Epäilijä

      Hämeenlinnassa kävivät ja Birgitta hävisi sen jälkeen. Miesystävä lähti Helsinkiin ja käytti Birgitan kortteja hämätääkseen. Tai sitten Birgitta on tehnyt itsarin ja hukuttautunut mereen. Sisko tietää varmaan parhaiten tämän asian. Velikin tietää, mutta kertoo palturia. Huonot ihmissuhteet ja olivat etäisiä.

      • NäinköSeMeni

        Tai joku Gang Stalkkeri halusi rahat ja käytti korttia hämätäkseen?


    • Zedrdrd

      Nyt tänne on pesiytynyt kaheli, joka jossittelee kadonneiden henkilöiden motiiveilla ym.

      • Tässä1

        Ei siinä kyllä tippaakaan kaheliutta yleensä ole. Nämä ketjut on lähinnä spekulaatioita varten, ja kaikkea ei todellakaan voi tietää, muutoinhan juttu olisi jo ratkennut aikoja sitten.
        Kaheliutta on ehkä sitten jos alkaa rakentamaan monikerroksisia salaliittoarvailuja tai sitten periaatteesta vastustaa kaikkea mitä joku tännekin jaksaa kirjottaa. Mutta täysin "jossittelua" varten nämä ketjut muuten ovat. Jos joku arvaa oikein ja keissi ratkeaa siihen, niin se on suurimmaksi osaksi puhdasta sattumaa. Ei vaan ole tainnut koskaan niin tapahtua.


    • Birgittoooo

      Kamalaaa

    • tööttt

      En tiedä onko nettiosoite poliisituubi harrastelijoiden tai ammattilaisten asiaa
      - siellä ilman nimiä ja henkilötietoja esitelty tragediaa jonka mukaan kampaajalla siivousapulainen, jota kampaaja auttoi koska asianomaisella nuorella vakavia talous- ja huumeriippuvuusongelmia - saamansa avun nuori korvasi omalla työllään ja sai vastalahjaksi ammatti-ihmiseltä kauniita hiusleikkauksia ja kampauksia - olisi kyseisenä pnä sovittu tapaaminen ja kampaamo-omistajan tarjoama illallinen kotonaan - mitkävieroitusoireet ja mistäaineista aiheutti synkältä kuulostavan tragedian ja asian hurjalta kuulostavan loppuselvittelyn
      - melkein samanlaislta kuulostavaa kuin useimmissa rikosarjoissa filmeinä .

      Joku mielettömyys hallitsee esm huumeitten ja päihdemaailmassa talous- ja muunkinrkollisuuden ohella kaikkialla maailmassa kuin elämä itsekunkin elossa välillä olisi pelkkää hengissäselviytymisleiriä - totta tai tarua
      - isompien tai pienempenkin mietittäviksi - turvallisuusasianakin.

    • justjoojajuu

      Birgittahan möi kampaamonsa ja siellä oli jo töissä uusi omistaja ja uuden omistajanhan kanssa oli sovittu tämä tapaaminen,johon Birgitta ei siis tullut.

    • kysynn

      Eipä ihan paratiisitarinalta kuuloastanut se Kouvolssakaan tapaphtunut - kadulle surmasivat jonkun Mosse-nimsen miehen - oliko hänkin jo ikääntneitä julkkiskampaajia?
      Mitä tekemistä esm työturvallisuuden kanssa alan ihmisillä, jos tosta noin vaan jotkut porukat kulkee teloittamassa ihmisiä - Suomessakin ?

    • tässä1

      Pitänyt kaksi päivää jo kirjoittaa: 6.12.aamuna heräsin siihen kun näin Birgittan katoamisesta unen, en näe säännöllisesti tälläisiä unia ja ensimmäistä kertaa näin kadonneesta henkilöstä unta.

      Unessani joka tapauksessa Birgittan katoamiseen liittyi useita henkilöitä. Kaksi miestä sen järjesteli ja taustalla oli muita ihmisiä, joista ainakin yksi tumma nainen. Miehistä toinen oli tumma ja pitkähkö, muistaakseni viiksekäs, ja toinen lyhyempi ja vähän pyylevämpi, tai tanakampi (ei siis "lihava" missään nimessä) vaalea tai ristiverinen, ja lyhythiuksinen. He ottivat Birgittan siinä unessa väkipakolla autoon, mutta se ei selvinnyt mitä hänelle (unen logiikan mukaan) kävi.
      Se paikka missä kaappaus tapahtui oli jokin puistoalue, tai sen reunusta, jossa kulki suht.vähän autoja, ja oli isoja ja kauniita puita, jotka varjostivat tätä tapahtumapaikkaa.

      Siinä unessani myös oli "Kävelevän Birgittan" lisäksi unen taustalla koko ajan iso tumma kuva Birgittasta (sitä passikuvaa mukaileva) ikään kuin "unen päällä" ja se kuva oli alussa aika valoisa, mutta tummui sitä mukaa kun Birgittan katoaminen sitten tapahtui. Se päällä oleva kuva myös puhui ikään kuin minulle (unen näkijälle) joitakin harvoja sanoja, joista viimeisenä jäi mieleen kohta, jossa lopulta heräsinkin, siinä kuva sanoi: "minut on kaapattu !". Johon siis 6.12. aamulla heräsin.

      En tiedä onko unella mitään merkitystä missään suhteessa. Aika ajoin olen kyllä nähnyt unia, jotka on tapahtunut myöhemmin (hieman muuntuneina) omassa elämässäni. Mitään toisia henkilöitä koskevia enneunia en ole koskaan nähnyt, ja yleensä omatkin "enteet" koskenut suht.merkityksettömiä asioita, yleensä tuttaviin ym.liittyen. Mutta päätin kertoa tämän, koska vielä muistissa oli ja aikalailla ainutkertaista, että tälläisen unen näin.

      Kaikki siis voi olla assosiaatiota, joka vaan jäänyt mieleen pyörimään. "Tumma nainen" taustalla voi olla Birgittan elämän oikea henkilö, noista miehistä en tiedä, ei hänen miestään ole esim.koskaan kuvattu missään (miksi olisikaan?). Se, että uni jäi vähän auki jätti mieleeni sellaisen epäilyn, että Birgittaa olisi voitu pitää ensin jossakin vankina ("minut on kaapattu"), mutta koska kyseessä on vain unen logiikka, niin en pohdi tätä sen enempää, jos joku muu tahtoo näin tehdä, niin sana on tietenkin vapaa !!

    • skdjskdj

      voihan se olla, että oli leikannut joltain tukan velaksi ja kävi hakemassa siltä rahaa ennen kuin olisi mennyt tapaamiseen. sitten tilanne olisikin jostain syystä eskaloitunut ja birgitta meneettäny henkensä, puhelinhan oli linkittynyt siihen kampaamon lähelle. jos on vuosikymmeniä leikellyt päitä samassa liikkeessä niin satavarmana jotkut asiakkaat on tuleet hyvinkin läheisiksi ja käyty jopa kuppia nostamassa.

    • nuudelsoni1

      Kaiken järjen mukaan vastaukset löytyvät monesti lähempää kuin monesti arvataankaan.

      Mietin yhä, että mitenhän pitävät todisteet Birgittan miesystävästä oli, että asiat viikonloppuna tapahtui siten miten hän ne kertonut. Jostain käsitin, että matkustivat viikonloppuna toisella paikkakunnalla tuttavia/sukulaisia (en muista nyt kumpia) tapaamassa. Onko siellä kaikki ollut täysin normaalisti?! Tietysti paluumatkalla on voinut tapahtua jotain. Entä näkikö joku Birgittan hänen asuintalossaan sen jälkeen kun he palasivat sinne?! On sanottu, että miesystävä oli viimeinen joka todistettavasti ilmoittanut Birgittan nähneen, mutta nähtiinkö Birgitta ja miesystävä vielä yhdessä illalla tai jopa katoamisaamuna?!?

      Keskityn nyt tähän kun se on vaan siten, että mitä enemmän tästä pystyy rajaamaan pois, niin sitä enemmänhän tämän miesystävän joko syyttömyys taikka syyllisyys tulisi esille.
      Kaikkiaan Birgittan katoaminen on kyllä sieltä mysteerisemmästä päästä, eläkkeelle jäämässä oleva, ikäisekseen kauniin ulkonäön omaava kampaaja katoaa keskellä kaupunkia, eikä kukaan häntä näe, eikä häntä kameroista löydä. Ketähän muita kameroista olisi voinut löytää, jotka (mahdollisesti) voisivat tapaukseen jotenkin liittyä!?!

      Kummastuttaa, että Birgittan viimeisistä tunneista ei ole mitään havaintoja, tosin kyllähän Helsingissäkin on ns.ihmisvilinää, mutta joku aina tuntee jossakin.

      Järki sanoo, että ainoa tapa on kadota Helsingin keskustan liepeillä keskellä päivää, niin että joku (käytännössä tuttu) saa houkuteltua jonnekin sisätiloihin. Onnettomuuden ja itsetuhoisuuden joku päiväsaikaa huomaa, näin pitkälle voisi olettaa. Jos Birgitta on itse todella matkustanut Helsingin keskustaan tuona katoamispäivänään metrolla, niin hyvin suurella todennäköisyydellä voisin pitää tapausta henkirikoksena. Sekin, että havainnot tyystin puuttuvat kummastuttaa. Ilma ei ollut samanlainen, kuin esim.Piia Ristikankareen v1988 kadotessa (jolloin se selitti pitkälti havaintojen puutetta) ja nyt oltiin kaupunkikeskustassa.

      Kaikkiaan Birgittan katoaminen on saanut mielestäni liian vähän huomiota (moneen muuhun verraten), ottaen huomioon, että aika mystisiä juttuja tähän tuntuu liittyvän. Birgitta siis pujotteli vain kenenkään huomaamatta läpi puolen kaupungin ja putosi jonnekin avoimeen viemäriluukkuun taikka rakennusmonttuun taikka pikaistuksissaan jostakin käveli rannalle ja hyppäsi mereen eikä noussut enää pintaan?!? Millä muulla tavalla Helsingin keskustaan voisi muuten saapua päättämään päivänsä?!? Ei se tunnu oikein uskottavalta, että itsetuhoinen ihminen tulisi kaupungin keskustaan itsetuhoaikeissa ...

    • nuudelsoni1

      Tuossa ajatuksessa muuten, että Birgittalle olisi joku täysin "ulkopuolinen" taho jäänyt velkaa ja hän mennyt sitä perimään, on myöskin aika järkeenkäypä teoria. Hyvä kampaaja voi olla suhteellisen varakas, ja tuttavia kampaamossa voi kertyä hyvinkin monenlaisia. Myös sellaisia, jotka mieluusti lainaavat rahaa, mutta ei olekaan sitten maksaa velkaa takaisin.

      Sehän selittäisi tavallaan senkin, että Birgitta ei näy valvontakameroissa tm., olisi siis tällöin mennyt eri reittiä siihen osoitteeseen, jossa perittävä asuu. Pakostahan Birgitta ei tälläisista asioista kenellekään puhunut, mutta osoite varmaan olisi jossain lapulla tai muistikirjassa johon sen kirjannut.

      Tämän "teorian" voisi ajatella ihmistyyppinä siis sellaiseksi hienostelijaksi tai jopa "elostelijaksi", joka haluaa näyttää päällepäin hienolta, vaikka asiat ei menekään käytännössä kovin hyvin. Tälläinen hienostelija sopisi kampaamoasiakkaaksi ja voisi siellä antaa itsestään luotettavamman kuvan kuin todellisuus olisi, ja silloin kyse olisi siis ihmissuhteen hyväksikäyttö rahallisessa hyötymistarkoituksessa. Ei ollenkaan mahdottoman kuuloinen ajatus, mutta antaako mikään viitteitä, että Birgitta olisi solminut joskus syvempiä tuttavuussuhteita asiakkaisiinsa?!

      • asiakassuhteita

        Birgitta oli vuosikymmeniä ollut samassa paikassa kampaajana, miksei vakituisia luottamuksellisia asiakassuhteita syntyisi. Ihmiset uskoutuu kampaajille hyvinkin arkaluontoisista asioista. Ehkä hän on vipannut jollekin rahaa. Mietin että miksi tuo puhelin linkittyi tennispalatsin kohdalle, soittiko silloin, että olen nyt täällä ovellasi, mikä on ovikoodi. Tai voihan se olla vaikka toinen yrittäjä jonka luona hän piipahti. Ehkä velkakorttitalo romahti kun Birgitta tuli perimään velkaa, kulissi kun kaatuu alkaa rytinä.


    • nuudelsoni1

      Yhden päätelmäketjun tuon vielä esiin:

      JOS1: Birgitta tuli viikonlopun reissusta ehjänä kotiin, JA miesystävä EI ole syyllinen, mutta joku "kolmas osapuoli" on. "Kolmas" osapuoli" olisi tullut hänen kotiinsa tai kolkannut matkalla ja matkustanut hänen lipullaan.

      JOS2: Birgitta matkusti itse keskustaan. Minne hän meni ja miksi? Miksi viimeinen matkapuhelimen linkitys on tennispalatsiin, miksi puhelin sulkeutui tuolloin ja missä tarkalleen?

      JOS3: Birgittan mies on syyllinen ja Birgitta ei tullut joko viikonlopun matkalta kotiin ollenkaan tai tuli ja sitten tapahtui jotain valitettavaa. Tällöin Birgittan miesystävän on täytynyt olla se joka matkusti keskustaan metrolla ja Birgittan lipulla. Tuskin hänellä tällöin olisi ollut "apuriakaan".

      Keskustaan matkusti siis joko Birgitta itse, Birgittan miesystävä tai joku kolmas osapuoli. Kysymykseen tulee se, miten paljon tuttavia Birgittalla oli, jotka esim.vierailivat hänen luonaan kotona säännöllisesti tai suht.säännöllisesti?

      Keskustaan siis matkusti joko Birgitta itse, hänen miesystävänsä taikka "kolmas osapuoli". Monimutkaisin teoria on lopulta se, jos Birgitta itse matkusti keskustaan eli JOS2, silloin jää edelleen se kysymys missä ja miten hän "katosi"?! Keskeinen kysymys on nyt se MISSÄ Birgitta nähtiin useamman todistajan varmuudella viimeisen kerran elossa?!
      Ehkä vähän veistettyä, mutta joku noista eli JOS1, JOS2 tai JOS3 täytyy pitää paikkaansa. Tiedetään kuitenkin se, että joku Birgittan lipulla keskustaan tuolloin matkusti ...

    • Täyskalju

      Paula Wallin, mitä tiedät työkaveristasi Birgitasta? Olen sinua epäillyt alusta asti. Kävin tsekkaamassa sut kampaamossasi ja huomasin sinussa hysterian piirteitä. Juttua riittää ja heilumista sinnetänne. Hompsuista touhua. Minä en jaksaisi tämän hysteerikon kanssa työskennellä hetkeäkään. Sain tukkani leikattua ja hyvä niin. Luin myös FB-sivustoistasi, että muka oli sitä ja tätä mutta empaattisuus puuttui täysin. Väestästä on 1-2% psykopaatteja. He, jotka eivät välitä musta kuin itsestään ja viis veissaavat toisten tunteista.

      • Anonyymi

        Missään ei ole sanottu,että saiko Bigitta rahat tältä Paulalta vai ei. Miksi Paula olisi surmannut Birgittan(koska hän selville,ettei rahoja kampaamosta olekkaan tullut tilille ja vaati selitystä ja Paula tappoi tai ainakin aiheutti Paulan kuoleman jotenkin,esim tönäisy)
        Entäs jos Paula ja äitinsä ovat alusta alkaen etsineet kampaamoa,jossa myyjänä on vanhempi nainen ja päättäneet olla joko kokonaan tai osittain jättää maksamasta.Kyllä tässä Birgitta Silanderin katoamistapauksessa on syytä epäillä myös tän Paulan äitiä.
        Hysteria on voinut tarkoittaa myös,ettei sovi alalle-ei ole asiakaspalveluhenkinen vaan jännittää. Ihminen voi olla taitava jossain,muttei kuitenkaan sovi allalle.


      • Anonyymi

        Kävin kattoo hänen fb-sivujaan ja olin ihan että what! Onko tuo hän? Ja ei ole päivittänyt mitään 2v:n. Eikö pitäisisi olla vähän ahkerampi päivittäjä? Onko enää edes mitään v.studio sassya enää olemassakaan?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Missään ei ole sanottu,että saiko Bigitta rahat tältä Paulalta vai ei. Miksi Paula olisi surmannut Birgittan(koska hän selville,ettei rahoja kampaamosta olekkaan tullut tilille ja vaati selitystä ja Paula tappoi tai ainakin aiheutti Paulan kuoleman jotenkin,esim tönäisy)
        Entäs jos Paula ja äitinsä ovat alusta alkaen etsineet kampaamoa,jossa myyjänä on vanhempi nainen ja päättäneet olla joko kokonaan tai osittain jättää maksamasta.Kyllä tässä Birgitta Silanderin katoamistapauksessa on syytä epäillä myös tän Paulan äitiä.
        Hysteria on voinut tarkoittaa myös,ettei sovi alalle-ei ole asiakaspalveluhenkinen vaan jännittää. Ihminen voi olla taitava jossain,muttei kuitenkaan sovi allalle.

        Onko tullut mieleesi että poliisi todennäköisesti tutkinut kaupat eikä mistään epäselvyyksistä ole kerrottu.


    • tapio1111

      Murhainfosta oli sensuroitu viestejä, kun "epäilyn seksuaalinen suuntautuminen ei vaikuttane tapaukseen", tai jotenkin niin oli perusteltu. Mutta voihan se vaikuttaa, jos esim.luullut että toinen on ihastunut, ja sitten pettyy kun ei ollutkaan. Kyllähän lepakoissakin mustasukkaisuutta voi esiintyä, ja sekin olisi ihan yleinen syy henkirikokseen, jos rahavaikutin vielä lisäksi ...

      • jjjjjkk

        Jos luulet, että parikymppinen tytsy oikeasti rakastuu 65-vuotiaaseen kypsään naiseen, niin olet hakoteillä...muuten olen samoilla linjoilla kanssasi.


      • raharatkaisee
        jjjjjkk kirjoitti:

        Jos luulet, että parikymppinen tytsy oikeasti rakastuu 65-vuotiaaseen kypsään naiseen, niin olet hakoteillä...muuten olen samoilla linjoilla kanssasi.

        Naiset rakastuu yleensäkin rahoihin, ei siinä kumppanin ikä niin vaikuta, kun toinen rahoittaa kaiken. Monet menee vihillekin, aina saa eron ja voi tappaa jos on henkivakuutus. Jos se rikkaampi haluaa eron, niin sekin on syy tappaa kostoksi ja samalla voi varastaa jotain.


    • tööttt

      - jokseenkin outoa kyyläystä kylillä on - sen homman huomasi kun viime kerralla kävi äänestämässä - seuraavana pnä jo joku kirjoitti halveksivaan sävyyn ajokortti ja vaaliliput kourassa... plää plää... - kun toimihenkilöt ei aina ole tuttuja ja tunnista - ajokortti yleensä kuvakorttina luotettavin.

    • kysynn

      jos kalliilla rahalla sijoittanut osakkeisiin ja lainoihin ja joutunut halvalla myymään
      kenen tappioksi homma koituu -?

    • 393837393837

      skoone se taas sekoilee eläkkeittensä kanssa murhiksessa

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Olen nähnyt monta kertaa mielessäni tälläisen kuvan,että Birgitta tulee sinne kampaamolle sisäpihan kautta,jossa jyrkkä ruohikkoinen rinne ja pienet betoni portaat siinä rinteessä. Äkkiä Bigittan takana on mies ja uusi omistaja seisoo vastassa naama kurtussa,kädet puuskassa. Eikö uusi omistaja jäänyt Birgitalle jotain 5tonnii pystyyn,kannattaako sen takia tappaa joku? Jos Birgitta ei saanutkaan ensimmäisiäkään rahoja tältä uudelta omistajalta,oliko nimi Paula?

    • Anonyymi

      Käviköhän Birgitalla miesasiakkaita.

      • Anonyymi

        Eiköhän suunnilleen kaikilla kampaajilla käy myöskin miesasiakkaita.

        On kuitenkin taannoin puhuttu myöskin, että Birgittalla olisi ollut miesihailija, käsitykseni mukaan (kampaamon) naapurit olisivat tälläistä kertoilleet. Tästä on siis ollut aika ajoin eri nettikeskusteluissa mainintaa, en tiedä onko täysin varmistettu, mutta kiinnostavat kuuloinen, noin niin kuin mahdollisuutena.

        Toinen kiintoisa, ja paljonkin kerrottu juttu, että kampaamo oli kaiketi vesivahingon (=ilmoitettu) vuoksi kiinni pitkään Birgittan katoamisen jälkeen. Kaiketi lähinnä yläkerran kautta ne vesivahingot tulevat, kai tämä on varmistettu kuitenkin ...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eiköhän suunnilleen kaikilla kampaajilla käy myöskin miesasiakkaita.

        On kuitenkin taannoin puhuttu myöskin, että Birgittalla olisi ollut miesihailija, käsitykseni mukaan (kampaamon) naapurit olisivat tälläistä kertoilleet. Tästä on siis ollut aika ajoin eri nettikeskusteluissa mainintaa, en tiedä onko täysin varmistettu, mutta kiinnostavat kuuloinen, noin niin kuin mahdollisuutena.

        Toinen kiintoisa, ja paljonkin kerrottu juttu, että kampaamo oli kaiketi vesivahingon (=ilmoitettu) vuoksi kiinni pitkään Birgittan katoamisen jälkeen. Kaiketi lähinnä yläkerran kautta ne vesivahingot tulevat, kai tämä on varmistettu kuitenkin ...

        Kaiketi kampaamoissakin on hanoja.


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Eipä löytynyt, ja mies tosiaan oli.

    • Anonyymi

      Ei löydy Birgittaa ja vaikka joku tunnustaisi niin ruumis on jo sen verran hajonnut että kuolintapaa ei voida määrittää. Toivottavasti käy kuitenkin kummittelemassa. Sakset kädessä..

      • Anonyymi

        Jospa onkin pakkasessa tai elossa ulkomailla. Joskus löytyy jäänteet vielä kymmenien vuosien kuluttua ja yleensä silloin selviää tekijäkin jos murha tai uskotaan onnettomuudeksi tai normaaliksi kuolemaksi. Jos sai rahat yrityksestä eikä halunnut maksaa veroja niin lähti ulkomaille.


      • Anonyymi

        Käytännössä ainoa tapa tässä on sen päättely, että mitään todella epätavallista ei tapahtunut. Jos ruumis joskus löytyy, niin kyllä löytymispaikka voi varsin pitkälti kertoa sen, että onko ollut henkirikos vaiko onnettomuus. Kuitenkin tarpeeksi hyvin piilotettuna voi olla että ei löydy koskaan. Sitäkin valitettavammaksi jääkin se, että tutkimuksen alku meni 2015 liian pitkäksi.

        Sakset??! Jos kirjoittaja viittaa tällä mahdollisen henkirikoksen tekovälineenä, niin itse epäilisi jotakin ihan muuta (vaikka myrkyttäminen /huumaaminen etunenässä). Jos vähänkin suunnitelmallisuutta on ollut, niin tuskin millään muotoa paras väline, ja olisihan ne jäljet siitä ihan kamalat (myös sen suhteen, että siivoaminen voisi olla kaikin puolin ylitsepääsemätöntä). Vaikka toki niitä kampaamoista löytyisi, mutta tuskin kuitenkaan.


    • Anonyymi

      Birgittasta ei enää saanut kaupungilta valvontakamerakuvia. Mutta saatiinko ne kuvat vielä matkakortin leimaamisesta, eli miten kauan niitä leimaamiskuvia yleensä säilytettään?!

      Niissäkään ei näkynyt Birgittaa (koska tiedetään vain matkakortin liikkuneen, ei sitä kuka käytti silloin sitä), eikä ketään jota olisi tapaukseen voitu yhdistää. Miten on mahdollista että kuvaa ei voida yhdistää, jos kortin leimausaika tiedetään, vai ehtikö nekin kuvat kadota?!

      • Anonyymi

        Ei niitä valvontanauhoja säilytetä kuin pari viikkoa. Matkakorttia näytetään lukulaitteelle.


    • Anonyymi

      Eikö nuo videot missä näkyi tuo kammottava sipilää kohdannut raaka väkivallanteko, jossa veri roiskui ja ambulanssit täytti mannerheimintien ole juuri tuolta kampaamon kadulta. Luulisi että Birgittkin olisi näkynyt eduskunnan nauhoissa.Kai ne kamerat ulottuu pidemällekin.

    • Anonyymi

      Mistäs tieto, että esim.ne eduskunnan nauhat säästettäisiin pitempään, kuin mitkään muutkaan nauhat?!

      Kun tutkinta lähti myöhään liikkelle, niin nauhoja ei enää oletetulta reitiltä ollut saatavissa. Voi tietystikin olla että ihan joka paikasta mahdollisesta ei ole osattu kyselläkään.

      Oletettavasti jollain aikavälillä nuo nauhat aina kuitenkin käytetään uudelleen. Vaikka voihan joissakin paikoissa se aikaväli olla pitempikin, kuin mitä se muissa on ...

    • Anonyymi

      Tainnut kadota vaaehtoisesti.

      "Silanderilla oli italialainen poikaystävä, josta Suomessa asuva miesystävä ei tiennyt. Poliisi ei ole vahvistanut asiaa, mutta on vahvistanut, että Silanderilla oli tuttuja ulkomailla."
      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/b22eb304-56a0-4bd9-aef8-7ace3be6f1bc

      Ihmetyttää silti miten onnistuisi piileskelemään Italiassakaan vai onko sieltä edes kyselty.

      • Anonyymi

        Eli olisi painellut Italiaan ja jättänyt tänne omaisuutensa? En usko. Italiassa oleva poikaystävä voi olla vaikka tavan matu joka on ajatellut saavansa vanhasta rouvasta oleskeluvan Eu-alueelle. Kun rouva on pakittanut on alkanut vainoaminen. Eikö jossain vaiheessa kerrottu, että hänellä oli joku ulkomaalainen ahdistelija.


      • Anonyymi

        Selvästikin muutti Italiaan tai minne tahansa salarakkaansa kanssa kun sai rahat kampaamosta ja onhan sillä voinut olla noita useampikin, nyt ollut varaa hommata uusiakin gigoloita.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Selvästikin muutti Italiaan tai minne tahansa salarakkaansa kanssa kun sai rahat kampaamosta ja onhan sillä voinut olla noita useampikin, nyt ollut varaa hommata uusiakin gigoloita.

        Sai muutamia tuhansia euroja. Ei niillä elätetä kikoloita eikä matun sukulaisia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sai muutamia tuhansia euroja. Ei niillä elätetä kikoloita eikä matun sukulaisia.

        Mutta riittäisi motiiviksi murhaan, onhan se siitä kymmeniä tai yli satatonnia saanut ja ollut varmaan säästöjäkin, etelän maissa elää rouviksi pitkään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sai muutamia tuhansia euroja. Ei niillä elätetä kikoloita eikä matun sukulaisia.

        Laitapa faktaa paljonko sai, eikä kukaan tiedä paljonko oli säästöjä. Etelässä on muutama eurokin iso raha ja kesän marjapoiminnoilla voi ostaa talon.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Laitapa faktaa paljonko sai, eikä kukaan tiedä paljonko oli säästöjä. Etelässä on muutama eurokin iso raha ja kesän marjapoiminnoilla voi ostaa talon.

        Kampaamon myynti saattoi tässä tarkoittaa ainoastaan irtaimiston myyntiä. On kerrottu että rahasumma ei ollut merkittävän iso. Eli yrityksen toimipaikka on voinut olla vuokrattukin ...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kampaamon myynti saattoi tässä tarkoittaa ainoastaan irtaimiston myyntiä. On kerrottu että rahasumma ei ollut merkittävän iso. Eli yrityksen toimipaikka on voinut olla vuokrattukin ...

        Niinpä, ei faktaa mistään, irtaimiston myynti ei tarkoita kampaamon myyntiä, keksit omiasi.


    • Anonyymi

      Ei tunnu kovin realistiselta vaihtoehdolta millään muotoa, että Silander olisi tehnyt itse katoamistempun. Rahaa ei ollut nostettu, eikä passia ollut mukana yms. ...
      Lisäksi asiakkaille oli varattu aikoja seuraaville päiville, ja mitä mieltä olisi ollut harhauttaa (tai ketä?!!) sillä, että olisi muka mennyt tapaamiseen ja kännykänkin jättänyt samalla ...

      Miesystävä tiettävästi viestitteli Silanderin kanssa vielä viimeisenä päivänä, ja ehkä hänellä alibikin on. Mutta enemmän vaan tuntuu nykyään, että itse Silander matkakorttiaan on käyttänyt, ja olisi päätynyt kampaamoonkin, TAIKKA sen johonkin välittömään läheisyyteen sisätiloihin.
      Koska matkapuhelin sinne Tennispalatsin katolle linkittyi vielä myöhemminkin.

      Ihmettelen vaan kun kovin tosissaan tätä ei henkirikostutkintana ole poliisi ilmeisesti koskaan ottanut. Itse pidän taasen sitä hyvin todennäköisenä.

      • Anonyymi

        Jos haluaa kadota niin ei siitä ilmoitella, eikä täällä ole ollut mitään faktaa raha-asioista, rahat ollut varmaankin muulla kuin käyttötilillä tai käteisenä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos haluaa kadota niin ei siitä ilmoitella, eikä täällä ole ollut mitään faktaa raha-asioista, rahat ollut varmaankin muulla kuin käyttötilillä tai käteisenä.

        Jaahas, meinaat että tuleva eläkeläinen jättää eläkkeensä nostamatta ja painelee kaupasta saadun muutaman tonninsa kanssa Italiaan ja jättää asuntonsa Suomeen ? Kuulostaa ihan yhtä sadulta kuin se, ettei Birgit olisi koskaan itse Kamppiin saapunut.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jaahas, meinaat että tuleva eläkeläinen jättää eläkkeensä nostamatta ja painelee kaupasta saadun muutaman tonninsa kanssa Italiaan ja jättää asuntonsa Suomeen ? Kuulostaa ihan yhtä sadulta kuin se, ettei Birgit olisi koskaan itse Kamppiin saapunut.

        Jaksat jauhaa muutamasta tonnista vaikka et tiedä summista mitään, aikaisemmin väitit rahoja moitiiviksi murhaan. Et tiedä myöskään yksityisyrittäjän eläkejärjestelyistä ja missä poliisi kertonut niistä mitään?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jaksat jauhaa muutamasta tonnista vaikka et tiedä summista mitään, aikaisemmin väitit rahoja moitiiviksi murhaan. Et tiedä myöskään yksityisyrittäjän eläkejärjestelyistä ja missä poliisi kertonut niistä mitään?

        En tietääkseni ole kenenkään motiivista murhaan jauhannut tällä palstalla saatikka että motiivi olisi raha. Mistä sellaista olet saanut päähäsi. Täällä kirjoittaa moni omia mielipiteitä, sanojen kakofoniaa, ei sen kummempaa.
        Tuossa kaupassa ei siirtynyt isoja summia, joten niillä ei kukaan elä missään Italiassa tai sen kummemin etelässäkään. Jos ihminen on myynyt liiketoimintansa ja ennakkoveroilmoitus on tehty lokakuuhun saakka niin on aika todennäköistä, että henkilö olisi silloin alkanut nauttia eläkkeestään. Miksi jättää eläke hyödyntämättä, jonka on yksityisyrittäjänä maksanut vuosikymmeniä, saatikka asuntonsa. Ei kyllä kuulu sellaisen ihmisen profiiliin, joka on hoitanut aina asiansa ja yrityksensä itse.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En tietääkseni ole kenenkään motiivista murhaan jauhannut tällä palstalla saatikka että motiivi olisi raha. Mistä sellaista olet saanut päähäsi. Täällä kirjoittaa moni omia mielipiteitä, sanojen kakofoniaa, ei sen kummempaa.
        Tuossa kaupassa ei siirtynyt isoja summia, joten niillä ei kukaan elä missään Italiassa tai sen kummemin etelässäkään. Jos ihminen on myynyt liiketoimintansa ja ennakkoveroilmoitus on tehty lokakuuhun saakka niin on aika todennäköistä, että henkilö olisi silloin alkanut nauttia eläkkeestään. Miksi jättää eläke hyödyntämättä, jonka on yksityisyrittäjänä maksanut vuosikymmeniä, saatikka asuntonsa. Ei kyllä kuulu sellaisen ihmisen profiiliin, joka on hoitanut aina asiansa ja yrityksensä itse.

        Etkä edelleenkään pysty laittamaan faktaa kakofoniallesi, etpä tietenkään, kunhan jauhat siitä muutamasta tonnista tietämättä mitään. Mistä v-tusta tiedät eläkkeistä tai mistään, et mistään, laita faktoja eikä mutuilujasi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Etkä edelleenkään pysty laittamaan faktaa kakofoniallesi, etpä tietenkään, kunhan jauhat siitä muutamasta tonnista tietämättä mitään. Mistä v-tusta tiedät eläkkeistä tai mistään, et mistään, laita faktoja eikä mutuilujasi.

        Kuuntele sinä vaikka tuo podcast, sieltähän se moni asia selviää vaikka toimittajat olivat huonoja. Ja mene jonekin vihanhallintakurssille, ettet vahingossa vaikka lyö jotain ,jonka kanssa et ole samaa mieltä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuuntele sinä vaikka tuo podcast, sieltähän se moni asia selviää vaikka toimittajat olivat huonoja. Ja mene jonekin vihanhallintakurssille, ettet vahingossa vaikka lyö jotain ,jonka kanssa et ole samaa mieltä.

        Ai nyt kuvittelet tietäväsi toisten mielentilatkin, miksi jonkun tuntemattoman tapaus aiheuttaisi vihaa, pakkomielle taitaa olla jollakin muulla.

        Eipä siitä podcastista ole hyötyä kun et itsekään pysty sanomaan mitään varmaksi ja olisihan ne tiedot lehdissäkin. Tuskinpa myyntihintaa missään julkisuudessa kerrotukaan, varsinkaan kun ei epäillä rahoja varastetun. Poliisi myös kertoo ettei epäile henkirikosta, joten miksi jollakin podcastilla rahastavalla olisi parempaa tietoa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ai nyt kuvittelet tietäväsi toisten mielentilatkin, miksi jonkun tuntemattoman tapaus aiheuttaisi vihaa, pakkomielle taitaa olla jollakin muulla.

        Eipä siitä podcastista ole hyötyä kun et itsekään pysty sanomaan mitään varmaksi ja olisihan ne tiedot lehdissäkin. Tuskinpa myyntihintaa missään julkisuudessa kerrotukaan, varsinkaan kun ei epäillä rahoja varastetun. Poliisi myös kertoo ettei epäile henkirikosta, joten miksi jollakin podcastilla rahastavalla olisi parempaa tietoa.

        Voisi ylläpito kyllä siistiä tämän ketjun loppupäästä pois nämä viestit, jossa vaan kiistellään siitä kuka tietää ja kuka ei tiedä mitään. Koska arvuutteluahan tämä kaikki lähinnä on, koska tapaus on vielä (toistaiseksi) ratkaisematon ...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voisi ylläpito kyllä siistiä tämän ketjun loppupäästä pois nämä viestit, jossa vaan kiistellään siitä kuka tietää ja kuka ei tiedä mitään. Koska arvuutteluahan tämä kaikki lähinnä on, koska tapaus on vielä (toistaiseksi) ratkaisematon ...

        Eipä nuo mitään haittaa, pitää voida sanoa takasin jos joku väittää tietävänäsä vaikkei tiedä, virallisten ja lehtitietojen varassa kaikki ovat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jaahas, meinaat että tuleva eläkeläinen jättää eläkkeensä nostamatta ja painelee kaupasta saadun muutaman tonninsa kanssa Italiaan ja jättää asuntonsa Suomeen ? Kuulostaa ihan yhtä sadulta kuin se, ettei Birgit olisi koskaan itse Kamppiin saapunut.

        Jos on saapunut Kamppiin ja siellä ollut, matkustanut metrolla niin voi olla, että vaikka agressiivinen vartijatyöpari on työntänyt metron alle ja sitten vain hävitetty turvakameranauhat. Kampissa on myös elokuvateatteri ja paljon muuta liiketilaa mihin maan alla että maan päällä sekä asuntoja mihin voi piilottaa ruumiin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos on saapunut Kamppiin ja siellä ollut, matkustanut metrolla niin voi olla, että vaikka agressiivinen vartijatyöpari on työntänyt metron alle ja sitten vain hävitetty turvakameranauhat. Kampissa on myös elokuvateatteri ja paljon muuta liiketilaa mihin maan alla että maan päällä sekä asuntoja mihin voi piilottaa ruumiin.

        Jos taas puhelin linkittyy Kamppiin, mutta todellisuudessa puhelin on ihan muualla esim, Etu-Töölössä tms. Näinhän ihmiset kertovat, että olin siellä ja siellä, mutta puhelin linkittyy n. kilometrin päähän muualle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos on saapunut Kamppiin ja siellä ollut, matkustanut metrolla niin voi olla, että vaikka agressiivinen vartijatyöpari on työntänyt metron alle ja sitten vain hävitetty turvakameranauhat. Kampissa on myös elokuvateatteri ja paljon muuta liiketilaa mihin maan alla että maan päällä sekä asuntoja mihin voi piilottaa ruumiin.

        Taisi kalikka kalahtaa.. Heti kun minä kirjoitin tämän, että henkilö on voitu työntää vaikka metron alle niin eikös mene pari kolme tuntia niin joku nainen on työntämässä miestä metron alle Ruotsissa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos on saapunut Kamppiin ja siellä ollut, matkustanut metrolla niin voi olla, että vaikka agressiivinen vartijatyöpari on työntänyt metron alle ja sitten vain hävitetty turvakameranauhat. Kampissa on myös elokuvateatteri ja paljon muuta liiketilaa mihin maan alla että maan päällä sekä asuntoja mihin voi piilottaa ruumiin.

        Johan taas mielikuvitus liitelee, uskallatko liikkua missään :)

        Mihin ne jäänteet siitä raiteilta hävisi :D

        Hullusirpako se siellä?


    • Anonyymi

      Poliisi sanoi joka tapauksessa, että katoamisessa ei ole syytä epäillä rikosta, eli poliisi tietää enemmän kuin voi sanoa.

      • Anonyymi

        Juuhhhh, poliisihan tunnetusti epäili hupparimiestä Ulvilassakin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Juuhhhh, poliisihan tunnetusti epäili hupparimiestä Ulvilassakin.

        Vain hutkinnajohtaja, joka halusi suojella auerskaa, muut tajusi heti syyllisen. Valitettavasti rikollisten suojelijoita ja etenkin naisten, löytyy hovinarreistakin.

        Jos kampaamon osti nainen ja olisi syyllinen niin sehän selittäisi miksi ei haluta tutkia.


    • Anonyymi

      Teoriassa voi olla mahdollista että on saanut jonkun aivoverenkierron häiriön istuessaan metrossa ja mennyt siitä sitten Tallinnaan saakka. Mutta tuskinpa kukaan muu matkakorttia käytti kuin Birgitta itse, jo tuo reittivalinta bussi -metro kertoo että se oli Birgitta .

    • Anonyymi

      Onko yrityskaupassa ollut pimeää kauppasummaa, josta Birgitta olisi ollut menossa sopimaan ja ehkäpä odotti saavansa rahat? Palkkamurhaaja hoiti sitten pois päiviltä. Ehkä joku tuttu houkutteli autonkyytiin ja tappoi siellä vaikka kuristamalla. Eikö tällainenkin voisi olla todennäköistä.

      • Anonyymi

        Kaikkihan on mahdollista, mutta epätodennäköisempää kun kaksoiselämä paljastui. Sillähän voi olla rikaskin mies ja kansaneläke taas pieni, yksityisyrittäjällä voi olla sen sijaan mikä tahansa säästöeläke mistä muut ei tiedä mitään tai säästänyt vaikka pimeästi tehdyistä töistä saadut rahat. Ja kertyyhän ne eläkkeet kunnes julistetaan kuolleeksi ellei tule sitä ennen katumapäälle.


    • Anonyymi

      Jos kyseessä on vain tietty päivämäärä, tietty viikonpäivä, tietty kellon aika, tietty pituus, tietty kampaus ja sukupuoli nainen eikä mitään välttämättä liittyen mihinkään velkoihin tms. liiketoimintaan. On vaan haluttu tiettynä viikonpäivänä tiettyyn kellon aikaan listiä/siepata tms. sukupuoleltaan nainen, tietyn pituinen ja tietynlaisilla kampaukselle.

      Ehkä henkilö muistuttaa pituudeltaan, kampaukseltaan jotakuta toista, jonka on ajateltu liikkuvan samana päivänä samoihin kellon aikoihin suunnilleen kartalla samoilla seuduilla kuten myös Raisa R. on saattanut muistuttaa jotakuta toista vaatetukseltaan (musta bleiseri, musta hame, punainen paita, mustat korkokengät) jopa vaatetus on voinut olla samanmerkkinen ja kotikunta/syntymäpaikkakunta sama. Voihan olla, että joku katsoo passia ja olettaa, että syntymäpaikkakunta on sama kuin se missä asuu ja liikkuu vaikka näin ei välttämättä ole.

      • Anonyymi

        Se, joka tietää henkilön liikkumisesta etukäteen mitä todennäköisemmin on nimenomaan poliisi ja tai jokin turva-alan henkilö. On vaan katsottu, että jaahas, henkilö poistuu asunnostaan ja likkuuu ulkona tavallisesti tyypillisimmin vaikkapa klo 14 aikoihin vaikkapa tiettynä viikonpäivänä esim. joka maanantai klo 14. Tämän tiedon saa varmemmin poliisit ja vartijat turvakameroista joko reaaliajassa tai jälkikäteen. Tältä pohjalta rikollinen mitä todennäköisemmin poliisi ja tai muu turva-alan henkilö/tiedustelupalvelu voi suunnitella etukäteen murhaa/sieppaamista jne.

        Samoin kuin Lönkan/Annankadun päälleajo on voitu toteuttaa niin, että henkilö on ollut 2 viikkoa sitten kaupungilla juhlimassa kaupungilla. Henkilö tallentuu useisiin valvontakameroihin sekä poliisi pörrää kaupungilla, poliisit, työpari, mies ja nainen, huomaa henkilön ja raapustavat muistivihkoonsa jotakin henkilöstä (henkilö ei ole syyllistynyt mihinkään rikokseen eikä aiheuta mitään häiriöitä kenellekään eikä herätä kenessäkään erityistä huomiota). Tavallisemmin turvakameroiden nauhoja säilytetään sen 14 päivää. Menee tasan 14 vuorokautta siitä kun henkilö oli kaupungilla juhlimassa niin tapahtuu Lönkan/Annankadun yliajo.


      • Anonyymi

        Tai ehkä olet vaan salkkari.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      59
      3067
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      545
      2922
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      37
      2105
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      1952
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1805
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      304
      1761
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1502
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      99
      1247
    9. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      63
      1198
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1162
    Aihe